פורום פסיכיאטריה - עמוד 1388
-
שאלה לד"ר רובין07/06/2011 | 00:00ד"ר רובין שלום שלום ! בתי (42) סובלת שנים רבות מדכאון ובשנה האחרונה שונתה האבחנה להפרעה דו קטבית בגלל אפיזודה של מניה. נכון לעכשיו היא בדכאון ומטופלת בליתיום וקולנקס. בימים האחרונים היא לקתה בפציאליס ורופא א.א.ג המליץ על נטילת פרדניזון. הרופא הפסיכיאטר אמר שיש סיכוי כלשהו להתקף מניה בעקבות הסטרואידים אבל כדאי שתיקח. הובהר לנו שפציאליס בכל מקרה יעבור אחרי תקופה אך טיפול בסטרואידים יחיש את ההחלמה. מה דעתך? כדאי לקחת סיכון? היא מגיבה ברגישות רבה מאד לכל שינוי בתרופות והשיקול נגד הוא שאולי לא שווה לשאוף לזירוז ההחלמה על חשבון הסיכוי לשיבוש במצב הנפשי. מה דעתך? בתודה אלההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה!
אלה 07/06/2011 | 13:16תודה רבה על תגובתך המהירה והמפורטת מאד. אמש היינו בחדר מיון, הנוירולוג שלל אירוע מוחי והפנה אותנו לא.א.ג -פאציאליס הוא התחום שלהם. א.א.ג אמר שמצידו הטיפול הנכון הוא בסטרואידים אבל הוא לא הגיע עמדה נחרצת לגבי הבעיה. הוא אמר שעם טיפול יש סיכוי להחלמה מהירה יותר אבל הוא לא הכרחי. בתי מגיבה מאד חזק על כל שינוי בתרופות ויתכן אפילו שאפיזודת המאניה פרצה עקב טיפול בסטרואידים. היא חושבת שעדיף לא לקחת את הסטרואידים כרגע. בכל מקרה תודה וחג שמחהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סטרואידים והפרעות אפקטיביות
דר' קרני רובין 07/06/2011 | 12:31לאלה שלום, השאלה של כן לקחת סטרואידים או לא, לדעתי, חייב נוירולוג לענות עליה. נכון, התקף מאני או דכאוני יכול לבוא במיוחד בזמן הורדת הסטרואידים. ככלל, ליתיום מגם מפני תנודות מסוג זה, אך אם היא פורצת דרך הליתיום, ייתכן וכדאי להוסיף לבתך לצורך איזונה וגם לעזור לה ביציאה מהדכאון - אביליפיי, שבמינון נמוך הוא אנטי דכאוני וניתן לעלות את מינונו במהירות ואז הוא גם אנטי מאני. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה!
-
מידת הסיכון בהפסקת תרופהsus lavan 05/06/2011 | 16:00נוטל פנוברביטאל 100מ"ג .לפני שמונה שנים הופסקה נטילת תרופה נוספת-פנטואין.התקף אפילפטי אחרון-לפני 35 שנה. יש לציין שבזמן ההתקף הזה הייתי חולה בשפעת ויצאתי לבלות עם 39 מעלות חום.כל זה ללא תרופות כלל במשך 4-5 שנים ושרות צבאי במילואים.(שרות רגיל,כולל מארבים, אימונים מפרכים ותעסוקה מבצעית בעזה ובחברון עם נשק). 12 שנים קודם לכן ,בנערותי,היו לי 3-4 התקפים (grand mal )במשך כשנה.כך שאני נוטל תרופה זו כבר 50 שנה,למעט 5 שנות הפסקה. א.להפסיק או לא להפסיק? ב.מהם הנזקים בגופי ,שאיני מודע להם ואינם מורגשים כעת,וכאלה שקיימים ואיני מייחס אותם לתרופה? ג.האם יש סכנה להתקף לאחר ההפסקה? דבבדיקת eeg לפני 28 שנים ו-21 שנים התרשים הראה שאין סימנים למחלה. ד.האם הצלחת ההפסקה של הפנטואין יכולה לרמז משהו? הפחד מפני התקף הוא כזה גדול ולכן ההתמדה הרוטינית בנטילת התרופה. אגב,נוירולוג מומחה אמר שאני יכול להפסיק בהדרגה. אבל,מהיכן שואבים את הבטחון והוודאות?!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בעיה נוירולוגית
דר' קרני רובין 07/06/2011 | 12:27לסוס לבן שלום, הבעיה שהעלית היא בעיה נוירולוגית. לדעתי, את כל שאלותיך עליך להפנות לנוירולוג ולעשות את ההפסקה תחת פיקוחו. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בעיה נוירולוגית
-
מוטרדת 05/06/2011 | 14:40אני בת 38 נשואה+ילדים בעלת תואר. ברצוני לשאול שאלה: כשחברים של הבן שלי בן 10 מגיעים אלינו אני מארחת אותם והכל בסדר. כך גם אם הבת שלי ואין לי שום בעיה להיפך אני מעודדת אותם שכדאי להם להיפגש עם חברים. הבעיה מתחילה כשהגיסות שלי רומזות לי ואפילו אומרות לי במפורש שהילדים שלהם רוצים לבוא אלינו לבית אז אני מתחילה להתרגז בלב ולהילחץ. ואני פשוט לא יכולה לעלות על דעתי שאני מארחת אותם מכיוון שאני יודעת כשהם יגיעו אלינו הביתה עם הילדים הקטנים שלהם והשובבים (בני 4-7) הם מתחילים לרוץ לי בבית ולטפס במדרגות ולבקש משחקים (ולא פעם הם שברו לי דברים) ואני יודעת שכולם ביחד עם הילדים שלי מעמיס עליי ואני פשוט מקבלת עצבים ואפילו סלידה. אני לא יכולה לסבול זאת. (אני רואה מה קורה אצל חמתי כל שבת כשכולנו נפגשים אצלה בבית, יש רעש, מריבות בין הילדים, השתוללויות, צעקות שהם עושים אפילו מתוך כייף). אך כשמדובר בחברים של הילדים שלי (בני 7, 10) שאני יודעת שהם ילדים טובים, רגועים, אין לי כל בעיה עם זה להיפך, אני רואה שהם תורמים זה לזה ובכלל לא מרגישים אותם. אך כל מה שקשור במשפחה של בעלי, עם החתך הילדים השובבים שלהם אני לא יכולה להסתיר את הסלידה שלי מהרעיון . אני לא יודעת איך חמתי יכולה לארח את כולנו אצלה בבית כל שבת ולסבול את כל הבלגן שכולם עושים אצלה היא פשוט לוקחת הכל בקלות ואני לעומת זאת לא יכולה להרשות לעצמי (כי הבית שלנו גדול ומושקע) ואילו הן גרות בשכירויות ונראה מבולגן. נ.ב. הילדים שלי בבית משחקים חופשי ואין לי את הלחץ שיעשו לי בלגן בבית כי הם יודעים שצריך לאסוף ואם הם שוכחים אני מעירה להם ואני גם לא איזה חולת ניקיון פשוט חשוב לי שבסוף יהיה סדר. אני יודעת שאני לא טיפוס עצלן, להיפך חרוצה שמתחזקת את הבית לבד בלי עוזרת. כואב לי שאני מכבידה על בעלי בהתנהגות שלי שהוא צריך לשתף פעולה ולא להציע לארח אותם זה פשוט הפך אצלי להתנייה כזו שאם הם באים לבקר זה שווה להרס הבית. האם ההתנהגות שלי מוכרת? האם אני נורמלית?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה למוטרדת
דר' קרני רובין 07/06/2011 | 12:23למוטרדת שלום, אולי יש לטפל בטיפול פסיכולוגי בנושא שהעלית, מאחר ועובדה שזה מפריע לך ואני משערת שגם לבעלך. נראה לי כי הטיפול היעיל ביותר בנושא מסוג זה הינו טיפול התנהגותי קוגניטיבי עם דגש על הטיפול הקוגניטיבי. אין פה שאלה של נורמליות או לא, אלא שאלה של בעיה שמפריעה לך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה למוטרדת
-
שלום לד"ר רובין (לת)אלה 07/06/2011 | 09:32שלום ! בתי (42) סובלת שנים רבות מדכאון ובשנה האחרונה שונתה האבחנה להפרעה דו קטבית בגלל אפיזודה של מניה. נכון לעכשיו היא בדכאון ומטופלת בליתיום וקולנקס. בימים האחרונים היא לקתה בפציאליס ורופא א.א.ג המליץ על נטילת פרדניזון. הרופא הפסיכיאטר אמר שיש סיכוי כלשהו להתקף מניה בעקבות הסטרואידים אבל כדאי שתיקח. הובהר לנו שפציאליס בכל מקרה יעבור אחרי תקופה אך טיפול בסטרואידים יחיש את ההחלמה. מה דעתך? כדאי לקחת סיכון? היא מגיבה ברגישות רבה מאד לכל שינוי בתרופות והשיקול נגד הוא שאולי לא שווה לשאוף לזירוז ההחלמה על חשבון הסיכוי לשיבוש במצב הנפשי. מה דעתך? בתודה אלההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
מוטרדת (לת)מוטרדת 05/06/2011 | 14:42אני בת 38 נשואה+ילדים בעלת תואר. ברצוני לשאול שאלה: כשחברים של הבן שלי בן 10 מגיעים אלינו אני מארחת אותם והכל בסדר. כך גם אם הבת שלי ואין לי שום בעיה להיפך אני מעודדת אותם שכדאי להם להיפגש עם חברים. הבעיה מתחילה כשהגיסות שלי רומזות לי ואפילו אומרות לי במפורש שהילדים שלהם רוצים לבוא אלינו לבית אז אני מתחילה להתרגז בלב ולהילחץ. ואני פשוט לא יכולה לעלות על דעתי שאני מארחת אותם מכיוון שאני יודעת כשהם יגיעו אלינו הביתה עם הילדים הקטנים שלהם והשובבים (בני 4-7) הם מתחילים לרוץ לי בבית ולטפס במדרגות ולבקש משחקים (ולא פעם הם שברו לי דברים) ואני יודעת שכולם ביחד עם הילדים שלי מעמיס עליי ואני פשוט מקבלת עצבים ואפילו סלידה. אני לא יכולה לסבול זאת. (אני רואה מה קורה אצל חמתי כל שבת כשכולנו נפגשים אצלה בבית, יש רעש, מריבות בין הילדים, השתוללויות, צעקות שהם עושים אפילו מתוך כייף). אך כשמדובר בחברים של הילדים שלי (בני 7, 10) שאני יודעת שהם ילדים טובים, רגועים, אין לי כל בעיה עם זה להיפך, אני רואה שהם תורמים זה לזה ובכלל לא מרגישים אותם. אך כל מה שקשור במשפחה של בעלי, עם החתך הילדים השובבים שלהם אני לא יכולה להסתיר את הסלידה שלי מהרעיון . אני לא יודעת איך חמתי יכולה לארח את כולנו אצלה בבית כל שבת ולסבול את כל הבלגן שכולם עושים אצלה היא פשוט לוקחת הכל בקלות ואני לעומת זאת לא יכולה להרשות לעצמי (כי הבית שלנו גדול ומושקע) ואילו הן גרות בשכירויות ונראה מבולגן. נ.ב. הילדים שלי בבית משחקים חופשי ואין לי את הלחץ שיעשו לי בלגן בבית כי הם יודעים שצריך לאסוף ואם הם שוכחים אני מעירה להם ואני גם לא איזה חולת ניקיון פשוט חשוב לי שבסוף יהיה סדר. אני יודעת שאני לא טיפוס עצלן, להיפך חרוצה שמתחזקת את הבית לבד בלי עוזרת. כואב לי שאני מכבידה על בעלי בהתנהגות שלי שהוא צריך לשתף פעולה ולא להציע לארח אותם זה פשוט הפך אצלי להתנייה כזו שאם הם באים לבקר זה שווה להרס הבית. האם ההתנהגות שלי מוכרת? האם אני נורמלית?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
ADHD וחרדה21/05/2011 | 12:16דר קרני שלום אני בן 35 מאובחן עם ADHD מילדות כיום ה add רדום ולא מהווה בעיה. עד היום היו לי התקפי חרדה שאותם עברתי מהר מאד לאחרונה מזה שלושה חודשים פתאום הופיע התקף חרדה קשה עם תסמינים רבים כבר שלושה חודשים שאני נאבק לא להיכנס לעולם התרופות מתוך ידיעה כי לאנשים עם ADHD יש בעיה להתאים את התרופה הנכונה מה דעתך ? מה התרופות המומלצות למצב הנל והאם בעזרת טיפול לדוגמא emdr אפשר לצאת מזה המון תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דעתי
דר' קרני רובין 04/06/2011 | 18:34שלום, למה אתה מתכוון ב-D3? האם כוונתך לויטמין D3, אז התשובה היא לא- הוא לא משלים שום חסר. או האם התכוונת לסוגי הרצפטורים של דופאמין? ככלל, לוולבוטרין מנגנון פעולה שונה משאר התרופות נגד דיכאון, אשר עדיין לא הובן עד הסוף. כפי הנראה מדובר בעיכוב הספיגה מחדש של דופאמין במוח. במילים אחרות, הוא מעלה את רמת הדופאמין ברווח הבין תאי במוח. וולבוטרין היא תרופה נוגדת דיכאון טובה, יעילה בהפסקת עישון וכן יעילה במידת מה ב-ADHD. הסומטיזציה לעומת זאת, נראית לי כביטוי של חרדה וזו אינה התרופה המומלצת ביותר לכך. במידה ואתה מעוניין, כפי שכתבת בפעם הקודמת, ליצור איתי קשר אנא התקשר לטלפון: 050-3242021. במידה ולא אענה, אנא השאר הודעה ואתקשר בחזרה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
חוות דעתך
04/06/2011 | 12:40שלום דר קרני הייתי אצל רופא שהוא גם נירולוג וגם פסיכיאטר ומומחה בadhd ילדים ומבוגרים הפתרון שלו עבורי היה ווליברטין xr 150 מה דעתך על הפתרון הנל והאם זה יפסיק את הסומטיזציה אני נוטל את זה כבר היום הרביעי כמה זמן צריך לחכות עד שיכנס לפעולה והאם זה עובד על מנגנון של השלמת חסר בd3 מה דעתך על בחירה זו וכמה חודשים צריך ליטול ומתי מותר להפסיק ולא תחזור הסומטיזציההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול בדרלין
דר' קרני רובין 31/05/2011 | 01:01שלום 1. אני לא מבינה מה זה "בטמטומך" 2. לא הדרלין לא יעיל נגד תחושת שריפה ברום הבטן ולא נגד עקצוצים וגרד ברגלים. 3. הדרלין יעיל רק נגד דופק מהיר ומפחית חרדה בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול בדרלין
דר' קרני רובין 31/05/2011 | 01:00שלום 1. אני לא מבינה מה זה "בטמטומך" 2. לא הדרלין לא יעיל נגד תחושת שריפה ברום הבטן ולא נגד עקצוצים וגרד ברגלים. 3. הדרלין יעיל רק נגד דופק מהיר ומפחית חרדה בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דר' קרני רובין 31/05/2011 | 00:59שלום 1. אני לא מבינה מה זה "בטמטומך" 2. לא הדרלין לא יעיל נגד תחושת שריפה ברום הבטן ולא נגד עקצוצים וגרד ברגלים. 3. הדרלין יעיל רק נגד דופק מהיר ומפחית חרדה בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
טיפול בדרלין
29/05/2011 | 23:37דר קרני תודה על תגובתך האם דרלין יעיל בתופעות בטמטומך של שריפה קטנה ברום הבטן ועעקצוצים וגרד ברגליים לציין שעברתי את כל הבדיקות הפיזיות והכל תקין. תודה והאם ניתן ליצור עימך קשר על מנת לפגוש בךהוסף תגובה
-
28/05/2011 | 21:13דר קרני אני חווה סימטומים כמו תחושת שאיפה קטנה ברום הבטן עיקצוצים ברגליים ותחושה של סטרס. האם דרלין יכולה לסייע ולאלחש את המצב ? וכיצד ניתן להגיע אליך לפגישת יעוץ לציין שעברתי MRI ראש שהיה תקיןהוסף תגובה
-
26/05/2011 | 23:10דר קרני תודה על העצה בהמלצת רופא המשפחה נטלתי ויפאקס xr ומהרגע הראשון היו תופעות נוראיות כמו בחילה ורצון להקיא כל הלילה לא ישנתי ורצון להקיא חדות כזו ותחושה איומה הרופא אמר שזה לא מתאים לי ואמר לי להפסיק מיידית כמו כן קודם לכן נטלתי רמוטיב וזה הפך גרם לאי שקט וגם זה הופסק. מיידית דר קרני האם יש משהו אלטרנטיבי שאת מכירה ויכול לסייע להפסיק את התחושות ומה זה דרלין ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
EMDR
דר' קרני רובין 26/05/2011 | 21:21שלום, אינני מטפלת ב-EMDR. למיטב הבנתי, ה-EMDR מפחית את החרדה ואת עוצמת הרגשות ויכול גם לסיעע בשינוי האמונות. אני לא בטוחה לגבי הסימנים הסומטיים, אך קרוב לוודרי שאם מפחיתים את עוצמת החרדה, בד בבד פוחתים הסימנים הסומטיים. דרך אגב, ניתן להחליש את הסימנים הסומטיים באמצעות טיפול בדרלין במינונים נמוכים. רצ"ב לינק להבהרת הטיפול ב-EMDR: http://www.psychologia.co.il/emdr2.htm בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
טיפול
26/05/2011 | 00:50דר קרני תודה על תגובתך נאמר לי כי מי שחווה התקף חרדה עם תסמינים סומטים אינו יכול ליטול ריטלין בשל העובדה כי ריטלין עלול ליצוק התקף חרדה ובאשר לעצתך לגביי הטיפול המומלץ העדיפה מבחינתך היא הסימבלטה ועוד שאלה האם טיפול ב emdr יכול להפסיק תסמינים סומטים והאם את מטפלת ב emdr ואם לא אשמח לקבל ממך המלצה המון תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ADHD וחרדה
דר' קרני רובין 24/05/2011 | 20:41שלום, אינני יודעת מדוע אתה סבור שלאנשים עם ADHD יש קושי בלהתאים תרופות נוגדות התקפי חרדה. יחד עם האמור, בדרך כלל באנשים מסוג זה פרוזאק ותרופות מקבוצת ה-SNRI ובמיוחד הסימבלטה עדיפות, מאחר ומצב של רדימות מכניס לאי שקט. מכל מקום, אין מניעה בלטפל בתרופה מקבוצת ה-SSRI's יחד עם ריטלין. אשר לטיפולים שאינם תרופתיים, הטיפול היעיל הוא טיפול התנהגותי קוגניטיבי. EMDR יעיל במיוחד לחרדות מוגדרות ולמצבים מוגדרים כמו חרדה מנהיגה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דעתי
-
כאבי ראש ודיכאוןדורון 29/05/2011 | 18:11אני סובל מכאבי ראש כרוניים זה כ-13 שנה מטופל בכדורים ללא הטבה , לאחרונה חלה אצלי הידרדרות וקיבלתי מרופא ניורולוג כדור בשם MIRO 30 מ"ג התחלתי עם חצי כדור הייתה הטבה רק לחודש חודשיים ושוב חזרו כאבי הראש , נבדקתי שוב אצל הרופא והבנתי שכנראה אני סובל מדיכאון חזק ! הפנה אותי למחלקה פסיכיאטרית ובמקביל העלה לי את המינון לכדור אחד, הכדור גורם לי לחולשה ועייפות וצורך תמידי לישון ! היו לי בעבר מחשבות אובדניות היות וחיי אינם חיים ! הייתה לי שיחה במחלקה פסיכאטרית בבית החולים וראיתי שאינם יכולים לעזור לי ולא המשכתי שם ! כעת כאבי הראש מתגברים ! האם יש לכם המלצה מה עלי לעשות לפיתרון הבעיה? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
דר' קרני רובין 04/06/2011 | 18:15לדורון שלום, נראה לי כי במצבך מירו לא יפתור את הבעיה. אשר להערתי לגבי ה-SSRI's, הם כדורים נוגדי דיכאון יעילים, ויש להם תכונה נוספת שהם גורמים להיעלמות של מיגרנה לאחר החרפה בהתחלה. אשר לסימבלטה, הוא כדור יעיל ביותר לטיפול בדיכאון ובכאבים ומומלץ על ידי מרפאות של כאבי ראש במצבים כמו שלך. לא, הכדור הזה לא גורם להתמכרות, יש לו כמובן תופעות לוואי כמו לכל הכדורים. בתחילה, יכולה להיות בחילה אמנם קלה מזו של ה-SSRI's. בדרך כלל הוא אינו גורם לעלייה במשקל, ובסך הכל זה כדור עשוי מאוד להועיל לך בשתי הבעיות. באפשרותך לפנות אליי טלפונית לטלפון: 050-3242021. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
שוב לד"ר קרני רובין השלום
03/06/2011 | 09:20לשאלך בנוגע לשעת לקיחת הכדור הינה בסביבות תשע וחצי -לעשר בלילה לאחר ארוחה ושתיה ! אני הבנתי שכנראה הדיכאון הוא שמסב לי כאבי ראש חזקים ! עלי לציין שעוד מתחילת שירותי הצבאי סבלתי מדיכאון חזק והירהורי איבוד עצמי לדעת , ולמזלי שהקבנית וכן הפסיכאטר לא לקחו זאת כהצגה ממה שחששתי באמת, אילולא כן רוב הסיכויים שלא הייתי כותב כעת מילים אלה ! לא הבנתי כוונתך לגבי SSRI'S (פרוזק, פבוקסיל, ציפרמיל, ציפרלקס ולוסטרל , האם זה קשור לכדור MIRO שאני לוקח? בנוסף בנגע לכדור "סימבלטה" שציינת האם הינו גורם לתופעות לוואי או להתמכרות וכאבי ראש בשלבים אחרים ? והאם הכדור MIRO הינו כדור טיפולי לתקופת זמן? כיום אני סובל פעמיים ולפעמים שלוש בשבוע מכאבי ראש אדירים !!! שמרתקים אותי למיטה ! לוקח אקמול פוקוס וכלל לא עוזר לי, אני נמצא בטיפול במרפאה לכאב ראש בעירי (איני יכול לציין שמה) היות והרופא שלח אותי לטיפול פסיכיאטרי נמנעתי מלהמשיך שם איני מאמין כלל שאפשר לרפאת את כאב הראש דרך טיפול פסיכיאטרי אודה מאוד לתשובתך והערותייךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש ודיכאון
דר' קרני רובין 02/06/2011 | 23:01לדורון שלום העיפות זה מהמירו. באיזה שעה אתה לוקח את הכדור? יש לי ניסיון מאוד טוב לטיפול בסיבלטה כטיפול בדיכאון עם כאבי ראש. הסימבלטה הינו כדור נוגד כאבים מצויין. יתרה מכך, כל ה-SSRI'S (פרוזק, פבוקסיל, ציפרמיל, ציפרלקס ולוסטרל) תחילה מגבירים את כאבי הראש ואחר כך מעלימים אותו. אציין רק שיש מרפאות המתמחות בכאבי ראש (אולם אצלך יש לקחת בחשבון את הדיכאון). בברכה דר' קרינ רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
-
פרופסיה ודכאוןעידן 02/06/2011 | 23:37לפני שנתיים נוסף הדכאון לתופעות הלוואי האפשריות בעלון לצרכן של פרופסיה. פרופסיה היא תרופה נגד התקרחות גברית ופועלת כמעכב האנזים שהופך טסטסטורון לDHT אשר אליו שורשי הקרקפת רגישים. האם הגיוני וסביר לטפל בSSRI באנשים הסובלים מדכאון כתופעת לוואי של התרופה? השאלה האם זה סביר, מאוד סובייקטיבית כמובן, אך השאלה עולה מכיוון שטיפול בפרופסיה הוא לכל החיים. באופן ספציפי לגבי, הדכאון הקליני שהיה עוד לפני תחילת הטיפול בפרופסיה, התגבר, ולאחר נטילת פרופסיה במשך שנה וחצי, עשיתי בדיקת דם לטסטסטורון שהייתה נורמלית לגמרי. האם גם ספיציפית אצלי הגיוני להמשיך בSSRI? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פרופסיה ודכאון
דר' קרני רובין 03/06/2011 | 00:29לעידן שלום איני רטוה סיבה מדוע לא ניתן לקחת את שניהם בו זמנית. יחד עם זאת, לדעתי עליך להתיעץ יותר לעומק לגבי הפרופסיה. אני מפנה אותך לאתר הבא, אחד מני רבים. http://www.blorit.co.il/forum/thread1432.html בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פרופסיה ודכאון
-
תופעות לוואי 8 חודשים אחרי הפסקת נטילהdudi 28/05/2011 | 22:22שלום ד"ר, נטלתי ציפרמיל למשך כשנה וחודשיים ( התחלתי ב20מ"ג ועליתי ל30) לטיפול בחרדה ולחצים, והפסקתי בעצה אחת עם הפסיכיאטרית והפסיכולוג בספטמבר 2010 כלומר לפני כמעט 9 חודשים. מאז אני עדיין מטופל אצל הפסיכולוג ועובר גם טיפול קונטיבי לסירוגין. בסך הכל היום אני מרגיש טוב מבחינת החרדה והתופעות שבאו איתה. חוץ מדבר אחד- מאז שהפסקתי עם הציפרמיל נשארה לי הרגשה לא ממש נעימה שממשיכה ללוות אותי - זה בא והולך אבל בד"כ מורגש, אני מניח שזה גם היה חלק מההשפעה של הכדור,: הרגשה של אפאתיות מסוימת, לא משהו שמישהו שם לב אבל לי זה מפריע, מין ריחוק ממה שאני מרגיש, אני כאילו רואה את זה מבחוץ. לפעמים כשאני מדבר אני מרגיש שזה לא 100% אני, כלומר אני מרוחק מהכל. השאלה שלי, האם זו עדיין תופעת לואי של הציפרמיל? מוכרים לכם מקרים שזה נמשך כ"כ הרבה זמן? וכמה זמן זה עוד יכול להמשך? אני מרגיש שהמצב שלי אחרי שהפסקתי במובן הזה פחות טוב מאשר לפני שהתחלתי. מקווה שזה לא קבוע תודה ושבוע נעים דודיהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה . זה באמת נכון.
03/06/2011 | 00:24הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 03/06/2011 | 00:09לדודי שוב שלום לדעתי זה לא אפקט של הכשדור אלא של מצבך - או שזה שינוי לנורמה או שאתה במצב של דיכאון קל. איני יכולה לעזור מעבר לכךץלדעתי עליך להתייעץ עם הפסיכיאטר שרואה אותך. בפסיכיאטריה המטפל חייב להרגיש אותך. זה שפת גוף אינטונציה וכו' וזה לא ניתן דרך האתר. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה אבל זה לא בדיוק כוונתי
dudi 02/06/2011 | 23:54תודה לך על התשובה ד"ר, אבל לא בדיוק לזה התכוונתי - אני אנסה להסביר - אשמח לתשובתך כשהיו לי התקפי חרדה, הייתי מרגיש לפעמים את מה שאת מתארת, וגם קראתי על זה אז זיהיתי וידעתי שזה מה שזה. אבל מה שאני מרגיש מאז שהפסקתי עם התרופות, (אפשר להגיד שהרגשתי את זה גם בזמן התרופות, אבל אז זה היה חלק מהאפקט ועכשיו כאילו רק זה נשאר) זה לא הרגשה דומה. זה הרגשה כאילו "חיובית" של ריחוק רגשי, הרבה יותר קל לי לעשות כל מיני דברים, אפילו דברים שפעם גרמו לי חרדה, אבל אני מרגיש שאני פחות "שם", לא רק בזמן אירוע שפעם עורר חרדה אלא תמיד, אני פחות נוכח בתוך מה שקורה עכשיו,- אני יכול לעשות הרבה דברים בלי לפחד אבל זה פחות אני. כאילו אני פחות שם לב לדברים קטנים, פחות שם לב לשינויים קטנים וכו'. תודה על העזרה דודיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דה-פרסונליזציה ודה-ריאליזציה
דר' קרני רובין 02/06/2011 | 22:31לדודי שלום, הבעיה שאתה מתאר הינה קרוב לוודאי מנגנון הגנה שמופיע במצבים של חרדה. אני לא חושבת שזה מהציפרמיל, אלא מהפסקת הטיפול והתמודדות עם החרדה. רואים מנגנון זה הרבה אצל ילדים או במצבים של קרב וכן ניצולי שואה מתארים אותו. המנגנון הוא מנגנון נורמלי ונקרא דה-ריאליזציה ודה-פרסונליזציה. עליך לשאול את עצמך במצבים אלה מה בעצם גורם לך לחרדה וללחץ. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
וגם- אם יש כאן קוראים עם תופעה דומה, תגיבו.....
28/05/2011 | 22:23הוסף תגובה
-
תודה . זה באמת נכון.
-
סימבולטהרות 02/06/2011 | 21:39חברתי מקבלת כבר שנים (מאז שהופיעה בארץ) את התרופה הזאת אשר באמת שיחררה אותה לגמרי מחרדות קשות שסבלה מהן אני מברכת על כך אבל יש לי רושם שאישיתה השתנת. פחות אמפטיה, יותר כוחניות וגם-לא ראיתי אותה בוכה כבר שנים... האם יש אפשרות של שינוי אישיות אם לוקחים נוגדי דכאון שנים? הרופא הציע לי לקבל פריזמה תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קלונקס
דר' קרני רובין 02/06/2011 | 23:55לאאא שלום ההשפעה של קלונקס על הרגישות שונה לגמרי והיא זמנית. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
לי יש השפעה דומה מקלונקס -
אאא 02/06/2011 | 23:47אין חרדות אבל גם הרגישות לעצמי ולאחרים צנחה לגמרי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סימבולטה
דר' קרני רובין 02/06/2011 | 23:45לרות שלום איני סבורה שהכדור משנה את האישיות. הוא כן מוריד את רגישות היתר שגורמת לחרדות ולדכאון. פריזמה זה פרוזק ובמידה והוא עוזר גם הוא מוריד את רגישות היתר בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קלונקס
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- קלפטומניה
- סכיזופרניה גבולית
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- גמילה מעישון
- טיפול רגשי למבוגרים
-
בדיקות קשורות
- אבחון פסיכיאטרי
- קארבאמאזפין
-
תרופות קשורות
- קספליון (פליפרידון פלמיטאט)
- פלופנאזין
-
מונחים קשורים
- הזיה, הלוצינציה
- הספר הירוק
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדהפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריהפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם