פורום כירורגית כלי דם - עמוד 4
-
בליטה במפשעה אחרי צינתור
חיים 30/10/2020 | 01:23ביצעתי לפני כשבוע צריבה דרך המפשעה בצד ימין. יש באזור המפשעה שטף דם, שמיום ליום הוא נעלם, אבל גיליתי לאחרונה שיש איזו בליטה/גולה קשה באזור הדקירה במפשעה, עם כאב קל. האם תופעה זו ידועה, והאם בשלב מסוים הבליטה תעלם? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בליטה במפשעה
ד"ר אסף לבנון 05/02/2025 | 11:31שלום אורלי אני מציע לך לפנות למקום בו בוצעה הפעולה, לבקש שיבדקו אותך ויחוו דעה על המצב ויוכלו לענות על כל שאלותייך. בהצלחההוסף תגובה
-
בליטה במפסעה לאחר אבלציה
אןרלי 05/02/2025 | 07:41שלום! עברתי אבלציה לפני 8 ימים,יש לי בליטה במפסעה לאחר הפרוצדורה שמעט כואבת.מתי היא אמורה להיספג?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה בליטה
ד"ר אסף לבנון 01/11/2020 | 11:40שלום חיים סביר להניח שהבליטה היא באזור הדקירה בכלי הדם דרכו נכנסו לביצוע הפעולה, הבליטה אמורה לחלוף עם הזמן, אם אתה מודאג פנה למי שביצע את הצינטור או לחלופין לכירוררג כלי דם באזורמגורייך.הוסף תגובה
-
בליטה
חיים 30/10/2020 | 11:25בדומה לצינתור*הוסף תגובה
-
בליטה
חיים 30/10/2020 | 11:24צריבה הכוונה אבלציה. נכנסו לעורק הראשי דרך המפשעה בדומה לצינור.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה בליטה
ד"ר אסף לבנון 30/10/2020 | 07:14לא הבנתי מה הפעולה שעברת- מה זה "צריבה"?הוסף תגובה
-
-
גרב לחץ
מתתיהו 24/01/2025 | 01:25אני בן 84, לפני יומיים התחלתי שימוש בגרביים אלסטיות ע"פ המלצת כירורג כלי דם. האם אני יכול להתגמש בעניין הצורך בהסרת הגרביים לפני השינה ? היות ויש לי קשיים עקב הפרעות מוטוריות (רעד ראשוני). תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סיכום
ד"ר אסף לבנון 03/02/2025 | 07:45שמחתי לעזורהוסף תגובה
-
גרב לחץ
מתתיהו 02/02/2025 | 22:02שלום, מתנצל על האיחור בתגובה. אכן תשובתך מפורטת להפליא, ומסייעת להמשך השימוש בגרביים. בברכה, מתתיהוהוסף תגובה
-
תשובת מומחה גרב לחץ
ד"ר אסף לבנון 25/01/2025 | 22:59שלום מתיתיהו אני מבין שאתה שואל האם ניתן להישאר עם גרב הלחץ גם בלילה ולא להוריד אותה. אם זו השאלה אזי התשובה היא כן. הסיבה הינה שהגרב בעצם לא נחוצה בזמן שכיבה שכן ניקוז הרגל טוב יותר בשכיבה מאשר בעמידה/ישיבה ומתוך ידיעה שלמרבית האוכלוסייה יש רצון לתת לרגל קצת"לנוח" מהגרב, ניתן להורידה בלילה. איני מכיר תופעה של נזק כתוצאה משימוש רצוף עם הגרב ומכאן שאם הורדתה מהווה קושי משמעותי אזי ניתן להישאר איתה. לידיעתך יש גם גרב הנסגרת עם סקוצ'ים אשר הינה קלה יותר לשימוש. אם זה מעניין אותך- כתוב לי ואכווין אותך לסוכנת שתגיע אלייך ותציג בפנייך את גרב. אם שאלתך הית השונה ממה שחשבתי אנא שאל שוב . בברכההוסף תגובה
-
-
בן 11 שאלה לרופא
תהילה 27/01/2025 | 16:43שלום מדובר ביחד בן 11 תמיד תמיד אדום בפנים ועייף. ברקע יש מום ריאתי של טבעת ווסקולרית ללא תיקון. עשה אקו לב שם נאמר כי יש האצה של זרימת הדם באורטה העליונה ובאורטה של הבטן תקין. עשו לו לחצי דם בשכיבה יחסית נמוך אמרו שיש מצב שיש לו הרחבת כלי דם ולעשות אקו בעוד שנה חוזר ללא תרופפות ללא כלום. אני דואגת לו איך אפשר לעזור לו? הוא תמיד אדום ותמיד חם לו תמיד גם בחורףהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אודם בפנים
ד"ר אסף לבנון 02/02/2025 | 07:42שלום תהילה ראשית מצטער על המענה המאוחר ושנית על כך שהתופעה שתיארת אינה מוכרת לי. מקווה שהקרדיולוג המטפל יוכל לענות לך יותר ממניהוסף תגובה
-
-
נפיחות סביב העיניים אחרי בכי (שואלת בגלל כיווץ כלי דם) (לת)
בתאל 31/01/2025 | 02:34שלום, כאשר אני בוכה יש לי נפיחות מאןד דרסטית סביב העיניים שנשארת איתי למעלה מ24 שעות. הבנתי )מגוגל( שהנפיחות קשורה לכלי הדם והשאלה שלי מה אני יכולה לעשות ואיך אוכל לטפל בזה? ניסיתי תה, קרח, קומפרסים וכל מה שאמור לעזור לכלי הדם אבל ללא הצלחה. זה נפוח בצורה באמת יוצאת דופן וגם אחרי 8 שעות שינה אין שום שינוי בנפיחותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
אפיקסבן לחוחה אונקולוגית סיכונים
אלה 22/01/2025 | 19:56שלום אמי בת 83 עם שני גידולים במעי וחסימה חלקית רצינית, לא יכולה לעבור ניתוח לכן מקבלת טיפול אימונתרפי שמצליח לעצור התקדמות. בנוסף גידול בשד. בעקבות אשפוז שכלל ארוע חמצת בוצע סיטי חזה וחשדו שיש קרידים או דחקת. טופלה באנטיביוטיקה ומדללי דם. בנוסף סבלה מכאב בגפה אחת, ביצעו דופלר וא.סאונד ושללו פקקת. בסיכום שחרור לא צוין דבר על קרישים אבל כן כתבו לנטול אפיקסבאן 5 מג פעמיים ביום. יושבת ושוכבת רוב הזמן אבל כן מתהלכת מעט. אני מודאגת מ א ו ד מהסיכון לדמם מהמעי בטח בנוכחות של חסימה חלקית. מיותר לציין שגם אנמית. קיבלה לפני שבןע וחצי גם מנת דם וגם ברזל ולמרות זאת היא 8.9 המוגלובין וזה כל הזמן יורד. האם חששותיי מוצדקים? קראתי על המדלל הזה שנותנים 5 מג פעמיים ביום רק כשידוע על קריש. ובכל מקרה בחוחה סרטן עם מחלה פעילה צריך לשקול לכאן או לשם. מה עושים, איך יודעים מה המינון הכי פחות מסוכן. מעתיקה את פיענוח הסיטי עורקי ריאה אך, RUL ב סגמנטלים בעורקים זעירים מילוי פגמי מודגמים :סטורציה לדה האפשרית הסיבה לא זה להבנתי פלאורלים תפליטים הופיעו, 27.12.2024 ב בטן לסיטי בהשוואה בשתי אויר וברונכוגרם קונסולידציה עם תסנינים + .תחתונות אונות .בהפרשות חסום ראשי ימני ברונכוס .גבוה בעמדה הסרעפות .מורחב הראתי העורק .הפטים ורידיםלו IVC ל ניגוד חומר של לרפלוקס עדות ללא .הלב מחיצת של סטיה ללא .מוגדל אינו הלב .פריקרדיאלי תפליט ללא .בקורונרים בולטות הסתידויות ללא .דיסקציה ללא מ"מ 46 לכדי מורחבת העולה החזית האאורטה .שינוי ללא – ואקטטית מפותלת היא בהמשך .שמורה הריאות פרנכימת .פתוחים מרכזיים ברונכים .פלאורליים יםתפליט ללא .השחי בבתי או הריאות בשערי ,במיצר לימפאדנופתיה ללא מוקדמת בפאזה בוצעה שהסריקה בהסתיגות ,לסרעפת מתחת גדולות צסטות ,דמתקו מבדיקה שינוי ללא ממצאים הזרקה לאחר .תפוח לא מרה בכיס אבנים ,הכליות בשתי .שינוי ללא וקיפוזיס – תחתונות גביות חוליות של תמטים הפניות לפי ,מוגדלות אקסילריות ובלוטות ימין בשד גדול גוש .שידוע יןמב קודמות :סיכום הסיבה לא זה להבנתי אך, RUL ב פריפרים PE וקדימ מספר יש ,תמט , צ"דו תסנינים של הופעה אלא יש ,תמט , צ"דו תסנינים של הופעה אלא ,נשימתית להתדרדרות .בהפרשות חסום ימני וברוכוס .כמתואר ממצאים שהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סיכונים במתן APIXABAN
ד"ר אסף לבנון 23/01/2025 | 10:47שלום אלה המקרה המתואר הוא מורכב מדי מכדי לדון בו ללא בחינת כל הנתונים ובדיקת המטופלת, אני גם חושב שהמענה לשאלתך צריך להינתן ע"י המטולוג העוסק בתחום הקרישה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
נמק בכף הרגל
רחל 18/01/2025 | 12:04אמא בת 92 כרותת רגל שמאל מפאת המקבנמק כנראה עבר לרגל ימין אין זרימת דם בשתי. רגלים מה עוד ניתן לעשות לבד מכריתה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נמק בכף הרגל
ד"ר אסף לבנון 18/01/2025 | 12:13שלום רחל לפני שאני עונה יש לי כמה שאלות: מה מחלות הרקע של אמא? מה התרופות אותן היא מקבלת? מה מצבה התפקודי- האם היא מתניידת כלל? האם יש פרוטזה? משתמשת ברגל היחידה למעברים? מה גובה הקטיעה - מעל או מתחת לברך?הוסף תגובה
-
-
מלפורמציה וסקולרית שריר הסוליוס
ניסן אלון 15/01/2025 | 23:40הבדיקה )U.S( רקמות רכות לאזור : שוק (ימין) בתוך השריר הסולאוס - ניתן לזהות תהליך מצר מקום- בגודל כ-(0.7*3.5) ס"מ, עם מרקם בלתי-אחיד, חלקו סולידי וחלקו ציסטי. בסריקת דופלקס - אין לראות זרימות דם מוגברות בתוך התהליך. לאחר מכן ביצעתי mri ובפענוח: מוקד כלי דם מורחבים בשריר הסוליוס האמצעי מימין בממדים: ס״מ 1.6*1.9*3.2 עם מספר פלבוליתים. ללא בצקת משמעותית מסביב. ללא ממצא חריג במבנה הגרמי. לסיכום: מלפורמציה וסקולרית בשריר הסוליוס מימין. ביקרתי במחלקת כלי דם ב 2 בתי חולים ואמרו חד משמעית לא לגעת בזה משום שמדובר בממצא שכיח ולא מזיק וזה לא כואב. העניין שיש לי חולשת שרירים קלה בשריר התאומים וגם בכף הרגל. האם לדעתך זה קשור ? או מהגב? או מחלה נירולוגית? תודה לךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מלפורמציה ווסקולרית
ד"ר אסף לבנון 18/01/2025 | 09:33שלום ניסן אלון אין לי מה להוסיף בנושא מומחיותי בכירורגיית כלי דם אם כבר התייעצת עם 2 רופאים נוספים. כדי לענות על שאלתך אכן הגיוני לפנות לרופאים מהתחום הנוירולוגי והאורטופדי. בהצלחההוסף תגובה
-
-
בדיקת דופלר צוואר
Nitz 17/01/2025 | 23:14אני בן 34 עשיתי בדיקה לדופלר עורקי צוואר עקב רעשים באוזן הרופא רשם שהבדיקה תקינה אבל לפי המספרים זה נראה אחרת. אשמח שתסתכל ותגיב לי תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דופלקס עורקי צוואר
ד"ר אסף לבנון 18/01/2025 | 09:15כבר התכתבנו במייל, נכון?הוסף תגובה
-
-
מדללי דם הפסקה נכונה
רוחמה ל 14/01/2025 | 12:42אני לוקחת הרבה זמן תוסף תזונה שנתנה לי פעם מישהי שאמרה שנותן אנרגיה לתאים בשביל הביציות. רופא אחד לא לקח ממני דם כשסיפרתי לו על זה. התחלתי לחשוש אבל המשכתי לקחת . רק היום בדקתי שזה מדלל דם ושאולי אני מרגישה מוזר בראש ושאולי זה יכול לעשות לי דימום מוחי ואני תוהה אם להפסיק בבת אחת או אך ואני חוששת לשאול את אמא שליהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הפסקה נכונה של מדללי דם
ד"ר אסף לבנון 14/01/2025 | 14:46שלום רוחמה השאלה שאצת שואלת אינה בתחום העיסוק שלי, אני גם לא יודע על איזה תוסף תזונה מדובר ומה החומר הפעיל בו. אני כן שומע שאת בחרדה גדולה ועל כן מעוניין לעזור לך. אני חושב שהעצה הכי טובה שאני יכול לתת לך זה לפנות לרופא מומחה בתחום- מדובר ברופא המטולוג. שיהיה בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כאבים בגידים/ורידי ידיים
Lir 12/01/2025 | 16:29סובלת מזה כמה שנים מכאבים בורידי הידיים דגש על יד ימין אף רופא לא יודע לספק הסבר,נעשו בדיקות אולטרסאונד ודימות ועוד.יש ברקע מחלות ראומטיות (פיברו ואנדו) לקראת התקף המחזור כשבוע לפני הכאבים נוסקים לשמיים ביד לילות ללא שינה בכי וצרחות של כאב כולל תחת קנאביס רפואי ומשככים כגון זלדיאר וארקוקסיה הכאבים הם בכלי הדם שמצויים בחיבור שבין כף היד עצמה לזרוע בדיוק במעבר הסבל רק מחמיר אק ראומטולוג אחד ידע לומר שזה מעבר למצב הפתולוגי של הפיברו כרגע נשללה דלקת פרקים ודברים שקשורים יש גם איפיון לקרוון יחד עם זאת הכאבים רק מחמירים ומגיעים לרמות מטורפות ופגיעה באורח חיים לילות ושנים בלי שינה אשמח להכוונה לבדיקות שכדאי לעשות ודברים שאולי כדאי לבחון כי זה פשוט כאבים שאין סיכוי שהם רק מהפיברו בעיקר לאור העובדה שהם ממש מטפסים למוח ונדירים שינה והעלייה בהם סביב המצב ההורמונאלי בעןצמות כפולות מראה שיש עוד משהו אשמח לאור או כיוון לחיפוש נוסף או המלצה למשהו שכדאי לבדוק בכיוון 🙏הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאבים בגידים
ד"ר אסף לבנון 12/01/2025 | 21:44שלום LIR אני מבין מדברייך שהסבל שלך נוראי , צר לי אך התלונות אותן את מתארת אינן תלונות אופייניות לשום בעיית כלי דם שאני מכיר, אם אני מבין נכון הכאבים מחמירים בזמן המחזור החודשי ואם זה המצב אולי כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג ו/או גניקולוג שאולי מכירים תסמונות כאב המחמירות בתלות למצב הורמונלי. מעבר לכך אין לי עוד רעיון חכם אבל אנסה להתעניין עם הגניקולוגים שאני מכיר. בהצלחה.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
נוירופיברומטוזיס
-
תסחיף ריאתי, תסחיף ריאות
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח כריתת תוספתן
-
בדיקות קשורות
-
CT, סי טי
-
רצף גנטי BRCA
-
תרופות קשורות
-
אנאסטרוזול
-
מונחים קשורים
-
אוורת צפק
-
אדרנלין (אפינפרין)

פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםמחלות שד וכירורגיה של השד
בפורום מחלות שד וכירורגיה של השד ניתן התייעץ עם ד"ר יסמין דגן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות שד וכירורגיה של השדפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבה