פורום פסיכיאטריה - עמוד 1412
-
ריספונד והריוןא. 11/02/2011 | 10:13שלום, בעלי מקבל ריספונד 1.5 מ"ג כ - 3 שנים, האם אני יכולה להרות ללא חשש או שהתרופה תפגע בעובר. תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
רספונד בהריון
דר' קרני רובין 15/02/2011 | 19:16לא. שלום את יכולה להרות ללא כל חשש. בעית התרופות בזמן ההריון נובעת מהקשר הדמי של האם (ולא של האב) לעובר - והאפשרות שהתרופה תפגע בשלב התפתחותי כל שהוא. לזרע מהאב אין קשר שכזה. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רספונד בהריון
-
הפרעת אישיות סכיזואידית09/02/2011 | 20:32האם יש קשר בין הפרעת אישיות סכיזואידית לאפילפסיההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הפרעת אישיות סכיזואידית
דר' קרני רובין 15/02/2011 | 19:10שלום, לחולים אפילפטיים רבים במיוחד בעבר כאשר האיזון היה פחות טוב, היתה מתפתחת מעין הפרעת אישיות אורגנית אשר בין מאפייניה היו: "דביקות" וחוסר גמישות, נטיה לנתור ולזכור (כפי שהם סוברים) עוולות שנעשו להם ולעיתים יגיבו אחרי תקופה מאוד ארוכה באלימות מאוד קשה אשר לא תמיד ניתן להבין מעין הגיעה. אולי לתופעה זו התכוונת בשאלתך? יחד עם האמור, במחשבה שניה, להפרעת אישיות סכיזואידית יש גם דברים משונים הנראים כאורגניים. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפרעת אישיות סכיזואידית
דר' קרני רובין 15/02/2011 | 19:10שלום, לחולים אפילפטיים רבים במיוחד בעבר כאשר האיזון היה פחות טוב, היתה מתפתחת מעין הפרעת אישיות אורגנית אשר בין מאפייניה היו: "דביקות" וחוסר גמישות, נטיה לנתור ולזכור (כפי שהם סוברים) עוולות שנעשו להם ולעיתים יגיבו אחרי תקופה מאוד ארוכה באלימות מאוד קשה אשר לא תמיד ניתן להבין מעין הגיעה. אולי לתופעה זו התכוונת בשאלתך? יחד עם האמור, במחשבה שניה, להפרעת אישיות סכיזואידית יש גם דברים משונים הנראים כאורגניים. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפרעת אישיות סכיזואידית
-
כדורי הרזיה בשילוב רסיטלליטל 09/02/2011 | 10:50שלום, רציתי לדעת האם מותר לקחת כדורי הרזיה "קקטוס הודיה" עם רסיטל? ואם כן, האם יש השפעה של כדורי ההרזיה על האפקט של הרסיטל?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קקטוס ההודיה ורסיטל
דר' קרני רובין 15/02/2011 | 18:49לליטל שלום, מאחר ואיני יודעת מה מנגנון פעולתו של קקטוס ההודיה, למעט שהוא עובד על ההיפותלמוס, איני יכולה לחוות דעה האם ניתן לשלבו עם רסיטל. יחד עם זאת, נראה כי לא בכל המקרים הוא עושה טוב. רצ"ב כתבה בנידון: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3560145,00.html בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קקטוס ההודיה ורסיטל
-
מצוקה נפשיתדריה 23/01/2011 | 12:47שלום, אני בת 20 וסובלת כבר מספר שנים מהפרעת חרדה המלווה בדיכאון. בגיל 17 התחלתי ליטול פריזמה ובמשך זמן מה המצב היה יציב והייתי מסוגלת לחיות חיים רגילים יחסית. לפני שנה היתה הידרדרות ועברתי לציפרמיל (בתוספת קלונקס). בזמן האחרון (כחודשיים) אני מרגישה פשוט נורא, הכדורים לא עוזרים למרות שהעליתי את המינון. הקלונקס אמנם עוזר במצבי פניקה אבל משתק אותי ומונע ממני ללמוד, לעבוד או לתפקד בכל צורה שהיא. אני מרגישה חסרת אונים, הפסיכיאטרית שלי לא מתייחסת לתלונותיי ואני כבר לא יודעת מה לעשות. בעוד חודש יש לי תור לפסיכיאטרית אחרת, בתקווה שזו תעזור יותר. אני מרגישה שהדיכאון שלי החמיר, בקושי יש לי רצון לצאת מהמיטה, איבדתי עניין בתחביבים שלי, אני לא מפיקה הנאה משום פעילות, הפסקתי לצאת, ניתקתי קשר מכל האנשים שהכרתי ואני בוכה 90% מהזמן. מה אפשר לעשות כדי לטפל בזה? אני מרגישה שאני לא יכולה להירגע, לחץ הדם שלי גבוה וזה בא לידי ביטוי גם בתחושה פיזית גרועה - כאבי ראש, בטן, בחילות בלתי פוסקות, דקירות בחזה וכעת גם כאבי שרירים. כל הרופאים אמרו לי שהסימפטומים האלה נובעים מלחץ, חרדה, חוסר שקט נפשי. אני מפחדת לנסות להחליף כדורים שוב כי אני לא יודעת איך זה ישפיע עליי ואולי זה ידרדר אותי עוד יותר. יש אפשרות אולי לקבל טיפול טבעי? אפילו מריחואנה רפואית... אני פשוט מרגישה שאף אחד מהרופאים לא שם לב אליי ולא רוצה לעזור לי. בנוסף עליי לציין שאני נוטלת גלולות למניעת הריון וכל פעם כשאני צריכה לעשות הפסקה אני מרגישה עוד יותר גרוע. בבקשה תעזרו לי, אני לא יודעת למי לפנות.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיפול עדיף בדיכאון קשה
דר' קרני רובין 15/02/2011 | 18:37לדריה שלום, אני מצטרפת לתשובתה של חנה. בשעתו, חשת שמיצית את הטיפול במרפאה מאחר ומצבך היה טוב. כיום, משהתדרדר שוב מצבך, סביר להניח שיוכלו לעזור לך שוב. איני בעד אשפוז במצב של דיכאון במידה ואין דחפים קשים לאובדנות ובמידה ויש תמיכה משפחתית. אני סבורה שעצם האשפוז הינו טראומה בפני עצמה ואם ניתן להימנע מכך - עדיף. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
חנה
15/02/2011 | 09:09דריה, למה לא לחזור למקום שעזרו לך. למרפאה לבריאות הנפש בראשון, וגם לטיפול תרופתי שעזר בעבר כפי שהרופאה הציעה. את צעירה ועתידך לפניך. יש לך הורים? יש רופאים טובים במגזר הפרטי שאפשר לקבל זיכוי מקופ"ח תמורת התשלום. בהצלחה ושמרי על עצמך.הוסף תגובה
-
א
דריה 09/02/2011 | 09:31אני גרה בראשון... הלכתי לפגישות ייעוץ בתחנה לבריאות הנפש בעיר במשך קצת יותר משנה, לפני כמעט שנתיים, ועשינו עבודה די טובה שם והרגשתי שמיציתי את מה שהיה אפשר לעשות. מצבי השתפר באותה תקופה.. אני לא יודעת אם יש טעם לחזור לאותו מקום אם כבר הרגשתי בעבר שמיציתי. גם ניסיתי ללכת לפסיכולוג פרטי אבל הוא בכלל לא עזר והדיכאון רק התגבר כי שרפתי את כל החסכונות שלי על זה. אולי הפתרון הכי טוב הוא אשפוז?הוסף תגובה
-
דריה 09/02/2011 | 09:29אני גרה בראשון.. ניסיתי טיפול כזה לפני כמעט שנתיים בתחנה לבריאות הנפש בעיר. הייתי בפגישות ייעוץ במשך קצת יותר משנה והרגשנו שמיצינו, ובאמת מצבי השתפר באותה תקופה... ועכשיו אני לא יודעת אם יש טעם לחזור לאותו מקום. גם ניסיתי ללכת לפסיכולוג בתשלום אבל זה בכלל לא עזר והדיכאון רק התגבר בגלל ששרפתי את כל החסכונות שלי על זה \= אולי הפתרון הכי טוב הוא אשפוז?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מצוקה נפשית - דיכאון קשה
דר' קרני רובין 08/02/2011 | 21:52לדריה שלום, נראה לי שטיפול במשך חודשיים בציפרמיל במידה והציפרמיל הוא במינון של לפחות 40 מ"ג, הינו ארוך דיו כדי להחליט על החלפת התרופה. לא נשמע לי שיש לך לאן להתדרדר וחשוב לעזור לך. בדרך כלל, אני נוטה לחזור לתרופה שעזרה, דהיינו במקרה שלך, לפרוזאק במינון גבוה יותר. אפשרותאחרת, היא לעבור לקבוצת תרופות אחרת, כלומר ל-SNRI והייתי מנסה או איקסל שהוא בסל, או סימבלטה שאינה בסל בהתוויה של דיכאון. לא נראה לי הגיוני להמשיך ולסבול כך. אשר לקנאביס רפואי, הוא יכול להגביר את הדיכאון ואת החרדות ואינו מומלץ במצב כמו שלך. בנוסף לטיפול התרופתי, במידה ואין לך כוח לעשות את מה שייעצה לך ע', עליך להתחיל טיפול התנהגותי קוגניטיבי. איני יודעת איפה את נמצאת, לכן איני יכולה להמליץ לאן כדאי שתפני. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
ע
24/01/2011 | 06:35שלום דריה. גם אני בדיוק כמוך מטופל בציפרמיל וקלונקס אני זוכר את ההתקף הראשון שהיה לי בגיל 18 ומאותו יום אני שבוי של המגבלה הארורה הזאת לפעמים היא נעלמת לשנתיים 3 ואז קופצת לביקור ויש כאלה שמצליחים להשביט אותה לגמרי או להשלים איתה ולחיות חיים טובים... הסימפטומים שתיארת הם סיפטומים זהים לשלי ואני יכול אפילו לספר לך שאצלי יש אפילו יותר ממה שציינת עלייך להבין שיחד עם התרופות שאת נוטלת את חייבת להכריח את עצמך לבצע פעילויות שפעם אהבה ובכך לגרות את חוש השמחה שלך חזרה ממש כמו דיסק מלוכלך שאנחנו מנקים בכדי שהנגן יקרא אותו טוב יותר קומי על רגלייך (למרות שזה מאוד מאוד קשה) בצעי פעילויות ומטלות בכדי לסלק או לפחות להרדים את מה שאת מרגישה צאי להליכה עם הכלב או אפילו לבד אם אין כלב לכי לחברה או לחבר צאי לקניון למרות שמאוד לא בא לך ולמרות שקשה לך להקים את עצמך מהמיטה זאת השיטה היעילה ביותר היא לא אמורה לבטל את התרופות שאת נוטלת אך היא תורמת להשפעתן בהחלט אם תצתרכי עזרה ויעוץ או סתם לשאול על סימפטומים שאת חווה אשמח לעזור לך כתובת המייל שלי במסנגר היא theguy694u@hotmail.com רק בריאות. ע.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול עדיף בדיכאון קשה
-
לדוקטור שלום. לאחר 6 שנים של טיפול תרופתי...איתי 09/02/2011 | 04:13עם מגוון תרופות כגון ציפרלקס, וייפאקס, ועוד תרופה שאינני זוכר את שמה בשילוב עם הוייפאקס.. לטיפול בהתקפי חרדה הנובעים ממחשבות טורדניות, מעולם לא הצלחתי להגיע ליציבות הרצויה. בנוסף אני מקבל לוריבאן, שבו אני משתמש ל"מצבי חירום" כשאני מרגיש שאני ביום רגיש שבו המתח גבוה יותר ושעקב כך המחשבות יסתחררו יותר בפראות. העניין הוא שכמעט כל יום בשבילי הוא כזה.. לא חייבת להיות סיבה מיוחדת. זה יכול להיות יום של בטלה, או יום של עבודה קשה. קיץ או חורף. וכו'. הכל שאלה של "איך אני מתעורר" בדרך כלל. לאחרונה, יוצא לי לקחת קצת יותר לוריבאן.. ובכל פעם שההשפעה שלו כבר מורגשת אני נהיה רגוע.. המחשבות לא נראות לי כל כך מאיימות.. לא מרגשות אותי ולא מטרידות.. אני ממש נמצא במצב האידיאלי וכל פעם אומר לעצמי "הלוואי וככה הייתי כל הזמן, אז הייתי במצב שאני כל כך רוצה להיות בו". ברור לי שכדי להגיע למצב של "כל הזמן" אי אפשר לבלוע לוריבאנים בקצב. היא ממכרת, וגם נועדה לטיפול מיידי על ידי דיכוי מערכת העצבים, והאמת שגם אם אני נוטל אותה במשך כמה ימים ברצף, ההשפעה שלה פוחתת משמעותית.. כאילו הגוף מתרגל, עד שאני נגמל כמה ימים, ואז כדור אחד נותן לי יופי של תוצאה. בעיה נוספת בתוצאה הזאת היא ההשפעה שמלווה באופן טבעי בעייפות כבדה שבדרך כלל מכריעה אותי ומפילה אותי לישון. ברור לי שגם אין לה קשר למשפחת התרופות היומיומיות שאני נוטל, ושפעולתן שונה לגמרי והן עובדות על הטווח הארוך ועל היציבות של הורמונים במוח עצמו. התקפי החרדה אמנם חלפו לחלוטין (פרט למקרים קיצוניים מאוד), שאין ספק שזה משהו נהדר בפני עצמו, אבל המחשבות הטורדניות לא מפסיקות ולפעמים מביאות אותי למצב בלתי נסבל ממש. כאילו המוח בכוונה מנסה לעצבן.. להזכיר לי דברים מעצבים וכואבים.. וכשהוא עובד על זה בקצב גדול, הוא בסופו של דבר גם מצליח ואני נהיה מתוח ועצבני.. רעד בידיים.. וכמובן חוסר שקט וריכוז. אני בחור באמצע שנות ה20 לחיי, ולאחר 6 שנים החלטתי לנסות לשאול בכל זאת - האם קיימת תרופה יומיומית שכזו שעובדת על הטווח הארוך שבאמת תביא אותי למצב הרגוע הזה שאליו אני מנסה להגיע כבר 6 שנים? ניסו כבר להחליף, לשדרג ולהעלות מינון. אני משתמש בתרופות החדשניות והיקרות ביותר למיטב ידיעתי, ועדיין לא מצליח להתייצב. רק כשאני נוטל את הלוריבאן אני מרגיש נהדר וחושב צלול ובצורה נכונה וחיובית. בכנות, המלחמה הזאת ארוכה ומתישה מאוד וקורה לי לאחרונה די הרבה שאני מאבד תקווה ואומר שאולי כך נגזר עליי לחיות. כמו כאב ראש ניצחי שרק כשהופך למיגרנה אני לוקח כדור כי זה כבר בלתי נסבל. רקע נוסף שאולי רלוונטי - נושא המחשבות (שהוא זניח לדעתי) עוסק בעיקר בבנות זוג. וההתפרצות הראשונית - של עולם הטורדנות והחרדה לחיי (שטיפת מוח קצרצרה של אדם דתי שנתקל בי). למרות שאציין שהיום הנושאים הטורדניים והמתח העז שמלווה אותם שונים לגמרי מנושא "החיים המוות והאלוהים" שגרם להתפרצות, ויותר מאופיינים בסרטים של - האם בוגדת? מה עושה ועם מי? וכנ"ל גם כשאני מחליט שהבחורה היא שורש הבעיה ומעיף אותה, המחשבות האלה לא פוסקות וממשיכות להעסיק על אף ש"זה כבר לא ענייני ומה אכפת לי".. הרבה תודה מראש וסליחה על ההודעה הארוכה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיפול ב-OCD
דר' קרני רובין 15/02/2011 | 18:31לאיתי שלום, איני מבינה את הטיפול שאתה מקבל. במידה ואתה אכן סובל מ-OCD (מחשבות כפייתיות וטורדניות), אז וויאפקס וודאי איננה התשובה לכך. הפרעה זו מגיבה רק לסוג אחד של תרופות ואלו תרופות ה-SSRI's וגם זאת במינונים הגבוהים ולאחר כ-8 עד 12 שבועות. יש מקרים המצריכים שילוב של תרופות נוספות דוגמת טופאמקס או זיפרקסה. בדרך כלל, התרופות היותר יעילות בהרפעה זו הן הפרוזאק (במינונים של 60-80 מ"ג), הפווקסיל (במינון של 250-300 מ"ג), לוסטרל (במינון של 200 מ"ג לפחות). ממכתבך, לא ברור לי אם קיבלת תרופות אלה ובמשך תקופה מספיק ארוכה. בנוסף, חייבים לשלב את הטיפול עם טיפול התנהגותי קוגניטיבי. כיום, יש טיפול קוגניטיבי ספציפי ל-OCD. הטיפול בתרופות מוריד כ-55% מעוצמת וחשיבות המחשבות והטיפול ההתנהגותי קוגניטיבי את השאר. מדובר בהפרעה שהיא הפרעה כרונית, כמו סכרת, אך שניתן להגיע למצב של איזון בו המחשבות או שנעלמות, או שמאבדות מחשיבותן ומעוצמתן וגם התדירות שלהן יורדת בצורה משמעותית. אני לא יודעת אם קיבלת את הטיפולים האמורים, ואם קיבלת אותם מספיק זמן. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול ב-OCD
-
חרדה ופחדים בעקבות דיכאוןג'ודי 18/01/2011 | 17:10שלום, אני מטופלת בנרדיל, קלונקס ומודאל. הוסיפו לי את התרופה INVEGAוהדבר גורם לי לסחרחורת ולכאב ראש. הבעיה שלי היא שאני נוטה לדכדוך רב, קמה עם בכי וצעקות, והולכת לישון עם עצב גדול. אני בודדה ביותר, אין לי משפחה קרובה, קשה לי חיי היום יום, יש לי עצבות בפנים. כל בוקר אני שוכבת במיטה שעות רבות, כמעט לא יוצאת מהבית. פעם הייתי מתעמלת, נפלתי שם ואפילו אף אחד לא טרח להתקשר ולברר מה שלומי. אציין שאני סובלת מכאבי גב תחתון. יש לי גם כאבי בטן שאני חושבת שהם על רקע נפשי. אני חולה גם בפיברומאלגיה ובתשישות כרונית. אני מחפשת חברה לדבר איתה על מצבי או שאולי קיימת מסגרת שאני יכולה להצטרף אליה, או קבוצת תמיכה. אני גרה באזור ר"ג-גבעתיים. אשמח לקבל תשובה, ועזרה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
שלום ג`ודי
ברק 13/02/2011 | 22:09אני מרגיש בדיוק כמוך ואשמח לדבר אתך צרי קשר אם בא לך סתם לדבר אני בן 34 חי בארה"ב barak@konamitech.comהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חרדה ופחדים בעקבות דיכאון
דר' קרני רובין 08/02/2011 | 21:40לג'ודי שלום רב, נראה לי כי טוב היה אם היית מצטרפת לקבוצה של טיפול בחרדות. דומני כי יש קבוצה שכזו בתל השומר, במרפאה לדיכאון וחרדות. באופן כללי, אולי יש מקום לשקול להחליף את התרופה מנרדיל לסימבלטה, אשר עשויה לעזור הן בכאבי הגב, והן בפיברומיאלגיה. הטוב ביותר הוא לפנות למרפאה בתל השומר להתייעצות. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
הגיל שלי
ג'ודי 22/01/2011 | 17:58אני בת 57.הוסף תגובה
-
בת כמה את?
22/01/2011 | 14:14הוסף תגובה
-
שלום ג`ודי
-
כדורים לדיאטה והתקפים פסיכוטייםרוני 2002 01/02/2011 | 00:46ערב טוב בעיתון הארץ כתבו היום על כדורי הרזיה שיכולים לגרום להתקפים פסיכוטיים , מכיוון שאני מאוד שמנה והכדורים עושים את העבודה נפלא , אין לי כל כוונה כרגע להפסיקם למרות הכתבה אולם חשוב לי להבין כמה דברים 1. מה זה התקף פסיכוטי? ניסיתי להבין וזה לא מפסיק להוביל לבעיית מאניה דיפרסיה או סכיזופרניה , אבל מכיוון שאינני סובלת ממחלות אלו מה זה אומר לגביי 2. אם הכדור ייצור מצב של התקף פסיכוטי האם זה משהו חולף ?( במידה ואפסיק את הכדורים באותו הרגע כמובן) או שזה for good? 3. כמה זמן אורך התקף פסיכוטי? אשמח לקבל תשובות בהקדם תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כדורים לדיאטה והתקפים פסיכוטיים
דר' קרני רובין 09/02/2011 | 00:59לרוני שלום כאמור, מאחר וקרוב לודאי שאין לך את הגנטיקה המתאימה לא תפתחי פסיכוזה. השאלה היא האם הכדורים עוזרים והאם הם מפתחים הרגלי אכילה שונים - כי בלי זה אין אפשרות לשמור על מה שיורד. כפי שודאי ידוע לך יש גם פתרונות אחרים בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
רוני 2002 01/02/2011 | 09:01גבוה מעל 35 והכדורים הם slim extreem gold ולא אין במשפחתי מחלות נפש למינהם משום צדהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כדורים ? לדיאטה והתקפים פסיכוטיים
דר' קרני רובין 01/02/2011 | 02:07לרוני שלום על איזה כדורים מדובר? לא קראתי את הכתבה בהארץ בד"כ אם אין נטיה (את הגנטיקה המתאימה) לסכיזופרניה או מניה ויש חומר הגורם לפסיכוזה (עוות בהבנת המציאות ופרוה) מדובר במצב חולף. אם יש נטיה זה כבר סיפור אחר. מה ה-BMI שלך? בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
-
זיפרקסה, סרוקוול, ריספרדלתמר 06/02/2011 | 15:59שלום, שמי תמר, בתי חולת אנורקסיה ורוצים לתת להאחת מהתרופות שבנושא, תופעות הלוואי שלהן פרט לעלייה במשקל, כפי שקראתי, זה עלייה בכולסטרול ועלייה ברמת הסוכר, בתי סובלת מכולסטרול (תורשתי) גבוה, עוד בטרם חלתה וכן נמצאת בסיכון לסוכרת, אני סוכרתית ודורות קודמים וגם זה תורשתי, האם לקחת את הסיכון וליטול אחת מן התרופות האלה? החשש הוא שעל ידי נסיון לרפא מחלה אחת תבואנה אחרות, מה גם שאנו מתנגדים לתרופות ספציפית למחלה זו. אודה על תשובה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
זיפרקסה, סרוקוול, ריספרדל
דר' קרני רובין 08/02/2011 | 23:31לתמר שלום, ככלל שלושת התרופות שבכותרת הן תרופות אנטיפסיכוטיות ובנוסף השתיים הראשונות משמשות גם לאיזון בהפרעה מנית דפרסיבית. ההפרעות שמנית אינן מופיעות מיד אלא הן בעיקר תולדה של העליה במשקל. הייתי ממליצה כי תפנו ליעוץ למחלקה לטיפול בהפרעות אכילה בתל השומר או לרופא המתמחה בנושא. בדרך כלל מטפלים בהפרעה זו בתרופות מקבוצת ה-SSRI'S בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
זיפרקסה, סרוקוול, ריספרדל
-
-
תשובת מומחה
בעיות בניסוח
דר' קרני רובין 08/02/2011 | 22:49לאורטל שלום, לשאלתך, מקור הבעיה יכול להיות מחד חרדתי או כפייתי ומאידך נוירולוגי. במידה ואת ניסחת את השאלה סביר להניח כי מדובר בהפרעה חרדתית או כפייתית. מכל מקום אנא פני לפסיכיאטר ולנוירולוג שיבדקו אותך. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בעיות בניסוח
-
-
תשובת מומחה
בעיות בניסוח
דר' קרני רובין 08/02/2011 | 22:46שלום, לשאלתך, מקור הבעיה יכול להיות מחד חרדתי או כפייתי ומאידך נוירולוגי. במידה ואת ניסחת את השאלה סביר להניח כי מדובר בהפרעה חרדתית או כפייתית. מכל מקום אנא פני לפסיכיאטר ולנוירולוג שיבדקו אותך. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בעיות בניסוח
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- סכיזופרניה גבולית
- הריון מדומה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- טיפול רגשי למבוגרים
- התמודדות עם לחץ
-
בדיקות קשורות
- סכיזופרניה גבולית
- אבחון פסיכיאטרי
-
תרופות קשורות
- קספליון (פליפרידון פלמיטאט)
- פלופנאזין
-
מונחים קשורים
- הידרותרפיה
- נוהל 106
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדהפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריהפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם