פורום עקמת - עמוד 32
אורתוטיסט שמואל להב
שמואל להב, אורתוטיסט ומנהל את מכון אורתופדי ברזילי-להב.
בעבר: יושב ראש איגוד המכונים האורתופדיים.
החל משנת 1971 החל לעבוד במכון אורתופדי ברזילי, קיבל תואר מוסמך והכרת מעמד של משרד הבריאות בשנת 1981.
עובד עם משרדי הממשלה השונים, כגון: הבריאות, האוצר ועוד. עובד עם בתי החולים הגדולים ועם מיטב הרופאים והמרפאות האורתופדיות והשיקומיות בארץ. שמואל מעביר הרצאות לקהל הרחב ובפני צוותים רפואיים.
אורתוטיסט שמואל להב מנהל פורום עקמת.
מנהל פורום מדרסים.
-
הריון ועקמת30/07/2014 | 13:50שלום בתי בת 26 נשואה עם עקמת של 40% יציבה מגיל 15. לאחר טיפול בגיל צעיר יותר עם מחוך האם יש השפעה על כניסה להריון או קושי שיכול להיות בהריון . אשמח לקבל תשובה תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
40 מעלות עקמת והריון
אורתוטיסט שמואל להב 30/07/2014 | 14:42שלום לך אמא דואגת, אין כל בעיה לשאת הריונות. רק מעל 50 מעלות עלולות לצוץ בעיות וביתך רחוקה מאד מזה. חשוב שהיא תשמור על שרירים חזקים, במיוחד שרירי בטן. בהצלחה, שמוליקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
40 מעלות עקמת והריון
-
עקמתדנה 11/06/2014 | 19:29בת 17, עקמת 55 חוץ מהעקמת פריצות דיסק בקעי דיסק ובלטי דיסק סירינגומיאליה בעמוד שדרה גבי והיצרות בעמוד שדרה מותני שלא טופלו עדיין, ממה מתחילים בכל זה המה חשוב יותר לטפל קודם?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
המשך טיפול
להב שמואל-אורטוטיסט מומחה 27/07/2014 | 16:17טוב, לא שכחתי. הכיוון הוא נוירוכירורגי. מכיוון שאני לא ממליץ על רופאים בפורום, צלצלי אלי להמשך טיפול. 0522450955. שמוליקהוסף תגובה
-
אוקיי, מחכה לתשובה תודה רבה שבת שלום
דנה 13/06/2014 | 19:12.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נושא מורכב
אורתוטיסט שמואל להב 13/06/2014 | 18:10דנה, תני לי לבדוק. אחזור אליך בתחילת השבוע. סוף שבוע נחמד, שמוליקהוסף תגובה
-
האם לומר לה ליצור קשר איתך? או שכבר אין צורך אחרי כל הסיפור
דנה 13/06/2014 | 12:54.הוסף תגובה
-
עוד שאלה
דנה 13/06/2014 | 12:52שלושוב, מדובר בבת דודתי, בת דודתי בת 17, כמעט שנה עם כאבי גב חזקים שמקרינים לגפיים גם רגליים וגם ידיים, עם נימולים ועיקצוצים. היא נבדקה אצל אורתופד ששלח אותה לCT עמוד שדרה מותני: בלט דיסק דיפוזי עם לחץ קל על השק הדורלי בגובה L1-L2.בגובה L2-L3 אין עדות לבלט דיסק. בלט אנולוס אחורי עם לחץ על השק התקאלי בגובה L3-L4. פריצת דיסק אחורית הגורמת לחץ משמעותי על השקים ומספר שורשים בגובה L4-L5. פריצת דיסק פאראמדיאנית מרכזית הגורמת ללחץ משמעותי וניכר על השורשים בגובה L5-S1. ובנוסף היצרות התעלה. בת דודתי סבלה מחוסר תחושה, מחוסר שליטה על הסוגרים תסמונת זנב הסוס ומחולשה ברגליים. ללא החזרים. היא אושפזה בבית חולים בחודש נובמבר ובוצע MRI לעמוד שדרה גבי: בלט דיסק ימני הגורם ללחץ על חוט השדרה ופוחס אותו, יש עדות לשינויים מיאלופתיים בגובה D2-D3. פריצת דיסק הגורמת לחץ משמעותי על השק התקאלי בגובה D4-D5. בקע דיסק המראה סימני לחץ על השורשים בגובה D6-D7. פריצת דיסק ימנית הגורמת לחץ משמעותי על חוט השדרה בגובה D7-D8. פריצת דיסק אחורית הגורמת לחץ ישיר ומשמעותי על חוט השדרה בגובה D8-D9. פריצת דיסק הגורמת לחץ קל על השק השק התקאלי בגובה D9-D10. בלט דיסק דיפוזי עם לחץ קל על השק התקאלי בגובה D10-D11. מודגמת סירינגומיאליה הדגשה והרחבת התעלה המרכזית של חוט השדרה הגבי. בנוסף בוצע MRI לעמוד שדרה צווארי: פריצת דיסק אחורית מרכזית הגורמת לחץ משמעותי על חוט השדרה בגובה C2-C3. בקע דיסק ימני המראה סימני לחץ על חוט השדרה בגובה C4-C5. פריצת דיסק ימנית עם לחץ ניכר על חוט השדרה בגובה C5-C6. פריצת דיסק אחורית עם לחץ ניכר על חוט השדרה בגובה C6-C7. בנוסף יש לה עקמת 55 מעלות שבה מעורבות 17 חוליות C6-L4. ניבדקה אצל נוירולוג ויש לה drop foot. היא עברה מספר ניתוחי שאיבות דיסק, צריבות דיסק, דיסקטומיה, למינקטומיה ואף אחד מהניתוחים לא עזר עדיין קשה לה לתפקד.. היא התחילה לתפקס יותר מבעבר אבל יש לה שיתוק של מספר עצבים וכל תזוזה שלה מכאיבה. היא טופלה לפני הניתוחים בכדורים ארקוקסיה, טרמדקס, אתופן, קספו, פירקוסט, רוקסט, טרגין ובבית החולים במורפיום, ווליום. הכדורים לא הועילו, 3 זריקות אפידורל לא הועילו,טיפולים פיזותרפיה, דיקור, הידרותרפיה, כירופרקטיקה, רפלקסולוגיה שלא הועילו. הרופאים כבר אובדי עצות בכל הנוגע אליה, קיבוע לא ניתן לעשות בגלל הגיל הצעיר, היא ניבדקה אצל הרבה רופאים נוירולוגים, נוירוגירורגים, מנתחי עמוד שדרה ופרופסורים בכל הארץ ואף רופא לא נתן לה טיפול שבאמת עזר לה. והדברים עדיין לא טופלו. היא לא יכולה לסגור כפתורים של חולצה כנראה בגלל הפריצות הצוואריות, כתב היד שלה השתנה, כשהיא הולכת ההליכה שלה לא טובה, היא לא מיישרת רגליים, צולעת, לא יכולה לעמוד יותר מכמה דקות. השאלה שלי אליך אם את מכירה דרך שאפשר לטפל בה ניתוח כלשהו שיכול לעזור לה חוץ מכל מה שהמליצו ועשו לה? דרך לטפל בdrop foot, להחזיר את הרפלקסים והתחושה? האם זה יכול לחזור או שמאוחר מדי? ואיך אפשר לטפל בעקמת במה מטפלים קודם? האם זו עקמת שחייב לטפל? תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול בבעיות מרובות
אורתוטיסט שמואל להב 12/06/2014 | 17:29דנה, צלצלי אלי 0522450955 דמוליקהוסף תגובה
-
תשובה
דנה 11/06/2014 | 23:39היי ד"ר, אני הבת לא האמא, אני בת 17 המחזור הראשון שלי בגיל 13 ו4 חודשיםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
איך נגשים לטיפול בעקמת
אורתוטיסט שמואל להב 11/06/2014 | 21:34דנה שלום, מספר שאלות אליך בטרם אשיב: בת כמה בתך? מה גיל העצמות שלה? האם היא בריאה בד"כ? כמה זמן חלף מהמחזור הראשון? ממתין לתשובה, שמואל להב-אורתוטיסט קליני מומחההוסף תגובה
-
המשך טיפול
-
-
תשובת מומחה
בדיקה עצמית לעקמת
אורתוטיסט שמואל להב 26/07/2014 | 14:44גילי שלום, בדקי את הסימטריה במותניים: עומק השקע של המותן חייב להיות מקביל בשני הצדדים וכן גם גובה השקעים. במקרה שיש ספק לסימטריות גשי לרופא אורטופד לבדיקה או התייעצי איתי. בריאות שלמה, שמואל להב-אורתוטיסט קליני מומחה ביאליק 79 ר"ג 036121070הוסף תגובה
-
שאלה
גילי 26/07/2014 | 02:11כיצד אני יכולה לבדוק בעצמי אם אני סובלת מעקמת? בתודה מראש!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גיל בדיקת עקמת
אורתוטיסט שמואל להב 02/06/2014 | 19:40בכל גיל. יש מצבים שהתינוק נולד עם עקמת. בד"כ רצוי להתחיל לבדוק בדיקה עצמית, בגיל 9 ומאז כל חצי שנה. שמוליקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקה עצמית לעקמת
-
עקמת בגבאנונימי 20/07/2014 | 13:38יש לי עקמת בגב שנורא מפריעה לי, רופא אמר עד מלפני חצי שנה בערך שיש לי עקמת של 20 מעלות, על אף שאולי זה לא חמור העקמת נורא בולטת כשאני ללא חולצה. אני נוגע בגב שלי לפחות עשרות פעמים ביום כי הוא מציק לי, אין כאב קבוע אבל בגלל שהוא עקום אני כל הזמן נוגע בו וזה ממש מפריע לי, אני גם מתבייש בזה נורא. רופא הציע לי שחיה אבל אני ושחיה לא הולכים ביחד. בגיל קטן עברתי ניתוח למנינגוצלה בגב, זה קשור? יש משהו לעשות? או שזה לכל החיים?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עקמת, פיתול ודימוי הגוף
אורתוטיסט שמואל להב 22/07/2014 | 11:59אתה מחליט. הדרך היחידה בכדי לדעת באם סיימת צמיחה היא דרך צילום רנטגן, ויפה שעה אחת קודם! העקמת לא מחמירה אלא באם היא גבוהה מחמישים מעלות. הנראות של המחוך לא משנה-מה שחשוב הוא הנראות של הגוף בהמשך החיים. או, באם עדיין ניתן להשתמש במחוך והוא יקטין ולו במעט את הבליטה בגב הרי שהנראות של המחוך בחודשים הקרובים בטלה בשישים לעומת הנראות של הגוף בהמשך החיים! זו דעתי. אין פעילות ספורטיבית ידועה ומוכחת מחקרית שמתקנת עקמת. שמוליקהוסף תגובה
-
תגובה
אנונ 22/07/2014 | 09:41אני לא אוכל להגיע אלייך כי אתה רחוק. אתה מציע לפנות לצילום וזהו? ואם הצמיחה הסתיימה העקמת עלולה להחמיר בהמשך? מה גם שמחוך נראה לא יפה על הגב, אין פתרון ספורטיבי כלשהו?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת גיל עצמות
אורתוטיסט שמואל להב 21/07/2014 | 22:05צלצל מחר אלי 0522450955 לגבי מחוך, מוקדם לדבר. קודם בדוק גיל עצמות.הוסף תגובה
-
תגובה
אנונימי 21/07/2014 | 21:57אני מאיזור הקריות ואתה רחוק לי כנראה.. מה זה מחוך? ואם הצמיחה לא הסתיימה כדאי לעצור חדר כושר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מועד בדיקת עקמת
אורתוטיסט שמואל להב 21/07/2014 | 20:30גש לבדיקה. באם אתה לא יודע לאן צלצל ואכוון אותך. וכדאי למהר. באם לא סיימת צמיחה ניתן לעשות מחוך לתיקון הפיתול. אשמח לעזור לך, שמוליק-מכון אורתופדי ברזילי-להב. רמת-גן 03-612-1070הוסף תגובה
-
תגובה
אנונימי 21/07/2014 | 14:20אתה חושב שכדאי לבדוק במהרה האם הצמיחה הסתיימה? וכנראה בגלל שאני בתת משקל העקמת מאוד בולטת.. במידה ועדיין לא הסתיימה, רצוי שלא אעסוק בסקוואט? ואיך אוכל לתקן אותה? כי גיל 17 וחצי זה מאוחר לדעתיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עקמת
אורתוטיסט שמואל להב 21/07/2014 | 09:59כן, באם סיימת צמיחה גבך ישאר כמו שהוא. בד"כ תת משקל לא גורם לעקמת. בגלל תת משקל העקמת בולטת יותר לעין. עקמת (אחד הביטויים שלה הוא לעתים כתף מוגבהת) מלווה בפיתול. בד"כ, מהרגע שסיימת צמיחה אין מניעה לעסוק בכל ספורט. בריאות שלמההוסף תגובה
-
תגובה
אנונימי 21/07/2014 | 08:54ואם הסתיימה הצמיחה, העקמת תשאר לתמיד? אגב, אני גם בתת משקל גוף, אולי בגלל זה גם הגב עקום מאוד? ואני יודע שהגב מחולק ל-2 חצאים כאלו, אז החלק השמאלי של הגב לדעתי גבוה יותר מהחלק הימני והוא בולט כשאני נוגע בגב.. מוכר לך? ואם אתה מתעסק בספורט - האם זה מגביל אותי בביצוע תרגילים במכון הכושר כמו סקוואט?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עקמת בגב ופיתול עמוד השדרה
אורתוטיסט שמואל להב 20/07/2014 | 18:11שלום, עקמת לא גורמת לכאבים! לגבי הניתוח שעברת לא נראה לי שעדיין משפיע עליך היום. עקמת גורמת לפיתול עמוד השדרה. הפיתול מתבטא בעיקר בעצם שכם אחת מוגבהת (בולטת) מהשנייה. באם עדיין לא סיימת צמיחה ניתן לתקן חלקית את הפיתול. בכדי לדעת באם סיימת צמיחה יש צורך שרופא אורתופד יפנה אותך לצילום רנטגן. צלצל אלי 0522450955 שמוליקהוסף תגובה
-
המשך
אנונימי 20/07/2014 | 13:40אני בן 17 וחצי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עקמת, פיתול ודימוי הגוף
-
כאבים במותן ימין עליון וגב אחורישלמה 27/06/2014 | 14:21שלום. אני סובל זמן רב מכאבים בצד ימין עליון וגב אחורי עליון באזור הצלעות. הכאבים מופיעים בעיקר בזמן ישיבה,כיפוף לימין אך לא מפריעים בזמן שינה.רופא גסטרו וריאות לא אבחנו דבר. צילומי רנטגן ו CT לא מצאו כלום.כיס מרה הוצא לפני כשנתיים.ארקוקסיה לא פותר את הבעיה. אשמח אם תוכל לייעץ לי על כיווני חיפוש ולאיזה רופאים ללכת. תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
שלמה 27/06/2014 | 19:10שמוליק, תודה. כרגיל תשובה מפורטת ועניינית. תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בגב עליון מאחור ומהצד
אורתוטיסט שמואל להב 27/06/2014 | 16:38שלמה שלום, גש לרופא אורתופד, יכול להיות שמקור הכאב הוא האזור הצווארי. האם קבלת מכה באזור זה? אולי יש מתיחת גיד/שריר? במקרים כאלה הכאבים יכולים לחלוף גם אחרי חצי שנה. גש גם לרופא נוירולוג (עצבים) שיבדוק באם יש מקור לחץ על עצב כל שהוא. האם יש קור ממזגן/ממאוורר או מרוח על האזור הצווארי/גב עליון, גם ביום וגם בעת שינה - קור יכול לכווץ שרירים, ללחוץ על חוט עצב ולכן לגרום לכאב. בהצלחה, שמוליק-אורתוטיסט קליני מומחההוסף תגובה
-
-
נשיאת משאות במקרה של עקמתישראל 20/06/2014 | 16:59בני בגיל 15 סובל מעקמת קלה האם מותר לו לשאת משאות הוא מעונין להשתתף בספורט אתגרי -האם לאפשר לו? האם עקמת מורידה פרופיל צבאי?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
משאות, ספורט אתגרי ועקמת
אורתוטיסט שמואל להב 20/06/2014 | 18:14ישראל שלום, אלו שאלות לרופא אורתופד שמכיר את בנך. באופן כללי אומר כך: עקמת קלה מוגדרת שכזו באם היא מתחת ל 22 מעלות. העקמת עלולה להחמיר כל עוד אין סגירת עצמות או כל עוד בנך לא סיים צמיחה. באם הוא במעקב כל חצי שנה ואין החמרה במצבו הוא יכול לשאת משאות מידי פעם. גם ספורט אתגרי לא אמור להחמיר את מצבו. ככל הידוע לי הצבא מוריד פרופיל כשיש עקמת. כל עוד בנך בתהליך צמיחה, לדעתי, כדאי להמנע מהרמת משאות כבדים בצורה רציפה. בהצלחה בהמשך דרכו, להב שמואל-אורתוטיסט קליני מומחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
משאות, ספורט אתגרי ועקמת
-
-
תשובת מומחה
איך בודקים עקמת
אורתוטיסט שמואל להב 19/06/2014 | 20:10דרור שלום, האמצעים הביתיים הם פשוטים ויעילים: הילד או הילדה צריכים להתכופף ללא חולצה עם ידיים רפויות לכוון הרצפה , במצב זה יש להסתכל על : 1- עמוד השדרה ולראות שהוא בקו ישר 2- השקע משני צידי המותן-הוא חייב להיות סימטרי, באותו העומק ובאותו קו גובה. באם יש חשד או באם לא בטוחים יש לגשת לרופא אורטופד שיאבחן. בריאות שלמה, להב שמואל-אורתוטיסט קליני מומחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
איך בודקים עקמת
-
-
תשובת מומחה
גיל הבדיקה לעקמת
אורתוטיסט שמואל להב 18/06/2014 | 15:19שלום, באם יש סיבה משפחתית, תורשתית, לחשוד בעקמת רצוי לבדוק אחת לשנה מגיל שנתיים. באם אין תורשתיות רצוי לבדוק את עמוד השדרה רצוי אצל רופא אורתופד המתמחה בעמוד שדרת ילדים בסביבות גיל 12, או באם הילדה "קופצת" בגובה לפני גיל זה - אזי לבדוק לכשרואים שינוי גובה בולט. ניתן להגיע אלי בתיאום לבדיקה ראשונית: 03-6121070 בריאות מלאה, שמוליקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גיל הבדיקה לעקמת
-
-
תשובת מומחה
החומרים והמחוך
אורתוטיסט שמואל להב 17/06/2014 | 21:06ערן שלום, המחוך חייב להיות בנוי מחומרים שהם חזקים מהגוף בכדי שיוכלו להשפיע לתיקון. החומרים הללו עברו אישור של ה FDA ומחייבים להשתמש בגופייה מיוחדת תחת המחוך. בהצלחה, שמוליק, שמואל להב-אורתוטיסט קליניהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
החומרים והמחוך
-
-
תשובת מומחה
חוזק השריר בזמן שימוש במחוך
אורתוטיסט שמואל להב 11/06/2014 | 21:37נטשה שלום, לשרירים יש נטייה להיחלש כשהם נתונים בתוך חגורה כל שהיא, בכדי לשמרם חזקים יש להתעמל כל יום בזמן השימוש במחוך. שמואל להב-אורתוטיסט קליני מומחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חוזק השריר בזמן שימוש במחוך
רופאים בתחום
ד"ר שמוליק יצחק
אורתופדיה
4.7
( 3 חוות דעת )
"רופא מקצועי מאוד, קשוב למטופל, בעל ידע נרחב , חדשני בטיפוליו. ממליצה בחום."
פורומים נוספים בתחום
פורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםעקמת
בפורום עקמת ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום עקמתפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם