פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 164
ד"ר גלעד חבצלת
ד"ר גלעד חבצלת מומחה לרפואת ילדים, מורשה משרד הבריאות לאבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים.
ד"ר חבצלת מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD באתר אינפומד.
ד"ר חבצלת מומחה לטיפול בהרטבת לילה ומנהל פורום הרטבת לילה באתר אינפומד.
בין תפקידיו של ד"ר גלעד חבצלת:
2007-2010: מנהל פורום הרטבת לילה באתר שרותי בריאות כללית.
2004 ואילך : טיפול בהרטבת לילה בילדים, מוכר כרופא הסכם ע"י כללית מושלם.
1993 ואילך : רופא ילדים מומחה, קופת חולים כללית, מחוז הצפון.
1996-1997 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי רמב"ם, חיפה.
1992-1995 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי העמק, עפולה.
השתלמויות של ד"ר גלעד חבצלת:
2002 : קורס שיטות מחקר וסטטיסטיקה לרופאים, אוניברסיטת תל אביב.
2002 : סדנת (GCP) Good Clinical Practice.
2003-2008 : משתלם במרפאה להרטבת לילה בבית חולים "מאיר" בכפר סבא אצל פרופסור פומרנץ.
2015-2010 : קורס לימודי המשך ברפואת ילדים באוניברסיטת באר שבע.
2010-2011 : קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים של משרד.
הבריאות בתל השומר.
2011 : התנסות במסגרת קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעות קשב וריכוז, במרכז.
להפרעות קשב וריכוז של שרותי בריאות כללית בהנהלת ד"ר איריס מנור.
04-6404435
-
מותר לקחת אדרל וויואנס ביחד?סיגל 21/08/2016 | 14:40היי, אני לוקחת 70 מ"ג ויואנס באופן יומיומי. ההשפעה די חלשה אז בנוסף אני לוקחת גם טבליית אטנט 30 מ"ג (חוצה אותו לחצי ולוקחת פעמיים ביום.) השילוב עובד מצויין, אך האם זה בסדר מבחינה בריאותית? הרופא יכול לתת לי מרשם של שניהם ביחד?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה רבה על המענה!
סיגל 22/08/2016 | 01:14-הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ויואנס ואטנט
ד"ר בועז רפפורט 21/08/2016 | 22:35שלופ, את למעשה לוקחת שתי תרופות אשר שייכות לאותה קטגוריה כך שאין בעיה עקרונית עם זה. המינון של הויואנס הוא מקסימאלי , התוספת של האטנט כחיזוק הגיונית כאמור מבחינה רפואית אבל יכולה ליצור בעיה של אישורים . יש אנשים שצריכים מינונים יותר גבוהים ממה שמאושר , אבל צריך להיות מאוד זהירים (בעיקר מסכנת התמכרות) . אם ההשפעה אכן טובה ויציבה לאורך זמן (הגוף לא דורש העלאת מינון כל כמה שבועות) וללא תופעות לואי , הייתי נוטה לאשר את זה . במידה ובבית המרקחת נמנעים מלמכור לך את שתי התרופות במקביל צריך למצוא את הדרך הנכונה כיצד להשיג זאת. בברכה,הוסף תגובה
-
תודה רבה על המענה!
-
החלפת ריטליניםשואלת 13/08/2016 | 12:05הי דר רפפורט. תודה על הפורום המענין. האם אני יכולה להחליף בין הרטלינים לפי הצורך? כלומר יום אחד la יום אחר קונסרטה או לפעמים הרטלין הפשוט? הכל לפי הצורך באותו יום וכמובן לפי ההנחיות שנתן לי הרופא לכל כדור. העניין הוא שקל לי יותר עם ריטלין אבל הוא גם עושה לי תופאות לוואי שלא נעימות לי. ומה דעתך לשלב גם ימים ללא רטלין? חייבים לקחת כל יום (אמרו לי שיש סוג של גמילה)?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מחלקים את החודש , נגיד את רוצה 10 ימים לקחת קונצרטה :מוציאים שני מרשמים אחד לריטלין ל 20 יום ואחד לקונצרטה 10 ימים. או אפשרות אחרת קונים קופסא אחת בקופת חולים ואחת קונים באופן פרטי . כמובן כל עוד מנהלים את זה נכון ולא לוקחים את שתי התרופות באותו היום. בברכה,
ד"ר בועז רפפורט 20/08/2016 | 22:26הוסף תגובה
-
איך כותבים מרשמים במצב כזה?
שואלת 20/08/2016 | 16:20אם לוקחים לסרוגין בימים שונים פעם רטלין la ופעם קונסרטה איך הרופא רושם מרשמים ככה? גם ככה מסתכלים עלי כאילו אני איזו עבריינית ובודקים את המרשם כאילו הוא ראייה בבית משפט. מה הדרך התקנית לרשום la וקונסרטה? אגב, יש ימים שאני לוקחת 60la וימים של קונסרטה 90. מה עושים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לקיחה לסירוגין
ד"ר בועז רפפורט 13/08/2016 | 12:58שלום, (תודה על המשוב), כעיקרון אפשר לעשות את מה שאת מציעה. גם להחליף בין התרופות וגם לא לקחת באופן רצוף. בפועל, צריך לראות שהתוכנית הגיונית , שהתגובות נכונות, שהגוף שלך מסכים לזה... כך שאת יכולה לראות מה עובד עבורך ולפי זה להמשיך. חשוב מאוד לערב את הרופא שמנהל את הטיפול. בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מחלקים את החודש , נגיד את רוצה 10 ימים לקחת קונצרטה :מוציאים שני מרשמים אחד לריטלין ל 20 יום ואחד לקונצרטה 10 ימים. או אפשרות אחרת קונים קופסא אחת בקופת חולים ואחת קונים באופן פרטי . כמובן כל עוד מנהלים את זה נכון ולא לוקחים את שתי התרופות באותו היום. בברכה,
-
מעבר מרטלין לויואנסרוני 17/08/2016 | 10:12בוקר טוב, שאלה לגבי ילד העולה לכיתה ד'. לוקח כל יום (גם בחופש ובסופ"ש) ומגיב מצויין לרטלין 40 LA להוציא בעיה אחת - זמן ההשפעה. אחרי הצהריים יש ריבאונד לא נעים לו וגם לסביבה. זה מקבל ביטוי בבעיות התנהגות, בשיעורי הבית, בקריאה ובאכילה מוגברת. אנחנו צריכים כיסוי ליותר זמן ורצינו לנסות קונצרטה אבל הילד בשום אופן לא מוכן לבלוע כדורים ואנחנו לא מוכנים בשלב זה להכניס "בכוח" (עם או בלי מרכאות). הבנו שאין רטלין אחר שמתאים ל 12 שעות ושאת הויואנס אפשר לפזר על מעדן או להמיס במיץ. מה עמדתך על המעבר לויואנס במקרה כזה? איזה מינון ויואנס מקביל ל 40 LA? ובכל זאת איזה מינון קונצרטה מקביל ל 40 LA? ושאלה אחרונה שמסקרנת אותנו - למה מינוני ויואנס "קופצים" ב 20 ויש רק 30, 50 או 70? הבדלים של 10 מ"ג אינם משמעותיים? חן חן ויום נעים!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ריבאונד ומעבר מריטלין לויואנס
ד"ר בועז רפפורט 20/08/2016 | 09:29שלום, לגבי הריבאונד ולגבי הארכת משך הריטלן LA- חשוב להקפיד על ארוחת בוקר דשינה לפני השפעת התרופה ולנסות גם ארוחה נוספת כ 4 שעות לאחר לקיחתה (בהפסקה השנייה בבית הספר) , שם יש ירידה בהשפעה של ה LA, ואז היציאה מההשפעה תיהיה פחות דרמתית. בנוסף אם רוצים עוד כמה שעות אפשר לתת תוספת של ריטלין קצר סביב 15:30 וזה יכול לתת מענה עד הערב ולטפל בריבאונד . לגבי מעבר לויואנס, נכון שאפשר להמיס את האבקה שבתוכו בכל משקה , נמס בקלות ללא טעם או צבע. למעשה אין חוויית בליעה. משפיע 12 שעות. 10 מג' זה כן משמעותי אבל לארץ מביאים רק את המינונים שציינת, בארה"ב יש גם מינוני ביניים. מה שעושים , ממיסים בנפח ידוע ואז אפשר להכין בבית כל מינון. לגבי המעבר מריטלין , אין נוסחה, זה חומר אחר , לכן מומלץ להתחיל מההתחלה, מה 30 מג'. לגב קונצרטה , אכן חייבים לבלוע בשלמותה. הבעיה היא שהמינון המקביל לריטלין 40 LA הוא 72 מג' ויתכן מאוד שזה כבר יותר מידי לילד בכיתה ד' (תלוי במשקלו). בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ריבאונד ומעבר מריטלין לויואנס
-
לא מוצאת את המינון והכדור שמתאים לי..שני 16/08/2016 | 06:49היי , אשמח לעזרה.. בת 30 סובלת מהפרעת קשב וריכוז כל חיי. אני עובדת בעבודה מאוד אינטנסיבית. והתחלתי ללמוד לתואר. התחלתי לפני יותר משמונה חודשים בקונצרטה 54 הייתי אפטית הרופא העלה לי ל72 . היה לי בסדר אבל עדיין לא הייתי מרוכזת מספיק יש לציין שמבחינת עירנות לשעות מרובות בעבודה זה היה מעולה. אבל תאכלס לא עוזר מבחינת ריכוז. עברתי לריטלין la - 40 מג עשה לי דיכאונות. × 2 ביום מכיוון שאני צריכה להיות מרוכזת ועירנית עד הערב. עברתי לפוקלין 10 , 15 , 20, 30 ניסיתי את כל המינוניםלא עזר!!! בקושי שהיה שינוי . ולפני כחודש התחלתי את האטנט. התחלתי עם 10 הרגשתי שזה ממש חלש וכל היום אני רק מפהקת אז הוא העלה לי ל15 לא מספיק הגעתי לל30 מג . הוא תופס אותי אכן כמו שכתוב בין 5-6 שעות . הריכוז הוא לא בשמיים אבל יותר טוב מיתר הכדורים שלקחתי. הבעיה שאני לוקחת פעמיים ביום 30 מג ואני לא ישנה בלילה!! לא מצליחה להירדם. אז אני לוקחת פעמיים ביום בימים שיש לי לימודים וזה לילה ללא שינה . שאר השבוע אני נרדמת בקלות אם אני לוקחת רק כדור אחד . והבעיה השנייה שאחרי 6 שעות ביום השפעת הכדור יורדת ואני חוזרת להיות עייפה ומתוסכלת. השאלה שלי זה האם אני יכולה לקחת בבוקר 30 מג ואחרי 6 שעות 15 מג? האם זה בסדר שינוי המינון. כי האמת עייפתי כבר מנסיונות לקבל את המינון שאני באמת צריכה . כי גם על האטנט 30 מג אני מתפשרת. אני עדיין שומעת את כל ההפרעות מסביב. מה אני עושה?? בבקשה תעזרו לי?! מיואשת!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לא מוצאת...
ד"ר בועז רפפורט 16/08/2016 | 20:21שלום, אכן האיזון התרופתי לעיתים מתסכל . מכל מה שדיווחת אני ממליץ לך על שתי אפשרויות , שתיהן חייבות אישור של הרופא שמטפל בך (אצלו יש הרבה יותר נתונים בקשר אלייך מאשר לי ): לחשוב על קונצרטה במינון יותר גבוה מזה שלקחת, ולבדוק את האפשרות של הויואנס . אני בכוונה לא מזכיר מינונים מכיון שאני לא הולך לטפל בך דרך האינטרנט אבל בהחלט שני כיוונים שכדאי לבדוק. בהצלחה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא מוצאת...
-
סוגי טיפול בהפרעת קשב וריכוזמתן 16/08/2016 | 18:41שלום רציתי לדעת מה הטיפול הטוב ביותר בהפרעת קשב וריכוז, אם זה נוירופידבק, ביופידבק, אימון מוחי, פסיכולוגי, וכדומה ובנוסף מה היעילות של הטיפול, והאם זה שווה את המחיר. תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיפול יעיל להפרעת קשב
ד"ר בועז רפפורט 16/08/2016 | 20:17שלום, מהניסיון שלי השילוב בין איזון תרופתי ואימון אישי (המתמחה בהפרעות קשב וריכוז ADHD COACHUNG) נותן את הסיכוי המיטבי. בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול יעיל להפרעת קשב
-
ריטלין וכאביםיונתן 10/08/2016 | 12:01התייעצות: האם אתה מכיר תופעות לוואי הקשורות לכאבי שרירים ותרופות לקשב? ליתר דיוק: מין כאבים בשרירים - ברוב חלקי הגוף, בעיקר בבוקר עד הצהרים אבל גם לפני השינה. (+ לפני השינה - תחושה של כפות רגליים חמות). אינני יודע אם זה קשור זה לזה אבל האם לדעתך זה קשור לריטלין LA או להפסקתו מידי פעם? אולי לשילוב עם התרופות האחרות? (אינני לוקח סטטינים). אם נתקלת בתופעה אשמח לקצה חוט כי התופעה מקשה עלי מאוד. (מעדיף שלא להפסיק את הריטלין אם יש ברירה). תודה, יונתןהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי שרירים
ד"ר בועז רפפורט 13/08/2016 | 12:55שלום, לכאבי שרירים ישנן סיבות רבות. אבל החשודה הראשונה זאת הריטלין. אם תפסיק את הטיפול ל 3 ימים רצופים ולא יהיה שיפור מובהק, זה כנראה לא שייך. אם כן יהיה שיפור מובהק , אפשר להעביר אותך לתרופה אחרת שאולי לא תגרום לכך. בברכה,הוסף תגובה
-
וואוו דוקטור!
יונתן 11/08/2016 | 12:30תודה על ההתייחסות! 3 רופאים לא הבינו על מה אני מדבר. הפנו אותי לראומטולוג, למרפאת כאב, ל EMG, לצילומים... אז תודה! אם אתה מכיר את התופעה תוכן לאפשר לי להבין מעט יותר... האם אתה מכיר את כאבי שרירים ביחד עם בערה בכפות הרגליים? האם זה הגיוני שהתופעות מתרחשות בכלל אחרי שהתרופה כבר לא עובדת (מפסיקה אחה"צ והכאבים מופיעים ב 23 ואז בבוקר)? האם זה מסוכן? זה יחלוף? ניסיתי להפסיק ריטלין ליום אחד והתופעה לא חלפה. יכול להיות שזה חולף רק אחרי כמה ימים? אני קורא פה קבוע ויודע שדווקא אתה אחד הרופאים שיכול להבין שממש לא בא לי להפסיק את הריטלין. יש בעיות עם ריטלין רגיל או עם 12 שעות... לצערי - אני הוא זה שצריך להדריך את הרופא שלי מה לעשות (-: תודה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי שרירים
ד"ר בועז רפפורט 10/08/2016 | 20:46שלום , כן , אני מכיר את התופעה. כדי לוודא את הקשר בין הדברים אפשר פשוט להפסיק טיפול לכמה ימים ולראות אם התופעה חולפת. במקרה כזה, אפשר לחפש תכשיר אחר (אפילו מאותו חומר פעיל) שאולי לא יעשה לך את זה. יש לעשות זאת בתיאום עם הרופא שאחראי על הטיפול בך, בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי שרירים
-
אכילה מופרזתיהודית 07/08/2016 | 12:38יש לי שני בנים אחד לוקח ריטלין ואחד קונצרטה כשמסתים ההשפעה הם רעבים מאוד ואוכלים ללא הפסקה האם זה תופעת לוואי או בעיה התנהגותיתהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תיאבון מוגבר ארחרי השפעת התרופה
ד"ר בועז רפפורט 09/08/2016 | 13:21שלום, התופעה מוכרת והיא פיזיולוגית. זאת בהנחה שאכן הילד כמעט לא אוכל בכל שעות ההשפעה. לכן חשוב להקפיד על ארוחת בוקר דשינה (אפשר, אם מוודאים תחילה שהילד ישן מספיק שעות בלילה), כמו כן ניתן להציע אוכל בעוד שעות במשך היום לפי הפירוק של התרופה (לעיתים ישנה ירידה באמצע ההשפעה ואפשר לנצל לאכילה) . ולבסוף, אם ישנו חוסר אכילה יותר מידי שעות, צריך להחליף את הטיפול. בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תיאבון מוגבר ארחרי השפעת התרופה
-
תרופות לקשב מה אפשר לעשות?אולימפית 08/08/2016 | 23:40בני בן 8 מאובחן עם ADHD לקויות למידה ןבעיות התנהגות. ניסינו 4 תרופות שונות ריטלין, קונצרטה, אדרל ויאנס. תןפעות הלוואי היו קשות תוקפנות, בכיינות, חרדות, טיקים, רגישות קיצונית למגע לרעש. מצבו החברתי ןוהלימודי גרוע. גם בבית לא פשוט. איך אפשר לעזור לו? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תרופות שהחמירו את המצב
ד"ר בועז רפפורט 09/08/2016 | 13:18שלום, אכן יש מצבים בהם מלאכת האיזון התרופתי יותר מסובכת. כמו שאומרים: אלוהים נמצא בפרטים". צריך לרדת לפרטים , אולי זאת בעיה של מינונים (לפעמים צריכים מינונים מאוד מאוד נמוכים, לפעמים הם נמוכים מידי), אולי תרופה אחרת לריכוז (עדיין לא ניסה את כולן) , אולי שילובים של תרופות. צריך כאן תקשורת די הדוקה עם הרופא שאחראי על הטיפול. ולצערי ישנם מקרים (אומנם נדירים) שלא ניתן למצוא את האיזון המקווה. בכל מקרה יש לתמוך את התהליך בהדרכה שלכם . בהצלחה רבה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תרופות שהחמירו את המצב
-
נשירת שיערגלית 04/08/2016 | 23:35אני בת 40 לוקחת ריטלין sr ארבעה כדורים ליום במשך 4 שנים לאחרונה אני סובלת מנשירת שיער מוגברת עד כדי הידללות משמעותית של השיער בעיקר בחלק הקדמי של הקרקפת. רופא עור הפנה אותי לבדיקות דם כולל פרופיל הורמונלי שיצאו תקינות. האם יש קשר בין השימוש הממושך בריטלין לנשירת השיער?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
נשירת שיער
ד"ר בועז רפפורט 05/08/2016 | 19:12שלום, כעיקרון כן. נישרת שיער זאת אחת מתופעות הלואי של התרופות לריכוז, למרות שפחות סביר שזה פתאום יתחיל אחרי כמה שנים של טיפול , אבל כדי לדעת בוודאות אם זה מהתרופה, צריך להפסיק אותה לכמה שבועות ולראות שהתהליך פוסק . אם אין שינוי זה כנראה לא קשור. שבת שלום,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נשירת שיער
-
ריטלין ואוכליוסי 02/08/2016 | 20:36שלום, האם אפשר לקחת ריטלין LA לא מיד אחרי האוכל? לאכול ארוחת בוקר בבית אבל לקחת את התרופה רק שעתיים אחרי (רגע לפני תחילת הלימודים, וכדי שהאפקט ימשך בשעות שצריך אותו). אציין שמזמן לקיחתו אינני יכול לאכול במשך 8 שעות (שותה מים כי חייב) דבר שיוצר כ 10 שעות ללא אכילה (אין בעיה עם המשקל והוא יציב). מה דעתך?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המרה בין תרופות.
ד"ר בועז רפפורט 05/08/2016 | 19:09שלום, בראשית היה רק תכשיר קצר (4 ש') ואנשים היו צריכים לקחת פעמיים שלוש ביום כדי לקבל השפעה ארוכה. לכן פיתחו את התכשירים המושהים. הריטלין Long acting LA משפיע 8 שעות לכן המג' מתחלק על פני יותר שעות. 20 LA הוא כמו 10 קצר פעמיים. ולכן ה 40 LA הוא כמו שני 10 קצר פעמיים. בכל מקרה מה שצריך להנחות אותך הוא מה הכי טוב בשבילך. אם ה-LA משפיע טוב, למה להחליף . אם לא משפיע טוב אולי צריך לשנות את המינון שלו או להחליף לתרופה אחרת. חוץ משני קצרים פעמים יש עוד אפשרויות. בשביל זה צריך רופא די צמוד שיידע לשאול את כל השאלות ולהתוות את התרופה המתאימה. שבת שלום,הוסף תגובה
-
תודה! אשמח לעוד שאלה
יוסי 05/08/2016 | 18:24תודה על התשובה. אני לוקח ריטלין LA 40 כבר זמן רב. הניורולוגית שמלווה אותי אמרה לי שלקחת פעמיים ביום, בכל פעם שני כדורים של ריטלין רגיל 10 מ"ג, זה כמו לקחת כדור אחד של ריטלין LA 40 מ"ג. למרות זאת טענה שמדובר בטיפול זהה אבל בכל זאת אנשים מגיבים אליו אחרת. עקב לחץ ותור ארוך לא ביקשתי להבין. מהידע שלך ומהניסיון שלך - האם תוכל להסביר? אני מנחש שיש הסבר תאורטי שגם אותו מעניין מאוד להבין, אבל הייתי רוצה גם להבין איך מקבל ההבדל בניהם ביטוי בפועל בטיפול... משפר? מפחית? משנה את תופעות הלוואי? מה היית ממליץ? אני באוניברסיטה כל יום ואין לי בעיה לקחת פעמיים. תודה (-:הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ריטלין ואוכל
ד"ר בועז רפפורט 02/08/2016 | 21:22שלום, כעיקרון כן, לא חייבים לאכול לפני הריטלין . מצד שני, חייבים לאכול... כך שאם סדר היום מבחינת האוכל מסתדר לך , אין בעיה. בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המרה בין תרופות.
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- התבגרות מינית מוקדמת
-
בדיקות קשורות
- אבחון דידקטי
-
תרופות קשורות
- נוסידקס
- בודסוניד (בודיקורט, סימביקורט)
-
מונחים קשורים
- אדמדמת
- אדמת
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם