פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 3
ד"ר גלעד חבצלת
ד"ר גלעד חבצלת מומחה לרפואת ילדים, מורשה משרד הבריאות לאבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים.
ד"ר חבצלת מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD באתר אינפומד.
ד"ר חבצלת מומחה לטיפול בהרטבת לילה ומנהל פורום הרטבת לילה באתר אינפומד.
בין תפקידיו של ד"ר גלעד חבצלת:
2007-2010: מנהל פורום הרטבת לילה באתר שרותי בריאות כללית.
2004 ואילך : טיפול בהרטבת לילה בילדים, מוכר כרופא הסכם ע"י כללית מושלם.
1993 ואילך : רופא ילדים מומחה, קופת חולים כללית, מחוז הצפון.
1996-1997 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי רמב"ם, חיפה.
1992-1995 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי העמק, עפולה.
השתלמויות של ד"ר גלעד חבצלת:
2002 : קורס שיטות מחקר וסטטיסטיקה לרופאים, אוניברסיטת תל אביב.
2002 : סדנת (GCP) Good Clinical Practice.
2003-2008 : משתלם במרפאה להרטבת לילה בבית חולים "מאיר" בכפר סבא אצל פרופסור פומרנץ.
2015-2010 : קורס לימודי המשך ברפואת ילדים באוניברסיטת באר שבע.
2010-2011 : קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים של משרד.
הבריאות בתל השומר.
2011 : התנסות במסגרת קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעות קשב וריכוז, במרכז.
להפרעות קשב וריכוז של שרותי בריאות כללית בהנהלת ד"ר איריס מנור.
04-6404435
-
אטנט לילד (לת)אמא מודאגת 23/09/2024 | 15:18בני בן 9 שותה אטנט 30 מג הייתה תקופה יפה בבית הספר אך פיתאום התחילו התקפי זעם קשים בבית וכרגע המורה מדווח שהילד כאילו לא מטופל כאילו הכדור הפסיק להשפיע.. הילד לא מאוזן לא מרוכז וכל הזמן מתסתבך במעשי אלימותהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
ריטלין פג תוקףRitalinLover 16/09/2018 | 22:10היי אני מאובחנת ובד"כ יש לי אספקת קבועה כרגע נמצאת בארה"ב וחייבת לכתוב מאמר. לא יכולה להתרכז בלי הדבר היחיד שיש בנמצא זה ריטלין פג תוקף מפני שנה האם מישהו נטל פעם ריטלין פג תוקף ושרד לספר? בבקשה בלי עצות בסגון תשיגי משהו אחר. פרחה לי הנשמה מלנסות, ויש לי דד ליין בעוד כמה שעות תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
אותה כימיה
אגאטה 21/09/2024 | 01:38אני אקנה ממך. רק לא יודעת מתי זה נכתב ))הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דחיינות
ד"ר גלעד חבצלת 23/09/2018 | 11:43שלום לך! ראשית אני בטוח שהדד ליין כבר עבר. בכל זאת לא הייתי ממליץ על נטילת תרופה שאינה בתוקף מזה שנה. בכל אופן הדחיינות זו אחת התכונות הבולטות של אנשים עם ADHD ולכן הם פוגשים לעתים קרובות את הדד ליין המפחיד... הבעיה איך מטפלים בבעיה זו. כמובן שיש לקחת טיפול תרופתי אבל מומלץ מאד ללכת למאמן אישי. הטכניקה הטובה ביותר היא לרשום משימות, להחליט על החשובות מהן ולהתחיל בבצוע לפי סדר החשיבות. משימות פחות חשובות אפשר גם להאציל על אחרים במידה ואת מנהלת או בעלת משפחה.הוסף תגובה
-
אותה כימיה
-
יכול להיות שאטנט לא ישפיע? (לת)דנה 20/09/2024 | 23:25שלום, אובחנתי בגיל 40 אצל פסיכיאטר עם קשב וריכוז . בהנחיותו ה.חלתי ליטול אטנט 30 מג. חשתי יובש בפה וחוסר תאבון אך לא חשתי שיפור בריכוז וחדות מחשבתית יכולת למידה וכו ואפילו נרדמתי כ4 שעות אחרי נטילת התרופה. ניסיתי היום 45 מג על דעת עצמי (כדור וחצי) וגם מעבר ליובש בפה וחוסר תאבון שום שינוי אלה אפילו עייפות והתעפצות יתר. יכול להיות דבר כזה שאטנט בכזה מינון לא משפיע ? זה קורה? מציינת שזה הכדור היחידי שעד כה ניסיתי. איזו תרופה הייתה ממליץ לנסות? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
הקונצרטה לא משפיעהיעל 19/05/2018 | 12:59שלום, אני בת 25, מאובחנת מגיל צעיר עם בעיות קשב וריכוז. בעבר לקחתי ריטלין (שמבחינת ריכוז עשה לי נפלאות אך מבחינת תופעות לוואי עשה לי זוועה - כאבי בטן, קושי לישון, עצבים וכד') ולאחר מכן החלפתי לקונצרטה. אני לוקחת את הריטלין / קונצרטה רק בתקופות שאני צריכה עזרה בלשבת וללמוד (כמו תקופות מבחנים). בחודשיים האחרונים אני לוקחת קונצרטה 54 מ"ג מידי יום. בהתחלה אכן הקונצרטה עזרה לי אך לאחר תקופה היא הפסיקה להשפיע. עשיתי הפסקה של יומיים, ולאחר מכן שוב לקחתי קונצרטה, היא השפיעה עליי ליום אחד ולאחר מכן שוב הפסיקה להשפיע עליי. פניתי לרופאה והיא אמרה שנגדיל את המינון, כך שכיום אני לוקחת 54 מ"ג + 18 מ"ג. לצערי, למרות הגדלת המינון אני לא מרגישה את השפעת הכדור (בכלל! אין תופעות לוואי, לא מגביר את חילוף החומרים, והכי חשוב לא עוזר לי להתרכז). מה אני יכולה לעשות? להגדיל את המינון של הקונצרטה? לחזור לריטלין? (אציין שבתקופה שלקחתי ריטלין אז בשביל להיות מרוכזת כל היום לקחתי 40 מ"ג בבוקר ועוד 40 מ"ג בצהריים). נושא דחוף כיוון שעוד חודש נגמרת לי תקופת המבחנים ואין לי זמן להמתין שוב עד שיתפנה לי תור אצל מומחה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
בקשר לקונצרטה
מתעניינת 18/09/2024 | 17:12האם יכול להיות שקונצרטה 90 מג לא עוזרת? כלומר עוזרת לריכוז במידה מסויימת אבל לא ממש עוזרת לתהליכי זיכרון ולקושי לזכור מהלך ארוך ולתפקוד אופטימלי בשיעורי נהיגה ועדיין יש שכחה וצורך לשנן הרבה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
משקל
ד"ר גלעד חבצלת 21/05/2018 | 23:49תגובה בהמשךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מינון תלוי משקל
ד"ר גלעד חבצלת 21/05/2018 | 23:29יעל שלום! משקל זה מסביר את חוסר התגובה לתרופה. אז עשי מה שהמלצתי למעלה. אחר כך תעלי ל54 מ"ג 2 כדורים פעם ביום ואני חושב שזה יספיק.הוסף תגובה
-
תשובה
יעל 21/05/2018 | 16:52משקלי הוא 90 קגהוסף תגובה
-
תשובה
יעל 21/05/2018 | 16:52משקלי הוא 90 קגהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תגובה חלקית לקונצרטה
ד"ר גלעד חבצלת 21/05/2018 | 16:33יעל שלום! קונצרטה היא תרופה מעולה ומשפיעה ל12 שעות. הכמויות שאת מציינת בשאלה גדולות ואמורות להספיק . בכל זאת המינון גם תלוי במשקל . האם את מוכנה לכתוב את משקלך? בכל מקרה כמות של ריטלין רגיל 40 מ"ג שוות ערך לקונצרטה פעם ביום במינון של 128 מ"ג קונצרטה. לכן אני מציע שתנסי להעלות את המינון ל90 מ"ג שהן קפסולה של 54 מ"ג ועוד קפסולה של 36 מ"ג לקחת ביחד בבוקר. מעל מינון זה יתכן שתזדקקי לאישור מיוחד.הוסף תגובה
-
בקשר לקונצרטה
-
מעבר בין אטנט ל אטנט xrדניאל 09/03/2024 | 16:44היי נטלתי עד לפני חודש אטנט 45 מ״ג כדור של 30 בבוקר ולקראת הצהריים עוד חצי כדור , ניגשתי לרופא וביקשתי כדור לשחרור מושהה במקום לקחת עוד חצי כדור , לצערי אטנט 30 מ״ג xr לא משפיע עלי כמעט בכלל לעומת אטנט רגיל של 30 מ״ג מה לדעתך נכון לעשות ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
וואי כנ״ל
נינה 11/09/2024 | 12:33עברתי לאטנט xr 30 ובקושי משפיעה ואני עייפה כל הזמן פשוט בא לי ללכת לישון 24/7 ואין מוטיבציה לכלום בעקבות העייפות כשלפני זה לקחתי אטנט 30 מ״ג פעמיים ביום ולא הרגשתי ככה.. הפלוס היחיד שאין כאבי ראש וטיקים , מה עשית בסוף?הוסף תגובה
-
אטנט
נחמן 10/09/2024 | 01:12היי אני באותו מצב מה עשית בסוף?הוסף תגובה
-
וואי כנ״ל
-
שליחת כדורי אטנט בדואר מהיר לחוץ לארץאסיף לוי 04/08/2024 | 19:14היי כולם, בקרוב אני עובר לגרמניה ואשמח לדעת אם ההורים שלי יוכלו לשלוח לי קופסאות עם כדורים לחול בדואר מהיר (בתוספת מרשם כתוב) והאם לא יעשו עם ה בעיות..הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סוימולנטים בדואר
ד"ר גלעד חבצלת 10/09/2024 | 13:38אתה יכול גם לקבל את המרשם בגרמניה . זאת במידה ויש לך ביטוח רפואי בגרמניההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סוימולנטים בדואר
-
מה דעתך על פוקלין?צפוני 18/08/2016 | 02:27קיבלתי המלצה לפוקלין XR. מה אתה חושב על התרופה הזאת? אם זה בעצם רטלין - למה הניורולוג אמר שזה לא כמו קונצרטה? מה ההבדל? מה יחס המינון בין קונצרטה 90 לפוקלין XR? ההאם יכול להיות שהפוקלין יקלקל את השינה או שהוא עובר לגמרי אחרי 12 שעות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סטימולנטים בהריון
ד"ר גלעד חבצלת 10/09/2024 | 13:36באופן כללי ההמלצה היא לא לקחת תרופות לקשב בהריון . הנזק עלול להיות רב מהתועלת שהתרופה מביאה לך .הוסף תגובה
-
focalin xr 15 mg
ל.ג 23/07/2024 | 13:33שלום רב מאחר ונוטלת פוקלין, אתייחס לתרופה זו בשאלתי , אך אשמח להתייעץ בנושא של נטילת התרופה לקשב וריכוז בעת טיפולי פוריות והריון. ראיתי כי קיימים מאמרים אקדמאיים , בעיקר שנעשנו בנורווגיה והיה גם בשוויץ מחקר עם היקף נשים גדול על נטילת תרופות קשב וריכוז במהלך תקופת ההריון. אין ספק שללא התרופה התפקוד והתנהלות מאוד מושפעים. אשמח לחוות דעת בעניין מאחר ונטילה אינה חד שמשמעית בתקופה ההריון מצד אחד ומצד השני גם ללא נטילה יש את המחירים האחרים. תודה רבההוסף תגובה
-
לadd מה הכי מומלץ
דנה 19/10/2022 | 23:55אני ממש לחוצה כי הרטלין עדה לבתי מצד אחד קשב ללמידה ומצג שני אפטיות וחוזר תאבון ואף ריבואנד קשה מס' פעמים. ניסינו אטנט וגם לא טוב. לחוצה כי באמת קשה לה להתרכז היא בת תשע אך היא נבונה וחכמה מאד. האם פוקלין או וויאנס עדיף. מה הכי פחות תופעות לוואי והאם כדור טבעי אומגה שלוש יכול לסייע או טיפות פרחי באך. תודה רבההוסף תגובה
-
פוקלין xr
לי 28/04/2022 | 22:11ניסיתי את הריטלין 30 l.a מעולה אבל אז מתחיל כאב ראש כמובן שלא נותן לאכול כלום. ולבסוף גם דיכאון. אותו דבר עושה לי הקונצרטה. עכשיו קיבלתי פוקלין Xr גם בעבודה מתפקדת מעולה, סבלנית, מרוכזת, מחייכת עושה אותי בנאדם אחר. אבל גם בזה דפיקות לב וכאבי ראש) אומנם פחות מהריטלין אבל עדיין לוקחת כדור לכאב ראש. שאלה...אולי לקחת מהפוקולין חצי מנה??? שימנע את הדפיקות לב. באיזה כדור הכי פחות קיים תופעות לוואי. בת 50.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פוקלין
ד"ר בועז רפפורט 22/08/2016 | 08:41הפוקלין עדיין לא מוכר רשמית בארץ (מסיבות בירוקרטיות ולא רפואיות) , מיוצר על ידי החברה שמייצרת את הריטלין (נוברטיס) הוא נחשב כתרופה ביבוא אישי. זאת למרות שלקופות יש הסדר מיוחד עם משרד הבריאות כדי לשווק אותו. המחיר לא זול, 250 ש"ח לחודש (אחרי סיבסוד של 50 אחוז). וחוץ מזה, מדובר בתרופה יחסית חדשה והניסון איתה לא גדול כמו עם הריטלין . גם לי ישנה העדפה לרשום קודם תרופות ותיקות יותר ואם לא מסתדרים לעבור לחדשות. בברכה,הוסף תגובה
-
תודה דוקטור
צפוני 20/08/2016 | 13:30זה נשמע כמו תרופה עדיפה. היא תרופה טובה לדעתך? אם יש לה יחסית פחות תופעות לוואי והיא משפיעה כמו ה LA, אז למה לא שומעים עליה כמעט? הרבה שמעתי שלוקחים LA ולא פוקלין XR ועכשיו אני לא מבין למה. או שאולי זה שהורידו את אחד החומרים גם פוגע באפקט? בעצם למה מוסיפים לריטלין חומר נוסף (הלא פעיל) אם הוא לא עוזר לריכוז ורק עושה תופעות לוואי? ומעבר לתאבון גם תופעות לוואי אחרות מופחתות ממה שנתקלת?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פוקלין
ד"ר בועז רפפורט 20/08/2016 | 09:34שלום, מדובר בתרופה המיוצרת על יצרנית הריטלין , נוברטיס, אבל מדובר בחומר כימי מעט שונה, לקחו מהריטלין רק את החומר הפעיל שלו ולכן אמור להיות לו פחות תופעות לואי. ואכן אני נוכח שהרבה פעמים הוא פחות פוגע בתיאבון. הפוקלין XR (התרופה שיש בקופות החולים) הינה בשיחרור מושהה, משפיעה 8-9 שעות. המעבר מקונצרטה 90 מכוון לפוקלין XR בין 20 ל 30 מג'. באופן אישי אני תמיד מעדיף בהמרות לקחת את המינון הנמוך יותר מבין השניים ולבדוק. בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סטימולנטים בהריון
-
ריח גוף ואטנטקשב וריכוז 06/08/2024 | 01:40שלום רב, אני לא יצור מזיע במיוחד וגם כשאני מזיע הזיעה שלי כמעט ללא ריח. מאז שהתחלתי לצרוך אטנט החלה אצלי בעיה של ריח גוף ממש לא נעים מהבית שחי (לא משנה כמה דאורדורנט אמרח). בת זוגתי (כבר 7 שנים) מעידה כי בחיים לא הריחה ממני ריחות לא נעימים כ"כ (גם אחרי שבועות שטח ארוכים בצה"ל) וכיום בסוף יום עבודה היא לא יכולה להתקרב אלי לפני מקלחת. אני בסך הכל יושב כל היום במשרד במזגן ולא מבין ממה זה נובע? אני מבין שאחת מתופעות הלוואי של האטנט זה הזעת יתר ואני מוכן לחיות עם זה, אבל למה הזיעה תחת השפעת האטנט מקבלת פתאום כזה ריח לא נעים? עשיתי הפסקות וראיתי שבימים שאני לא לוקח הכל תקין וריח הגוף נעלם. אשמח לתשובה מה גורם לכך והאם התופעה עתידה לחלוף לאחר תקופה של נטילה ממושכת?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אטנט והזעה
ד"ר גלעד חבצלת 10/09/2024 | 13:31הזעה הינה תופעה שקשורה במערכת הכולינרגית בגוף מבחינת המנגנון אין קשר לאטנט אולי אתה לוקח עוד תרופה שגורמת לכך ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אטנט והזעה
-
אטנט העלעת מינוןרוס 18/08/2024 | 12:06שלום אני מאובחן מקבל אטנט 20 2 חבילות בחודש . 2 כדורים כל יום אני בתקופה של מבחנים ולא מספיק לי אני אחרי 5 שעות מעבד ריכוז שוב אז מחזק בעוד כדור של 20 בקצרה לוקח 60 מיליגרם ביום ולא מספיק לי החבילות אני כבר תקופה יותר מחצי שנה מנסה להסתדר עם זה השאלה עם אני יכול לעלות מינון אצל נוירולוג בשיחה או זה רק בפגישה (אין טורים פנויים) וכמה מיליגרם הכי מקסימום אני יכול לקחץ ביום ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תקופה של מבחנים
ד"ר גלעד חבצלת 10/09/2024 | 13:28אני מבין אותך מצוין . עלייך פשוט לעבור לטיפול ארוך טווח ב cap attent Xr 30 mg +cap attent Xr 10 mg ולקחת אותם ביחד בבוקרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תקופה של מבחנים
-
חושדת שלקחתי מינון כפול או לחילופין לקחתי בטעות 2 סוגיםגלי 18/11/2021 | 14:38שלום, חזרתי ממש לאחרונה לקחת אטנט אחרי כמעט עשור שלא לקחתי אותו וההשפעה שלו תורמת לי רבות, אני בדרך כלל לוקחת בבוקר 30 מג אני בת 23 ושוקלת באזור ה62. והתחלתי להרגיש מוזר אחרי כמה שעות קשה לי להגדיר במדויק אבל עפעפיים מרגישים כבדים אני לא מצליחה להתרכז בלימודים כמו שצריך ואני חושבת שהאישונים שלי התרחבו ניסתי להבין מה קרה ואני חושדת שכשקמתי לקחתי בטעות כדור חצי ישנה ואז אחד אחרי איזה חצי שעה (אני זוכרת במפורש שלקחתי אחד אחרי הקפה) הלכתי לבדוק במגירה שבה אני מאכסנת את האטנט מה יכלתי לקחת בטעות שישפיע עליי וראיתי שיש שם גם את הרטליןla 40 מג של אחותי אז יש גם סיכוי שלקחתי אותו בכלל בלי לשים לב. עברו בערך 3/4 שעות מאז שקמתי אין לי דפיקות לב או סחרחורת או בחילה אבל התחושה הכללית לא נעימה יש מה לעשות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פעמיים אטנט
ד"ר גלעד חבצלת 10/09/2024 | 13:14אני מקווה שזה עבר לך . בכל מקרה אין בעיה לקחת פעמיים אטנט בבוקר ובערב .הוסף תגובה
-
לקיחה בטעות פעמיים 30 מלגרם אטנט תשובה דחוף
נועה 12/08/2024 | 21:32היי דקורטור לקחתי היום בבוקר בשעה תשע 30 מילגרם אטנט שיש לי מרשם עד 20 ולקחתי עוד אחד של 30 מילגרם בשעה שבע בערב כרגע אני מרגישה כמו זומבית מטושטשת עם אישונים רחבים עניים פתוחות וחוסר הרגשה בגוף לא מרגישה כבדות בגוף סחרורת ממש כאילו מסוממת מה לעשות אשמח למענה מהיר תודה רבההוסף תגובה
-
בהקשר ללקיחה
גלי 18/11/2021 | 17:28תודה ממש שהקדשת מזמנך לענות לי :) התחלתי להרגיש יותר טוב בחצי שעה האחרונה ונראה שלא הפגנתי שום תסמינים קיצוניים של אוברדוס לאורך היום. מעכשיו אפריד בין התרופותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מינון עודף של אטנט
ד"ר גלעד חבצלת 18/11/2021 | 15:19גלי שלום! אם לקחת גם את האטנט וגם את הריטלין LA אז באמת לקחת הרבה. התגובה שלך היא של מינון יתר ולכן את מרגישה קצת זומבית. אין סכנה. פשוט תשתדלי להפריד את התרופה שלך מהתרופה של אחותך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פעמיים אטנט
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- התבגרות מינית מוקדמת
-
בדיקות קשורות
- אבחון דידקטי
-
תרופות קשורות
- בייביזים
- מבנדאזול (ורמוקס)
-
מונחים קשורים
- אדמדמת
- אבחנה מבדלת
רופאים בתחום
אלון איזנברג
נטורופתיה
מומחה לנטורופתיה אינטגרטיבית ולטיפול בצמחי מרפא ופטריות (הרבליסט קליני), מומחה לטיפול טבעי בהפרעות חרדה ומצבי רוח ועייפות כרונית, הפרעות זיכרון
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם