פורום גיל המעבר - עמוד 7

-
הידבקויות ברחם
שרון 19/06/2024 | 07:33שלום, בת 51 ,ביצעתי היסטרוסקופיה אבחנתית בשל דימום חד פעמי כאשר ב.הדם מראות שאני לא אמורה לקבל בבדיקה יצא שהכל תקין והרופא טוען שהדימום כניראה הורמונלי. יש הידבקויות בתחילתו של הרחם ,הרופא טען שאין צורך לעשות דבר אך במידה ובעתיד יהיו דימומים יש לבצע אבלציה(צריבה). האם ניתן לחיות כך עד סוף החיים בהנחה שאין דימומים? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הדבקויות ברחם
ד"ר רותם ענבר 19/06/2024 | 11:58שלום שרון, הדבקויות ברחם יכולות להפריע בעיקר באחת משתי דרכים: 1. מי שרוצה פריון- יכול להפריע לקליטת ההריון או התחלתו. 2. כליאת נוזל וסתי/ דמי והפרעה לניקוז הרחם. אם אין לך רצון בפריון ואת לא מקבלת וסתות אשר מתקשים להתנקז, אין סיבה שההדבקויות יפריעו לך בשל נוכחותן שם.הוסף תגובה
-
-
מעי רגיז בפרה מנופאוזה
מיה 16/06/2024 | 17:33שלום האם תסמני מעי רגיז קשים בקיבה ומעיים כולל אי סבילות לסוכרים רבים ירידה במשקל ייתכנו בתחילת הפרה מנופאוזה בגיל 45 שמתחיל אי סדירות בוסת מדי פעם שהיא בדכ סדירה .התסמונת הנל השתפרה משמעותית עם הכניסה לפרימנופאוזה לקראת גיל 49 בה הוסתות נדירות ורחוקות אחת מהשנייה.האם יתכן קשר לשינויים ההורמונליים?לציין שאין סימטומים נוספים מלבד אלו הקשורים למע העיכול.זה מוכר בספרות? ומה הסיבה לכך?דיסביוזיס SIBO על רקע שינויים הורמונליים? תודה תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מעי רגיז במנופאוזה
ד"ר רותם ענבר 19/06/2024 | 11:54שלום מיה. תסמיני מעי רגיז יכולים להחמיר בתקופת הפרי מנופאוזה, בד״כ במקביל לירידה ברמת ההורמונים וה׳סערה ההורמונלית׳ מה שגורם לשינויים גם במערכת העיכול (תנועתיות מעי, חומציות ושינויים בהפרשת מלחי מרה הן חלק מהגורמים).הוסף תגובה
-
-
השמנה בטנית
שרי 10/06/2024 | 16:48שלום, בשנתיים האחרונות סובלת מהשמנה בטנית למרות שהתזונה מאוזנת עושה ספורט. אף פעם לא הייתה לי בטן.. האם ניתוח שאיבת שומן יכול לעזור כדי להחזיר את הבטן השטוחה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה השמנה בטנית בגיל המעבר
ד"ר רותם ענבר 18/06/2024 | 09:09היי שרי ותודה על ההבהרה. יש אכן נטיה להשמנה ויותר בטנית בגיל המעבר כפי שקרה במקרה שלך. (כלומר פיזור השומן משתנה). תזונה וספורט הן דרכים מצויינות וראשונות במעלה. בד״כ, השמנה בטנית לא תהוה אינדיקציה לטיפול תרופתי בהורמונים, וההורמונים בד״כ לא עוזרים לה בצורה פנומנלית. רצוי מאוד מאוד וזוהי המלצתי העיקרית- להיוועץ בתזונאית מומחית לגיל מעבר ויש כמה כאלה! נסי לחפש אחת בקבוצה ׳מפצחות את אתגר גיל המעבר׳ בפייסבוק🌼 מקווה שעזרתיהוסף תגובה
-
בהמשך לשאלה לגבי הבטן
שרי 18/06/2024 | 09:03תודה ד''ר ענבר על תשובתך. לא הסברתי טוב את השאלה,לכן שואלת שוב- מגיל 50 אני משמינה בבטן למרות ששומרת על אורח חיים בריא. השאלה שלי אם רק טיפול קוסמטי יכול לעזור או גם כיוון של תוספים לגיל המעבר.תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה השמנה בטנית
ד"ר רותם ענבר 14/06/2024 | 20:30היי שרי, לצערי זה אינו נושא הפורום אלא נוגע יותר לתחום הניתוחים האסתטיים. נסי לפנות למגוון הפורומים האחרים:-) בהצלחה!הוסף תגובה
-
-
דכאון בגיל המעבר
נעמי 16/06/2024 | 09:21היי ד"ר, בת 52 אני מרגישה מאוד מדוכדכת ועצובה לאחרונה. זה יכול להיות קשור לגיל המעבר? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דיכאון בגיל המעבר
ד"ר רותם ענבר 17/06/2024 | 23:43שלום נעמי כן, זה בהחלט יכול להיות קשור. לא ציינת האם ישנן תלונות נוספות הקשורות לגיל המעבר . אבל זה גם יכול להיות קשור לדברים אחרים, ניתן לחוש בדיכאון בכל גיל וכתלות בנסיבות חיים שונות. עם כל המתרחש במדינה היום זו לא תלונה נדירה לצערי 😔. מציעה לך להתחיל דווקא מייעוץ פסיכיאטרי, או שיחה עם פסיכולוג. מה גם שייעוץ כזה יעזור גם במידה והדיכאון כן קשור בגיל המעבר. יחד עם זאת, אם ישנם תסמינים נוספים של גיל מעבר- רצוי ללכת במקביל גם להערכה על ידי רופא המטפל בגיל המעבר. בכל מקרה פני לעזרה. אל תישארי ככההוסף תגובה
-
-
גלי חום בגיל המעבר
מילנה 02/06/2024 | 15:32שלום ד"ר, האם גלי החום מסוכנים? תודה על תשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה גלי חום מסוכנים
ד"ר רותם ענבר 14/06/2024 | 20:39היי מילנה, את מעלה נקודה 'חמה' (תרתי משמע) בעולם רפואת גיל המעבר היום. מחקרים אחרונים מראים, כי גלי החום אינם רק מכבידים, מעיקים ופוגעים באיכות החיים והשינה, אלא אף בעלי אפקט שלילי /מרע על המוח. ניתן אף להתייחס לגלי החום כחלק מהתסמינים הנוירולוגיים של גיל המעבר, וכבעלי קשר (מלבד רמות ההורמונים היורדות) לפגיעה בזיכרון והערפול המוחי ממנו סובלות חלק מהנשים. מספר מחקרים אף הראו קשר בין גלי חום קשים ותכופים לעליה בסמנים (ביומרקרים) בדם הקשורים לאלצהיימר- כמובן שאין הכוונה כי נשים אלה יפתחו בהכרח אלצהיימר, אלא נתון ראשוני אשר דורש המשך מחקר ובדיקה.הוסף תגובה
-
-
פגיעה בשינה
פזית 09/06/2024 | 09:05שלום ד"ר, אני בת 52, ולאחרונה השינה שלי נהרסה. אני מתעוררת כל שעה, מתעוררת לפנות בוקר ולא נרדמת יותר. מה אפשר לעשות? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פגיעה בשינה
ד"ר רותם ענבר 10/06/2024 | 07:52שלום פזית, הפרעות בשינה הן מהתופעות המאתגרות יותר של גיל המעבר, שכן הן משבשות מאוד את איכות החיים. הן כוללות קשיי הרדמות, התעוררויות רבות במהלך הלילה ויקיצה מאוד מוקדמת. חשוב לבצע בדיקות כלליות על מנת לשלול בעיות רפואיות אחרות או סיבות אשר יכולות לגרום לכך (בתקופה האחרונה מתח נפשי הוא גורם משמעותי והרבה ישראלים סובלים מקשיי שינה). כתלות בסימפטומים שלך, במחלות רקע ונתונים נוספים, ומשך הזמן שאת במנופאוזה- ניתן לשקול טיפול הורמונלי מסיבה זו. אולם חשוב מאוד לציין, שאם הבעיה היחידה הינה קשיי שינה- ישנן גם חלופות: למשל נטילת מגנזיום לפני השינה, מלטונין או כדורי שינה. בכל אופן, בשורה התחתונה יש מה לעשות :-) בהצלחה 🌼הוסף תגובה
-
-
מחזור אחרי שנתיים הפסקה ופרופיל הורמונלי
לי 06/06/2024 | 14:07אני בת 51 מחזור הפסיק לפני שנתיים והשבוע התחיל דימום שממש מרגיש כמו מחזור עם רגישות בשדיים ודקירות ברחם, כחלק מהבדיקות עשיתי פרופיל הורמונלי אשמח לפענוח התוצאות :אסטרדיול 89 LH 30 FSH 56.50. PROLACTIN 233הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מחזור אחרי שנתיים הפסקה
ד"ר רותם ענבר 08/06/2024 | 09:38שלום לי, הפרופיל ההורמונלי מתאים לגיל המעבר. דימום שנתיים אחרי תום הוסת מצריך בדיקה- הסתכלות על הצוואר, פאפ, אולטרסאונד. רירית רחם מעובה גורמת לדימום והתכווצויות דמויות מחזור, אם אכן זה יהיה כך בבדיקת אולטרסאונד הרופא לעיתים יקח דגימה בקשית של רירית הרחם או יפנה להיסטרוסקופיה או יתן לך טיפול (או כמה אפשרויות יחד:) גשי להיבדק שבוע טוב 🌼הוסף תגובה
-
-
חשק מיני
בת אל 05/06/2024 | 10:12שלום ד"ר, לאחרונה אין לי חשק מיני. האם יש מה לעשות? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חשק מיני
ד"ר רותם ענבר 06/06/2024 | 09:59שלום בת אל, בטח שיש:-) לא ציינת בת כמה את, אולם אני מניחה שאת נמצאת בגיל המעבר לאור שם הפורום… יש להעריך באופן מסודר את אופי הבעיה, לעיתים המקור רגשי/ זוגי, לעיתים מדובר בהמנעות על רקע יובש אי נוחות או כאבים, ולעיתים קיים חסר של טסטוסטרון- אחרי הערכה מסודרת אפשר להמליץ לכל אחת על מה שמתאים עבורה.הוסף תגובה
-
-
דימום קל מהנרתיק
לי 03/06/2024 | 11:14אני בת 51 בריאה בד״כ ,מחזור הפסיק כבר לפני שנתיים אתמול החל דימום קל מהנרתיק , מורגש רק בניגוב… מציינת שלפני כמה ימים היו לי דקירות לסרוגין באזור הנרתיק שחלפו לפני הופעת הדימום. כמובן שאפנה לרופא נשים אך אשמח לשמוע דעתכם מה יכולה להיות הסיבה.. תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דימום מהנרתיק
ד"ר רותם ענבר 04/06/2024 | 23:57שלום לי, לדימום נרתיקי יתכנו מגוון סיבות. אחת מהן, ובמיוחד כיוון שתארת כאב- הינה יובש, שפשוף, טראומה כלשהי (בעקבות יחסי מין למשל). יובש בנרתיק בגיל המעבר הופך את רירית הנרתיק לדקה ושברירית, ולעיתים נגרם דימום קל עקב כך. זוהי רק דוגמה אחת:-) על מנת להבדיל בין הסיבות לדימום, יש לגשת לבדיקה. הרופא/ה תבצע בדיקה של הנרתיק וצוואר הרחם, פאפ אם צריך, ובדיקת אולטרסאונד על מנת לראות את הרחם והאם קיים ממצא רחמי (כמו רירית רחם מעובה למשל) המסביר דימום. במקרה של דימום בגיל מעבר, חשוב להיבדק. בהצלחה 🌼הוסף תגובה
-
-
מחזור לאחר הפסק
שרון 31/05/2024 | 07:55שלום, בת 51 לפי ב.דם ר.נשים אמר שבגיל המעבר. מחזור אחרון לפני 8 חוד לפני חודש קיבלתי ,היו ממש כאביי מחזור ודימום של מחזור,הרופא טוען שלא אמור להיות דימום וממליץ על היסטרוסקופיה אבחנתית ,אשמח לדעתכם האם אכן יש צורך תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מחזור לאחר הפסקה
ד"ר רותם ענבר 02/06/2024 | 15:37שלום שרון, התקופה של תחילת/ טרום גיל המעבר מתאפיינת לעיתים בהופעת וסתות מרוחקים מאוד זה מזה. כלומר, המחזורים לאו דווקא נפסקים בבת אחת, ויתכנו חודשים ארוכים ביניהם. יתכן שזה מה שאת חווה. יחד עם זאת, כאשר מופיע דימום לא סדיר יש להשלים בדיקה על מנת להעריך את עובי רירית הרחם, לשלול פוליפ או בעיה אחרת, ולבדוק את צוואר הרחם. בד״כ, בדיקת אולטרסאונד תקדים היסטרוסקופיה.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
אנדומטריוזיס
-
הפלות חוזרות
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
התקן תוך רחמי IUD
-
ניתוח קיסרי צרפתי
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת לחץ דם
-
בדיקת טיי-זקס
-
תרופות קשורות
-
נומגסטרול + אסטרדיול (זואלי)
-
בלאומיצין PFI
-
מונחים קשורים
-
דימום יתר בווסת
-
דלקת פות

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםסקירת מערכות
בפורום סקירת מערכות ניתן להתייעץ עם ד"ר יזהר ארז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סקירת מערכותפורוםאורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן
בפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן ניתן להתייעץ עם ד"ר יאיר דייקן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ...