פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD

-
חוסר אפקטיביות של אטנט ויואנס וריטלין (לת)
קשב רב 27/03/2025 | 22:03הרופא החליף את התרופה שלי לדקסטרו אמפיטמין מה זה אומרהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
שילוב ריספרדל ואריפליי (לת)
הבר 27/03/2025 | 20:22שלום, שני ילדים עם בעיות קשב וויסות. בן 10 מקבל שילוב אטנט ארוך טווח עם 12.5 אריפליי ו- 1.5 ריספרדל. בן 17 מקבל שילוב אטנט עם 17.5 אריפליי ו- 1.5 ריספרדל. האם מדובר במינונים מקובלים לבעיה זו ? בשיטוט ברשת אני רואה מינונים נמוכים בהרבה של אריפליי וריספרדל שניתנים לבעיית וויסות רגשי ולא נתקלתי במקרה דומה ולכן חוששת. שאלה נוספת היא לגבי אטנט ארוך טווח - האם ניתן לתת כדור אחד בבוקר ואחד במינון נמוך יותר (10-20) בסביבות שעה 13:30, שכן בפועל לא משפיע יותר מ-7-8 שעות וכך מכסה את כל יום הפעילות. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
רפנידאט או רטלין
יובל אברהם 13/01/2019 | 11:50בעבר לא לקחתי רטלין , אך היום יש לי קושי לשבת ללמוד ולהתרכז , חולמת. הלכתי וע"י הרופא נתן לי רפנידאט של 10 מ"ג השאלה אם הוא טוב ? ומה עדיף - אותו או רטלין SR ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
רפנידט
אורן בכר 26/03/2025 | 23:07לי הוא גורם להרבה בלאק אאוט ... בגלל הרכב חומרים נוסף .. החומר הפעיל הוא כמו רטלין אך יש עוד מרכיבים שגורמים לתופעות לוואיהוסף תגובה
-
Rephenidate לעומת ריטלין
אליש 06/03/2025 | 12:40השאלה אם זו רק חברה גנרית שמייצרת את אותה הנוסחה, או שזה הרכב שונה? אני תוהה כי זה יום שני שלי עם הRephe ופעם שניה שאחרי ארבעים דקות אני מרגיש נימנום וזומביות, ודווקא לא מורגשת איזו עליה בריכוז...... תוהה אם זה צירוף מקרים או שבאמת הרכב התרופה שונה מהריטלין.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה רפנידאט
ד"ר גלעד חבצלת 14/08/2022 | 12:58תגובה לתרופות זה עניין אישי. כל פרט מגיב אחרת. שמח שרפנידאט עוזר לך.הוסף תגובה
-
רפיאנדט
מייקל 13/08/2022 | 19:15הייתי מקבל רטלין רגיל והוא פשוט היה גורם לי לנמנום..ראפינדט עוזר לי טוב יותר..גם בריכוז וגם בעירנות..איך אתה מסביר כזה דבר?הוסף תגובה
-
מטופלת עם ניסיון
זוהר 12/06/2019 | 16:22היום ניסיתי רפנידאט,מבחינת יעילות, אני מרגישה שריטלין הרבה יותר יעיל מרפנידאט. למען האמת אני לא מרגישה שההשפעה של רפנידאט 10 מ"ג מספיק יעילה עבורי בכלל. אני עדיין יושבת מול המחשב ולא מצליחה להיות מרוכזת מספיק. לעומת ריטלין 10 מ"ג שלא הייתי קמה מהמחשב 3 שעות. עכשיו אני יודעת...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה רפנידט או ריטלין
דר' אולגה קובלצ׳וק 14/01/2019 | 21:03רפנידט זאת תרופה גנרית, כלומר מדובר באותו חומר כמו בריטלין המקורי אבל מיוצר על ידי חברה אחרת. אין לי עדיין מספיק נסיון עם רפנידט כדי לקבוע עם יש הבדל כלשהו מבחינת יעילות. בעיקרון לא אמור להיות. ריטלין SR זה ריטלין שטווח פעילות שלו מעט יותר ארוך. ריטלין פועל בערך ל4 שעות ואילו ריטלין SR עד 6 שעות.הוסף תגובה
-
-
שילוב ויואנס עם ריטלין L.A (לת)
בתי 26/03/2025 | 22:55שלום וברכה, אני בת 35 מטופלת מזה כמה חודשים בוויואנס 70 מ"ג ומרגישה איתו פנטסטי. העניין הוא שהוא משפיע עלי לטווח של בערך 8-9 שעות (לוקחת ב7 בבוקר ) ובשעות אחר הצהריים אני עם הילדים שלי ובערב צריכה את הריכוז להמשך העבודה לשעתיים בערך. האם אפשר לקחת ריטלין 20-30 מ"ג בשעות אחר הצהריים? לא מרגישה בעיה להרדם עם הL.A. תודה מראש על העזרה! זה נפלא שיש פורום כזה שמאפשר לשאול ולקבל עזרה בשאלות הכרחיות בלי לחכות 3 חודשי המתנה לרופא :)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
שילוב של תוספי תזונה במקביל לאטנט
ארי 04/11/2018 | 01:04אני רציתי להתייעץ בקשר לשילוב של תוספי תזונה במקביל לאטנט בעוד חודש יש לי מבחן ארצי גדול וקשה באופן קיצוני. כיום אני משתמש ב אטנט Attent 60 mg בבוקר ו Ritalin 20mg בערב. אציין שאני סובל מחוסר ריכוז וזיכרון כולל חרדות ,וכדורים עוזרים לי והמצב השתפר אבל עדיין הבעיות קיימות ואני מתקשה בעיקר להתרכז. לכן בנוסף לכך אני משלב באופן זמני (למשך חודש וחצי לפני מבחן גדול) תוספי תזונה כדלהלן: 1. GABA 500 mg. (גאבא) 2.DMAE, 250 mg (די-מתיל-אמינו-אתנול) 3.B-Complex 50 (בי קומפלקס) 4.L-Carnosine 500 mg 5.ActiveBrain (וספטידיל סרין 100מ"ג ליציטין סויה 205מ"ג חומצה פוספטידית 100מ"ג ) 6. HTP-5 100 mg 7.Melatonin 100mg 8.Omega−3 אשמח לקבל המלצה: מתי לקחת כל כדור בוקר/ערב לפני אוכל/אחרי באיזה מינון וכמה פעמיים ביום. מהקבצות של הכדורים שאפשר לשלב ולקחת יחד בפעם אחת. ,מינון ועם איזה כדור לשלב. מה האינטראקציות של כל כדור עם סוג מסויים של אוכל? (למשל שמתי לב שאטנט עובד פחות טוב עם מאכלים מסוימים). מה עוד מומלץ להגברת ריכוז עם ערנות וזיכרון ומאוד חשוב הפחתת לחץ בעיקר לחץ משתק או שגורם להתפזרות. אציין שכיום אני אוכל טוב מוקדם בבוקר בעיקר לחם עם סרדינים ולאחר מכן לוקח אקטיב בריין עם אומגה שלוש ולאחר שעה לוקח 60 מג אטנט בפעם אחת ובערב ריטלין ולפני השינה בי קומפלקס-50 עם מלטונין והולך לישון. עם השאר אני מנסה לקחת כל פעם בזמנים שונים ולא מצאתי את עדיין את השילוב,מינון והזמנים. תודה מראש, ארי.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
שילוב אטנט עם תוסף תזונה האם אסור?
ברור 19/03/2025 | 05:52מה התשובה לשילוב אטנט עם תוספי תזונה ויטמינים?הוסף תגובה
-
-
תחליף לאטנט במזרח (לת)
ג׳ודי 15/03/2025 | 08:32שלום רב אני נמצאת כרגע בויטנאם ומחפשת תחליף לאטנט 20 מ״ג כיון שלא מוכרים פה את הנ״ל. האם ידוע לך על משהו שיכול להוות תחליף טוב והאם כשאחזור לקחת אטנט צריך תקופת צינון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
מעבר מריטלין לאטנט (לת)
יוליה 11/03/2025 | 12:04האם רופא משפחה יכול להעביר אותי מריטלין לאטנט או רק נוירולוג? חזרתי לקחת ריטלין אחרי כמה שנים של הפסקה (מאובחנת כמובן) ואני מרגישה שהוא רק מזיק. לצערי לנוירולוגית שלי אין תורים זמינים קרובים והתור הכי קרוב הוא לעוד חודש וחצי.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
הגבלת משך קבלת מרשם המשך (לת)
גבגב 10/03/2025 | 22:01שלום רב, אני מקבלת באופן רציף ויואנס 70 משנת 2017 לערך, כשלפני כן בסטימולנטים אחרים. השבוע אמר רופא המששפחה שהחל מהחודש הבא הוא לא יכול להנפיק מרשם נוסף.. האם למשך מתן מרשמי המשך, קיימת פגות תוקףהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
התרופה הגנרית של קונצרטה 'מתילפנידאט '
להלהלה 06/03/2025 | 12:10שלום, בשנה האחרונה הבן שלי לקחת את התרופה הגנרית של קונצרטה מתילפנידאט. היא עבדה מעולה. עכשיו קונצרטה חזר לבית מרקחת וחזרנו לתת לו. שוב חזרו התקפי זעם, חוסר סבלנות ועצבנות. האם יש דרך להמשיך לקבל את הגנרית? האם יכול להיות שפשוט הגנרית הייתה בעצם במינון נמוך יותר? האם יתכן שאם יקח מינון נמוך יותר של קונצרטה זה יהיה כמו הגנרית? הוא לוקח קונצרטה 36. והגנרית גם כן הייתה באותו המינון. 'מתילפנידאט' 36הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
התרופה הגנרית של קונצרטה 'מתילפנידאט '
להלהלה 06/03/2025 | 12:29מחדדת את השאלה האם יכול להיות שהתרופה הגנרית של קונצרטה 'מתילפנידאט' היא בעצם מינון נמוך יותר? כי היא מתאימה יותר.. והיות ואין להשיג אותה יותר. האם לקיחה של מינון נמוך יותר של קונצרטה תהיה מתאימה יותר? (כמובן שמבקש מהרופא שלנו) כי עם קונצרטה יש תופעת לוואי של עצבנות ועם הגנרית זה לא קיים.. היא כאילו טבעית יותר.הוסף תגובה
-
-
מעבר לאטנט בשחרור מושהה? (לת)
חסר הפוקוס 02/03/2025 | 09:16היי, אני מאובחן עם ADHD ונוטל שני כדורים של אטנט 20 מג לאורך היום, ברצוני לעבור לאטנט בשחרור מושהה, האם רק נוירולוג יכול לאשר מעבר זה ולעדכן את המרשם או שמא לרופא המשפחה יש את האפשרות לעשות זאת?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
נוירובלסטומה
-
תולעים
-
פדיקולוזיס
-
בדיקות קשורות
-
על-שמע (אולטרסאונד) של דרכי שתן בילדים
-
חומצות אורגניות בשתן
-
בילירובין נאו-נטאלי
-
מונחים קשורים
-
יד לנשימה
-
תסמונת וויליאמס בישראל
-
מזרק
רופאים בתחום

ד"ר הדס מאירסון
נוירולוגיה ילדים והתפתחות הילד
נוירולוגית ילדים בכירה, מומחית בנוירולוגיה ילדים והתפתחות הילד, מכון לנוירולוגיה, בית חולים דנה דואק, איכילוב

ד"ר הדס מאירסון
נוירולוגית ילדים בכירה, מומחית בנוירולוגיה ילדים והתפתחות הילד, מכון לנוירולוגיה, בית חולים דנה דואק, איכילוב

ד"ר הדס מאירסון
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםמחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים
בפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר גיא שטויר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדיםפורוםרפואת ילדים ותינוקות
בפורום רפואת ילדים ותינוקות ניתן להתייעץ עם ד"ר רוני שפר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואת ילדים ותינוקות