פורום מחלות שד וכירורגיה של השד - עמוד 10

-
אולטרסאונד וממוגרפיה
יעל 30/10/2024 | 09:43היי, האם בדיקת אולטרסאונד יכולה להחליף בדיקת ממוגרפיה ומה ההבדל בין הבדיקות? תודה על התשובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אולטרסאונד וממוגרפיה
ד"ר יסמין דגן 02/11/2024 | 21:31אולטרסאונד של השד וממוגרפיה הן בדיקות משלימות. ממוגרפיה מאפשרת סקירה של השד כפנורמה ולכן מצויינת כבדיקת סקר. בנוסף יש לה יתרון על בדיקות דימות אחרות לאיתור הסתיידויות שיכולות לייצג מצב התחלתי ממקום של סרטן שד (dcis). אוטרסאונד היא בדיקה משלימה כאשר צפיפות השד גבוהה. יש לה יתרון באיפיון גושים קיימים. בנוסף בדיקה מצויינת להדגמת קישריות בית השחי. אינה מאפשרת סקירה פנורמית של השד ומאוד תלוייה במבצע ולכן אינה בדיקת סקר טובה. לסיכום אולטרסאונד לא יכול להחליף ממוגרפיה.הוסף תגובה
-
-
גוש מתחת לעטרה אצל ילדה בת 10
ניקול 29/10/2024 | 10:06היי, הבת שלי שיתפה אותי ששמה לב לגוש קטן - מין גולה, קשיח ורגיש מתחת לאחת מהעטרות שלה... זה מופיע רק בצד אחד - זה יכול להיות התחלה של התפתחות מינית? מה זה יכול להיות? בתודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה גושים בשד בילדות
ד"ר יסמין דגן 30/10/2024 | 13:48קודם כל אדגיש כי הייעוץ בפורום לא יכול להחליף בדיקה קלינית. רב התסמינים הקשורים בשד בילדות ונערות הינם שפירים ולא מדאיגים. התיאור כפי שנרשם אכן יכול להתאים לשינויים פיזיולוגיים הקשורים בתחילת גיל ההתבגרות. עם זאת, במידה ויש ממצא נמוש, ממליצה להיבדק.הוסף תגובה
-
-
בדיקת נשאות גנטית
חגית 27/10/2024 | 11:44כיצד ניתן לבצע בדיקת נשאות גנטית 1/2 BRCA?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ביצוע בדיקת נשאות לBRCA1/2
ד"ר יסמין דגן 27/10/2024 | 13:44במסגרת סח הבריאות הממלכתי זכאיות נשים יהודיות ממוצא אשכנזי לבדיקת סקר brca 1/2, של מוטציות שכיחות בגנים אלו. נשים יהודיות ממוצא אשכני יכולות לפנות למעבדה הסניפית ולבצע את הבדיקה (בדיקת דם), ללא הפניה וללא עלות.הוסף תגובה
-
-
תודה על המענה- חידוד התשובה
רחלי 25/10/2024 | 16:41כתבת שאם יש בעיה עורית רואים הביופסיה תאי דלקת. אצלי 2 הביופסיות יצאו תקינות ... מהפטמה הביופסיה תקינה לחלוטין ומהעטרה יצא fibroepithelial polyp אבל כל הרופאים אמרו שהאודם לא מזה ולהתעלם מזה . זה עדיין יכול להיות בעיה עורית אם לא רואים כלום הביופסיה? ואני אחדד שכתבתי ש אולטרא סאונד,ממוגרפיה וmri יצאו תקינים אני רק רוצה לחדד שהם העלו המון ציסטות ופיברואדנומות שהן ידועות מעל 10 שנים ויצא שוב שהן שפירות ולא השתנו בכלל במהלך השנים האם זה משנה משהו ביחס למצב? תודה על המענה ועל התשובה המפורטתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חידוד תשובה
ד"ר יסמין דגן 26/10/2024 | 18:12קודם כל נדגיש כי יעוץ בפורום לא יכול להחליף בשום אופן בדיקה קלינית. בכל מקרה במידה ובדיקות הדימות וביופסיה מאיזור שוללים ממצא גידולי או עם פוטנציאל להתמרה ממאירה, באופן גורף ניתן לומר שלא מדובר במחלה סרטנית. לגבי תופעות עוריות, שינויים יכולים להיות קשורים לאקזמה, דלקות או פשוט שינוייםמשל פיגמנטציה.הוסף תגובה
-
-
שד ימין עושה בעיות
רחלי 25/10/2024 | 15:15בת 46 לפני כחצי שנה שד אחד +פטמה אדומים מאוד. עברתי בירור מקיף אולטרה סאונד, ממוגרפיה ו mri תקינים עשיתי לפני 5 חודשים ביופסיה מהפטמה יצא תקין לפני 3 חודשים ביופסיה מהעטרה גם תקינה. התייעצתי עם כמה כירורגי שד כולם לא ידעו לתת תשובה ואמרו שזו בעיה עורית גם רופאי עור עברתי כמה ניסיתי אלף משחות יש הטבה קטנה אך השד + הפטמה עדיין אדומים אך האודם פחות בוהק משהיה לפני כחודש שמתי לב שהפטמה הימנית נראית גדולה במעט מהשמאלית. לא יודעת אם היה ככה תמיד....רק בגלל המצב אני מסתכלת יותר על השד 1. יש דבר כזה בעיה עורית לא מוסברת? יכול להיות שהפטמה הימנית תהיה מעט גדולה מהמשאלית בגלל בעיה עורית? (נראה כאילו הימנית תמיד זקורה) 2. יכול להיות שהביופסיוץ גרמו לפטמה לגדול מעט? 3) בהינתן כל הבדיקות תקינות זה יכול להרגיע? יש לי mri חוזר בינואר האם להקדים? אני מאוד חוששת מחפשת הרגעההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שינויים בפטמה
ד"ר יסמין דגן 25/10/2024 | 15:36שינויים בפטמה כולל שינויי צבע, צורה יכולים לנבוע ממחלה שמקורה בעור או בעיה שמצביעה על בעיה ברקמת השד. הבירור אכן צריך לכלול ממןגרפיה ואולטרסאוד ו mri. במידה ובדיקות הדימות תקינות יש לבצע ביופסיה מהאיזור החולה (עטרה/פטמה) שפעמים רבות יראה הסננה של תאי דלקת וירמוז על בעיה עורית. רב הבעיות העוריות הן לא ספציפיות. ובמידה וmri וביופסיה מהעטרה ופטמה תקינים, לא מדובר במחלה ממאירה.הוסף תגובה
-
-
לגבי שלבים של גידול סרטני בשד במישוש
מירית 23/10/2024 | 17:15באיזה שלב בדרך כלל במישוש גידול קיים? בדרך כלל במישוש ידני במידה ומרגישים גוש סרטני באיזה שלב הוא כבר? 3? 4? כי בשלבים 1 או 2 הבנתי שאף פעם לא קרה שמגלים אותו במישוש ידני נכון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שלבים בגידול סרטני
ד"ר יסמין דגן 23/10/2024 | 17:28שלב 1 של סרטן השד הינו גוש סרטני בשד הקוטר עד 2 ס"מ, ללא מעורבות קשריות אקסילריות וללא גרורות מרוחקות. פעמים רבות ניתן לגלות במישוש ידני גידולים בשלב 1 או 2.הוסף תגובה
-
-
בדיקת נשאות גנטית
דניאל 22/10/2024 | 09:26ד"ר מהי בדיקה גנטית לנשאות BRCA1 ו BRCA2? תודה על תשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בדיקת נשאות ל BRA1 וBRCA2
ד"ר יסמין דגן 23/10/2024 | 12:31בדיקת נשאות ל BRCA1/2, הינה בדיקת דם בשני גנים אשר מוטציה באחד מהם הנפוצה בקהילות יהדות אשכנז, כרוכה בסיכון משמעותי לחלות בסרטן שד או שחלה.הוסף תגובה
-
-
הנקה ובדיקות שד
גל 20/10/2024 | 10:05שלום ד"ר, האם ניתן לבצע ממוגרפיה או אולטרסאונד בתקופת הנקה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הנקה ובדיקות דימות
ד"ר יסמין דגן 20/10/2024 | 10:20אין כל מניעה לבצע ממוגרפיה או בדיקת אולטרסאונד בזמן הנקה, אולם רגישות בדיקות אלו יורדת ולכן אינן מומלצות לצורך מעקב שגרתי בזמן הנקה.הוסף תגובה
-
-
שאלות בבקשה
אלינה 16/10/2024 | 20:061. האם ניתן בממוגרפיה לזהות גם ציסטות קטנטנות פשוטות? 2. האם רוב הנשים שמגיעות לפרה טרום מנופאוזה יש סיכוי גבוה מאוד לסרטן שד? 3. האם כשמרגישים מישוש חלילה גוש אם חלילה הוא ממאיר זה תמיד שלב 4 ? או שזה מיתוס הכוונה במישושים אצל כירורג במידה ומורגש גוש והוא ממאיר תמיד זה שלב 4 ? 4. אם במידה ולא נושאים את הגנים של סרטן שד זה 90 אחוז הגנה כבר? תודה רבה ומקווה שזה לא יותר מדי שאלות :)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה לשאלות
ד"ר יסמין דגן 17/10/2024 | 19:311. הבדיקה הכי רגישה לזיהוי ציסטות בשדיים הינה אולטרסאונד. 2. רמת הסיכון ללקות בסרטן שד בגיל פרה מנופאוזה תלוי בהרבה גורמים וניתן לחישוב. אינו זהה בכל הנשים. כאשר מגיעים לבדיקה אצל כירורג שד , הרופא מעריך את רמת הסיכון ומחליט על המעקב הנדרש. 3. רב הגושים הממאירים אינם מזוהים בשלב ארבע. 4. קיום הגן מעיד על קבוצת סיכון משמעותית, אך כדי לקבןע רמת סיכון יש צורך לדעת עוד קיוםנאו היעדר גורמי סיכוןהוסף תגובה
-
-
תודה על הפורום החשוב ואשמח למספר שאלות בבקשה ברשותך 🙏
אדווה 15/10/2024 | 16:021. בת 44 ללא סיפור משפחתי. רזה תת משקל. לפני שלושה חודשים ערב ערב יומיים לפני מחזור חודשי וסדיר כמו שעון אציין היו לי למשך שעה טיפה עיקצוצים בשד אחד בלבד שעברו. מאז אותו ערב פיתחתי חרדה מאוד קשה מסרטן שד ואני 24/7 יושבת על המיטה וממששת את עצמי . לא עובדת ולא עושה כלום. חרדה קשה כל יום כל היום. הייתי 6 פעמים בחצי שנה אצל כירורגי שד בבדיקה שיצאה תקינה. עשיתי פעמיים אולטרסאונד שד יום אחרי יום במקומות פרטיים איכותיים יצאו תקינים birdas 1 יש לי מבנה שד סמיך ומאוד קטן. מאוד. החרדות מסרטן שד ממשיכות גם אחרי בדיקות. היום בבוקר אני מסתכלת על השד ימין ואני רואה ברכס התחתון הכוונה לא על השד עצמו אלא ממש מתחתיו מתחת לשד (לא נוגע בשד עצמו) אבל צמוד מתחתיו יש בליטה שנוגעים מורגשת צלע בולטת ויש אותה גם באיזורים נוספים בבטן בקעים וקפלים באיזור הבטן. אני אציין שאני יושבת כל היום ולא עובדת ואני בכיפוף עם הטבלט אני לא יודעת אם קשור. באיזור הצלע מתחת לשד ימין טיפה בולט ויש באמצע בין השדיים טיפה מתחתיהם ביניהם כמו סימן שטף דם אבל זה לא שטף דם כי יש לי את זה זכור לי כמה חודשים. גוש בשד בדרך כלל אם מגלים זה בשד עצמו ? 2. האם פעמיים אולטסאונד בהפרש יום birdas1 יכול להעיד שהמצב לא סרטן שלב 4? 3. באיזה שלב בדרך כלל מגלים סרטן שד באולטרסאונד? (לא בממוגרפיה) אני בת 44. 42 קילו. 1.66 סמ. התחילו לי קפלים בכל הבטן. היא יוצאת כזה החוצה. אין סיפור משפחתי. בריאה בדרך כלל. לא מעשנת. חרדות ברקע. לא מתאמנת. אני נותנת פירוט מדוייק אולי אוכל לקבל מילת הרגעה ממך לגבי התיאורים שלי המדוייקים🙏🙏😔😔 הפחד שלי אני לא ידעתי מעולם.... וקראתי שזה שם אותך בקבוצת סיכון.. השאלה עד כמה. אשמח מאוד לדעתך על תיאורי. 🙏 זה יעזור לי לעבור חג מעט שקט. אין תורים לרופאים. למרות שהייתי אצל כמה כירורגי שד בחמישה חודשים אחרונים. אולטרסאונד אחד עשיתי לפני חודש וחצי אצל דר אורית גולן מרפאל ויצא birdas1 תודה רבה לך על המענה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חרדה מסרטן שד
ד"ר יסמין דגן 15/10/2024 | 16:40הייעוץ בפורום כמובן אינו מחליף בדיקה. עם זאת לפי הרשום נבדקת מספר פעמים אצל כירורג שד ועברת אולטרסאונד לאחרונה שיצא תקין. בנוסף התיאור המפורט שנתת מרגיע וכלל לא מכוון לסרטן שד. הרושם מהכתוב שאת אכן שרוייה בחרדה משמעותית מסרטן שד, למרות היעדר סיפור משפחתי או סימנים קליניים מכוונים לכך. בדיקת הדימות הכי מדוייקת לשלילת ממאירות שד היא mri. מקווה שיהיה לך חג רגועהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
ליפומה
-
נוירופיברומטוזיס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח כריתת תוספתן
-
בדיקות קשורות
-
אולטרסאונד שד
-
CT, סי טי
-
תרופות קשורות
-
אנאסטרוזול
-
מונחים קשורים
-
אנתרופומטריה
-
אחת מתשע

פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםמחלות שד וכירורגיה של השד
בפורום מחלות שד וכירורגיה של השד ניתן התייעץ עם ד"ר יסמין דגן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות שד וכירורגיה של השדפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבה