פורום צמחי מרפא
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
תופעות לוואי אשווגנדה
אריק 14/08/2018 | 20:54שלום. רציתי לשאול האם תוסף אשווגנדה יכול לגרום לשתן בצבע ירוק זוהר?פתח בחלון חדש-
אשווגאנדה
נאוה 09/07/2023 | 08:57אשוואגנדה אבקה משפיעה עלי מצויין. יש לי תנודות בבלוטת יתרת התריס האם זה מזיק? -
אשווגנדה תופעות לוואי
שלומית 17/01/2022 | 21:44אני דווקא נתקלתי בתופעות לוואי, חברה שלי פיתחה כאבי ראש. לא מייד. אחרי שהפיקה הם עברו. היא עברה לרודיולה -
צמח suthaganda
Rachel 17/01/2022 | 20:11מומלץ להורדת לחץ דם , מהם תופעות הלוואי -
צמח אשווגנדה
אתי 18/11/2021 | 12:11האם הצמח גורם לכאבי ראש -
שתן בצבע צהוב זרחני
דן 04/06/2020 | 11:16זה קשור כנראה לויטמין ספציפי שאתה צורך ויטמין B-2. -
תשובת מומחה תופעות לואי אשוונגה
ד"ר אורנה לוין 22/08/2018 | 08:15לא נתקלתי לא כמטפלת ולא בספרות בתופעה זו. אין פרופיל בטיחותי לשימוש ארוך טווח ובמנות מאוד גדולות הצמח יכול לגרום לאי נוחות במערכת העיכול ולמעט שלשול.
-
-
שילוב של עליי זית ורטזמרין (לת)
אבי 24/06/2023 | 09:15שלום רב התחלתי לשתות חליטה של עליי רוזמרין ,כדי להיות יותר עירני ונמרץ,אני מעוניין גם לשתות חליטת עלי זית ,אשמח לדעת אם ניתן לשלב מבלי לעשות נזק ,ומה היתרונות של שתיית חליטת עליי זיתפתח בחלון חדש -
הוצאת זרע כטריגר לדלקות מפרקים (לת)
ניר 04/04/2023 | 08:34שלום רב, יש לי שאלה קצת אינטימית. אני בחור בן 40. יש לי גאוט כבר 13 שנה שהתבטא בעבר בהתקפי גאוט בכף רגל שמאל. לפני כשנתיים קיבלתי התקף גאוט חריף מאוד בכף רגל שמאל ובאיזור של גיד האכילס של רגל שמאל שריתק אותי למשך כחודש במיטה בלי יכולת ללכת בעוד הרגל נפוחה ודלקתית. מההתקף הזה לצערי הרגל כבר לא חזרה לעצמה. באופן קבוע יש כאבים בכף רגל ובאיזור של גיד האכילס, הכף רגל רגישה, ומתפתחות דלקות אחת לשבוע שבועיים בכף רגל או באיזור של גיד האכילס. שמתי לב כבר ממזמן שכאשר אני פולט זרע באופן יומיומי הדבר מעצים באופן ניכר את הדלקות והכאבים בכף רגל ובגיד האכילס וכשאני לא פולט זרע כמה ימים המצב משתפר מבחינת הדלקות במפרקים של הכף רגל. רציתי לשאול איזה חומרים הגוף מאבד בזמן פליטת זרע שגורמים לדלקת במפרקים להחמיר? יש איזה ויטמין שעלי לקחת? תוסף? יש להדגיש שאני בעיקר צמחוני. אוכל רק לעיתים בשר או דגים, אבל כן אוכל ביצים. בתודה מראשפתח בחלון חדש -
שאלה בנוגע לאלוה לאקס (לת)
אנונימי 20/02/2023 | 05:47שלום, האם הגוף יכול לפתוח תלות לאחר שימוש באלוה לאקס? תודהפתח בחלון חדש -
תמצית זרעי אשכוליות וקנדידה
שואלת 28/10/2019 | 10:00שלום, בת 30. עשיתי אבחון איראידיאולוגי ואמרו לי שיש קנדידה. קראתי שתמצית זרעי אשכוליות מסייעת לטיפול בקנדידה. רציתי לדעת למשך כמה זמן צריך להשתמש בתמצית זרעי אשכוליות? והאם יש למוצר זה תופעות לוואי?פתח בחלון חדש-
שמן הדס לבליעה
שרי 17/01/2023 | 02:09האם ניתן לצרוך שמן הדס לבליעה למבוגרים, לא מקבלים תרופות ... לוקחים ויטמינים. כגון: ויטמין e, מולטי ויטמין, קלציום, מגנזיום, b- קומפלקס, ויטמין c. האם זה אפשרי לקחת את השמן למבוגרים לטיפול בתולעים במעיים. -
תשובת מומחה ויטמין די וזרעי אשכוליות.
ד"ר אורנה לוין 05/04/2020 | 14:49למיטב ידיעתי ניתן ליטול יחד -
שאלה נוספת
שואלת 21/03/2020 | 18:24האם ניתן לצרוך טיפות ויטמין D במקביל לצריכת תמצית זרעי אשכוליות? האם צריך לשמור מרווח זמן בין צריכת זרעי האשכוליות לבין צריכת הויטמין D ?? -
תשובת מומחה זרעי אשכוליות
ד"ר אורנה לוין 10/11/2019 | 16:35לתמצית שמן זרעי אשכוליות תכונות מחטאות ואין מגבלה בנטילתם, הצורך נקבע בהתאם לבעיה של כל אדם ואדם, בהתאם למצבו החיסוני ולתוספים ו/או תרופות אחרות שהיא נוטלת
-
-
צמח מרפא בשם שאח (לת)
מיכאל מחבד 03/01/2023 | 18:29בס"ד מה השם המקורי ,של צמח רפואי שנקרא במרוקו "שאח" , ואיפה אפשר למצוא אותו. עושים ממנו תה לטיפול בהתקררויותפתח בחלון חדש -
נטילת סרנדה ואכילת ליים ולנוח גרס ופירות הדר (לת)
דני 11/11/2022 | 14:18הבנתי שאסור לשתות מיץ אשכוליות ביחד עם נטילת סרנדה. אתמול אכלתי במסעדה תאילנדית אוכל הכולל עלי כפיר ליים ולמון גראס. הייתי רוצה לדעת אם גם זה מסוכן ביחד עם הכדור? האם יש עוד פירות הדר שאסור לאכול? תודה רבהפתח בחלון חדש -
גרייבס שיח אברהם ואנג'ליקה סינית ומרקטיזול (לת)
שלי 18/09/2022 | 20:47שלום אובחנתי עם מחלת גרייבס. לפני כן היו לי גלי חום אז קניתי תמצית של שיח אברהם ואנג'ליקה סינית. עכשיו התחלתי טיפול במרקטיזול. השאלה אם אפשר להמשיך עם התמצית. תוד ה מראש על המענהפתח בחלון חדש -
האם יש משהו שיכול לנקות עורקים?
ירון 01/06/2016 | 00:13שלום מדברים בעיקר על מניעה, להוריד כולסטרול, שומנים וכו'. האם יש דרך גם לתקן את הנזקים שכבר קיימים בכלי הדם? את ההסתיידות, משקעי השומנים, את כל מה שסותם/מצר את כלי הדם? תודהפתח בחלון חדש-
תרופה המסת הפלאק שהצטבר בדפנות כלי הדם
דורון 28/08/2022 | 03:37בס"ד שלום לך ד"ר. קראתי את ההסבר שלך לגבי המסת פלאק שהצטבר בדפנות כלי הדם . ואת שמות התרופות שיש להשתמש לסיע בכך . הם בשמות ארגונין / ארגינולין שמו בישראל. צר לי עד מאוד עלמה ְְְְְְקר אתי בגוגל של החברות המייצרות את המוצרים הנ"ל אף אחת לא כותבת שזה מסיע להצבת פלאק שהצתבר בכלי הדם . בבקשה תקני אותי טועה . תודה רבה לך -
תשובת מומחה ליקוריש ואטרוסקלרוזיס
ד"ר אורנה לוין 01/12/2021 | 17:23יש מספר מחקרים שתומכים ביעילות הליקוריץ להפחתת פלאקים, אבל לא ידוע לי לגבי הניתוח הספציפי שציינת -
טרשת וכולסטרול
david markovitz 08/11/2021 | 16:33הטענה היא שלמי שיש כולסטרוך גבוה במיוחד Ldl יהיה טרשת מתקדמת מהר יותר,כלומר לא תואם את גילו. מדוע מצאים שינוי ץזונתי אם אין לכך השפעה אמיתית -
תשובת מומחה כולסטרול וטרשת עורקים.
ד"ר אורנה לוין 08/11/2021 | 16:21לא ברור לי מה רצית לומר ולמה אתה בדיוק מתייחס. לגבי השפעת התזונה על כולסטרול אתה מוזמן לפנות לפורום העוסק בתזונה. טרשת עורקים וכולסטרול הם שני מונחים שאינם זהים. -
טרשת עורקים
david markovitz 08/11/2021 | 13:59לכולסטרול החיצוני כ10% השפעה על הכולסטרול הפנימי המיוצר ע"י הכבד. דווקא מעבר לאוכל כמו קטניות ופחמימות גם מהצומח מעלים את האינסולין,והספיגה שלהם נמוכה למרות הכמות הויטמינים בהם. הוכח לא פעם שזה לא עובר את 17% ויוצר היפראינסולמניה. אני לא מבין מה הרעיון בשינוי תזונתי מי שרמות הכולסטרול שלו גבוהות לא קשור לתזונה,זה רק אומר שיש לו בעיה גנטית שדורשת טיפול להורדת כולסטרול אם בזריקות או תרופות יש לו מחלה. זה שיעבור לתזונה אחרת לא ימנע ממנו טיפול תרופתי והכי הרבה יוריד לו מ300LDL ל280LDL. החימצון זה הבעיה שלו,חימצון הכולסטרול -
תשובת מומחה ארגינין
ד"ר אורנה לוין 08/11/2021 | 13:20אל ארגינין הינה חומצה אמינית. יש המשתמשים בה גם לבניית שריר -
טרשת עורקים
דוד 08/11/2021 | 09:30הארגינין אינה חומצה אמינית? מפתחי גוף משתמשים בא. -
תשובת מומחה "ניקוי עורקים"
ד"ר אורנה לוין 06/01/2021 | 11:43המונח המקצועי יותר הוא הגמשת העורקים. יש מספר תרופות שעושות זאת, מבין התוספים יש מספר מצומצם של עבודות על נטוקינאס, ליקוריץ ולאחרונה מחקר שהסתיים בארץ על ארגינולין -
ליקוריץ לטיפול בטרשת עורקים
אמיר 05/01/2021 | 16:16שלום, כתבת שיכול לסייע למנוע אהל יש תופעות לוואי. הבנתי שתופעות הלוואי (הורדת האשלגן) מיוחסות ל-Glycyrrhizin. אבל יש מיצוי ליקוריץ שהוציאו ממנו את ה-Glycyrrhizin. האם אז הליקוריץ יכול לסייע בהפחתת הפלאק? למשל ה- DGL Licorice Root (Glycyrrhiza glabra) SFP של סולגאר -
תשובת מומחה טרשת עורקים
ד"ר אורנה לוין 29/11/2020 | 08:58לגבי הצרות העורק , אכן יש מחקרים המראים כי אל- ארגינין, בכמות מספקת , בצורתו הנוזלים מקטן את קשיחות העורקים , כלומר - הפחתת פלאקים קיימים, ליקוריץ- על פי המחקרים שאני מכירה מונע התפתחות פלאקים חדשים, בכל מקרה לליקוריש תופעות לואי.הפחתת סטרס תמיד טובה -
טרשת עורקים
ערן 31/07/2020 | 16:28מאז שאימי נפטרה היתה לי סחרחורת שלחו אותי לנוירולוג עשו לי אולטרה סאונד יש לי הצרות עד 50 אחוז רק בעורק אחד מצד שמאל זרימה טובה עשיתי בדיקות כלליות הכל תקין אין לי שומנים בשם אין סוכר מאוזן 87לחץ דם תקין לא מעשן כנראה על רקע נפשי עברתי טראומה מאז שאימי נפטרה טיפלתי בה שאלתי אני הולך לא יציב חוסר שיווי משקל האם זה בגלל ההצרות בצוואר ומה הטיפול ? אני סובל גם מחרדות הרופא נתן לי קלונקס מתי שיש התקף חרדה שאלתי חוסר שיווי משקל זה מהצרות או מה חרדות ?ואח מההצרות מה הטיפול ? רופא משפחה אמר לי אין טיפול תמשיך עם הסטטי ים לשמור על לחץ דם אני חג לוקח אספירין עדה לי תופעות לוואי קשות שמעתי שלידוריץ יכול לעזור עכשיו אני קורא שאלארגינין יכול לעזור בצורת נוזל האם צמח הליקוריץ גם יכול לעזור לי ?יד לי תור לביופידבקטת יכולה לעזור לי אני מבולבל תודה ושבת שלום -
היכן ניתן להשיג
בני 17/01/2017 | 21:18את החומר ארגינול בנוזל? -
המסת פלאקים
בני 17/01/2017 | 20:56לאבי היו פלאקים בכלי הדם, ואז, בשלב כל שהוא התפזרו אמבולות כולסטרול וחסמו לו כלי דם בכמה מקומות בגוף, בכליות ובאצבעות הרגליים, האם החומר ארגינולין יכול להועיל בהמסת הפלאקים - שכבר התנתקו מהעורקים והם תקועים אי שם בכליות? -
תשובת מומחה "ניקוי" עורקים, המסת פלאקים
ד"ר אורנה לוין 01/06/2016 | 10:20מה שאתה מכנה "ניקוי" הינו המסת הפלאקים. החומר, המוכר לי, שעשוי לעשות זאת, על פי מחקרים, הינו הארגינין. המסת הפלאקים נעשית לאורך זמן תוך כדי הגמשת העורקים והורדת לחץ הדם. יש ליטול את הארגינין בצורתו הנוזלית, כי זו הדרך היחידה לקבל מינון מספיק ובספיגה טובה ( בארץ ניתן להשיג בשם ארגינולין). מי שנוטל תרופות להפחתת לחץ דם צריך להתחיל ממינון מופחת ולהעלות בהדרגה, עם ירידת לחץ הדם יש כמובן להתאים את הטיפול התרופתי- פעמים רבות ניתן, אחרי תקופה ארוכה - להפסיקו, בהתייעצות עם רופא. הארגינין משקם את כלי הדם. הוא מאפשר לגוף להשתמש במנגנונים , הקיימים בו, על מנת לשקם את כלי הדם. משך התהליך תלוי בגורמים רבים. ( גילוי נאות:יש לי חלק בפיתוח הארגינולין).
-
-
תמצית עלי זית (לת)
מנשה 07/08/2022 | 20:49שימוש במהילה במים רצוי על קיבה ריקה. האם גם בטפטוף מתחת ללשון, חשוב קיבה ריקה ? ומכיוון שכך הספיגה מהירה, כמה להמתין עד לאכילה?פתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדה