פורום יישור שיניים - עמוד 2
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
שן עם סדק בשורש וזקוקה ליישור שיניים (גשר) (לת)
דפניל 14/08/2022 | 20:33הי ביתי בת 12.5 נפלה לפני שנה וחצי ומאז סדק חלש מאוד שלא התפתח ונותר בעינו בשורש השן הקדמית. שיניה בולטות מאוד והיא זקוקה לגשר. מה עושים במקרה כזה? מה האפשרויות?פתח בחלון חדש -
קיבוע פנימי לשיניים התחתונות
אור 07/10/2018 | 15:05שלום,סיימתי את יישור השיניים שלי לפני 18 שנים ושמו לי קיבוע פנימי על השיניים התחתונות הקדמיות.לפני כחודש חצי מהקיבוע נפל וכרגע יש לי פס מתכת על 3 שיניים בלבד מתוך ה-6. הפס החתוך מציק לי ממש וברצוני להוריד את מה שנשאר. הבעיה היא שאני לא מצליחה להשיג את האורתודנטית שלי ויתכן שהיא כבר לא עובדת יותר. בכל המרפאות שניסיתי לפנות סירבו לקבוע לי תור כי אף אורתודנט לא רוצה לקחת אחריות על טיפול של מישהו אחר. זה לא נשמע לי הגיוני שאין פיתרון עבורי. האם תוכל להפנות אותי לגורם מתאים? תודה מראשפתח בחלון חדש-
קיבוע שמפריע נורא, אחרי הרבה שנים פתאום
ענבר 02/08/2022 | 08:19לפני 15 שנים עשו לי קיבוע בשיניים התחתונות (אחרי גשר) מפנים. פתאום הוא ממש מציק לי ואני לא יכולה לישון בגלל זה. אפשר לבטל אותו? מה לעשות? -
קיבוע פנימי
דר" ששי צדוק 09/10/2018 | 06:49אור שלום אם תתקשרי למרפאה , אנסה לעזור. בברכה דר" ששי צדוק
-
-
תפקיד הגומיות ביישור שיניים (לת)
רעות 18/07/2022 | 15:31ילדה בת 18, עם קוביות כבר שנתיים. לפני כמה חודשים קיבלה גומיות עם הנחיה לשים בכל שעות היממה. לאחר כשבועיים של סבל נוראי עם כאבי ראש ללא שינה, הגיעה למרפאה לעזרה ראשונה. הומלץ לה על ידי רופא שיניים ולא אורתודנט שהכאבים נןבעים מהגומיות ולנסות להוריד ולראות האם זו הסיבה. מייד לאחר שהורידה נעלמו כל המכאובים. כך שלושה סבבים. הרופא האורטודנט מתעקש שאין זה יהיה טיפול שלם אם הלסתות לא מאוזנות אחת מעל השנייה. מציינת שהרווח מזערי כשסןגרים את הפה. ולילדה לא מפריע )גם לי יש רווח מזערי בדיוק כשלה ואין לכך שום חשיבות מבחינתי) ביקשתי מהרופאה שאני לא מעוניינת ביישור הלסתות של בתי אם אכן הבנתי נכון שאין לכך ערך מבחינת היישור עצמו של השיניים. אני לא מצליחה להבין האם נכונה ההנחה שלי שאכן לגומיות אין חשיבות ביישור אלא רק כטיפול כולל. )הכרחי כמובן אך גם נתון לשיקול דעת של המטופל שאומר שזה לא מפריע לו) אשמח לתשןבה, רעותפתח בחלון חדש -
שיניים בולטות אחרי סתימות בפה (לת)
בת 34 14/07/2022 | 16:15שלום, אני בת 34, ועשיתי תכנית של חידוש של מספר סתימות בפה ולאחרונה אני מרגישה שהרווח בין שתי השיניים הקדמיות גדל. הייתי אצל הרופאה והיא אישרה שהוא אכן גדל מצילומים מתחילת הטיפול אבל שזה לא בגלל הסתימות שהתבצעו. אמרה שזה יכול לקרות באמצע החיים שפתאום הצורה של השיניים משתנה. הנשיכה סהכ מרגישה לי בסדר ואין כאבים בלעיסה אבל יש הרגשה שהשיניים התחתונות דוחפות את השיניים העליונות. שיש שם לחץ באזור הקדמי. יש מה לעשות עם זה? צריך לקבוע תור לאורטודנט או לחזור לרופאה שעשתה את הסתימות? יש איך לסדר את זה לפני שעושים גשר/אינוויזליין? לעולם לא היו לי ריבועים והשיניים שלי סהכ די ישרות. תודה רבה.פתח בחלון חדש -
אינווזיליין לפני השתלה (לת)
רויטל 10/07/2022 | 13:12אני צריכה לעבור השתלה של 2 שיניים. האם עדיף לעשות יישור שיניים טרם ההשתלה או לאחריה?פתח בחלון חדש -
שבר/נקע בלסת
עידן 26/11/2020 | 16:52מה התסמינים לנקע או שבר של הלסת? לפני כמה ימים פיהקתי חזק והרגשתי משהו יוצא דופן בלסת. מאז התחילו קליקים בכל פעם שאני מזיז את הלסת התחתונה קדימה, או לועס. אין כאב מאוד משמעותי, אבל יש קצת כאב. זה רציני, או להתעלם ושזה יעבור לבד? כרגע זה כבר כמה ימים ככה. אין בעיה באכילה.פתח בחלון חדש-
בקשר לשאלה שלך עם הלסת
דסי 29/05/2022 | 14:54האם זה הסתדר לל
-
-
דחיפת שיניים קדימה (לת)
סי 04/11/2021 | 23:41שלום. האורטודנט אומר שבגלל שצידי הלסתות שלי מסודים טוב והשיניים נראות כמו גלגל שיניים- שן עליונה בין שתי תחתונות, הוא לא יישר את השיניים העליונות הקדמיות ע"י דחיפתן אחורה כדי לא לקלקל את הצדדים אלא דווקא ידחוף את השיננים החוצה, שיגיעו למיקום של שתי העליונות האמצעיות. האם זה לא ייראה כאילו כל השיניים בולטות? שאלתי רופא נוסף והוא אישר שזה תהליך נפוץ אבל לי זה נשמע מוזרפתח בחלון חדש -
הגבהות בגשר (לת)
אין 04/11/2021 | 10:43שמו לי הגבהות בטוחנות והיום אחרי שבועיים אני חושב שאחת נסדקה הסתכלתי והגבהות עדיין שם אבל יש חלק קטן שנסדק עכשיו השאלה שלי אם זה משהו שצריך לתקן בדחיפות או לחכות עם זה לביקורת שיש לי ב22 לחודשפתח בחלון חדש -
גומיות בין הלסת העליונה לתחתונה (לת)
הגר 15/07/2021 | 14:55לבני האורדונט אמר לחבר גומיות בין השן האחרונה בלסת למטה לשן בלסת למעלה . כדי להפחית את הרווח בין הלסתות . הוא לא מצליח וזה מקשה עלינו. האם יש גשר שניתן לרכוש בו אין צורך בזה? ( אנחנו פשוט כבר נואשים ) האם יש פיתרון אחר חוץ מגומיות ?פתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים