פורום חרדה דנטלית - עמוד 4
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
תעזור לי בבקשהב 20/12/2015 | 04:11יש לי בעיה עם אחת השיניים אולי כבר יותר לפני שנה וחצי הטיפול שהיה צריך לעשות זה טיפול שורש שלוש תעלות פחדתי ועכשיו אני אפילו מפחדת יותר כי הכאבים נהיו יותר חזקים ובשטח יותר גדול אני לא יודעת איך לפתור את הבעיה של הפחד מרופא שיניים כי אין משהו ספציפי שממנו אני מפחדת אלא מהכל ביחד אני פשוט לא אוהבת ללכת שונאת את המקדחה הזריקה הריחות הסקשן הרופא שמכניס לפה אצבעות ולא אכפת לו אם כואב או לא בקיצר הכל הכל. בגלל שהכאבים נהיו כבר חריפים מאוד ומעירים אותי בלילה כמו עכשיו החלטתי שאני ילך לבדוק כשייפסקו הכאבים אבל הם לא נפסקים כבר הרבה זמן. למען האמת היה זמן שהם כן נפסקו ורציתי להזמין תור אבל או שהיה לי הרבה דברים דחופים חוץ מרופא ברצינות לא חיפשתי להתחמק או שפעם אחת הרופא לא יכל באותו זמן ופחדתי שעד התור הכאבים יחזרו ולא טעיתי אז לא קבעתי תור. עד עכשיו אני שותה או אדוויל ליקויד גל או נורופן קוויק הנורופן יותר טוב אבל הכאב חוזר אחרי כמה שעות והוא גם לא מעלים לי איזו גולה בצבע אדום חזק שגודלת לי כל פעם ועכשיו היא נמצאת שם כבר חודש הגולה הזו כואבת לפעמים ולפעמים היא סתם שם בלי שהיא כואבת ואני לא הולכת לרופא עד שהכל ייעלם הגולה והכאבים כי ככה אני יבוא יותר רגועה ופחות פאדיחות כי אני בת 20 ואני מתנהגת כמו תינוקת אצל רופא שיניים ממש פאדיחה. יש לי אומץ לפוצץ את הגולה בעצמי אני רק לא יודעת איך, זה נראה כאילו אם אדקור עם הציפורן תרד הנפיחות אבל ניסיתי וזה לא ככה. מה אני יכולה עוד לעשות? עם הכאבים ועם הגולה אני לא ילך כי אני יודעת שהוא ילחץ לי על הגולה וזה יכאב (זה קרה בפעם הזו לפני שנה וחצי שגם היו כאבים שמעירים בלילה וגם היה לי גולה והלכתי לרופא ואמרתי לו שזה כואב ושלא ייגע והוא כאילו לא שמע אותי ולחץ חזק ושאל אם כואב כאילו לא אמרתי לו לפני שניה שכן ואז הוא הביא לי כדורים ששכחתי את השם וזה עזר אחרי שני כדורים הגולה התפוצצה וירד משם דם ומשהו לבן אבל לדעתי הוא יכל לחסוך את הלחיצה על הגולה.. לא באתי לתור לטיפול שורש שנקבע לי) כל הפה שלי רגיש לכל נגיעה. אני גם חושבת שהתנפחתי בפנים כמו כדורגל בגלל הבעיות בשן. הקפדתי לא להפריז בכדורים חזקים ונורופן סה הכי חזק ששתיתי לכן אני חושבת שיש לי עוד אופציות שאני יכולה לנסות אבל אני לא יודעת מה ואני רוצה הכוונה. אתה יודע או יכול לנחש איזה כדורים הוא הביא לי פעם שפוצצו אותה? חשוב לי להגיד שנראה לי שהגולה הזו זה לא מורסה כי אמרו לי שמורסה לא כואבת ולי הגולה כן כואבת אז מה שיש לי זה לא מסוכן (הבנתי שמורסה זה דבר מסוכן). מבקשת את עזרתך הגדולה להעלמת הכאבים והגולה ממש מתחננת. לילה/בוקר טוב!פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אז גם לי חשוב
ד"ר איתי לייסר 23/12/2015 | 09:29אני לא זלזלתי בשאלה שלך אבל חשוב היה לי שתביני שלהשאיר את המצב כמו שהוא יגרום רק להידרדרות ואין משהו טוב לומר על השארת המצב. מצד שני, זה שעברת טראומות מטיפולי שיניים אכן מסביר את התנהגותך אבל בטיפול שיניים נכון עם יחס נכון ניתן להתגבר על הכל וההימנעות היא הכיוון ההפוך מההתמודדות
-
חשוב לי להגיד ש..
ב 23/12/2015 | 09:07לא התכוונתי לזלזל. אני פשוט בבעיה, כי מצד אחד אני לא מרגישה טוב, כואב לי, החניכיים שלי נפוחות, נהייתי עצבנית, לא טוב לי והרבה כי אני מפחדת ממה יקרה אם אמשיך ככה. מצד שני, אני מפחדת לטפל אז סה"כ רציתי לדעת מה הכי קיצוני שיכול לקרות רק כדי להירגע.. כי לדוגמא עם עיוורון ח"ו אני לא יוכל להתמודד ואני מעדיפה טיפול שיניים אבל המשפט "פגיעה בארובות העין" לא אומר לי כלום.. ומבחינתי אם זה לא יזיק לתפקוד והמצב לא יהיה יותר גרוע ממה שהוא עכשיו אז אני מעדיפה את המצב עכשיו מאשר טיפול שיניים.. אתה יכול לאמר שאני בגישה לא נכונה, שאני טיפשה אבל אני ממש לא מזלזלת.. אתה זה שזלזלת בשאלה שלי.. אבל זה לא משנה עכשיו! נפגעתי בחיי (גם רגשית וגם טיפולית) מרופאי שיניים, אני לא נולדתי מפחדת . וממך לא נפגעתי אין לי סיבה להיפגע! לא יודעת איך בכלל זה הגיע למקום כזה.. בכל אופן, שיהיה לך יום טוב ובאמת תודה רבה על כל התשובות..
-
תשובת מומחה
זה מהר?
ד"ר איתי לייסר 23/12/2015 | 06:41קודם כל, אם נפגעת בכל זאת, אני מצטער. שנית, אם נרתעת אז אולי זו הייתה המטרה... להעביר לך מסר שהכיוון אליו את הולכת הוא פשוט לא נכון ומסוכן והזלזול שלך בכיוון הזה גרם לי להגיב כפי שהגבתי (ששאלת על עיוורון בזלזול). זה היה נשמע כאילו מישהו שואל רופא אורתופד האם הוא יכול לחיות אחרי שיקפוץ מקומה עשירית..... הדבר הראשון שמעניין אותי הוא להסיר את הפחדים והחרדות מהמטופלים שלי ובתוך ימי עבודה לא קלים אני מנסה לענות כאן בפורום על תשובות ואם תקראי את כל התשובות בשנה האחרונה אני חושב שתראי שהייתי סבלני מאוד עד לנקודה שבה ראיתי שאין לי מה להוסיף (וזה לא קורה לעיתים קרובות מידי לדעתי). מבטיח לך שבטיפולים דברים כאלה לא קורים כי האינטראקציה שונה לגמרי והתשובות מחלחלות למקום נכון. שיהיה לך המון בהצלחה
-
לא פגועה
ב 22/12/2015 | 21:03באמת קצת נרתעתי מהתגובה אבל שורה תחתונה הוא בכלל לא חייב לענות לי. אני לא לא הולכת כי אני פגועה אלא כי אני מפחדת מרופאי שיניים.. הנה דוגמה שהם מתעצבנים מהר ;) הכל בסדר. תודה אביה..
-
תקשיבי..
אביה 22/12/2015 | 20:58נשמה, הייתי חייבת להגיב, אני קוראת פה מידי פעם והשרשור הזה תפס את העין.. נשמע מהתגובה שלך שנפגעת מהתגובה האחרונה של הרופא (שאגב, מקדיש מזמנו ועונה בסבלנות רוב הזמן). אבל תעשי טובה לעצמך בלבד ותלכי לרופא שיניים. ואם את אוהבת לשאול אז תשאלי את הרופא שיטפל בך עד שתביני הכל! אל תיפגעי לי פה ותעשי דווקא כי בסוף זה יפגע אך ורק בך. ב ה צ ל ח ה
-
.
ב 21/12/2015 | 22:42דווקא אני רוצה להבין. אולי פשוט יש לי בעית הבנה. סליחה באמת. תודה רבה לך שיהיה לילה טוב.
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר איתי לייסר 21/12/2015 | 22:23תשאלי כירורג פה ולסת והוא יגיד לך אבל זה כל כך מיותר מה שאת עושה כי זה תלוי בכל כך הרבה נתונים שאי אפשר לענות לך פרט לכך שאסור להזניח. אני מרגיש שאין לי מה לענות לך על זה יותר. פעם ראשונה בעשר וחצי שנים שאני מרגיש שמי ששואל אותי פשוט לא רוצה להבין... כן, גם הצורך בטיפול שורש הוא אותו העיקרון בדיוק. לגלות סדק צריך בדיקה של רופא שיניים. שיהיה לך בהצלחה
-
המשך
ב 21/12/2015 | 22:11מה ז"א תאורטית לאובדן ראייה..? אבל מה זה יכול לגרום בשכיח, לא תאורטי? מה קרה תכל'ס לאנשים שלא טיפלו? ובקשר לאנטיביוטיקה, אצלי זה לא עקירה אלא טיפול שורש.. כלומר זה לא סדק. זה על אותו עיקרון? מה זה סדק איך אני יכולה לדעת אם יש לי?
-
תשובת מומחה
תשובות
ד"ר איתי לייסר 21/12/2015 | 21:56הנזקים בהתפשטות זיהום לארובות העיניים עלולים תאורטית אכן להיות גם אבדן הראיה. ההבדל בין דלקת אזניים או עיניים או גרון לבין זיהום בעצם שסביב שורש השן הוא שבזיהום בעצם שסביב שורש השן מקור החיידקים הוא מחלל הפה והסיבה יכולה להיות למשל סדק בשן. האנטיביוטיקה רק תקל על הסימנים זמנית אבל עד שלא יעקרו את השן הזיהום יחזור כי אי אפשר להעלים את הסדק בלי לעקור את השן ואי אפשר להעלים את החיידקים מהפה ע"י יותר אנטיביוטיקה כי יש מעל 500 זני חיידקים בפה ואנטיביוטיקה פוגעת גם בחיידקים טובים שנמצאים למשל במערכת העיכול והכרחיים לתפקוד תקין של הגוף.
-
המשך
ב 21/12/2015 | 21:37שלום אני צריכה להבין עוד כמה דברים.. רפרפתי בשאלות פה וראיתי שהסיכון בלא לטפל בשן זה שהזיהום מתפשט ויכול להתפשט לארובות העיניים.. מה קורה אם זה מתפשט לארובות העין? מה זה אומר? עיוורון? ואם שותים אנטיביוטיקה למה זה לא עוצר לגמרי את הזיהום? כלומר נגיד ויש לי דלקת אוזניים אני יקבל אנטיביוטיקה וזה יספיק.. אני רוצה להבין מדוע בשיניים חייב גם טיפול אצל רופא? ואולי אם מגדילים את כמות האנטיביוטיקה זה יכול לעזור?
-
תודה..
ב 20/12/2015 | 09:39תודה..
-
תשובת מומחה
לא חובה
ד"ר איתי לייסר 20/12/2015 | 09:01עדיף שהרופא שיראה אותך עכשיו יהיה גם הרופא שיטפל בהמשך. הרופא יחליט כשיראה את המצב האם מוקסיפן יספיק אבל נשמע לי שעדיף משהו חזק יותר על פניו (אבל הוא יבדוק ויחליט). בטיפול החירום לדעתי אפשר יהיה להמנע ממקדחות בכלל ולעשות את האבחנה כמו שצריך ולתת אנטיביוטיקה אבל בהמשך כמובן יהיה צורך לטפל וזה כבר תלוי מה עושים (האן צריך מקדחה או לא)
-
המשך
ב 20/12/2015 | 08:25זה אומר שאם אני מתחילה אצל רופא אחד אני חייבת לסיים אצלו? כי הוא היחיד שראה לפני שהמצב נהיה יותר טוב (נגיד והוא יביא אנטיביוטיקה).. מוקסיפן יעזור לגולה או שהרופא יביא משהו חזק יותר? מה אתה חושב? יש מצב שהאנטיביוטיקה לגמרי תעזור ולא אצטרך טיפול עם מקדחות וכו? או שאין תקווה?
-
טוב תודה
ב 20/12/2015 | 08:18אני פשוט מחפשת כמה שפחות לסבול.. תודה על ההבהרות.
-
תשובת מומחה
אנסה להבהיר שוב...
ד"ר איתי לייסר 20/12/2015 | 08:15אם המצב כעת אמור לגרום לרופא להחליט לעקור, אבל לא תלכי אליו אלא תקבלי אנטיביוטיקה מרופא משפחה (ואני מקווה שהוא לא ייתן לך כי הוא יבין את מה שאני רושם כאן), זה יגרום למצב כאילו להראות פחות נורא ממה שהוא ויוחלט לנסות לעשות טיפול בשן ולא עקירה ואז בהמשך הדרך הכל יתמוטט (אחרי שעברת 5-8 טיפולים) ויהיה שוב זיהום והרופא ייאלץ לומר אז שצריך לעקור אותה. לא תצטערי על כל הפגישות שעשית סתם ועל הכסף שזה עלה לך? רפואה דורשת אבחון מדוייק וזה כולל לראות את המצב האמיתי, בלי מסיכות. אי אפשר להכנס למערה חשוכה בלי פנס ולמצוא את הדרך בלי להתקל בסלעים. אם תקחי אנטיביוטיקה, תקחי לרופא את הפנס, את הכלי שיעזור לו לאבחן.
-
תשובת מומחה
שוב...
ד"ר איתי לייסר 20/12/2015 | 08:10אם את יודעת שהוא לא ישתלט על עצמו, אז או שאת טועה או שאת צריכה להבהיר לו שאסור לו או שאת צריכה למצוא רופא שיקשיב לך.
-
תשובת מומחה
הטעו אותך
ד"ר איתי לייסר 20/12/2015 | 08:08אנטיביוטיקה היא לא משכך כאבים אלא היא מחסלת זמנית את החיידקים שגרמו לזיהום וסימני הזיהום יורדים וכתוצאה מכך גם הכאבים. כשיורדים סימני הזיהום, האבחון עלול להיות לא נכון.
-
המשך...
ב 20/12/2015 | 08:07קראתי שוב את מה שרשמת בתשובתך השניה. רשמת: "ותגיעי לרופא השיניים במצב טוב יותר מבחינת השן, רופא השיניים עלול לאבחן לא נכון את המצב". לא הבנתי מה הבעיה לבוא במצב יותר טוב ושהרופא יאבחן את המצב כמו שהוא עכשיו? מה אכפת לי מה היה? למה לא להשתמש בתרופות ולבוא לטיפולים במצב טוב וככה פחות לסבול? ואולי גם הרופא יראה שהמצב לא כל כך רע וישפיע על ההחלטות שלו כמו אולי לא עקירה או שורש ובכלל סתימה.. בלי "דעות קדומות" כי המצב היה גרוע..
-
המשך
ב 20/12/2015 | 07:58אני יספר לו שהיתה גולה אני אפילו יצלם לו.. אתה אומר שאם אבקש לא ליגוע הוא לא ייגע אז אני פשוט ימגר את הסיכון שהוא ייגע בכל זאת ולא ישתלט על עצמו.. אני פשוט יודעת שהוא ייגע ויכאב
-
המשך...
ב 20/12/2015 | 07:56אמרו לי שאנטיביוטיקה רק מעלימה כאב שזה מה שאני רוצה ולא פותרת בעיות בשיניים אז למה שהרופא לא יאבחן טוב אם הבעיה נשארת כמו שהיא?
-
תשובת מומחה
זו תהיה טעות
ד"ר איתי לייסר 20/12/2015 | 07:51אני יודע להוריד את כובע רופא השיניים אבל זה לא המקרה לעשות זאת כי אם רופא המשפחה שלך יעשה לך את הטובה הזו וייתן אנטיביוטיקה ותגיעי לרופא השיניים במצב טוב יותר מבחינת השן, רופא השיניים עלול לאבחן לא נכון את המצב. כל המטרה (ותורידי לרגע את כובע הפחדים) היא לאבחן את המצב האמיתי ולטפל בו ראשונית ולדעת בדיוק מה המשך הטיפול.
-
המשך...
ב 20/12/2015 | 07:36האם רופא משפחה יכול להביא מרשם לאנטיביוטיקה בגלל כאבים בשיניים? לא מתחמקת רוצה ללכת אחרי שלא יכאב. אתה יכול להבין אותי (תוריד את הכובע של הרופא שיניים לדקה).
-
תשובת מומחה
הנחיות חשובות
ד"ר איתי לייסר 20/12/2015 | 07:25כמה דברים חשובים: הדבר החשוב ביותר הוא אמון ומה שלווית לפני שנה וחצי הרס לך את האמון ברופא השיניים. אין דבר כזה שמטופלת תאמר לי לא ללחוץ על הגולה ולא אכבד את בקשתה. מה שאמרו לך לגבי מורסה הוא לא תמיד נכון (מהמר שמי שאמר לך הוא לא רופא שיניים) וחשוב מאוד שתגשי כמה שיותר מהר לרופא שיניים. יש המון דרכים להתמודד עם חרדות מטיפולי שיניים. ממה שתיארת, ייתכן מאוד שכשתלכי לרופא השיניים, ותעמדי על כך שלא יפוצץ את הגולה (ואל תעשי זאת בעצמך עם ציפורן בבקשה, הוא יצלם ויבדוק (בלי להכאיב), הוא כנראה ייתן לך אנטיביוטיקה שתפתח לך חלון הזדמנויות ללא כאבים לצורך טיפול. זה לא בריא לחיות על משככי כאבים ולא נכון יהיה להעלם אחרי שתקבלי את האנטיביוטיקה כי זה יחזור שוב ואולי חמור יותר אז את חייבת למצוא את רופא השיניים שיעזור לך להתגבר על הפחדים וביחד תתמודדו עם הכל. זה אפשרי לגמרי, מניסיון. אל תנסי להתחמק מלגשת לרופא השיניים ואל תחכי שהכאבים יעברו כי הטיפול חייב להיעשות ע"י רופא וזה יקל על הכאבים עד לטיפול שיעלים אותם סופית. בהצלחה
-
תשובת מומחה
אז גם לי חשוב
-
משחת שינייםלורן 19/12/2015 | 19:25תוכל בבקשה להמליץ לי על משחת שיניים לשיניים רגישות? כואב לי במגע עם מים קרים. תודה.פתח בחלון חדש
-
תודה על ההמלצה!
לורן 19/12/2015 | 20:07שבוע טוב
-
תשובת מומחה
משחה לשיניים רגישות
ד"ר איתי לייסר 19/12/2015 | 20:06קולגייט סנסיטיב פרו ריליף (בלי תוספות כמו הלבנה או מולטי פרוטקשן). ממליץ להניח משחה בצורה מקומית עם האצבע על האיזור הרגיש ואח"כ לצחצח את השיניים כרגיל כולל האיזור הרגיש. בנטסף מומלץ לגשת לרופא שיניים לוודא שאין סיבה לרגישות כמו חור בשן
-
תודה על ההמלצה!
-
תיקונים ושחיקהשירה 18/12/2015 | 21:29רציתי לשאול אם היית ממליץ לעשות תיקונים בכל מקרה אם הדבר לא עושה סיבוך גדול ברור שבפגישה הבאה אדבר ואבדוק את העניין עם הרופאה לעומק אבל לדעתך אם ראית מצב שהכל אפשרי ולא טיפול מסובך מדי ואפשרי היית ממליץ לתקו את השברים שנעשו מהשחיקות ושאלה שנייה יכול להיות שהשחיקה מתחילה להחמיר כי הרבה פעמים מתעוררת בלילה מהתעוררות מהשחיקה וגם בבוקר כאב קל שלא היה ופעם היתה שליקה כבר חזקה שהיו כאבים חזקים שנמשכו כמה ימים ועוד פעם שנמשך יום האם זה אומר שהשחיקה מתחילה עוצמה בהרבה יותר או שבגלל שיש שיניים חלקם עם שחיקה הרגישות שלי יותר גבוהה?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תלוי
ד"ר איתי לייסר 19/12/2015 | 12:41תלוי ברופא ובך ובזמן שתקציבו לזה. יש אפשרות לחלק לפגישות אם זה הרבה תיקונים או לעשות באחת אם זה לא קשה לשניכם
-
תיקונים
שירה 19/12/2015 | 10:16יש אבלכל מיניתיקונים חלקםלמעלה וחלקם למטה האם כל התיקוןבדרך כלל נעשה בפגישה אחת או יותר?
-
תשובת מומחה
כן וכן
ד"ר איתי לייסר 19/12/2015 | 08:51אם הדבר לא עושה סיבוך גדול מידי אז בהחלט רצוי לשקול לעשות תיקונים אבל רק בתנאי שמייד לאחר מכן עושים סד לילה קשיח ללסת העליונה. מה שתיארת בהחלט נשמע החמרה של השחיקה וזה רק מדגיש את הצורך בסד לילה.
-
תשובת מומחה
תלוי
-
שן שבורהנועם 17/12/2015 | 07:41עברתי תאונת דרכים קלה לפני שלושה ימים. קלה מאוד אפילו למרפאה לא הלכתי.. יש לי מכות יבשות ביד וברגל. בנוסף נשברה לי שן קדמית וקצת כואב. אני מושבתת בבית עכשיו אבל כשאתחיל לצאת בחוץ אני יודעת שאני ממש לא יכולה להישאר עם חצי שן. אבל אני מפחדת שיעקרו לי אותה ואני רק בת 19. יש דרך להשלים שן בלי לעקור? כי אני באמת מפחדת מעקירות ומרופאים.פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אין בעד מה
ד"ר איתי לייסר 17/12/2015 | 16:04ובהצלחה
-
המשך
נועם 17/12/2015 | 16:03שלא תחשוב אני הרבה זמן מתכננת ללכת לרופא שיניים בקרוב סתם לבדיקה.. אבל פתאום זה השתנה לזה שאני חייבת ללכת וזה משנה את כל התמונה.. כי זה כבר לא בחירה כי אין לי שן מקדימה ואין לי ברירה כי זה לא יפה.. וזה מלחיץ.. אני פשוט יהיה חייבת לעשות כל מה שיאמרו לי.. תודה רבה על התשובות..
-
אוקיי
נועם 17/12/2015 | 15:51ידעתי שנדפקתי עם התאונה הזו.. גם ככה לקחתי אותה קשה ועכשיו זה. לא נורא. תודה יום טוב...
-
תשובת מומחה
אין טעם לדבר באוויר
ד"ר איתי לייסר 17/12/2015 | 14:45אם צריך לעשות טיפול שורש ויעשו לך רק סתימה, יהיו לך כאבי תופת ובנוסף תוכלי ככל הנראה לתבוע את הרופא על רשלנות רפואית ולהרוויח הרבה כסף. אף רופא לא יסכים לכן לעשות לך סתימה אם חייבים לעשות טיפול שורש אבל אין טעם לדבר באוויר. את חייבת לאזור אומץ, למצוא רופא שמתאים לך ולטפל. את מפחדת מטיפול שורש אבל ללא סיבה כי איך שלא תסתכלי על זה, גם אם עושים סתימה וגם אם עושים טיפול שורש, צריך יהיה להרדים את השן ואז כלום לא יכאב והקידוח לא יפריע.
-
תשובת מומחה
תמצאי מי שיבין
ד"ר איתי לייסר 17/12/2015 | 14:42אבל מצד שני, את כנראה לא ממש מבינה כי אין סתם דבק. המדובר בשחזור שן אסתטית וזה אמור להחזיק בכוחות לעיסה ואין אפשרות להתחמק מזה. חשוב יותר מזה לנסות להתגבר על הפחדים וזה באמת אפשרי.
-
המשך
נועם 17/12/2015 | 13:56אפילו כבר לא אכפת לי שיקדחו לי בשן אבל לא טיפול שורש.. אם יקבעו טיפול כזה לא יהיה אפשר לוותר על זה אם הדבר היחיד שמפריע לי זה אסטתיקה? אם הרופא יגיד טיפול שורש ואני יאמר לו שיעלים עין ויתקן את השן חיצונית אני לא חושבת שיסכים אני אפילו מתביישת לבקש את זה כי אני לא מבינה בזה כלום ומה אני מתערבת באיזה טיפול צריך.. אבל יש סיכוי שהוא יזרום? ואני ישלם כמו טיפול שלם. פשוט לא בא לי זריקות וטיפולים.. אני לא אוהבת זה מלחיץ אותי.
-
מבינה
נועם 17/12/2015 | 13:50אבל לא מבינים אותי.. רשמת שכשחסר חומר שן עושים סתימה אבל אם זה משהו שלא מפריע לי? הדבר היחיד שמפריע לי שאין שם שן. לא אכפת לי שתהיה בלי חומר רק שיהיה אסטתי.. אין איזה דבק? בלי חומר שן זה לא יחזיק מעמד? אני לא יודעת מה אבל אין איזה משהו פשוט? ישר כשנשברה לי השן ידעתי שעם זה אני הכי יסתבך. אני חייבת לתקן כי זה בולט..
-
תשובת מומחה
חשוב שתביני
ד"ר איתי לייסר 17/12/2015 | 13:20נועם, אם יש כאבים בשיניים שלא עוברים ע"י משככי כאבים חייבים לבדוק ולדעת במה מדובר. סתימה בשן עושים כשיש חור או כשיש חוסר של חומר שן. אם השן נשברה אז יש חוסר של חומר שן ולכן צריך לעשות סתימה והתיאור היפה יותר היא שחזור כותרת השן. יש מקרים בהם לא צריך לקדוח אבל בסתימה קדמית אסטית לרוב צריך לקדוח לפחות מעט. יש רופאים שמטפלים בגישה אישית שניתן להתחבר אליה ולעבור המון טיפולים ולהתגבר על הפחד. בשום אופן אני לא ממליץ לך להשאיר את המצב כך אלא לגשת לבדוק. קצת בלבלת אותי עם התאורים אז תתני לרופא לבדוק ולתת לך את כל התשובות. אם תשאירי את המצב כמו שהוא אכן יש סיכוי שהמצב יחמיר לצורך בעקירה וחבל...
-
תשובת מומחה
שחזור כותרת השן
ד"ר איתי לייסר 17/12/2015 | 13:20לרוב כן והסברתי את זה בתשובה המפורטת שנתתי
-
סתימה אסתטית
נועם 17/12/2015 | 10:14סתימה אסתטית זה גם עם מקדחה?
-
המשך
נועם 17/12/2015 | 10:13לא הבנת אותי.. יש לי כאבים חזקים בגוף וכאבים בשיניים. אני לוקחת משככי כאבים בגלל הכאבים בגוף ולמרות זאת עדיין נשאר לי כאב בשן. מה הקשר טיפול שורש? השן לא נשברה כי יש לה חור אלא היא נשברה כי היא קיבלה מכה. אני מפחדת מטיפול כזה. ואני גם מפחדת מרופאים.. אין איזו הדבקה שאפשר לעשות בלי קדיחות וחפירות? זה חשוב לי רק רק מבחינה אסטתית. מה עליי לעשות? אם אין פיתרון אחר אני יישאר עם חצי שן?
-
תשובת מומחה
לגשת
ד"ר איתי לייסר 17/12/2015 | 09:45ברגע שרשמת כעת שאת מתה מכאבים אני ממש לא יכול לענות בלי שיבדקו את השן. סביר שההחמרה לא תובעל לעקירה אלא מקסימום לטיפול שורש וכתר אבל לגשת לבדוק בקרוב
-
המשך
נועם 17/12/2015 | 08:13אני מתה מכאבים.. לא רק מהשן ולכן אני לוקחת. תוכל לענות לי על הקטע של ההחמרה- האם במצב כזה אם אחכה שבועיים- שלוש זה יכול להחמיר או שאין דאגה לזה?
-
תשובת מומחה
בשמחה
ד"ר איתי לייסר 17/12/2015 | 07:59אל תקחי משכך כאבים בלי שכואב. אנימלא יכול להיות בטוח שלא יעקרו כי לא בדקתי את השן אבל מהתיאור הראשון שלך כך זה נשמע. הדאגה שלך תפתר ברגע שיבדקו ויצלמו את השן ויסבירו לך מה קורה.
-
המשך
נועם 17/12/2015 | 07:57והאם זה מסוג הדברים שאם עכשיו הטיפול הוא סתימה אסטתית יכול להיות שאם אחכה חודש הטיפול יהיה עקירה? או שבמצב כזה אין אפקט של החמרה? אני פשוט לא יוצאת מהבית ולא חושבת שאצא בשבועיים שלוש הקרובים.. סליחה על כמות השאלות.
-
ממש תודה
נועם 17/12/2015 | 07:53אני ממש מקווה שאתה צודק.. מה זה סתימה אסטתית? גם קודחים בשן או רק מדביקים משהו? אני לא יודעת איזה כאב יש לי חלש או חזק. אני שותה משככי כאבים בלי קשר לשן ועדיין אחריהם יש כאב קל בשן אז יכול להיות שהכאב הוא חזק רק נהיה קל בגלל הכדורים. אתה בטוח שלא יעקרו? אני דואגת מאוד. תודה.
-
תשובת מומחה
לא לדאוג
ד"ר איתי לייסר 17/12/2015 | 07:45בוודאי שיש דרכים להשלים ולא לעקור. אין מה לחשוב על עקירה לפני שבדקו את השן. אם אין כאבים חזקים ממנה אז זה בטח יסתיים בסתימה אסתטית (שחזור של הכותרת) ואפילו ללא צורך בכתר (עקירה רחוקה מאוד מהאופציות ההגיוניות לפי התאור שלך)
-
תשובת מומחה
אין בעד מה
-
שחיקת שינייםשי 15/12/2015 | 23:21אני חושבת שאני שוחקת שיניים. יש לי קנאקים רועשים וכאבים בעצם שליד האוזן. השאלה שלי אם יש סימנים חיצוניים שיכולים להעיד שזה כתוצאה משחיקה? האם לדוגמא השיניים אמורות להיות שקופות או שאין קשר? האם שחיקת שיניים זה בעצם גירוד של השיניים מול השיניים המקבילות? כי אני ממש לא מרגישה שאני עושה את זה. ועניין אחרון, התקשרתי למרפאה כלשהי והסברתי להם על הכאבים שיש לי בגולגולת (שמשבוע לשבוע הם יותר מורגשים). אמרו לי שעליי לפנות לכירורג פה ולסת. האם מדובר ברופא שיניים רגיל או משהו שיותר בסגנון של רופא משפחה והאם צריך הפניה מיוחדת כדי להיבדק אצלו? תודה!פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אין בעד מה
ד"ר איתי לייסר 16/12/2015 | 07:37ובהצלחה
-
תודה רבה
שי 16/12/2015 | 07:35.
-
תשובת מומחה
כן
ד"ר איתי לייסר 16/12/2015 | 07:23היפנוזה היא לא בדיוק מה שרוב האנשים חושבים והסרטים אשמים ברוב הטעויות האלו. בהיפנוזה המטופל לא מתנתק מהמציאות (ולא נתקע באף מקום) אלא מודע לגמרי למתרחש אבל זה לא מפריע לו כי הוא במצב מודעות שונה ובמצב זה ניתן להשפיע על תהליכים שונים בגוף ולגרום לשינויים שרוצים גם לאחר ההיפנוזה. כן, אני בעל רישיון לטיפול בעזרת היפנוזה ולמטופלים שבהם יש יתרון לטיפול בעזרת היפנוזה אני מסביר בפירוט הכל והם רואים שזה כלי מדהים שסך הכל עוזר להם לתקשר עם הגוף שלהם הרבה יותר טוב. צריך לבדוק לעומק את עניין הכאבים בגולגולת אבל סביר להניח שהם פשוט החמרה של נזקי השחיקה וההידוק ולכן החשיבות של סד ואם לא תתרגלי אליו אז אולי להעזר גם בהיפנוזה בהמשך.
-
אתה מהפנט?
שי 16/12/2015 | 07:06אני אשמח לדעת מה הקשר בין היפנוט לביטול שחיקה. שמעתי על היפנוט במקרה של חרדה וזה נשמע הגיוני.. מהפנטים את המטופל שיחשוב שזה לא כואב ואחרי שהוא חוזר למציאות אז הוא שוכח מה שהוא עשה.. לא התנסיתי אבל ככה זה נראה בסרטים בערך.. אבל שחיקה זה משהו קבוע בלסת.. מה זה יעזור שמהפנט יאמר לי "את לא שוחקת את לא שוחקת" איך זה פועל? יכול להיות שבזמן ההיפנוט אני יעשה מה שהוא אומר אבל אחרי כן אמשיך רגיל.. אני שואלת מסקרנות אני בחיים לא אלך להתהפנט אני לא יודעת איך אנשים לא מפחדים לא לחזור למציאות ו"להיתקע" שם.. אני בעבר פחדתי מאוד מאוד עד כדי שיתוק מרופאי שיניים ולפני חצי שנה סיימתי מ-ל-א טיפולים ושם באמת הרופא חשף אותי להיפנוט הזה והסביר לי.. אגב אני חושבת שבגלל כל טיפולי השיניים שעשיתי נוצרו לי כאבים בגולגולת.. לפני כן זה לא היה.
-
תשובת מומחה
כן
ד"ר איתי לייסר 16/12/2015 | 06:59רק בלילות. אם התכוונת לאינביזליין אז זה באמת דומה לזה
-
את הסד הזה שמים רק בלילות?
שי 16/12/2015 | 06:50אני לא מפחדת שלא אתרגל אליו אבל זה נשמע ממה שכתבת שזה מאוד קשה.. זה לא דומה בהרגשה לפלטה השקופה? כי בתמונה זה נראה אותו דבר
-
תשובת מומחה
אענה כאן על ההחמרה
ד"ר איתי לייסר 16/12/2015 | 06:38אין צורך ללכת לכירורג פה ולסת בשלב ראשון אבל אם לא מטפלים בבעיה זו, ההחמרה ללא ספק עלולה לגרור את הצורך בניתוחים במפרקי הלסת וזה יחייב התערבות של כירורג פה ולסת. אין דבר כזה רופא שיניים שמתמחה בשחיקה. פשוט תשאלי טוב טוב את מי שאת רוצה לטפל אצלו אם יש לו ניסיון בכך ורק אם יאמר לך שעושה סד קשיח ללסת העליונה תדעי שהוא כנראה יודע מה הוא עושה (הרבה רופאים עושים סדים רכים או מלבישים את הסד על הלסת התחתונה ואלו טעויות). בהצלחה
-
תשובת מומחה
חשוב מאוד לטפל
ד"ר איתי לייסר 16/12/2015 | 06:33יש מקרים בהם הגוף מתרגל להרגשה של הסד ובהמשך לא חייבים לשים אותו כל לילה. את הסד השיח ניתן להתאים בצורה שתהיה יותר נוחה ויהיה יותר קל להתרגל אליו. לאחר ניסיונות רבים להתרגל לסד קשיח ניתן גם לנסות לפתור את הבעיה ע"י היפנוזה (הוכיח את עצמו במרפאתי יפה מאוד) אבל רק ע"י רופא שיניים בעל רישיון להיפנוט.
-
שחיקת שיניים
שי 16/12/2015 | 00:31התואר "כירורג פה ולסת" גרם לחשש. מה לי ולמנתחים. אשאל על רופא שיניים שמתמחה בשחיקה מקווה שאמצא. תודה
-
שחיקת שיניים
שי 16/12/2015 | 00:26קראתי על סד קשיח- האם באמת יהיה חייב לשים אותו מרגע שמכינים עד סוף החיים? האם ההרגשה היא כמו פלטה שקופה ששמים אחרי גשר ליישור שיניים? כי אם כן זה לא יילך. את הפלטה ההיא לא שמתי כי תמיד שכחתי (לא בכוונה) עד שנשברה. אם אני זוכרת אז זו הברירה היחידה או שיש משהו אחר יותר נוח שלא דורש משמעת עצמית אלא קבוע? אני חשה בהחמרה בתנועות של הפה. פעם יכולתי לעשות הרבה תנועות שעכגיע קשה לי לעשות. מה הדבר הכי נורא שיכול לקרות אם לא מטפלים בשחיקת שיניים? זה יחמיר עד כדי מה?
-
תשובת מומחה
הידוק או שחיקת שיניים
ד"ר איתי לייסר 15/12/2015 | 23:36שלום שי, אכן יש סימנים חיצוניים על השיניים של הידוק או שחיקה וזה תפקידו של רופא השיניים לאבחן אותם. אכן שחיקת שיניים זה חיכוך השיניים של הלסת העליונה מול הלסת התחתונה. לא חייבים לגשת לכירורג פה ולסת ורופא שיניים כללי זה מספיק אלא אם הוא לא מתעסק בזה ניתן גם ללכת למומחה בשיקום הפה או אכן לכירורג פה ולסת. כירורג פה ולסת הוא רופא שיניים שהתמחה בכירורגית פה ולסת ואם הולכים במסגרת פרטית כמובן שלא צריך הפניה אבל שוב, לא חייבים ללכת אליו אלא מספיק רופא שיניים כללי שמתעסק גם בביצוע סדי לילה. הסד הכון לביצוע הוא סד קשיח ללסת העליונה.
-
תשובת מומחה
אין בעד מה
-
-
תשובת מומחה
ציפוי חרסינה בשחיקה
ד"ר איתי לייסר 13/12/2015 | 12:59אכן מאבדים פחות חומר שן אך בפה עם שחיקה הציפויים האלו לרוב נשברים די מהר ואז מצטערים על כך שבוצעו והם לרוב יקרים יותר
-
תיקונים
נועה 13/12/2015 | 12:51למה הציפוי לא טוב אם מחומר הסתימות לא טוב , לא עדיף ציפוי בכל זאת מאבדים פחות חומר שן , ובכתר לפעמים זה בהרבה יותר מסובך ?
-
תשובת מומחה
ציפויים
ד"ר איתי לייסר 13/12/2015 | 08:09אני מהמר שאת מתכוונת ללמינייט שזה ציפוי חרסינה או זירקוניה ואני לא ממליץ על זה במקרים של שחיקה, לכן לא רשמתי את זה קודם והדגשתי שמה שאת רשמת הם המומלצים במקרי שחיקה
-
תיקונים
נועה 13/12/2015 | 08:06אבל שמעתי שיש ציפויים לא זוכרת מאיזה חומר?
-
תשובת מומחה
לא מכיר
ד"ר איתי לייסר 13/12/2015 | 08:02לא מכיר עוד תיקונים מעבר למה שפירטת כשמדובר בנזקי שחיקת שיניים
-
תיקונים
נועה 13/12/2015 | 07:49ולגבי התיקונים איזה סוגים עוד משתמשים חוץ מחומר של סתימה. אני יודעת שגם כתר ואם כן צריך גם טיפול שורש ואמרו לי שיש עוד משהוא לפני כתר אבל לא זוכרת מה כי זה היה מזמן אז אתה מוכן לפרט לי את כל הסוגים שמשתמשים כיום?
-
תשובת מומחה
עכשיו כשיש שאלה אענה
ד"ר איתי לייסר 13/12/2015 | 07:02כמובן שאין באפשרותי לענות לגבי סוג החומר (אגב, אומרים חומר מרוכב ולא מורכב) כי לא ראיתי את השיניים ואת צילומיהן ואת המצב הסגר שבפה. התשובה הוודאית שלי לחלק השני היא שהסד הנכון ביותר לביצוע הוא סד קשיח ללסת עליונה. לא קל להתרגל אליו אבל בהחלט ניתן והוא הסד היחיד שיכול לגרום לך להפסיק להדק/לשחוק את השיניים כל עוד הוא יהיה בפה בלילות וזה ימנע את הכאבים.
-
תיקונים
נועה 13/12/2015 | 06:57אני חושבת לעשות תיקונים בשיניים משחיקות וגם שןמנפילה שרואים את ההבדל בגודל וגם רווחים . 1.נרא לך שבכל הדברים יבפיק תיקון בעזרת חומר מורכב או יכול להיות שמהשבירה שלפני מספיק שנים יצטרכו ממש ציפוי/השלמה? 2.מאיזה חומר וסוג יש סדים ולאחרונה אציין שהשחיקה יותר חזקה העירה כמה פעמים מהשינה ופעם אחץ קמתי כאבים חזקים בלסת שנמשכו מספר ימים שבהתחלחה ממש כאב חזק ובאיזה לסת?
-
תשובת מומחה
תוקנו
ד"ר איתי לייסר 13/12/2015 | 04:54תוקנו
-
תשובת מומחה
ציפוי חרסינה בשחיקה
-
מדידות וכתר קבוע אחרי טיפול שורשנועה 11/12/2015 | 09:47הי כתבתי לך ב 12.11 שאלות בפורום שיקום הפה (קראתי לזה מחזור חיים של שן) והקשבתי לעצתך ועשיתי מבנה וכתר זמני. רציתי לשאול שם עוד פעם אבל זה לא איפשר משום מה. עשיתי מבנה וכתר זמני והיה לי כואב מאוד מאוד אולי כי עבר הרבה זמן מאז הטיפול שורש. בכל אופן רציתי לשאול (הרבה שאלות אבל אני ממש רוצה לדעת הכל) איך הולכים המדידות לכתר הקבוע? כמה מפגשים זה בד"כ וכמה אורך כל מפגש? איך עושים את זה? עם החומר שהוא עשה את התבנית לכתר הזמני? זה כואב? ובקשר לכתר קבוע- האם תהליך ההרכבה הוא כמו כתר זמני? איך מדביקים? האם המדידות והכתר הקבוע כואבים יותר מהמבנה זמני וכתר זמני עד כדי שזה יחייב זריקה? (מבנה וכתר זמני כאב לי ממש. הרופא ביקש להרדים ולא הסכמתי ובאמת סבלתי בשקט). מדוע אי אפשר להישאר עם כתר זמני לעד? אני יודעת שאי אפשר כי כשמו כן הוא אבל מה הסיבה. הסברת על החשיבות לשים מבנה וכתר זמני כי השן חלשה וכו' אבל מה החשיבות לשים כתר קבוע? הרי עם מבנה השן חזקה וזה בסדר. וכמה זמן במקסימום אפשר להישאר עם זמני? עוד כמה מפגשים נשארו לי אצל רופא השיניים עד סוף השיקום אם אני בשלב שיש לי כתר זמני בפה ולפני מדידות? זה טיפול ארוך יותר ממה שחשבתי!פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אכן לא הבנת נכון
ד"ר איתי לייסר 13/12/2015 | 04:53אני ממש לא מרדים בכל פגישת מדידת אלא רק בפגישת המידות הראשונה ואף פעם ב- 10 השנים בהם אני עושה את זה לא היו סימנים כחולים לאחר מכן כפי שתיארת אז אני משער שזה נוצר אולי כי הייתה דלקת בחניכיים לפני המידות. חשוב מאוד מאוד לא לקחת מידות לכתר אם יש דלקת בחניכיים כי זה גם מעוות את המידות ויגרום לכתר להוות לא מדוייק וגם עשוי לגרום למה שתיארת. באותה פגישה ראשונה ויחידה של מידות בה אני מרדים את החניכיים לא מספיק הג'ל אבל ההרדמה היא ממש מקומית ורוב המטופלים לא מרגישים שרדום בכלל לאחר שהרדמתי כי זו הרדמה ממוקדת רק לחניכיים.
-
רק לוודא שהבנתי נכון (מקווה שלא)
נועה 12/12/2015 | 22:45מישהי שאלה אותי פשוט.. אתה רוצה לאמר לי שכל פגישה של מדידות אתה מרדים ע"י זריקה? לא יכול להיגרם נזק מכל הזריקות האלו לאותו מקום? קיבלתי אחת בעזרה ראשונה ושניים בשני טיפולי שורש והכל נהיה לי כחול שם לכן סירבתי בכתר הזמני. אם זו לא הרדמה עמוקה והמטרה היא להרדים את החניכיים בלבד אז מדוע החומר ששמים כדי להרדים את החניכיים לפני זריקה לא מספיק?
-
תשובת מומחה
מעולה
ד"ר איתי לייסר 12/12/2015 | 19:15הכבוד שלי וחג שמח
-
הבנתי..
נועה 12/12/2015 | 18:42איזה כיף שהספקתי לשאול לפני שאתה מסיים לנהל את הפורום.. שתדע שממש עזרת לי גם בפעם הקודמת וגם בפעם הזו. שבוע טוב וחג אורים שמח!
-
תשובת מומחה
בשמחה
ד"ר איתי לייסר 12/12/2015 | 18:32אני בגישה של "לפי הספר" שהיא ב- 3-4 פגישות ואם יבקשו ממני לחסוך פגישות אני לא מאמין שאסכים. בעיני זה פתח לעיגול פינות וזה לא משהו שאני רוצה לעשות. אני לא יכול לענות בשם רופאים אחרים
-
תודה!
נועה 12/12/2015 | 18:15שבוע טוב! אני מבינה שיש רופאים שמודדים בפגישה אחת ויש רופאים בכמה פגישות. האם זה מקובל לבקש מהרופא שיעשה בפעם אחת במקום לבוא מלא פעמים? האם זה פוגע באיכות הכתר? ואם זה פוגע באיכות הכתר איך יש רופאים שכן עושים את זה?
-
תשובת מומחה
באמת המון......
ד"ר איתי לייסר 11/12/2015 | 17:12שאלות רבות מאוד והעיקר הוא שיש דרכים רבות וזה תלוי ברופא המטפל. אענה על השאלות שתשובתן כללית ואת שאר השאלות תשאלי את הרופא שלך בבקשה: בעיני עדיף להרדים כשעושים מידות לכתר קבוע וחבל מאוד שהרופא הסכים שלא להרדים בביצוע הכתר הזמני כי ההרדמה כמעט לא מורגשת והיא חשובה ובלעדיה הכאבים לא נעימים כפי שחווית. כתר זמני עשוי מפלסטיק (ועם הזמן סופח צבע ובעיקר ריח רע) ולא מותאם לשן בצורה אטימה מספיק ומכאן יש סיכוי לעששת (חור בשן) בין הכתר לשן ומתחת לכתר. זה ממש לא נכון שעם מבנה השן חזקה. היא יותר חזקה מאשר בלעדיו אבל הרבה יותר חלשה מאשר כשיש עליה כתר קבוע שעשוי ממתכת מבפנים ומחרסינה מבחוץ. מומלץ לעבור לכתר קבוע תוך שבועות מביצוע הכתר הזמני. על שאר השאלות שנוגעות למספר הפגישות ולאופן בו יילקחו המידות יכול לענות רק הרופא המטפל כי יש שיטות שונות. בהצלחה נ.ב. אני כבר לא מנהל את הפורום שם וגם את הפורום כאן אפסיק לנהל בסוף החודש.
-
תשובת מומחה
אכן לא הבנת נכון
-
שתי שאלות תודהשרית 09/12/2015 | 22:23אני רוצה לשאול שתי שאלות: היום עשיתי מבנה וכתר זמני בשתי שיניים. הרופא אמר שאין מקום בחניכיים לכתר אז הוא חתך הרבה בחניכיים על מנת להכניס כתר. שאלה ראשונה- מה זה שונה מהארכת כותרת? שאלה שניה- ירד לי המון דם כי הוא חתך בחניכיים, כל פעם ששטפתי את הפה ירד המון דם שלא הפסיק. הרופא שם כתר זמני למרות שיורד דם וזה לא נראה שהולך להפסיק. הכל היה דם. האם הדם יפסיק מתחת לכתר או ימשיך לרדת ולא יהיה לו לאן לצאת כי סגור עם כתר? תודה מראשפתח בחלון חדש
-
תודה איזו מהירות!
שרית 09/12/2015 | 22:47לילה טוב!
-
תשובת מומחה
שתי תשובות בבקשה
ד"ר איתי לייסר 09/12/2015 | 22:33קודם כל, השאלות מעולות ולהלן התשובות: זה שונה לגמרי מהארכת כותרת כי הארכת כותרת הוא ניתוח בו מורידים עצם בכדי לחשוף יותר חומר שן. בתהליך שעשה היום הרופא הוא לא הסיר עצם וזה טוב מאוד כי זה אומר שהוא כנראה מסוגל לחבוק מספיק חומר שן בריא בלי הצורך בהסרת עצם שתחליש את תאחיזת השן לטווח הרחוק. כשמדמם מהחניכיים, האינסטינקט של המטופלים הוא לשטוף את הפה וזה רק מגביר את הדימום. עדיף לבלוע או לשתות את הדם וכך הדימום ייפסק. בכל המקרים שעשיתי עד היום (מאות רבות ואולי אלפי), לא קרה שמטופל דימם בסוף הטיפול. יכול להיות שהדימום הוא רב בגלל שיש דלקת חניכיים וייקח לו יותר זמן להפסיק אבל אם הוא ממשיך, ייתכן שיש בעיה ורצוי לפנות לעזרה (חדר מיון אם אין ברירה) אבל כוונתי היא לא אם יש מעט דם ברוק אלא אם יש ממש ברז של דם שזורם בתוך הפה ללא הפסקה (קלוש ביותר אך רשמתי בכל אופן). מקווה שעזרתי ומאחל בהצלחה
-
תודה איזו מהירות!
-
כאב דחוףשירה 05/12/2015 | 07:16קמתי והעיר אותי מהשינה כאב חזק מאוד בצד אחד של הפנים . אם לא עושה שום תנועה זה סביר אבל אם תזוזה, פיהוק וכו... כאב חזק מאוד ממה זה יכוך להיות? והאם יכול להיות קשר לזה שיש לי בצד הזה כתר ששחקתי ויכול להיות אפילו שבר קטן. כי על פניו לא מרגישה כאב ספציפי לשן אבל כאב גדול בתזוזה פתאומי שלא היה עד אתמול.פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תלוי בכמות
ד"ר איתי לייסר 09/12/2015 | 22:15אם יש 3-4 והמטופל רוצה, אני עושה את זה בפעם אחת. אם זה יותר אז לרוב מפצלים
-
תיקונים
שירה 09/12/2015 | 21:35הכוונה לתיקונים מחומר של סתימה לבנה האם עושים הרבה שעות ומעדיפים לחלק גם שאוכל לאכול אחכ וגם שלא יהיה ארוך וקשה מאוד,
-
תשובת מומחה
מאוד תלוי
ד"ר איתי לייסר 09/12/2015 | 21:32תלוי כמובן במה מדובר? כמה תיקונים? מה התיקונים הדרושים? כמה זמן יש? האם צריך זריקה תלוי באיזה תיקון מדובר. אין אפשרות לענות בלי לבדוק. רופא השיניים שלך יענה לך על הכל כמובן.
-
שחיקה
שירה 09/12/2015 | 21:28ובגדול איך הולך התיקון האם בפגישה אחרת או נהוג לחלק אם יש נזקים גם בלסת עליונה וגם תחתונה לפי לסתות והאם משתמשים בזריקה לטיפול זה?
-
תשובת מומחה
כן
ד"ר איתי לייסר 07/12/2015 | 21:12אם הייתי רואה כך אז כן בהחלט
-
שחיקות
שירה 07/12/2015 | 15:49אבל אם היית רואה שזה אפשרי ולא סיפור גדול היית מעדיף להמליץ על לטפל גם שיהיה טוב יותר בריאותית וגם אסתטית ברור שאחליט בסופו אחרי התייעצות אבל אם לא סיפור גדול היית ממליץ לעשות תיקונים או לא וברור שרק אשתמש בסד משיתקנו ויעשו לי
-
תשובת מומחה
לא יכול
ד"ר איתי לייסר 07/12/2015 | 06:18לא יכול לענות כי לא ראיתי את הפה. זה תלוי בך וברופאה. בהצלחה.
-
כאב חזק
שירה 07/12/2015 | 00:13זהו הלכתי בכתר אפשר לעשות תיקונים לא כל כך גרוע כמו שחשבתי והכאבים אמרה לי ששחקתי מאוד חזק תוך כמה ימים זה יפחת ויעבור ואחרי שנגמור את הטיפולים כרגע נעבור לתיקונים שצריך ולעשות סד נראה לי שעדיף לאור שעכשיו השחיקה יותר חזקה אבל מה דעתך היית עושה תיקונים במיוחד אם הם לא גדולים והקטנת רווחים או לאנוגע גםמבחינה אסתטית וגם בריאותית , היא אמרה איך שאני רוצה כי זה לא מסובך מדי אצלי.
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר איתי לייסר 06/12/2015 | 14:55מקווה שיוכלו לפי הבדיקה כי הסברתי לך שלפי תיאור אין אפשרות לענות. לגבי הכתר: אפשרי אך לא סביר
-
כאב חזק
שירה 06/12/2015 | 14:48ויוכלו לפי התיאור שאני בעצמי לא בטוחה שזה מהשן או מהלסת כי זה איזור מסוים ולא יכולה להצביע אם זה מהשן או לא. אני מקווה שגם יתנו תרופה חזקה יותר גם שתרגיע ותרפא. סתם שאלה יכול להיות מצב שהכתר שכבר קבוע ודי חדש סביבות שנה יישחק כך שיצטרכו לעשות טיפול שורש ואת כל הסדאה לכתר חדש?
-
תשובת מומחה
אל תתחייבי
ד"ר איתי לייסר 06/12/2015 | 14:19הרבה לפנייך התחייבו לשאלה אחרונה והיו עוד רבות.... התיאור הזה לא עוזר לי לענות כי לא הגדרת כעת מה מקור הכאב. האם הוא מתוך שן או ממפרק הלסת שליד האוזן. מעבר לכך שזה ממש מיותר לשאול תאורטית כשהיום את אצל רופא השיניים ואז תהיה הבדיקה היחידה שיכולה לתת תשובות.
-
כאב חזק באמת אחרון
שירה 06/12/2015 | 14:14התור שלי רק בערב אבל שאלה אחרונה , כל ביס שאני עושה ו/או אפילו בזמן לקיחת כדור , ממש כואב שם האם זה הגיוני ו/או האם זה מחשיד לבעיה?
-
תשובת מומחה
לא
ד"ר איתי לייסר 05/12/2015 | 15:31אני לא יכול להמליץ על משהו אחר כי אינני יודע מה הסיבה לכאבים. לא לקחת אנטיביוטיקה בשום אופן ללא בדיקת רופא. תחזיקי מעמד עד מחר כי אמרת שאז יש לך תור
-
כאב חזק אחרונה
שירה 05/12/2015 | 15:18הכאבים נמשחים והמשכחים אדויל ואופטלגין עוזרים ממש מעט האם יש תרופה יותר חזקה שיכולה לעזור במקרה כזה והאם אולי אנטביוטיקה יכולה לעזור גם רוצה משהוא שישפיע ויעזור עד שיטפלו ויעשו לי סד . לא חשבתי שמצב של שחיקה יכול להגיע לכזה כאב ופגיעה באיכות החיים הרגיל.
-
תשובת מומחה
בשמחה
ד"ר איתי לייסר 05/12/2015 | 10:41אין בעד מה ושבת שלום
-
כאב חזק
שירה 05/12/2015 | 09:18תודה רבה הייתי מאוד לחוצה לפחות יש לי רקע והיא תגיד בוודאות מה זה והכדור מתחיל להשפיע ומקווה שלא יהיה ככה כל יום ומבינה שממש אין מנוס אלא סד ועכשיו אסכים עדיף את זה מאשר כאבים כאלה. תודה גדולה ושבת שלום.
-
תשובת מומחה
סביר להניח
ד"ר איתי לייסר 05/12/2015 | 09:15טוב מאוד. סביר להניח שאפשר לחכות עם זה אבל הרופאה תקבע.
-
כאב חזק
שירה 05/12/2015 | 09:13תודה ברור שאלך במילא יש לי ביום ראשון המשך מדידות ואגיד לרופאה את המאורעות האלה. אבל רציתי לפני התקנת הסדמלטפל בשברים שקיימים האם אפשר יהיה לעשות או בגלל שיש כבר כאבים חזקין חייבים לטפל קודם בסד?
-
תשובת מומחה
כן
ד"ר איתי לייסר 05/12/2015 | 09:09את יכולה לקחת בינתיים משכך כאבים כמו אקמול או אופטלגין (בתנאי שאת לא אלרגית כמובן). התופעה הזו קורית בד"כ אחרי תקופה ארוכה של הידוק או שחיקת שיניים שלא טופלו ע"י סד לילה וכשזה מגיע זה כבר ממש חשוב לטפל בזה ע"י סד. אבל לפני הכל מבהיר שוב שצריך לאבחן ע"י בדיקה.
-
כאב חזק
שירה 05/12/2015 | 07:47יש משהוא ביניים שאפשר לקחת להקלה? וא תופעה הגיונית מה שאמרת היא לעמים קוראת בפתאומיות השחיקה שיש אבל כאב ללסת שפתאום קרה?
-
תשובת מומחה
ייתכן
ד"ר איתי לייסר 05/12/2015 | 07:39ייתכן שהכאב הוא מאיזור מפרק הלסת ומקרין לאיזור עליו דיברת ולא נובע משן או מנזק לשן אבל כמובן שאין לי אפשרות לדעת בלי לבדוק. ממליץ שתלכי בהקדם לרופא השיניים ותתארי את הכל . אכן לא קל להתרגל לסד לילה אבל אפשרי. הסד הנכון לביצוע הוא סד קשיח ללסת עליונה. בהצלחה.
-
כאב חזק
שירה 05/12/2015 | 07:30הכאב הוא אכן נראה בלחי אבל ךא נראה גבוה כל כך ליד האוזן אלא בערך בעמצע הלחי. כן דיברו איתי על סד אבל אמרתי שלא בטוחה שאתרגל לזה האם התופעה קשורה לשחיקה באופן כללי או יכול להיות קשור לנזק לשן שעשיתי שקורה שם משהוא כי זה פתאומי ופה ההפחדה שלי ולא בהדרגה?
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר איתי לייסר 05/12/2015 | 07:21תנסי להתמקד, אם הכאב נובע מהלחי בצד, ממש ליד האוזן אז ייתכן מאוד שזה נובע מהידוק או שחיקת שיניים, בעיקר אם את מודעת לכך שאת מהדקת או שוחקת שינייך בלילה. האם דיברו איתך על זה בעבר? האם עשו לך סד לילה פעם?
-
תשובת מומחה
תלוי בכמות
-
שאלה דחוףקרן 18/11/2015 | 04:46יצא לי אבסס בפה, האנטיב' כבר לא מבריאה אותו כמו פעם :(. פעם לפחות הוא היה מבריא לתקופה ואז חוזר עכשיו כבר זה לא.. כל הפה שלי כואב לא ישנתי כל הלילה מכאבים.. איך אני יכולה להעביר את זה בדרכים ביתיות? אמרו לי לגרגר מים עם מלח וזה לא עוזר.. תשובה דחוף! תודהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כל הכבוד
ד"ר איתי לייסר 08/12/2015 | 20:02כיף לשמוע
-
ממש תודה
ליאת 08/12/2015 | 19:53תודה שעדכנת ושיתפת והרגעת.. לילה טוב! את אחרי!! תהני
-
בקרוב אצלך
קרן 08/12/2015 | 19:44פתאום אני קולטת שרק לפני שלוש שבועות כתבתי את השאלה הראשונה פה.. אני ממש תקתקנית ☺. אני לא יודעת כמה זמן היה הטיפול תכלס.. כשנכנסתי אז קודם כל הוא דיבר ואז הוא בדק ואז הוא שוב דיבר הוא לקח את הזמן.. ואז התחיל ואז גם תוך כדי ביקשתי להפסיק פעמיים כי התעייפתי עם הפה אז הוא הפסיק.. ואז גם בסוף הוא דיבר.. קיצר הוא דיבר הרבהה ובסך הכל אני חושבת שהייתי שם משהו כמו שעה. אבל עבר מהר.. ובקשר לכאבים- בשעתיים הראשונות את לא מרגישה כלום כי המקום עדיין רדום (זה קצת מציק אבל רק קצת) ואז ישר כשהתחלתי להרגיש שההרדמה פגה שתיתי כדור זו ההוראה שקיבלתי.. אז לא כואב לי..
-
כיף לך
ליאת 08/12/2015 | 19:34כל הכבוד שהלכת! כמה זמן הטיפול היה? והאם אחרי הטיפול גם לא כואב?
-
עשיתי אני אחרי
קרן 08/12/2015 | 19:28ותקשיבי זה לא נורא בכלל!! לא מרגישים כלום הדבר היחיד שלא נעים זו הזריקה שהיא בדיוק דקה ורק את השניה הראשונה מרגישים! בזמן הטיפול יש את הרעש של המכשירים אבל את לא מרגישה.. הרופא שם לי אוזניות זה לא הפריע לו תבקשי גם. לכי לעשות בלי לחשוב פעמיים! זה שום דבר.. באמת! בהצלחה!
-
בוקר טוב
קרן 03/12/2015 | 09:08לא מפריע לי שאת "לוחצת".. כי אני יודעת מאיפה זה בא.. לא שכחתי לעדכן פשוט לא עשיתי בסוף... דחיתי אותו.. אבל היי, תקבעי תור אל תחכי לי.. אמנם יש לי תור שבוע הבא אבל אולי גם הוא לא יסתדר פתאום.. ברצינות אל תחכי לי. יום טוב :)
-
?
ליאת 03/12/2015 | 08:59קרן, בסוף עשית? איך היה? השתלם? סליחה אם אני לוחצת. אני גם צריכה לקבוע תור.
-
תשובת מומחה
אמן
ד"ר איתי לייסר 27/11/2015 | 11:14זה בידיים שלכן
-
בהצלחה לנו 😙
קרן 27/11/2015 | 11:11תודה דוקטור! בזכותך (ובזכות הכאבים) הלכתי שבוע שעבר לעזרה ראשונה ואני מבינה שיכולתי לחסוך הרבה סבל, פשוט סבלתי סתם. סליחה שחפרתי ותודה על הסבלנות! ליאת בהצלחה לנו!! והלוואי שבקרוב שתינו נהיה בשלב של הביקורות הרגילות אצל הרופא בלי בעיות בכלל. וואי איך בא לי כבר להיות שם..
-
תשובת מומחה
ליאת וקרן, כל הכבוד
ד"ר איתי לייסר 27/11/2015 | 10:55כל הכבוד על התמיכה ההדדית ואני שמח לראות את זה ורק מקווה שאכן תטפלו שתיכן עד הסוף ולא תעצרו באמצע. בהצלחה
-
קבוצת תמיכה ממש
ליאת 27/11/2015 | 10:30לשאלתך זה לא קרה לי ישר אחרי העזרה ראשונה. את העזרה ראשונה עשיתי לפני חודש וחצי והמוגלה חודשה בשבוע שעבר.. אבל סתם שתדעי שזה לא כואב עמו אבצס רק יש לזה טעם רע. אם את עושה שבוע הבא אז כנראה זה יהיה לפניי תעדכני.. תודה ושבת שלום!
-
היי ליאת
קרן 27/11/2015 | 10:26גם אני עשיתי פתיחה של השן בשבוע שעבר אבל לי כל התופעות עברו, אין לי מוגלה שיוצאת ממקום אחר.. ישר אחרי העזרה ראשונה זה קרה לך או עבר זמן מה? עדיין לא עשיתי את הטיפול שורש.. יש לי תור שבוע הבא.. אם אעשה אותו אעדכן איך היה בכל אופן שתדעי שאמרו לי שהטיפול עצמו לא כואב רק הזריקה כואבת וזה אותה זריקה שעשו כשעשו פתיחה של השן.. אני אומרת לך מה שאמרו לי.. תעדכני גם אם את עושה לפניי ואיך היה לך..
-
שלום קרן
ליאת 27/11/2015 | 10:00יש לי כמעט אותו דבר כמו אצלך.. גם לי היה אבצס שחזר על עצמו.. עשיתי פתיחה של השן ועכשיו המוגלה יוצאת מהבפנים של הלחיים.. גם לך זה קרה? ורציתי לשאול אם עשית כבר טיפול שורש ואם עזר לך? ואם כאב? תודה
-
תשובת מומחה
אין בעד מה
ד"ר איתי לייסר 18/11/2015 | 21:07ובהצלחה
-
תודה רבה
קרן 18/11/2015 | 21:06אין לי מילים לתאר כמה עזרת לי מקווה שמחר יהיה לי בסדר.. שוב תודה וערב טוב!
-
תשובת מומחה
הסברתי כבר
ד"ר איתי לייסר 18/11/2015 | 21:00לגבי השלבים והניקוז הסברתי. גם לגבי מה ההבדל בין פתיחה ראשונית לטיפול שורש הסברתי. את טיפול השורש מסיימים רק לאחר שאין שאריות זיהום ולכן הניקוז גם חשוב.
-
תשובת מומחה
אז ככה
ד"ר איתי לייסר 18/11/2015 | 20:58שוב, זה תלוי בנפיחות והאם יש פתח או לא: לרוב זה ללא זריקה כי כמעט לא כואב. לעיתים זה רק לחיצה והנוזל יוצא דרך הפתח אם קיים, לעיתים זה כולל חירוק עם מחט ואז לחיצה. לעיתים זה כולל חיתוך של הבועה אך החניכיים לא כואבות כי הן מתוחות ולכן לרוב לא צריך זריקה.
-
...
קרן 18/11/2015 | 20:52מה עושים בניקוז? חותכים את הנפיחות הזו? זה עם זריקה? אם חותכים איך זה לא כואב? ולא כדאי לעשות ישר טיפול שורש? למה צריך שלב מקדים? האם זה עניין של זמינות תורים?
-
תשובת מומחה
אפרט ותביני יותר
ד"ר איתי לייסר 18/11/2015 | 20:39אין תורה מדוייקת להחלטה הזו כי יש גישות שונות ואלו כלים שמותר לרופא להשתמש בהם לפי ניתוח הנתונים והבדיקה שהוא עושה אז אינני יכול לענות, אבל להלן הסבר מפורט יותר: אבצס הוא הצטברות חיידקים והניקוז היא דרך מהירה וישירה למנוע לחץ וכאב עתידיים (דומה לספיגת מים שנשפכו מהכיור על הרצפה בעזרת סמרטוט) אך במקביל רצוי גם לעצור את הצטברותם (דומה לסגירת הברז של המים) וזאת עושים ע"י פתיחת השן לטיפול שורש. האנטיביוטיקה פועלת בדרך הארוכה ביותר כי היא נבלעת ופועלת מתוך הגוף.
-
נראה לי
קרן 18/11/2015 | 20:35נראה לי שאני לא ידע איך עושים ניקוז עד מחר... למה אין על זה מידע? לדוגמה על טיפול שורש מפורט שלב אחרי שלב מה עושים.. ועל הניקוז הזה אין מילה אחת.. מה עושים טכנית? חותכים את הבועה הזו? זה עם זריקה?
-
תשובת מומחה
תלוי
ד"ר איתי לייסר 18/11/2015 | 20:31זה תלוי בנפיחות ובמיקום שלה והאם יש פתח. ההחלטה תלויה בגורמים שונים ומשתנה בין המקרים ובין הרופאים אז אין לי אפשרות לענות על כך לצערי. ברוב המקרים זה ממש לא כואב.
-
ועוד משהו קטן
קרן 18/11/2015 | 20:31אני שמה לה שרשמת "ו/או" יש מצב שיעשו את שניהם? אני באמת קוצה להבין איך מחליטים? וכתבת גם סבירות גבוהה במקרה כמו שלי שניקוז וכו'.. בגלל שזה חזר כמה פעמים? מה זה משנה? לה קראתי שאבסס זה דבר מסוכן אם זה סה"כ חיידקים שרוצים לצאת וזו הדרך שלהם? למה זה מסוכן?
-
תודה.. אבל איך עושים ניקוז?
קרן 18/11/2015 | 20:26איך הולך התהליך? ומתי מחליטים שניקוז ומתי מחליטים תרופה בשן? האם זה כואב?
-
תשובת מומחה
תשובות לשאלות
ד"ר איתי לייסר 18/11/2015 | 20:23ניקוז אבצס הוא טיפול תומך לטיפול שורש ולא במקום טיפול שורש אך צריך לוודא שאין סדק בשן כי אז יש סכנה לצורך בעקירה בהמשך.... סוג החיידקים נקבע לפי מיקום הזיהום ומקור הזיהום. יש חיידקים שחייבים חמצן והזיהום אז יהיה מאוד קרוב לפני השטח בגבול בין החניכיים לשן. יש חיידקים שמתקיימים ללא חמצן ואז הזיהום יהיה בעומק החניכיים. האנטיביוטיקות שונות לשני הסוגים. ההחלטה בסופו של דבר היא של הרופא ויש מקרים שבהם אסור לרופא לעשות מה שהמטופל מבקש אך יש מקרים שבהם ניתן לעשות מה שהמטופל מבקש (למשל רק אנטיביוטיקה) אך תוך הבהרה שיש סיכוי שזה לא יעזור. במקרה שלך יש סבירות גבוהה ביותר שלא כדאי להסתפק רק באנטיביוטיקה אלא לשקול ניקוז אבצס ו/או פתיחה ראשונית של השן לטיפול שורש.
-
...
קרן 18/11/2015 | 19:38אני רוצה להתחיל בלהודות לך שענית לי כל כל השאלות שלי! דבר שני, קבעתי תור למחר.. הכאבים הכניעו אותי.. שאלתי את הרופא מה הוא יעשה לי אז הוא אמר או שהוא יפתח לי את השן וישים לי תרופה וזה יהיה הכנה לטיפול שורש שאני צריכה לעשות או שהוא ינקז את האבסס הזה או שהוא יביא לי אנטיב' ואצטרך לחזור לטיפול שורש. אז יש לי הרבה שאלות- רציתי לדעת מה זה ניקוז? זה כואב? אין על זה שום הסבר באנטרנט, על התהליך.. מה בדיוק עושים שם? אם האבסס ינוקז אני עדיין אצטרך לעשות טיפול שורש או שזה יבטל את הצורך? פשוט אחרי שתי האפשרויות האחרות הוא הזכיר טיפול שורש ואחרי האפשרות של הניקוז הוא לא אמר את זה. כתבת באחת התגובות שבוחרים סוג אנטיב' לפי סוג החיידקים.. איך הרופא בודק איזה סוג חיידקים יש שם? בכללי מה עדיף ניקוז או תרופה בשן? מה הכי פחות כואב? אני אישית מעדיפה את האפשרות של בינתיים לקבל אנטיב' אבל יש לי הרגשה שהפעם הרופא לא יביא לי בקלות.. השאלה האם זכותי להתעקש לקבל מרשם לאנטיב'? והאם לרופא יש זכות לא להסכים להביא לי? הרי הוא הציע שלוש חלופות אפשריות שמביאות לאותה תוצאה. אני אודה להסבר מה היתרונות והחסרונות של כל אפשרות? סליחה שכמעט כל משפט פה זו שאלה וזה קשה.. אם לא קשה לך אשמח לקבל את התשובות האלה. ת-ו-ד-ה!
-
תשובת מומחה
בוודאי שאפשר לשאול
ד"ר איתי לייסר 18/11/2015 | 12:00אפשר לשאול כל שאלה. לצערי, במקרי קיצון בהחלט אפשר להגיע גם לסכנת חיים מהזנחת טיפולי שיניים. כמו כל בעיה בריאותית שמזניחים.
-
אפשר שאלה טיפשית?
קרן 18/11/2015 | 10:29אפשר למות אם מזניחים טיפולי שיניים? מסקרן אותי כי קראתי בגוגל ויש מאמרים שמזהירים מהזנחה כאילו זה סוף העולם
-
תשובת מומחה
זו התחלה טובה
ד"ר איתי לייסר 18/11/2015 | 09:39אין בעד מה קרן וכל הכבוד על מה שרשמת! מבטיח לך שאין לך ברירה אבל מצד שני יש הרבה דרכים להתגבר על הפחד ולטפל כמו שצריך אם רק מוצאים את הדרכים הנכונות. חרדה דנטלית היא לא מבוי סתום אף פעם.
-
תודה בכל אופן
קרן 18/11/2015 | 09:24אין לי מה להגיד, אתה צודק בגדול.. אתה מתייחס מהצד השכלי ופה אין ויכוח.. אני רוצה לעשות את הטיפול הזה כי באמת כואב לי אבל זה טיפול שקשה בשבילי.. אבדוק על זה עוד קצת ואם לא תהיה ברירה אעשה.. תודה יום טוב
-
תשובת מומחה
הבדל ענק וטעות גדולה
ד"ר איתי לייסר 18/11/2015 | 08:51פורום של תרופות סבתא הוא לא המלצה מרופא ואין אפשרות לתת המלצה מרופא ללא בדיקה מקיפה, זה פשוט אסור לעשות. שאלת מה הבעיה עם זה שתמצאי פתרון בבית ולא תלכי לרופא והתשובה היא שלא כדאי לשחק עם הבריאות: יש בעיות שאם תזניחי אותן או תקחי כדורים אז תחשבי שאולי זה הגיוני שפעם בכמה חודשים את לוקחת עוד תרופה כזו או אחרת אבל בינתיים את רק מסתירה את הבעיה האמיתית והיא עלולה להחמיר ולגרום לנזקים מאוד גדולים שעלולים לגרור צורך באשפוז בבית חולים. בנוגע לאנטיביוטיקה, יש אנטיביוטיקות שונות וחזקות יותר מאוגמנטין אבל בחירת האנטיביוטיקה חייבת להיות ע"י רופא שבדק כי לא כל אנטיביוטיקה מטפלת בכל בעיה ולכן לא יעזור לקחת אנטיביוטיקה חזקה יותר אם היא לא יודעת לטפל בחיידקים הספציפיים שגרמו לבעיה שממנה את סובלת. אנטיביוטיקה היא טיפול תומך לטיפול הרפואי ולכן חייבים ללכת לרופא השיניים כי אחרת הבעיה תחזור מתישהוא ואולי אפילו באופן הרבה יותר חמור ואז לא תהיה ברירה אלא לקבל אנטיביוטיקה רק בחדר מיון בבית חולים לתוך הווריד.... מצטער אם אני מעט מלחיץ אבל הבעיה הכי גדולה היא לברוח מטיפולים כי אז את גורמת לבעיה גדולה יותר ואז רק החמרת את הפחד.
-
מה ההבדל
קרן 18/11/2015 | 07:21זה כמו שתשאל בפורום של תרופות סבתא על שפעת ויגידו לך לשתות תה וכל מיני צמחים במקום ללכת לרופא.. מה הבעיה עם זה? מה אכפת לי לנסות הכל לפני שאלך לטיפול אצל רופא? טיפול שיניים זה לא דבר פשוט. לא ענית לי האם יש בבית מרקחת אנטיב' יותר חזקה מאוגמנטין? השאלה האם בכללי יש דבר כזה, לא ביקשתי המלצה לאנטיב'. תודה
-
תשובת מומחה
כן אבל לא כך
ד"ר איתי לייסר 18/11/2015 | 07:07קרן יקרה, מטרת הפורום היא להסביר למטופלים שחרדים מטיפולי שיניים שיש דרכים רבות לטפל ושניתן להתגבר על הפחד או החרדה. אם מטרת הפורום הייתה לתת לך פתרון ביתי או לתת המלצות על אנטיביוטיקות ללא שבוצעה בדיקה, אז היה זה פורום לא חוקי שמבצע רשלנות רפואית חמורה. אין תחליף לבדיקה ע"י רופא שיניים והשד הוא ממש לא נורא, למרות שחלקכם חוו טראומות בעבר.
-
חשבתי שמטרת הפורום
קרן 18/11/2015 | 07:03זה לאנשים שמפחדים ללכת לרופא שיניים ומציעים להם פתרונות אחרים.. רופא זו הברירה היחידה שלי? ממש כואב לי הפה. אין משהו שירגיע לפחות את הכאבים עד שאני יזמין תור? האם יש אנטיב' יותר חזקה מאוגמנטין?
-
תשובת מומחה
תשובה דחוף!!!
ד"ר איתי לייסר 18/11/2015 | 06:53אין דבר כזה להבריא אבסס בדרכים ביתיות בלי שרופא יבדוק את זה. ואני מקווה מאוד שלא לקחת אנטיביוטיק על דעת עצמך כי ייתכן שלכן היא כבר לא משפיעה. אבסס שחוזר על עצמו כל תקופה זה דבר לא טוב ואסור שכך יהיה אלא צריך לפתור את הבעיה ולגשת לרופא השיניים בדחיפות
-
תשובת מומחה
כל הכבוד
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה נועד לענות על כל שאלותיכם/ן בנושא. שימו לב כי כל שאלה שאינה עוסקת ישירות בהריון ולידה, יש להפנות לפורום "גינקולוגיה" או פורום ספציפי אחר בקטגוריית "רפואת נשים" או "הריון ולידה", זאת כדי לאפשר מענה לכל שאלה רלוונטית בפורום עמוס ומבורך זה.
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים