פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 163
ד"ר גלעד חבצלת
ד"ר גלעד חבצלת מומחה לרפואת ילדים, מורשה משרד הבריאות לאבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים.
ד"ר חבצלת מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD באתר אינפומד.
ד"ר חבצלת מומחה לטיפול בהרטבת לילה ומנהל פורום הרטבת לילה באתר אינפומד.
בין תפקידיו של ד"ר גלעד חבצלת:
2007-2010: מנהל פורום הרטבת לילה באתר שרותי בריאות כללית.
2004 ואילך : טיפול בהרטבת לילה בילדים, מוכר כרופא הסכם ע"י כללית מושלם.
1993 ואילך : רופא ילדים מומחה, קופת חולים כללית, מחוז הצפון.
1996-1997 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי רמב"ם, חיפה.
1992-1995 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי העמק, עפולה.
השתלמויות של ד"ר גלעד חבצלת:
2002 : קורס שיטות מחקר וסטטיסטיקה לרופאים, אוניברסיטת תל אביב.
2002 : סדנת (GCP) Good Clinical Practice.
2003-2008 : משתלם במרפאה להרטבת לילה בבית חולים "מאיר" בכפר סבא אצל פרופסור פומרנץ.
2015-2010 : קורס לימודי המשך ברפואת ילדים באוניברסיטת באר שבע.
2010-2011 : קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים של משרד.
הבריאות בתל השומר.
2011 : התנסות במסגרת קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעות קשב וריכוז, במרכז.
להפרעות קשב וריכוז של שרותי בריאות כללית בהנהלת ד"ר איריס מנור.
04-6404435
-
ריטלין מינון יתרסילבי 31/08/2016 | 12:08לקחתי בטעות שני כדורים ביחד של ריטלין ל8שעות SR, איך שזה יכול להשפיע עלי ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מינון יתר
ד"ר בועז רפפורט 02/09/2016 | 01:06ישנם כאלה שלוקחים את המינון הזה מידי יום. ישנם גם כאלה שלוקחים 3 כדורים בבת אחת. כך שמבחינה רפואית זה לא מינון יתר. יתכן שעבורך זה ירגיש כמינון יתר : כאבי ראש, עצבנות, רעד בידיים, דפיקות לב. אבל זה חולף תוך כמה שעות ולא מסוכן (במינונים האלה). יתכן גם שגילית ששני כדורים עדיפים על אחד (גם זה קורה כתוצאה מהטעויות ...) בכל מקרה, מאוד חשוב להקפיד על ההנחיות של הנטילה. בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מינון יתר
-
ריטלין ושתיהלולי 01/09/2016 | 15:13שלום, האם ניתן להמיס לילד בן 10 ריטלין LA 20 בכל משקה? גם בכוס שוקו?? מתי מתחילה ההשפעה של הכדור מרגע לקחית הריטלין ? אם אני מפזרת הכדור בתוך מעדן, האם זה מספיק כארוחת בוקר? או שיש צורך בעוד אוכל?? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ריטלין LA
ד"ר בועז רפפורט 02/09/2016 | 01:03שלום, את הגרגרים של ה LA עדיף לא לנסות להמיס או למעוך אלא לפזר על מעדן או רסק פירות. אפשר לתת עם כף מיץ. אבל לא לנסות להמיס. זה פוגע במנגנון הפעולה של הגרגרים. ארוחת הבוקר חשובה מאוד , היא לא נועדה לתרופה אלא לילד , שכן ישנו סיכוי סביר שבגלל התרופה לא יאכל הרבה שעות אחרי הנטילה. לכן חשוב שארוחת הבוקר תיהיה דשינה כמה שיותר. הריטלין משפיע תוך כחצי שעה. בברכה, דר' בועז רפפורטהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ריטלין LA
-
ספורט ובעיות קשבלולי 01/09/2016 | 15:16האם ניתן לעשות פעילות ספורטיבית עם שימוש בריטלין ? כמו לשחק כדורסל כדורגל וכו'??הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ספורט
ד"ר בועז רפפורט 02/09/2016 | 01:00אכן כן, לא צריכה להיות בעיה בשילוב של ספורט וסטימולנטים. ישנם אף ספורטאים שמקפידים על לקיחת התרופה לריכוז כי הפרעת הקשב מפריעה להם גם שם. פרט לאותם מקרים בהם ישנה עייפות או הגברת דופק כתוצאה מהתרופות . במקרה כזה , ללא קשר לספורט כדאי להחליף את הטיפול. בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ספורט
-
SSRI עם אמפטמיניםשואל 31/08/2016 | 02:04שלום. אני לוקח ציפרלקס+נוקטורנו+קונצרטה כבר למעלה משנה. הייתי רוצה להחליף את הריטלין באדרל או ויואנס. האם אפשר לקחת אמפטמין כמו ויואנס עם SSRI (ציפרלקס) ובלילה נוקטורנו? קראתי אצל ד"ר גוגל ש SSRI ואמפטמינים בעייתי ביחד (בעוד שאני מכיר כאלו שמשתמשים בשילוב)?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שילוב בין סטימולנטים ל SSRI
ד"ר בועז רפפורט 02/09/2016 | 00:58שלום, גם מניסיוני אין בעיה בשילוב של אמפטמינים עם SSRI. מיותר לציין שכל החלפת טיפול צריכה להיות בפיקוח רפואי, בהצלחה, דר' בועז רפפורטהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שילוב בין סטימולנטים ל SSRI
-
תרופה ושינהרוית 27/08/2016 | 14:44שלום לרופא המקסים! אני בת 44. לפני כמה חודשים עברתי מבונדורמין לסירקדין. כבר כמה חודשים אני ישנה עם סירקדין ובאופן כללי המצב בין סביר לטוב. לצערי אני חייבת להשתמש בסטימולנטים. אני צריכה כיסוי של 12 שעות אז בדקתי ויונס וקונצרטה. התרופות משבשות לי את השינה אפילו אם אני הולכת לישון 16 שעות (ויותר) אחרי שלקחתי בבוקר!!!! עשיתי בדיקה וזה בוודאות בגלל התרופות הללו. זה הגיוני שהשינה "נדפקת" כל כך הרבה אחרי שהתרופה כבר לא עובדת בראש? מה היית מציע לי לעשות? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
השפעה על השינה
ד"ר בועז רפפורט 29/08/2016 | 09:37שוב שלום, לא לכל דבר יש הסבר הגיוני , אפשר להניח דברים . אבל בסופו של דבר חשובה הקליניקה, כלומר האם הטיפול מתאים או לא. המעברים בין התרופות, מארוכות לקצרות , יכול לתת פיתרון (לא תמיד אותה תופעת לואי חוזרת על עצמה בתכשיר אחר) , ובנוסף ישנם גם חומרים פעילים שונים. והכי חשוב, הכל כאן מבוסס על ניסוי וטעייה עם ליווי של רופא עם ניסיון בתחום , היודע לפרש נכון את הדיווחים שלך ולהמליץ על ההמשך. מתסכל אבל זה המצב (למעשה, בכל הרפואה התרופתית ). בברכה,הוסף תגובה
-
אבל איך זה קורה?
רוית 28/08/2016 | 01:47אבל אני לא מבינה איך יכול להיות שתופעה כזו משפיעה אחרי שהתרופה כבר כמה שעות לא עובדת? לגבי הצעתך בשלישית - התרופות הקצרות, במידה ואקח אותן בשילוב שיוצר 12 שעות (3 פעמים ריטלין קצר למשל), גם תרופות אלו שילובים אלו יכולים להשפיע על השינה מעבר ל 12 שעות? מנסיונך, אילו תרופות קצרות הן הכי פחות מפריעות לשינה, אחרי שההשפעה על הריכוז חולפת?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שינה
ד"ר בועז רפפורט 27/08/2016 | 16:54שלום, כן זה קורה. יש לך 3 אפשרויות: 1. לקחת את התרופה לריכוז לפנות בוקר. לקחת ולהמשיך לישון . באופן זה את מזיזה את ההשפעה אחורה . ואז אולי תשני בזמן. 2. להפחית מינון של התרופה. לקוות שעדיין יעזור לריכוז ולא יפריע לשינה. 3. לשנות תרופה. ישנן תרופות קצרות יותר שאולי יתנו לך מספיק שעות ריכוז ולא יהרסו את השינה. בהצלחה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
השפעה על השינה
-
ריטלינים שוניםמטופל 29/08/2016 | 01:39אני משתמש בשני כדורים של ריטלין רגיל 20 מ"ג ולוקח את זה פעמיים או 3 ביום. לפי חישוב שעשיתי על פי טבלאות ברשת ראיתי שהמקביל ל 20 מ"ג ריטלין רגיל הוא: 50 מ"ג LA (ולא 40 כמו שחשבתי) או 72 מ"ג קונצרטה. זה נכון?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המרה בין תרופות
ד"ר בועז רפפורט 29/08/2016 | 09:31שלום, אין פרוטוקול המחייב ניסיון עם ריטלין SR לפני דברים אחרים. גם בנושא של התאמת המינונים בין שני הסוגים של הריטלין / קונצרטה , היצרן מדבר על התאמה של ריטלין 10 מג' קצר לריטלין LA 20 ולקונצרטה 36 מג'. אך ישנן וריאציות אישיות לשני הכיוונים (מעבר לתרופה ארוכה במינון מעבר לנוסחה או פחות מהנוסחה). וכמובן אף אחד לא מבטיח שאיכות ההשפעה תישמר במעבר בין התכשירים (גם כאן לטוב או לרע) לכן לא הייתי עוסק בחישובים אלא מוודא שישנו רופא המלווה אותך די צמוד ויודע לפרש את הדיווחים שלך להמלצות רלבנטיות. בברכה,הוסף תגובה
-
תוספת
מטופל 29/08/2016 | 01:44בכל מקום ראיתי שתרופות בהשהייה לא מנצלות את כל המינון כך שבעצם כל 10 מ"ג LA הם 4 מ"ג של רגיל. ועוד משהו קטן: כשעוברים מריטלין רגיל כדאי לנסות קודם את ה sr או שהוא עם הכי הרבה תועות לוואי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המרה בין תרופות
-
כל התרופות עושות דיכאוןשאולי 15/08/2016 | 16:39כל הכדורים שניסינו עושים לבת שלנו דיכאון. הם עוזרים לה להתרכז עם הרבה יותר סבלנות אבל כולם ממש מדכאים אותה. קשה לראות איך היא היא הופכת לעצובה וסגורה ואי אפשר לתת לה ככה להרגיש. חוץ מיזה היא גם לא אוכלת כשהיא לוקחת כדור. ניסינו את כל מה שיש בקופה וגם בבית מרקחת מיוחד קנינו פוקלין. לפי הרופאה (פסיכיאטרית בקופה) בדקנו את כל הכדורים שלא עולים חצי משכורת. היא אמרה שמדבקות של הרטלין לא עושות ככה אבל אנחנו לא יכולים לשלם על זה. המדבקות לא עושות את זה? ולמה זה כל כך יקר? גם קראתי על איזו תרופה בשם דקסדרין. חושב שכדאי לוותר?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דיכאון
ד"ר בועז רפפורט 27/08/2016 | 16:57הסוג השני של האדרל , אטנט, אפטמין מיקס (זאת אותה תרופה) ,זה שאין בקופה, הוא אדרל XR. יקר מאוד (תלוי במינון), מתחיל מכ 1000 ש"ח לחודש. הסטרטרה שייכת למשפחה אחרת ובהחלט יכולה לתת השפעה אחרת. בברכה,הוסף תגובה
-
תודה דוקטור רפפורט
שאולי 27/08/2016 | 14:07ננסה לדאוג לאוכל בבוקר וגם להתעקש על זה ביום. זה לא פשוט. כל תרופה עלינו לאט עם המינון וכל פעם באנו בחזרה אל הפסיכיאטרית כדי לעלות מינון נוסף. כל תרופה הגיעה למקום שעזר לה אבל אז נוצר הדיכאון. ניסינו אמפתמינ-מיקס וגם ויונס. אז נראה לי שרק לא ניסינו סטרטה נכון? שמעתי שיש 2 סוגים של אמפתמינ-מיקס. כי ניסינו רק אחד שיש בקופת חולים. היית מנסה בכל זאת את הסוג השני וגם את הסטרטה? אולי יש סיכוי למדבקות (אפילו שאין לי מושג איך נשלם)? אם ניסינו כל כך הרבה יש באמת מצב שמשהו אחר מהמשפחה יעשה אחרת? אגב, לא הייתי אומר פסיביות. זה ממש עצבות וזה קשה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דיכאון
ד"ר בועז רפפורט 27/08/2016 | 12:27המילה דיכאון היא "טריקית" , בדרך כלל מדובר יותר בפסיביות ולאו דווקא בעצב עמוק. בכל מקרה, אם העלייה במינונים נעשתה בהדרגה והפסיביות התגברה אז "משחק עם המינונים" לא יעזור. אם לא הקפדתם על נושא האוכל , תנסו. לעיתים הפסיביות היא גם פיזיולוגית, למעשה חולשה . כך שבהחלט שווה לנסות. אם לא עוזר, צריך להמשיך ולחפש מה עוד לא ניסתה ("להפוך כל אבן"): חוץ מהריטלין (קצר, SR, LA), הקונצרטה והפוקלין (יש קצר וארוך) יש לחשוב על אטנט , ויואנס וגם על הסטרטרה. במידה ולא מוצאים שוב תרופה שגם אפשר "לחיות איתה" לוקחים רק למבחנים. בברכה,הוסף תגובה
-
מינונים
שאולי 26/08/2016 | 18:43תודה! שאתה כותב "משחק עם המינונים" אתה מתכוון שאולי כדאי להפחית מינון כדי להימנע מהדיכאון? כי כל פעם התחלנו ממנינון נמוך ועלינו אם לא היתה השפעה (אלו ההנחיות שקיבלנו). במינון מסויים ראינו שהתרופות ממש עוזרות להפרעת קשב אבל זה תמיד המינון שהן עשו דיכאון. באמת יכול להיות שארוחה דשינה תפחית את הדיכאון? על זה אנחנו לא כל כך הקפדנו. גם בעלון לא כתוב שצריך לאכול. אם היא תיקח כדור על בטן מלאה הדיכאון יכול להיות יותר קטן? ואם היא תאכל שוב לאורך ההשפעה זה גם מפחית את הדיכאון? נשמח אם תוכל להרחיב על זה יותר. ממש תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר בועז רפפורט 23/08/2016 | 21:55נושא הדיכדוך מחייב "משחק" עם המינונים . ארוחה דשינה לפני הנטילה גם יכולה לעזור . הסטרטרה פחות יעילה מכל השאר. בדרך כלל גם תופעות הלואי שלה חלשות יותר. לוקח כמה שבועות כדי להחליט אם היא משפיעה , היא משפיעה 24 שעות ביממה (לוקחים בקביעות , ללא הפסקות), עולה סביב 500 ש"ח לחודש. הבעיה העיקרית איתה , זה חוסר היעילות יחסית לאחרות. יחד עם זאת יש כאלה שהיא תעזור להם. כך שטוב לזכור אותה אבל אין מה להזדרז אליה. בברכה,הוסף תגובה
-
יש דרך להקטין את זה?
שאולי 23/08/2016 | 15:25האם יש משהו שאפשר לעשות כדי להקטין את המצב המדוכדך? אולי אם היא תאכל יותר עם הקונצרתה זה יהיה יותר קל? כתבת פה על סטראטארה - יש לה תופעות לוואי אחרות (בעיקר אם היא גורמת למצב רוח ואיבוד תאבון)? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מציאת התרופה שלא מדכאת
ד"ר בועז רפפורט 16/08/2016 | 20:15שלום, אכן ישנם מקרים בהם לא מוצאים תרופה שגם עוזרת לריכוז וגם שומרת על איכות חיים סבירה. ברוב המקרים כן ניתן למצוא. איני יכול להתייחס ספציפית כי אני לא יודע מה ניסיתים באיזה מינונים ,ומה זה עשה. חשוב גם לוודא שישנה מספיק שעות בלילה ואוכלת נכון. ניהול מדוקדק של הטיפול מעלה את סיכויי ההצלחה. נושא המדבקה, כעיקרון עלולה לעשות בדיוק את אותם דברים כמו הכדורים. לפעמים היא יותר מוצלחת מהם. המחיר שלה בשמיים כי היא ביבוא אישי . רק אם יש ביטוח פרטי שמכסה תרופות שאינו בסל , המחיר נעשה יותר הגיוני. דקסדרין אין בארץ. בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דיכאון
-
פאוכרומוציטומה או גידול באדרנל למה אסור ליטול ריטלין עם המחלה הזו... (לת)ניב 27/08/2016 | 03:55pyridoxine 5 phosphate חוסר בויטמין קשור לרמה נמוכה של TAURINE זה קורה בתרחיש שיש בגוף גידולים שמפרישים erythropoietin או L DOPA. אז כאמצעי הגנה רמת הB6 הפעיל בגוף יורדת.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
מכירת ריטליןרינת 22/08/2016 | 23:19שלום רב נגמר לי המרשם לריטלין אם יש למישהו מאיזור הצפון למכור לי אני אשמח מאוד. 050-2550710 כמובן שבתשלום. תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מכירת ריטלין
ד"ר בועז רפפורט 23/08/2016 | 09:31אני הפעם משאיר את ההודעה ולא מוחק אותה רק כדי להדגיש שמדובר בצעד פסול . הטיפול בריטלין חייב להיות בניהול רפואי !! ופיקוח של בית מרקחת. ונוסף, כשקונים תרופה ממישהו פרטי לא יודעים באילו תנאים התרופה נשמרה (למשל האם נשכחה יומיים באוטו והתבשלה בחום של הקיץ...) בברכה,הוסף תגובה
-
מס׳ הטל׳ בשאלה מעלי שגוי.
רינת 22/08/2016 | 23:23הטלפון הנכון הוא 0502550719 תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מכירת ריטלין
-
שמעתי שתרופה חדשה בשם סטרטרה עושה עליהרותם 23/08/2016 | 00:37הרופא שלי אמר לי שיש תרופה חדשה בשם סטרטרה שעושה עליה לארץ. זה אומר שהיא תיכנס בקרוב לקופת חולים במחיר נורמלי? הוא אמר לי שהתרופה הזאת לא עושה רע כמו הרטלין. היא לא עושה מצב רוח ולא מקלקלת את התאבון? אין לה בעיות? בכלל לא שמעתי עליה עד השבוע. זה בכלל עובד?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סטרטרה
ד"ר בועז רפפורט 23/08/2016 | 09:28שלום , מדובר בתרופה הנמצאת בשימוש מ 2003 . היא טובה למי שהיא מתאימה לו ... בדרך כלל יעילותה נמוכה מזו של התרופות הסטימולנטיות (ריטלין וכו') . היא ניתנת להשגה בארץ כבר הרבה שנים ונחשבת בארץ כתרופה ביבוא אישי. מחירה כיום 500-600 לחודש. יש קופות חולים שעם ההמלצות המתאימות מוכנות לסבסד (זה לא אוטומטי). באופן אישי , אני לא ממהר להמליץ עליה אלא אם כן האופציות האחרות לא מתאימות. בהצלחה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סטרטרה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- התבגרות מינית מוקדמת
-
בדיקות קשורות
- אבחון דידקטי
-
תרופות קשורות
- מבנדאזול (ורמוקס)
- פרצטמול (אקמול, דקסמול)
-
מונחים קשורים
- אבחון (דיאגנוזה)
- אדמת
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם