פורום פסיכיאטריה - עמוד 1381
-
סכיזואפקטיב ואביליפייאנונימית 10/07/2011 | 20:42ותק של כשנה וחצי בתחום עכם קשיים רבים מהתרופות ובעיות קשות ללא התרופופת עלי לציין שקיימת בעיית שחלות פוליציסטיות שמחריפות כניראה זו התגובה לחלק מהאטיפיות עכשיו 3 שבועות עם אביליפיי אבל אין שינוי נפשי מיוחד הדיכאון ממשיך לא ניראה דיכאון קלאסי אבל אין חשק להינות מכלום ואין חשק וכוח לחיות אני אחרי ארוע מאני עם בעיות קשות שהיו וחלפו בקשב ובזיכרון עכשיו נישאר רק המצב האפטי לחוסר החשק לעשות משהו מה צריך להוסיף כדי שתהיה לי חיוניות לחיות לרצות להתנהג כמו נערה בגיל 20 מה יהיה האם לא יותר טוב למותמאשר לחיות ככה בלי יעילות ובלי להועילהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סכיזואפקטיב ואביליפיי והנחיות הסל
דר' קרני רובין 20/07/2011 | 18:56לאלמונית שלום, 1. 20 מ"ג של אביליפיי זה מינון לצורך איזון של חולה בי פולארי. 2. לאיזה קופת חולים את משתייכת? 3. על פי התוויות הסל, האביליפיי בסל לחולי סכיזופרניה (גם סכיזואפקטיבים, אני בספק שאת סכיזואפקטיבית, אבל אולי זה לטובה שאובחנת כך) - במידה והריספרדל נכשל. הדרישה ל-5 נוירולפטיקות אחרות איננה בהתאם להנחיות הסל, והייתי ממליצה לך לפנות לנציבות הקבילות. נציבות הקבילות לחוק ביטוח בריאות ממלכתי מטפלת בפניות בכל הקשור לקופות החולים והשירותים הניתנים על ידם, ולחברות בקופות החולים. ניתן לפנות לנציבות הקבילות באמצעים הבאים: בדואר לכתובת: הגב' אתי סממה, נציבת הקבילות לחוק ביטוח בריאות ממלכתי, משרד הבריאות, רחוב רבקה 29, ירושלים. או בפקס מספר: 02-5655981 או בדואר אלקטרוני: kvilot@moh.health.gov.il או באמצעות השארת הודעה בתא קולי אישי02-5681234 - 24 שעות ביממה. תשובה תינתן בתוך שלושה ימי עבודה במענה טלפוני אנושי. או בטלפון רב קווי - 02-5681257, בין השעות 13:00-15:00 בימים א' -ה'. במידה ותכתבי אליהם, הם יכולים לאלץ את קופת החולים לאשר לך את התרופה לאחר כישלון של ריספרדל. אשר לדיכאון, ייתכן וצריך להוסיף לך או למיקטל או להעלות את מינון הוויאפקס. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
סכיזואפקטיב ואביליפיי
אלמונית 20/07/2011 | 17:35לצערי התרופה לא אושרה בקופה כי לא השתמשתי בעוד חמישה סוגים של תרופות שהיו גורמות לי תופעות קשות כמו הסרקוול האינווגה הקשה והזיפרקסה שהוציאה לי פצעים ושיער בפנים בכל אופן הם החליטו זה סכיזו אפקטיב על סמך פסיכוזה אחת לפני שנה וחצי שחשבתי מישהו התנדב להפיק עלי סרט כי הוא זה שבעצם בגללו התאכזבתי וחליתי והייתי בטוחה הוא מגייס כספים כדי לשקם אותי והוא פשוט למעשה לא שם עלי סתם הייתי אובססיבית לקשר שכאילו היה אחר כך נתנו לי אינווגה ולא עזר כלום הדיכאון הרג אותי עוד ועוד הפסקתי ולקחתי רק בונסרין חודשיים בסדר ושוב התקף חרדה קשה של היתעלפיות וצחוקים מיותרים שוב הלכתי לרופא ולמחלקת יום שם החליטו שזו היפומניה והעלו אט אט זיםרקסה עד 20 מג ויום אחד התחיל דיכאון חרדתי שנמשך עד 3 חודשים אני בינתיים עם אביליפיי 20 כבר חודש ועם וואייפקס שבועיים 75 שום דבר לא עוזר האם שמעת על תרופה חדשה בשם קספליול של גונסון החברה הגיעה לכנס עם הבטחות גדולות ומה עם מגנטים לדיכאון שלי איך אני אקבל מגנטים כדי להיום אפילו תקופה קצרה שמחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סכיזואפקטיב ואביליפיי
דר' קרני רובין 12/07/2011 | 19:04לאנונימית שלום, באיזה מינון את מקבלת את האביליפיי? ככלל, במצב דכאוני, המינון הוא בין 2.5 מ"ג ל-7.5 מ"ג, ובמקרים בהם אין תזוזה ניתן להוסיף למיקטל והרבה סבלנות. לא כדאי למות כי אין ספק שתצאי מהמצב, אך המטרה היא לא להוציאך ישר למאניה. אם היו לך אפיזודות ממש פסיכוטיות, מדוע אובחנת כסכיזואפקטיבית ולא כביפולארית? בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סכיזואפקטיב ואביליפיי והנחיות הסל
-
-
תשובת מומחה
מרוניל בהריון
דר' קרני רובין 20/07/2011 | 18:36למישהי שלום, אנא פני למרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי: 02-6243663, 02-6243669. הפקס הוא: 02-6241328. במידה וימליצו להפסיק את המרוניל, כדאי להחליף את הטיפול בלוסטראל או סרטרלין. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מרוניל בהריון
-
סכוזופרניה סוליאן ולפונקסדפנה 14/07/2011 | 23:29לקחתי בעבר 500 לפונקס ו 350 סוליאן היתי מיוצבת. לאחר הפחתת סוליאן כדי להגיע למינון החזקתי היה לי החרפה ואז בנוסף ל 500 סוליאן קיבלתי במקום סוליאן 15 אביליפי ליום. לאחר חצי שנה של המתנה טיפול זה לא עזר לי וחזרתי ל 500 לפונקס ו 400 סוליאן. נכון להיום אחר 5 חודשים בטיפול זה אני עדין לא מיוצבת. האם יש עדין סיכוי שזה ישפיע עלי ויעזור ? אם לא מה הית ממליצה לעשות ? מקווה מאוד שתתיחסי לפניתי \ותעני לי בהתאם בתודה מראש דפנההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
שינוי מינון
דפנה 18/07/2011 | 21:11תודה ד"ר קרני דפנההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 16/07/2011 | 23:19לדפנה שלום המלצתי כי תעלי במינון כי נראה לי שאת תקועה וזה יכול להשתנות ובאותה המידה לא להשתנות. זהנראה כאילו דרושה עוד דחיפה קטנה. עצירות ניתן לפתור באמצעים שונים כמו תכשיר עם תאית, הרבה שתיה , שזיפים מיובשים, אלוורה , דופאלק ועוד. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
סכוזופרניה לפונקס וסוליאן
דפנה 15/07/2011 | 17:15ד"ר קרני תודה על התשובה אני לא יכולה לעלות מינון של לפונקס כיוון שאני סובלת מעציריות קשות מאוד. לא ענית על לשאלתי האם יש עדין אפשרות אחרי 5 חודשים של לקיחת התרופות שאני לוקחת עכשיו זה עוד יכול להשפיע ולעזור ? הגעתי היום למצב שמספר ימים אין לי כלום ואז מופיע תופעות ושוב נעלמות למספר ימים . יש לי הרגשה לפעמים לשינוים במצב רוח קלים. והתופעות כאשר מופיעות זה מחשבות פרנוידיות והזיות ראיה כמו הבזקים וגם פחדים שלי. אודה לתשובתךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שינוי מינון
דר' קרני רובין 15/07/2011 | 14:11לדפנה שלום, הרבה פעמים רואים זאת שאדם שהיה מיוצב על מינון מסויים, ברגע שמפחיתים אפילו מעט מהמינון הוא יוצא מהאיזון ואז קשה לחזור אליו. זו אחת הסיבות שלהרבה פסיכיאטרים, וגם לי, יש את הגישה שלא משנים סוס מנצח. האם שקלו לעשות ניסיון לעלות את מינון הלפונקס, למשל ל-600 מ"ג? במה מתבטא חוסר הייצוב שלך? על פניו, את נשמעת מאוד הגיונית. ייתכן ואם אבין מה הוא חוסר הייצוב, אוכל להציע דבר מה נוסף. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
שינוי מינון
-
פשוט נואששי 18/07/2011 | 03:35אני לא מסוגל להמשיך בסך הכל נכנסתי לצאט ודיברתי עם בחורה מקיבוץ ומאז שוב מחשבה טורדנית וכל פעם שאני שומע תמילה קיבוץ או קיבוצים אני נזכר בשיחה ולא מסוגל להפסיק לחשוב אני בסהכ רוצה לשכוח אני בן 27 ואובחנתי לפני שבועים כסובל מאו סי די והנה שוב הרגשת הדכאון שהתחילה תתהליך כבר עשרות פעמים מגיעה פשוט אני רואה אותה מגיעה דכאון בתוך דכאון ואני חושב להתאבד אין לי תכוחות להתמודד יותר פעם זה בחורה פעם זה צדיקים פעם זה בני ברק כל פעם דבר אחר יש לציין שאני דתי מה את ממליצה לי האם יש סיכוי ותענו לי רק תאמת שאשכח מהכל ואהיה בן אדם רגילהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תוספת תשובה
דר' קרני רובין 18/07/2011 | 15:12לשי שלום שוב, רציתי רק להוסיף שהיום יש כלים מצויינים לטפל בבעייתך ואין מקום לייאוש. במידה ותצטרך, מספר הטלפון הנייד שלי הוא: 050-3242021. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הטיפול ב-OCD
דר' קרני רובין 18/07/2011 | 15:10לשי שלום, אתה חייב לקבל טיפול ב-SSRI's במינון גבוה, למשל בפרוזאק (פלוטין או פריזמה) בשילוב עם טיפול התנהגותי קוגניטיבי. הטיפול הוא ממושך, התגובה לתרופות מופיעה לאחר כ-3 שבועות והטיפול ההתנהגותי קוגניטיבי לוקח עוד כחודשיים - שלושה והוא מקנה לך כלים להתמודד עם הקיבוצים והצדיקים. בדרך כלל, הפרעה של OCD ללא טיפול עוברת מנושא לנושא, והתיאור שלך הוא ממש מהספר (לא שזה עוזר לך). אנא פנה לטיפול של פסיכיאטר לצורך טיפול תרופתי, ובהמשך לטיפול של פסיכיאטר או פסיכולוג המטפל בשיטה התנהגותית קוגניטיבית. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוספת תשובה
-
פרפנןרונית 15/07/2011 | 23:47ד"ר קרני אני מבולבלת. אנא עזרתך. אני טופלתי במשך תקופה מסויימת בנוגדי דיכאון ולאחר מכן בויפאקס + CBT. הטיפול הופסק באמצע (מסיבות שאינן תלויות בי) ולאט לאט הפסקתי ליטול את הויפאקס. לאחר מכן עשו לי איבחון ונשאלתי אם אני שומעת קולות ואם אני חושבת שרוצים לפגוע בי. עניתי ששומעת למרות שאני לא באמת שומעת אבל לפעמים מפרשת דברים מסוימים ל"סימנים" "אותות" ויש בי חשדנות מסוימת כלפי אנשים והרגשת זרות וניכור. הוחלט לתת לי ריספרדל שעשה לי רע לאחר מכן עברו ל פרפנאן. המצב שלי לא משתפר ולהיפך אני חובה הרגשות קשות לעיתים תכופות יותר ובעוצמה חזקה יותר. עכשיו רוצים לתת לי פרפנן + ויפאקס. אני מפחדת שהפרפנן למרות שבמינון נמוך (4 מ"ג) יגרום או שכבר גורם לתופעות קשות יותר מבלעדיו. יש לציין שאני רב השנים חוויתי קשיים בדידות קשה אבל לא אובדנות. לדעתך: האם לתת צ'אנס לטיפול הזה? האם זה הכיוון הנכון? מצטערת על האורך. תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פרפנן
דר' קרני רובין 16/07/2011 | 23:39לרונית שלום קשה מאוד לענות לך. נראה לי כי כדאי לך לנסות ואם השילוב לא יעלה יפה תמיד תוכלי להפסיק את הפרפנן ולהמשיך עם הוויפקס בלבד, תוך התיעצות עם הרופא המטפל שמכיר אותך יותר לעומק. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פרפנן
-
רסיטלרקפת 16/07/2011 | 13:00שלום מזה כרארבע שנים אני נוטלת גלולות רסיטל. ברצוני לדעת האם יש צורך בהפסקה מסוימת לאחר תקופה כלשהי? והאם ישנן תופעות לוואי לאחר הפסקה במידה ואחליט להפסיק (כמובן בהתיעצות עם המטפלת שלי)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
התנצלות ותשובה
דר' קרני רובין 16/07/2011 | 23:37לרקפת שלום אתך הסליחה משום טעות טכנית, עניתי לך תשובה של משהוא אחר. להלן תשובתי אליך: 1. אין צורך בהפסקה. 2. יכולות להיות תופעות לואי בהפסקה ולכן באמת צריך לעשות זאת בהתיעצות עם הרופא המטפל והעיקר בהדרגה. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רסיטל
דר' קרני רובין 16/07/2011 | 23:31לרקפת שלום קשה מאוד לענות לך. נראה לי כי כדאי לך לנסות ואם השילוב לא יעלה יפה תמיד תוכלי להפסיק את הפרפנן ולהמשיך עם הוויפקס בלבד, תוך התיעצות עם הרופא המטפל שמכיר אותך יותר לעומק. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התנצלות ותשובה
-
מדיטציית דיפסנהיניב 13/07/2011 | 17:33דוקטור שלום רב. אני בן שלושים ושלוש ויש לי אח בן ארבעים וארבע רווק. אחי ללא ספק סובל מחרדות כאלו ואחרות והעובדה לכך היא למשל בין היתר שהוא אוסף בקבוקים של שישים ליטר כל אחד לשם הכנה למלחמה שהוא מאמין שהיא תפרוץ. כאלו הוא אסף עשרות רבות בשווי כמה אלפי שקלים וגם הכריח את אחים שלי לקחת ממנו כמה עשרות כאלו. בנוסף הוא רוכש מטפי כיבוי אש ושימורים בשווי עוד כמה אלפי שקלים וממלא את כל המחסן של בית אימי בשימורים שהיה צורך להוריד אותם מהאוטו במשך למעלה משעה. יש לו עוד כמה ביטויים של חרדה כמו פחד ממקומות סגורים לרבות האוטו שלו, והוא גם נוטה להתפרץ בזמן שחולקים עליו ולצעוק. הוא כאמור לא מוכן ללכת לשום טיפול כי האגו לא מאפשר לו, והעובדה שהוא עובד מספיקה עבורו כדי להאמין שהוא בסדר גמור ואסור להזכיר לו שהוא חרד. עכשיו הוא הלך למדיטציית דיפסנה ושאלתי היא האם זה יכול לסייע לו בהתגברות על חרדות, או אף להחמיר לואותן ? בכלל בהקשר לכך מה התועלות והסיכונים במדיטציה כזאת ? תודה מראש. יניב.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סדנאת וויפאסאנה
דר' קרני רובין 15/07/2011 | 14:06ליניב שלום, אני משערת שאתה מתכוון לסדנת "וויפאסאנה" ולא "דיפאסאנה". סדנה זו עשויה להיות מסוכנת, במיוחד לאנשים אשר יש להם בעיה פסיכיאטרית מראש, ולאחיך אין ספק שיש כזאת. אני מצרפת פה לינק, אשר בו מתוארת הסכנה: http://makomakan.cet.ac.il/Article.aspx?ArticleID=2c77a8a9-5904-4aa6-9fcc-d675164319fa&Language=1 הטכניקה של הוויפאסאנה משמשת בטיפולים פסיכולוגיים, אך בצורה מבוקרת ולא אינטנסיבית כמו בסדנאות. יחד עם זאת, לא נראה לי שזה מומלץ לאחיך. אני הייתי מנסה ליידע את האגודה לוויפאסאנה על בעיותיו של אחיך, ומבקשת את עזרתם. בתקווה שהייתי לך לעזר, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סדנאת וויפאסאנה
-
שלום ושאלהtali s 09/07/2011 | 11:57אני בת 34 וסובלת מבעיה שמלווה אותי כבר מגיל התיכון אני לא טיפשה בכלל אבל אני פשוט לא מצליחה להסתדר במסגרות, כשאני נמצאת במסדרת אני מתחילה לעופף ולא להיות מרוכזת , לאחר (אפילו כשאני קובעת עם חברים אני תמיד תמיד מאחרת) מתחילה לבהות בחלל והדבר יוצר בעייתיות בתחום התעסוקה, אני לא מצליחה להחזיק מקום עבודה יותר ממספר חודשים וזה פשוט גורם לי לחוסר יציבות שמוביל לפעמים לחרדה (לא חרדה שמשתקת אבל חרדה) מה אני יכולה לעשות עם זה? האם זה נשמע כמו בעיה פסיכיאטרית? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תגובה
דר' קרני רובין 15/07/2011 | 13:23למיה שלום, אני מסכימה איתך שהפרעת קשב וריכוס שאיננה מאובחנת בגיל צעיר מביאה לחוסר ביטחון עצמי ותחושת ה"דפיקות", כפי שציינת. כמו כן, אני גם מסכימה איתך שלא מספיק לתת ריטלין, אלא דרוש טיפול והדרכה ואני שמחה שמצאת מקום שעוזר לך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
שלום ד"ר - משהו חשוב ומהלב
מיה 13/07/2011 | 16:09אני מקווה שלא תכעסי אבל קראתי את ההודעה הראשית והתגובות והייתי חייבת להגיב מניסיוני אני כבר ממזמן לא יכולה לקרוא לעצמי צעירונת ובאמת שכל חיי כפי שכתבה הכותבת TALI סבלתי מתופעות שהיום היו מאובחנות כהפרעת קשב. בזמנו אמרו שאני מעופפת ועצלנית כי לא ידעו כמה ניסיתי להצליח רק לפני חודשיים הגעתי למקום שנקרא דרך מהות , אחרי שראיתי תוכנית עם שירה פליקס שראיינה שם את האשה שמנהלת את המקום ואני חייבת לומר שמאז הדברים הולכים ומשתפרים לדעתי רק מתן ריטלין לא עוזר כיוון שההשפעה שיש להפרעת הקשב על חיי האדם היא הרבה מעבר לחוסר ריכוז, הבטחון העצמ והדימוי העצמי של האדם נפגע עד מאוד כתוצאה מההפרעה, והאדם חי את חייו כשהוא בטוח שהוא "דפוק" , טיפול בתרופה בלבד לא משנה את העבר הוא רק מתחיל להשפיע על ההווה,ולכן אני חושבת שבדרך מהות מצאתי את האפשרות להתמודד עם העבר ולבנות גשר מעליו ולהפסיק לרחם על עצמי ועל הזמן שבוזבז,אני מודה לאלוהים שמצאתי את המקום הזה ושהבאתי את עצמי ללכת אליוהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפרעת קשב וריכוז
דר' קרני רובין 12/07/2011 | 18:46לטלי שלום, אני מסכימה עם הכותב האלמוני. זה נשמע כאילו את סובלת מהפרעת קשב מאז גיל התיכון. הטיפול בהפרעה זו הינו עם ריטלין. הריטלין בדרך כלל נרשם או על ידי פסיכיאטר, או על ידי נוירולוג. ניתן לעשות אבחונים למיניהם. אני בדרך כלל יותר מסתמכת על הקליניקה ועל ניסיון טיפולי במקרים שהם חד משמעיים כמו ששלך נשמע. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
יש מצב תמיד הייתי מעופפת
tali s 12/07/2011 | 09:42ושכחנית איפה אני יכולה לעשות איזה שהוא סוג של אבחון ראשוני?לא משהו רשמי רק לראות אם אני מתאימה לפרופיל של ההפרעת קשבהוסף תגובה
-
יכול להיות הפרעת קשב? מקווה שגם הד"ר תתייחס לשאלה
11/07/2011 | 16:14מהתיאור שלך נשמע שיש לך הפרעת קשב, האם בדקת את זה? האם זה היה ככה מאז ומתמיד? ההרגשה שלי היא שמדובר בהפרעת קשב אבל כמובן אי אפשר לקבוע ללא איבחוןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תגובה
-
מה מציק לי?מוני 12/07/2011 | 18:06שלום רב, הנני מטופל בתרופות ריספרדל 6 מ"ג פרפאנן 32 מ"ג דקינט 3 כדורים ביום דרלין 3 כדורים ביום פאקסט 1 כדור קלונקס 4 מ"ג ביום אני מרגיש תשוש נפש ממש רע לי, משהו מציק לי לא יודע מה זה? האם השילוב של התרופות הנוכחי טוב? מה הסיבה לתחושה שלי? אין לי מצב רוח בכלל. אני שן בשעות מוקדמות וקם מוקדם, אין לי חשק לכלום. לפעמים ישן באמצע היום. מבקש בכל לשון של בקשה שתעזרי לי. תודה, מוניהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מה מציק לי?
דר' קרני רובין 15/07/2011 | 13:04למוני שלום, עדיין לא ברור לי, לפני כמה זמן היית פסיכוטי? אם יש בך היום חשדנות ואתה יודע שהיא לא נכונה, אז זה לא ממש פסיכוזה. איך התחילה אצלך המחלה? איזה סוג של סכיזופרניה אובחנה? ככלל, הייתי מתייעצת עם הרופא המטפל האם ניתן להקל קצת מהעומס התרופתי כמו להוריד קצת קלונקס, או דרלין. (נראה לי כי לא הייתי נוגעת בריספרידל ובפרפנן, כדי למנוע גל פסיכוטי חוזר) ורואה איך אתה תרגיש אחר כך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
מה מציק לי?
13/07/2011 | 10:23שלום לדר', אני בן 35, מקבל את התרופות הנ"ל בשביל סכיזופרניה. דר' נכבדה, המחלה התחילה בעקבות חשדנות שהייתי חושד באנשים שהם נגדי. כרגע אני לא חושב כך, אך לפעמים יש בי חשדנות למרות שאני יודע שזה לא נכון אני נלחם בזה. בעבר הייתי שומע קולות. רוב היום אין לי מצב רוח. מבקש שתעזרי לי. תודה, מוניהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מה מציק לי?
דר' קרני רובין 12/07/2011 | 19:44למוני שלום, ממה אתה סובל? ולמה אתה מקבל את כל הכדורים הללו ובמינונים האמורים? בן כמה אתה? האם היה לך גל פסיכוטי בתקופה הסמוכה? ללא מידע זה איני יכולה לענות לך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מה מציק לי?
-
"פריסטיג" pristiqמשה 08/07/2011 | 09:32פרופסור בכיר ביותר. המליץ לי לבעיות של חרדה ודיכאון על תרופת "פרاסטיג". המיוצרת בקנדה. עדיין היא לא נמצאת בארץ. יצוין שרוב התרופות שיש בארץ לא הועילו. התרופה הנ"ל בשביל לייבא אותה לארץ דרך טופס 28 עולה הון רב. האם כדאי להשקיע את הכסף ע"כ? ומה המיוחד בתרופה הזאת שאין בתרופה אחרת?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פריסטיק
דר' קרני רובין 12/07/2011 | 19:45למשה שלום, אנסה לברר בשבילך את הנושא שוב. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תרופת הפריטיג
משה 12/07/2011 | 19:05לצערי יקח הרבה מאוד זמן שזה יגיע לארץ מאחר ויצרנית התרופה חברת וייט נמכרה לחבר פייזר, ושתי היבואנים רבים בינהם למי יש את הזכות החוקית לייבא את התרופה. אגב שמעתי שבדרום אמריקה ברזיל ארגנטינה התרופה נמכרת בחמישים דולר ל 90 כדורים!!! חבל שהיבואנים רבים ביניהם ע"ח החולים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פריסטיק
דר' קרני רובין 12/07/2011 | 18:53למשה שלום, למיטב ידיעתי ולפי התעמלנים, התרופה בארץ ואם עדיין לא - אז זה עניין של זמן קצר לפני שתהיה בארץ. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
בקשר לפסירטיג
משה 09/07/2011 | 21:39תודה על תשובתך, וסליחה על טעותי שלא כתבתי 29\ג. לגסי התרופה עצמה, חקרתי ודרשתי אצל אנשים שנוטלים את הפריסטיג והם אומרים שזה ליגה אחרת לגמרי. מכל התרופות הנמצאות ארץ מסוג הs.s.n.r.i .מאחר ואין ל ותופעות לווי תפקוד מיני כאבי ראש בחילות וכו' ומקסימום תוצאות. לגבי חרדות, דכאונות, כפיתיות. אי לכך אני שואל מדוע לא מייבאים את זה לארץ? יצוין שמאחר והתרופה כ"כ מוצלחת אז גם בקנדה מקור יצורה, המחיר רק מאמיר. 300$ לקופסא בזמן שבהתחלה זה עמד על 200$. אודה לך על תשובתך המנומקתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פריסטיק
דר' קרני רובין 08/07/2011 | 17:34למשה שלום, הפריסטיק הוא מטבוליט של האפקסור (הוויאפקס). מבירור עם החברה, התרופה עומדת להגיע לארץ ולכן אין שום טעם לייבא אותה. כמו כן, קיים ספק אם יש יעילות או שונות רבה מהאפקסור, למעט אולי מעט פחות תופעות לוואי. לי, אישית, אין ניסיון עם תרופה זו, אך חולה ששאל אותי עליה וכששמע את התשובה אוזן על הוויאפקס XR. נראה לי שיש מקום למחשבה שניה האם העלות מצדיקה את התועלת. דרך אגב, הטופס הנדרש הוא טופס 29 ולא טופס 28. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פריסטיק
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- סכיזופרניה גבולית
- קלפטומניה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- תרופות נוגדות דיכאון
- טיפול פסיכיאטרי
-
בדיקות קשורות
- אבחון פסיכיאטרי
- דופמין בשתן ב-24 שעות
-
תרופות קשורות
- פלופנאזין
- מתדון
-
מונחים קשורים
- טרפנים
- סם
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדהפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריהפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם