פורום טיפול במיגרנות, הפרעות שינה וטינטון בנוירופידבק - עמוד 10
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
הפרעות שינה טל 31/10/2012 | 22:13אני בת 31 ובחמש שנים האחרונות אני סובלת מהפרעות שינה המתבטאות בקושי להירדם או התעוררות משינה לאחר מספר שעות ממש מועט או חוסר יכולת להרדם כל הלילה. לסרוגין אני לוקחת בונדורמין בכדי לישון. האם יש איזו שיטה או טיפול שאוכל לעבור בכדי לישון בלי כדורים ולחזור לחיים שהיו לי לפני בעיות השינה האלו ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הפרעות שינה דר' דורון תודר 01/11/2012 | 18:40שלום רב הייתי מציע לך לקרוא על השיטה הקרויה נוירופידבק לטיפול בהפרעות שינה. המחקר המדעי על יעילות הטיפול בשיטה זו בהפרעות שינה נמשך באופן רציף שנים רבות והתוצאות פורסמו בעיתונים מובילים בעולם הרפואה. את יכולה לקרוא על כך כאן: http://www.neuroclinic.co.il/Insomnia-Full.php בהצלחה
משך שינה קצר חיה לזר 31/10/2012 | 06:09אני בת 61 עד כה לא סבלתי מבעיות שינה. נרדמת מהר וישנה 6 שעות עד יקיצה טבעית. לאחרונה עברתי טיפול כירורגי בשיניים ולקחתי 5 ימים סטרואידים. מאז, עברו כבר 3 שבועות, השתבשה לי השינה. אני עדיין נרדמת מהר מאד אבל מתעוררת אחרי 4 שעות שינה. אני לא רוצה להעזר בכדורי שינה. האם יש פתרון אחר? או שאני צריכה למצוא לי עיסוק לשעות העירות שנוספו לי שהן בדרך כלל בין ארבע לשש בבוקר?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה משך שינה קצר דר' דורון תודר 01/11/2012 | 18:38שלום רב סטרואידים יכולים לשבש מערכות שונות בגוף. הייתי מציע לך להמתין בסבלנות עוד שבוע שבועיים. מירב הסיכויים שהענין יסתדר לבד. בהצלחה
קושי בהרדמות רות 09/10/2012 | 17:33הנני בת 69 ובזמן האחרון קשה לי להרדם, זה לוקח לפעמים כשעתיים של התהפכויות מצד לצד, כאשר אני נרדמת אני ישנה מצוין כשבע שמונה שעות, מה עלי לעשות כדי שאוכל להרדם בקלות יותר, והאם כדור שינה יכול להועיל? תודה רותפתח בחלון חדש
תשובת מומחה קושי בהרדמות דר' דורון תודר 09/10/2012 | 18:42שלום רב הפרעת שינה חדשה אצל אדם דורשת בירור ! פני לרופא משפחה על מנת לברר מה גרם לך לפתח לשינה לא תקינה: אולי תרופה חדשה שאת מקבלת ? אולי החלטת לקחת תוספי מזון ? ואולי עוד עשרות גורמים. לאחר בירור- ובהתאם לתוצאה- ניתן לחשוב על טיפול. בהצלחה
לרות יש פתרוןשושי 19/10/2012 | 19:19יש דיסק חדש "שינה ללא תרופות" המסייע להירדם במהירות אני במייל peac12@walla.com אם תרצי פרטים תודה שושי
ד"ר נכבד אנא תעזור לי דינה 16/10/2012 | 10:16שלום, עשיתי עיסוי לראש 3 דקות שכאב לי, בטיפול רפלקסולוגיה באמצעות מקל כזה , אחרי העיסוי ביום אני מרגישה כאב ראש המתבטא בדקירות בראש מעל למצח , האם זה מפחיד או פשוט זה יעבור? האם זה מהמגע ? והאם זה פוגע בעיניים? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה עיסוי ראש דר' דורון תודר 16/10/2012 | 16:10שלום רב ממליץ להתייעץ עם מבצע הטיפול. בהצלחה
מיגרנות קשות ענת 05/10/2012 | 14:28שלום אני בת 55 צימחונית סובלת מזה שנים ממגרנות לאחרונה בתכיפות וקושי רבים יותר. כמו כן תת פעילות של בלוטת התריס מטופלת באלטרוקסין. מקפידה להמנע לחלוטין משוקולד,קפאין,ומאכלים המכילים צבע מאכל צהוב. האם יש דרך לעזור לי?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מיגרנות קשות דר' דורון תודר 07/10/2012 | 14:49שלום רב מחקרים רבים מוכיחים שניתן לעזור לסובלים ממיגרנה במגוון דרכים מעבר לטיפול התרופתי. טיפול לדוגמא הוא הטיפול בנוירופידבק. מחקרים רבים מוכיחים את היעילות של שיטה זו בטיפול במיגרנה. את יכולה לקרוא על כך כאן: http://www.neuroclinic.co.il/Migraine-Full.php בהצלחה
הפרעות קשב וריכוז והטיפול בהם 16/08/2012 | 14:54היי אני שמעתי שיש טיפול להפרעות קשב וריכוז ע"י משחקי וידאו. הגיוני הדבר? מחפשת טיפול לבן שלי בכיתה ו', לא רוצה שיטול ריטלין. אנהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה הפרעות קשב וריכוז והטיפול בהם דר' דורון תודר 16/08/2012 | 19:00שלום רב, מחקרים על אלפי ילדים מוכיחים שוב ושוב כי הטיפול בנוירופידבק הוא מאוד יעיל. מחקרים שבהם הושוותה היעילות של נוירופידבק לזו של ריטלין מוכיחים שהיעילות היא זהה, כך שזה כן הגיוני. אבל, יש חשיבות רבה מאוד לפרטים הקטנים. לא כל מכשיר ולא כל אימון הוא יעיל באותה מידה, לגבי משחקי מחשב - מאז תחילת הטיפולים בנוירופידבק בהפרעת ריכוז וקשב לפני כ40 שנה יש עיקרון חשוב שאמור ללוות את הטיפול- חוסר תנועה. מחקרים בבני אדם ובבע"ח מוכיחים כי בעת שהמטופל נמצא במצב של אי תנועה נוצר מעגל משוב עם איזורי מוח עמוקים. תנועה מבטלת את הפעילות הרצויה באיזורים אלה. מכאן, כיוון שהטיפול אמור לתרגל ולאמן את האיזורים האלה בדיוק, חשוב שבעת הטיפול, הילד יישב עד כמה שאפשר ללא תנועה. בעת משחקי מחשב הילד מזיז את הידיים ולכן אין זו גישה נכונה לטפל בהפרעת הריכוז באמצעות מכשיר המצריך גם תנועה. לא מזמן פורסם מאמר שבו החוקרים השתמשו במכשיר כזה וקיבלו תוצאות שליליות במחקר. בפרק "הדיון" של המאמר החוקרים מציינים במפורש שבדיעבד הם הבינו שבחירת המערכת שלהם הייתה שגויה כי הם בחרו מערכת שמצריכה את הילד להזיז את ידיו. זו היא הגישה המקובלת על מרבית אנשי המדע בתחום. לעומת זאת, טיפול בנוירופידבק בעזרת שיטות אחרות, כגון צפייה בסרטים, מוכח כיעיל, גם במחקרים וגם מניסיון אישי בתור מטפל. בהצלחה
כאבי ראש חזקים במשך שנים נעה 25/11/2011 | 23:49שלום דר תודר, שמי נעה, אני בת 26, סובלת מכאבי ראש חזקים שנמשכים בין מספר שעות לעד 3 ימים ברציפות, כבר בערך 6 שנים. הכאב תמיד באותו מקום מאחורי העיינים/מצח. הייתי בבירורים רבים: נוירולוג לא מצא שום דבר, סריקת סי.טי ראש לא הראתה דברים חריגים, רופא אף אוזן גרון מצא סטיית מחיצות וביצע לפני כ-3 חודשים ניתוח תיקון מחיצת אף, וזה לא שינה דבר בכאבי הראש. הייתי מטופלת עד לפני חודש בריספרדל, שלפי הבנתי יכול לגרום להגדלת ההיפופיזה והפרשה מוגברת של פרולקטין (שאכן נמצא גבוה בצורה חריגה בבדיקות דם = 2260), אך גם עכשיו שאני כבר לא לוקחת אותם- הכאבים לא נפסקים. אני שותה המון, בטוחה שזה לא קשור למצבי התייבשות. כל בדיקות הדם מראות תוצאות תקינות בכל המדדים. אני ממש מיואשת , אף רופא לא נותן פתרון ואני רק מופנה ממקום למקום. אני לומדת וטרינריה בחול, והכאבים מפריעים לי מאוד ללמוד, לתפקד, לעשות ספורט (הכאב מתגבר מאוד מאוד בזמן יוגה או ריצה או כל פעילות אחרת). מקווה לעזרה!!! הרבה תודה מראש, נעה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי ראש חזקים במשך שנים דר' דורון תודר 26/11/2011 | 01:44שלום רב חשוב ביותר לבדוק שרמות הפרולקטין חזרו לנורמה. אם לא יש לעשות בירור. בהנחה שאכן הכל תקין ויש לך כאבי ראש כל כך עזים שלא הגיבו לטיפול אחר, אז בוודאי שכדאי לעשות טיפול בנוירופידבק. מכיוון שאת לומדת בחו"ל, אז אני מדגיש את הנקודה הבאה - בנוירוקליניק יש לנו אפשרות לטפל באנשים גם בביתם ולכוון את הטיפול דרך האינטרנט, אזי אין משמעות למרחק. את מוזמנת לקרוא עוד באתר שלנו על הטיפול במיגרנות, כולל תיאור מקרה ותקציר מאמר בנושא - http://www.neuroclinic.co.il/Migraine.php ניתן לקרוא גם באתר על הטיפול מרחוק. את מוזמנת ליצור קשר. בהצלחה. ד"ר דורון תודר
שאלה נוספת..נעה 26/11/2011 | 02:23דבר ראשון תודה על התגובה המהירה! רמות הפרולקטין חזרו לנורמלי ובדיקות הדם תקינות. נכנסתי לקישור שצירפת, אך באתר לא הצלחתי להבין מה הוא בעצם הטיפול עצמו? אשמח מאוד להבהרה, המידע מעורפל. הבנתי ששיטה זו מסייעת לבעיות שונות , קראתי את תיאורי המקרה. מה זאת אומרת איזון של גלי מוח באזורים מסויימים? שוב תודה. נעה
תשובת מומחה שאלה נוספת... דר' דורון תודר 26/11/2011 | 09:49שלום נעה, טיפול בעזרת נוירופידבק הוא טיפול שמאפשר למטופל ללמד את מוחו כיצד לפעול בצורה טובה יותר (או נורמלית יותר). המוח מייצר באופן תדיר, גלי מוח מסוגים שונים, בעוצמות שונות ובמהירות שונה. לעיתים גלי המוח הללו אינם מתפקדים בצורה אופטימלית, הסיבות לכך יכולות להיות גנטיות, פגיעת ראש, מחלה ועוד. ניקח דוגמא ספציפית של מיגרנות : לאדם אשר סובל ממיגרנה, יש בדרך כלל, עודף גלי ביטא, בזמן שלאנשים אשר לא סובלים ממיגרנה, בדרך כלל, כמות גלי הביטא היא קטנה יותר. כל זה אנו רואים ומנתחים בזמן האיבחון. בטיפול עצמו, המטופל יושב ורואה סרט די וי די לבחירתו, המחשב קורא את גלי המוח באיזור הספציפי שאנו מעוניים להוריד בו את גלי הביטא. כפי שאמרתי, המוח מייצר גלים מסוגים שונים כל הזמן, ברגע שהמחשב זיהה פעילות לא רצוייה (הרבה גלי ביטא), הסרט נהיה מטושטש. ברגע שהמחשב זיהה פעילות רצויה (מעט גלי ביטא), הסרט מתחדד. כך, המוח מקבל פרס על הפעילות הטובה שהוא ביצע בעצמו (כי למעשה אנו רק קראנו את גלי המוח, לא שידרנו שום דבר למוח). זה בדיוק הרעיון מאחורי המילה משוב (feedback). מקווה שהדברים ברורים יותר עכשיו. אם יש עוד שאלות, אשמח לענות. בהצלחה ד"ר דורון תודר
באותו מצב כמו שלךיוני 22/12/2011 | 15:23תרכשי את הספר : מוח מנצח עולה בסביבות ה 100 ש"ח השתמשתי בחלק מהדברים שמופיעים בספר וזכיתי בהורדת הכאב ב 90 אחוז הכאבי ראש שלי התחילו מהרבה לחץ בלימודים והטריגר שהפעיל הכל זה עישון נרגילה.
19/01/2012 | 15:52שלום נעה, כדאי לך לפנות לדוקטור אריה קוריצקי שהוא נוירולוג מומחה לכאבי ראש . הייתי במצב דומה לשלך במשך שנים ורק הוא עזר לי בגדול. כדאי לך . טלפון 09-7714319
לסובלת שנים מכאבי ראש16/08/2012 | 12:06שלום לך! שמי מירב אלישע ואני תזונאית טבעית.בדיוק כמוך סבלתי שנים ממגרנות וכאבי ראש בתדירויות גבועות מאוד. שום כדור שניתן לי בהמלצת נאורולוג לא ממש עזר,עד שהחלטתי להתחיל שינוי תזונתי משמעותי ואמיתי שרק אם את במצב נואש את מוכנה לו(לא שזה קשה מאוד,רק עניין של הרגל) השינוי הפחית את תדירות הכאבים ועוצמתם לבערך 20% אני משערת. ולכן לדעתי כדאי לך לנסות לטפל בעצמך מהנקודה הזו.שיהיה בהצלחה !
לסובלת שנים מכאבי ראש16/08/2012 | 12:06שלום לך! שמי מירב אלישע ואני תזונאית טבעית.בדיוק כמוך סבלתי שנים ממגרנות וכאבי ראש בתדירויות גבועות מאוד. שום כדור שניתן לי בהמלצת נאורולוג לא ממש עזר,עד שהחלטתי להתחיל שינוי תזונתי משמעותי ואמיתי שרק אם את במצב נואש את מוכנה לו(לא שזה קשה מאוד,רק עניין של הרגל) השינוי הפחית את תדירות הכאבים ועוצמתם לבערך 20% אני משערת. ולכן לדעתי כדאי לך לנסות לטפל בעצמך מהנקודה הזו.שיהיה בהצלחה !
סובלת מטנטון דנה 04/09/2012 | 15:24היי, חמתי סובלת מטינטון מזה זמן רב, זה התגבר לאחר תקופת האירועים האחרונה. הייתי רוצה לשאול איך מתנהל תהליך האיבחון? כמה זמן? מה יכולה להיות העלות של זה? היא אישה קשת יום ואין לה אפשרות לשלם על טיפולים מאוד יקרים. כמה טיפולים להערכתך צריך בשביל להחלים מהדבר המטריד הזה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סובלת מטינטון דר' דורון תודר 05/09/2012 | 10:16שלום רב תהליך האיבחון של טינטון כולל בשלב הראשון מיפוי של הפעילות החשמלית של המוח. איבחון זה קרוי QEEG. באיבחון מזהים את תבניות הפעולה של המוח באיזורים הרלוונטים לטיפול. אם יש תבנית המוכרת כקשורה לבעיה אזי ניתן לטפל. בד"כ ניתן לראות שיפור תוך כ 10 מפגשים (אם כי לפעמים צריך יותר כאשר המטופל מדווח שהמצב ממשיך להשתפר באופן מתמשך). בהצלחה
מבקשת תשובה בדחיפות רחל 20/08/2012 | 21:36אני בת 22 ומאתמול אני מרגישה כאב מציק בצד שמאל של הראש מן לחץ כזה אני נורא נורא מפחדת מה זה לדעתך?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מבקשת תשובה בדחיפות דר' דורון תודר 21/08/2012 | 08:14שלום רב לצערי איני יכול לעזור לך- צריך לבדוק אותך כדי לענות על השאלה. נראה לי שפניה פשוטה לרופא משפחה היא הפיתרון הסביר. בהצלחה
הפרעות שינה 16/08/2012 | 12:36היי אני בת 54 וסובלת מאוד מיקיצה מוקדמת עלי לציין שכיום אני לוקחת ויטמין B + סידן+ פמינול.נוסף אני עושה כרגע סדרה של 10 טיפולי דיקור סיני אשמח לקבל יעוץ לגבי בעית השינה תודה בלהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה הפרעות שינה דר' דורון תודר 16/08/2012 | 19:10שלום רב לא ניתן לתת ייעוץ אינטרנטי בשאלה כל כך רחבה. יכולות להיות הרבה סיבות ליקיצות בוקר מוקדמות. המלצתי לך היא לפנות לפסיכיאטר כדי לעבור הערכה מלאה ובהתאם לכך להמשיך בטיפול. בהצלחה

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד