פורום מחלות שד וכירורגיה של השד - עמוד 8

מפחדת עדיין
שירן 02/12/2024 | 11:29אז אין חשש לממצא סרטני? ואם וחלילה זה משתנה אם זה ממצא שפיר בכל מקרה אז למה אם יש שינוי צריך ביופסיה מה הסיכוי שציסטה עם תוכן שזה ממצא שפיר יהפוך לחלילה סרטני? תודה שאת מתייחסת דוקטור🙏הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה ממצא באולטרסאונד birads3
ד"ר יסמין דגן 02/12/2024 | 12:22המשמעות של birads3 שב מעל 98 אחוז מדובר בממצא שפיר. בגלל הספק הקטן, מבצעים אולטרסאונד ביקורת ביוד 6 חודשים. אין צורך בביופסיה.הוסף תגובה
בבקשה תתיחסי
שירן 01/12/2024 | 17:02אני בת 32 עשיתי אולטרסנד שד לפני חודש בערך ואחרי שהרגשתי מין גוש בשד ימים למעלה מעל העטרה ומאוד נבהלתי באולטרסנד נאמר שזאת ציסטה עם תוכן הנוזל נראה עכור רושם ציסטה דלקתית 8 מ״מ ממש נכנסתי ללחץ וחרדה אם שאלה אולי אם אני רוצה ביופסיה או לחכות חצי שנה למעקב דירוג בירדס 3 אני ממש בלחץ וחרדתית מטבעי שאמרתי לא רוצה ביופסיה מה הסיכוי שחלילה זה סרטני? והאם אולטרסנד מספיק ודאי בשביל להבדיל בין ציסטה לגוש חלילה? ואם זאת אכן ציסטה למה מעקב? ולמה בירדס 3? מאוד מפחדתהוסף תגובה
פתח בחלון חדשבמשך לשאלה
שירן 01/12/2024 | 22:19אז אין חשש לממצא סרטני? ואם וחלילה זה משתנה אם זה ממצא שפיר בכל מקרה אז למה אם יש שינוי צריך ביופסיה מה הסיכוי שציסטה עם תוכן שזה ממצא שפיר יהפוך לחלילה סרטני? תודה שאת מתייחסת דוקטור🙏הוסף תגובה
תשובת מומחה ציסטה עכורה
ד"ר יסמין דגן 01/12/2024 | 17:44כאשר מקבלים לאחר ביצוע אולטרסאונד שדיים דירוג birads3- המשמעות שממצא נראה בעליל שפיר. אולם כדי למנוע שגיאות במקרים בודדים, ממליצים לבצע אולטרסאונד ביקורת כדי עקוב אחר הממצא. לאחר 6 חודשים במידה והממצא השתנה, גדל אונעולה ספק מבצעים ביופסיה. לעיתים קשה להבחין בין ציסטה עכורה לממצא סולידי ולכן ביקשו מערב. כך או כך , מדובר בממצא עם מאפיינים שפירים ואינו חשוד.הוסף תגובה
בלוטת לימפה עם קורטקס מעובה קלות
עפרה בן אריה 28/11/2024 | 05:53ביתי בת 33 היתה באולטרה סאונד ראשון, בשד ימין הודגמה בלוטת לימפה עם קורטקס מעובה קלות, ציסטה 0.5 ס'מ עם מחיצה מאחורי הפטמה, לא הודגמו תהליכים סולידיים, סווג birads 3 ברקע- אני ואחותי חלינו בסרטן שד על רקע הורמונלי בגילאי 59 ו-50 לבת שלי נאמר לחזור על האולטרה סאונד בעוד 3 חודשים האם זה מספיק?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתודה
עפרה 28/11/2024 | 14:34תודה רבההוסף תגובה
תשובת מומחה בלוטת לימפה עם קורטקס מעובה
ד"ר יסמין דגן 28/11/2024 | 14:16ברב המקרים כאשר, מדגימים קשריות אקסילריות עם קורטקס מעובה קלות, מדובר בקשריות לימפה ראקטיביות. קשריות הלימפה הן חלק ממערכת החיסון ולכן הן מתעבות כתגובה למחלות וירליות ומצבים רבים אשר גורמים לשפעול מערכת החיסון. לרב תוך שלושה חודשים תהיה התנרמלות הקשריות. לכן ההמלצה לבצע אולטרסאונד ביקורת בעוד 3 חודשים היא נכונההוסף תגובה
זיהום בסרומה
רחל 27/11/2024 | 23:55אמי בת 81 עם אי ספיקת לב ולימפומה פוליקולרית במעקב בלבד.עברה ניתוח עם הרדמה מקומית להסרת גידול בשד לפני חצי שנה. התפתחה סרומה ניקזו פעמיים. והיא חזרה אחרי כן שוב. ונשארה כך. השבוע כאבים חזקים וכן חום.נפיחות נוספת והמקום חם. רופאת משפחה נתנה אוגמנטין. מחר נגיע לכירורגית שד בעזרת ד'. מה הטיפולים האפשריים במקרה כזה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה סרומה מזוהמת
ד"ר יסמין דגן 28/11/2024 | 14:12אם להבין לפי סיפור המקרה, סביר להניח שמדובר בסרומה מזוהמת. טיפול אנטיביוטי בד"כ יספיק. לעיתים צריך אנטיביוטיקה דרך הוריד. ובמקרים בודדים, של סרומה שהזדהמה משמעותית ומכילה מוגלה, לפעמים יהיה צורך בניקוז.הוסף תגובה
זו אני מהשאלה הקודמת (לת)
דניאל 27/11/2024 | 18:40שאלתי על אודם בשד בדיקות תקינות ואחרי הבדיקות נפיחות בזרוע קבעתי תור להיבדק אך בבקשה עוד שאלה אחת אחרונה: האם יכול להיות שהזרוע מעט נפוחה בגלל סיבה אחרת שלא קשורה לשד? מה הסיכוי? והאם יש סיכוי שכל הבדיקות שפירטתי לך פספסו משהו? מה הסיכויים טובים יותר שאין כלום או שפספסו משהו?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתוספת לשאלה הקודמת (לת)
דניאל 26/11/2024 | 19:24שכחתי להוסיף שמדי פעם יש לי גירודים בשני השדיים אך בשד ימין מגרד יותר וכן לפעמים יש כאבים בשד ימין שהולכים ובאיםהוסף תגובה
פתח בחלון חדששאלה דחופה
דניאל 26/11/2024 | 19:10בת 47. מזה 8 חודשים שד ימין+פטמה אדומים מאוד. עברתי בירור מקיף : אולטרה סאונד, ממוגרפיה, mri תקינים (כולם הראו גושים שפירים (אדנומות וציסטות ידועות מזה שנים ) .כולל 2 ביופסיות פאנץ מהעטרה ומהפטמה שתיהן תקינות לחלוטין. מזה כמה חודשים אני מרגישה שזרוע ימין (בצד של השד האדום). שלי מעט גדולה מזרוע שמאל. עכשיו שעברנו לחולצות ארוכות אני ממש מרגישה שהשרוול בזרוע ימין מעט הדוק יותר על היד. האם יש לי סיבה להילחץ כי קראתי ברשת דברים מפחידים ובגלל כל הסיפור עם האדמומיות נכנסתי ללחץ. מצד שני אומרת שכל הבדיקות תקינות ...מה הסיכוי שפספסו? יש לי תור ל mri שד לביקורת בעוד 3 חודשים האם להקדים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה אודם על פני השד והפטמה
ד"ר יסמין דגן 27/11/2024 | 09:08במידה ואכן יש אודם משמעותי על פני השד ופטמה ימנית מלווה בנפיחות של הזרוע, יש לפנות לכירורג שד בהקדם. ברור שאם כל הבדיקות תקינות ובעיקר בדיקת mri, יש בזה נחמה. אם זאת, בנתונים שהצגת, לא ניתן לתת ייעוץ במסגרת הפורום, מלבד שיש להיבדק בהקדם.הוסף תגובה
הסתדויות ממאירות
עינב 25/11/2024 | 19:29אשמח לשתי שאלות 1. האם הסתדיידות ממאירה בשד שעדיין לא הגיעה לבלוטות הלימפה , יכולה לכאוב מדי יום ? (לא מורגשת במישוש) בלוטות לימפה תקינות אקסילות תקינות , רק יש כאב בשד כל יום כל היום גם בזמן מחזור. 2. סרטן שד שלב 3 מהי תוחלת החיים אם לא עושים טיפולים כלל בכימו? אשמח מאוד למענההוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה הסתיידויות ממאירות בשד וכאבים
ד"ר יסמין דגן 26/11/2024 | 11:02רב הממצאים הסרטניים בשד, כמו גם הסתיידויות ממאירות אינם גורמים לכאב יומי. לגבי תוחלת החיים בסרטן שד דרגה 3, ללא טיפול כמותרפי, כדאי להתייעץ עם האונקולוג. בסרטן שד, מלבד שלב התפשטות הגידול, חשיבות מכרעת לביולוגיה של הגידול. הביולוגיה חשובה לא פחות משלב המחלה לנחיצות והשפעה על תוחלת החיים. לא ניתן לענות בלי לדעת את כל הפרמטרים.הוסף תגובה
מיחושים מעל שד ימין
א.ט. דחוף בבקשה 24/11/2024 | 15:01בס"ד שלום יש לי מידי פעם מיחושים מוזרים מעל שד ימין האם זה בכיוון לבבי? בת 71 מאוזנת לחץ דם כולסטרול רקע משפחתי כלי דם נבדקת אקג כל חודשיים..חרדית לפרקים..מעשנתהוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה מיחושים מעל שד ימין
ד"ר יסמין דגן 26/11/2024 | 10:54כאבים ומיחושים מעל שד ימין יכולים לנבוע באופן שכיח מרקמת השד או רקמות דופן בית החזה. כאב ממקור קרדיאלי יהיה ממוקם בד"ר בקדמת בחת החזה עם הקרנה לשמאל.הוסף תגובה
גוש סולידי
פחדנית 23/11/2024 | 00:12בת 35 , 3 חודשים לאחר לידה שניה, מיד לאחר הלידה ייבשתי חלב עם תרופות, יש עם רקע משפחתי (סרטן שד). עשיתי us שד ויצא: שד שמאל לא הודגמו תהליכים ציסטיים או סולידיים בשד בית השחי ללא נגדלת לימפה. Birads 1. שד ימין בשעה 9/10 בגבול השד הודגם גוש סולידי,, היפואקוגני, אובלי, מוגדר היטב בגודל 7 ממ , בית השחי ללא בלוטות לימפה מוגדלות. Birads 4a. מה כל זה אומר ועד כמה זה יכול להעיד על סרטן?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה Birds 4a מה המשמעות?
ד"ר יסמין דגן 23/11/2024 | 07:13הגוש שמתואר הינו בעל מאפיינים שפירים בעליל. בכל זאת במידה ויש סיפור משפחתי וממצא סולידי הוחלט להמליץ על ביופסיה. Birads4a משמעותו שקיים ממצא , ככל הנראה שפיר, אך הומלץ לדגום אותו. הסיכוי שמדובר בסרטן הוא נמוך.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
נוירופיברומטוזיס
-
ליפומה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח כריתת תוספתן
בדיקות קשורות
-
MRI שד
-
בדיקת MRI
תרופות קשורות
-
אנאסטרוזול
מונחים קשורים
-
תורם
-
אגן
פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםמחלות שד וכירורגיה של השד
בפורום מחלות שד וכירורגיה של השד ניתן התייעץ עם ד"ר יסמין דגן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות שד וכירורגיה של השדפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבה