פורום טיפול בדיכאון וחרדה בנוירופידבק
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
חרדה טיפול נוירופידבק
רננה 20/03/2024 | 14:58אני סובלת מחרדה, יש ימים של החמרה שאני לא יוצאת מהבית, הפסקתי טיפול פסיכולוגי שלא עזר במיוחד, אני מקבלת טיפול תרופתי, שמעתי על נוירופידבק ואני רוצה לנסות אבל חוששת שלא אצליח להתמיד לאורך זמן, האם אפשר לקבל את זה ביחד עם תרופה? ומה עושים בטיפול?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול נוירופידבק לחרדה
אלפא בריין סנטר בע"מ 21/03/2024 | 09:20טיפול נוירופידבק יכול בהחלט לעזור. הטיפול מתמקד באימון אזורי המוח השונים המעורבים בסימפטומים של החרדה והחזרתם למצב של תפקוד אופטימלי. הטיפול בקליניקה נמשך בדרך כלל כשלושה עד ארבעה חודשים. בטיפול עצמו חובשים כובע חיישנים וצופים במסך עם משחק או סרט המופעלים בעזרת תוכנות וטכנולוגיות מתקדמות כאשר בכל זמן הטיפול פעילות המוח נמדדת בזמן אמת. הטיפול משתלב מצוין גם עם טיפולים נוספים. הטיפול לא חודרני ולא פולשני וללא כאב או תופעות לוואי. השפעתו החיובית מתבטאת בהפחתת עוצמת החרדה והסימפטומים. הטיפול הוא אינדיוידואלי בהתאם למצבו של כל אחד ולמטרות הטיפול.
-
-
דיכאון וחרדה (לת)
אבי 12/06/2023 | 00:26שלום . אני לוקח פאקסט וגם בונדורמין לשינה וזה מטשטש אותי . אבל אם אני לא לוקח את הפאקסט אז הכל כמעט בסדר . השאלה אם יש תחליף לפאקסט שאפשר לקחת יחד עם בונדורמיןפתח בחלון חדש -
תחליף טבעי לפריזמה (לת)
San 03/04/2023 | 19:30היי שלום וברכה בני בן ה9 מאובחן כASD בפעם האחרונה שהיה אצל הפסיכיאטרית קיבל מרשם ל10 מג פריזמה עקב חרדות ואי שקט אבקש לדעת האם ישנם תחליפים טבעיים לפריזמה תודהפתח בחלון חדש -
טיפול באובססיה
אבי ליבוביץ 18/08/2019 | 23:42אני כבר מזה שנים סובל מהפרעה אובססיבית קשה עברתי שלשה טיפולים בשיטת סי בי טי וללא תועלת כיום אני לוקח שני כדורי קלונקס כל יום ושני לוסטרל וסירוקאל אחד מההשלכות של ההפרעה שלא הצלחתי מזה ש נתיים בקיום יחסים (עד עכשיו) ושאלתי האם טיפול בטכנולוגית נוירופידבק תוכל להקל עלי תודה רבהפתח בחלון חדש-
שאלה
ניר 15/10/2022 | 19:32נוירופידבק עוזר לחרדות דיכאון אלפא בריין סנדר התחלתי טיפולים רוצה 20 טיפולים רוצים 8000 על יקר לא יודע למשיך מה מציא יש שטופל שעזר לא הטפות אשמ לתשובה -
תשובת מומחה תשובה
ד"ר דורון תודר 10/12/2019 | 11:19שלום רב בד"כ במקרים של OCD עיקש הטיפול בנוירופידבק אינו מספיק יעיל. אצלי בקליניקה יש לי גם נוירופידבק אבל אני לא ממש מציע אותו למטופלים אלא במקרים מאוד מיוחדים. יש היום שיטות גריה הרבה יותר יעילות וטובות כגון, DEEP TMS (קסדה מגנטית) שאושר גם על ידי ה FDA האמריקאי לטיפול ב OCD. ויש מכשירים נוספים. היתרון של מכשירים אלה שהם עובדים במנגנון אחר לחלוטי מהתרופות ולכן יכולות לתת הקלה גם במקרים שבהם התרופות לא היו יעילות. בריאות שלמה -
טיפול בנוירופידבק OCD.
הפטרון 03/12/2019 | 14:54שלום רציתי לשאול על מקרה בו אדם עבר בעקבות אובססיות חזקות שלשה טיפולי CBS בכל מיני אופנים ולא הואיל כלום, הטיפולים היו בשילוב עם כדורים פסיכיאטרים חזקים במינון גבוה (קלונקס לוסטרל מירו) שאלתי היא האם בשלב זה שהוא עדיין סובל מאוד אפילו שהוא לוקח כדורים האם טיפול כמו באלפא בריין סנטר וכדומה יכול לעשות איזה שינוי במצב תודה רבה -
תשובת מומחה תשובה
ד"ר דורון תודר 03/12/2019 | 10:28שלום רב היו מחקרים בודדים על השפעת הטיפול בנוירופידבק ב OCD. אנו עדיין משתמשים בו במקרים מאוד מיוחדים. יש לנו כיום טכנולוגיות אחרות, שהן הרבה יותר יעילות. לדוגמא DEEP TMS שאושר על ידי ה FDA האמריקאי בשנה האחרונה. טכנולוגיה אחרת שנחקרה רבות ומראה תוצאות טובות היא גריה ברזולוציה גבוהה באופן יחסי שתי טכנולוגיות אלה יותר יעילות ב OCD מאשר נוירופידבק ולכן אנו ממליצים עליהן כקו ראשון. כאמור, יש מצבים מיוחדים שבהם נעדיף נוירופידבק כמו מצב שבו האדם סובל מ OCD וממחלת אפילפסיה למשל. בהצלחה -
טיפול בocd
צליל 02/12/2019 | 17:02היי ד"ר דורון, על פי הכתוב כאן, נראה כי אינך ממליץ על טיפול ב OCD באמצעות נוירופידבק. אני מבולבלת שכן באתר מצוין כי נמצא כי זהו טיפול יעיל לטיפול בבעיה זו. אשמח לדעת מהי כוונתך, והאם למעשה עדיף לפנות לטיפול תרופתי וטיפול קוגניטיבי התנהגותי לטיפול בכך? -
תשובת מומחה תשובה
ד"ר דורון תודר 27/08/2019 | 08:35שלום רב הפרעה טורדנית כפייתית היא הפרעה קשה. היא אחת ההפרעות הכי ביולוגיות שיש במובן שאנחו יודעים היטב מה הם איזורי המוח שגורמים לה. ניתן לטפל בהפרעה ב3 כלים עיקריים. א. תרופות ב. טיפול קוגנטיבי התנהגותי ג. גריה מוחית. הגריה המוחית אינה כלי יחיד. יש כמה כלים בהם נוירופידבק, גריה ברזולוציה גבוהה או גריה מגנטית עמוקה. מניסיוני בכל הקשור לOCD, ולאחר שנים רבות של טיפולים, התרשמותי היא שהנוירופידבק אינו חזק מספיק לבעיה זו, ואני בדרך כלל ממליץ על השתיים האחרות. בהצלחה
-
-
עישון קנאביס במקביל לציפרלקס (לת)
טל 07/10/2022 | 10:02שלום. אני בן 63 ומעשן קנאביס מדי פעם מזה שנים רבות. לאחרונה התחלתי לקחת ציפרלקס. האם יש בעיה עם עישון קנאביס מידי, פעם במקביל לטיפול בציפרלקס.פתח בחלון חדש -
חרדות התרופה קלונקס
אב 01/09/2022 | 09:49שלום רב עקב בעיות חרדה רשם לי הרופא 40מג רסיטל בתוספת 0.5 קלונקס פעמיים ביום.הקלונקס מאד יעיל ואף מאפשר שינה טובה והרגשה טובה. שאלתי היא לאחר, כמה זמן של שימוש בקלונקס מתמכרים לתרופה?,אני לוקח את הקלונקס כבר שבוע.מאחר וכבר עברו שבועיים של לקיחת רסיטל והרגשתי הוטבה כיצד אני נגמל מהקלונקס? תודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בפורום זה לא ניתן יעוץ רפואי
אלפא בריין סנטר בע"מ 05/09/2022 | 12:22המענה בפורום הוא לשאלות על טיפול נוירופידבק במצבי חרדה ודיכאון.
-
-
הפרעת שינה ונירופידבק
נטע 23/08/2022 | 23:26היי, סובלת כשנתיים מהפרעת שינה כסימפטום למתח גבוה וחרדה כללית. מטופלת חצי שנה בלוסטרל ביום ובלילה רבע מירו. האם טיפול בנירופידבק יכול להיות יעיל להפרעות שינה? ואם כן על איזה מכוו מומלץ לפנות, אני גרה בגליל המערבי. תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נוירופידבק
אלפא בריין סנטר בע"מ 25/08/2022 | 15:02כאשר מדובר בחרדה, נוירופידבק מטפל בשורש הבעיה, על ידי אימון אזורים ספציפיים במוח, כך ניתן לחוות שיפור שיבוא לידי ביטוי בסימפטומים השונים, ביניהם הפרעות שינה. ניתן גם לקבל טיפול ביתי.
-
-
חרדת טיסה
דנה 06/07/2022 | 12:34שלום, טסתי כמה פעמים לחול בחיים, לקראת כל טיסה התהפכה הבטן, הרגשתי פחד , אבל כן הצלחתי להירגע תוך כדי טיסה והכל עבר בשלום. אבל לאחרונה רק המחשבה של לשבת במטוס, באויר, בגובה.. ישר מעוררת מחשבות של אסונות, ופחד שמשתלט עלי ומשתק. אני לא יודעת איך מתמודדים. האם תרופות? לא בא לי להיות מטושטשת בטיסה. האם פשוט לותר ולא לטוס. מה עושים?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פוביה מטיסות
אלפא בריין סנטר בע"מ 09/08/2022 | 00:28אחת הדרכים לטפל בפוביה היא בשיטת הנוירופידבק שאנו מיישמים אצלנו במרכז. בטיפול אנחנו משלבים נוירופידבק ו CBT -טיפול התנהגותי קוגניטיבי. אנחנו מיישמים שיטה מקובלת בתוך CBT תוך כדי שימוש בנוירופידבק, על מנת לעקוב אחרי תגובות ספציפיות במוח. במהלך הטיפול אנו חושפים את האדם לאט ובהדרגה, לדברים שנתפסים אצלו מאיימים, ומאמנים את המח להגיב אליהם בצורה אופטימלית. טיפלנו בסוגים שונים של פוביות בהצלחה רבה
-
-
תחליף לציפרלקס
אנונימי 18/12/2021 | 11:22האם יש טיפול דומה לציפרלקס שאין לו תופעת לוואי של השמנה? לטיפול בהתקפי חרדה וסטרספתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נוירופידבק
אלפא בריין סנטר בע"מ 09/08/2022 | 00:26אנו מטפלים במרכז בטיפול נוירופידבק בשיטה מתקדמת וייחודית, שמסייע בשיפור הפעילות המוחית המשפיעה על החרדה. טיפול זה אינו תרופתי ואינו כרוך בתופעות לוואי או כאב והינו בעל יתרונות והצלחות רבות. -
לתרגל מיינדפולנס ויוגה
יי 07/08/2022 | 21:09יש את עמותת תובנה. לוקח שנה או יותר אבל זה משפר את המצב ללא תרופות
-
-
נוירואופטימל
איצקו 23/08/2019 | 01:24אני פונה עבור אחי,מטופל נוירואופטימל כמה חודשים.הטיפול גרם לו תופעות לוואי קשות של חרדות וכן העצמת דחפים שליליים שונים. הוא הפסיק את הטיפול כחצי שנה ועדיין מתמודד.האם התופעה מוכרת? יש דרך לפתור אותה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר דורון תודר 27/08/2019 | 08:33שלום רב לצערי איני יכול לעזור. לא הבנתי מה הבעיה ולא ברורה השאלה. באופן עקרוני אנחנו מצפים שלאחר הפסקת כדור, המצב יחזור לקדמותו. מטופלים רבים מתלוננים שלא כך הדבר אך קשה לדעת אם התלונות אותן אחיך מתאר הן באמת בגלל הכדור או בגלל המחלה הלא מאוזנת. אני ממליץ על ייעוץ פסיכאטרי מסודר. בהצלחה
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים