פורום כירורגית כלי דם - עמוד 59
-
תוצאות דופלרש 29/09/2020 | 17:30שלום בתוצאות שקיבלתי הכל תקין מלבד: אי ספיקה של הספנה גדולה לכל אורכה כולל SFJ במערכת שטחית אשמח לחוות דעתךהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סיכום
ד"ר אסף לבנון 02/11/2020 | 11:12שלום אני עובר על השאלות ושמתי לב שלא עניתי לך עדיין, צר לי, מקווה שעדיין רלוונטי הממצא בדופלקס מעיד על כך שקיימת בעייה בניקוז הורידי של הרגל במערכת הורידים השטחית, לא בטוח שיש משמעות לממצא זה תלוי בתלונות שלך ובמראה הרגל . מציע לפנות לייעוץ מסודר אצל כירורג כלי דם לאחר סיום הטיפול בקרע במיניסקוס. בהצלחה.הוסף תגובה
-
בהמשך לשאלה
ש 03/10/2020 | 22:33הי בת 46 ללא מחלות רקע ללא טיפול תרופתי כלשהו. בדיקות דם תקינות למעט אנמיה גובה 157 סמ משקל 77 קג הבדיקה נעשתה כחלק מבירור של קרע במיניסקוס בברך ולאור העובדה כי מתחת לברך ימין בחלק עליון של השוק יש נפיחות כבר הרבה זמן ובעיקר בשעות הערב. אקו לב תקיןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דופלר
ד"ר אסף לבנון 02/10/2020 | 13:11שלום ש לפני שאני מחווה את דעתי - במגבלות העובדה שאיני רואה ובודק אותך- יש לי כמה שאלות מה גילך? מה הסיבה שבגללה בוצעה הבדיקה? מה מחלות רקע ומה הטיפול התרופתי? מה המשקל והגובה? חג שמחהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיכום
-
דופלר עורקי הצווארמגי 01/11/2020 | 19:35מה זאת אומרת. נמצאו רבדים טרשתיים שטחיים הטרוגניים בחלקו הפרוקסימלי של עורק הגורמים להצרות של פחות מ_ 50%הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דופלקס עורקי צוואר
ד"ר אסף לבנון 02/11/2020 | 11:07שלום מגי לפני שאני עונה יש לי כמה שאלות לגבי המטופל/ת שביצע את הבדיקה: 1. גיל 2. מחלות רקע 3. טיפול תרופתי קבוע 4. מה הסיבה לביצוע הבדיקה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דופלקס עורקי צוואר
-
עיקצוצים ללא הפסקהגפן 01/11/2020 | 19:32שלום רב אני פונה בשם סבתי בת 83 סובלת מוורידים ברגליים נפוחים ובולטים עברה ניתוחים ,זריקות ואין ספור טיפולים. בשנים האחרונות אצבעות הרגליים שורפות ודוקרות אותה. זה משבש את התפקוד במהלך היום. הינה בריאה בד"כ מעט סוכר . רופא עור המליץ על רופה כלי דם ולכן פונה אלייך בתקווה שתוכל לגאול אותה מהסבל הזה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עיקצוצים
ד"ר אסף לבנון 02/11/2020 | 11:01שלום גפן על פי התיאור לגבי תלונותיה של סבתא- לא מדובר בבעייה הקשורה בורידים כי אם בפגיעה עצבית בעצבי כפות הרגליים- תופעה אופיינית לחולי סכרת אך לא רק. הפתרונות לכך מוגבלים לטיפול תרופתי שגם הוא לעיתים לא מספיק. הכתובת היא מרפאה נוירולוגית או לחלופין מרפאת כאב. בהצלחה, אנא עדכניהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עיקצוצים
-
בליטה במפשעה אחרי צינתורחיים 30/10/2020 | 01:23ביצעתי לפני כשבוע צריבה דרך המפשעה בצד ימין. יש באזור המפשעה שטף דם, שמיום ליום הוא נעלם, אבל גיליתי לאחרונה שיש איזו בליטה/גולה קשה באזור הדקירה במפשעה, עם כאב קל. האם תופעה זו ידועה, והאם בשלב מסוים הבליטה תעלם? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בליטה
ד"ר אסף לבנון 01/11/2020 | 11:40שלום חיים סביר להניח שהבליטה היא באזור הדקירה בכלי הדם דרכו נכנסו לביצוע הפעולה, הבליטה אמורה לחלוף עם הזמן, אם אתה מודאג פנה למי שביצע את הצינטור או לחלופין לכירוררג כלי דם באזורמגורייך.הוסף תגובה
-
בליטה
חיים 30/10/2020 | 11:25בדומה לצינתור*הוסף תגובה
-
בליטה
חיים 30/10/2020 | 11:24צריבה הכוונה אבלציה. נכנסו לעורק הראשי דרך המפשעה בדומה לצינור.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בליטה
ד"ר אסף לבנון 30/10/2020 | 07:14לא הבנתי מה הפעולה שעברת- מה זה "צריבה"?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בליטה
-
טיפול גלי רדיו ברגלעדי 29/10/2020 | 18:13עברתי טיפול ברגל בגלי רדיו האם אני יכולה להרים תינוק בן שנההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
גלי רדיו
ד"ר אסף לבנון 29/10/2020 | 20:45לא רואה סיבה למה לא?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גלי רדיו
-
עיוות בפניםמיכל 27/10/2020 | 16:49שלום, אני בת 37.5 וסובלת יומיים ממה שרופא אאג החליט בסבירות גבוהה כפציאליס: חולשה בצד אחד של הפה (עם עיוות לצד אחד בתנועות מסוימות) העין הלחי .. רציתי לדעת אם קיים סיכוי כלשהו אפילו קטן ביותר שהגורם לתסמינים הוא קשור לעורקי הצוואר?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
עיוות בפנים
מיכל 29/10/2020 | 11:39תודה רבה המון תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר אסף לבנון 29/10/2020 | 11:23אני מבין שנכשלתי בנסיוני להרגיע !! התשובה לשאלתך האחרונה היא: לא!!הוסף תגובה
-
עיוות בפנים
מיכל 29/10/2020 | 11:11תודה על המענה בהקשר לקרוטידים. האם יכול להיות קשר בין זה שיש לי אי ספיקה ורידית ברגליים ואני לא נוטלת מדלל דם לבין זה שהיה לי כאב ראש חזק בזמן נטילת הכדור שכתוב שהוא מעלה קרישיות (ובכך מעלה סיכוי לשבץ), לבין זה שהכל קרה לי בסמוך לטיפול בכדור? אולי תסחיף מהרגליים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיכום המקרה בנסיון להרגיע
ד"ר אסף לבנון 29/10/2020 | 08:22בוקר טוב מיכל אני מבין שאת מאוד לחוצה מהמקרה ואנסה מאוד להרגיע אותך. תופעה של פציאליס אינה מאורע נדיר וברוב המוחלט של המקרים- המקור הוא וירלי. במקרים נדירים המקור הוא בעייה תוך מוחית אך לאור העובדה שציינת שCT מח שלך אינו מראה ממצא חריג- אפשרות זאת למעשה יורדת מהפרק. לאור העדר גורמי סיכון לטרשת עורקים- גם האפשרות של מחלה בעורקי הצוואר ותסחיף משם היא לא ריאלית מה עוד שגם כשיש מחלה קרוטידית (בעורקי הצוואר) , אני לא זוכר שראיתי אי פעם או קראתי על פציאליס בלבד כביטוי קליני לכך. לגבי תופעת לוואי של XEFO - איני מכיר. לסיכום- אני חושב שאת יכולה וצריכה להיות רגועה לגבי הפציאליס- התופעה צפויה לחלוף עם הזמן אך יתכן שתהיה גם שארית קטנה של עיוות בפנים אשר גם עליה ניתן במרבית המקרים להתגבר בעזרת פיזיוטרפיה/ריפוי בעיסוק. מקווה שהצלחתי במשימה הלא פשוטה.הוסף תגובה
-
עיוות בפנים
מיכל 29/10/2020 | 07:18האם יכול להיות שהיה לי תסחיף? שבץ..?ושהפציאליס מזה?הוסף תגובה
-
עיוות בפנים
מיכל 28/10/2020 | 21:08לא לוקחת טיפול תרופתי קבוע. התחלתי היום סטרואידים לטיפול בפציאליסהוסף תגובה
-
עיוות בפנים
מיכל 28/10/2020 | 21:07אינני מעשנת ..רקע רפואי שיש לי זה איבוד שמיעה זמני באוזן שמאל (אותו צד של הפציאליס) לפני כמה שנים בסמוך להורמונים שקיבלתי בטיפולי פוריות- באם אר איי של עורקי הצואר והמוח עצב השמיעה ועורק השמיעה צמודים מאוד..היה כתוב בפענוח לפי מה שאני זוכרת כי יתכן וזה היה הגורם לאיבוד השמיעה הזמני.דבר נוסף - הינני סובלת מאי ספיקה בוורידים השטחיים ברגליים - ספנה ודליות. גם סבתי ודודתי סובלות מזה. לא ידוע לי על בעיות כלי דם נוספות במשפחה. בנוסף יש לציין שביום שזה קרה לי נטלתי קספו ומוסקול אשר התחלתי ליטול כ5 ימים לפני, פעם ביום. 3 ימים אחרי שהתחלתי לקחת את הכדור היה לי כאב ראש כל פעם ,כשעה לאחר הנטילה. לפי מה שכתוב בעלון של הקספו, הכדור מעלה סיכון לשבץ. בעלון של המוסקול כתוב מרפה שרירים..עשיתי סיטי מוח ללא ח.נ ביום שהעיוות התחיל,ויצא תקין.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פציאליס
ד"ר אסף לבנון 27/10/2020 | 22:38שלום מיכל. לפני שאני עונה יש לי כמה שאלות: האם את סובלת ממחלות כלשהן? טיפול תרופתי קבוע? מעשנת? האם יש בעיות כלי דם במשפחה?הוסף תגובה
-
עיוות בפנים
מיכל 27/10/2020 | 21:03יש לציין שביום שזה קרה לי נטלתי קספו אשר התחלתי ליטול כ5 ימים לפני, פעם ביום. 3 ימים אחרי שהתחלתי לקחת את הכדור היה לי כאב ראש כל פעם ,כשעה לאחר הנטילה. לפי מה שכתוב בעלון, הכדור מעלה סיכון לשבץ .עשיתי סיטי מוח ללא ח.נ ביום שהעיוות התחיל,ויצא תקין.הוסף תגובה
-
עיוות בפנים
-
בדיקת דופלר - עורקי צווארגלית 22/10/2020 | 20:25שלום רב . אבקש בבקשה את חוות דעתך על בדיקת דופקלס עורקי צוואר של אימי .להלן התוצאות;צד ימין תקין ובצד שמאל כתוב כך-עואק מושתף עם תהליכיםטרשתיים בכמות קטנה בחלקו הפרוקסימליובהמשך גורמים להיווצרויות 30-40 אחוז בחלקו העליון. בביפורקציה פחות מ25 אחוז. עורק פנימי וחיצוני תקינים עורק חוליות זרימה תקינה. אימי בת 72 יד לה לחץ דם והיא מטופלת בכדורים . לוקחת גם כדור לכולסטרול סטטין 10 ואספירין.ארצה לדעת מהו הטיפול למצב שכזה? אודה לך על חוות הדעת בתודה מראש גלית.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
בדיקת דופלר עורקי צוואר
גלית 24/10/2020 | 23:10תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיכום
ד"ר אסף לבנון 24/10/2020 | 20:53כפי שכתבתי בתשובתי הראשונה, המצב מצריך מעקב בלבד, טיפול בגורמי הסיכון ובדיקה חוזרת לאחר שנההוסף תגובה
-
בדיקת עורקי צוואר גלית
גלית 24/10/2020 | 18:56היי תודה רבה על תשובתך, רציתי לשאול דוב אם הממצאים של 30 40 אחוז שיש לאימי לא מדאיגים. וצריכים המשך טיפול או אפילו ניתוח ..שוב תודה רבה על ההתיחסותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דופלקס עורקי צוואר
ד"ר אסף לבנון 22/10/2020 | 22:08שלום גלית. הממצאים שתיארת מעידים על הצרויות קלות דו"צ המעידות על קיום טרשת עורקים אשר הינה משנית לגורמי הסיכון שתיארת:יתר לחץ דם והפרעת שומנים. גם סכרת , עישון ורקע משפחתי הם גורמי סיכון. ממצאים אלה מצריכים מעקב בלבד , איזון גורמי הסיכון בצורה מיטבית ובדיקה חוזרת עוד שנה.הוסף תגובה
-
בדיקת דופלר עורקי צוואר
-
ורידים בולטים במצחניל 12/10/2020 | 01:46האם יש אפשרות להעלים אותם? יש לי ורידים במצח והם מאוד מפריעים לי.בנוסף האם יש סיבה לזה שהם בולטים?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ורידים במצח
ד"ר אסף לבנון 23/10/2020 | 17:26מצטער על העיכוב במענה וגם לגבי תשובתי לשאלתך. "העלמת ורידים" במצח אינה בתחום טיפול של כירורג כלי דם. יתכן ופלסטיקאי יוכל לעזורהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ורידים במצח
-
חסימת עורקי הצוואר בשינה על הצדבני 07/10/2020 | 13:52שאלה שמטרידה אותי מאוד: האם יש סיכון לחסימת עורקי הצוואר כאשר ישנים על הצד, והצוואר על הכרית? האם התנוחה יכולה להפעיל לחץ על העורקים ולגרום לתרדמת (תוך כדי שינה)? רקע לשאלה: כבר כמה שבועות יש לי סחרחורות ונימול בידיים וברגליים, ועקב כך הופניתי בין היתר לאולטרה-סאונד עורקי צוואר (כעת ממתין לבדיקה). לפני כמה ימים צידי הצוואר שלי (ובעיקר צד שמאל) התחילו לפעום. כשניסיתי ללכת לישון כמו תמיד עם הצוואר על הכרית - התחילו עוויתות בצוואר, וגם תופעות מוזרות כמו דפיקות לב ועוויתות בשרירי הידיים והרגליים. התופעה חזרה על עצמה מאז - כמה לילות ברצף. אני לא בטוח שזה קשור לתנוחה של הצוואר (קראתי על התכווצויות שרירים בלילה), אבל נכנס בי פחד שאולי כל זה קשור איכשהו לחסימה של עורקי הצוואר בגלל לחץ שנוצר כתוצאה מתנוחת הצוואר על הכרית. מאז אני ישן כשרק קצה הראש (מעל האוזן) נמצא על הכרית, והצוואר חופשי באוויר. כמובן שזו תנוחה מאוד לא נוחה, שגורמת לי לכאבי שרירים באיזור. בכל אופן, אשמח אם תוכל להתייחס לשאלה הכללית (גם בלי קשר לרקע) - האם יש סיכון בשינה על הצד, כשהצוואר על הכרית? האם ייתכן שאני מפעיל לחץ על העורק ואגרום לעצמי תרדמת (או סכנות אחרות)? אשמח מאוד לתשובה!! תודה רבה וחג שמחהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סיכום
ד"ר אסף לבנון 20/10/2020 | 08:38שלום בני מצטער על העיכוב, כנראה שלא קיבלתי התראה על הודעתך. בכל מקרה, אתחיל בכך שהייעוץ אותו אני נותן כאן אינו תחליף לייעוץ פורמלי אשר צריך להינתן ע"י כירורג לי דם שיבדוק אותך ואת ממצאי הדופלקס ויגיע למסקנה . אם הממצאים הם כפי שאתה מתאר , הבדיקה תקינה (כולל הפלאק בצד שמאל) והתלונות אותן אתה מתאר אינן קשורות לבעיית כלי דם כלשהי ואיני חושב שיש צורך בברור נוסף מבחינת כלי דם. לאור העובדה שאין לך כעת גורמי סיכון לטרשת עורקים, הסיפור של לחץ דם שהיה וחלף לא ברור לי אך גם לא רלוונטי כעת. לא רואה סיבה שתיקח אספירין, הייתי עושה עוד בדיקה עוד שנה ואם היא ללא שינוי עוזב את הנושא. התלונות נשמעות על רקע אורטופדי/ נוירולוגי ואם הן מפריעות מאוד, זה כוון הברור. בהצלחה.הוסף תגובה
-
ושאלה נוספת
בני 11/10/2020 | 23:12רציתי גם לציין שהתופעות של עוויתות השרירים בגוף פסקו, אבל עדיין יש מדי פעם כאבים בשרירי הצוואר. כמו כן יש תחושת נימול באיזור העורף כולו (ובפרט באיזור החוליה האחרונה בצוואר). לפעמים הנימול מופיע על פני כל החלק האחורי והעליון של הראש, עד המצח. מדובר על נימול חלש, אבל זה נמשך כמה שעות ביום. כל הסיפור התחיל לפני 8 ימים. האם ייתכן שזה תסמין של בעיה בכלי דם (נניח דיסקציה צווארית), או שסביר שזה משהו אורתופדי? האם כדאי לעשות בדיקות הדמיה נוספות, מעבר לאולטרה סאונד עורקי צוואר? ממש ממש תודה רבה על התשובות!הוסף תגובה
-
תוצאות בדיקה
בני 11/10/2020 | 21:51תודה רבה על התשובה! אני שמח לשמוע שכנראה אין קשר. רקע: בן 36, לא מעשן, ללא טיפול תרופתי, אבל עם היסטוריה של השמנת יתר קלה ושל יתר לחץ דם חמור (מעל 180/120 למרות תרופות) למשך כשנה. כבר כ-10 שנים שלחץ הדם תקין בלי תרופות (כנראה עקב הפחתה בגורמי חרדה ורעש, וירידה משמעותית במשקל). אורח חיים יושבני ביותר (עקב עבודה). תוצאות בדיקת עורקי צוואר: נבדקו עורקי התרדמה מימין ומשמאל מבסיס הצוואר ועד זווית הלסת . נמצאו מהירויות זרימה תקינות : ימין : 82/17 ס"מ/שניה ללא שינויים טרשתיים. שמאל : 69/25 ס"מ/שניה ללא שינויים טרשתיים. שמאל: עובי פלאק : 0.1 ס"מ, מיקום : CCA, סוג: רך. אשמח להסבר על משמעות התוצאות. האם תהיה תועלת בנטילת אספירין? האם יש צורך במעקב? אציין שהפלאק נמצא בצד שמאל, שכמו שכתבתי בשאלה הראשונה - יש לי שם יותר תופעות לוואי. תודה רבה!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עורקי צוואר
ד"ר אסף לבנון 11/10/2020 | 19:36שלום בני התופעות שאתה מתאר לא נשמעות קשורות לבעייה בזרימת דם לצוואר וגם איני מכיר תופעה של הפרעה בזרימת דם כתוצאה משכיבה על כרית. לא כתבת מה גילך, מה מחלות הרקע וטיפול תרופתי קבוע והאם אתה מעשן, תשובות לשאלות אלה יוכלו לכוון אותי יותר. בכל מקרה יש להמתין לממצאי בדיקת עורקי הצוואר המתוכננת, אשמח להתייחס כשהן תגענההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיכום
-
כיחלון בשוקייםלאה 18/10/2020 | 07:48ילדה בת 17 ללא מחלות רקע, כיחלון מברך עד קצוות הבהונות (שתי הרגליים) , רגלים קרות לסירוגין מברך ומעטה. ,תפקודי קרישה תקינים, האולטרסאונד שלילי לחסימה, דופלר נשמע (חלש בדופק עקב), נבדקה ע״י ראומטולוג ונשללו מחלות ראומטולוגיות בהמלצתו מטופלת במרחיבי כלי דם. יש לציין שיש חזרה של אספקת דם וצבע תקין בחימום הרגל ובהרמת הגפההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כחלון
ד"ר אסף לבנון 18/10/2020 | 08:54שלום לאה קשה לקבוע אבחנה בלי לבדוק את המטופלת. מציע לפנות לבדיקת כירורג כלי דם באזור מגורייך. אשמח לעזור בחיפה או עפולההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כחלון
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- פצע לחץ
- רגל קלובה עקולה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- ניתוח כיס מרה
- ניתוח קילה
-
בדיקות קשורות
- נוגדנים לציטופלסמה של נויטרופילים ANCA
- חלבון C משופעל
-
תרופות קשורות
- אברולימוס
- אונדאנסטרון (זופרן)
-
מונחים קשורים
- אקוגרפיה
- הטריה
פורומים נוספים בתחום
פורוםפרוקטולוגיה ומחלות מעי
בפורום פרוקטולוגיה ומחלות מעי ניתן להתייעץ עם ד"ר רפאל אלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פרוקטולוגיה ומחלות מעיפורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםמחלות שד וכירורגיה של השד
בפורום מחלות שד וכירורגיה של השד ניתן התייעץ עם ד"ר יסמין דגן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות שד וכירורגיה של השדפורוםטחורים
בפורום טחורים ניתן להתייעץ עם ד"ר רפאל אלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טחוריםפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזה