פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 284

-
ילדה עם הפרעת ריכוז גבולית
נורית 09/08/2010 | 16:12יש לנו בת, בת 8. היא ילדה מאוד פעילה, לא יכולה לשבת לרגע בשקט, בשנת הלימודים קשה לה לשבת בכיתה וכך גם בבית, בהכנת שיעורים ובכל פעילות אחרת. רופא ילדים אומר שהיא לא צריכה אבחון, שאם יש לה הפרעת ריכוז זו רק הפרעה קלה, ושלא צריך להתחיל מייד עם טיפולים. אנחנו בכל זאת רוצים לשלוח אותה לאבחון, לברר אם המצב שלה בגדר הנורמלי, אי שבאמת יש לה בעיה ושהיא צריכה טיפול. למי פונים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הפרעת קשב "גבולית"
דר' בועז רפפורט 14/08/2010 | 20:19שלום נורית, כדי לקבוע אאם ישנה הפרעת קשב וריכוז ואת מידתה, חייבים לערוך אבחון מסודר רב תחומי אצל רופא המתמחה בכך: פסיכיאטר, נוירולוג, רופא להתפתחות הילד. במידה ואתם מעוניינים לפנות לאבחון מחוץ למערכת הציבורית, אשמח לעזור.הוסף תגובה
-
-
אבחון לפני לימודים
ירדן 08/08/2010 | 11:20בן זוגי רוצה לעשות אבחון להפרעות קשב וריכוז לפני לימודים באונ', לטענתו הוא משהו תמיד הפריע לו לקבל ציונים גבוהים והוא אף פעם לא ידע להסביר את זה האם אבחון כזה יכול להועיל לו בגיל כזה או שכבר מאוחר מדי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה האם יש גיל מאוחר לאבחון
דר' בועז רפפורט 08/08/2010 | 12:10שלום ירדן, אומנם לא הזכרת בן כמה בן זוגך אך זה גם לא כל כך חשוב. בעיניי, תפקיד האבחון להביא לשינוי. לכן, בכל גיל שרוצים שינוי מומלץ לעשות אבחון. בכל גיל ניתן לעזור למי שרוצה עזרה. אוכל לשתף אותך בניסיון שלנו, במרפאת "קשר" טווח הגילאים שהגיע עד היום 3-70 ש'.הוסף תגובה
-
-
מינון רטלין
מירב 05/08/2010 | 09:38הבן שלי בן 13 לוקח רטלין LA 40. בחופש הוא לא לוקח אבל עכשיו הוא צריך ללמוד עם מורה פרטית ולכן הוא כן יקבל. אני רוצה לתת לו ל4 שעות ולא ל8 שעות. מה המינון שהוא צריך לקבל? שאלה נוספת- השבוע נתתי לו רטלין LA 40 משום שהיה צריך ללכת למורה פרטית , מאד לא אהבתי מה שראיתי . הוא שקט מדי , בקושי מחייך לא רואה איך הוא מתקשר עם ילדים במצב כזה. האם יש טעם לבקש החלפת תרופה או שזה כך צריך להיות. תודה לעונים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תכשירים ומינונים תרופתיים
דר' בועז רפפורט 05/08/2010 | 13:28שלום מירב, אני תמיד ממליץ להורים הנותנים לילדיהם תרופה לשיפור הריכוז, לראות בעצמם את ההשפעה. אכן לפעמים ישנן תופעות לואי המחייבות שינוי טיפול. הפסיביות, הזומביות שאת מתארת בהחלט יכולה להיות בגלל התרופה . במידה ואכן זה מקפח אותו מבחינה חברתית או גורם לו לתחושה אישית לא טובה אני מציע לשנות את הטיפול. אני לא אנקוט בשמות ובמינונים כי לא כך נכון לנהל את הטיפול. עלייך לחזור לרופא שאבחן אותו, להציג בפניו את הנתונים ולקבל המלצות נוספות ממנו.הוסף תגובה
-
-
בועז, מה דעתך על סטרטרה?
נדב 04/08/2010 | 20:00כמה היא חזקה (במינון 100) ביחס ל-40 מ"ג ריטלין?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סטרטרה
דר' בועז רפפורט 05/08/2010 | 08:29שלום נדב, סטרטרה הינה תרופה אשר נמצאת בשימוש משנת 2003 לטיפול בהפרעת קשב וריכוז. התרופה עובדת במנגנון אחר ממשפחת הסטימולנטים (ריטלין, קונצרטה, אדרל) ומשפיעה בעיקר על הנוראדרנלין במוח. היא נחשבת לקו שני של טיפול. כלומר, ישנה עדיפות לטפל תחילה בתרופות סטימולנטיות ורק אז , אם אין שיפור לנסות את הסטרטרה. היא משפיעה 24 ש' ביממה ויש צורך לקחת אותה מידי יום. את מלוא ההשפעה רואים אחרי מספר שבועות. התחלתה והפסקתה נעשים בהדרגה. את המינון מחשבים לפי משקל גוף. 100 מג' הינו המינון המקסימלי. לא משווים אותה לריטלין מבחינת ההשפעה והמעבר מריטלין לסטרטרה אינו תלוי במינון הריטלין שנלקח.הוסף תגובה
-
-
ריטלין וקבלה למקומות עבודה
דנה 04/08/2010 | 13:47שלום, אובחנתי כסובלת מהפרעת קשב וריכוז עם המלצה ליטול ריטלין. לפני שאני ממשיכה הלאה בתהליך וקובעת תור אצל נוירולוג, רציתי לשאול האם העובדה שאתחיל ליטול ריטלין והדבר יהיה מתועד בתיקי הרפואי, תפריע לי להתקבל בעתיד לעבודה במשרדי ממשלה ולמקומות עבודה בכלל ? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ריטלין ומקומות עבודה
דר' בועז רפפורט 04/08/2010 | 15:12שלום, אינני בקיא בחוק לגבי הפליה במקומות עבודה. לכן אשתדל לענות לך לפי ההגיון הבריא . הפרעת קשב וריכוז כמו כל פרט אישי ובריאותי, הינה מידע פרטי שלך. היחידים שיכולים להגיע אליו הם אלה שתחתמי להם על טופס ויתור סודיות רפואית. כך שאם את לא חותמת על טופס כזה ואינך מדווחת מיוזמתך, המידע יישאר חסוי. אם את עדיין חוששת, מומלץ לעשות את האבחון במקום פרטי ודיסקרטי. לגופו של עניין, חשוב שתדעי, הפרעת הקשב אינה אמורה לחסום בפנייך שום אפשרות אישית להתקדם בכל תחום בו את מוכשרת.הוסף תגובה
-
-
שימוש בixel לבעיות קשב וריכוז
פ 01/08/2010 | 16:57שלום רב, אני בת 29 ואובחנתי כבעלת הפרעת קשב וריכוז. הרופאה שהתייעצתי איתה לא המליצה שאקח רטלין מכיוון שהוא עלול לגרם לתנודות במצב הרוח ויש לי רקע של דכאון בעברי (עד לפני שנתיים נטלתי נוגדי דכאון, במשך חמש שנים). כתחליף, היא המליצה לקחת באופן קבוע ixel ואמרה שהתרופה מוכחת כיעילה להפרעות קשב וריכוז. האם זה נכון? אני חוששת מלחזור שוב לקחת נוגדי דכאון ולא רוצה ליטול תרופה באופן כרוני, שלא לצורך. מה דעתך?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול באיקסל
דר' בועז רפפורט 01/08/2010 | 19:50שלום, האיקסל הינה תרופה המיועדת לטיפול בדיכאון ולא בהפרעת קשב וריכוז! היא מעודדת שני נוירו-טרנסמיטורים במוח: סרותונין , כמו תרופות אנטי דכאוניות/חרדתיות רבות אחרות ונוראדרנלין. לנוראדרלין יכולה להיות השפעה חיובית על הריכוז. אך לא תמיד הדברים עובדים לפי הגיון ידוע. ישנה תרופה בשם סטרטרה שמשפיעה אף היא על הנוראדרנלין , אך בניגוד לאיקסל , היא כן הוכחה כמשפרת קשב וריכוז. לא כל תרופה שמשפרת רמות הנוראדרנלין במוח משפרת בהכרח את הקשב והריכוז. לכן, במידה ואכן יש לך הפרעת קשב וריכוז , בנוסף לנטייה לדיכאון, יש למצוא טיפול מוכח לשיפור הריכוז, ולהתחיל אותו בזהירות. במידה והחששות של הרופאה יתבררו כמוצדקות, יהיה צורך לשנות את הטיפול או להוסיף לו תרופה אנטידיכאונית.הוסף תגובה
-
-
מאסטר מיינד
מיכל טל 19/07/2010 | 14:56לבני בן ה-10 קשיים בקשב וריכוז. אינני רוצה להגיע איתו למתן ריטלין. האם ידוע לך משהו על המכשיר - "מאסטר מיינד" ועל השפעתו במקרים אלו? לטענת המשווקים זוהי הצלחה גדולה, אך הם משווקים וזוהי מטרתם.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
מאסטר מיינד
מיכל טל 31/07/2010 | 20:41תודה על התשובה הרצינית. כתבת בסוף שיש לזכור שהפרעת קשב וריכוז יכולה להיות מסוכנת. למה אתה מתכוון?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה טיפולים להפרעת קשב וריכוז
דר' בועז רפפורט 31/07/2010 | 17:45שלום מיכל, העיצה הטובה ביותר שאוכל לתת לך היא ללמוד כמה שיותר על הפרעת הקשב, ולקבל הדרכה הורית על ידי מאמנת המתמחה בהפרעות קשב וריכוז. הדבר שהבן שלך היה הכי רוצה הוא, שאמא שלו תבין מה קשה לו ותדע למצוא לו פתרונות ותדע לייצג אותו במערכות החינוכיות אשר ברובן לא מבינות את הפרעת הקשב. בנושא הטיפול התרופתי- עדיין לא הוכיחו שיש כלי טיפולי יעיל יותר מהתרופה (ריטלין ודומיה), כולל תוכנות ומכשירים כאלה ואחרים. לכן, לא אוכל לעודד אותך לוותר על האופציה התרופתית. יחד עם זאת אם ההפרעה קלה ואת כאמא לומדת להיערך כדי לעזור לו, יתכן ואפשר ללא טיפול תרופתי, אך חשוב להישאר בבדיקות מעקב כדי לראות איך הילד מסתדר עם העומס הגדל והולך. מעבר למה שנאמר, חשוב תמיד לזכור שהפרעת קשב עלולה להיות מסוכנת והטיפול בה מקטין את הסכנות.הוסף תגובה
-
-
ריטלין וחרדה
רוני 26/07/2010 | 05:50שלום אני סטודנטית בת 26, לפני כחודשיים ניגשתי לאבחון הפרעות קשב וריכוז מטעם המכללה האקדמית בה הנני לומדת. האבחון נעשה ע"י פסיכיאטר נוירולוג, לאחר מבחן טובה במשך חצי שעה+ראיון אישי אובחנתי בHDAD והומלץ לטפל בריטלין la 30 מ"ג. תחילה, השימוש גרר תופעות לוואי רגילות (אובדן רעב, נדודי שינה ומצב רוח ירוד). במהלך תקופה זו אני נוטלת ריטלין כל יום, בשבועיים האחרונים אני מרגישה כי ההשפעה השלילית מחמירה. אני מאוד עצבנית, חסרת סבלנות, ירדתי במשקל, יש לי שינויים קיצוניים במצב הרוח, חשק עז לעישון סיגריות. בימים האחרונים אני חשה התקפי חרדה שאפילו גורמים לי לקום באמצע הלילה. בנוסף- וזה מאוד מאוד מטריד אותי: אני מרגישה קושי להתבטא באופן פשוט, המילים נתקעות לי או שאני נכנסת לפילוסופיה פנימית עם עצמי שגורמת לי להסתבך עם עצמי. אינני יודעת מה לעשות, מכיוון שאני בתקופה עמוסה ומלאת לחץ, מבחנים והגשות סמינרים. תפעות אלו משפיעות גם על מערכת היחסים עם בן זוגי (אני עצבנית ורגשותי כלפיו משתנים מרגע לרגע.כמו כן, חלה ירידה משמעותית בחשק המיני שלי). אני חוששת כי הריטלין פגע בי ובתפקוד המוחי שלי, אשמח לתשובה מהימנה ולהמלצתך. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תופעות לואי לריטלין
דר' בועז רפפורט 31/07/2010 | 18:07שלום רוני, הסימפטומים שאת מתארת עלולים להיות כחלק מתופעות הלואי של הטיפול התרופתי לכן, המלצתי היא להפסיק מיידית את הטיפול ולחזור לרופא שמטפל בך כדי לשקול איך ממשיכים.הוסף תגובה
-
-
השפעת ריטלין
מירי 27/07/2010 | 11:52שלום, אני בת 22 התחלתי לקחת ריטלין במינון של כדור אחד של 10 והרגשתי כבר קצת שינוי והרופא אמר לי להעלות ל2 כדורים בגלל המשקל היום לקחתי את השתי כדורים ולא הרגשתי יותר מדי שינוי.. אולי ממש טיפה האם זה אומר שריטלין לא עוזר ולא משפיע עליי?? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה השפעת ריטלין
דר' בועז רפפורט 31/07/2010 | 18:01שלום מירי, אומנם לא ניתן לטפל בך דרך הפורום אך אוכל לתת לך מספר טיפים: לעיתים בנטילה הראשונה ישנה תחושה חדשה , אותה קשה לשחזר אחר כך. בעקבות הסתגלות ראשונית, יש להמשיך ולהתאים את המינונים בתיאום עם הרופא. לעיתים יש צורך להחליף לתכשיר אחר מאותו החומר (ריטלין אחר או קונצרטה). לעיתים החומר שמרכיב את הריטלין לסוגיו (מתילפנידאט) אינו מתאים ויש צורך לבדוק תרופות אחרות. ובכל מקרה , יש ערך מוסף משמעותי מאוד לאימון קשב אישי אשר נותן לך את התובנות של הפרעת הקשב שלך ואת הדרכים להתמודד איתה. חשוב להקפיד שהאימון נעשה על ידי מאמן/נת המתמחה בהפרעות קשב וריכוז.הוסף תגובה
-
-
תרופה שמשפרת את הריכוז
גקי 28/07/2010 | 18:06איזה תרופות קיימות שאין בהם סיכונים בדומה לריטלין או תרופה חלופית? שמעתי שפיתחו באמריקה תרופה שמגבירה את הריכוז ללא תופעות לוואי - מה דעתך עליה? אם אני מקבל מרשם בארה"ב, מותר לי להביא אותה איתי לישראל?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תרופות חלופיות לריטלין
דר' בועז רפפורט 31/07/2010 | 17:51שלום גקי, ישנן תרופות ביבוא אישי אשר יכולות להיות תחליף לריטלין המשווק בקופת חולים. אפשר באופן כללי לומר שיש להן פחות תופעות לואי אך אין תרופות אשר לפי הגדרתן הן נטולות לחלוטין תופעות כאלה. ניתן להזכיר את האדרל, ואת המדבקה של הריטלין . לגבי השגתן, ניתן להשיגן בארץ (בית מרקחת שור טבצניק), על ידי רופא המורשה להמליץ עליהן. ניתן להשיגן בחו"ל, במחירים נוחים יותר, זאת במידה וישנו רופא מקומי שמוכן לרשום את המרשם עבורן.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
נוירובלסטומה
-
תולעים
-
פדיקולוזיס
-
בדיקות קשורות
-
חומצות אורגניות בשתן
-
על-שמע (אולטרסאונד) של דרכי שתן בילדים
-
נוגדני אדמת
-
מונחים קשורים
-
יד לנשימה
-
קו לחיים
-
פורום משפחות XLH
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםמחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים
בפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר גיא שטויר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדיםפורוםרפואת ילדים ותינוקות
בפורום רפואת ילדים ותינוקות ניתן להתייעץ עם ד"ר רוני שפר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואת ילדים ותינוקות