פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 153
ד"ר גלעד חבצלת
ד"ר גלעד חבצלת מומחה לרפואת ילדים, מורשה משרד הבריאות לאבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים.
ד"ר חבצלת מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD באתר אינפומד.
ד"ר חבצלת מומחה לטיפול בהרטבת לילה ומנהל פורום הרטבת לילה באתר אינפומד.
בין תפקידיו של ד"ר גלעד חבצלת:
2007-2010: מנהל פורום הרטבת לילה באתר שרותי בריאות כללית.
2004 ואילך : טיפול בהרטבת לילה בילדים, מוכר כרופא הסכם ע"י כללית מושלם.
1993 ואילך : רופא ילדים מומחה, קופת חולים כללית, מחוז הצפון.
1996-1997 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי רמב"ם, חיפה.
1992-1995 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי העמק, עפולה.
השתלמויות של ד"ר גלעד חבצלת:
2002 : קורס שיטות מחקר וסטטיסטיקה לרופאים, אוניברסיטת תל אביב.
2002 : סדנת (GCP) Good Clinical Practice.
2003-2008 : משתלם במרפאה להרטבת לילה בבית חולים "מאיר" בכפר סבא אצל פרופסור פומרנץ.
2015-2010 : קורס לימודי המשך ברפואת ילדים באוניברסיטת באר שבע.
2010-2011 : קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים של משרד.
הבריאות בתל השומר.
2011 : התנסות במסגרת קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעות קשב וריכוז, במרכז.
להפרעות קשב וריכוז של שרותי בריאות כללית בהנהלת ד"ר איריס מנור.
04-6404435
-
ויואנס גורם לעייפותסיו 03/02/2017 | 17:57קיבלתי מרשם מהרופא לויואנס 30 מ"ג ולאחר 10 יום לעבור ל50 מ"ג. הבעיה שהוא גורם לי לעייפות ולא מועיל לריכוז אחרי בערך 5 שעות.. מה ניתן לעשות? האם הכרחי לחכות עם העלאת המינון?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ויואנס גורם לעייפות
ד"ר בועז רפפורט 11/02/2017 | 19:44שלום, לרופאים שונים ישנם פרוטוקולים שונים לפי ניסיונם האישי. הויואנס אכן דורש מספר ימים להסתגלות. אם תלוי בי הייתי מסתפק בפחות ימים כדי להחליט אם ממשיכים או משנים את הטיפול. מכיון שאיני אחראי על הטיפול בך, מומלץ לדווח לרופא ולשאול אם עדיין ממליץ להשלים את ה 10 ימים. בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ויואנס גורם לעייפות
-
עזרהetai1980 02/02/2017 | 12:20שלום, אני בן 36 ואני סובל מבעיות קשב וריכוז, אני לוקח כבר שנה אטנט 30 מ"ג והכדור היה ממש ממריץ אותי ומשפר אותי יחסית גם בעבודה וגם בלימודים, למרות שהקשב והריכוז עדיין לא היה כל כך טובים, אני גם סטודנט, ובחודש האחרון אני מרגיש שהכדור הרבה פחות מעיר אותי,מה שגורם לי לישנוניות, וגם פתאום בשבועיים האחרונים המצב ממש החמיר ואני ממש הפסקתי לתפקד גם בעבודה וגם בלימודים, כאילו הכדור הפסיק להשפיע, אני מרגיש גם זרם כזה בראש מאחורה, מה עושים? גם העבודה וגם הלימודים ייהרסו לי, אני ממש לא רוצה שזה יקרה, יש לציין שההסטוריה שלי עם ריטלין לכל סוגיו הייתה גרועה ביותר, וגם הויואנס לא השפיע עליי, אני ממש מפוזר עכשיו ולא עומד בלחץ, וכאילו כל המוח הפסיק לעבוד בתוספת עייפות, מה עושים? לעלות את המינון ל 40 או 45 מ"ג? התור לנוירולוג שלי הוא רק בעוד חודשיים,והלימודים גם נהפכו אינטנסיבים יותר, והכל קורס אצלי גם בעבודה וגם בלימודים בפתאומיות בשבועיים האחרונים, בבקשה אני לא רוצה להפסיד גם את העבודה וגם את הלימודים, מה לעשות??הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קשיי הירדמות ואטנט
ד"ר בועז רפפורט 07/02/2017 | 21:34שלום שוב, האטנט ידוע בכך שאוהב "לגנוב את השינה", במקרה כזה צריך להקפיד לקחת אותו כמה שיותר מוקדם, ואם לוקחים גם אטנט בבוקר, להצמיד את המנה השנייה לסוף הראשונה. דבר שני, יכול להיות שבמשימות בבית, אפשר לקחת מנה מוקטנת של האטנט ואז אולי עדיין יעזור לריכוז וגם יאפשר לישון. אם לא מוצאים פיתרון לשינה, אי אפשר להמשיך בסידור הזה על בסיס יומיומי. בברכה,הוסף תגובה
-
שאלה
etai1980 07/02/2017 | 21:27ודוקטור אמרת שאני חייב לישון טוב, אבל כל פעם שאני לוקח את האטנט בצהריים ללימודי ערב כשיש לימודים, אני לא יכול להירדם כל הלילה, יש משהו שאפשר לעשות בנוגע לזה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר בועז רפפורט 04/02/2017 | 23:38למצטער, לא יהיה זה נכון בשבילך שאמליץ על תרופות ספציפיות או מינונים במסגרת פורום כללי זה.הוסף תגובה
-
שאלה
etai1980 02/02/2017 | 13:04ואם זה לא עוזר? אז לעלות את המינון ל 45 מג?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עזרה
ד"ר בועז רפפורט 02/02/2017 | 12:27שלוום, פנייתך נוגעת ללב. יחד עם זאת הפורום הזה לא יכול להחליף טיפול רפואי. אני כן יכול להמליץ לך להקפיד על שינה של לפחות 7 שעות בלילה (עייפות מצטברת עלולה לפגוע בתפקוד כולו וגם בהשפעת התרופה) , כך גם לגבי הקפדה על אכילה מסודרת עם לפחות 3 ארוחות ביום. כך שאם אתה מרגיש שיצאת מהשגרה גם מבחינת השינה והאכילה , תקפיד על הדברים ואחרי יומיים רצופים של הקפדה נסה לחזור לטיפול שהפסקת. אולי ההשפעה תתחדש. כמובן שאם המהלך יהיה חיובי, תמשיך להקפיד מאוד על השינה והאכילה (דבר שטוב בכלל ובהפרעות קשב בפרט). בהצלחה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קשיי הירדמות ואטנט
-
האם ילד בן 9.5 הסובל מהפרעת קשב צריך השגחה אחרי בית הספרהילה 31/01/2017 | 12:04שלום רב, רציתי לדעת, אם ילד אינטלגנט ועצמאי בן 9, הסובל מהפרעת קשב צריך השגחה אחרי שעות בית הספר? כלומר, האם הפרעת הקשב יכולה לגרום לו לפיזור דעת כזה, שהוא עלול לבצע בטעות פעולות מסוכנות, שיסכנו אותו? ולכן מצריך השגחה של מבוגר? או שהפרעת הקשב לא הופכת אותו לחריג בהיבט של עצמאות, ולא מצריכה מעל גיל 9 השגחה פרטנית? רב תודות, הילההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה רבה
הילה 02/02/2017 | 09:52.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אינטליגנציה והשגחה
ד"ר בועז רפפורט 01/02/2017 | 23:59שלום, כאשר ישנה הפרעת וריכוז המשמעות של הגיל הכרונולוגי ושל האינטליגנציה הכללית שלו פחות רלבנטיות לגבי תפקודו ביום יום. מניסיוני אין כאן תשובה שנכונה לכולם. אני מכיר ילדים קטנים מבנך עם הפרעת קשב וריכוז משמעותית אבל מאוד עצמאים בתפקוד היומיומי וילדים יותר גדולים אשר מאוד מתקשים לארגן ולדאוג לעצמם. לכן, התשובה היא שכל מקרה לגופו. את צריכה להפעיל את החושים שלך ואת ההיכרות שלך עם בנך ולהחליט. בנוסף , ההחלטה לא צריכה להיות שחור/לבן. אפשר לשחרר לו קצת את "החבל" ולראות איך מתפקד ולהחליט. בהצלחההוסף תגובה
-
תודה רבה
-
ריטלין ואטנט לא השפיעו עלייונית 31/01/2017 | 10:34תודה על הפורום ועל כל התשובות המושקעות שלך. אני אמא בת 36 ואובחנתי כסובלת מהפרעת קשב לפני כמה שנים. אני לא לומדת, אך מאוד מתקשה בביצוע מטלות בבית, כל הזמן נתונה במאבק, כל הזמן מוסחת, צריכה להכריח את עצמי להתקדם ומאוד מתוסכלת. (עובדת מעט בכתיבה ובעריכה) לקחתי ריטלין, טיפסתי לאט לאט במינון כדי להתגבר על תופעות הלוואי, אך בסופו של דבר, גם אחרי ההסתגלות, לא חשתי שום שיפור בריכוז וביכולות. לאחרונה התחלתי לקחת אטנט. חשתי רווחה שתופעות הלוואי היו ממש מינימליות (אפילו אובדן התיאבון הוא עדין יותר), אך הגעתי כבר למינון של 30 מ"ג ואני לא מרגישה שום השפעה לטובה! מה עושים? למה אני לא מגיבה לתרופות? חשוב לציין, שאני ב"ה בריאה, וגם לא סבלתי מבעיית למידה בתור תלמידה, אך בכל פעם שהלימודים נעשו תובעניים, תמיד חשתי מוצפת ומאוד לחוצה, ובכלל בתור נערה תמיד הייתי 'מאוד עמוסה'. החברות שלי זוכרות את הרשימות שהייתי עושה לעצמי בצבעים שונים על לוח מחיק כבר בכיתה ח', ובלעדיהן הייתי אבודה. יש לך עצה בשבילי? סליחה על האריכות.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ריטלין ואטנט לא השפיעו
ד"ר בועז רפפורט 01/02/2017 | 23:53שלום יונית, תודה על המשוב. התסכול במקרה שלך הינו כפול , גם של הפרעת הקשב עצמה וגם על העובדה שהתרופות לא משפיעות. העצה היחידה היא "להפוך כל אבן" כדי למצוא את התרופה המתאימה לך. לא לוותר. למשל, העובדה שסוג אחד של ריטלין לא עזר לא אומרת שכל התרופות מהחומר הפעיל הזה לא יעבדו. כך שפרט לשתי התרופות שניסית יש עוד לא מעט מה להציע. יש לחזור לרופא שמנהל את הטיפול ולבקש מענה. בהצלחה רבה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ריטלין ואטנט לא השפיעו
-
האם צריך בדיקות מעקב לילד שנוטל ריטלין כבר כמה שנים?סמדר 23/01/2017 | 16:16בני היום בן 14 וסובל גם מתסמונת טוראט מורכבת.נוטל ריטלין מס' שנים.האם יש צורך בבדיקות מעקב כלשהן? בדיקות דם? מעקב תפקודי כבד? וכו'.אודה לתשובתךהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מעקב
ד"ר בועז רפפורט 24/01/2017 | 12:55שלום , בהחלט יש צורך במעקב רפואי אחת ל 3-6 חודשים. תלוי במצבו . הכוונה היא לפגישת מעקב אצל רופא המומחה בתחום (הרופא שמנהל את הטיפול בילד) . בין יתר הדברים שמבררים במעקב הוא גם נושא הגדילה (משקל /גובה) בעיקר אצל הצעירים יותר (גן ובית ספר יסודי). אין צורך גורף בבדיקות דם כל שהם רק בגלל הריטלין. בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מעקב
-
ריטלין והקאותסיון 20/01/2017 | 23:11אני לוקחת 30 מג ריטלין פעמיים ביום בכל תקופת מבחנים. בשבוע האחרון אחרי הנטילה אני מקיאה דבר שלא קרה לי בעבר.. מה יכולה להיות הסיבה לכך? תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הקאות
ד"ר בועז רפפורט 22/01/2017 | 00:04שלום, אומנם לא מאוד שכיח אבל יתכנו הקאות מהריטלין. אם בימים שאת לא לוקחת את התרופה אין הקאות והן מופיעות רק בעקבות נטילת התרופה הרי הקשר ביניהן ודאי. אם את מקיאה גם בימים ללא תרופה, אין קשר. במידה והתרופה אשמה , צריך להחליף אותה . בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הקאות
-
חרדות בעקבות ריטליןיונתן 18/01/2017 | 19:15שלום רב, אני בן 26 165 שוקל 55, סטודנט להנדסה שנה ג לפני בערך כחודש נטלתי במשך תקופה של בערך כ3 שבועות 7 כדורי ריטלין 10 מ"ג (הכי פשוט) כאשר חילקתי לרבעי כדור כל פעם לפי הצורך של הלמידה. לפני כשבועיים עברתי חוויה מזעזעת בלילה, תחושה של מן פרץ אדרנלין בבטן שמתעוררת לי עד היום מדי פעם, ולאחר מכן רעידות בכל הגוף. בגלל שמדובר גם במצב נפשי והרבה בכי כתוצאה מכך התעוררו לי באופן פתאומי המון המון פחדים ויתכן שמדובר בהתקפי חרדה. רציתי לדעת האם זה יכול להיות כתוצאה מהריטלין?בנוסף יש לי קילופי עור בקרקפת, ייתכן שזה מהריטלין גם? רוצה לציין שמזה כחודש אני כבר לא לוקח את הריטלין, ועדיין יש לי תחושות נפשיות לא טובות כיצד ניתן אם כן לעזור לתופעת לוואי הזו לחלוף כמה שיותר מהר? אני פוחד שזה יזיק לי נפשית ולא יחלוף תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
חרדות בעקבות ריטלין
ד"ר בועז רפפורט 18/01/2017 | 20:44שלום יונתן, המינון שלקחת, רבע כדור , הינו נמוך מאוד ואהיה מופתע אם בכלל גרם לתגובה כל שהיא. לגבי התופעות שציינת: חרדות יכולות להיות כתוצאה מהריטלין (נדיר יותר ממה שחושבים אבל יכול להיות) , גם רעידות יכולות להיות, קילופי עור אני לא מכיר וגם לא מתואר. הנקודה העיקרית היא שהתופעות שקשורות לתרופה חולפות מקסימום תוך 3 -4 ימים מהפסקץ הטיפול ולכן לא סביר שהמינון שלקחת גרם לכל אלה ובודאי לא אחרי הפסקת הטיפול. ממליץ שתפנה לרופא המשפחה להמשך בירור. בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חרדות בעקבות ריטלין
-
ריטלין וירידה במשקליעל 17/01/2017 | 20:14שלום, אני בת 35 ואובחנתי לפני כמה שנים עם הפרעת קשב וריכוז(ללא איפרקטיביות). עד עכשיו לא לקחתי טיפול תרופתי, אבל בשנה האחרונה התסמינים מאוד מפריעים לי בעבודה ובתפקוד, והחלטתי כן להתחיל עם טיפול תרופתי. יש לי רפלוקס ובקע סרעפתי ועליי להוריד כ 20 קילו(יש לי גם תנגודת לאינסולין). רופאת המשפחה אמרה לי שאולי הריטלין יעזור לי גם לרדת במשקל ויפחית את הרעב. רציתי בבקשה לברר: האם ישנו סוג מסויים של ריטלין (קונצרטה או כל תחליף אחר) שהוא עדיף מבחינת ההשפעה של הפחתת רעב? תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ירידה במשקל
ד"ר בועז רפפורט 17/01/2017 | 20:42שלום, אחד הסימפטומים אצל חלק גדול מבעלי הפרעת הקשב הוא קושי בוויסות האכילה ולכן גם קושי בוויסות המשקל. כאשר מצליחים להתגבר על הפרעת הקשב , בין היתר, זה גם יכול לעזור לבעיית עודף המשקל. כל התרופות לריכוז יודעות להפחית את התיאבון , כאשר זאת אחת ממטרות הטיפול כדאי לנסות תרופה לטווח ארוך (12 שעות) כמו קונצרטה (חומר פעיל זהה לריטלין). לעיתים התרופות הארוכות לא מתאימות ואז צריכים לקחת פעמיים או שלוש תרופות קצרות יותר. בהצלחה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ירידה במשקל
-
רטלין LA - תופעה של חוסר ריכוזניצן 17/01/2017 | 15:10שלום, אני בת 22 ולומדת לפסיכומטרי. אובחנתי בעבר עם ADD ולקחתי במבחנים רטלין קצר מועד. תופעות הלוואי היו קשות. כיום לקחתי מס פעמים retalin 30 sr שגרם לי לתופעה הפוכה של חוסר ריכוז ואז עברתי ל 20 LA ולאחר כמה פעמים שהיה מוצלח אני שוב מרגישה שיש דווקא ירידה בריכוז ולאחר כ 3 שעות לא מרגישה טוב. מה אני יכולה לעשות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ריטלין LA
ד"ר בועז רפפורט 17/01/2017 | 15:21שלום, סוג זה של התקשרות לא נועד להחליף בקרה רפואית צמודה של הרופא שאבחן ומכיר אותך. לכן, אני ממליץ לחזור לרופא שאחראי על הטיפול בך ולהתייעץ איתו. אם אין כזה, חשוב למצוא.הוסף תגובה
-
תוספת
ניצן 17/01/2017 | 15:17רציתי להוסיף שגם הרטלין 30SR 3 פעמים הגיב טוב ואז התהפך. תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ריטלין LA
-
סוג אחר של תרופה להפרעות קשביעל 14/01/2017 | 22:41שלום, נטלתי במשך שנה עם הפסקות קונצרטה 36 מ"ג וזה גרם לי להמון תופעות לוואי לא רצויות : דופק מהיר ללא כל סיבה,נשירת שיער, אפילו התקפי רעב פתאומיים (בדיוק ההפך מחוסר התיאבון שעושה לרוב האנשים), תחושת אי שקט. מסתבר שתופעות הלוואי היו בערך בכל תחום. אני לא נוטלת באופן קבוע אלא רק בתקופות מבחנים(אני סטודנטית), ובשנה האחרונה גם כשאני לא בהשפעת התרופה התחלתי לחוות עייפות כרונית,קושי גדול מאוד לקום בבוקר (מה ששונה מהאופי שלי לפני תחילת נטילת הכדור), והתקפי חרדה שלא חוויתי בעבר מעולם,עייפות מוחית(קושי גדול לחשוב),כאבי שרירים,ואפילו הפך אותי לבן אדם עצבני הרבה יותר-בקיצור פגע בערך בכל תחומי החיים.ולכן כרגע אני מנסה להמנע מנטילת הכדור כמה שיותר. אני מרגישה שהגוף פיתח איזשהי תופעת לוואי לטווח הארוך בגלל שנטלתי קונצרטה, כך שיש השפעה עד עכשיו (למרות שלא לקחתי חודשיים כדור). הבעיה זה שתקופת מבחנים מתחילה,ואני נוטה להירדם כל הזמן- בערך 6 פעמים ביום, ואני כרגע זקוקה לכדור שיגרום לי להתעורר, ללא תופעות הלוואי של הקונצרטה כדי לא לפגוע בתקופת מבחנים. שמעתי על כדור שנקרא "פרוביגי'ל", שמשפיע בעיקר על עירנות ופחות על הריכוז וזה נשמע משהו שיכול לשפר את המצב הבלתי נסבל שאני נמצאת בו. הבעיה ששמעתי שהוא מחוץ לסל התרופות והוא ניתן רק לחולי טרשת נפוצה. האם זה נכון? האם יש דרך אחרת להשיגו? תודה רבה ויום טוב,הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סוג אחר של תרופה
ד"ר בועז רפפורט 14/01/2017 | 23:32שלום, לא מוכר לי המצב של תופעות לואי לקונצרטה המתמשכות מעבר לימים ספורים אחרי הפסקתה. לכן, אני ממליץ לפנות לרופא המשפחה לבירור כללי. לגבי הפרוביגיל, מבלי להתייחס אם מומלץ לך כרגע או לא, ניתן לקנות אותה באופן פרטי, אומנם מפסידים את הסיבסוד של קופ"ח אבל ניתן להשיג. בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סוג אחר של תרופה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- התבגרות מינית מוקדמת
-
בדיקות קשורות
- אבחון דידקטי
-
תרופות קשורות
- סימתיקון (סימיקול, גזיםX)
- בייביזים
-
מונחים קשורים
- אדנ-
- אודם
רופאים בתחום
עדי בוסקילה
שיאצו
4.6
( 8 חוות דעת )
"עדי מטפל נעים וקשוב
הגעתי לטיפול הניתוק מהגוף שלי ויצאתי בנאדם חדש לגמרי. הוא התאים את הטיפול במיוחד לצרכים שלי, והיה סבלני קשוב והשרה עליי אווירה נעימה. מחכה לטיפול הבא!"
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם