פורום פסיכיאטריה - עמוד 1457

5.0
( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית.
בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון.
במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר.
מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם.
כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית.
פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
-
אפקסור וגלולות סרזט (לת)
רוני 30/07/2010 | 16:13אני לוקחת אפקסור 150 מ"ג ליום. החודש התחלתי ליטול גלולות "סרזט". האם יכול להיות שהן הסיבה לכאבי ראש, בחילות וסחרחורות שאני חשה?? האם יכול להיות שלא כדאי ליטול את 2 התרופות האלו יחד? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
למה לא עונים עזרה (לת)
נור 29/07/2010 | 21:16שלום במשך שנתיים לקחתי סרוקסט והייתי בסדר גמור בחודש האחרון שינה הרופא התרופה ל ויפקס 75 מ"ג בגלל החמרה בבכי בחודש הזה אני מרגישה שאני יכולה לעשות דברים רעים בלי לשמוע למצפון שלי שהיה כל הזמן פועל 200% לא יודעת אני יכולה לבגוד שלפני זה לא רציתי ולא יכולתי כי יש לי עקרונות בחיים לא יודעת מה קורה איתי האם לתרופות יש השפעה כי לא הייתי חושבת לשבריר שניה לעשות משהוא רע בחיים מה קורה תעזרו לי??????????הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
רגשות (לת)
luisa 26/07/2010 | 17:54שלום נוטלת פרוזאק כמעט 3 חודשים וטגרטול 600 מ"ג כמעט חודשיים. יש לי עדיין חרדות ודיכאון הרופא נתן לי ריספונד 1 מ"ג,היום זה בדיוק שבועיים . אני נורא מרגישה אפתית,חסרת אנרגיה,חסרת חיים.לא מתלהבת מכלום ,תמיד הייתי אש ופילפל.אני מרגישה כמו רובוט ואין לי מושג למה,למרות שאני בוכה הרבה בגלל החרדות. אני כל היום חושבת מאיזו תרופה זה יכול להיות. הטגרטול שמאזן את מצב רוחי, מהפרוזאק שאינו עוזר לי ואני בדיכאון.או מהכדור החדש ריספונד שהוא התחיל להשפיע ומונע ממני תושות ואם כן השאלה היא האם זה תמיד כך מריספונד.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
חרדה חברתית ודיכאון קל
חסוי 22/07/2010 | 17:42בס"ד שלום, בעלי סובל מזה מספר שנים מחרדה חברתית ודכאון קל, שהתפרצו כתוצאה מלקיחת סמים בעברו. הכדור הראשון ששתה היה "פקסט", שעזר לו מאוד עם לקחיתו כבר ביום הראשון לתקופה של מספר חודשים ולאחר מכן הפסיק להשפיע. מאז הוא ניסה, בהוראת פסיכיאטר, לקחת סוגי כדורים רבים ושונים נוגדי חרדה ודכאון- כשרובם עזרו לו מהיום הראשון עד 3 ימים, לאחר מכן- פגה השפעתם. כיום, נוטל 150 מ"ג וולבוטרין במשך 4 חודשים ו-3 חודשים ציפרלקס (חודש 10 מ"ג וחדשיים 20 מ"ג). לדבריו, לא ניכר שיפור בהרגשתו. לשאלתו: 1) האם נתקלת במצב כזה של השפעת כל סוגי הכדורים ביום הראשון למשך מס’ ימים מועט ולאחר מכן- פגה השפעתם לצמיתות (ללא עליות וירידות)? 2) מה זמן ההשפעה הכי מאוחר שידוע על השפעת ציפרלקס ו-וולבוטרין והאם השילוב אכן עשוי להועיל? תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה היעדר תגובה צפויה לטיפול תרופתי בחרדה
מומחי אינפומד 22/07/2010 | 17:44שלום, כל סוגי הכדורים נוגדי דיכאון וחרדה אשר ניתנו לבעלך בד"כ משפיעים רק לאחר תקופת נטילה רצופה של 3 שבועות לפחות. השפעה המופיעה כבר ביום הראשון איננה ההשפעה הטיפולית של התרופה, אלא בד"כ קשורה להשפעה פסיכולוגית: השיפור בהרגשה נובע מהאמונה של המטופל בכך שהכדור יעזור לו. על מנת להעריך השפעה של ציפרלקס או של וולבוטרין מומלץ להמתין 6-8 שבועות מתחילת הנטילה במינון טיפולי, ואז לבחון מה המצב הנפשי. השילוב בין התרופות עשוי להועיל, מכיוון שהן פועלות במנגנונים שונים, אולם זהו אינו שילוב מומלץ או מקובל, והוא עשוי גם להעלות תופעות לוואי. מנסיוני, עליי לומר כי נראה לי שהקושי בטיפול של בעלך נובע מאבחנה שאינה מלאה או שאינה מדוייקת. אני ממליצה לפנות להערכה פסיכיאטרית נוספת ומעמיקה. כמובן שקודם לכן ניתן להמתין את ה-6 עד 8 שבועות עם הטיפול הנוכחי, ואם יהיה שיפור - מה טוב! בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגןהוסף תגובה
-
-
קלונקס וקסנגיס
גיא 22/07/2010 | 17:37שלום, אני נוטל סרוקבט 50 מ"ג מזה זמן כבר יחד עם אסיוול. עד לא מזמן 30 מ"ג ונטלתי גם קסנגיס עד 1.5 מ"ג. כעת אני נוטל קלונקס במינון של 2 מ"ג יחד עם שאר התרופות, לוץ מהקסנגיס ואסיול הורדתי ל-20. שאלתי היא, מה ההבדל בין בקלונקס לקסנגיס, מה עדיף? אני יודע שהן מאותה משפחה. האם הירידה במינון של האסיוול פוגעת?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ההבדל בין קלונקס וקסנגיס
מומחי אינפומד 22/07/2010 | 17:39שלום, קלונקס וקסנגיס שתיהן תרופות הרגעה ממשפחת הבנזודיאזפינים. ההבדל העיקרי בין שתי התרופות הוא משך הפעולה. לקלונקס משך פעולה ארוך של 6-8 שעות מנטילת הכדור, ואילו לקסנגיס משך פעולה קצר יותר, של 1-2 שעות בלבד. בהקשר למשך הפעולה הקצר, הקסנגיס נחשב לכדור מאד ממכר, ואילו מהקלונקס, שגם הוא ממכר במידה מסויימת, קל יותר בגמילה. הירידה במינון האסיוול היא מבורכת, ואני ממליצה כי תמשיך בה. השימוש באופן בו זמני גם באסיוול וגם בקלונקס הוא מיותר, כיוון שפעולת שתי התרופות דומה. שניהם כדורי הרגעה אשר פועלים על המח למשך שעות ארוכות. אני ממליצה כי תשתף את הפסיכיאטר/ית המטפל/ת באופן גלוי בכל סוגי ומינוני התרופות בהן אתה משתמש על מנת "לעשות סדר" בטיפול. כך תוכל להיעזר בצורה טובה יותר בטיפולים שאתה מקבל. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגןהוסף תגובה
-
-
הפסקת רסיטל
Johanna 22/07/2010 | 17:32אני בשלב סיום של טיפול ברסיטל. כמו שהסבירו לי אני עושה את זה בהדרגתיות. בתקופה האחרונה אני חשה סחרחורות ועייפות דומה לזאת שלוקחים כדור שינה, אני אפילו ישנה יותר ויותר טוב. האם התופעות האלו צפויות? האם זה זמני? (אני לא בהריון). תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עייפות בתקופת הפסקה הדרגתית של כדור נגד דיכאון
מומחי אינפומד 22/07/2010 | 17:35לאחר תקופה של נטילת כדור נוצר בגוף איזון מסוים של הנוירוטרנסמיטרים. אלו אותם חומרים במח אשר מווסתים את פעילותו ויש להם השפעה על מצב הרוח, מחזור העירות והשינה, התיאבון, ויסות קצב הלב ולחץ הדם ועוד. למרות שמדובר בשינויים עדינים ביותר, לעיתים הפסקת הכדור מלווה בתחושות של שינוי במדדים הקשורים לשינה, לתיאבון ולתחושות גופניות שונות כגון סחרחורת . התופעות הן זמניות וחולפות. על מנת להקל, מומלץ לעשות את הירידה ההדרגתית במינון בצורת "מדרגות", ז"א - לרדת למשל ברבע כדור, לחכות שבוע או אפילו שבועיים עם המינון החדש (זאת מדרגה) ואז לרדת בעוד רבע כדור, ושוב להמתין שבוע שבועיים. ככל שהשינוי יותר איטי לגוף קל יותר לחזור לשיווי המשקל הטבעי של החומרים כפי שהם מווסתים באופן טבעי ללא ההשפעה של הכדור. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגןהוסף תגובה
-
-
הפסקת תרופות (לת)
עידית 22/07/2010 | 11:13שלום אני סובלת 6 שנים מחרדות התקפי פאניקה ודיכאון לאחרונה איבחנו אצלי בעיה אישית גבולית אני מקבלת 3 סוגי תרופות לדיכאון + אסיבל +כדורים לדופק מהיר בגלל התרופות שאני מקבלת אני מקבלת תרופות האלה כבר חודש וחצי ומרגישה רע איתם אני רוצה להפסיק את התרופות איך עושים זאת עם כמות גדולה של כדורים? השמח לקבל תשובה תודה עידית.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
ציפרלקס
גיא 21/07/2010 | 13:26שלום, עד לפני חצי שנה לקחתי באופן קבוע ציפרלקס וזה עשה לי טוב. הפסקתי על דעת עצמי והיום אני רוצה לחזור לקחת את התרופה. הבנתי שהיא כבר לא בסל ואמרו לי שהיום נותנים במכבי esto. האם זהו תחליף טוב לצפרלקס? ללא תופעות לוואי? תרופה עם "ותק" בשוק? של איזה יצרן זה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אסטו - תחליף של ציפרלקס
מומחי אינפומד 21/07/2010 | 13:28התכשיר "אסטו" מיוצר ע"י חברת "יוניפארם". כמו כל תחליף לתרופת פטנט, המדובר באותה מולקולה אשר "ארוזה" אחרת. מבחינת השוואת יעילות ותופעות לוואי, מכיוון שהאסטו יחסית חדש בשימוש בארץ, עדיין אין מספיק מידע. בד"כ התחליפים ביעילות דומה עד זהה לתכשיר המקורי, ודומים גם מבחינת תופעות הלואי. לגבי קופת החולים, לדעתי, באם תקבלי ’אסטו’ לתקופה וזה לא יעזור, אז הפסיכיאטר המטפל שלך יוכל לבקש באופן חריג באמצעות מכתב מנומק, שתקבלי את הציפרלקס המקורי בבית המרקחת. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגןהוסף תגובה
-
-
הפרעה דו קוטבית(מניה דיפרסיה)
אנונימי 19/07/2010 | 19:15אבי חולה במניה דיפרסיה אבל בוא מיתכחש לזה הוא מודע לדיכאונות ולבן הוא לוקח כדורי alpralid נגד דיכאון אני רוצה לדעת אם יש דרך שבה אני הוכל למנוע ממנו להשיג את הכדורים האלה כי הם מזיקים לו ואם הוא יכול לקנות אותם ללא מרשם מבית מרקחת פרטי תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
אלפרליד צריך מרשם רופא
אלמוני 21/07/2010 | 01:08על פי מה שמופיע באתר זה אי אפשר לקבל אלפרליד בלי מרשם רופא. לכאורה כדאי לשתף את הרופא שנותן לו את המרשם (עם אינך יודע מי נותן לו את המרשם, דאי לבדוק האם זה רופא המשפחה) במידע שבידך כדי שלא ירשום תרופות על סמך דיווח חלקי (כך נראה לי, קח בחשבון שאין לי ידע נרחב או ניסיון בתחום.)הוסף תגובה
-
-
EFFEXOR XR (לת)
אלמוני 21/07/2010 | 00:45אני סובל מעייפות וחוסר מוטיבציה, בצורה כמעט קבועה, בנוסף לעיתים אני סובל גם מהרגשת דכדוך. לאחר נסיונות שלא הועילו לטיפול באמצעות תרופות SSRI (פריזמה,ציטלופארם ופאקסט), קיבלתי מרשם לאפקסור XR. שאלותי התרשמתי (בעיקר מאתר מל"מ) שמדובר בתרופה חזקה אבל גם בעלת תופעות לואי קשות, וקשיי גמילה משמעותיים. האם זו תרופה שמוצדק לקחת אותה כאשר המצב לא נואש? האם קיים סיכון להתמכרות קבועה? ברצוני למזער נזקים של עבר פסיכיאטרי רשום, האם יש הבדל בין לקבל את התרופה במרשם מהפסיכיאטר (פרטי) בבית מרקחת של משרד הבריאות, או מרופא המשפחה בבית מרקחת של הקופה? האם זו תרופה יקרה לצרכן (יש לי ביטוח בריאות רגיל ולא משלים)?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
הריון מדומה
-
מיזופוניה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול רגשי למבוגרים
-
גמילה מעישון
-
בדיקות קשורות
-
קארבאמאזפין
-
אבחון פסיכיאטרי
-
תרופות קשורות
-
קלומיפראמין
-
מתדון
-
מונחים קשורים
-
CBD קנאבידיול
-
אינפנטיליות
רופאים בתחום

ד"ר אחמד אבו אליונס
גריאטריה
5.0
( 7 חוות דעת )
"הזמנו את ד"ר אחמד אבו אליונס לביקור בית והוא הגיע בתוך זמן קצר, התרשמנו מהסבלנות, מהאנושיות והמקצועיות שלו. הוא הביא לשיפור מדהים במצבה של אמי . ועל כל אלה אנו מודים לו מאד מקרב לב וממליצים עליו בחום."

ד"ר אחמד אבו אליונס
גריאטריה
5.0
( 7 חוות דעת )
"הזמנו את ד"ר אחמד אבו אליונס לביקור בית והוא הגיע בתוך זמן קצר, התרשמנו מהסבלנות, מהאנושיות והמקצועיות שלו. הוא הביא לשיפור מדהים במצבה של אמי . ועל כל אלה אנו מודים לו מאד מקרב לב וממליצים עליו בחום."

ד"ר אחמד אבו אליונס
גריאטריה
5.0
( 7 חוות דעת )
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה