פורום חרדה דנטלית - עמוד 2
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
חרדה דנטלית קשה (לת)
עינת 28/09/2018 | 13:24מאחר ויש לי חרדה דנטלית קשה אני מתכננת ניתוח דנטלי מורכב בהרדמה מלאה של כמה שעות. בגלל חרדה לחץ הדם שלי עולה. ברגיל לוקחת לעיתים חצי לוריוון אבל לקראת הניתוח קיבלתי מרשם גם לקסנקס. השאלה אם להתחיל לקחת כמה ימים לפני שתהיה השפעה או רק באותו יום. מציינת שמהחרדה קופץ לי הלחץ דם. תודהפתח בחלון חדש -
כתר גבוה מידי (לת)
שוש 10/08/2018 | 22:35יש לי 2 כתרים צמודים שכבר נפלו והדבקתי כמה פעמים ותמיד הכל היה בסדר. הפעם אני חושבת שהכתר גבוה קצת,עברו 5 ימים ולא הייתי בטוחה אבל זה קצת מציק לי וגם נתפס לי הצוואר וקראתי שייתכן ויש קשר. אני קצת בלחץ כי זה רופא שאני לא מכירה והרופא שלי מאוד רחוק ממני. האם אצטרך שיםרקו וידביקו אותו שוב? עד כמה חשוב לטפל בזה מבחינת מהירות?פתח בחלון חדש -
השתלת שיניים קדמיות (לת)
גלי 28/06/2018 | 17:15בת 48 חרדתית מאוד, זקוקה להשתלת שיניים קדמיות עליונות ותחתונות בגלל שהשיניים מתנדנדות והמראה מאוד לא אסטתי. חוששת שלא ארגיש איתם נוח בפה כאילו עצם זרפתח בחלון חדש -
כאבים חזקים חודש אחרי סתימה (לת)
אליה 24/04/2018 | 09:00יש לי כאבים מאוד חזקים חודש ושבוע אחרי שעשיתי סתימה ושמו לי חומר שהיה אמור להרגיע ואח"כ כשגם זה לא עזר אמרו לי שזה רגישות בסתימה ואין מה לעשות האם זה מצריך טיפול שורש או לא כי אני מפחד שזה יגיע בסוף לעקירהפתח בחלון חדש -
דחיסת מזון ופתרונו (לת)
חסוי 25/04/2017 | 21:32שלום אני אחרי טיפול שורש ונוצר לי רווח ליד הטיפול ואמרו לי שזה דחיסת מזון וכתר יפתור את הבעיה אבל אני בת 17 וכמה חודשים האם זה אפשרי לעשות כתר בגיל הזה? כי כואב לי ממשפתח בחלון חדש -
שאלה דחופה בנוגע לסתימות (לת)
מטופלת מודאגת 22/03/2017 | 07:32שלום, בחודש האחרון אני עוברת טיפולי שיניים, במהלך הטיפול שמתי לב שהרופא קודח בצד השן על מנת לשים את הסתימות . הרגשתי בכל השיניים העליונות חורים בצדדים. האם זה הגיוני ? לפי הסרטונים ראיתי שקודחים רק בתוך השן ולא גם בצדדים .פתח בחלון חדש -
חור בשן ופחד מהטיפול
חן 15/08/2016 | 02:46יש לי חור די גדול בשן אני יכולה לראות אותו ומסביב לשן מקדימה יש צהוב חום כזה אני יודעת שאני צריכה ללכת לרופא שיניים דחוף כי המצב לא טוב אבל אני מפחדת כל דבר שקשור למרפאת שיניים מפחיד אותי מהמקדחה עד לזריקה ואני אפילו לא אומרת להורי על החור מהפחד שיכריחו אותי ללכת אני נורא מפחדת ולא יודעת מה לעשות עם זהפתח בחלון חדש-
טיפול באוניברסיטת תל אביב
אוניברסיטת תל אביב 27/02/2017 | 16:02המרפאה לפסיכופיזיולוגיה אוראלית שביחידה למדעי ההתנהגות בבית הספר לרפואת שיניים באוניברסיטת תל אביב מטפלת באנשים הסובלים מחרדה דנטאלית , רפלקס הקאה מוגבר ושאר קשיים המונעים קבלת טיפול דנטאלי רגיל . המרפאה כוללת צוות רב מקצועי הכולל רופאי שיניים שקבלו הכשרה בהיפנוזה רפואית ובטכניקות נוספות מתחום מדעי ההתנהגות וכוללת גם פסיכולוג קליני.ניתן ליצור קשר בטלפון 036406016 או לשלוח מייל ל dentfear@gmail.com
-
-
לאחר טיפול שורש (לת)
יעל 07/01/2017 | 10:28אני אחרי טיפול שורש אצל מומחה שגמר בשן טוחנת עליונה הכי אחרונה (לא בינה) אמר שלא בטוח שכדאי יהיה לשים כתר אולי רק מבנה מה דעתך בנושא לא מסוכן רק מבנה אשאל את הרופאה המשקמת ונתייעץ אבל במיוחד שאני גם שוחקת ופוחדת שהסיכוי לשבירה יותר גדול ועד שיעשו סד בגלל עוד משהוא יעברו כמעט חצי שנה כי אני באמצע עוד טיפול ועד שייגמר כל ההחלמה והשיקום מה דעתך יש מצבים שעושים רק מבנה או שמומלץ כתר וברור שאתייעץ עם הרופאה ונחליט ביחד, מה שאני הרבה שוחקת ועשיתי כבר כמה פעמים נזקים , אם שן רגילה לא מחזיקה מבנה ללא כתר בהרבה יותר חלש ולמרות שהנזק לא גדול מאוד שאמר שאפשר בלי כתר אבל בעקבות שחיקותיי לא בטוחה שיחזיק מעמד ולא יגיע לסיבוך יותר גדול , לא עדיף במצב כזה כתר בכל מקרה יש לי תור למשקמת למבנה בכל מקרה ואתייעץ איתה אבל מה את היית ממליץ במקרה כזה .פתח בחלון חדש -
כאב בשן שלא טופלה מה עושייםםם (לת)
רוסלנה 25/04/2016 | 03:52אני בהריון (לפי מה שהבנתי מהמזכירה של הרופא שלי , הוא לא עושה טיפולים בשליש הראדון של ההריון ) לכן חיכיתי עד עכשיו, אבל עכשיו אני כבר שבוע ימים עם שן שבקושים נישאר ממנה משהו וחניכיים שהיתנפחו בצורה מוגזמת מסביב לשן , טעם של מוגלה בפה וכאבי טופת , כרגע אין לי כסף ללכת לרופא השיניים או לעזרה ראשונה (סוף חודש קשה ) לאן ניתן ליפנות ?? אציין שגם עם אלך לרופא השיניים לבדיקה ומירדם אנטיביוטי אני עדיין תקוע בלי שקל בכיס והמצב שלי יהיה כאב טופת מרשם בידיים בלי אפשרות ליקנות תרופה . האים יש אפשרות לגשת למיון? אני מפחדת שהזיהום הזה יתפשט לי על כל הפה , היתנפח לי בחיך העליון , וכואב לי ליבלוע ! מה עושים?פתח בחלון חדש -
שן שנשברה ונשאר שתל דנטלי באופן תמוה (לת)
מאי 27/03/2016 | 01:19שלום , שאלתי היא קצת מסובכת ומאוד מוזרה אך אנסה לתאר זאת למרות שאני עצמי לא מבינה איך זה יכול להיות לפני כשנתיים בערך נשברה לי השן הקדמית ( ומלבדה גם עוד שתי שיניים קדמיות וכולן טבעיות ) ומכיוון שבשן הזאת לא עברתי מעולם שום טיפול שורש או טיפול כלשהו אחר איני מבינה איך נשאר במקום שבו נשברה השן שתל דנטלי כמו ברזל שמפריע לי 24 שעות עד כדי כך שכבר שנתיים ואולי יותר מזה אני ממששת את השתל עם הלשון ללא הפסקה של שנייה אחת ובמשך 24 שעות אבל השאלה היא : אם ויתכן שכן עברתי טיפול בשן זאת לפני שנשברה ( למרות שב99 אחוז לא עברתי טיפול דנטלי כלשהו שקשור בשתל דנטלי כפי הזכור לי ויש לי רק ארבעה כתרים קדמיים )וחלק זעיר כמו קו נשאר מהשן עצמה וכן ברזל מעין שתל דנטלי אם זהו אכן שתל דנטלי צמוד לחיך מאחורי פיסת השן הזעירה שנשארה לאחר שבירת השן ( בצורת קו בצמוד לחיך למעלה )אם כך שאלתי היא מה יכולה להיות הדרך להוצאת השתל אם זהו שתל כלומר האם יש סיכוי להוציאו בכלל ואולי בהרדמה כללית מבלי לעקור והרי לא נשאר כלום מהשן מלבד פס דק בחיך ואני מבינה שעקירה לא קשורה לכך כי יש גם את שורש השן אך בכל זאת אני חייבת לשאול אם יש דרך להוציא את השתל בטיפול אחר מלבד עקירת השן ואפילו בהרדמה כללית מכיוון שאני פוחדת פחד מוות מטיפולי שיניים ונמנעת כבר חמש עשרה שנים להגיע לרופא שיניים למרות שעברתי ארבעה טיפולי שורש ויש לי ארבעה כתרים וגם סתימות שורש ( סתימות כסף) הטוחנות פיתחתי חרדה דנטלית שהיא עבר יותר מחרדה ממש פוביה שעיקרה היא שאיני מוכנה להתקרב לקליניקה של רופא שיניים וחושבת רק על טיפולים בהרדמה כללית אך בגלל עלותם היקרה אני נמנעת לגמרי מטיפולי שיניים ובמקרה גיליתי בגוגל את הפורום הזה . יש לציין שאני סובלת מאין ספור חרדות ולא רד מחרדה דנטלית ולא מוכנה לקבל שום טיפול נגד חרדות אילו . בתודה , ים.פתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים