פורום פסיכיאטריה - עמוד 1385
-
לוסטראל ופרוזאק29/06/2011 | 21:37האם יש טעם להוסיף פרוזאק לטיפול של לוסטרל (שלבד כבר אינו עוזר לדיכאון) והאם יש סיכון בזההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לוסטראל ופרוזאק
דר' קרני רובין 06/07/2011 | 16:24שלום, לא כתבת את המינון של הפרוזאק שאת/ה מקבל/ת. באופן עקרוני, אין בעיה להוסיף לוסטרל לפרוזאק, למרות שאינני מבינה את ההיגיון מאחורי זה. במידה ואת'ה סובל'ת מדיכאון שהפסיק להגיב לפרוזאק, כדאי לעבור לקבוצת ה-SNRI'sו במיוחד לסימלבטה. אנא התייעץ/התייעצי עם הרופא המטפל בך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לוסטראל ופרוזאק
-
כאבי שרירים לעזאזל - מה עושים????משה 29/06/2011 | 20:33היי לפני כחודשיים 14.4.2011 לאחר ביצוע עבודה פיזית ( עליה וירידה בסולם ,בנית קיר גבס) שמתי לב שנתפס לי שריר ירך אחורי והעכוז , לא ייחסתי לכך חשיבות רבה ואז לאחר יומיים שלושה באמצע הלילה נרדמה לי 17.4.2011 נרדמה לי רגל ימין בבית החולים ביצעו צילום CT מוח ללא ממצא ושחררו הביתה יום למחרת התחילו כאבי גב קטנים עד לכדי כך שחמישה ימים המקרה הגעתי לבית חולים נהריה ,צולמתי ברנטגם ללא ממצא כל שהוא וקיבלתי זריקה מקבילה למורפיום כי לא יכולתי לזוז עם הגב ואבחנה להתככוצות שרירים חזקה קיבלתי אטופן 600 מ"ג ללא כל סימני הקלה בהמשך בדיקות קיבלתי ארקוקסיה ללא כל הקלה שבוע לאחר מכן במרפאת ביקור רופא קיבלתי זריקת וולטרן שלא עזרה בכלל אדויל 400 , וכו' וכו' מה שקצת עזר הינם כדורי אסיול בבדיקת CT גב US כליות ומיפוי עצמות לא נמצא ממצא משמעותי אני סובל מהתקפים אדירים בשרירים כל פעם באזור אחר בגב אני לא יכול לישון במיטה על צד ימין (נ"ב גם מוסקול לא עזר) בדיקות דם כלליות ושתן במרפאה מראות כי הכל תקין!! בשבוע האחרון הייתי בבית חולים בעת כאב שרירי חשה וגב באזור החזה ונמצא בבדיקת דם CPK 550 שלא ירד לאחר אינפוזיה היום קיבלתי זריקה DEPOMEDROL 80 ML במרפאת כאב מנסה פיזיותרפיה עם הצלחה מועטה אני בן 36 , עם התקפות מיגרנה שנמצאות בירידה כאחד וחצי לחודש , ללא כל בעיה אחרת מעולם לא סבלתי מבעיות גב מה אפשר לעשות על מנת להפטר מהצרה הזו? אני לא מצליח לתפקד כרגיל בבוקר מאוד כואב לי ,לפעמים יותר לפעמים פחות התקפי חרדה שאני מנסה לנטרל בדמיון מודרך אשמח לקבל ממכם הצעה ברורה , מה לעשות? לאיזה רופא ללכת? איך לפטור את הבעיה ? מוזר שאסיול היחיד שעוזר במעט וכל מידע שלדעתכם נחוץ אשמח לחזור לחיי שמלפני חודשיים וחצי תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי שרירים
דר' קרני רובין 06/07/2011 | 16:22למשה שלום, לדעתי, הממצא של CPK 550 הוא משמעותי ודורש בירור של מחלות שריר. הסיבה שאסיבל עוזר לך, היא כי הוא מרפה השרירים הטוב ביותר שיש, וכנראה שהכאבים נובעים מהתכווצויות/עוויתות של שרירים. חייבים לעשות לך בדיקות כמו EMG. לדעתי, עליך לנסות למצוא מענה אצל נוירולוג המתמחה במחלות של שרירים. צר לי כי איני יכולה לעזור לך מעבר לכך, אך הנושא הוא מעבר למומחיותי. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי שרירים
-
בבקשה עזרהעייפה 28/06/2011 | 22:22אני בת 19 וכבר אין לי כוחות לעצמי..לפעמים בא לי לשים להכל סוף כי אני כבר שונאת את עצמי. יש לי מספר בעיות ואודה לאיזושהי קצה חוט. בעיה שלי שיש לי קללות בלב על אנשים וזה כל הזמן חוזר על עצמו הקללות האלה זה פגוע בי מאוד , כל פעם שזה מגיע לי אפילו במחשבה אני מתחילה להשמיע קולות מהגרון (כחכוחים כאלה וכל מיני) (זה קרה לאחרונה בלישליטה אחרי שחטפתי עצבים קשים עקב הקללות אני לא רוצה בהם) במטרה לסלק את הקללות האלה כי אני לא רוצה בהם. קולות מהגרון יוצאים גם רוב היום ואנשים בטוחים שאני נחנקת מלחץ. אני חיילת וזה קורה לי רוב היום גם בבסיס בו אני משרתת . בנוסף אני גם עם דימוי עצמי נמוך ככה שאני מתביישת גם לספר זאת לפסיכאטרית של הצבא. שנתנה לי אסטו 10 מ"ג עקב חרדות עוד מלפני הגיוס אותו הפסקתי לא ממזמן אחרי חודש כי לא חשתי ממש טוב ולא אמרתי לה כי לא היה לי פגישות איתה . אני מחכה לפגישה אצלה. אודה לעזרה גם ממך תודה !!!!!!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיפול ב-OCD
דר' קרני רובין 06/07/2011 | 16:16לחיילת העייפה שלום, התופעה שאת מתארת מוכרת. מדובר במחשבות אובססיביות והתגובות שלך לביטולן כמו כחכוח בגרון או הברכה שאת נותנת בלב לאחר מכן - באה לביטול המחשבות הכפייתיות, תופעה שהיא קלאסית. במילים אחרות, את סובלת מ-OCD - הפרעה אובססיבית קומפולסיבית. הטיפול הנדרש להפרעה זו הוא מחד מינונים גבוהים של SSRI's, עדיף פרוזאק (פלוטין או פריזמה), פאבוקסיל (פלובוקסמין) או בעדיפות נמוכה יותר, לוסטרל (סרטרלין) במינונים גבוהים. משך הזמן עד שמתחילה להופיע תגובה היא כחודשיים עד שלושה. לאחר שהחרדה פוחתת, יש מקום להוסיף טיפול התנהגותי קוגניטיבי. הטיפול ההתנהגותי קוגניטיבי הינו מאוד ספציפי, וחשוב כדי לקבל כלים בכדי להתמודד עם ההפרעה ולהפחית את הסימפטומים. התרופות עושות כ-55% מהמלאכה, והטיפול ההתנהגותי הקוגניטיבי כ-45%. עלייך בהחלט לספר לפסיכיאטרית שמטפלת בך על ההפרעה ואין בכך שום בושה, וכן לבקש ממנה כי תיתן לך טיפול כאמור. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
אשמח לתגובה
05/07/2011 | 18:16הוסף תגובה
-
עוד דבר קטן
28/06/2011 | 22:26אחרי שאני מקללת בלב אני אומרת בלב חיים טובים לכולם בריאות אמן ..כמה פעמייםהוסף תגובה
-
האם התופעה מוכרת?
עייפה 28/06/2011 | 22:24הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול ב-OCD
-
יחסים עם נפגת תקיפה מיניתאבי 27/06/2011 | 07:24אני גבר בן 33 גרוש + 1 יוצא כבר חודשיים עם בחורה רווקה בת 30. ההתנהגות שלה מאוד מוזרה וכל פעם שאלתי מה העניין למה את לא ישנה אצלי ולא רוצה שאשן אצלך. כמו כן קיימת תופעה נוספת שאני חש בה והיא שמשעה 20:00-21:00 יש לה סוג של צורך להיות בביתה שלה (גרה לבד)..אין לי מושג מדוע היא ככה למרות שהיא טוענת שאוהבת. בסקס - חדירה מאוד כואב לה והיא בטיפול סקסולוגית (וגיניסמוס). בקיצור לאחר שלחצתי בעניין היא סיםרה לי שעברה התעללות מינית בין גיל 4 ל 11 ע"י 4 גברים קרובי משפחה (לא מדרגה ראשונה) בני גיל 45-50 (באותה תקופה). הוריה גילו זאת אולם לא עשו כלום כיוון שחששו שהדבר יגרום נזק לה כילדה. היא טוענת שהייתה עם מספר גברים מועט, אני הראשון לפי דבריה שאפשרה לו חדירה למרות שכואב לה, אני הראשון שחדר אליה בחייה מרצונה ושאני האדם הכי חשוב לה בחיים כאשר מעולם לא ישנה עם גבר (והיא כזכור בת 30 10 גרה מחוץ לבית ההורים), ההורים אנישם אמידים יש לציין ותומכים בה כלכלית. היא בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה. כאשר ישנתי איתה פעם אחת היא לא נרדמה כל הלילה. אני די עייף מכל זה ובתחילה האמנתי שיהיה שינוי שאני לא רואה אותו קרוב. חמור מכך, אני חושש שמדובר בסוג של מחלת נפש והכי משגע עניין הצורך להיות בביתה בשעה 21:00 כאשר לכל היותר ב 21:30-22:00 היא במיטה האם יש ממש בדברי ומה היא עושה בביתה כל כך מוקדם, אולי נוטלת תרופות מה הולך כאן ??? אודה למתן מענההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
יחסים עם נפגעת תקיפה מינית
דר' קרני רובין 06/07/2011 | 16:08לאבי שלום, 1. איני סבורה שמדובר במחלת נפש. 2. התגברות על פגיעות מיניות כה מוקדמות דורשת המון סבלנות ולעיתים עזרה מקצועית. 3. העובדה כי בטחה בך, מעידה עד כמה היא אוהבת אותך. 4. הייתי ממליצה כי תפנו לטיפול זוגי עם אדם המומחה גם בטיפול סקסולוגי. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
יחסים עם נפגעת תקיפה מינית
-
שאלה לד"ר קרניויולה 18/06/2011 | 10:21בנה שלה שכנתי (וחברתי) אובחן לפני שנה הבפרני ושוחרר מבי"ח לבריאות הנפש לפני 3 חודשים לאחר אישפוז של 10 חודשים. כעת הוא בטיפול אינווגה, לפונקס ועוד תרופה שאיני זוכרת את שמה. אין לו קולות, מצבו משתפר בהדרגה מבחינת כושר ריכוז, חשיבה. אך רוב היום הוא מבלה בהליכה מסתובב בעיר אותו מסלול מדי יום. השאלה היא האם התופעה נובעת מהכדורים (מין חוסר מנוחה) או שזה קשור למחלתו? אמא שלו דואגת לכך שהוא לא יוצר קשרים עם אנשים וכל הזמן מסתובב שקוע בתוך עצמו (עם האוזניות). מה אפשר לעשות על מנת לעזור לו?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה רבה על תגובתך
ויולה 04/07/2011 | 20:32ביתנים אין שאלות יותר, במידה ויהיו אני אפנה אלייך. תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 02/07/2011 | 23:58לויולה שלום קשה לאמר אם המצב ילך ויחריף. יש מקרים שכן ויש שלא. חוסר העניין בבני משפחתו יכול להיות חלק מהסימנם השליליים ויכול להיות תוצאה של דיכאון פוסט פסיכוטי. יש כיום תרופות שעובדות נגד הסמנים השליליים. זה עדיין לא מושלם אך יש תקווה כי ניתן יהיה לסייע בעתיד יותר. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
יש עוד שאלה בבקשה
ויולה 26/06/2011 | 23:59תודה רבה, ההסבר מובן. האם הסימנים השליליים מורגשים יותר ככל שהזמן עובר, כלומר האם האישיות מדרדרת בהדרגה גם אם אין גלים פסיכוטיים? והאם יש תקווה שיגלה יותר עניין בבני משפחתו או שחוסר עניין זה חלק מהסימנים השליליים שלא ייעלמו.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 26/06/2011 | 17:24לויולה שלום, גל פסיכוטי אחד ולאחר מכן רמיסיה מתמדת מופיע באחוז קטן מאוד של החולים. יש מקרים שבהם יש גל פסיכוטי ואחר כך נשארים רק הסימנים השליליים של סכיזופריה, ואולם אז לא ניתן לקרוא לזה רמיסיה מלאה. חלק מהתופעות הלוואי של התרופות מהדור הישן לא נעלמים, ואילו מהדור החדש בדרך כלל לא נשארים סימפטומים. הבעיה העיקרית זו ה-Tardive Dyskinesia. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה על תגובתך
ויולה 21/06/2011 | 23:46הוא מוכר כנכה 100% עד אוגוסט ולאחר מכן תהיה ועדה. לאחר ביקור באחד המוסדות השיקומיים הוריו סירבו להשאירו במוסד מסוג זה בטענה כי בבית יקבל יותר תשומת לב ותמיכה. ואכן בשלושה חודשים שהוא בבית יש שיפור ניכר. וד"ר קרני יש לי שאלה כללית- האם ניתן לצאת לרמיסיה תמידית מסכיזופרניה , כלומר יש מצב שקורית פסיכוזה באופן חד פעמי? וכאשר מתחילים להוריד מינונים של התרופות האם תופעות הלוואי חולפות לחלוטין. תודה מראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שיקום של חולה נפש
דר' קרני רובין 21/06/2011 | 19:23לויולה שלום, קשה לענות לך , מבלי לראותו, האם התופעה נובעת מהכדורים או מעצם מחלתו. איני מבינה מדוע לא הופנה לשיקום בסוף אשפוזו. צריך לפנות לביטוח הלאומי להכיר בו כנכה ולהפנותו לסל שיקום. הטוב ביותר לעשות זאת דרך המרפאה הפסיכיאטרית אליה הופנה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה רבה על תגובתך
-
שאלהמירי 24/06/2011 | 00:04שלום, אני סובלת ממחלה סכיזואפקטיבית וכבר שנים רבות מרגישה חולשה קשה. חשדתי בבעיה בבלוטת התריס אבל TSH תקין אצלי- בסביבות 3. עם זאת, בדקתי T3 שהיה נמוך וT4 תקין אבל נמוך יחסית. רופא משפחה שראה את הבדיקות טען שאין בעיה. האם יתכן שהחשד שלי מבוסס ? קשה לי ליזום בירור נוסף מחשש שהשיפוט שלי לקוי והמצב נתקע כך הרבה זמן...אני מתנצלת אם השאלה אינה קשורה לפורום. תודה מראש.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
T3 נמוך
דר' קרני רובין 02/07/2011 | 23:52למירי שלום ה-T3 שהיה לך אז, נמוך מהנורמה והוא החשוב. גם ה-T4 בגבול התחתון של הנורמה. במידה ותוצאות אלו יחזרו על עצמן עליך לקבל תוסף של תירואיד ולו בגלל המצב הנפשי (אך לא רק בגללו) אנא ידעי אותי לגבי התוצאות כיום בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה בעד התגובה
מירי 26/06/2011 | 18:57אני בת 44. T3 היה 0.7 כשהנורמה בין (0.8-1.8) T4 היה 0.78 כשהנורמה בין (0.7-2) TSH לעתים יוצא קצת פחות מ3. את הבדיקה של T3 וT4 עשיתי לפני כמה שנים. שוב תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חסר סמוי של טירואיד
דר' קרני רובין 26/06/2011 | 17:43למירי שלום, החשד שלך מבוסס. קיים מצב של חסר סמוי בטירואיד. ניתן להדגים זאת על ידי בדיקת העמסה של TRH (ה-TRH גורם להפרשה של ה-TSH). יצויין כי רמה של 3 היא יכולה לרמז על חסר סמוי, במיוחד בבן אדם צעיר (מה גילך?). בכדי לענות לך בצורה יותר מדוייקת על מצבך אני זקוקה לערכים של ה-T3, T4 וכאמור - גילך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
T3 נמוך
-
הפסקת אפקסוראקיי 24/06/2011 | 07:30לאחר שימוש באפקסור XR150 כ9 שנים הפסקתי בהדרגהץץוהיום אני כבר 4 חודשים ללא התרופה. האמת הרגשתי טוב 4 חודשים אולם לאחרונה התחלתי לחוות שוב דכאונות וחרדות לסירוגין. ברצוני לציין שהחלטתי להפסיק כתוצאה מבדיקות דם שהראו על בעיה בתפקודי הכבד..ובנוסף האפקסור לא השפיע עלי כבר כמו בעבר. מה עלי לעשות? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הפסקת אפקסור
דר' קרני רובין 26/06/2011 | 17:53לאקי שלום, התיאור שנתת של האירועים לאחר הפסקת טיפול נוגד דיכאון, הוא בדיוק הסיבה שבגינה ממליצים בדרך כלל להיזהר מאוד בהורדת הטיפול התרופתי. עד כמה שיכולתי לבדוק, לא מדווח על הפרעות בתפקודי הכבד כתוצאה משימוש בתרופה זו. לדעתי, יש מקום לחדש את הטיפול, או בתרופה זו או בתרופה אחרת לאור הירידה באפקטיביות. תרופה אפשרית היא הסימבלטה. הייתי ממליצה כי תפנה לרופא המטפל. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפסקת אפקסור
-
נהיגה ואלפרלידשני 23/06/2011 | 19:43שלום, אני בת 27, חרדתית. מטופלת שנה בסרנדה 50 מ"ג ומידיי פעם לוקחת אלפרליד 0.25 (מאוד משתדלת להמנע מלקחת קבוע). בנוסף אני מטופלת אצל פסיכולוגית בשנה זו - ויש הצלחות רבות. העניין הוא שאני מתחילה שעורי נהיגה ורציתי לדעת אם זה בטוח לקחת אלפרליד בשיעורים? והאם אני צריכה לספר למורה לנהיגה? שאלה נוספת היא על הסרנדה. אני תמיד אוכלת ארוחה רצינית והכל טוב וכשאני רק מנשנשת תמיד נראה לי שזה קשור לבחילות קשות וסחרחורות. השאלה האם זה יכול לקרות אחרי שנה של לקיחת הכדור או שאין לזה קשר? תודה על התשובה מראש.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אלפרליד ונהיגה
דר' קרני רובין 26/06/2011 | 17:37לשני שלום, לגבי האלפרליד - בתקופה הראשונה שלוקחים אלפרליד זה יכול הלרדים ולכן רצוי אז להימנע מנהיגה. לאחר שתופעה זו חולפת, אין שום מניע מלקחת מינון כה נמולך של אלפרליד ולנהוג (כמובן במידה וזה לא מרדים אותך). לגבי הסרנדה - לפעמים התגובה שונה בגנריקות השונות ולתרופת האם, ולכן במידה ויש תופעות לוואי או חוסר תגובה יש טעם להחליף מגנריקה אחת לשניה או לתרופת האם. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אלפרליד ונהיגה
-
איקסל ודפיקות לב חזקותמעיין 22/06/2011 | 23:28שלום, אני נוטלת איקסל מזה כחצי שנה במינון של 100 מ"ג בבוקר. יש לי בעיקר בלילות תופעות של דפיקות לב מואצות וחזקות אני יודעת כי זה גם מחרדה אך רציתי לשאול האם זה יכול להיגרם גם מהאיקסל? לפני שלקחתי לא הייתה לי דפיקות לב חזקות כאלו. האם זה דורש התייחסות מיוחדת?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
איקסל ודפיקות לב חזקות
דר' קרני רובין 26/06/2011 | 17:32למעיין שלום, מחד, תרופה זו יכולה לגרום לעלייה בקצב הלב, אבל אז זה לאו דווקא בלילה. מאידך, בדרך כלל הוא מקובל לקחת את התרופה פעמיים ביום ולכן ייתכן שבגלל הכמות הקטנה של איקסל שאת נוטלת, בלילה יש ירידה נוספת בכמותו ואת מגיבה בהגברת החרדה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
איקסל ודפיקות לב חזקות
-
הפסקת השימוש בסימבלטהרומי 17/06/2011 | 17:48שלום רב, בת 38 , בריאה בדרך כלל לאחר הפסקת השימוש בסימבלטה 30 מ"ג לפני חודש טופלתי כשנה עקב תופעות פסיכוסומאטיות , לא דכאון) שלושה שבועות סבלתי מסחרחורת נוראית והשבוע אני התחלתי לחוש כל יום בתופעות מוזרות ומפחידות כמו : כאבי ראש , סחרחורת קלה בעת הזזת הראש , מיחושים בראש רק צד אחד של הראש, הרגשה של נימול קל בפנים , חוסר מיקוד וקושי להתרכז .בנסף אני חשה בעיפות מוגברת וחוסר מצב רוח (לא דכאון) עקב התופעות הנ"ל . כפי שציינתי לא סבלתי מדיכאון ולא הוגדרתי כהיפוכונדרית אבל היום התחלתי לחשוב שאולי תקף אותי גידול בראש או אירוע מוחי קל או משהו אחר לא נחמד. אני מרגיעה את עצמי דרך מחשבות היגיוניות וחושבת שאם היה משהו הייתי מרגישה גם לפני חודש ולא דווקא בעת הפסקת ההסימבלטה. אבקש מאוד התייחסות : 1.האם הסימפטומים שאני חשה קשורים לגמילה מהתרופהו כדאי להמתין עוד זמן (אולי אני יותר רגישה לתרופה) ... 2.האם הסימפטומים ידועים מהסיפרות הרפואית או מהניסיון שלך עם מטופלים? 3. מה מומלץ לעשות בהמשך - מפני שאני לא מתכוונת לחזור לסימבלטה (למרות שהרגשתי מעולה בעת השימוש בה ) אבל לא יהיה לז סוף. תודה רבה רבה מראש וסליחה על אורך המייל !הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 26/06/2011 | 17:10לרומי שלום, אין ספק שהתגובות הן תגובות אינדבידואליות. יחד עם זאת, לא נתקלתי בתגובות מהסוג שתיארת. מכל מקום, אני שמחה שאת מרגישה יותר טוב. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה על התשובה אבל היתה אי הבנה ...
רומי 21/06/2011 | 23:01הפסקתי לפני חודש , בנוסף האם לא ייתכן שזה אינדיווידואלי ?! אולי כל גוף מגיב בצורה שונה, מפני שקראתי במספר אתרים על מספר לא מועט של חולים שלאחר הפסקת השימוש בסימבלטה סבלו תקופה מסחרחורת ותופעות לוואי ממש לא נעימות (גם במינון הנמוך ) בנוסף אני כבר מרגישה יותר טוב דבר שמחזק את ההשערה שהתופעות קשורות להפסקת השימוש. בהחלט אני חושבת על הטיפול הקוגניטיבי - התנהגותי . תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תופעות פסיכוסומטיות
דר' קרני רובין 21/06/2011 | 19:15לרומי שלום, 1. תופעות הלוואי אינן מהפסקת הסימבלטה. אין תופעות לוואי שנמשכות שנה וחודש. חוץ מזה, המינון שקיבלת הוא מינון נמוך ביותר ובדרך כלל אין תופעות לוואי כאשר מפסיקים 30 מ"ג. 2. לאף חולה שלי שהפסיק סימבלטה לא הופיעו תופעות לוואי מסוג זה, ובכלל כמעט שלא היו תופעות לוואי להפסקה - גם עם מינונים גבוהים בהרבה. 3. הדבר היחיד שניתן לעשות, אם אינך רוצה לקחת כדורים, זה לנסות טיפול התנהגותי קוגניטיבי. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- הריון מדומה
- סכיזופרניה גבולית
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- התמודדות עם לחץ
- גמילה מעישון
-
בדיקות קשורות
- דופמין בשתן ב-24 שעות
- אבחון פסיכודיאגנוסטי
-
תרופות קשורות
- מתדון
- קספליון (פליפרידון פלמיטאט)
-
מונחים קשורים
- יק"ר
- הספר הירוק
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדהפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריהפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם