פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 282

-
מהי מנת יתר בריטלין?
ביקסנשפנר הילריה 15/09/2010 | 01:42תמיד פחדתי מהחלפות מינונים בכדורים נירוטים, במקרה שלי ריטלין ומורפיום. לאחרונה פגשתי בחור בן 29 שלוקח ארבעה כדורים של 10 מ"ג שטען כי הרופא רשם לו 1X4 פעמים ביום. שאלתי היא כמובן האם זוהי טעות דפוס במרשם?, האם זהו מינון מסוכן?, מה תופעות הלוואי העלולות להגרם עקב טיפול במינון זה (4 בו זמנית) ? אם התשובה שלילית אז מהי בעצם מנת יתר? רק זו המבטאת באירועים חריגים? נ.ב. לטענתו, לאחר שההשפעה חולפת הוא מרגיש דיכוי בדיבור, הרגשת דאון ואי נעימות. לעומת זאת כדור 10 מ"ג, לטענתו "כבר מזמן הפסיק להשפיע"הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מנת יתר לריטלין
דר' בועז רפפורט 19/09/2010 | 09:05שלום, לא הבנתי מה הקשר למורפיום. בנוסף, התגובות המתוארות מחייבות דיווח לרופא המנהל את הטיפול. לכן אתייחס לשאלתך באופן תיאורטי בלבד. האם ריטלין במינון 40 מג' (4 כדורים של 10 מג') , בהכרח מהווה מינון יתר? התשובה היא לא, ישנם אנשים שזהו המינון שלהם. בכל מקרה, ניהול טיפול תרופתי מחייב הדרגתיות ודיווח שוטף לרופא.הוסף תגובה
-
-
קונצרטה
איריס 13/09/2010 | 20:11אני אישה בגיל 37 אובחנתי עם בעית קשב וריכוז קיבלתי מרשם לקונצרטה עם מינון התחלתי של 36 מ"ג. עשיתי בדיקת אקג לפני לקיחתי את התרופה הבדיקה יצאה טובה אך בדיקת הדופק יצאה 54 האם אני רשאית לקחת את התרופה?אשמח לקבל תשובה בהקדם. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קונצרטה ודופק הלב
דר' בועז רפפורט 19/09/2010 | 09:00שלום, אכן הקונצרטה עלולה להשפיע על דופק הלב, בדרך כלל לכיוון האצה כך שאני לא צופה בעיה מיוחדת. אני מניח שהדופק שציינת נלקח מתוך בריאות שלימה. ההמלצה שלי : 1. ליידע את הרופא. 2. למדוד שוב את הדופק בזמן השפעת הכדור.הוסף תגובה
-
-
קשב וריכוז
אנהיטה 12/09/2010 | 08:54בוקר טוב דר' בני בן 12.9 ו הוא לוקח קונצרטה הבעיה היא שהוא כועס וזועם אי אפשר להשתלת עליו ואני מאוד מודאגת . הילד לא מסתדר עם אביו הוא לא סובל אותו בגלל שאביב לא עובד הוא גימלאי כמה שאני הסברנו לו הוא פשוט לא מוכן לקבל . הילד לומד בבית ספר רגיל בכיתה קטנה. מה עלי לעשות כדי לעזור לו? יש לציין אנחנו מטופלים ברווחה בעקבות מצב כספי,זוגיות ואין ברשותינו בית או מכונית.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קשב וריכוז
דר' בועז רפפורט 13/09/2010 | 08:39שלום, את מתארת מצב מורכב מאוד במילים ספורות. ראשית יש לוודא שהקונצרטה עוזרת ולא מזיקה. כלומר כדאי לצפות בהתנהגותו בימים בהם אינו לוקח את התרופה ולהשוות. במידה וההבדל ניכר , יש לחזור לרופא שהמליץ על הטיפול כדי לשקול שינוי. לגבי היחסים עם האב, חשוב לדבר עם הילד ולברר מה מפריע לו. חשוב לוודא שאתם מבינים את הפרעת הקשב שלו ואת דפוס מחשבתו. העיצה הטובה ביותר שאני יכול לתת היא לשאוף לקבל הדרכה הורית המכוונת לילדים עם הפרעת קשב וריכוז.הוסף תגובה
-
-
הפרעת קשב וריכוז עם קיצוניות .
שלום 12/09/2010 | 20:31ד"ר שלום , רציתי לדעת האם לסובלים מהפרעת קשב וריכוז ADD יש גם התנהגות קיצונית , כלומר ישנם שיעורים בהם הילד הסובל מADD יכול לשבת ללא מעש ולחלום שעות , אך ישנם שיעורים שאינו מפסיק לחפש ריגושים וגירויים ומתנהג בהיפראקטיביות ? יש לציין בשני המקרים אינו מקשיב כי כשהוא חולם אז הראש מרחף וכשהוא מחפש אחר אטרקציות הוא עסוק בחיפושים . ייתכן מצב כזה בילד עם ADD? או שמא מדובר בהפרעה אחרת ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה "קיצוניות" בהפרעת קשב וריכוז
דר' בועז רפפורט 13/09/2010 | 08:33שלום, התיאור שלך המאוד מתאים לילד עם הפרעת קשב וריכוז. מול משימות משעממות דרגת המוסחות והתנועתיות עולה ומול משימות מעניינות ישנו קשב יתר . או לפי הקריטריונים: "לא מגיב כאשר פונים אליו ישירות". זוהי בעצם מהות ההפרעה ולכן היא היא כה מבלבלת. אנשים עם הפרעת קשב וריכוז יכולים בעצם להתרכז טוב יותר מהאחרים אך לא הם שולטים בדרגת הריכוז שלהם אלא החווייה שנוצרת ביניהם לבין המשימה. לכן, לא מדובר בתגובות קיצוניות או בהפרעה אחרת אלא בסימפטומים קלאסיים של הפרעת קשב וריכוז.הוסף תגובה
-
-
שינויי התנהגות
אבי 10/09/2010 | 21:49בתי בת ה-5 ילדה מקסימה. לפני 4 חודשים נולד לה אח שאותו היא מאד אוהבת. לאחר לידת האח שמתי לב שחל שינוי בהתנהגות שלה. היא התחילה לדבר בקול רם, לא מקשיבה למה שאומרים לה, מציקה לאחיה ולעיתים מרביצה לי ולאשתי. בנוסף שמתי לה שכאשר בתי מתחילה להשתולל היא כאילו מאבדת את השליטה על התנהגותה ולא מקשיבה לי ולאשתי אפילו שהיא מקבלת עונשים. בנוסף היא מאבדת עיניין מאד מהר בכל דבר האם זוהי התנהגות שמצביעה על היפר אקטיביות? או סתם קנאות? כיצד בודקים זאת ומה דעתך?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אירועים הגורמים לשינוי התנהגותי
דר' בועז רפפורט 13/09/2010 | 08:27שלום, פעמים רבות פונים אליי עם תיאור של שינוי דיכוטומי (מן הקצה אל הקצה) בילדים בשנות הגן. אירועים כמו גירושים, מעבר עיר, הולדת אח , מוות חלילה במשפחה, מוזכרים לא פעם כסיבות העיקריות או הבלעדיות לשינוי שחל אצל הילד. הנטייה שלי היא לפקפק תחילה בתפישת הטראומה הריגשית כאחראית בלעדית לשינוי ולנסות ולחפש רמזים שהיו קודם לכן. זאת כדי לא להסתנוור מצורת הצגת הדברים ולא לפספס דברים אחרים שחשוב לאבחן אותם. כדי לסבך עוד את העניין אדגיש שמדובר בגילאים ששינויים כפי שתיארת מתחוללים גם ללא שום אירוע חריג. לכן, לשאלתך, מכיוון שאת מתארת מציאות בה התפקוד נמצא בנסיגה (לפחות בבית), יש מקום לבירור מקיף יותר. הכתובת הטובה לכך הינה רופא להתפתחות הילד בשילוב פסיכולוגית, אשר יבצע הערכה שתכלול גם הסתכלות רפואית התפתחותית וגםהערכה רגשית מעמיקה יותר..הוסף תגובה
-
-
ספר הפרופילים
עכר 10/09/2010 | 19:32אני עומד בפני צו ראשון. ידוע לי כי עד כה שימוש קובע ברטלין הוריד פרופיל. אנייודע כי משהו השתנה בספר הפרופילים. האם מישהו יודע מה קורה כרגע לגבי הפרעות קשב ופרופיל צבאי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ספר הפרופילים
דר' בועז רפפורט 13/09/2010 | 08:15שלום, הכתובת הטובה לבירור הנושאים האלה : ד"ר דבורה שני (פסיכולוגית). תוכל למצוא את כתובתה האלקטרונית ולפנות אליה.הוסף תגובה
-
-
הפרעת קשב וריכוז במבוגרים
אייל 09/09/2010 | 15:08שלום ד"ר רפפורט, לאחרונה אובחנתי עם בעיית קשב וריכוז, אני בן 37. היכן אני יכול למצוא רופא שמתמחה בהפרעות קשב במבוגרים? התחלתח לקחת ריטלין והוא לא ממש עזר לי. הרופאה איתה אני בקשר היא יותר נויירולוגית ואני רוצה משהו שיש לו רקע גם בפסיכולוגיה של הבעיה תודה ושנה טוב איילהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הפרעת קשב בנבוגרים
דר' בועז רפפורט 09/09/2010 | 19:59שלום אייל, אומנם לא לשם כך מיועד הפורום , אך לשאלתך אני יכול להציע את השירות במרפאתנו. שנה טובה גם לךהוסף תגובה
-
-
מינון הריטליו
מיכל 06/09/2010 | 23:50ד"ר רפפורט שלום, ביתי בת ה-8 החלה לשתות ריטלין 10 מ"ג במחצית השניה של כיתה א', כיום עם תחילת שנת הלימודים הזרנו לריטלין, ביום השלישי היא סירבה ליטול את התרופה בטעה שהיא גורמת לה לתחושה לא טובה: חוסר תאבון (זה היה ידוע לי), סחרחורת ותחושה כללית לא טובה. מה האופציות שעומדות בפניי? ידוע לי שיש את הקונצרטה ושהשפעה שלה היא ל-12 שעות שזה מיותר, אין לנו צורך בטיפול תרופתי לאחר שעות ביה"ס. וגם בלעדיה יש לנו בעיה בשינה.האם יש אופציות נוספות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חידוש טיפול בריטלין
דר' בועז רפפורט 09/09/2010 | 19:58שלום, לעיתים , אחרי הפסקה ממושכת בטיפול התרופתי ישנם כמה ימי הסתגלות מחודשת לטיפול. לכן יתכן והתופעות עליהן בתך מתלוננת, תחלופנה. אפשר להקטין מעט את המינון בימים הראשונים. יחד עם זאת חשוב להיות קשובים לילדה ובמידה והתופעות ממשיכות ללא דעיכה (אחרי שבוע רצוף) , אפשר לחשוב על חלופות. קונצרטה היא אחת מהן, אומנם משפיעה כל היום אך יתכן וללא תופעות לואי משמעותיות, אופציה נוספת היא הריטלין LA המשפיעה 8 שעות. ישנן עוד תרופות הנמצאות ביבוא אישי ואם אינן יקרות מידי, הן בהחלט באות גם בחשבון. והדבר הכי חשוב הוא לחזור לרופא שמנהל את הטיפול ולהתייעץ איתו ולא להסתפק בייעוץ אינטרנטיהוסף תגובה
-
-
רטלין וחרדה
רענן 29/08/2010 | 15:50שלום! אני בן 30, הייתי באבחון אצל פסיכיאטר בגלל בעיות בקשב וריכוז והוא נתן לי מרשם של רטלין LA 40 מ"ג. בנוסף, אני נוטל תרופה נגד חרדה - ציפרלקס 40 מ"ג (2 טבליות של 20) ליום. הוא אמר לי שהרטלין לא מגביר חרדה. לפי מעט שהסתכלתי באינטרנט, ראיתי שרטלין עלול לגרום להגברת חרדה. אבקש לשאול האם יש חשש להגברת החרדה בגלל הרטלין LA ? תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ריטלין וחרדה
דר' בועז רפפורט 05/09/2010 | 08:55שלום רענן, השילוב של הפרעת קשב וחרדה הינו מאוד נפוץ. אצל רוב האנשים שמקבלים ריטלין רמת החרדה לא תחמיר. יחד עם זאת, ישנו סיכון מסויים שזה כן ייקרה. במקרה שלך , הסיכון אף נמוך יותר אודות לציפרלקס, אבל הוא אינו אפס. יחד עם זאת, אתה תיהיה הראשון שתדע איך התרופה משפיעה. מדובר בתגובות הפיכות , כך שבמידה ולמרות הכל תרגיש שהחרדה מתגברת תפנה חזרה לפסיכיאטר שמטפל בך. אין דרך אחרת לבדוק את ההשפעה התרופתית חוץ מלנסות...הוסף תגובה
-
-
דיכאון
שירה 26/08/2010 | 14:32שלום אני בת 43 נ+2 שאלתי היא כזה, האם מצבי רוח שיש לי זה דיכאון או בעיה הורמונלית?איך אדם יודע אם הוא בדיכאון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אמהות ובנות
דר' בועז רפפורט 05/09/2010 | 08:50שלום שירה, הגבול נמצא בסוף שאלתך. את זקוקה לעזרה! הבת שלך היתה מעדיפה אותך יותר יציבה מבחינה רגשית ויותר מבינה את הפרעת הקשב שלה . לכן, תחזרי ללא היסוס לרופאת המשפחה כדי לקבל עזרה ראשונית לעצמך. בהמשך, אני ממליץ לך בחום לקבל הדרכה הורית להתנהלות עם ילדה בעלת הפרעת קשב וריכוז. בנוסף, יש לוודא שבתך, בעצמה, מקבלת את העזרה הנכונה. לכן, לאחר שתייצבי את מצבך הרגשי (רופאת משפחה/פסיכיאטר), תפני למרפאה העוסקת בהפרעת קשב וריכוז כדי לטפל בביתך ולקבל הדרכה הורית.הוסף תגובה
-
דיכאון
שירה 29/08/2010 | 17:04תודה על תשובתך,אוסיף ואומר שביתי בת 11 סובלת מהפרעת קשב וריכוז היא ילדה מקסימה אוהבת לעזור בבית אך לא סוגרת את הפה או שהיא מדברת או שהיא אוכלת דבר זה גורם לי לתיסכול נוראי מה גם שהילדה תמיד נמצאת איתי לא אוהבת ללכת לחברות לא לבלות עם אבא תמיד רוצה את אמא אני מרגישה חנוקה,רופאת משפחה הציעה לי לקחת כדורים (בשנה שעברה) וזה נראה לי מיותר ,השאלה היא היכן הגבול? פוחדת לאבד עצמי לדעת.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה איך יודעים שיש דיכאון
דר' בועז רפפורט 28/08/2010 | 12:24שלום שירה, את נכנסת לפורום העוסק בהפרעת קשב וריכוז. מדובר בהפרעה המשבשת ביצועים בהתנהלות היומית. במקרים רבים מצב הרוח מושפע מהפרעת הקשב והריכוז אך מכיון שאת לא מדווחת על קשיים ביצועיים (אירגון, לימודים, עבודה, חברה) אלא רק מדווחת על קשיים במצב הרוח, אני מציע לפנות לרופא המשפחה . במידה וימצא לנכון יפנה אותך לפסיכיאטר.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
נוירובלסטומה
-
תולעים
-
פדיקולוזיס
-
בדיקות קשורות
-
חומצות אורגניות בשתן
-
אבחון דידקטי
-
בילירובין נאו-נטאלי
-
מונחים קשורים
-
להושיט יד
-
פורום משפחות XLH
-
קו לחיים
רופאים בתחום

ד"ר אוריאל כ"ץ
קרדיולוגיה
4.9
( 53 חוות דעת )
"היה מאוד מרגיע ומשמח לקבל את התוצאות שרצינו במיוחד בחיוך מקצועיות ובנועם שהרופא הפגין"

ד"ר קובי טובי PHD - מרפאת טובי טבעי
רפואה משלימה
מטפל ברפואה אלטרנטיבית, עם התמחות באורתופדיה ונוירולוגיה, משלב שיטות טיפול שונות, מסורתיות עם טכנולוגיה חדשנית

ד"ר אוריאל כ"ץ
קרדיולוגיה
4.9
( 53 חוות דעת )
"היה מאוד מרגיע ומשמח לקבל את התוצאות שרצינו במיוחד בחיוך מקצועיות ובנועם שהרופא הפגין"

ד"ר קובי טובי PHD - מרפאת טובי טבעי
רפואה משלימה
מטפל ברפואה אלטרנטיבית, עם התמחות באורתופדיה ונוירולוגיה, משלב שיטות טיפול שונות, מסורתיות עם טכנולוגיה חדשנית

ד"ר אוריאל כ"ץ
קרדיולוגיה
4.9
( 53 חוות דעת )
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםמחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים
בפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר גיא שטויר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדיםפורוםרפואת ילדים ותינוקות
בפורום רפואת ילדים ותינוקות ניתן להתייעץ עם ד"ר רוני שפר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואת ילדים ותינוקות