פורום כירורגית כלי דם - עמוד 5
-
כלי דם קטנים
יוסי 12/01/2025 | 18:24האם בביטוי מחלות של כלי דם קטנים הכוונה גם לעורקים? האם עורקים למשל בכף היד נחשבים כלי דם קטנים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כלי דם קטנים
ד"ר אסף לבנון 12/01/2025 | 20:47שלום יוסי אני צריך להבין את הקונטקסט בו דובר על "מחלת כלי דם קטנים" ואז אוכל לעזור יותר. בקיצור- תרשום ביתר פרוט מה הבעייה הרפואית בגינה אתה מבקש עזרה.הוסף תגובה
-
-
תוצאות דופלר ידיים וצוואר
נעמה 30/12/2024 | 09:24שלום ד"ר בת 49. הופניתי על ידי הקרדיולוג לדופלר עורקי ידיים דו צדדי וצוואר בעקבות תלונות על אי סבילות לקור שמלווה אותי כבר כמה חודשים ותסמינים נוספים כמו סחרחורות שמלוות בערפול ראיה ותחושת כובד של הראש ובנוסף התקפי דקירות בצד שמאל בצוואר, בחזה ובשכמות. לאחרונה נמדד לחץ דם ונראו הפרשים בל"ד בין הידיים. לחץ דם גבוה יותר נראה ביד שמאל (סביב 140/90) וביד ימין ל"ד הרגיל שלי (110/70) ברקע: NSTEMI לפני 6 שנים עם 2 סטנטים, סוכרת (מאוזנת ומטופלת באוזמפיק 0.5 - ירידה לAIC 5.7 וירידה מבוקרת במשקל של 20 ק"ג בשנה האחרונה) אני נוטלת קרדילוק, אספירין וסטטור מאז 2018. נוסף לי אמלו על ידי הקרדיולוג שהוריד את ל"ד מיד לאחר נטילת הכדור הראשון (ל99/60) ואיני יודעת אם קשור אבל ההפרשים בין הידיים הצטמצמו מאוד. בשנה האחרונה עברתי צנתור אבחנתי (שיצא תקין), הסרת כיס מרה והסרת תוספתן (כל אלה ב-5 חודשים). כמו כן עברתי ניתוח לשחרור התעלה הקרפלית. אלה התוצאות של דופלר עורקי הידיים: L BRACHIAL: VP = 4.93 VM = 0.56 VD = -2.26 PI = 12.8 HR = 74 R BRACHIAL VP = 2.76 VM = 0.43 VD = -0.54 PI = 7.64HR = 74 L RADIAL VP = 3.05 VM = 0.14 VD = -1.00 PI = 29.7 HR = 72 R RADIAL VP = 2.19 VM = 0.25 VD = -0.70 PI = 11.4 HR = 70 L ULNAR VP = 2.03 VM = 0.24 VD = -0.16 PI = 9.09 HR = 76 R ULNAR VP = 2.30 VM = 0.18 VD = -0.49 PI = 15.8 HR = 83 ואלה של דופלר הצוואר: Left prox ica Vel -87 Vel -17.1 Left distal ica Vel -95 Vel -35.8 Left vert Vel 45.5 Vel 18.2 Left Cca Vel 89.3 Vel 27.9 Right prox ICA vel 39.2 Vel 5.86 Right distal Vel -66 Vel -18.5 Right vert Vel 44.9 Vel 10.8 Tight eca Vel -89.9 Vel -12.6 Right cca Vel 68 Vel 16.1 התסמינים עדיין מורגשים באופן יומיומי ומעבר לסבל הכרוך בכך, אני מוטרדת מה מקור הבעיה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
שליחת מייל
נעמה 07/01/2025 | 17:15שלום ד"ר, שלחתי את התוצאות במייל ואינני יודעת האם הגיעו ליעדן. תודה מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה ממצאי דופלר וצוואר
ד"ר אסף לבנון 31/12/2024 | 10:03שלום נעמה כדי להתייחס באופן ספציפי לממצאי הבדיקות אני צריך שתשלחי לי את תשובת הבדיקות למייל asaflev67@gmail.com. בכל מקרה יש לי כמה תובנות חשובות ממה שרשמת ומממצאי הבדיקות שאני כן מצליח להבין: 1. אין קשר בין תלונותייך לבין הממצאים 2. ההבדל בלחצי הדם בין הידיים נובעים ככל הנראה מהפרעה בזרימת דם ליד ימין בשל הצרות בעורק הראשי של היד אשר נובעת מטרשת עורקים- אותה מחלה שקיימת גם בעורקי הלב שלך ואשר גורמי הסיכון שלה הם כפי שציינת- סכרת והפרעת שומנים (אם את מעשנת- זה עוד גורם סיכון) , אם אין תלונות ספציפיות ליד עם לחץ הדם הנמוך יותר- זה רק למעקב , לחץ הדם הנכון יותר הוא הגבוה מבין השניים. 3. הכי חשוב- כל האמור לעיל הוא בערבון מוגבל עד שיחה ובדיקה במרפאה ועיון בממצאי הבדיקות שביצעת. אשמח לעזור במידת הרצון והצורךהוסף תגובה
-
-
נפיחות מעל עצם הבריח צד ימין
ניר 06/01/2025 | 17:42היי, לפני חצי שנה נוצר אצלי קריש דם מעל עצם הבריח בצד ימין, אני בן 27 מתאמן בסביבות השנתיים (הפסקתי בעכבות הקריש) מאז מטופל במדללי דם על בסיס יומי אבל בחודשים האחרונים יש לי נפיחות באיזור של הקריש שאני מרגיש אותו בעיקר כשאני שוכב על צד ימין ושאני מנסה לחזור להתאמן אימונים פיזיים זה מאוד מורגש, לא כואב בכלל, אני יכל למעוך את האיזור ללא כאב, הנפיחות גם לא קשה כל כך, אשמח לדעת אם יש הבחנה לבעיה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נפיחות מעל עצם הבריח
ד"ר אסף לבנון 07/01/2025 | 13:56שלום ניר אני לא חושב שזה אפשרי ואף נכון לנסות לאבחן את המצב המתואר ללא בדיקתך ועיון בבדיקות עזר שביצעת. אני מציע שתפנה לכירורג כלי דם באזור מגוריך לצורך מענה על כל השאלות. אשמח לעזור אם תרצההוסף תגובה
-
-
דופלר צוואר
תמי 04/01/2025 | 22:29בת 72 מטופלת ביתר לחץ דם . בד״כ תקין. בבדיקת דופלר צוואר נמצא בשמאל ובימין אותו הדבר הודגם רובד פיברוטי קל לכל אורך עורק התרדמה המשותף במוצא של עורק התרדמה הפנימי הודגם רובד פיברוטי אשר גורם להיצרות 10-20 % .תרשמי זרימה ומהירויות בעורקי התרדמה המשותף והחיצוני בגדר הנורמה .הודגמה זרימה תקינה בעורק החוליות. מבקשת לשמוע דעתך תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בדיקת דופלקס עורקי צוואר
ד"ר אסף לבנון 07/01/2025 | 13:54שלום תמי זקוק לעוד כמה פרטים לגבי המטופל/ת האם מעבר ליל"ד יש גם אחד מהבאים- סכרת, הפרעת שומנים, רקע משפחתי של בעיות כלי דם, עישון מדוע בוצעה הבדיקה?הוסף תגובה
-
-
איך מאבחנים תסמונת ריינו
מאיה 04/01/2025 | 21:27איך אפרש לאבחן תסמונת ריינו? האם יש בדיקה מסויימת שמאבחנת כמו דופלר וכו?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תסמונת רנו
ד"ר אסף לבנון 07/01/2025 | 07:38שלום מאיה האבחנה של תסמונת רנו היא אבחנה קלינית המצריכה בדיקת רופא במרפאה. לרוב תסמונת זו קשורה במחלות מהתחום הראומטולוגי וזו הכתובת לברור- בהצלחההוסף תגובה
-
-
כאבים בפין
מייק 13/08/2023 | 14:40שלום רב , לאחר חודשיים של כאבים מתחת לעטרת הפין כתוצאה מחיכוך עז ביחסי מין ללא סיכוך (ללא נפיחות בולטת) ולאחר ששני רופאים בקהילה בכלל לא זיהו בעיה , בייאושי וכאבי , פניתי לאורולוג מומחה שזיהה מיד שמדובר במונדור -"וריד קטן ורגיש מתחת לעטרה שנסוג בהדרגה - פקקת ורידים שטחית". אמר שאין צורך בטיפול והתהליך לקראת סופו . בימים שלאחר הבדיקה הפיזית של הרופא גברו הכאבים במקום ואני שוב מודאג . 1. האם יש סיכון להתפתחות מחלה ורידית כרונית במקום הזה או שהמחלה עוברת לחלוטין לאחר פרק זמן מסויים ? 2. מה ניתן לעשות כדי שהמקום יבריא מהר יותר , כלומר אפשר לקחת תרופות מסויימות דרך הפה / מריחה כלשהי ? 3. האם ניתן או כדאי לקיים יחסי מין בזמן הזה שעדיין לא נרפא המקום ? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בעייה דומה
ד"ר אסף לבנון 04/01/2025 | 12:19שלום אהוד, קשה לי להאמין שכותב השאלה מלפני כ-4 חודשים עדיין עוקב אחרי הפורום, מציע גם לך להיבדק ולהתייעץ עם אורלוג לגבי הבעייההוסף תגובה
-
בעיה דומה
אהוד 01/01/2025 | 14:53היי חבלה מלפני חודשיים באזור הכיפה של המין עד היום כואב שריפה כזאת במיוחד לאחר חיכוך ולא עבר.. מה אצלך? כבר עבר לך אחרי כמה זמןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה כאבים בפין
ד"ר אסף לבנון 13/08/2023 | 16:35שלום מייק צר לי אך נושא זה הוא בטיפול בלעדי של אורולוגיה ולשם צריך להפנות את השאלות. החלמה מהירההוסף תגובה
-
-
שאנט
עזיז 01/01/2025 | 16:17עשיתי ניתוח לפני 13 שנים הושתל לי שאנט שעובר מהראש לבטן , האם אפשר לעשות טיפול לייזר להסרת שיער באיזור שבו נמצא השאנט?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שאנט
ד"ר אסף לבנון 04/01/2025 | 12:16שלום עזיז איני יודע לענות על שאלה זו, אנא פנה למי שעוקב אחר מצב השנט- ככל הנראה נוירוכירורג. בהצלחההוסף תגובה
-
-
שטפי דם תת עורים בזרועות
רבוש 04/08/2023 | 07:12אמא בת 72 מזה כשנה צצים לה על הזרועות שטפי דם תת עורים לסירוגין וזה קורה רק בזרועות . אין דימומים אחרים בגוף . החלה בדיקות מקיפות ולא מוצאים כלום. היא לוקחת אספירין וכאשר התבקשה להוריד או להפחית לא היה שיפור..לא נמצא הקשר בין זה לבין הופעת הדימומים התת עוריים. בבדיקות דם מקיפות בבלינסון עשו אגריגציה של טסיות ולא נמצאה בעיה שקשורה לקרישיות הדם. אם צריך ואפשרי אעביר נתוני בדיקות. עשו שוב בדיקה להבין שלא היתה טעות ומחכים לתשובות , מה אנחנו מפספסים? איזה עוד בדיקות כדאי או צריך לעשות כדי להבין למה יש את התופעה הזו ומה נדרש כדי להפחית או להעלים אותה. אשמח להמלצה איך להתקדם מכאן כי אמא לא רגועה בגלל - לא כי יש כאבים מדובר בבעיה אסטתית שצצה כל הזמן ואין הסברים עוד דבר הוא החשש שיש פגיעה בחלקים אחרים בגוף נשמח לכל עצה שתאיר לנו את ההמשךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סיכום
ד"ר אסף לבנון 04/01/2025 | 12:14תודה רבה ליאה על הערתךהוסף תגובה
-
שטפי דם תת עוריים
ליאה 03/01/2025 | 18:12קצת מטופש מצד אסף לבנון לפטור זאת בשבריריות כלי דם כי היא זקנה זה חלק מתופעה מסוכנת של אנפילקסיס כתוצאה מאלרגיה למזון וייתכן לחומרים אחריםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה שמחתי לעזור
ד"ר אסף לבנון 13/08/2023 | 10:16הוסף תגובה
-
אלף תודות - עזרת לנו מאוד
רבוש 13/08/2023 | 10:14כל כך הרבה רופאים פגשנו ..ואתה היחידי שנותן לתופעה שם מתיחס ברצינות לכתוב ומאפשר לנו להרגע. לא מובן מאליו שזה היחס וגם שענית לא במידי זה בסדר גמור בשם אמא ובשמנו הילדים תודה שאתה שם בשביל כל מי שמבקש בהערכה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה שטפי דם תת עוריים
ד"ר אסף לבנון 13/08/2023 | 09:07שלום רבוש מצטער על העיכוב במענה . התופעה המתוארת אשר נקראת SENILE PURPURA היא מאוד נפוצה והיא קשורה בשבריריות של כלי הדם התת עוריים אשר הולכת וגוברת עם הגיל. הבעייה היא בעייה אסטטית בלבד ואין כל כך מה לעשות חוץ מאשר לקבל את העובדה שאין כאן שום דבר מסוכן . בהצלחההוסף תגובה
-
-
מבוהלת מאוד
יפעת 31/12/2024 | 11:27שלום ד"ר בת 43, בריאה, משקל תקין. לפני מס' שעות (בישיבה במשרד) הרגשתי בצד השמלי של הצוואר מן דפיקות ופעימות מוזרות. כשהלכתי להביט במראה ראיתי ממש סוג של פעימות/ דפיקות בולטות החוצה למס' דקות. זה היה מפחיד. ממש עולה ויורד בצורה בולטת. פעם ראשונה שקרה לי דבר כזה. האם משהו מדאיג והם צריכה להיבדק? במידה וכן אצל איזה רופא?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מבוהלת
ד"ר אסף לבנון 31/12/2024 | 16:46שלום יפעת באזור המדובר עובר עורק ראשי המספק את המח וככל הנראה מה שראית זה פעימות של דופק עקב כך. אין לי הסבר מדוע זה הופיע פתאום לראושנה, יתכן וקשור בתנוחה כלשהי ויתכן והעורק פשוט מפותל, בכל מקרה זה אינו ביטוי של בעייה דחופה. מציע לפנות לרופא מטפל לצורך בדיקה ויש מקום גם לבצע בדיקה שנקראת דופלקס עורקי צוואר אשר בה ניתן לראות אם קיימת בעייה חריגה כלשהי. אני טיפוס זהיר ונוטה להחמיר אך איני חושב שיש כאן סיבה לפחד. אשמח עם תעדכני בהמשך מה נמצא בברור. בהצלחההוסף תגובה
-
-
שאלה על תחושת קור
עדי 31/12/2024 | 00:49האם תסמונת ריינו חייבת להיות מלווה בשינוי בצבע של העור בחלק מוגדר כמו אצבע או שתיים למשך כמה דק ומעבר של 3 צבעים לבן כחול אדום?? או גם הרגשת קיפאון לכמה דק יכולה להתאים להגדרה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תחושת קור
ד"ר אסף לבנון 31/12/2024 | 10:41שלום עדי למיטב ידיעתי תסמונת רנו מוגדרת בכך שיש שינויי צבע בעור ואם יש רק תחושת קור חולפת איני סבור שניתן לייחס זאת לתמונת "רנו"הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
ליפומה
-
תסחיף ריאתי, תסחיף ריאות
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח כריתת תוספתן
-
בדיקות קשורות
-
סימון לפני ניתוח
-
ניקוז ציסטה מהשד
-
תרופות קשורות
-
אנאסטרוזול
-
מונחים קשורים
-
אבנית קיבה
-
אקוגרפיה

פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםמחלות שד וכירורגיה של השד
בפורום מחלות שד וכירורגיה של השד ניתן התייעץ עם ד"ר יסמין דגן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות שד וכירורגיה של השדפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבה