פורום טיפול במיגרנות, הפרעות שינה וטינטון בנוירופידבק - עמוד 8
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
שעון ביולוגי הפוך
yonit 23/09/2013 | 10:29שלום רב, בן זוגי בן 34 וסובל מהפרעות שינה מגיל ההתבגרות. הן מתבטאות גם בשעות שינה הפוכות וגם בשעות שינה רבות, בערך 10 שעות בלילה. בעבר הוא היה במעבדת שינה והציעו לו טיפול תרופתי והוא סרב. כיום החלטנו לחזור אל התהליך, אך אנו לא יודעים למי לפנות ומאיפה להתחיל את התהליך. האם כדאי להתחיל מרופא משפחה או מגורם אחר. אשמח מאד לתשובה. תודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שעון ביולוגי הפוך
דר' דורון תודר 23/09/2013 | 15:01שלום רב להתחיל מרופא משפחה שישקול לתת הפניה למעבדת שינה או למרפאה המתמחה בטיפול בהפרעות שינה. בהצלחה
-
-
שלום שאלה דחופה
שירי 09/09/2013 | 18:25אני לוקחת פריזמה 40 מ"ג כל יום במשך 4 חודשים או יותר לאחרונה לפניי שבוע התחיל לי תופעה מוזרה של כאב ראש ממש משתק שככל שהוא מתחזק יש לי בחילה צמרומורת של חום וקור שילשולים זעה קרה והקאות שזה מאוד נדיר שאני מקיאה אחרי שאני מקיאה הכאב ראש נחלש ואז אני לוקחת אדוויל והכאב ממש נעלם אבל שהתופעה הזאת קוראת לי זה מרגיש כמו על סף מוות מאוד מפחיד ואני לא מבינה מה קורה לי זה קרה עד עכשיו פעמיים ואני מפחדת שזה יקרה עוד פעם האם לדעתך התרופה שאני לוקחת פריזמה זה מה שגרם לזה אני לא רוצה להפסיק מכיוון שהתרופה הזאת עוזרת לי מאוד מה אתה ממליץ לעשות תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נוירולוג
דר' דורון תודר 11/09/2013 | 17:18שלום רב השאלה מורכבת מדי לתשובה פשוטה בפורום. ברמה העקונית יכולים להיות הסברים שונים לתופעה. הייתי מציע לך לפנות לנוירולוג המטפל. בהצלחה
-
-
הפרעות שינה
אלי 31/08/2013 | 19:11שלום רב יש לי בעיה שמדי פעם אני ישן חזק וכתוצאה מזה לאחר שעה או כמה שעות שמנסים להעיר אני מתעורר מלמל כמה מילים תוך כדי שינה ואני לא זוכר כלום לאחר מכן. לדוגמה לפני כמה לילות אשתי לא הרגישה טוב וסבלה מכאבים היא ניסתה להעיר אותי מספר פעמים, אני התעוררתי מלמלת כמה מילים וחזרתי לישון. לאחר כשעתיים התעוררתי ולא הבנתי מה קרה ושהיא סיפרה לי שהיא ניסתה להעיר אותי אני לא זכרתי את זה שהתעוררתי ודיברתי איתה מספר מילים וחזרתי לישון. האם ישנו טיפול לזה? תודה רבה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הפרעות שינה
דר' דורון תודר 01/09/2013 | 08:21שלום רב הערכה של הפרעות שינה מכל סוג נעשית במרפאות לטיפול בהפרעות שינה. ללא בדיקה קשה לענות אם יש בעיה ואיך להתמודד איתה. בהצלחה
-
-
מיגרנה עם אאורה
מאיה 22/07/2013 | 22:55אני בת 20 ויש לי מיגרנות עם אאורה והתקפי חרדה ,רציתי לדעת האם הנוירופידבק יכול לסייע לאאורה שמתרחשת אצלי ושבעקבותיה אני נכנסת להיסטריה? תודה על תשובתך!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מיגרנה עם אאורה
דר' דורון תודר 25/07/2013 | 08:20שלום רב נוירופידבק הוא כלי טיפולי יעיל הן למיגרנה והן להתקפי חרדה. את יכולה לקרוא על כך כאן - http://www.neuroclinic.co.il/Migraine-Treatment.php וגם כאן - http://www.neuroclinic.co.il/Anxiety-Treatment.php לכן סביר להניח שהתשובה לשאלתך חיובית. בהצלחה
-
-
ניתוח עקב גידול
ricki 09/07/2013 | 15:23בתי עברה ניתוח להוצאת גידול שפיר מהמח , סובלת מבעיות זיכרון ועוד.. האם נוירופידבק יכול לעזור ?.....פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ניתוח עקב גידול
דר' דורון תודר 09/07/2013 | 20:30שלום רב. באופן עקרוני התשובה היא חיובית. יש דיווחים חוזרים על כך שנוירופידבק יכול לשפר קוגניציה בילדים לאחר ניתוחי ראש. לאור דיווחים אלה הוחלט בהולנד לבצע מחקר מסודר שבו חלק מהילדים יקבלו טיפול וחלק יקבלו טיפול דמה. המחקר עדיין מתנהל. ניתן לקרוא על כך כאן: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23217162 כאמור בשטח אנו מכירים את יעילות הטיפול לאחר ניתוחים כאלה. בהצלחה
-
-
קושי בהרדמות
מורן 12/06/2013 | 10:09ד"ר שלום, אבא שלי מזה כשנה סובל מבעיות בשינה, הוא לא מצליח להירדם. דבר החוזר על עצמו כל לילה מחדש. בנוסף יש לו שלפוחית רגיזה ובעיות של זרמים ברגלים. הוא התחיל לקחת כדורי שינה ולאט לאט 1 לא השפיע . היום גם 3 כדורי שינה שהוא לוקח לא משפיעים עליו והוא לא מתפקד בבוקר למחורת (גם בעקבות הכדורים וגם חוסר השינה) האם יש לך הצעה למי לפנות או מה ניתן לעשות? תודה רבה, מורןפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קושי בהרדמות
דר' דורון תודר 12/06/2013 | 11:15שלום רב הייתי מציע להפנותו למרפאה המטפלת בבעיות שינה. מדבריך עולות אפשרויות שונות וחשוב לשקול את כולן . בהצלחה
-
-
שלום ד"ר דורון
אבי 15/04/2013 | 07:33אני סובל מטינטון חזק ומעצבן מזה שנתיים הטינטון קיים אצלי בתדירות של יום כן יום לא מה אתה יכול להציע להקלה של המצב אני לא מדבר על ריפוי המחלה באופן טוטאלי כפי שהבנתי מרופא א.א.ג שאין ריפוי לזה תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טינטון
דר' דורון תודר 15/04/2013 | 08:32שלום רב טינטון הינה בעיה קשה לטיפול. יש בשוק מגוון כלי טיפול. קשה לענות על השאלה מה הטיפול העדיף ללא בדיקה של המטופל. יש שאלות מאוד חשובות שמכוונות לטיפול המתאים. למשל, האם יש ירידה בשמיעה ? מה סוג הירידה בשמיעה ? לחלק מהמטופלים עם טינטון הטיפול בנויורפידבק יכול להיות מאד יעיל. לחלק אחר פחות. אתה יכול לקרוא על כך כאן למשל : http://www.neuroclinic.co.il/Tinnitun-Full.php בהצלחה
-
-
טינטון באוזן ימין
מירב 22/12/2012 | 19:18אני אדם בריא, ולפני כמה חודשים התחילו ציפצופים באוזן ימין לכמה שניות פעם פעמים ביום ונעלמו, לפני 3 ימים קמתי לפנות בוקר והתחלתי לשמוע צפצוף קבוע באוזן ימין, באותו היום התחלטי טיפול בסטרואידים למשך 15 יום, השאלה שלי היא מתי לדעתך הטינטון אמור להעלם..מה סיכויי ההחלמה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טינטון באוזן ימין
דר' דורון תודר 23/12/2012 | 17:24שלום רב יש סיבות רבות לתופעה אותה אתה מתאר. חלק מהסיבות גורמות לבעיה חולפת וחלק גורמות לבעיה שהופכת כרונית. ללא בדיקה רפואית מלאה לא ניתן לענות. אני מאמין שרופא ה אאג שנתן לך סטרואידים הגדיר את הבעיה. הייתי מתייעץ איתו או עם רופא המשפחה שראה את תוצאות הבדיקות. בהצלחה
-
-
אשמח לעצה
אביגיל 07/04/2013 | 05:01שלום אני בת25 ומאז שאני זוכרת את עצמי, תמיד היו לי קשיים להירדם בלילה. עד שאני לא מגיעה למצב של "סוללה מרוקנת לגמרי" אני לא נרדמת. אציין שאני אם לילד מאוד פעיל (בן 7) ואני עצמי פעילה מאוד במשך היום וגם כשאני מאוד עייפה קשה לי להירדם. רוב הזמן אני מרגישה תשושה ועייפה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הפרעות שינה
דר' דורון תודר 08/04/2013 | 16:04שלום רב הפרעות שינה הינן תופעה שכיחה מאוד. יש גורמים רבים לכך למשל חרדה, הפרעת ריכוז וקשב ועוד. על פי הגורמים ניתן לעשות טיפולים שונים. הטיפול בנוירופידבק הוא אחד הכלים בהם ניתן להשתמש בעת הטיפול בהפרעות שינה. ניתן לקרוא על כך כאן: http://www.neuroclinic.co.il/Insomnia.php בהצלחה
-
-
קושי להירדם לאחר לידה
נוגה 02/03/2013 | 10:46בת 37 ילדתי לפני חודשיים בניתוח קיסריילד שני אני חולה במחלה כרונית דמויית SLE . גם לפני הלידה וגם לאחריה הייתה תקופה רבה של מתח בעקבות בעיות רפאויות שונות שכללוביין היתר עליה בלחיץ דם מעקבים רפואיים צמודים, הריון בסיכון כשבוע לאחר הלידה לא ישנתי כמעט בכלל בבית החולים בחזרה הבייתה זה קצת הסתדר נשארתי עדין עם בדיקות רבות.. בשבועיים האחרונים שוב עלתה בעיית שינה עקב כאבי בטן עליונה וכאביםן בבטן תחתונה בצד שמאל שהעירו אותי בלילה ולא נתנו לי להירדם הלכתי לייעוץ אצל גסטרולוג שהמליץ על אמ אר אי בטן וקורס של אנטיביטיקה אם יחמיר הכאב וקולונוסקופיה וכן מועמדת לביופסיית שד עקב גוש שגילו באולטרסאונד כל אלו מעוררים חרדה הייתי בעומס של בדיקות רפואיות כל יומיים בקופת חולים עד שהתאזן קצת לחץ הדם ועדין אני במעקבים רבים של בדיקות דם רופאים וכולי בעקבות הקושי להירדם - ביקשתי משהו קל להרגעה וקיבלתי ואבן 10 אותו אני לוקחת לפני השינה בסביבות 23:00 בלילה והוא עוזר לי לישון כמה שעות בין 4- 6שעות לא תמיד ברצף עדין קשה לי מאוד להירדם ואני קמה מוקדם מה שלא היה בעבר אם אני קמה אני לא מצליחה לחזור לישון גם כששקט מאוד( וזה לא היה בעבר אני מרגישה עייפות תמידית וחרדה מחוסר היכולת לישון. אני בחרדה מהבדיקות מהכאבים ומחוסר היכולת להירדם ואני מבינה שזה מעגל סגור שמזין את עצמו שאלתי היא: א. נאמר לי שאחרי שבועיים אפשר להתמכר לואבן ועדיף לא לקחת אותו רצוף יותר משבועיים אני לוקחת אותו רצוף כעשרה ימים וכשניסיתי להוריד במינון לחמש היה לי אפילו יותר קשה להירדם אני מסוגלת גם כשאני מאוד מאוד עייפה ולא ישנתי כמעט להתהפך שעות במיטה כל רחש קל מעיר אותי והשינה שלי מאוד קלה ב. בגלל יתר התורפות שאני לוקחת והנקה (1 ביום) הומלץ לי לא לקחת כדור שינה מה עוד ניתן לעשות איך יוצאים מהמעגל הזה? אגב זכור לי קושי להירדם מהעבר כאשר עברתי דברים לא פשוטים .. אבל לא זמן כל-כך ארוך הסובלתפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קושי להירדם לאחר לידה
דר' דורון תודר 02/03/2013 | 20:31שלום רב בעייתך מורכבת מאוד ולא ניתן לתת לך ייעוץ ראוי דרך האינטרנט. בכל מסלול טיפולי שתלכי יש יתרונות ויש חסרונות וצריך להתאים את את הטיפול למכלול התמונה הקלינית. אתן לך עצה פשוטה- פני לפסיכיאטר בכדי לקבל ייעוץ מסודר ומקצועי לבעייתך. בהצלחה
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים