פורום פסיכיאטריה - עמוד 1386
-
הפרעת חרדהאלי 16/05/2011 | 15:00שלום דר קרני אנסה לתצמת את סיפורי ומצבי לפני אחת עשרה שנים לפתע ביום בהיר התחלתי להרגיש לא טוב לאחר התרוצציות חוזרות ונישנות אצל רופאים,הוסבר לי שאני סובל מהתקפי חרדה. הופנתי לפסיכיאטר בכיר בעל שם, והוא החל בטיפול בהדרגה בציפרמיל עד שני כדורים ביום. אציין כי גם לאחר שלקחתי תקופה של חודשים את הצפרמיל עדיין לא הרגשתי טוב ,אך לאט לאט ההרגשות החלו להעלם, עד ששחכתי מכך לגמרי. במשך כל השנים המשכתי לקחת את הציפרמיל .[התקופה ההיא נשארה בתודעתי כתקופה טראומטית וקשה לאין ערוך....] לפני ארבע חודשים, גם כן ללא התרעה מוקדמת החלו להופיע ניצני ההרגשות מהתקופה ההיא..., שהתדרדרו במהירות להתקפי פאניקה קשים. יצרתי קשר עם הרופא שאיתו לא היתי בקשר שנים ארוכות, והוא העלה את הציפרמיל לחמישים מג ואחכ לשישים מג , ללא הטבה ואף החמרה במצב. כעבור חודשיים כשהמצב לא השתפר[ ואף נוסף לדברי הרופא מימד של דיכאון בעקבות החרדות הקשים] הרופא החליף את הציפרמיל בכדור מירו בהדרגה עד שתי כדורים,ולאחר תקופה נוספת של אי שיפור במצב הוסיף כדור מודל להרגעה 3 פעמים ביום 100 מג. ושוב ללא שיפור במצב . לאחר שהבנתי מהרופא שהוא די מיואש ממצבי,הופנתי עי מכר לפרופסור אחר, והוא הוסיף לפני שבועיים וחצי למירו אפקסור 150 מג. ושוב אין שינוי במצב. המצב כיום של מחשבה בלתי פוסקת על המצב, חרדות, חוסר שקט, ודיכאון ויאוש בעקבות המצב הביש שנקלעתי אליו. אציין שאני אדם נורמטיבי לחלוטין נשוי ובעל משפחה [ הקשר היחיד שאני מוצא בין שתי התקופות, העכשוית ולפני 11 שנה , זה תקופה של ריקנות מסוימת בחיים בעקבות בעיית חוסר תעסוקה.] 1. האם נראה לך שהטיפול של האפקסור [בשילוב המירו] יעיל במצב הזה? שבועיים וחצי זה כבר מספיק בשביל להתרשם שעלי זה אולי לא עובד? 2. קראתי על הסימבלטה, היא יותר מתאימה? 3. אני ממש מיואש מהמצב ,לאחר שניראה לי שכדורים לא עובדים עלי. האם יש עדיין אפשרויות של טיפול שונות? 4. איזה טיפול את היית מתאימה לי? 5. טיפול פסיכולוגי הוא ארוך טווח ,ואני צריך עזרה בטווח הקצר ,לעתים אני לא יודע איך לעבור את הרגע הבא..... [אציין שאני כמעט נמנע מלקחת כדורי הרגעה מפחד להתמכרות, ורק כשאני מרגיש שכלו כל הקיצין אני לוקח קלונקס 0.5 שאכן קצת משחרר] 6.המצבים האלו עוברים בסוף גם ללא תרופות?[ נראה לי שכך היה בסיבוב הקודם ,כי הציפרמיל לא נתן מענה מושלם בחודשים הראשונים] סליחה על התארכות ההודעה ותודה מראש על תשובתך המלומדת...... אליהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 26/06/2011 | 17:07לאלי שלום, אני לא מבינה את פנייתך, הלוא כבר המלצתי לך בעבר להעלות את האפקסור. לגבי המירו והמודאל - לדעתי עליך להתייעץ עם הרופא המטפל. באפשרותך לפנות אליי לאימייל הפרטי. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
דר קרני היקרה
21/06/2011 | 20:56דר קרני היקרה בנתיים עדיין לא התקשרתי לקביעת תור כי עשתי מה שאמרת והעלתי את האפקסור ל 225,אגב פרופ בונה החליט לאחר התיעצות עימו בטלפון להעלות את האפקסור ל225 ולאחר כמה ימים ל300 , את המירו הוא אמר להוריד בהדרגה לכדור וחצי וכעבור שבוע לכדור אחד, ואת המודל להוריד מ300 ל150. שאלתי מה את אומרת על כל זה? האם העלאת האפקסור למינון גבוהה שיכניס את הנואדרנלין לפעולה יכול להחמיר את החרדה, או למגרה? האם זה לא יותר מידי שינוים בבת אחת ? [ההעלאת האפקסור וההפחתה במירו ובמודל] נדמה לי שהמודל עזר לי בהרגעה מחכה מאד לשמוע את דעתך, כי עדיין לא נתקלתי ברופא ככ אכפתי כמוךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפרעת חרדה
דר' קרני רובין 17/05/2011 | 14:19לאלי שלום רב, איתך הסליחה על זה שנאלצת לחכות יממה, אבל זה מקסימום הקצב שאני יכולה לענות בו על ים השאלות. אשר לשאלותיך, 1. אם אפקסור, אז הייתי ממליצה על מינון גבוה יותר של 225 מ"ג ובמידת הצורך - 300 מ"ג. 2. אני מעדיפה את הטיפול בסימבלטה באנשים הסובלים מדיכאון וחרדה. הרושם שלי הוא שטיפול זה יעיל יותר ומהיר יותר. 3. אני סבורה שיש להוסיף לטיפול, טיפול התנהגותי קוגניטיבי. מאוד יפה הבחנת כי יש מקבילה בין שתי התקופות. חשוב לתת לך כלים כדי להתמודד עם מצבים מסוג זה בעתיד. 4. אינני סבורה שיש להימנע בכל מחיר מטיפול הרגעתי עד להגעה לאיזון. 5. במידה ולא עניתי על כל שאלותיך, אתה יכול להתקשר אליי לנייד: 050-3242021. במידה ולא אענה, תשאיר הודעה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
דר קרני מחכה לתשובתך. תודה
17/05/2011 | 13:22הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
-
שילוב של ציפרלקס10 מג עם מירו 30נעמה 19/06/2011 | 23:02אני בת 62 . לוקחת ציפרלקס כבר כמה שנים בשל דיכאון וחרדה. וסטילנוקס בשל בעיות שינה קשות. רופאת המשפחה המליצה , מכיוון שהסטילנוקס כבר לא עוזר לנסות מירו. אני מודאגת בשל שאלת השילוב עם ציפרלקס. ניסיתי בעבר מירו לתקופה קצרה וזה עשה לי תחושות מאד לא נעימות.האם את ממליצה לנסות שוב בשל סכנת ההתמכרות לסטילנקס. אני לוקחת כל ערב לפחות 20 מג תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיפול בהפרעות בשינה
דר' קרני רובין 26/06/2011 | 17:02לנעמה שלום, במידה וחשת רע ממירו, כדאי אולי לנסות טרזודיל במינון של 50-100 מ"ג. בכל מקרה, הייתי מוסיפה צירקדין אשר פותח את שערי השינה ויאפשר הורדה הדרגתית בסטילנוקס. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול בהפרעות בשינה
-
פרפנןאלעד 19/06/2011 | 11:11ד"ר קרני שלום רב אני רוצה להתייעץ איתך לגבי שימוש בפרפנן. אני מאובחן עם OCD ודיכאון טופלתי בויפאקס + טיפול שיחתי שעזר לי מעט אבל גרם לשינה מרובה. עכשיו הפסיכיאטר רשם לי ריספרדל. לקחתי לשבוע והרגשתי לא טוב. עכשיו העביר אותי לסרוקוול - פרפאנן כי העלות יותר נמוכה. לפי האבחנה שציינתי האם מומלץ לקחת את התרופה הזו? שמעתי על תופעות של רעד בלתי רצוני ומפחיד אותי קצת ה"נזק" על התועלת. האם אין משהו יותר "קל" או עם פחות תופעות אשר תוכלי להמליץ לי? אני פונה אלייך לאחר שביקשתי מהפסיכיאטר לתת משהו אחר והוא לא נענה. מה דעתך כמובן בלי לפגוע במקצועיותו של הרופא המטפל בי. מודה על ההקשבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הפרעות בתפקוד המיני בתגובה לטיפול ב-SSRI's
דר' קרני רובין 26/06/2011 | 16:59לסקרן שלום, המינון של פרוזאק בטיפול ב-OCD הוא בין 40 ל-80 מ"ג ליום. חוסר החשק המיני הוא מאוד אינדבידואלי, יש כאלו שמופיע אצלם חוסר החשק המיני יכול להופיע אצל מטופלים שונים בתגובה ל-SSRI אחד, למשל ללוסטרל ולציפרמיל לא ולהפך. כך גם לגבי הפרוזאק. בדרך כלל, יש פחות תגובות כאלו עם פאבוקסיל ולוסטרל, אך חייבים לנסות באיפן אינדבידאולי. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
טיפול בOCD
סקרן 23/06/2011 | 23:14האם אפשר לקבל המלצה למינונים כלשהם (בגדר הערכה כמובן) של פרוזאק לטיפול בOCD מה הכוונה במינונים גבוהים? והאם יש טיפול שונה מכך לOCD שפגיעתו בחשק המיני פחותה?הוסף תגובה
-
עוד משהו קטן
אלעד 22/06/2011 | 14:40ד"ר קרני אני רוצה לציין שאני ללא ניסיונות אובדניים וללא שימוש בסמים. האם החשש שלי מהטיפול שהוחלט מוצדק? האם אין דרך טיפול פחות "אגרסיבית"? שכן אני מבין שפרפנן הוא סוג של סם. ואני מפחד מתופעות שהוא עלול לגרום אם הטיפול לא מתאים לי.הוסף תגובה
-
עוד שאלה
21/06/2011 | 21:37הפסיכיאטר רשם לי פרפנן 12 מ"ג ליום. לא נאמרה לי מה האבחנה. חוץ מ אוסידי ודיכאון ומצ פסיכוטי. האם הטיפול נראה לך מתאים? האם יכול להיגרם לי נזק אקח תרופה מסוג זה שלא מתאימה? מודה מאוד לתשובותייךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול ב-OCD
דר' קרני רובין 21/06/2011 | 19:32לאלעד שלום, אם האבחנה של OCD היא נכונה, הטיפול המומלץ הוא מינונים גבוהים של SSRI's, במיוחד פרוזאק, פאבוקסיל ולוסטראל ובחלק מהמקרים יש צורך של מינון נמוך של נוירולפטיקה מהסוג של פרפנאן, זיפרקסה, או גאודון. רק לאחר כ-8-12 שבועות של טיפול ב-SSRI's במינונים גבוהים מתחילים לראות הטבה. בשלב זה, יש מקום וחשוב לקבל טיפול התנהגותי קוגנטיבי ספציפית ל-OCD. מקווה שתשובה זו עונה על שאלותיך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפרעות בתפקוד המיני בתגובה לטיפול ב-SSRI's
-
האם ציפרלקס ישפיע על הריוןננה 07/05/2011 | 14:16שלום דר הוחלט לתת לי ציפרלקס ואני לא כל כך ממהרת ליטול את זה. למרות שממליצים על סוג תרופה כזו שתתאים להפרעה שאני סובלת ממנה בעתיד הקרוב אני מתכננת להיכנס להריון האם במהלך ההריון אני אמשיך ליטול את זה? מה עם העובר האם יסבול חס וחלילה ממום כלשהו?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
החלפת סרוקסט
דר' קרני רובין 21/06/2011 | 19:28לס. שלום, לאחר האיחור ניתן להפסיק/להחליף את התרופה בשלושת השבועות הראשונים לאחר התאריך של הווסת המיועד. במהלך תקופה זו, אין עדיין קשר בין דם האם ודם העובר ולכן לא מסכנים את העובר. בדרך כלל, מומלץ לעבור מסרוקסט ללוסטרל. הפסקת הטיפול לגמרי יכולה להיות מסוכנת יותר ממתן התרופה בהריון, בגלל שינויים המודינמיים (בזרימת הדם) כתוצאה מחרדה. לא שמעתי מעולם על כך שהסרוקסט נאגר בשומנים של הגוף ושורד כפי שכתבת. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
כמה זמן התנקות מסרוקסט לפני הריון?
ס. 18/06/2011 | 14:38ד"ר רובין שלום. בהמשך לשאלה הקודמת ולתשובתך: כמה זמן מומלץ לחכות בין הפסקת טיפול בסרוקסט וכניסה להריון על מנת לא לסכן את העובר בתופעות לוואי שונות? האם זה נכון שהסרוקסט נספג בשומנים של הגוף ויכול לשרוד במערכת שנים לאחר הפסקת נטילת התרופה? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
השפעת ציפרלקס על ההריון
דר' קרני רובין 11/05/2011 | 17:13לננה שלום, לא כתבת ממה את סובלת. אני מניחה שמדובר בחרדות או בחרדות ודיכאון. למעט סרוקסט, כל הקבוצת של ה-SSRI's אינה גורמת לעלייה באחוז המומים המולדים. במילים אחרות, אין יותר מומים ביילודים לאימהות שנטלו תרופות לעומת אלה שלא נטלו תרופות. לעומת עובדה זו, חרדות יכולות לגרום להתכווצות של כלי דם וירידה באספקת החמצן לעובר, ולכן יותר מסוכן לא לקחת את התרופות מאשר לקחת אותן. כן חשוב אחרי הלידה לדווח על נטילת התרופה בזמן ההריון כי באחוז מסויים מהתינוקות יש תופעות גמילה קלות. מהסיבה הזו, תינוקות של נשים שנטלו תרופות מהקבוצה האמורה נשארים להשגחה יום נוסף בבית החולים (נראה לי כי המחיר אינו מצדיק אי נטילת התרופה). בכבוד רב, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
החלפת סרוקסט
-
סרוקסאט החליפו לויאפקס XRVIKI 18/06/2011 | 09:59בת 34 ,הייתי מקבלת 40 מג של ,סרוקסאט שזה שייך לקבוצה SSRIs .מכיוון שזה לא עזר ואפילו הייתה החמרה אז הרופאה המטפלת החליטה לנסות לשנות לויאפקס XR, זה שייך לקבוצה SNRIs .עברו 6 חודשים אני עם 20מג של סרוקסט ועם 225מג של ויאפקס XR.השאלה שלי היא האם זה בסדר לקחת כדורים משתי קבוצות שונות.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סרוקסאט החליפו לויאפקס XR
דר' קרני רובין 21/06/2011 | 19:19לוויקי שלום, אין בעיה עקרונית בלקיחת השילוב שאת לוקחת. השאלה היא, האם השילוב היטיב איתך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סרוקסאט החליפו לויאפקס XR
-
שילוב של אסטו וגלולות למניעת הריוןmeirav 17/06/2011 | 23:25שלום התחלתי טיפול של אסטו 10 מ"ג שאלתי היא :האם נטילת הכדור אסטו יכולה לפגוע ביעילות של גלולות נגד הריון (אני משתמשת בפמינט.) אודה לכם על תשובה מהירההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שילוב של אסטו וגלולות למניעת הריון
דר' קרני רובין 21/06/2011 | 19:18למירב שלום, כל התרופות נוגדות הדיכאון יכולות להוריד מעט את היעילות של הגלולות. יחד עם זה, לא מוכרים לי מקרים שנכנסו להיריון כתוצאה מטיפול ב-SSRI's. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שילוב של אסטו וגלולות למניעת הריון
-
בבקשה אשמח לעזרה עד יום ב'...חסוי 12/06/2011 | 00:37שלום משתמש בקלונקס לפני אירועים מלחיצים (בשביל שינה וגם בזמן האירוע), יחסית לדברים אחרים שניסיתי זה ממש בסדר, אבל עדיין משפיע עלי: אני כאילו לא לגמרי שולט במעשים שלי, קצת כאילו בתוך חלום. (בדיעבד גם זוכר את האירוע כאילו היה חצי חלום). ביום ג' הקרוב יש לי אירוע חשוב ואני בטוח אתקשה לישון - אבל אני גם רוצה להיות מפוקס בזמן האירוע. השאלה שלי, האם יש משהו שכדאי לנסות עם השפעה דומה לקנלונקס בהרגעה, אבל כמה שפחות השפעה על הריכוז וה"נוכחות", כלומר שלא ארגיש שאני רק חצי שם...? אולי קסנקס? ניסיתי כדורי שינה - השפעה גרועה עלי, גם לוריבן לא טוב, אני צריך משהו בכיוון של קלונקס אבל כאמור פחות השפעה למחרת. אודה לך מאוד אם תוכלי לעזור לי לפני מחרתיים תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה עשיתי כעצתך
חסוי. 16/06/2011 | 14:07תודה רבה, ניסיתי רבע מ"ג קסנקס, זה לא הספיק, אבל אז ניסיתי חצי ונדמה לי שזה עובד טוב בשבילי. השינה היתה בסדר ולמחרת לא ממש הרגשתי את ההשפעה. עכשיו בדיעבד אני מבין שהקלונקס משפיע לטווח מאוד ארוך והוא לא עשה לי טוב. תודה רבה על העזרה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 14/06/2011 | 16:12לחסוי שלום, הייתי מנסה קסנקס 0.25 מ"ג, ואם זה לא מספיק - 0.5 מ"ג. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
ומבחינת מינון - 1MG CLONEX=0.5 MG XANAX ?
חסוי 14/06/2011 | 00:46הוסף תגובה
-
הבהרה: את הקלונקס אני לוקח בערב שלפני ואת ההשפעה
13/06/2011 | 21:32אני מרגיש עד הערב שאחרי. (כעבור 19 שעות בערך). אני בד"כ לא לוקח במהלך היום קלונקס.הוסף תגובה
-
תודה, אנסה קסנקס. לגבי המינון...
חסוי. 13/06/2011 | 21:30שלום ד"ר, תודה רבה על התשובה המהירה. לגבי המינון, אני לוקח חצי מ"ג (רבע כדור. אלה הכדורים החדשים של 2 מ"ג), ובד"כ עוד שמינית כדור אם אני לא נרדם. ההשפעה אמנם "עדינה" כאילו, אבל אני מרגיש אותה גם באירוע שהוא בד"כ בערב שלמחרת, וזה מפריע לי, אני לא ממש אני. כלומר סה"כ חצי עד שלושה-רבעים של מ"ג. זה הרבה? יכול להיות שגם רבע מ"ג ירדים אותי? ניסיתי, זה גבולי... מהעדינים יותר הכי מומלץ קסנקס? יש עוד משהו שההשפעה המתמשכת שלו עדינה? ניסיתי ולא אנסה שוב את הלוריבן והאמביאן, עשו אותי זומבי... תודה רבה שוב.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עזרה
דר' קרני רובין 13/06/2011 | 18:03לחסוי שלום, א. כמה קלונקס אתה לוקח לפני האירועים? אולי ניתן לקחת חצי מהמינון שאתה בדרך כלל לוקח. ב. בהחלט אולי כדאי לנסות קסנקס. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה עשיתי כעצתך
-
מודאלשני 13/06/2011 | 19:20שלום רב התחלתי ליטול מודאל פורטה (200 מ"ג), במשך שלושה ימים. הטיפול בתרופה ניתן לי למשך שלושה חודשים לצורך הרגעה. בעלון לצרכן כתוב: "תופעות לוואי המופיעות לראשונה לאחר תום הטיפול : תנועות בלתי רצוניות (במיוחד של הפנים) - יש לפנות לרופא מיד". מכאן, הייתי רוצה לשאול האם טיפול של 3 חודשים במינון של 200 מ"ג ליום, עלול לגרום בסיום הטיפול לתנועות הבלתי רצוניות? במידה וכן, האם התנועות חולפות כעבור זמן מה, או שצריך לטפל תרופתית? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה רבה לך!
שני 16/06/2011 | 13:48הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 15/06/2011 | 17:15לשני שלום, כפי שכתבתי לך, ברוב המקרים שבהם נלקח הטיפול לתקופה קצרה זה חולף עם הזמן וגם בכך אין חוקים. רק במקרים קיצוניים נותנים כדור לאחר שהתנועות לא עוברות במשך תקופה ממושכת. אם תרצי, תתקשרי אליי לנייד: 050-3242021. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
אני זקוקה לטיפול לצורך הרגעה
שני 15/06/2011 | 12:15תודה על התשובה עד כה. אבל במידה והתנועות הבלתי רצוניות מתפתחות אצלי, האם יש איזה שהוא כדור שמעביר את זה או שזה עובר לבד? תודה מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מודל (סולפיריד)
דר' קרני רובין 15/06/2011 | 00:47לשני שלום להלן המידע על מודל (סולפיריד): סולפיריד, תרופה ממשפחת הפנותיאזינים, היתה נפוצה בשימוש לטיפול בסכיזופרניה. כיום היא הוחלפה על-ידי הפנותיאזינים החדישים יותר, אך היא עדיין נמצאת בשימוש נפוץ לטיפול בסחרחורת, במצבי לחץ, בדיכאון קל ולהקלת בחילה והקאה אצל אנשים המקבלים טיפול כימי. היום משלבים לעיתים תרופה זו בטיפול בתסמונת המעי הרגיז ובכיב התריסריון. תופעות הלוואי השכיחות כוללות חוסר מנוחה, עצבנות, עליית לחץ הדם, הפרשת חלב מהשדיים ואימפוטנציה אצל גברים. תופעות הלוואי הקשות יותר כוללות תנועות בלתי רצוניות ודיכוי פעילות מוח העצם. משך הזמן של הטיפול שיכול לגרום לתופעות הלואי של התנועות הלא רצוניות משתנה. אין חוקים בכך. ברב המקרים שבהם נלקח הטיפול לתקופה קצרה זה חולף עם הזמן וגם בכך אין חוקים. לא ברור לי מדוע את זקוקה לכדור. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה רבה לך!
-
חרדת בחינותלילי 15/06/2011 | 15:43שלום ד"ר, אני חווה תחושה קשה של חרדת בחינות במהלך שנה זו (זוהי שנתי הראשונה בלימודים - תקופת בחינות שנייה). הדבר מגיע לכדי כך שחומר שאני יודעת היטב - בבואי לבחינה אני שוכחת מה לעשות. האם יש כדורים מומלצים להרגעה? תודה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 16/06/2011 | 13:29ללילי שלום, לדעתי, עליך לפנות לפסיכולוג התנהגותי קוגניטיבי. בברכה ובאיחולי הצלחה בבחינות, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובה
16/06/2011 | 09:05לא ידועה לי לקות למידה. העברתי את כל שנות התיכון בלי שהתעורר צורך לגשת לאיבחון. לאיזה איש מקצוע עלי לפנות? פסיכיאטר? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חרדת בחינות
דר' קרני רובין 15/06/2011 | 17:18ללילי שלום, כדאי לך לפנות לטיפול של מטפל התנהגותי-קוגניטיבי שגם ילמדך לעשות הרפיות וגם יעבוד איתך על שינוי דפוסי חשיבה שגורמים למצב זה. האם את במקרה לקויית למידה? בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
-
מניה דיפרסיהצחי 25/05/2011 | 21:56לד"ר קרני שלום אני סובל ממחלה זו מגיל 19 כאשר לפני התקף המניה הראשון חוותי דיכאון קשה(משום סיבה) בזמן טיול באוסטרליה עקב כך ומעוצמת הדיכאון חזרתי לארץ לאחר המשך דיכאון של עוד חודש קיבלתי את התקף המניה הראשון בעוצמות מטורפות תרתי משמע מה שהצריך אשפוז במהלך האשפוז טופלתי בזיפרקסה 20 מ"ג דפלפט 800 מ"ג מה שגרם לירידה ושוב דיכאון מתמשך וקשה של מספר חודשים כאשר הדיכאון היה בלתי נסבל הפסקתי את הטיפול ושוב לאחר 3 חודשים שוב התקף מניה אך חלש יותר מהראשון שוב טיפול הנ"ל + תרופה אנטי דיכאונית בשילוב אך עדיין לא מאוזן והדיכאון החמיר לאחר ניסיונות להוריד את מינון הזיפרקסה עד הפסקתו עדיין הדיכאון המשיך ואז ביוזמתי הפסקתי עם הדפלפט והמשכתי רק עם האנטי דיכאוני לאחר חודש שוב מניה בעוצמה חלשה יותר מהקודמת הפסקתי עם כל התרופות ושוב נכנסתי לדיכאון אחרי חודשיים ביוזמתי אנטי דיכאוני לאחר חודש כבר היפומניה הפסקת התרופה וככה חלילה עד גיל 30 שבין לבין חוויתי דיכאונות קשים ועליות להיי הרבה יותר מתונות פשוט היה לי מצב רוח טוב לא משהו מוגזם העניין שהעליות היו נמשכים לזמן קצר מאוד מה שאומר ש80 אחוז מהזמן הייתי בדיכאון ואפילו יותר בגיל 30 אימי זכרונה לברכה נפטרה מאז ועד היום אני בדכאון קשה מאוד מה שאומר היתנתקות מוחלטת מהחברה היסתגרות בבית קושי מנטלי פיזי ועוד ועוד לאחר שנתיים חזרתי לטיפול והרופאה הבינה והרגישה את מצוקתי וחוסר האונים היא החליטה לתת לי בשלב ראשון טיפול לדיכאון עקב מצבי האומלל מאוד העניין כל תרופה שניסיתי היו תופעות לוואי של החמרה במצב והישתתקות ממש מיידית אחרי רק חצי כדור במקרה הזה ציפרלקס 10 ניסיתי להתמודד עם חצי כדור בתקווה שהגוף התרגל אבל אחרי שבוע של סבל נוראי כבר העדפתי את הדיכאון מאשר גם דיכאון וגם סוג של השתתקות חזרתי לרופאה וניסינו מיספר תרופות פלוטין רסיטל מירו אדרונקס איקסל לוסטרל סרוקסט ובכל התרופות אותה תגובה במינונים הכי נמוכים שאפשר הרופאה כבר הרימה ידיים שאלתי אותה לגבי חשמל היא לא ממליצה היא אומרת במילים אחרות זה המצב תתמודד חשוב לציין שב5 חודשים האחרונים אני עובד במפעל מוגן 3 פעמים בשבוע ל4 שעות ויתר הזמן בבית דואג לכל משק הבית בלי חברים רק משפחה וללא שום יציאות מהבית רק לקניות ועבודה כאשר אני נימצא במצב זה כבר שלוש שנים כאשר היום אני בן 33 בחודש האחרון התחלתי לקחת ויפאקס xr 75 שלא עשה לי תופעות לוואי ואני מתחיל להרגיש קצת שיפור בדיכאון השאלה שלי איך ממשיכים מפה אומנם יש שיפור קל אך עדיין אני בדיכאון ומאחר שאני לא במעקב רפואי ההיתי מאוד מעוניין בהמלצתך (גם באופן פרטי ) באמת שסליחה על אורך הכתוב ואני מודה לך מראש מקרב לב את עושה עבודת קודש מיקצועית ומהלב שילוב מנצח תודה צחיהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מאניה דיפרסיה
דר' קרני רובין 15/06/2011 | 18:39לצחי שלום, איתך הסליחה הענקית על האיחור במתן התשובה. פנייתך, למרות אורכה, טבעה בים השאלות ואני פשוט לא מבינה איך לא ראיתי אותה. לפחות אני שמחה שאתה מרגיש מעט יותר טוב. לא ברור לי מדוע לא ניסו לאזן אותך בזמן ההיפו מאניות על מייצב מצב רוח. לדעתי, קיימות 3 אפשרויות: 1. ליתיום 2. אביליפיי, שבמינון נמוך הוא אנטי דכאוני, במינון ביניים הוא מייצב ובמינון גבוה הוא אנטי פסיכוטי. הוא נחשב לכדור אנטי מאני דיפרסיבי מאוד יעיל, הבעיה היא שבינתיים הוא לא בסל להפרעות מאניות דיפרסיביות. 3. למיקטל במינון נמוך יכול גם הוא לייצב אותך ולשמש ככדור נוגד דיכאון. הוא כן בסל. במידה ואתה רוצה, אתה יכול לפנות אליי לאימייל הפרטי שלי:karny.rubin@gmail.com או לנייד שלי: 050-3242021. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מאניה דיפרסיה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- קלפטומניה
- סכיזופרניה גבולית
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- גמילה מעישון
- תרופות נוגדות דיכאון
-
בדיקות קשורות
- דופמין בשתן ב-24 שעות
- קארבאמאזפין
-
תרופות קשורות
- קלומיפראמין
- פלופנאזין
-
מונחים קשורים
- סם
- נוהל 106
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדהפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריהפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם