פורום פסיכיאטריה - עמוד 1410
-
הפרעות קשב וריכוז ocd וסכיזופרניהאלכסנדר 21/02/2011 | 00:59שלום למשתתפי הפורום אני חולה בocd וסכיזופרניה .מקבל אינווגה ואנפרניל ...כמו כן דקינט כדור אחד יש לי בעית ריכוז גדולה וישנניות .ניסיתי כל התרופות ממשפחת ssri ללא היענות לטיפול אנפרניל עוזר אבל לא ממש לאיכול להגיע למינון אופטימלי עקב תופעות לוואי .ברצוני ללמוד או לעשות משהו .אבל עקב בעיות ריכוז לא מצליח ....מי שיחה אם פסיכיאטר הבנתי שאם אני אקח ריטלין זה יביא אותי לפסיכוזה שאני לא אצא ממנה ....מבקש חוות דעת שלכם אולי אתם יודעים איך למנוע תופעות לוואי של 1ישנניות ...2וריכוז אם יש משהו לקחת לאחד המצבים כדי שאני אוכל ללמוד ולתפקד ...מה לקחת אם תרופות פסיכיאטריות ומה לגבי תוספי מזון אם זה בעייתיהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אבחנה מבדלת
דר' קרני רובין 01/03/2011 | 22:55שלום דרך כתיבתך, המוטיבציה שאתה גלה אינה אופיינית לסכיזופרניה. האם אתה מאוד כפייתי חרדתי? בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אבחנה
דר' קרני רובין 01/03/2011 | 22:53הוסף תגובה
-
המשך
אלכסנדר 01/03/2011 | 22:34לא הבנתי מה הכוונה הכוונה האם אני באמת סכיזופרני אלא מה נראה לך אם את מתכוונת לאבחנה אחרת אז רשמי אותה לא הבנתי כוונתך אם אני באמת סכיזופרני זה נראה ...אינווגה כן עוזרת זה התרופה היחידה שאיך שהא נסבלת כי אני רגיש לטיפול .תרופתי לגבי אביליפיי לא ניסיתי אותו ....אינווגה אני לוקח יותר משנתיים הכוונה היא לאנפרניל שבמינון גבוהה עושה תופאות לוואי של ישנוניות ואי יכולת לתפקד ...במה אביליפיי יעזור למה איבחון מחדש חא מבין....הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפרעות קשב וריכוז ocd וסכיזופרניה
דר' קרני רובין 01/03/2011 | 20:02לאלכסנדר שלום, האם אתה באמת סכיזופרני? גם כתיבתך וגם העובדה כי אנפרניל עוזר מדברת מעט נגד זה. האם לא צריך לעשות אבחון מחודש? אשר לשאלתך, אולי הפיתרון הטוב ביורת הוא דווקא האביליפיי - אשר הינה תרופה אנטי פזיכוטית, אנטי דכאונית ואנטי מאנית וייתכן והיא יכולה לעזור לך להיות מאוזן ולתפקד באופן נורמלי. יש דרישה של הסל לגבי חולים סכיזופרניים לקבלת האביליפיי וזה כישלון בטיפול בריספרידל. מאחר והאינווגה גורמת לך לתופעות לוואי קשות, כדאי לך להתייעץ עם הרופא המטפל כיצד להגיע לזכאות לאביליפיי. לגבי ריטלין - אם זה אכן סכיזופרניה, הייתי חוששת מכך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשאל את הרופא על זיפריקסא
ערבי 27/02/2011 | 13:59תתחיל לנהל חיים נורמאלים תחכה אנשים נורמאלים תתגבר כמה שאתה יכול על מחשבות שליליות תדבר עם עצמך תמיד לטובה אני יודע זה קשה קשה מאוד אפילו נראה בלתי אפשרי בהתחלה אבל הראש כמו מחשב בסוף הראש יקבל את הניתונים החדשים אני מקבל טיפול לכן בסופו של דבר תתיעץ עם רופא או רופא אחר \הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אבחנה מבדלת
-
ציפרלקס ואלכוהולקרן 21/02/2011 | 17:33היי, רציתי לדעת האם שילוב של ציפרלקס ואלכוהול עלול להיות מסוכן? תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ציפרלקס ואלכוהול
דר' קרני רובין 01/03/2011 | 22:30בעיקרון אין סכנה בניגוד לאלכוהול ותרופות מקבוצת הבנזודיאזפינים (כמו לוריבן או קסנקס). יחד עם זה על איזה כמויות את מדברת - מאחר והדבר עשוי לשנות את יעילות התרופה. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ציפרלקס ואלכוהול
דר' קרני רובין 01/03/2011 | 22:26הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ציפרלקס ואלכוהול
דר' קרני רובין 01/03/2011 | 22:26הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ציפרלקס ואלכוהול
-
(עוד) שאלה קצרה לגבי קלונקס...א 18/02/2011 | 10:36שלום ד"ר רובין, גם אני קיבלתי קלונקס רק למקרים מיוחדים, ומשתמשת בכדור רק בשעות של חרדה ולפני השינה כשאני לא נרדמת. (כל פעם שיש אירוע "חשוב" אני לא נרדמת בלילה שלפני). אבל הקלונקס לא ממש עוזר לי בשני המקרים, ורציתי לשאול אם יש לך המלצה על כדור אחר (אולי כדאי לנסות דרלין? וכמה מ"ג?) לגבי חרדה, חצי כדור כמעט לא משפיע, וכדור שלם לא בדיוק מרגיע, אלא יותר "מעמעם" אותי. לגבי שינה, כדור שלם מרדים אותי, אבל אני מתעוררת כעבור כ5 שעות בד"כ. ואז אני לפעמים לוקחת כדור נוסף כדי לחזור לישון, וזה בד"כ לא רעיון טוב... בסך הכל, הקלונקס לא ממש משפיע עלי בכיוון שקיוויתי, הוא משפיע מעט ובמינון יותר גבוה הופך אותי ליותר איטית ועמומה. אני מחפשת משהו שפשוט ירגיע אותי. אשמח אם יש לך הצעות נוספות. תודה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תרופות נוגדות דיכאון וחרדה מקב' ה-SSRI'S
דר' קרני רובין 01/03/2011 | 22:24לא שלום כל קב' התרופות המכונה SSRI'S יעילה נגד חרדות כמו גם נגד דיכאון. אין הבדל משמעותי בין סרוקסט לציפרמיל למעט תופעות הלואי שמעט שונות בין האחת לשניה. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
האם לא עדיף סרוקסט שיתמקד יותר בחרדות?
21/02/2011 | 16:23הוסף תגובה
-
ושאלה נוספת אם אפשר...
19/02/2011 | 20:48לכמה שעות בערך משפיע הקלונקס עד שהוא מתחיל להתפוגג? והאם זה הגיוני, שפסיכיאטר רשם לי ציפראמיל, למרות שהבעיה שלי היא בעיקר חרדה (ממגוון סוגים, חברתית בין היתר, לבטים, חרטות ומחשבות כפייתיות), ופחות דכאון? או שיש בעינייך קבוצת תרופות אחרת, מתאימה יותר, שמטפלת יותר בחרדה ובמחשבות האינסופיות ופחות בדכאון? תודה רבה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תרופות נוגדות דיכאון וחרדה מקב' ה-SSRI'S
-
פסיכיאטריה, תרופות נוגדות דיכאוןשולמית 21/02/2011 | 14:05אמא שלי בת78, לוקחת נורטילין מעל 10 שנים לטיפול בדיכאון. מרגישה טוב ותופעות הלוואי מהכדור יחסית לא משמעותיות. לאחרונה הלכה לקנות את התרופה ונאמר לה שהתרופה אינה נמצאת יותר בסל התרופות של קופת חולים הכללית. הדבר תמוה מכיוון שזו תרופה מאד וותיקה. האם יש חלופות אחרות שמכילות את אותו חומר פעיל נורטריפטילין? היכן אפשר לבדוק אלו תרופות נמצאות בסל של קופת חולים כללית?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הפסקת תרופה על ידי קופת החולים
דר' קרני רובין 01/03/2011 | 22:15שלום לך שלומית קופה אינה רשאית להפסיק טיפול תרופתי גם אם הספק הפסיק ליבא את התרופה. במקרה מסוג זה על הקופה ליבא בעצמה את התרופה. אין לקופה זכות להוריד תרופה מסוימת הכלולה בסל שעל פי חוק, מהסל שלה.בוודאי ובדוודאי שאין לה זכות שלא להמשיך ולספק אותה למי שמקבל אותה ומאוזן על ידה. אנא פני לנציבות הקבילות כדי שיסיעו לך ושילחי העתק לנציבות הפניות של קופת החולים. להלן הפרטים: נציבות הקבילות לחוק ביטוח בריאות ממלכתי מטפלת בפניות בכל הקשור לקופות החולים והשירותים הניתנים על ידם, ולחברות בקופות החולים ניתן לפנות לנציבות הקבילות באמצעים הבאים: בדואר לכתובת הגב' אתי סממה, נציבת הקבילות לחוק ביטוח בריאות ממלכתי, משרד הבריאות, רחוב רבקה 29, ירושלים בפקס מספר 02-5655981 בדואר אלקטרוני kvilot@moh.health.gov.il בהשארת הודעה בתא קולי אישי 02-5681234 - 24 שעות ביממה. תשובה תינתן בתוך שלושה ימי עבודה במענה טלפוני אנושי בטלפון רב קווי - 02-5681257 בין השעות 13:00-15:00 בימים א' - ה' בברכה דר'מ קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפסקת תרופה על ידי קופת החולים
-
חרדה מבדיקות דםעידו 21/02/2011 | 10:30שלום. מאז שאני זוכר את עצמי פחדתי מבדיקות דם. עם הזמן זה נהיה לי יותר ויותר קשה לעבור בדיקת דם והיום אני פשוט לא מסוגל.ניסיתי עם רגיעון (לקחתי שלוש כדורים) ואח"כ עם אסיבל (3 כדורים של 2 מג) וזה לא עזר. הייתי רוצה שיעשו לי הרדמה כללית. יש אפשרות כזאת? אם לא..יש פתרון אחר? הבדיקה ממש דחופה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
חרדה מבדיקות דם
דר' קרני רובין 01/03/2011 | 22:01שלום עידו להרבה אנשים במיוחד גברים יש חרדה מבדיקות דם. הדרך הקלה ביותר היא לנסות לשכב עם אוזניות ולהקשיב למוזיקה ולא להסתכל, אולי לאחר לקיחת כדור הרגעה כמו קלונקס או לוריבן. החשיבות של שכיבה זה בגלל הנטיה לעשות מה שנקרא וזו וגל, ולהתעלף. דבר זה לא קורה כששוכבים. ניתן ללמוד לעשות הרפיות בדימיון מודרך ולשכב ולהאאזין להקלטה של ההרפיה ולעשות אותה ואולם דרך זו שהיא היעילה ביותר לוקחת זמן . בברכה קרניהוסף תגובה
-
אולי קלונקס וכו'? ניסית?
21/02/2011 | 13:28הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חרדה מבדיקות דם
-
אבחון אספרגראביב 20/02/2011 | 13:57לחבר קרוב שלי יש תסמינים ברורים של אספרגר, אני לא איש מקצוע בנושא אבל מבין די הרבה בעניין ונמצא איתו רוב הזמן ובוחן אותו כל הזמן, גם לפי הדי אס אם 4 ושאר ספרי האבחון הוא נשמע כמקרה קלאסי של אספרגר והוא בעצמו מתלונן בדיוק על אותם סימפטומים ומסכים שאולי הוא אכן סובל מזה. הוא ממלא ממש את כל הקריטריונים וגם בלי קרטריונים כשרואים אותו ברמה האנושית זה ברור עליו, שוב, גם הוא מסכים שזה אפשרי מאוד שהוא סובל מזה וזה מאוד מפריע לו. הבעיה העיקרית שצריך לדון בה לפני שלוקחים את העניין למומחה היא אם זה אפשרי שזה לא אובחן בילדותו (כיום הוא בן 20). ראוי לציין שהוא גדל בסביבה די שמרנית שלא ממהרת לאבחן הפרעות, ושהוא יכול להיות מאוד מטעה כשלא מכירים אותו מקרוב. אשמח לשמוע את דעתך בנושא, ואם אפשר אני אצטרך לשאול עוד קצת אחר כך. אגב, אני לא עושה שום דבר מאחורי גבו אלא מבטא את מה שהוא מתאר לי ושולח רק אחרי קריאה והסכמה שלו (כי מן הסתם, קשה לו להתבטא אפילו בכתב). תודה מראש.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אבחון אספרגר
דר' קרני רובין 01/03/2011 | 19:53לאביב שלום, אינני מומחית גדולה לאספרגר וזאת אולי גם מאחר ואינני פסיכיאטרית של הילד. יחד עם זאת, ראיתי מקרים בודדים. מאוד ייתכן שלא אובחן כל השנים, בעצם ברפואה הכל ייתכן. לדעתי, יש מקום להביאו לאבחון של פסיכיאטר. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אבחון אספרגר
-
לחץ נפשיאלי 20/02/2011 | 12:49אני גבר בן 41 בריא בדר"כ, לפני כחצי שנה עברתי תקופה עם לחץ נפשי מהעבודה במשמרות, היו לי סימפטומים של לחץ נפשי הכוללים: חרדות, בחילות, רעידות בגוף, סחרחורות, הרדמות של כפות הידיים והרגליים אי שיווי משקל, הזעה מוגברת, שלשול והרגשת לחץ נפשי כך שבעקבות זה לא יכולתי לתפקד כרגיל (חוסר מצב רוח), וכמו כן לא היה לי תאבון. נויירולוגית נתנה לי כדורי רמוטיב, השתמשתי בהם כחודש וזה לא עזר לי, ולאחר מכן נתן לי הרופא כדורי וולבוטרין, התחלתי לקחת אותם לפני יומיים, ברצוני לדעת האם כדורים אלו מתאימים למצבי זה? או שיש כדורים אחרים שמתאימים יותר למצבי (כמו סרוקסט)?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לחץ נפשי
דר' קרני רובין 01/03/2011 | 19:50לאלי שלום, התיאור שלך מתאים להתקפי חרדה ולקראת הסוף גם לדיכאון. להתקפי חרדה (פאניקה) הטיפול המתאים ביותר הוא בתרופות נוגדות דיכאון מקבוצת ה-SSRI's וזה כולל את הפרוזאק, פאבוקסיל, סרוקסט כפי שציינת, ציפראמיל, ציפראלקס ולוסטרל. בנוסף, מאוד יעילה גם הסימבלטה, אך היא איננה בסל. התרופות שקיבלת יעילות לדיכאון, אך פחות להתקפי פאניקה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לחץ נפשי
-
הסתגלות לקלונקס - מה הכוונה?שי 15/02/2011 | 14:23שלום ד"ר רובין. פסיכיאטר רשם לי קלונקס לטיפול לא קבוע - אלא רק למקרים שאצטרך, התקפי חרדה ספציפיים. השאלה שלי - כשאומרים ש"מסתגלים" לקלונקס, הכוונה היא שאם אקח תקופה רצופה זה ישפיע עלי פחות ופחות (אלא אם אעלה את המינון) - או שגם אם אני לוקח פעם בכמה שבועות, זה במצטבר מאבד השפעה עלי? אם לקחתי כמה טבליות של קלונקס בכמה הזדמנויות (אבל לא רצוף), האם יתכן שההשפעה הולכת ויורדת? תודה מראש,הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה רבה !
שי 22/02/2011 | 01:31הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הסתגלות לקלונקס - מה הכוונה?
דר' קרני רובין 15/02/2011 | 21:01לשי שלום רב הסתגלות קורית בטיפול רציף בבנזודיאזפיניפינם ופרושה שההפסקה גורמת לתופעות לואי וכי צריך לרדת מאוד בהדרגה. ירידה באפקט והצורך להעלות מינונים בכדי לקבל אפט זו כבר התמכרות. לקיחה מזדמנת אינה גורמת לא לזה ולא לזה. ככלל אנשים חרדתיים אינם מתמכרים. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה רבה !
-
סימבלטה בהנחה דרך נאורולוגלילך 16/02/2011 | 06:47שלום לך אני בת 32 מזה 5 שנים אני נוטלת סימבלטה וזה הציל לי את חיי . אך הבעיה היא שגם דרך הכללית זה עדיין הוצאה יקרה כל חודש 179 ש"ח - בכללית , נכון זה עדיין לא 278 ש"ח ללא מרשם כללית אך האם אני יכולה עוד להוזיל ? האם דרך נאורולוג ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תוד ה רב ה
21/02/2011 | 10:29הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סימבלטה בעלות הסל
דר' קרני רובין 20/02/2011 | 00:40על פי החוק ניתן לקבל את הסימבלטה בעלות הסל (כ-15%) באם נאורולוג, רופא כאב או מומחה לסכרת וכן אונקולוג ימליצו על מתן התרופה בגלל כאבים נוירלגיים בין אם מחמת פריצת דיסק, לחץ על העצב ואם משום הסכרת. על הנוירולוג לרשום שהוא ממליץ על מתן התרופה בגלל כאבים נוירלגיים בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תוד ה רב ה
-
טיפול בתרופות ומינונם..זוהר 13/02/2011 | 18:28בס"ד שלום רב, מדובר במקרה של אדם בגיל 37 שאושפז פעמים, פעם אחת בכפיה בעל איבחון של הפרעה סכיזואפקטיבית, הגיב טוב לתרופות בבית החולים. מעל 10 שנים פעיל, לעיתים רחוקות מאוד היו ירידות במצב הרוח, אך מתפקד ועובד ומנהל חיי חברה. יש לציין כי האישפוזים היו למעלה מ 10 שנים עם הפרש של שנתיים. מטופל בדפלפט 1200 מ"ג, רספונד 1 מ"ג, רסיטל 40 מ"ג. כל מה שרופאים פיכיאטרים עונים לנו הוא שסטאטיסטית אם התרופות מייצבות אז זה הטיפול לכל החיים! האם אין גישות חדשות בעולם הפסיכיאטריה, בהם אם אדם עובר שנים ללא שום התפרצות מחלה שאורך חייו כבר לא מחייב אותו במינון קבוע של תרופות? האם יש תחומים מגבילים לפסיכיאטריה שכן גמלו אנשים נתרופות? הרי יש בעולם אנשים שלקחו תרופות והפסיקו לחלוטין..ומקיימים אורך חיים תקין הרבה שנים. הפסיכיאטריה או יותר נכון הפסיכיאטרים מתיחסים למחלות נפש כמחלה פיסית מדעית נטו, בשעה שאנו יודעים שמצב רוחו או חוסן נפשו של האדם ותנאי חייו, גם כן מהווים מרכז באופן המחלה ולכן אי אפשר להתיחס לכולם באופן שווה. כיצד יכול פסיכיאטר להגיד בוודאות שדרך התרופות היא הדרך היחידה בעולם ! אולי שילוב של מינון נמוך יותר עם סוג של פעילות פסיכולוגית זו או אחרת הם גם דרך אפשרית. מה דעתך ? תודה מראש, זוהר במידה ותיהיה מעוניינת לשלוח לי תשובה ישירה למייל ללא פרסומה, מצ"ב המיל שליהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 20/02/2011 | 00:30אכן זוהר , יש סיכוי גבוה שימשיך לא להיות פסיכוטי כל עוד לא ישתבש משהוא כמו מחלה קשה או סטרס קיצוני כמו מוות של אדם קרוב וכו'. יתרה מכך יש סיכוי גבוהה שישאר בריא בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
ובמקרה זה האם האדם בסיכוי גבווה להישאר בריא ?
זוהר 16/02/2011 | 00:09ובמקרה זה האם האדם בסיכוי גבווה להישאר בריא ? כלומר האם בעזרת התרופות לא יכנס שוב למצב פסיכוטי, מאחר וכבר 12 שנה יציב ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול בתרופות ומינונים
דר' קרני רובין 15/02/2011 | 20:13לזוהר שלום אין לי מייל ישיר שלך לכן אני עונה לך דרך האתר. הניסיון המר מלמד שכאשר מנסים לשנות מינון או תרופה בחולה שהיה פסיכוטי - על פי רב יש התפרצות מחודשת של המחלה ולפעמים קשה מאוד להשתלט עליה. מהסיבה הזו גם גישתי היא ש"סוס מנצח לא משנים" אם אין סיה רפואית לכך. זה קצת כמו בטיפול בסכרת באינסולין. האינדיקציה הטובה ביותר אם המינון טוב או גבוהה זה האם האדם רדום או עירני ומתפקד. אם מופיעה רדימות יש מקום לנסות לטטר את המינון בזהירות מירבית כלפי מטה, אך אם כמו במקרה זה האדם פעיל ומתפקד לאהייתי נוגעת בו. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מיזופוניה
- סכיזופרניה גבולית
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- טיפול בדיכאון וחרדה
- התמודדות עם לחץ
-
בדיקות קשורות
- דופמין בשתן ב-24 שעות
- אבחון פסיכודיאגנוסטי
-
תרופות קשורות
- מתדון
- קלומיפראמין
-
מונחים קשורים
- CBD קנאבידיול
- הידרותרפיה
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדהפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריהפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם