פורום פסיכיאטריה - עמוד 1377
-
עזרה והכוונה במצב מסוייםיצחק כהן 06/08/2011 | 19:22לחברי הפורום שלום רב היות והחלטתי לפתוח את הקלפים כי אינני יכול יותר הרי הסיפור הבא בשנת 1997 בעת היותי שוטר במהלך משמרת נאבקתי בשודד חמוש בכביש החוף שאיים להרוג אותי עם אקדח אך היצלחתי להכניעו ולעוצרו מאז ואף אחד לא יודע אני סובל בשקט וחולם על כך כל הזמן בלילה קשה לי להירדם לרוב אני מרגיש בודד אני עצבני כל הזמן קשה לי להיתרכז בדברים וכמעט כל אירוע שנהרגים או נפגעים בו שוטרים מכניס אותי ללחץ ואני מתבודד וכולם מייחסים זאת למצבי הקרדיאלי מעולם לא שוחחתי על כך עם אף אחד אך אני בוטח בך ורוצה שתדריך אותי איך לתבוע למרות שהאירוע קרה בשנת 1997 ורק עכשיו אני חושף את מצוקתי כמו כן יש לי תיעוד על האירוע משנה זו בתןדה איציקהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תגובה נוספת
דר' קרני רובין 09/08/2011 | 12:21במחשבה שניה, ברצוני להוסיף תגובה נוספת: לדעתי זו חוסר רגישות ממדרגה ראשונה ורשעות, לכתוב לאדם שסיכן את חייו כדי להגן עליך ועלי ושנשאר פגוע מכך - שמגיע לו. דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תגובה
דר' קרני רובין 09/08/2011 | 12:14לאלמוני שלום, ככלל, אני נגד הכללות. אני בטוחה שהרוב הגדול של השוטרים, הם אנשים מסורים ששומרים על כולנו ולא אחת מסכנים את חייהם. המקרה שהפנת אליו הוא מזעזע, יחד עם זאת הוא יותר מתמוה.צריך לראות מה בית המשפט יפסוק. במידה והדברים הם כמו שתוארו, אני מקווה שאותם שהיו מעורבים בכך יבואו על עונשם. יחד עם זאת, לשים כותרת "שוטרים הם אנשים רעים" אינה במקום. דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המלצות
דר' קרני רובין 09/08/2011 | 12:09ליצחק שלום, התיאור שלך הוא של תגובה פוסט טראומתית (PTSD). עלייך לפנות קודם כל לפסיכאטר ולהתחיל טיפול. ניתן לעזור בכדורים וכן בטיפול התנהגותי קוגניטיבי. בנוסף עליך לקבל חוות דעת רפואית מפסיכיאטר ולהגיש תביעה, דומני שלמשרד הביטחון. כדאי לפנות לפסיכאטר שמתמחה ב-PTSD. חבל שלא פנית קודם, וצר לי על הסבל שאתה עובר. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
שוטרים הם אנשים רעים
יסוד היסודות ועמוד החוכמות 06/08/2011 | 23:29מגיע לכם שקורים לכם דברים כאלו, כי אתם אנשים רעים, מגעילים ומרושעים. הנה כתבה על ההתנהגות שלכם: http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4098156,00.htmlהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תגובה נוספת
-
לוסטראל וויאפקסיוליה 06/08/2011 | 21:35ערב טוב ד"ר, לאחר טיפול של 11 שנים עם כל מיני SSRI ללא הצלחה, הרופא החליט להעביר אותי לויאפקס 150. איך לעשות את המעבר? מאוד מפחדת מהמעבר.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מעבר מלוסטרל לוויפאקס
דר' קרני רובין 09/08/2011 | 12:18ליוליה שלום, קודם כל אין מה לפחד. ניתן להפסיק את הלוסטרל (מינון???) ולהתחיל למחרת וויפאקס, או לחילופין ניתן לעשות הצלבה, כלומר לרדת למחצית המינון בלוסטרל והתחיל עם 75 מ"ג וויפאקס במשך מספר ימים ואחר כך להפסיק את הלוסטרל ולעלות את הוויפאקס ל-150 מ"ג. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מעבר מלוסטרל לוויפאקס
-
חוק חדש בנוגע לתרופת אסטויאנה 06/08/2011 | 19:17שלום רב, אני מטופלת כבר כמה חודשים באסטו ואני נוטלת 30 מ"ג אסטו אחת ליום. היום נודע לי בבית המרקחת כאשר קניתי את התרופות, כי יצא חוק חודש חדש האוסר על מכירה/נטילה של מעל 20 מ"ג אסטו ביום. האם הדבר נכון? ואם כן עליי לבדוק מול הרופאה שלי הקטנת מינון של התרופה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הוראות רישום לגבי הצירפלקס (אסטו)
דר' קרני רובין 09/08/2011 | 11:59ליאנה שלום, מחד, ממליצים כי הציפרלקס (אסטו) יינתן במינון שאינו גובה מ-20 מ"ג, מאידך ציפרלקס הינה צורה אחת משתים של ציפרמיל, לכן ציפרלקס ניתן במחצית המינון של ציפרמיל. הציפרמיל עצמו ניתן במינונים של 20-80 מ"ג. מכאן שלמעשה אין שום סיבה לא לתת ציפרלקס במינון של 30 מ"ג. נדמה לי שמה שהרוקח אמר לך הוא למעשה עניין של רישום. לדעתי כדאי שתתייעצי עם הרופא המטפ, איך לעקוף את בעיית הרוקח. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
אוכל לקבל תשובה בהקדם?
08/08/2011 | 10:35הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הוראות רישום לגבי הצירפלקס (אסטו)
-
חרדותא.ר 06/08/2011 | 09:12שלום אני בת 44 ולפני שנה עברתי טיפול שיניים עם גז צחוק והרגשתי תוך כדי שאני נעלמת לתוך חור שחור והייתי בטוחה שמתתי איכשהו הצלחתי להתעורר מההרדמה בצעקות ובהיסטריה נוראית הרופא לא התייחס כלל לחוויה הנוראית שעברתי שבועיים אחכ הכל השתנה החלה חולשה בגוף הקאות ובחילות ושריפה בחזה לאחר בדיקות וחיפוש מה יש לי התגלה חיידק הליקובקטור טיפלתי אצל נטורופתית לאחר כחודשיים של טיפול הבנתי שאני סובלת מחרדות מחשבות לא נעימות ופחדים בלתי מוסברים אני מטפלת כרגע בצמחים ויש ימים טובים יותר ויש פחות הבקרים הם הכי קשים המליצו לי לקחת סרוקסט ואיני יודעת מה לעשות האם להתחיל טיפול תרופתי הפחד שלי הם תופעות הלוואי והאם אפשר לקחת את זה לתקופה כדי לחזור לאיזון או שזה לתמיד עזרי לי תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
חרדות
דר' קרני רובין 09/08/2011 | 11:53לא.ר שלום, בראש ובראשונה, בהלובקטר צריך לטפל באנטיביוטיקה ולא בתוספי מזון של נטורפתים!!! התיאור שלך מתאים בהחלט לחרדות, למעשה החוויה שאת מתארת היא טראומתית וכנראה החרדות מופיעות בסיטואציות שמעלות לך את הזיכרון של הטראומה. העובד שמופיע אצלך התחושה הרעה ביותר בבוקר, מרמזת על סממנים של דיכאון. אי לכך, בהחלט הייתי מתחילה עם תרופה מקבוצת ה-SSRI's שכוללת את הסרוקסט, הלוסטראל (סרטרלין), ציפרמיל, ציפרלקס, פבוקסיל (פלווקסאמין), פרוזק (פריזמה, פלוטין). לכל אחד מתרופות אלה פרופיל של תופעות לוואי שונה. מרבית תופעות הלוואי נעלמות לאחר שלושה עד שישה שבועות של קבלת התרופות. יחד עם הטיפול התרופתי, מומלץ לקבל טיפול התנהגותי קוגניטיבי. לא ניתן היום לצפות האם ניתן להפסיק את הטיפול התרופתי, או שתצטרכי אותו לאורך זמן. הפילוסופיה האישית שלי היא, שחבל לבזבז את החיים במלחמה עקרה מהסוג שאת נלחמת, כשניתן לפתור זאת על ידי לקיחת תרופה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חרדות
-
תופעות לוואי לאחר סיום טיפול פסיכיאטרי בכדוריםאורטל 05/08/2011 | 12:43שלום אני התחלתי טיפול פסיכאטרי בכשורים זיפרקסה ולמוקטן במשך 9 חודשים ומאותו יום שסיימתי את הטיפול אני לא מצליחה להירדם בכלל אפילו לא לחצי שעה במשך שלושה ימים ורק אחרי שלושה ימים אני נרדמת לכמה שעות ושוב לא מצליחה להירדם... המצב נמשך כך כבר שבוע האם יש קשר לכדורים?? האם זה אמור להיות ככה או שאולי אלו חלק מתופעות הלוואי???הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תגובה
דר' קרני רובין 09/08/2011 | 11:44לאורטל שלום, קודם כל אני לא מבינה מה זה נקרא "סיימת את הטיפול"?. דבר שני שאינו ברור לי, מה היא האבחנה של ההפרעה ממנה את סובלת? זיפרקסה היא תרופה מרדימה וייתכן שאם מפסיקים אותה באופן פתאומי, מופיעות הפרעות בשינה. במידה והפרעות כאלה נמשכות, זה רק אומר שלא היה מקום להפסיק את הטיפול. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
השם של הכדור השני הוא למיקטל
05/08/2011 | 12:47הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תגובה
-
שלום ד"ר קרני עזרהדוד אברהם 05/08/2011 | 06:37שמי דוד ואני גר בצפת לאחרונה אני בצב לא טוב ואני זקוק לזריקה שמה קלופיקסול דיפו 200 מ"ג הייתי אתמול בבריאות הנפש על מנת להוציא מרשם פסכיאטרי לזריקה הנ"ל אמרו לי יותר כאן אין רופא תורן ועכשיו אני בבעיה רצינית מאוד אמרו לי רק במיון ואני לא יודע עם הם עובדים ביום א במתכונת מלאה בלי הזריקה הזאת אני לא מרגיש טוב אני שנה לא עושה זריקה כי אני הפסקתי על דעת עצמי כי למה? כי הזריקה היית עושה לי תופעות לוואי אני רוצה להרגיש טוב ועל מנת למנוע למצב של אשפוז אני מוכן לחזור לעשות את הזריקה הזאת אני חייב פתרון תעזרי לי בבקשההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המלצות
דר' קרני רובין 09/08/2011 | 11:41לדוד שלום, קודם כל, באופן דחוף, כן הייתי נגשת לחדר מיון של בית החולים בצפת ומבקשת מהם שיתנו לך את הזריקה. אינני יודעת האם יעבדו במתכונת של שבת או במתכונת רגילה, אבל חדר מיון תמיד פעיל. נראה לי כי במצב שלך מוצדק לפנות לחדר מיון. אולי כדאי שתדע שיש זריקות שעושות פחות תופעות לוואי שנקראות רספרידל קונסטה (Resperidal Cobnsta). האם לאור התובנה שאתה מגלה אינך מסוגל לבלוע כדורים? ייתכן שזה יכול להיות יותר פשוט. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המלצות
-
דוקטור אני שואל שוב מכיוון ש ...יניב 04/08/2011 | 10:57לא קיבלתי ממך תשובה ואינני יודע למה, אז כאמור העתקתי את השאלה ואציג אותה שוב בפנייך. דוקטור שלום. ראשית כל תודה רבה לך על התשובה המנומקת שנתת לי באשר למדיטציית דיפסנה שאחי שסובל מחרדות עושה אותה. עתה אני רוצה להתייעץ איתך באשר לעצמי וכבר בעבר התכתבתי איתך בפורום ואני מניח שאת זוכרת אותי. להזכירך אני בחור שהתעוור מתאונה לפני צבא, מאז סיימתי תואר ראשון בחינוך, תואר שני בחינוך מיוחד, ותואר שלישי בלקויות למידה. בניתי את חיי והקמתי משפחה וגם עסק והיום אני בן שלושים ושלוש, וזה בגדול תמונת חיי. דוקטור במהלך כל השנים הללו גם אני סבלתי מחרדות במיוחד בנוגע לעתיד שלי, ולכל מה שקשור לשליטה שלי בחיי מהביטים שונים כמו פרנסה ועוד. מה שעשיתי הלכתי לטיפול קוגנטיבי התנהגותי קצר מועד שמאד מאד עזר לי. במקביל או יותר נכון קצת אחרי הטיפול שקלתי והחלטתי גם להתייעץ עם פסיכיאטר בנוגע לשילוב תרופתי כי עדיין נושא המחשבות לגבי העתיד הטריד אותי בעוצמות לא רצויות ובעיקר על רקע הקמת עסק. הרופא הנהדר הזה נתן לי רסיטל עשרים מילגרם ביום, כלומר כדור אחד, וזה עוזר לי בצורה יוצאת מהכלל ומסייע לי כמו שהוא אמר לי בעצמו להביא לידי מימוש את הכלים שקיבלתי בטיפול ההתנהגותי. אין לי תופעות לוואי מהטיפול, ואני מרגיש ממש נהדר וזה לא פוגע לי במיניות ובשום דבר אחר אלא רק מועיל לי. דוקטור שאלתי היא האם זה בסדר שאני אמשיך לקחת תרופה זאת למרות שאני משתמש בה כבר למעלה משמונה חודשים, או האם אני צריך להתחיל לחשוב על להפסיק אותה אם אני מרגיש טוב ? תחושת הלב שלי שלא מבוססת על ידע מקצועי, אומרת לי שאני אדם שנוטה להיות מוטרד ממחשבות שבעיקר נוגעות לעתידי, ועל כן כדאי לי להמשיך לקחת תרופה זאת אם היא לא מקשה עלי מבחינת תופעות לוואי, מה דעתך ? רק אציין שרופא המשפחה שלי אומר לי שהמינון שאני לוקח הוא גם כך נמוך, ושהתרופה לא ממכרת, וכדאי להמשיך אותה אם אני מרגישהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה רבה לך על התשובה
יניב 04/08/2011 | 18:25הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה מאוחרת ואולי חוזרת
דר' קרני רובין 04/08/2011 | 16:46ליניב שלום רב, לדעתי עניתי לך, אך אולי אני טועה. בכל אופן, אני מסכימה עם תחושת הבטן שלך ועם רופא המשפחה וממליצה שתמשיך לקחת את הכדור ותמשיך בחייך ותצליח. רבים יכולים ללמוד ממך. עלה והצלח דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה רבה לך על התשובה
-
ויפאקסניצה 04/08/2011 | 09:02רציתי לשאול לוקחת ויפאקס 75xr במשך 25 יום לטיפול בדיכאון מרגישה כל נהיום בחילות והרגשה של אדם חולה מאוד סובלת האם הכדור לא מתאים אחרי נסיון של מעל 3 שבועות? כי לפי מה שקראתי הייתי אמורה להרגיש הקלה ולא מרגישה כלום מה ניתן לעשות.ץ תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ויפאקס
דר' קרני רובין 04/08/2011 | 16:41לניצה שלום, מינון של 75 מ"ג, הינו מינון נמוך לטיםפול בדיכאון. האם השאלה שלך היא לגבי הדיכאון? במקרה זה הייתי מעלה את המינון. באם השאלה שלך היא, לגבי הבחילות, קודם כל הייתי מקפידה לקחת את התרופה עם אוכל, ממש עטוף עם אוכל, ובאוכל אני מתכוונת לא לעוגייה או קרקר והייתי מנסה לקחת את התרופה בלילה. במידה והבחילות לא משתפרות, אולי יש מקום להחליף את הכדור. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ויפאקס
-
שילוב בטא בלוקר עם נוגדי דיכאון ssriמור 04/08/2011 | 07:42שלום רב, הייתי רוצה לדעת האם מותר שילוב של אטנולול ( בטא בלוקר) יחד עם למיקטל? אם לא אז למה? תודה. רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בטא בלוקר ונוגדי דיכאון
דר' קרני רובין 04/08/2011 | 16:37למור שלום, עד כמה שיכולתי לבדוק, לא מצאתי קונטרה אינדיקציה. למרות זאת, אני ממליצה שתפני לקרדיולוג ותבררי גם איתו. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
בטא בלוקר ונוגדי דיכאון
מור 04/08/2011 | 10:50התכוונתי לרסיטלהוסף תגובה
-
04/08/2011 | 10:48התכוונתי לרסיטל ולא ללמיקטלהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בטא בלוקר ונוגדי דיכאון
-
פרידור 1דינה 19/07/2011 | 16:56שלום, בעלי חולה סוכרת 2 מטופל בכדורים הרלוונטים, לאחרונה קיבל תרופה פרידור 1 קראתי שהיא מיועדת להפרעות נפשיות שלא קיימות לבעלי. מדוע? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פרידור
דר' קרני רובין 04/08/2011 | 16:20ללילך ש שלום, פרידור היא תרופה היא בעצם גנריקה של הלופרידול, שהינה תרופה אנטיפסיכותית מאוד יעילה. במינון זה היא עוזרת הרבה פעמים גם לחולים עם טורט וכן לקשישים עם מחשבות שווא. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
פרידור ישר קלטתי
לילך ש 03/08/2011 | 13:32שלום לך אני רוצה לפרגן ולומר תודה .אני נהנית להיות בפורום זה ולקרוא את רישומייך,ישר כח. בני נוטל תרופות רבות בינהם הפרידור יחד עם נוזילאן+ריטלין+דקינט+קלוניריט,שאלתי היא למה מיועד הפרידור באופן כללי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פרידור 1
דר' קרני רובין 21/07/2011 | 00:34שלום, מ-10 ימי שימוש לא אמור להיות לו נזק. יחד עם זאת, זמן מחצית החיים של התרופה הוא 10 ימים. משמעות הדבר היא כי רק לאחר כחדש התרופה תעלם לחלוטין מדמו. בעוד 10 ימם יהיה לו מינון של כ-1/2 מ"ג, ויתכנומ עדיין ההשפעות שראית שילכו ויקטנו. כל הכבוד לערנותך. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
פרידור 1
20/07/2011 | 22:44שלום, בררתי מדוע בעלי קיבל את התרופה הנ"ל, זו היתה טעות חמורה ומצערת מצד הרופאה והרוקחת בקופה פשוט הביאו לו מרשם של חולה אחר, ובעלי בתום לב השתמש בתרופה כ 10 ימים אני מקווה שלא יהיה לו נזק מזה, בכל אופן מודה לך על ההתייחסות. דינה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פרידור 1
דר' קרני רובין 20/07/2011 | 18:33לדינה שלום, איך אפשר לענות על שאלה כזאת? אנא פני לפסיכיאטר/רופא שנתן לו את התרופה ונסי להבין ממנו מדוע הוא רשם תרופה זו לבעלך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פרידור
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- קלפטומניה
- סכיזופרניה גבולית
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- התמודדות אובדן
- טיפול בדיכאון וחרדה
-
בדיקות קשורות
- אבחון פסיכודיאגנוסטי
- אבחון פסיכיאטרי
-
תרופות קשורות
- מתדון
- קלומיפראמין
-
מונחים קשורים
- קנאביס
- אידוי קנאביס רפואי
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדהפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריהפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם