פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 155
ד"ר גלעד חבצלת
ד"ר גלעד חבצלת מומחה לרפואת ילדים, מורשה משרד הבריאות לאבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים.
ד"ר חבצלת מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD באתר אינפומד.
ד"ר חבצלת מומחה לטיפול בהרטבת לילה ומנהל פורום הרטבת לילה באתר אינפומד.
בין תפקידיו של ד"ר גלעד חבצלת:
2007-2010: מנהל פורום הרטבת לילה באתר שרותי בריאות כללית.
2004 ואילך : טיפול בהרטבת לילה בילדים, מוכר כרופא הסכם ע"י כללית מושלם.
1993 ואילך : רופא ילדים מומחה, קופת חולים כללית, מחוז הצפון.
1996-1997 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי רמב"ם, חיפה.
1992-1995 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי העמק, עפולה.
השתלמויות של ד"ר גלעד חבצלת:
2002 : קורס שיטות מחקר וסטטיסטיקה לרופאים, אוניברסיטת תל אביב.
2002 : סדנת (GCP) Good Clinical Practice.
2003-2008 : משתלם במרפאה להרטבת לילה בבית חולים "מאיר" בכפר סבא אצל פרופסור פומרנץ.
2015-2010 : קורס לימודי המשך ברפואת ילדים באוניברסיטת באר שבע.
2010-2011 : קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים של משרד.
הבריאות בתל השומר.
2011 : התנסות במסגרת קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעות קשב וריכוז, במרכז.
להפרעות קשב וריכוז של שרותי בריאות כללית בהנהלת ד"ר איריס מנור.
04-6404435
-
ויסות רגשי במבוגריםאסף 27/12/2016 | 14:49שלום רב, אובחני עם ADD נוטל ויואנס 50 מ"ג. למרות שאינני איש מקצוע , הסימפטומים שלי מאד מזכירים סמפטומים של קשיים בויסות רגשי. קשה לי מאד לדחות סיפוקים.וזה ממשיך גם כאשר אני לוקח את הויואנס - כאכן משפר את המצב. האם יש טיפול תרופתי אחר/נוסף שיעיל לקשיים בויסות רגשי? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
וויסות רגשי
ד"ר בועז רפפורט 31/12/2016 | 10:08שלום אסף, קושי בוויסות הרגשי מאפיין מאוד את הפרעת הקשב והריכוז , עד כדי כך שישנם כבר חוקרים שממליצים להכניס את זה כקריטריון להפרעת קשב. הטיפול התרופתי בהפרעת הקשב אמור לתת לך פיתרון גם לוויסות הרגשי. מדבריך אני מבין שהויואנס 50 מג' לא "מספק את הסחורה" , אולי זא ת בעיה של מינון ואולי של תכשיר , בכל אופן ממליץ לך לחזור לרופא המומחה שהמליץ לך על התרופה כדי להדק את הבקרה על הטיפול ב ADHD. בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
וויסות רגשי
-
אני אובד עצות מה לעשות???etai1980 21/12/2016 | 23:00שלום, אני בן 36 וסובל מבעיות קשב וריכוז, אני ממש אובד עצות מה לעשות ואני ממש מבולבל לגביי זה, אז ככה, אני כבר 4 חודשים סטודנט, ועד לפני 3 חודשים לקחתי את האטנט שהרגשתי שעוזר חלקית, כלומר אני יותר מרוכז אבל לא מספיק, וזה מאוד מעיר אותי ונותן לי מוטיבציה להצליח בכל התחומים פתאום,ואז עשיתי מעבר לויואנס בהתחלה 30 לא הרגשתי כלום ואז עברתי ל 2 של 30 כלומר 60 מג ויואנס, אז יצא שרק ניגשתי למבחנים וקיבלתי ציונים גבוהים מאוד ולא היה לי בלק אאוט בכלל, וגם הייתי מרוכז, ועם האטנט כל החומר הנלמד בכיתה נקלט לי טוב מאוד אבל במבחן היחידי שעשיתי איתו לפני 3 חודשים היה לי בלק אאוט ולא זכרתי כלום כמעט במבחן והייתי מבולבל קצת, אטנט כמובן 30 מג תמיד לקחתי, ועם הויואנס 60 מג אני מרגיש שזה מרדים אותי ואין לי פתאום מוטיבציה בכלום,הריכוז איתו היה טוב מאוד אני חושב, ואז שיחקתי בין הכדורים כי לא ידעתי מה באמת טוב בשבילי, ובכללי הרגשתי פחות טוב עם הויואנס למרות הריכוז הטוב מאוד והציונים הגבוהים שקיבלתי במבחנים כשלקחתי אותו רק במועד זה, היום היה לי מבחן אז לקחתי בבוקר את האטנט 30 מג כדי שימריץ אותי ויתן לי מוטיבציה לחזור על החומר ושלא אהיה רדום, עכשיו מכיוון שהמבחן היה בשעה 18:00 בערב אז לקחתי שעתיים לפני זה ויואנס 60 מג, והלך לי גרוע, וגם בשיעור אחרי זה הייתי איטי מאוד כמו ממש עגלה, לא עמדתי בקצב של המורה ובקושי הספקתי להעתיק,יש לציין כמובן שלקחתי את האטנט והויואנס באותו יום פעם ראשונה, אז מה לעשות? מה טוב בשבילי? הויואנס שניגשתי רק למועד המבחן איתו והצלחתי בגדול? או האטנט שבעצם במבחן האחרון איתו לפני 3 חודשים קיבלתי בלק אאוט ולא זכרתי כלום? האם האטנט אשם? זה רק צירוף מקרים? אני לא יודע להחליט מה טוב בשבילי, מה לקחת דוקטור על סמך כל הנתונים שלקחתי? היום הייתי ממש איטי בטירוף ולא מרוכז, אז מה לעשות? מצטער שזה כל כך ארוך, אבל אני ממש מפחד לא להצליח בלימודים, כי דברים אחרים כבר יצא לי להפסיד בחייםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עזרה
ד"ר בועז רפפורט 23/12/2016 | 19:14שלום, העזרה היחידה שאני יכול להציע לך דרך הפורום היא לחזור לרופא שהמליץ לך על הטיפול או למצוא מהר רופא שמבין בתחום וילווה אותך. אתה לא אמור לשחק בעצמך עם התרופות ובודאי לא לאפשר לרופאים, שלא מכירים אותך, לתת לך תרופות דרך הפורום. בברכה,הוסף תגובה
-
עזרה בבקשה??
etai1980 23/12/2016 | 14:45עזרה בבקשה??הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עזרה
-
סובלים מבעית קשב וריכוז ADHD?קבלו טיפול בחינם! (לת)R4you 23/12/2016 | 13:26אתם מוזמנים להשתתף במחקר חדשני במסגרת ב״ח איכילוב,ולקבל טיפול של גרייה מוחית (לא כואב ולא פולשני)-בחינם! (!)בנוסף יוחזר הוצאות נסיעות למשתתפים. היכנסו להירשם: https://www.r4you.co.il/?categories%5B%5D=5&sub_categories%5B%5D=176&s=הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
יעילות התרופה סטרטרהאור 21/12/2016 | 09:42האם התרופה סטרטרה יעילה כמו הריטלין והאם ניתן לשלב אותן יחד?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סטרטרה וריטלין
ד"ר בועז רפפורט 21/12/2016 | 22:03שלום, הסטרטרה פחות יעילה מהריטלין, כן, מותר לשלב אותן יחד. בברכההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סטרטרה וריטלין
-
טיפול תרופתי... ייאוש טוטאליג'ואנה 19/12/2016 | 15:48שלום רב ד"ר רפפורט, בני בן 10 ADHD קשה, מגיב רע מאד לטיפולים תרופתיים. ניסינו הכל החל מריטלין וקונצרטה שעשו לו טיקים בלתי נסבלים (עיוותים בפנים, הלשון נתפסה), דרך אדרל שעשה אותו לא רגוע (כמו אחוז תזזית), ועד סטרטרה שלא השפיעה. המינונים היו שונים, מנמוכים ועד גבוהים. במהלך 6 השנים האחרונות אף טופל בריספרדל זיפרקסה ועוד תרופות דומות שאמורות להרגיע. פרט לרגיעה זמנית ולא יציבה, הילד פשוט לא יושב, לא רגוע, ומקשה על עצמו ועל הסביבה. לומד בכיתה ה' קטנה ללקויות למידה. בשבוע שעבר ניסינו בהמלצת פסיכיטארית, לתת VYVANSE 30 מ"ג, פעם יחידה, ולאורך כל היום הילד היה שקט, אך סירב לשתות ולאכול. לאחר 8 שעות החל להקיא כל רבע שעה. מיותר לציין שאנחנו כבר מיואשים מאד, בית הספר לוחץ עלינו, ואנחנו מבינים את מצוקת הילד, ורוצים לעזור לו. בעלי כבר לא מוכן לשמוע על תרופות, האם יש עוד משהו שניתן לנסות ושאפשר לדעת שלא נקבל כאלו תופעות לוואי קשות?? אציין כי לפני חצי שנה בעקבות שינויי מינון זיפרקסה הילד קיבל דיסקינזיה, ומאז התופעה חלפה. אודה על תשובתך המהירה, אמא מיואשת!!!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר בועז רפפורט 20/12/2016 | 09:38שוב שלום, אני לא יכול להדריך אתכם ספציפית אוכל רק לומר שאת הויואנס ניתן למנן על ידי המסתו במשקה כל שהוא (נמס בקלות ללא טעם או צבע) וכך ניתן לקבוע כל מינון ביניים שרוצים. כעיקרון, כן , תועפות הלואי עשויות לפחות עם הפחתת המינון. אבל עליכם לעשות זאת בליווי צמוד של הרופא המנהל את הטיפול. לגבי הפוקלין, כן , על הנייר יש לו את אותן תופעות לואי כמו לשאר אבל זאת בהחלט אופציה. בברכההוסף תגובה
-
תודה על התגובה
ג'ואנה 20/12/2016 | 08:39שלום ותודה על התגובה, היינו בהדרכת הורים לא אחת. אנחנו משתדלים לא לשדר לילד תסכול, אבל עם כל כך הרבה לחצים מצד בית הספר (רוצים להוציא אותו למסגרת אחרת) זה פשוט בלתי אפשרי. לגבי מינון הויואנס, האם יש מינון נמוך מ 30 מ"ג? אמנם אנחנו בטראומה מההקאות שלו עדיין, אבל ייתכן שאם נקטין מינון זה לא יקרה שוב? האם לדעתך פוקלין יכול לעזור או לפחות לא לייצר כאלה תופעות לוואי כפי שציינתי שהילד חווה משאר הכדורים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול תרופתי
ד"ר בועז רפפורט 19/12/2016 | 22:50שלום, אכן מאוד מתסכל ! אני מצטער אבל לא יהיה נכון להתערב בטיפול כה מורכב דרך הפורום. ממליץ להמשיך ולחפש תרופה מתאימה , או מינון מתאים (למשל ויואנס במינון הרבה יותר נמוך), ועוד דבר חשוב מאוד: מניסיוני אני רואה הרבה משפחות שמדלגות על הדבר הבסיסי של הדרכה הורית (על ידי מאמנת המומחית לתחום הקשב) , הילד לא יכול להרשות לעצמו שהוריו יתייאשו (הוא מרגיש את זה גם אם אתם לא אומרים לו את זה). בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
קונצרטה בגיל 6מורן 18/12/2016 | 23:01שלטם האם קונצרטה מתאים גם לילדים צעירים (גיל 6)? כוונתי בגלל שמשפיע ל 12 שעות , הרבה מעבר למה שצריך לבית הספר וקרוב מדי לשעת השינה האם ריטלין LA יותר מותאם לגיל זה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
גיל 6
ד"ר בועז רפפורט 19/12/2016 | 11:42שלום, כל התרופות לריכוז , ללא קשר למשך פעולתן מאושרות לילדים מעל גיל 6 ש'. יחד עם זאת אם ישנה פגיעה באיכות חיים: אכילה, שינה , מצב רוח, תלונות גופניות, כמובן שהרופא ישקול את התועלת מול הנזק. בהצלחה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גיל 6
-
עזרה בבקשהetai1980 18/12/2016 | 01:49שלום, אני בן 36 סובל מבעיות קשב וריכוז, הייתי לוקח במשך 4 חודשים אטנט 30 מג והרגשתי שזה לא כל כך עוזר לי לריכוז והייתי מבולבל, אבל זה היה גורם לי לעלייה רצינית במוטיבציה ללמוד ולעשות מטלות ודברים,וגם האנרגיה שלי עלתה פלאים, בגלל שביעות רצון רק חלקית מהאטנט עברתי לויואנס, אני כרגע לוקח 60 מג ויואנס כבר 3 שבועות לאחר ש 30 מג לא הרגשתי כלום,ועם ה 60 מג ויואנס אני מרגיש שאני בכלל לא מבולבל אבל הרגשה מוזרה, אני מרגיש שיש לי ירידה רצינית פתאום ברמות האנרגיה וירידה רצינית מאוד במוטיבציה, אין לי פתאום חשק לכלום, אין לי פתאום חשק לעשות שיעורים מהמכללה, אין לי חשק לכלום, ואני עייף מאוד, אין לי אנרגיה, אני כבר שבוע וחצי בלי הויואנס, והרמת מוטיבציה והאנרגיה לא חוזרת לעצמה בכלל בשום צורה, זה קריטי בשבילי להצלחה בהכל הנושא של האנרגיה והמוטיבציה אצלי, מה עושים? אני אובד עצותהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר בועז רפפורט 19/12/2016 | 11:40בדרך כלל הויואנס עושה מה שהאטנט אבל עם פחות תופעות לואי ולזמן יותר ממושך. לקחת אחרי שינה טובה וארוחת בוקר טובה.הוסף תגובה
-
שאלה
etai1989 18/12/2016 | 21:48תודה דוקטור, אבל עוד שאלה, האם הויואנס אמור להעיר אותי ולתת לי אנרגיה כמו האטנט? והאם יש דרך מיוחדת לקחת את הויואנס כדי שהוא יעבוד?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עזרה
ד"ר בועז רפפורט 18/12/2016 | 09:50שלום, הכתובת שלך במקרה כזה היא כמובן הרופא שהמליץ לך על הטיפול. הוא מכיר את מצבתך הבסיסי ואת ההיסטוריה הטיפולית שלך. לפי הדיווח שלך, הויואנס לא משפיע עליך כי איתו ובלעדיו אתה חסר מוטיבציה באותה מידה. אפשר עוד קצת להעלות את המינון, בספק אם זה מה שיפתור את הבעיה . בכל מקרה ההמלצה לחזור לרופא שלך ולבדוק חלופות אחרות. בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
החלפת הקונצרטה 36 מ"ג בריטלין(לא מושהה) פעמיים ביוםיעל 12/12/2016 | 01:01שלום ד"ר, אני סטודנטית בת 26 ולוקחת קונצרטה 36 מ"ג לא באופן קבוע, אלא רק כשממש צריך, כבר שנתיים. שמתי לב שהקונצרטה גורמת לפעמים לדופק מהיר פתאום, ולאחר כ7 שעות מרגע הנטילה של הקונצרטה ל"דאון" רציני במצב רוח ובכוח, כזה שמחייב אותי לעצור לחצי שעה ולנוח, לפני שאני ממשיכה ללמוד. הקונצרטה כן גורמת לי להתרכז, אבל בזמן במבחן גורמת לי לבהות, ואפילו להיות איטית יותר ואדישה ממה שאני בדרך כלל,ולא באמת מאפשרת לי להתפקס ולחשוב טוב. לכן כרגע אני לוקחת את הקונצרטה רק בתקופות מבחנים, אבל לא במבחנים עצמם- כך שזה פחות יעיל. הקונצרטה גם גורמת לנשירת שיער במקרה ואני לוקחת כמה ימים ברצף. השאלה שלי היא האם כדאי לי לעבור ל2 כדורי ריטלין(לא מושהה) ביום? האם זה יכול להשפיע עליי יותר טוב בתקופת מבחנים ועם פחות תופעות לוואי? (כי הרי מדובר באותו חומר פעיל). בעיקרון הרופא לא התאים לי כדור, פשוט שאלו אותי מה משך ההשפעה הרצוי. אני צריכה כדור שישפיע 10-12 שעות על הריכוז. הבנתי שיש אנשים שלוקחים ריטלין פעמיים ביום, פעם אחת ב8 בבוקר ופעם שנייה ב 16:00 בצהריים בערך כדי שישפיע למספר רב של שעות. יכול להיות שריטלין יתאים לי יותר מקונצרטה,ויגרום לי להתרכז במבחן עצמו ולהיות זריזה ולא איטית ועם פחות תופעות לוואי? כדאי לי לבקש מהרופא להחליף לריטלין? ואם כן לאיזה סוג של ריטלין ומתי לקחת כדי שישפיע ל10-12 שעות? תודה רבה ויום טובהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קונצרטה וריטלין
ד"ר בועז רפפורט 14/12/2016 | 21:29שלום , הקונצרטה בהחלט נשמעת לא מתאימה עבורך. אחת האפשרויות היא אכן לעבור לריטלין קצר, אותו אפשר לקחת גם 3 פעמים ביום (כל 4 שעות). ישנן כמובן עוד אפשרויות. העובדה שמדובר באותו חומר פעיל לא מחייבת שתופעות הלואי תהיינה זהות. ההתאמה התרופתית מחייבת ליווי רפואי הרבה יותר צמוד וכך ניתן למצוא את ההתאמה האישית המבוקשת.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קונצרטה וריטלין
-
ריטליןיובל 12/12/2016 | 20:24האם כדור ריטלין רגיל 10 מג מכיל גלוטן? האם הוא מתאים לאנשים הרגישים לגלוטן... אני אמור להתחיל את הטיפול בריטלין האם תרופה חוץ מריטלין שלא מכילה גלוטן שהרופא שלי יכול לתת לי במקום כמו קונצטרה אולי או משהו אחר? מתי אני אצפה לראות ההשפעה המלאה של הכדור? והאם מינון של 10 מ"ג הוא מינון התחלתי באמת כי הרופא המליץ לי על כך?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ריטלין וגלוטן
ד"ר בועז רפפורט 14/12/2016 | 21:26שלום, התרופות לריכוז מתחלקות לקצרות ומושהות. הקצרות מכילות גלוטן והמושהות לא. לכן ריטלין קצר לא מומלץ לחולי צליאק , הקונצרטה , הריטלין LA והריטלין SR , כן מומלצים. כך גם עם תרופות אחרות לריכוז המורכבות מחומרים פעילים אחרים (הקצרות עם גלוטן והארוכות בלי). התגובה של התרופות לריכוז אחרי כחצי שעה בממוצע (יש המגיבים יותר מהר ויש יותר לאט , תלוי במטבוליזם) המינון שהומלץ הינו מינון התחלתי מקובל. בכל מקרה הרגישות לגלוטן מחייבת תכשיר אחר , מושהה, אשר מטבע הדברים יהיה עם יותר מג'. בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ריטלין וגלוטן
-
תאבוןיוני 06/12/2016 | 07:13שלום, הבן שלי בן 12 מקבל ויואנס 50מ"ג כבר שנה. בכל השנה הזאת הוא לא עלה במשקל בכלל והוא לא נרדם עד שעות מאוחרות (באזור 1 בלילה) כשפנינו לרופא המטפל שלו הוא הציע לנו תרופות מעוררות תאבון וכדורים מעודדי שינה. גם איתם לא ראינו שינוי. ברור לי שזה לא נורמלי. השאלה האם החלפת כדור תעזור או שאלה תופעות לוואי בכל סוגי הכדורים? האם יש אפשרות להתגבר על עניין השינה והתאבון ללא עוד כדורים נוספים? תודה רבה על העזרההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה
יוני 14/12/2016 | 09:09(:הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר בועז רפפורט 11/12/2016 | 21:41צריך לשאוף למצב שגם אם ישנן תופעות לואי הן לא פוגעות באיכות החיים.הוסף תגובה
-
המשך לשאלה
יוני 06/12/2016 | 21:55תודה על התשובה האם זה אפשרי למצוא תרופה ומינון שבהם לא יהיו בכלל התופעות הנ"ל או שהם פשוט יהיו פחות חמורות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תאבון ושינה
ד"ר בועז רפפורט 06/12/2016 | 08:39שלום, זאת אחת הבעיות המשמעותית בטיפול בסטימולנטים: תיאבוןושינה. לא מומלץ להתפשר על אף אחת מהן. זה נכון שכל התרופות המעוררות לריכוז עלולות לעשות זאת אבל צריך לנסות ולמצוא את השילוב של החומר הנכון במינון הנכון שמאפשר גם וגם וגם. מלאכת האיזון צריכה להיעשות בטווח של ימים , כלומר כל כמה ימים להתעדכן ולראות את המגמה , השארת ילד במשך שנה עם חסר באוכל ושינה אינה בריאה. בברכה,הוסף תגובה
-
תודה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- התבגרות מינית מוקדמת
-
בדיקות קשורות
- אבחון דידקטי
-
תרופות קשורות
- בודסוניד (בודיקורט, סימביקורט)
- פרצטמול (אקמול, דקסמול)
-
מונחים קשורים
- אדנ-
- אודם
רופאים בתחום
אלון איזנברג
נטורופתיה
מומחה לנטורופתיה אינטגרטיבית ולטיפול בצמחי מרפא ופטריות (הרבליסט קליני), מומחה לטיפול טבעי בהפרעות חרדה ומצבי רוח ועייפות כרונית, הפרעות זיכרון
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם