פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 183
ד"ר גלעד חבצלת
ד"ר גלעד חבצלת מומחה לרפואת ילדים, מורשה משרד הבריאות לאבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים.
ד"ר חבצלת מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD באתר אינפומד.
ד"ר חבצלת מומחה לטיפול בהרטבת לילה ומנהל פורום הרטבת לילה באתר אינפומד.
בין תפקידיו של ד"ר גלעד חבצלת:
2007-2010: מנהל פורום הרטבת לילה באתר שרותי בריאות כללית.
2004 ואילך : טיפול בהרטבת לילה בילדים, מוכר כרופא הסכם ע"י כללית מושלם.
1993 ואילך : רופא ילדים מומחה, קופת חולים כללית, מחוז הצפון.
1996-1997 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי רמב"ם, חיפה.
1992-1995 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי העמק, עפולה.
השתלמויות של ד"ר גלעד חבצלת:
2002 : קורס שיטות מחקר וסטטיסטיקה לרופאים, אוניברסיטת תל אביב.
2002 : סדנת (GCP) Good Clinical Practice.
2003-2008 : משתלם במרפאה להרטבת לילה בבית חולים "מאיר" בכפר סבא אצל פרופסור פומרנץ.
2015-2010 : קורס לימודי המשך ברפואת ילדים באוניברסיטת באר שבע.
2010-2011 : קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים של משרד.
הבריאות בתל השומר.
2011 : התנסות במסגרת קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעות קשב וריכוז, במרכז.
להפרעות קשב וריכוז של שרותי בריאות כללית בהנהלת ד"ר איריס מנור.
04-6404435
-
תרופה גנרית לסטרטרהליאור 02/09/2014 | 19:25שלום רב, מזה כחודש אני נוטל סטרטרה במינון 80 מ"ג בעלות של 720 ש"ח לחודש. בימים האחרונים אני מתחיל להרגיש השפעה חיובית של התרופה, אולם לצערי מדובר בעלות בלתי אפשרית מבחינתי. לאחרונה נתקלתי בכך שקיימת בשוק תרופה גנרית לסטרטרה העונה לשם Exepta (מיוצרת ע"י חברת Intas) ושניתן להזמינה דרך האתר האינטרנטי Pharmasepa. העלות החודשית של התרופה הגנרית הינה 204 ש"ח לחודש, עלות הנמוכה משמעותית מתרופת המקור. ברצוני בבקשה לדעת האם יש לך ניסיון עם תרופה זו. תודה רבה וכל טובהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תרופות בחו"ל
ד"ר בועז רפפורט 09/02/2015 | 09:49שלום גולן, בדרך כלל איני מאפשר דיונים אשר אינם קשורים ישירות להפרעת הקשב או נגועים בהכפשות. הסיפור שלך מרגש ואני שמח שחייך ניצלו. לגבי תרופות בחו"ל, אני לא מציע לך לקחת את דבריו של אותו רופא ואולי להוציא אותם מהקשרם ובודאי לא להכליל על השאר. כל התרופות להפרעת קשב מיוצרות בחו"ל. גם אלה שמיוצרות על ידי חברת טבע מגיעות לארץ ביבוא אישי. כך שאין שום בעיה עם חו"ל ומחוייבות הרופא היא אך ורק לחולה, כך צריך להיות ולזה צריך לשאוף. ואני ממליץ לך ולאחרים לא לוותר על הגישה הזאת. ועדיין כשהרופא לא בטוח בתכשיר מסויים, חשוב שהמטופל יידע זאת. מאחל הרבה שנים בריאותהוסף תגובה
-
לעניין התרופות בהודו
גולן 09/02/2015 | 01:03קראתי את ההודעה של דני וזה הזכיר לי מקרה שעברתי לפני 15 שנים בטיול תרמילאים בהודו. לפני הטיול התחסנתי והרופא המליץ לי לרכוש בישראל כדורים נגד מלריה. לא הספקתי לרכוש בישראל את התרופה ופחדתי לרכוש תרופות בהודו. לאחר מס' שבועות חליתי במלריה ובנוסף חטפתי זיהומים שונים. אושפזתי לשבוע וקיבלתי מגוון רחב של כדורים וזריקות שהתברר שהצילו את חיי כי בין היתר חטפתי גם חיידק טורף. כשחזרתי לארץ סיפרתי לאותו רופא את שעברתי והוא שאל מדוע לא רכשתי מלכתחילה תרופות בהודו שהיו עשויות למנוע את המצב. עניתי לו שפחדתי והוא לא המליץ לי, הוא ענה לי 'מה ציפית שאגיד ?! אני לא יכול להמליץ לך לקחת תרופות ממדינה אחרת גם אם זו שוויץ'. רופאים שעובדים במערכת בריאות ישראלית ומקבלים את המשכורת ממנה לא יכולים להמליץ על רכישה בחו"ל, יש פה ניגוד אינטרסים מה גם שאינם מכירים תרופות שאינם ישראליות, כך שהתשובה של הרופא ברורה. עצם השאלה ששאל הבחור הראשון את הרופא הזויה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תרופות בהודו
ד"ר בועז רפפורט 24/01/2015 | 12:05דני , נראה לי שאתה מתמצא בתרופות הנהוגות בהודו יותר טוב ממני...הוסף תגובה
-
קצת לגבי חוקיות אטומוקסטין גנרי
דני 21/01/2015 | 19:34דר' רפפורט. למה אתה מתכוון בלא חוקית...? אני בשליחות בהודו ב-4 השנים האחרונות ומטפל בבני בתרופה הזו כמעט 3 שנים במעקב רפואי של רופא מישראל ורופא בניו דלהי. אגב התרופה מאושרת FDA מומביי. גם תרופות אמריקאיות וגרמניות שלא משווקות לישראל לא מאושרת ע"י משרד הבריאות הישראלי, כי הן פשוט לא נמכרות לשוק הישראלי... אתה מתכוון בטח שלא חוקי לייצר אותה מבחינת חוקי הגנת פטנט אך ממשלת הודו מאפשרת לייצר אותה למרות זאת ולשווק אותה בבתי המרקחת ובבתי החולים המקומיים. זה בדיוק כמו הורדה פירטית של סרטים, ברגע שאתה משתמש אתה למעשה "גונב" מוצר מוגן ולא משלם את מלוא התגמולים אבל זה כבר עניין אחר.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תרופה גנרית של סטרטרה.
ד"ר בועז רפפורט 17/09/2014 | 20:50עד כמה שביררתי , התרופה אינה חוקית, שכן אין עדיין באופן פורמאלי תרופות גנריות של אטומוקסטין (סטרטרה). כך שאולי היא זולה יותר אך לא מאושרת.הוסף תגובה
-
הבהרה
ליאור 03/09/2014 | 07:26שם התרופה Axepta המכילה את החומר הפעיל Atomoxetineהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תרופות בחו"ל
-
רטלין + סימבלטהאורית 26/01/2015 | 21:14אני בת 38, סובלת מכולסטרול גבוה משפחתי, מטופלת בליטורבה 40 מ"ג + אזטרול 10 מ"ג. לאחר התקף לב מטופלת בקרדילוק 1.25 מ"ג + קרטיה 100 מ"ג. חשוב לציין כי לא נגרם נזק ללב. בעקבות התקפי חרדה לאחר התקף הלב מטופלת גם בסימבאלתה 30מ"ג. האם יש מניעה לקחת רטלין בגלל הכולסטרול או בגלל התקף הלב שעברתי, והאם הוא מתנגש עם שאר הכדורים? בנוסף יש לי ילדה בת 12 עם בעיות קשב וריכוז גם היא סובלת מכולסטרול משפחתי, מטופלת בתוריד 10 מ"ג. האם יכולה ליטול רטלין?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כולסטרול , מחלת לב וסמבלטה
ד"ר בועז רפפורט 31/01/2015 | 12:13שלום, רמת הכולסטרול או הטיפול התרופתי בו לא צריכים להפריע לטיפול בריטלין. להיפך, לדעתי ריטלין יכול לעזור להימנע מהעמסת כולסטרול עודף (דרך הפחתת התיאבון והכנסת האכילה לדפוס קבוע). לגבי הלב, עצם העובדה שהיה התקף לא צריך למנוע אוטומטית את הטיפול, כאן יש לערב את שיקול הדעת הקרדיולוגי. אם הלב מתפקד כיום בסדר להערכתי הוא יאשר טיפול בריטלין. לגבי הסימבלטה , זה לא אמור למנוע טיפול בריטלין. כן יש לשים לב שהריטלין לא מחמיר את החרדה עבורה נתנו לך מלכתחילה את הסימבלטה. לסיכום, בעיית הכולסטרול והטיפול בו לא צריכים להפריע לטיפול בהפרעת הקשב. גם הסימבלטה לא, אבל יש לקבל אישור מהקרדיולוג לגבי התפקוד הלבבי ולשים לב שאין החמרה בחרדות. מסכים עם שאלותייך, בהחלט לא הייתי מוותר מראש על הטיפול בהפרעת הקשב ומנסה לקבל את כל האישורים לקבל טיפול.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כולסטרול , מחלת לב וסמבלטה
-
האם עליי לגשת לאבחון?עומרי 25/01/2015 | 15:05היי דוקטור, אני בן 22 וחצי ומרגיש שיש לי סימפטומים של קשב וריכוז.הסמיפטומים יכולים להופיע לי בעיקר שאני בלחץ או בחרדה כתוצאה ממבחן או מהרגשה שאני לא מספיק דברים.הסיפטומים שאני מרגיש הם:אי תשומת לב לפרטים,שכחנות,לא מצליח לבצע תפקידים שדורשים ניהול-ארגון תכנוו,דחיינות,אי יכולת לסיים דברים עד הסוף.בצבא הרגשתי את התופעה בצורה הכי חזקה שהייתי אחראי מחלקה והרגשתי בקריסה כתוצאה מכך.היו המון פעמים שאנשים דיברו אליי ולא הקשבתי בכלל.כתוצאה מכך אני לא מצליח לממש את הפוטנציאל שלי ואת כל מה שלמדתי לפני המבחן. כיום אני משוחרר ומתכנן להתחיל ללמוד אני סובל מלחץ ומחרדה במבחנים ומרגיש ניתוק לפעמים בזמן המבחן שגורמים לי להיות אפאטי ולהכשל.אני יציין שבלימודים הייתי תלמיד מצטיין ואני חושב שזה בגלל שהדחקתי את הדברים הללו ולמדתי להתסגל אליהם.כיום אני רוצה לטפל בזה הייתי מאוד רוצה לשמוע את עצתך בנושא?היכן מתחילים?האם זו בעית קשב וריכוז?האם בעיה אחרת?איך לטפל? תודה רבה מראש:)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אבחון
ד"ר בועז רפפורט 26/01/2015 | 17:54האבחון שאתה צריך הוא לא פסיכו דידקטי אלא אבחון רפואי. רק רופא יכול לאבחן את הדברים האלה. נוירולוג בקופת חולים בהחלט יכול לעשות אבחון כזה. עוד יותר טוב (אם יש באפשרותך) להגיע למרפאה פרטית שמתמחה בתחום הזה. לגבי הרישום בתיק הרפואי, אם אתה מוותר על סודיות רפואית ניתן להגיע למידע דרך התיק בקופת חולים, במקום פרטי- לא.הוסף תגובה
-
המשך
עומרי 25/01/2015 | 22:37תודה על המענה המהיר דוקטור, אשמח לקבל יותר הכוונה: האם עליי לחפש מכון פרטי? איך קוראים לאבחון-אבחון דידקטי או פסיכודידקטי? האם עלי להזמין תור לנוירלוג? כמו כן,שמעתי כי לא מומלץ לעשות את האבחון דרך קופ"ח כי אז זה נרשם בתיק הרפואי.האם יש לזה בסיס?מישהו יכול לעשות בזה שימוש בעתיד? תודה רבה דוקטור:)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אבחון
ד"ר בועז רפפורט 25/01/2015 | 19:47שלום, אכן בדיווח שלך ישנם אורות אדומים להפרעת קשב ולהצפות רגשיות . כדי לדעת היכן הקושי ומה לעשות איתו צריך לעשות אבחון רפואי מקיף. ממליץ מאוד לא לוותר על אבחון שייתן לך תובנות על תפקודך ועל קשייך. עליך למצוא מרפאה המתמחה בהפרעות קשב וריכוז. בהצלחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אבחון
-
העלאת מינון ריטליןנועה 25/01/2015 | 18:18הנני סטודנטית בת 27 מאובחנת בHDAD. במהלך ימי הלימוד הרגילים (8 שעות) אני נוטלת ריטלין 20sr. יש לציין כי השפעת הכדור לא עולה על 6 שעות. האם אוכל להאריך את משך ההשפעה בתקופת המבחנים בעזרת נטילת חצי כדור/כדור של ריטלין 10 מ״ג?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיפול תרופתי
ד"ר בועז רפפורט 25/01/2015 | 19:54שלום, איני נוהג לאזן תרופות באינטרנט מטופלים שאיני מכיר. לכן אומר בכלליות: אם ריטלין SR משפיע היטב אך לא מכסה את שעות הפעילות אפשר לשקול לקחת עוד מנה לאחר תום השפעתו ולוודא שהדבר לא פוגע בשעות השינה וכמובן להקפיד אל 3 ארוחות ביום. אם רוצים להיעזר אחרי הצהרים בריטלין 'צר , המינון המתאים לכדור SR 20 מג', הינו 10 מג'. ובכל מקרה מאוד מומלץ לקבל אישור וליווי של הרופא המטפל בהפרעת הקשב שלך. דרך אגב השם הואADHD (attention deficit hyperactivity disorder) ולא כפי שנכתב.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול תרופתי
-
בעיה קשב לבעלילורין 20/01/2015 | 15:02שלום , בעלי בן 40 ויש לו בעיות שהוא לא מסוגל לשמוע רעשים כל רעש הכי קטן מפריע לו . שאוכלים לידו אז הרעש מפריע לו . זה בעייתי כי יש לנו ילדה והיא משתעלת בלילה והוא לא מסוגל לשמוע את זה , פשוט נהפך להיות עצבני ולא נעים.רציתי לדעת האם יש טיפול לדבר הזה . כי זה עושה לנו המון בעיות בזוגיות .הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
רגישות לרעשים
ד"ר בועז רפפורט 24/01/2015 | 12:08שלום, אני מניח שהדברים לא נגמרים רק ברגישות יתר לרעשים. כך שאם רוצים הסתכלות יותר רחבה מומלץ לעשות אבחון במרפאה המתמחה בתחום הקשב והריכוז. לעיתים אבחון וטיפול נכונים גם מצילים זוגיות. לגבי רגישות לרעשים בלילה, ישנם אנשים שמצאו את הפיתרון על ידי שינה עם אטמי אוזניים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רגישות לרעשים
-
הגדרת המונחים ADD ו- ADHDפסטו 08/11/2014 | 20:04אודה לך מאוד מאוד אם תוכל להעביר אלי את ההגדרות או כתחליף לכתוב לי הכין אוכל למצוא הגדרות מדויקותהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
ADD וADHD
אמא 21/01/2015 | 20:47לא יודעת על לפני 20 שנה... לפני שנה נוירולוג בכיר במאוחדת הגדיר את ביתי ADD. כיום הוא הגדיר אותה ADHD. ...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הגדרות
ד"ר בועז רפפורט 09/11/2014 | 18:23הספר שנותן הגדרות מדוייקות הינו DSM במהדורה 5 (העדכני ביותר)הוסף תגובה
-
תודה על התשובה המהירה . יישר כוח לכם .
פסטו 08/11/2014 | 21:14בכל אופן אני זקוקה להגדרות לעבודה שעלי להגיש . התוכל לעזור לי . אולי קיימת הגדרה מלפני 20 שנההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הגדרות
ד"ר בועז רפפורט 08/11/2014 | 20:10כבר לפני 20 שנה ביטלו את המושג ADD שנועד לתאר הפרעת קשב וריכוז שקטה (ללא מרכיב היפראקטיבי H), מ 1994 איחדו את שתי האבחנות וכל מי שמתמודד עם הפרעת קשב וריכוז הוא ADHD גם אם אין לו את המרכיב ההיפראקטיבי. ה ADHD מתחלק לתתי סוגים, שאחד מהם הוא הסוג השקט שבעבר נקרא ADD. האיחוד נועד כדי להעביר את המסר שמדובר באותה הפרעה עם אותם סיכונים ואותו טיפול.הוסף תגובה
-
ADD וADHD
-
לעיסה מסטיק בזמן אבחון האם זה בסדר ?דליה 18/01/2015 | 09:54הילד שלי בן 12 מספר לי לאחר חודש שבמשך 5 שעות בזמן האבחון פסיכידקטי ודידקטי המאבחנת לעסה מסטיק וזה מאוד הפריע לו בריכוז הוא הרגיש שהוא לא יכול לתפקד והתבייש להעיר לה . האם זה בסדר ? האם היא עשתה בכוונה ? אני בעצמי לא מסוגלת לתפקד אם משהו לועס לידיהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לעיסה
ד"ר בועז רפפורט 19/01/2015 | 21:44לא ברורה לי השאלה. בכל אופן אם זה הפריע לו , כנראה היה פחות מרוכז, תפקד פחות טוב ומקסימום יקבל יותר התאמות...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לעיסה
-
ריטלין + קונצרטהיובל 15/01/2015 | 15:24שלום, קיימים ימים במהלך השבוע בהם אני זקוקה להשפעה ארוכה יותר מהריטלין שאני לוקחת. האם מותר לשלב נטילת ריטלין וקונצרטה? (כל יום תרופה אחרת). תודה רבה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה רבה:)
יובל 15/01/2015 | 16:13.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שילוב ריטלין וקונצרטה
ד"ר בועז רפפורט 15/01/2015 | 15:39בהחלט, השילוב הזה מקובל. יש רק לוודא שכל אחת מהתרופות אכן מתאימה לך.הוסף תגובה
-
תודה רבה:)
-
מחפש מכון לאבחון קשב וריכוז בראשון לציוןTRIK 14/01/2015 | 16:03שלום אני בן 24, מתכוון ללמוד בקרוב. בכדי לקבל הקלות בלימודים, אני רוצה לעבור אבחון הפרעות קשב וריכוז שבסופו יש תשובה חד משמעית וחתומה ע"י נוירולוג/פסיכיאטר אם יש או אין(ולא מכון שלאחר אבחון TOVA יפנו אותי לנוירולוג בחוץ) בעבר לפני כ15 שנה בוצע מבחן דידקטי ואובחן לקויות למידה, לצערי לא מצאתי את המסמכים בבית ולא קיים ארכיון. אני מחפש המלצה למכון בראשל''צ והאזור, זול, שמבצע את האבחון תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מטרת האבחון
ד"ר בועז רפפורט 15/01/2015 | 10:45שלום, אני לא מכיר מרפאה המתמחה בתחום בראשון לציון. אבל , אנצל את ההזדמנות שפנית- נראה לי שאתה עומד לפספס פעם נוספת את ההזדמנות להבין עם מה אתה מתמודד. אנשים שזקוקים להקלות בלמידה צריכים אבחון לא רק ללמידה אלא כדי להבין את עצמם. אתה צודק בכך שאתה מעוניין לפגוש רופא המתמחה בתחום זה (ןאכן אבחון פסיכודידקטי לא יכול לעשות את העבודה, אין בו הסתכלות רפואית) אבל ממליץ לך להרחיב את ההסתכלות שלך ולהשתמש באבחון כדי להבין את עצמך גם בכל תחומי החיים האחרים. הלימודים יסתיימו ואתה תמשיך הלאה לחיים.... לצורך כך נראה לי שלא כדאי להגביל את עצמך לעיר זאת או אחרת, זה מספיק חשוב כדי לנסוע פעם או פעמיים שעה לכל כיוון. בהצלחה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מטרת האבחון
-
מרשם לריטליןניב 25/12/2014 | 22:50אם אני הולך לרופא המשפחה שלי, הוא יתן לי מרשם לריטלין? בהנחה שהיה לי מרשם כזה כשהייתי ילד, אבל אין לי אבחון (כרגע, כשהייתי קטן עשיתי אבחון). אם כן, הוא יתן לי מרשם בהנחה או במחיר מלא? כמה תעלה לי חבילה של 12 (אם אני לא טועה, חבילה רגילה) כדורי ריטלין 10 מ"ג? תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פירור הכדור
ד"ר בועז רפפורט 15/01/2015 | 10:39שלום, הכדור לא יסבול מכך שתפורר אותו. אבל אני חושב שאתה לא בדרך הנכונה. ממליץ שתמצא מרפאה המתמחה בתחום ותיתן לאנשי מקצוע לעזור לך.הוסף תגובה
-
ריטלין
ניב 12/01/2015 | 01:10תודה רבה על התשובה! בסוף קיבלתי מרשם לחבילת 10 גרם. כמה עולה חבילה של כדורים של 20 מ"ג, וכמה כדורים יש בה? ועוד שאלה, פירור הכדור מוריד מהאפקטיביות שלו? אני רוצה לבדוק אם הכדורים באמת משפיעים עליי או שזה פסיכולוגי, וכיוון שאין לי איך להשיג כדורי פלצבו אני צריך לפורר למים כדי לבדוק.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כדורי ריטלין 10 מג'
ד"ר בועז רפפורט 27/12/2014 | 01:02מחיר ללא הנחה של 30 כדורי ריטלין 10 מג' כ- 50 ש"ח. מחיר עם הנחה של קופת חולים כ- 15 ש"ח. אינני יודע או ייתן לך מרשם. חשוב לחדש את האבחון ולמצוא רופא שמתמחה בתחום זה כדי שיוכל לנהל איתך את הטיפול. בהצלחה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פירור הכדור
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- התבגרות מינית מוקדמת
-
בדיקות קשורות
- אבחון דידקטי
-
תרופות קשורות
- צפלקסין (צפורל, צפוויט)
- מבנדאזול (ורמוקס)
-
מונחים קשורים
- אבחון (דיאגנוזה)
- אבחנה מבדלת
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם