פורום מחלות שד וכירורגיה של השד

-
כאבים בשד שמאל (לת)
נגה 28/03/2025 | 16:42אני בת 47.3 עדיין מקבלת וסת. מאז ומתמיד תמיד היו לי גושים שפירים בשני השדיים (ציסטות ופיברואדנומות) אני נמצאת במעקב שנתי של אולטרה סאונד ובדיקה ידנית דל כירורג שד ופעם בשנתיים ממוגרפיה. בשנה האחרונה אני מרגישה כאבים עמומים בשד שמאל בנגיעה בלבד ואם זה שבוע לפני וסת אז כואב בשני השדיים אבל בצד שמאל הכאב חזק יותר אחרי הוסת הכאבים נעלמים ונותר כאב עמום בשד שמאל בנגיעה בלבד ושוב לפני הוסת מתגבר כמו מעגל כזה... יש הסבר למה זה קורה? יש לציין שלאחרונה הייתי בביקורת השנתית של אולטרה סאונד וממוגרפיה ובדיקה ידנית שהראו שכל הדברים השפירים נשארו ללא שינוי יש הסבר הגיוני למה שתיארתי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
אשמח לתשובה אני חרדתית מטבעי (לת)
גילה 28/03/2025 | 16:25לפני כשנה היה חשד לפאדג'ט בשד ימין עקב אדמומיות עברתי בירור מקיף כולל ביופסיה וmri שיצאו תקינים (הmri הדגים גושים שפירים בשני השדיים ידועים לאורך שנים) הרופאה ביקשה לעשות mri חוזר אחרי שנה . לפני חודשיים עשיתי mri חדש כביקורת שיצא תקין - הגושים שהודגמו נותרו ללא שום שינוי . יש לציין שהאדמומיות בשד ימין לא עברה. הייתי לפני שבועיים אצל הרופאה שבדקה ידנית ואמרה לעשות עוד mri בעוד שנה כמעקב. אני לפני וסת והשדיים כואבים מאוד - בשד ימין כואב יותר עכשיו במקלחת הבחנתי בפצע על שד ימין והרגשתי גוש גם על שד ימין והרגשתי בגוש גם בשד ימין. מלחיץ אותי שכל התופעות הם על שד ימין. יש לי 2 שאלות: 1- האם זה אפשרי שלפני וסת שד אחד יכאב יותר מהשני? 2- אם ה mri מלפני חודשיים היה תקין ובדיקה ידנית לפני שבועיים הייתה תקינה האם עליי לחזור לרופאה לבדיקה חדשה בעקבות הגוש שהרגשתי היום? או שמשהו יכול להתפתח בחודשיים? אני חרדתית מטבעי ואשמח לאיזשהו הרגעההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
מישוש חזק?.. (לת)
נוי 27/03/2025 | 12:24שלום רופאה יקרה 🙏 אשמח למילת הרגעה ממך או מה לעשות ? אולי צריך למרוח שמן או משהו 🙏 הייתי אתמול אצל כירורג שד עם המלצות מדהימות מהרבה נשים את הבדיקה של המישוש הוא עשה חזק ועמוק כאילו בצורה יסודית אבל זה היה חזק טיפה כואב 6 שניות כל שד , זה אמור להיות ככה? פוחדת רק בקטע של נזק לרקמות פשוט 🙏 הוא עצמו היה רגיש חייכן מקצועי ונחמדהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
ממצאים לבת 20 מביופסיה שבוצעה בניתוח הקטנת חזה
רוני 26/03/2025 | 15:10שלום רב הגע התקבלו התוצאות הבאות: דוח Medica Lab Center: נמצא מוקד של Atypical Ductal Hyperplasia (ADH) ב-2 צינורות חלב, מתוך 8 מקטעים שנבדקו בצד ימין. רקמת שד שמאל תקינה, ללא ממצאים חריגים. לא צוינו פרטים לגבי מצב השוליים. ************ העברנו את הביופסיה לחווד של מעבדה נוספת: דוח פתולוגיה – מעבדת מכבי: נמצא מוקד קטן של ADH בצד ימין, ב-1 מתוך 8 מקטעים שנבדקו. בצד שמאל: רקמה תקינה, שינויים פיברוציסטיים לא מדאיגים. גם כאן – אין התייחסות למצב השוליים. הרופאה לכירורגיית שד אמרה שאין מה לדאוג ושנבוא בעוד כ 5 שנים לביקורת ************ איך אנחנו יודעים האם באמת אין מה לדאוג? והאם יש דרך לבדוק אם כל החלק הבעייתי הוסר. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה Atypical ductal hyperplasia
ד"ר יסמין דגן 27/03/2025 | 12:29Atypical ductal hyperplasia (ADH) - הוא בעיקרון ממצא שפיר כשלעצמו, אך במידה ומתקבל בעת בייופסית מחט עלול להיות קצה קרחון של dcis - סרטן שד לא פולשני (בשלב מוקדם). לכן כאשר מתקבלת תשובה של ADH בביופסיית מחט , יש להתקדם לביופסיה כירורגית כדי שתהיה כמות רקמה מספקת לאבחנה מדוייקת. במקרה שתיארת התשובה הפתולוגית התקבלה לאחר הקטנת שדיים, מה שאומר שיש צספיק רקמה ואכן מדובר רק ב ADH שהוא ממצא שפיר ואכן אין מקום לדאגה.הוסף תגובה
-
-
אולטראסוד וממוגרפיה
Nono 24/03/2025 | 22:02ערב טוב אני בת 45 , יש לנו במשפחה מצד אבא מחלת הסרטן , שד,רחם,וריאות הי יתי תמיד במעקב ולאחרונה הרגשתי אי נוחות ומיששתי גוש בשד שמאלי ולהלן תוצאות הבדיקות שבעקבותין עברתי ביופסיה מעט עבה שיצאה תקינה אך עדיין לא רגועה ומרגישה שזה לא תקין גושים סולידים: גוש1: בשעה 1 כ2ס"מ מהפטמה הודגם גוש בגודל 0.50×0.60ס"מ, בלתי סדיר Birades: 4b ממצא חריג, דרגת חשד בינונית הומלץ על ביופסיה trucut biopsy תוצאת הביופסיה :fibrocystic change lmmunostain for p36(+) examined אשמח לתשובתך לגבי התוצאות , האם עדיין קיים חשש שזה יכול להיות ממאיר ולא שפיר או טעות בדגימההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ממצא birads 4b
ד"ר יסמין דגן 25/03/2025 | 19:16המשמעות של ממצא שזוהה באולטרסאונד או ממוגרפיה ודורג birads 4b, הוא כי הרדיולוג מעריך לפי המאפיינים של הגוש שמדובר בממצא עם חשד בינוני. רב הביופסיות מדוייקות וניתן להירגע. כאשר קיים פער בין המראה של הגוש לתשובת הביופסיה, ניתן לבצע ביופסיה נוספת (ביופסיית ואקום או ביוםסיה כירורגית), או שניתן לבצע mri שדיים שמאפשר לאפיין את מאפייני הגוש ברמה יותר מדוייקת.הוסף תגובה
-
-
שאלה חשובה
שירן 24/03/2025 | 09:33דוקטור רציתי לדעת מה הסיכוי שהממצא ישתנה ציסטה עכורה עם תוכן מדורג כבירדס 3 ואם חלילה היא גדלה אז זה סימן לא טוב? מאוד מפוחדת והאם הרוב המוחלט של המקרים של ציסטה עם תוכן שמדורג כבירדס 3 הם שפירים? נגיד מתוך 100 מקרים של ציסטה עם תוכן כמה מקרים זה מתברר כחלילה סרטני? אשמח להתייחסותךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ציסטה עכורה
ד"ר יסמין דגן 25/03/2025 | 19:11ציסטה עכורה היא ברב המוחלט של המקרים ממצא שפיר חסר משמעות. כדי להגיע לאחוז שגיאות אפסי יש לבצע אולטרסאונד ביקורת בעוד 6 חודשים. במידה והממצא גדל, עדיין ברב המוחלט של המקרים אין מה לדאוג, אבל לפעמים מחליטים לבצע ביופסיה.הוסף תגובה
-
-
רציתי לשאול ברשותך שלוש שאלות בנוגע לסרטן שד
דקלה 21/03/2025 | 09:461. האם במידה וסרטן שד בשלב 4 מגיע לכבד גרורות, באולטרסאונד כבד יראו שינויים לרעה בכבד? 2. האם בבדיקות דם מלאות כולל קרישה וסוכר במידה וסרטן שד נמצא בשלב מתקדם יראו שינויים לרעה בבדיקות דם אלו? 3. כל כמה זמן סרטן שד עולה שלב? תודה רבה לךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בירור של סרטן שד גרורתי
ד"ר יסמין דגן 22/03/2025 | 11:15במידה וקיים חשד לסרטן שד שלב 4, כלומר סרטן שד גרורתי, בדיקת הדימות הכי מדוייקת הינה pet ct. במידה ויש גרורות בכבד, יתכן שיהיו הפרעות בתפקודי כבד בבדיקות דם ויתכן שניתן יהיה לראות גרורות באוטרסאונד כבד, אך אלו אינן בדיקות מדוייקןת לשלול גרורות במידה ויש חשד כזה.הוסף תגובה
-
-
אשמח להתייחסות
שרה 19/03/2025 | 14:42דוקטור אני קצת מבוהלת קראתי כתבה שמישהי אמרו לה שיש לה כנראה ציסטה עם תוכן ודירגו כבירדס 3 ובסוף התברר כסרטן אני מאוד חוששת.. אם אחרי 6 חודשים באולטרסנד רואים שהיא נשארה אותו הדבר 8 מ״מ ועדיין עכורה זה מעיד שזה לא טוב? מה באמת הסיכוי באחוזים מ100 אחוז ל1 אחוז שבירדס 3 זה סרטן או יתפתח לסרטן? מאוד מפחדתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ציסטה עכורה birads3
ד"ר יסמין דגן 20/03/2025 | 10:56כאשר מדרגים בבדיקת דימות שד ממצא birads3, המשמעות היא שמעל 98 אחוז מדובר בממצא שפיר. קיים פחות משני אחוז שלמרות שהממצא נראה מאוד שפיר יהיה מדובר בסרטן. לא שהממצא יתפתח לסרטן, אלא, שההערכה הסונוגרפית לא היתה נכונה. זו הסיבה שעושים מעקב של שישה חודשים. במידה והממצא לא השתנה כלל זה סימן טוב , שמחזק את ההערכה כי אכן מדובר בממפצא שפיר.הוסף תגובה
-
-
גולה בהנקה
רחלי 18/03/2025 | 15:58אני מניקה תינוק בן 11 חודשים. לפני שבוע הרגשתי גודש בשד שמאל עם כאבים והרגשה כללית רעה. אחרי כמה ימים הגודש עבר אבל נשארה גולה אחת קשה. כבר אין כאבים. יש לציין ש לפני חודשיים הייתי אצל כירורג שד והבדיקה היתה תקינה. האם זה דורש בדיקת כירורג פעם נוספת או שזה שאריות מהסתימה בצינוריות שכנראה היתה לי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה גושים בשד בהנקה
ד"ר יסמין דגן 19/03/2025 | 14:54גושים בשד בזמן הנקה יכולים להיות קשורים להנקה או שלא. גושים בשד שקשורים להנקה יכולים להיות עקב גודש וסתימה של צינורית, אך יכולים להיות גם ממצאים אחרים שקשורים להנקה כגון גלקטוצלה/lactating adznoma שאלו ממצאים שפירים. כמובן שהיות ובזמן הנקה בדיקה ידנית ודימות שד יכולים להיות יותר מאתגרים יש צורך לשלול ממצאים רציניים. אמנם הסיפור הקליני נשמע לא מדאיג וגוש שנמוש כ"גולה" בדרך יהיה ממצא שפיר, במידה ויש גוש נמוש שלא עובר תוך חדשיים לכי להיבדק.הוסף תגובה
-
-
בטעות פיספסת את השאלה שלי
ליאל 17/03/2025 | 09:54שלום 🙏 למה בימים של הביוץ ובימים שלפני בוסת לא מומלץ לעשות בדיקת שד ידנית ? 2 רופאים אמרו ככה קראתי. שאלה קטנה נוספת אם אני לא בקבוצת סיכון, לא מעשנת, בחורה בתת משקל. אוסיף אפילו את מידת החזה שזה 70A. אין הסטוריה משפחתית. ואני לא נושאת מוטציות. בעיקרון עשיתי פעמיים בחודש ספטמבר האחרון בדיקות הדמיה. ועשיתי פעם נוספת בנובמבר האחרוןהאחרון הדמיה. בנוסף הייתי בספטמבר האחרון אצל כירורג שד אחד. וגם הייתי אצל כירורג שד נוסף באוקטובר האחרון. הכל יצא תקין כל מה שביצעתי והביקורים. חשבתי מאחר ועברו 5 חודשים לעשות הכל מחדש שוב כי יש נשים שעושות כל 6-7 חודשים בדיקות.. אני בעיקרון לא בודקת את עצמי ידנית כי אני לא אובייקטיבית ומתמודדת נפש. מה דעתך על המקרה שלי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שאלה מפוספסת
ד"ר יסמין דגן 17/03/2025 | 20:02לגבי נושא של זמן מיטבי לבדיקת שד עניתי. לגבי המעקב המומלץ לך אישית, קצת קשה לכתוב בפורום, כי לא ברור מה גילך, מה ממצרי הבדיקה הידנית ומה ממצאי בדיקות הדימות במידה ואין שום ממצא בבדיקה ידנית או בבדיקות הדימות ואין היסטוריה משפחתית, מומלץ לבצע בדיקת שד ידנית אצלצכירורג שד אחת לשנההוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
ליפומה
-
נוירופיברומטוזיס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח כריתת תוספתן
-
בדיקות קשורות
-
רצף גנטי BRCA
-
סימון לפני ניתוח
-
תרופות קשורות
-
אנאסטרוזול
-
מונחים קשורים
-
אקוגרפיה
-
אבנית קיבה

פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםמחלות שד וכירורגיה של השד
בפורום מחלות שד וכירורגיה של השד ניתן התייעץ עם ד"ר יסמין דגן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות שד וכירורגיה של השדפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבה