פורום כירורגית כלי דם - עמוד 6
-
המטומות בחלל הפה
לימור 30/12/2024 | 11:31שלום רב, בעלי בן 54 עבר צינטור + 2 סטנטים עקב התקף קל לפני 4 חודשים מאז נוטל אספירין+ ברלינטה + ליביטור לפני חודש הוסיפו לו גם אזקור ונוטל גם ציפרלקס יש לו תופעה של כתמים אדומים/כחולים בגוף-מודעים לתופעת לוואי זו ! אך בנוסף יש לו המטומות בחלל הפה על הלחיים הפנימיות שמופיעות ליום יומיים נעלמות ושוב מופיעות הוא לא זוכר שהוא נושך את עצמו בטעות הן כנראה מופיעות באופן עצמוני האם יש קשר למדללי דם?? או שלא וצריך לראות מומחה פה ולסת אנחנו בלחץ שזה חלילה לא סרטן בפההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה המטומות בחלל הפה
ד"ר אסף לבנון 31/12/2024 | 10:40שלום לימור אני מניח אבל לא יכול לחתום על כך ששטפי הדם קשורים לטיפול לדילול דם אשר בעלך מקבל ובצדק לאחר צנתור לב, אני מסכים עם דעתך להיבדק ע"י מומחה פה ולסת אך לא הייתי קופץ ישר למסקנות מרחיקות לכת. בהצלחההוסף תגובה
-
-
DVT לתינוק בן חודשיים
מיכל 30/12/2024 | 20:47שלום בני בן חודשיים אושפז בעקבות וירוס בטיפול נמרץ, שם עשו לו סנטר ליין ברגל (מפשעה). למרות שלא היה צורך בעירוי...לצערי העירוי גרם לו להתנפחות הרגל ובאולטרסאונד אבחנו קריש דם (לא היה חד משמעי, טכנאי אחד לא ראה קריש והשני ורופא כן) הומלץ לטפל בזריקות קלקסן פעמיים ביום למשך 6 שבועות. שאלתי היא האם יכול להיות שכבר לפני תום 6 השבועות הקריש כבר נעלם ואפשרי לעצור את הטיפול? לחילופין האם יש אלטרנטיבה לטיפול לא בזריקות? מדובר בתינוק קטן וזה קשה מאוד להזריק לו פעמיים ביום.. הנפיחות ברגל ירדה כבר תוך מספר ימים של זריקות.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה DVT בתינוק
ד"ר אסף לבנון 31/12/2024 | 10:31שלום מיכל ראשית צר לי על כך שאת צריכה להתמודד עם ארוע כזה - זה בטח לא פשוט. לצערי לא אוכל לעזור- הנסיון שלי בטיפול בילדים כה קטנים הוא 0 ואיני מוכן לתת תשובה על מקרה שאין לי נסיון בו - תשובה שתהיה על סמך אינטאיציה בלבד. אני כן יכול להגיד לך שירידת הנפיחות אינה אינדיקציה להפסקת הטיפול- היא פשוט ביטוי לכך שהגוף הצליח להתגבר על הנפיחות על ידי כך ש"נפתחו" מעקפים טבעיים לאזור החסום, מקרה דומה במבוגרים מצריך טיפול של 3 חודשים כך שכבר "קיבלתם הנחה" - העצה הטובה ביותר שאני יכול לתת היא להתייעץ עם המטולוג העוסק בתחום הקרישה- אני לא בטוח שיש רופא ילדים כזה אך אני די משוכנע שהמטולוג כזה של מבוגרים יוכל לתת מענה טוב לשאלותייך. בהצלחה. אשמח לדעת "מה נסגר" בסופו של דבר.הוסף תגובה
-
-
תוצאות בדיקת אולטרסאונד דופלר צוואר
רייצ'ל 25/12/2024 | 07:52אלו הם ממצאי הבדיקה, מה עלי לעשות? בבדיקת דופלקס של עורק הקרוטיס המשותף ופיצוליו . הפרעה בזרימה 50-69% , RECA R-ICA מימין נצפו פלקים בפיצול ובחלק פרוקסימלי של LECA ו 50-69% ב LICA הפרעה בזרימה עד 50% ב ,L-ICA LECA משמאל נצפו פלאקים בפיצול בחלק פרוקסימלי של נצפתה זרימה בכיוון הנכון בעורקים הוורטברליים מעובה מימין 0.1 ס"מ, משמאל 0.09 ס"מ. IMC תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ממצאי דופלקס עורקי צוואר
ד"ר אסף לבנון 25/12/2024 | 10:27שלום רייצ'ל לפני שאני מתייחס רשמי לי כמה פרטים על המטופל/ת: גיל מין מחלות רקע טיפול תרופתי קבוע האם מעשן/ת מה הסיבה לביצוע הבדיקה?הוסף תגובה
-
-
מידע נוסף לאחר mri צווארי וגבי
נועם 23/12/2024 | 15:20שלום ד"ר, אודה להרחבת מידע ממך. אני נשלחת פעם בשנה לבצע mri צווארי וגבי בשל פריצות דיסק וכאבי גב "משתקים". בקעים מc4 ועד c7 לוחצים ללא פגיעה בחוט השדרה. מותני : המנגיומיות בחוליות גבי : בצקות לשדיות בD7 D8 וממצא חדש בD4 סיגנל היפראינטנסי ב STIR מה המשמעות של הממצאים בגב? מבחינת חוליות D? מה אני אמורה לעשות מכאן, למי לפנות. אציין שאני בחורה צעירה, ללא חבלות, תאונות או פציעות פשוט סובלת שנים מכאבים עצומים בגב ונמצאת במעקב. אמרו לי לפנות לכירורג כלי דם בפורום אחר, תודה לך על ההסברהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מידע לאחר MRI
ד"ר אסף לבנון 24/12/2024 | 11:04שלום נועם המעקב והטיפול בהמנגיומות בחוליות עמ"ש אינו בתחום העיסוק שלי ועל כן מעדיף לא לחוות על כך דעה. מציע שתדברי על כך עם האורטופד שעוקב אחרייך. בהצלחההוסף תגובה
-
-
דפקים ברגל
עדי 15/12/2024 | 14:32הייתי בבדיקה של מומחה כלי דם והוא סיכם כי לא נימוש דופק בPDA וכל שאר הדפקים ברגל נימושו. האם זה מצביע על בעיה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה די דימר מוגבר
ד"ר אסף לבנון 23/12/2024 | 07:40שלום רב קשה להתייחס לבדיקת דם ללא שמבצעים קורלציה קלינית למצב הרפואי אשר לא ניתן להבינו מדברייך בצורה ברורה. אם יש שאלה לגבי בעיית כלי דם כלשהי מציע לפנות לבדיקת כירורג כלי דם במרפאה, אשמח לעזור במידת הצורך. בהצלחההוסף תגובה
-
די דימר מוגבר
לא הבנתי למה הכוונה כינוי 23/12/2024 | 05:04עברתי ניתוח להחלפת ברך ליפנה 4 שנים פלוס..מאז אני עם כאבים חזקים לאורך כל הרגל..מהמפסעה ועד לכף הרגל..עם כאבים חזקים בכפות הרגליים..עם שינוי גוון בשתי הרגליים..הגוון הוא בגובה גרב רגילה..הכאבים ברגליים הם בעיקר בלילות בשכיבה במיוחד..אני בת 72 לא מעשנת והתשובה של ה די דיימר הוא 729..קבלתי שורה של בדיקות מיפוי לב..הולטר לב ..ואילו לב..האם המצב מטריד?? והאם הבעיה זה מהוורידים?? אודה לתשובתך בבקשה.. בברכה רינההוסף תגובה
-
תשובת מומחה סיכום
ד"ר אסף לבנון 16/12/2024 | 10:30עקצוץ ברגליים אינה תלונה המרמזת על בעיית כלי דם העדר אחד משני הדפקים בכף הרגל הוא דבר לא נדיר ואינו מהווה ביטוי לבעייה משמעותית .הוסף תגובה
-
המשך
עדי 15/12/2024 | 17:17אני בת 38 בריאה לא מעשנת וסיבת הפנייה הייתה תחושות עקצוץ ברגליים. אם זרימת הדם תקינה לא אמורים להיות נימושים כל הדפקים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה דפקים ברגל
ד"ר אסף לבנון 15/12/2024 | 16:07בקצרה- זו לא בעייה כדי לקבל תשובה יותר מבוססת נא לתת קצת פרטים: גיל מין מחלות רקע האם מעשן/ת מה סיבת הפנייה לכירורג כלי דםהוסף תגובה
-
-
העלמת ורידים (לת)
idan 21/12/2024 | 16:07שלום, הובחנתי ע" רופא קופ"ח שהמליץ לי טיפול בהזרקות, אבלציה כימית. מתוך סיכום ביקור, אי ספיקה ורידית שטחית בשתי הרגליים, רפלוקס מעל לדליות המורחבות, ללא איספיקה בספנה. דופק בכל התחנות, דליות בשוקיים דו"צ בעיקר לטרלי ואחורי, נימים וורידים רטקולרים, ללא סימני טרמבופליטיס שטחית, בדופלקס רפלוקס מעל הדליות, בשוקיים, לחיצות ללא פקקת. האם מתאים לי הסרה בלייזר ? באותה מידה כמו הטיפול המוצע ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
השפעה של דם סמיך על זרימת הדם
יוסי 15/12/2024 | 14:36אני בן 63 וסובל ממחלת דם פוליציטמיה ורה. לאחרונה החלתי לחוש נימולים ברגליים. מומחה כלי דם מצא שמצבי תקין. אם הייתה נפגעת זרימת הדם עקב סמיכות הדם (שנגרמת מהמחלה פולציטמיה) האם היו לך אינדיקציות בבדיקה של מומחה כלי הדם או שבדיקה שלו מגלה רק פתולוגיות בכלי הדם עצמם?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דם סמיך
ד"ר אסף לבנון 15/12/2024 | 16:24שלום יוסי מחלת הפוליציטמיה ורה אכן משפיעה על סמיכות הדם וזהו מצב יחסי של קרישיות יתר אשר בעקבותיה עלולים להיווצר קרישי דם אשר יכולים להפריע לזרימת הדם. מחלה זו משפיעה רק על נוזל הדם ולא על כלי הדם עצמם ולרוב לא קיימת הפרעה בזרימת דם לרגליים כפי שנראה על פי בדיקתך. תופעת הנימול היא על רקע עצבי בד"כ ואם היא מאוד מפריעה הכתובת לברור היא נוירולוג. לגבי נושא הקרישיות במחלתך , בד"כ מספיק לקחת אספירין לדילול דם אך לעיתים מוסיפים עוד תרופות- ההחלטות על כך מתקבלות ע"י ההמטולוג שמטפל בך- אני מניח שיש כזה. בהצלחההוסף תגובה
-
-
בדיקת קרישיות יתר
אדוןה 15/12/2024 | 10:46ד״ר שלום,, הבנתי שבדיקת קרישיות יתר מקיפה, כדאי לעשות כעבור 6 שבועות מהפלה. במידה ומדובר בהריון כימי ושלב מאוד התחלתי והייתה לי בטא 14 שעלתה לבטא 16 וירדה כעבור כמה ימים לפחות מ 5, האם גם במקרה כזה צריכים להמתין 6 שבועות עד שמבצעים בדיקת קרישיות? , ואם לא מה פרק הזמן הבטוח להמתין עד ביצוע הבדיקה מסיום הדימום הווסתי שהגיע מיד לאחר שהבטא הגיעה לפחות מחמש .. פשוט חבל לי על כל יום ומאידך אני רוצה תוצאה מהימנה. שאלה נוספת, אני נוטלת 5 מ״ג חומצה פולית. האם גם במינון זה שהוא גבוה מספיקים 3 ימי הפסקה לפני בדיקת הומוציסטיאן? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קרישיות יתר
ד"ר אסף לבנון 15/12/2024 | 14:05שלום אדווה את שאלותייך יש להפנות לרופא מומחה בתחום ההמטולוגיה, אני מציע שזה יהיה בפגישה פנים מול פנים . רשמי לי מאיפה את בארץ ואמליץ לך בהתאם אם אני מכיר מישהו באזור מגורייך. בהצלחההוסף תגובה
-
-
דלקת בכלי דם
איריס 08/12/2024 | 09:47ילד בן 3, כשבועיים עם אבחנה של דלקת בכלי הדם. לא נתנו שום תרופה להקלה!!!! הילד סובל, כולו מעיין פצעים פנימיים, ונפיחות מידי פעם במפרקים, סובל מאוד, אשמח לחווד , תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ארגמנת, HENOCH SCHONLEIN
ד"ר אסף לבנון 15/12/2024 | 13:59שלום איריס וסליחה על העיכוב כפי שרשמתי גם בתגובה הקודמת , המחלה המדוברת אינה בתחום העיסוק של כירורג כלי דם אנו עוסקים בעיקר במחלות הגורמות להפרעה בזרימה בכלי הדם בגוף- אינסטלטורים של בני אדם. עליך להתייעץ עם רופא ילדים. בהצלחה.הוסף תגובה
-
ארגמנת ,שונלייך הנוך
איריס 10/12/2024 | 22:07שלום רב פניתי בהקשר לילד בן 3 עם אבחנה הנ"ל. מזה כשבועיים עברו, אין שיפור, לא קיבל שום תרופה, רק רואים ע'ג העור עוד ועוד אדמומיות שזה מכלי הדם.בנוסף כאבים ונפוח בכל מיני מקומות בגוף, האחרון בגרון. לא נותנים טיפול נא חווד בבקשה, תודה מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה דלקת בכלי דם
ד"ר אסף לבנון 08/12/2024 | 10:27שלום איריס איני מכיר את האבחנה המדוברת ובכל מקרה הטיפול במקרה זה אינו של כירורג כלי דם אלא של רופא ילדים שכן מה שאת מתארת אינו בתחום בעיות כלי הדם בהן אנו מטפלים. בהצלחההוסף תגובה
-
-
האם הרמה הזאת זה סיכון לפתח קריש דם בהריון?
אוראל 09/12/2024 | 16:07שלום בת 35 הריון ספונטני ראשון שבוע 8 ויומיים עקב קשיי נשימה ממנוחה לקימה בשינוי תנוחה הופנתי מרופא הנשים למיון בבית החולים שם ראו סוכר 101 שהבנתי שזה גבולי ולא היה לי ככה סוכר בצום לפני ההריון וראו בבדיקה של רמות הקרישה בדם ערכים של 1020 והומלץ על סי טי ריאות לבדוק אבל עם זאת הומלץ לבדוק אפשרות שלא לעשות צילום עקב פגיעה בעובר מהקרינה ושבבדיקה כללית ניראית בסדר מה עליי לבקש מהרופא נשים או מרופא המשפחה טיפול למנוע קרישי דם במהלך ההריון ? אציין שאני עם רקע של דום נשימה בשינה בינוני אנדומטריזיס אני נורא חוששת שוקלת הפסקת הריון במידה וזה מסכן אותי לא רוצה להגיע לרעלת הריון ולסכנה מקרישי דם .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סיכון לפתח "קריש דם בהריון"
ד"ר אסף לבנון 10/12/2024 | 08:28שלום אוראל את שאלתך לגבי סיכון לפתח "קריש דם בהריון" יש להפנות לרופא מומחה בתחום ההמטולוגיה, אני מציע שזה יהיה בפגישה פנים מול פנים בה יוכל לקבל את כל המידע הרלוונטי. בהצלחההוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
נוירופיברומטוזיס
-
תסחיף ריאתי, תסחיף ריאות
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח כריתת תוספתן
-
בדיקות קשורות
-
CT, סי טי
-
רצף גנטי BRCA
-
תרופות קשורות
-
אנאסטרוזול
-
מונחים קשורים
-
הידרותרפיה
-
אולטרסאונד (גלי עלקול, סונר)
פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםמחלות שד וכירורגיה של השד
בפורום מחלות שד וכירורגיה של השד ניתן התייעץ עם ד"ר יסמין דגן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות שד וכירורגיה של השדפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבה