פורום רפואה סינית - עמוד 25
-
דיקורשירה 15/10/2015 | 11:08האם דיקור סיני יכול להועיל לשקיות שחורות ונימים עדינים מתחת לעיניים?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דיקור קוסמטי לטיפול בשקיות תחת העיניים
M.A. DIP AC מיכל שלזינגר 15/10/2015 | 15:37שלום שירה פני למטפל בדיקור קוסמטי. דיקור קוסמטי יכול להועיל לבעיה זו. בהצלחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דיקור קוסמטי לטיפול בשקיות תחת העיניים
-
חום נשחרלנה 12/10/2015 | 15:06שלום לך עשיתי בדיקת דם (8.10) להורמונים ביום 18 למחזור מנסים טבעי ולפי תוצאות בדיקת דם הייתי ממש קרובה לביוץ או שכבר בביוץ עצמו אבל שמדדתי חום ב ( 9.10) החום היה 36.3 היום ( יום 22 למחזור) כבר שלושה ימים שהחום השחר עומד: 10.10 36.5 11.10 36.5 12.10 36.5 יכול להיות שככול שיש עליה בפרוגסטרון ככה יש עליה בחום השחר ?מימתי מתחילים לספר 14 יום?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
חום שחר - טיפול פוריות טבעי
M.A. DIP AC מיכל שלזינגר 12/10/2015 | 22:58שלום לך לנה יקרה יתכן שלא היה ביוץ / או שהביוץ לא תקין. שולחת אליך קישור מאמר עם הסברים טובים, מפורטים וממצים http://www.healthyu.co.il/ovulation-menstrual-cycle-and-the-period וכן את המאמר עצמו: ביוץ – ווסת – מחזור = כל מה שחשוב לך לדעת ! כמטפלת שטיפלה במאות מטופלות אני נתקלת בשאלות רבות בכל הקשור למחזוריות הנשית , שאלות שתשובה מדוייקת עליהן מצד אחד עושה סדר, ומצד שני פותרת ומונעת הרבה מאוד בעיות. במאמר הזה ניסיתי לענות על מושגים מרכזיים ובסיסיים בתחום הפוריות שידע והבנה מדוייקת יוכלו לסייע לך רבות בדרך אל הבייבי שלך. Human development from ovulation to implantationמהו המחזור? מחזור הווסת הוא התקופה שנמשכת מן היום הראשון של הדימום הווסתי ועד ליום הראשון של הווסת הבאה. המחזור חודשי של מתחיל בימים האחרונים של הדימום הווסתי. בימים אלו רירית הרחם המצפה את חלל הרחם הפנימי נושרת, ובמקביל לכך מתחיל להיווצר בשחלה הזקיק ממנו תבייץ הביצית. הזקיק מייצר הורמונים, שהעיקרי ביניהם הינו –אסטרוגן. האסטרוגן גורם להיווצרות רירית חדשה ברחם. מחזור באורך תקין מחזור ממוצע נמשך כ 28 ימים. אבל גם מחזורים שנמשכים 24- 35 ימים נחשבים לתקינים לצורך קליטה להריון. ווסת אם לא נוצר הריון, ישנה ירידה ברמת ההורמונים והדבר גורם לנשירת רירית הרחם. ווסת הוא הדימום המתרחש בעת נשירת רירית הרחם ויציאתה דרך הנרתיק אורכו של דימום ווסתי ממוצע דימום ווסתי ממוצע נמשך 3-5 ימים. Female menstrual cycleווסת סדירה בסיום גיל ההתבגרות תיכנסנה מרבית הנשים למחזוריות קבועה שתימשך כל עוד הן פוריות. יחד עם זאת מחזורן של חלק מהנשים יוסיף להיות בלתי סדיר. אצל נשים אלו פרק הזמן שעובר בין דימום אחד לזה שאחריו, כמות הדם המופרשת ומשך הדימום ישתנו באופן משמעותי בכל פעם. ביוץ כאשר הזקיק מגיע לבשלות הביצית מופרשת ממנו. הביוץ מתרחש 14 יום לפני הווסת הבאה. בזמן הביוץ הביצית חורגת מן הזקיק ומהשחלה. הזקיק עצמו מתחיל ליצר את הורמון הפרוגסטרון. הביצית חודרת לחצוצרה שם היא ממתינה לזרע. רירית הרחם בשלב זה, בנויה ויציבה ומוכנה לקלוט הריון אם יווצר. ניתן לומר כי, לאישה בעלת מחזורי וסת סדירים, יש סיכוי של 95% שאכן יתרחש ביוץ. במקרים שהאישה סובלת מוסת לא סדירה, המתרחשת פעם בחודשיים-שלושה, מרבי ת הסיכויים שהיא אינה מבייצת. מתי הזמן הנכון והמדויק ביותר להשגת הריון כפי שהסברתי בזמן ביוץ הביצית משתחררת מן השחלקה ועוברת לחצוצרה ושם היא ממתינה לזרע. אורך חייה של הביצית הינו 18- 24 שעות. הזרע לעומת זאת יכול להמתין לביצית כשהוא בגוף האשה אפילו עד 5 ימים! ואמרה ידועה בתחום הפריון היא: "הרוטב יכול לחכות לפסטה". (רוטב= הזרע, הביצית = הפסטה). לכן- לא מומלץ להמתין לביוץ כי אז ניתן לפספס, אלא כיומיים עד 5 ימים לפני הביוץ לקיים יחסי מין יום / יום או יום כן / יום לא. (במקרה של זרע איכותי ניתן לקיים יחסי מין יומיום, וכאשר הזרע פחות איכותי לסירוגין) embryoימי נידה וביוץ מספר ימי הווסת הינו גורם משמעותי ביותר אצל נשים השומרות נידה. נשים אלו טובלות בחלוף "7 נקיים" (7 ימים ללא כל דימום / הכתמה). נשים אלו טובלות בדרך כלל לא לפני היום ה- 12 ובמקרה שהווסת שלהן ממושכת הן טובלות אף בימים ה – 16 – 18. מאחר שהביוץ מתרחש באופן ממוצע 14 ימים לפני הווסת הבאה- אצל זוגות אלו יתכן כי יהיה פספוס של מועד הביוץ. למשל- אם אורך המחזור של האשה 25 ימים ומספר ימי הדימום הווסתי הינו 7 ימים והיא סופרת 7 נקיים = הימים הנקיים מתחילים ביום ה – 14 שבו היא טובלת ואילו הביוץ שלה מתקיים ביום ה -11. חשוב לדעת כי הרוב המוחלט של ההריונות מתרחש בעקבות קיום יחסי מין לפני הביוץ. משמע -אשה זו אינה מצליחה לקיים יחסי מין ביום הביוץ ולכן אם לא תפנה לעזרה לא תוכל להרות. handful of soil and flower budsמה עשוי להשפיע על הביוץ ולשבש אותו? הנקה מלאה ולעיתים גם הנקה חלקית פרימנופאוזה – ככל שמתקרב גיל המעבר . ירידה באיכות הביציות ובמספרן הכולל עם העליה בגיל. פירושו של דבר, הסיכוי להריון יורד ככול שגיל האישה עולה. שחלות פוליציסטיות – מהווה כ- 80% מן הסיבות להפרעת ביוץ. אני מטפלת בכך בהצלחה באמצעות רפואה סינית אינטגרטיבית (דיקור + הומוטוקסיקולוגיה + תזונה ועוד) הפסקת השימוש בגלולות למניעת הריון – הגלולות משבשות את הפעילות הבריאה והטבעית של הגוף.בזמן נטילת הגלולות אין ביוץ. לעיתים לוקח לגוף זמן מסויים מתום נטילת הגלולות ועד שהוא חוזר לאיזון הבריא והתקין. לעיתים יש צורך בהתערבות טיפולית (אפשר גם בשיטות טבעיות…) מחלות שונות- מחלות חום, מחלות של מערכת העיכול, דלקות. נסיעות,טיסות – איזורי זמן שונים מתח נפשי – הורמוני מתח – קורטיזול, משבשים פעילות הורמונלית תקינה חוסר איזון של בלוטת התריס – היפותירואידיזם והיפר תירואידיזם. עבודת משמרות – עבודה לילית משבשת פעילות הורמונלית. פעילות גופנית מאומצת במיוחד – קשור לרקמת שומן נמוכה מדי. מתחת ל- 18% אחוז רקמת שומן מופיעה אל – ווסת (אמינוריאה). משקל גוף גבוה / נמוך מידי – השלכות על פעילות הורמונלית. משקל גוף גבוה מידי ובעיקר השמנה המרכוזת באיזור בטן עליונה וחזה – קשור לרמות אינסולין גבוהות ומשבש מחזוריות תקינה. נמוך מידי – ירידה במשקל של 10 -15% מתחת למשקל התקין פוגעת במסת השומן, ופוגעת בביוץ. * הפרשת פרולקטין -פרולקטין הוא הורמון המופרש מחלקה הקדמי של בלוטת יותרת המוח. יתר פרולקטין בדם עלול להביא להפרעות במחזור החודשי אצל נשים. Stork & Babyכיצד ניתן לעקוב אחר הביוץ ? 1. הכי פשוט – בבית ! קל וזמין (: * מעקב אחר חום שחר – כנסי למאמר שלי באתר שמסביר כיצד לעשות כאן או להוריד טבלה למעקב כאן * בדיקת ביוץ ביתית – ניתנת לרכישה בכל בית מרקחת וברשתות הפארם. 2. במרפאה: מעקב זקיקים באמצעות אולטרסאונד + בדיקת דם – הפניית רופא — מקווה שהצלחתי להאיר בצורה ברורה ונהירה את המושגים החיוניים הללו. אם יש לך שאלות ראי עצמך כמוזמנת לשאול אותי, כאן ב"תגובות". או דרך המייל שלי. אם קיימת בעיה: ביוץ, ווסת, מחזוריות – את מוזמנת להתקשר ולקבוע תור עוד היום ! אשמח לתרום לך מן הידע והמקצועיות שלי תוך שימוש במגוון הכלים הרחב שבידי. -- מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית התמחות בגינקולוגיה ופוריות 052-8728526 WWW.HEALTHYU.CO.ILהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חום שחר - טיפול פוריות טבעי
-
שינוי הרגליםכרמית 11/10/2015 | 16:08הי.אני רוצה לשנות הרגלים בתזונה אני רוצה לעשות דיאטה דרך רפואה סינית,ובנוסף לעשות ספורט.איך אפשר לשנות את ההרגלים דרך רפואה סינית? עם זה מתאים לרפואה סינית? תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דיאטה - שינוי הרגלי תזונה
M.A. DIP AC מיכל שלזינגר 11/10/2015 | 16:48שלום לך כרמית כשפונים אלי לצורך שינוי תזונתי אני כמובן מתאימה את התזונה באופן אישי למטופל - גישה משולבת של תזונה על פי סוג דם + דגשים מהרפואה הסינית. מעצם היות התזונה מותאמת אישית הרבה יותר קל להתמיד וגם לקבל תוצאות מיטיבות. אני משתמשת בכלים של גופנפש לצורך שינוי ההרגלים - אייפק, ביואורגונומי, NLP, פרחי באך ועוד. מוזמנת לקרוא על אופן הטיפול שלי בתזונה: http://www.healthyu.co.il/combining-blood-type-diet-and-chinese-medicine-nutrition אשמח לסייע לך לשפר את תזונתך ואת איכות חייך מוזמנת לפנות אלי מיכל שלזינגר WWW.HEALTHYU.CO.IL 052-8728526 והוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דיאטה - שינוי הרגלי תזונה
-
חוסר איזון הורמונלינטע 08/10/2015 | 20:49אני בגיל המעבר ולפני חודשיים הופסק לי המחזור ואני מרגישה חוסר איזון הורמונלי.איך מתמודדים דרך רפואה סינית?ואשמח עם אתם יודעים על אתר באינטרנט כדי לקבל טיפים? עם אפשר. תודה רבה וערב נעים ושקט.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
אני מודה לכם על הטיפים הנהדרים
נטע 10/10/2015 | 10:52שנתתם לי מיכל ודרור,שיהיה לכם שבת מקסימה ושקטה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גיל מעבר - כיצד ניתן להועיל באופן טבעי
M.A. DIP AC מיכל שלזינגר 10/10/2015 | 10:13שלום לך נטע מהן התופעות שאת חווה? גיל המעבר הוא "שלב" בדרך בין גיל הפוריות לתקופה שאחריה. מנסיוני הקליני חלק מן הנשים עוברות את השלב הזה באופן טבעי לגמרי וללא שום תופעות מטרידות. גלי החום הם התסמין הקלאסי והמוכר ביותר של גיל המעבר. בין 75-85% מהנשים תסבולנה מגלי חום אך רק כמחציתן סובלות מגלי חום המופיעים בתדירות גבוהה ביותר, המשבשת את חייהן. קיימים תסמינים נוספים: חוסר שקט והתגברות של חרדות לעיתים דכאון, בעיות שינה (אינסומניה), לעיתים בלבול, יובש ויגנלי. ככל שאשה היתה בריאה ומאוזנת יותר בשנים שלפני גיל המעבר כך בהתאמה התופעות מינוריות יותר. את הטיפול המדויק אני מתאימה לכל אחת על פי אבחנה מדוייקת מהן התופעות מהן היא סובלת ומהי סיבת השורש לחוסר האיזון בהבט של רפואה סינית. מצרפת שני קישורים עם טיפים - אבל ממליצה לפנות לטיפול. תקבלי ערך רב בטיפול מדויק שיותאם לך אישית. נשים שמקפידות על תזונה מאוזנת ומיטיבה (אני ממליצה על תזונה מותאמת אישית על פי סוג דם ודגשים מעולם הרפואה הסינית), אורח חיים בריא ומאוזן , פתרון קונפליקטים רגשיים - חוות גיל מעבר נהדר ונינוח וכך גם המשך החיים. למשל - בקליניקה אני נתקלת רבות בנשים שחוות גיל מעבר מאוד "סוער" שבו מתעצמות חרדות, גלי חום, בעיות שינה קשות, כאבי ראש כאשר נושאים רבים בחייהן מלווים בקונפליקטים וקשיים רגשיים - אני משלבת כלים פיזיים ורגשיים על מנת לסייע להן להגיע למצב בריאותי גופני - נפשי מיטבי. כיצד ניתן לטפל בטבעיות בתופעות גיל המעבר http://www.healthyu.co.il/treating-menopause-naturally-integrative-chinese-medicine טיפים: http://healthyliving.co.il/mid-life.php אשמח לסייע לך ב"מעבר חלק" מיכל שלזינגר 052-8728526 WWW.HEALTHYU.CO.ILהוסף תגובה
-
תודה רבה
נטע 08/10/2015 | 23:23לך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גיל המעבר
Dip.Ac דרור וייסר 08/10/2015 | 22:49שלום נטע, אני מצרף לך קישור אודות גיל המעבר http://www.drclinic.co.il/index-16.html בברכה דרור וייסרהוסף תגובה
-
אני מודה לכם על הטיפים הנהדרים
-
שלום!:)דניאל 09/10/2015 | 19:13יש לי וריד עדין בפנים ומעט נימים מתחת לעיניים. קראתי על משחות שמבטיחות שטובות לבעיות האלו המכילות בתוכן צמחים ושמנים כגון הממליס ויטמין k ארניקה ועוד. האם באמת משחות כאלו יכולות לפתור את הבעיה וכדאי לנסות או שזה אבוד מראש ואין פיתרון טבעי לוריד או נים?(יש לציין שהם לא מאוד בולטים ולא כלפי חוץ אלא רק רואים את הצבע)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
וריד בולט בפנים ונימים מתחת לעינים
M.A. DIP AC מיכל שלזינגר 10/10/2015 | 10:17שלום לך דניאל את יכולה לנסות לטפל במשחה. לא בטוח שמועיל לאורך זמן. מאוד תלוי בעומק הנימים. אפשר גם לנסות דיקור קוסמטי. חשוב שתהיי מודעת לסיבות כדי למנוע החמרה של התופעה: זרימת דם לא טובה מספיק ולעיתים גם חום - קשור לסטגנציה והחלשות של אנרגית הטחול (שאחראי "להחזיק את הדם בכליו"). ולכן חשוב להקפיד על תזונה מתאימה - להמנע מסוכרים פשוטים, אלכוהול וקפאין. גם שהיה בסביבה מאוד חמה לאורך זמן מחמירה את הבעיה - למשל אימון גופני בתנאי חום קשים - דוגמת ביקראם יוגה יכול להחמיר את המצב. רפואה שלמההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
וריד בולט בפנים ונימים מתחת לעינים
-
דיקור לכאבי ראש ופנים@@@ 06/10/2015 | 00:21היי,סובלת מזה 3 שבועות על בסיס יום-יומי מכאבי ראש(לרוב בקידמת הראש) ומכאבי פנים (מצח,מסביב לעיניים,מסביב לאוזניים,איזור הלסתות,האף במעט) . הסיבה לכך עוד לא ברורה,דעת הנוירולוגית שמדובר בזרימת דם לקויה כתוצאה ממתח בשרירי העורף/כתפיים . בדיקות דם-תקינות. בעבר טופלתי ללא הצלחה בתסמונת המעי הרגיז על ידי 10 טיפולי דיקור סיני ורפלקסולוגיה. מאוד מאוכזבת מתוצאות הרפואה הסינית אבל ללא תועלת של תרופות קונבנציונליות נאלצת לפנות שוב לסוגי הטיפולים. האם ישנו טיפול ייחודי לכאבים שכאלה שמומלץ ? והאם התופעה מוכרת או מוזרה וכדאי להמשיך לבדוק מבחינה רפואית את הגורם ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דיקור לכאבי ראש ופנים
M.A. DIP AC מיכל שלזינגר 08/10/2015 | 13:08שלום לך בוודאי שתמשיכי עם הבדיקות הרפואיות. חשוב לנסות ולעלות על הגורם לכאב. הרפואה הסינית היא שיטת טיפול מומלצת ויעילה ביותר ברפואת כאב. אבל כפי שאת טוענת לא תמיד התוצאות הן 100% ומועילות לכולם והסיבה היא שאם לאדם יש קונפליקט בלתי פתור שגורם לכאב (ותמיד יש סיבה כזו... חשוב למצוא אותה) דיקור לבדו לא מועיל וכך גם השיטות האחרות דוגמת הרפקלסולוגיה. מנסיוני - דיקור שמוסיפים לו טיפול נוסף בגישה אנרגטית של גופנפש יעיל פי כמה וכמה. תמיד משלבת בכל טיפול כלים נוספים והתוצאות כמובן הרבה יותר מועילות ומיטיבית מדיקור ו/או צמחי מרפא כי בטיפולים אלו אני מסייעת למטופלים להגיע לסיבת השורש הרגשית- נפשית- אנרגטית ומלווה אותם בדרך ל"פתרון" הרגשי. זו הסיבה שמגיעים אלי מטופלים גם אחרי שנואשו משיטות טיפול אחרות ואפילו כאלו שכבר טופלו בעבר בדיקור ללא תוצאות מיטיבות. מוזמנת לקרוא את מה שמטופלים מספרים על הטיפול שלי בכאבי ראש ומיגרנות http://www.healthyu.co.il/headaches-and-migraines-testimonials ובכלל על הגישה לטיפול בכאבי ראש ומיגרנות http://www.healthyu.co.il/migraine-headache אשמח לסייע לך סופ"ש נפלא הרבה בריאות מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית גופנפש 052-8728526הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דיקור לכאבי ראש ופנים
Dip.Ac דרור וייסר 06/10/2015 | 21:12שלום זרימת דם לקויה בהחלט יכולה להיות גורם , כמו כן סטרס,סינוסיטוס, tmj וגורמים נוספים צריך לבדוק ולאבחן מהם הגורמים לכך, את האבחון ברפואה הסינית עושים באמצעות תשאול, אבחנת דופק ולשון. הטיפול נעשה לרוב באמצעות דיקור סיני וצמחי מרפא סיניים. דיקור סיני באזור הפנים עוזר להמרצת דם באזור ויכול לשחרר סטגנציה מקומית. בברכה דרור וייסר , רפואה סינית http://www.drclinic.co.il/index-19.htmlהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דיקור לכאבי ראש ופנים
-
עזרה! (לת)אוריין 08/10/2015 | 12:46בת 21. האם דיקור סיני יכול לעזור לוריד שיצא בפנים באיזור הרקה? לא בולט כלפי חוץ אלא רק רואים את צבעו הכחול. תודה:)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
עייפות ותשישותלירית 03/10/2015 | 16:21איזה כלים ניתן לטיפול דרך רפואה סינית בעייפות ותשישות? חג שמח.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה רבה
לירית 05/10/2015 | 10:37חג שמח.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חוסר איזון נפשי ואכילה רגשית
M.A. DIP AC מיכל שלזינגר 05/10/2015 | 09:49שלום לך לירית צר לי אבל אין דרך לטפל ב"שלט רחוק" תצטרכי לפנות למטפל שיאבחן ויתאים טיפול מדויק עבורך. הרבה בריאותהוסף תגובה
-
מיכל
לירית 04/10/2015 | 10:29איזה פיתרון אני יכולה לקבל? אני גרה עם ההורים אני לא עצמאית.לטיפול אני לא רוצה ללכת,טיפול נפשי.אבל מה אני יכולה לעשות כדי למלא את עצמי? ולא ללכת למקרר לחפש אוכל? כי זה מה שמפריע לי ובגלל זה יש לי בעיות עם ההורים.אני ממש אשמח עם תעני לי ותוכלי לייעץ לי. תודה רבה,ושיהיה לך חג שמח.הוסף תגובה
-
עוד דבר קטן יש לי לומר לך:
לירית 04/10/2015 | 10:08אני מאוד רוצה למלא את החיים שלי ואני לא יודעת איך.חברה שלי הלכה לעולמה לפני חודשיים אותה חברה היא זאת שהיתה מארגנת את היציאות והמסיבות ואחרי שהיא נפתרה לצערי,החברים התפזרו ומאז אני יושבת הרבה בבית זה כבר לא אותו דבר ואני הרגשתי איזה משבר מסויים.וזאת גם הסיבה שאני יושבת בבית ומרגישה שאין לי חיים מלאים אני הולכת למקרר וכל הזמן אוכלת.הוסף תגובה
-
בתשובה לשאלה ששאלת אותי
לירית 04/10/2015 | 10:00בקשר לאורח חיים,לפעמים אני מרגישה שאני יושבת יותר מדי מדי בבית אני מרגישה מתחים מסויימים זה מוביל אותי למחשבות לא נעימות.לא חס וחלילה מחשבות אובדניות.חס ושלום.אלא מחשבות של עצבות.בנוסף אני די שמנה ואני גם אוכלת הרבה ויש לי בעיות עם ההורים בגלל זה.זה גם מה שמוביל אותי למצב הזה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול בעייפות ותשישות ברפואה סינית
M.A. DIP AC מיכל שלזינגר 04/10/2015 | 05:45שלום לך לירית יקרה כמובן שחשוב לברר מהן הסיבות לעייפות והתשישות. הייחוד ברפואה סינית וברפואה משלימה בפרט היא התאמת הטיפול למטופל הספציפי. מטפל ברפואה סינית בוחן בכלים של הרפואה הסינית מהן הסיבות לתחושת העייפות: חוסר איזון של איברים ו/או חומרים, סטגנציה וכו'. המטפל בוחן זאת באמצעות אבחנת דופק סינית - האיברים ה"משמעותיים" מיוצגים בדופק, ישנם מיקומים שונים שמייצגים את האיברים הללו על האמות, וכן התבוננות בלשון ואף בדיקת רגישות בבטן ורגישות מרידיאנים שונים לאורך הגוף. כל אלו , בצירוף בדיקות דם מערביות מסייעות למטפל לאבחן את הסיבות לתשישות ולהעניק טיפול מדוייק למטופל. מוסיפה כאן ציטוט מתוך תשובה שנתתי כאן לגבי שאלה דומה לפני מספר ימים: " יש לבחון מהן שעות השינה שלך, אורח החיים, תזונה, מצבים רגשיים, מתח, בדיקות דם - אולי חסרים ויטמינים / מינרלים שונים בתזונה שלך. ב. כמובן שגם היום שאליו את מתעוררת מאוד משמעותי - האם את אוהבת את מה שאת עושה??? או בפשטות - "האם כיף לך...?" ממליצה לפנות לטיפול אצל מטפל שמשלב גופנפש שיסייע לך למצוא את הסיבות לעייפות הבוקר ולסייע לך לשנות את המצב. חג שמח לך ליריתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עייפות ותשישיות
Dip.Ac דרור וייסר 03/10/2015 | 21:40שלום לירית הכלים שמשתמשים ברפואה הסינית לטיפול בעייפות הם : דיקור סיני , צמחי מרפא סיניים , המלצות תזונתיות וטיפולים נוספים בהתאם לאבחנה. בברכה דרור וייסר http://www.drclinic.co.il/index-48.htmlהוסף תגובה
-
תודה רבה
-
חום גוף משתנהדפנה 05/10/2015 | 08:48שלום לך, בת 60,בדיקות דם ושתן מהשבוע שעבר תקינות לגמרי. במשך כשבועיים יש לי חום ,עד 37.5 בשעות אחה"צ-ערב,מלווה בכאב ראש חזק. אחרי שאני אוכלת ,נכנסת למיטה ומפעילה מאוורר,החום וכאב הראש נעלמים (ללא שום טיפול) ואני ישנה טוב. הרופאה טוענת "וירוס" כי לא נמצא שום סימן לדלקת. האם ישנו הסבר אחר? האם הרפואה הסינית יכולה להקל עלי? (לעיתים קרובות יש ליכאבי ראש ומיגרנות,סובלת מאד כשחם בחוץ,הרבה יותר מאנשים אחרים.) תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
חום גוף משתנה
M.A. DIP AC מיכל שלזינגר 05/10/2015 | 09:53שלום לך דפנה ממליצה מאוד שתמשיכי לבדיקות נוספות כדי לשלול בוודאות שאין שום גורם שעדיין לא עלו עליו לחום שאת חווה. טיפול ברפואה סינית בהחלט יכול להועיל. המטפל יבחן מהו חוסר האיזון המדויק ממנו את סובלת ויתאים טיפול של דיקור וצמחים. אני תמיד ממליצה (ומשלבת בעצמי בטיפול) שילוב של טיפול גופנפש - לבחון מהן הסיבות (קונפליקטים רגשיים, קשיים וכו') שגורמים לחולי. אשמח לסייע לך רפואה שלמההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חום גוף משתנה
-
שאלהסימה 21/09/2015 | 22:44אני בת 45 ואני מעוניינת לדעת מהו טיפול אנרגטי מה עושים בטיפול? האם זה שייך לרפואה סינית? תודה רבה גמר חתימה טובה ושנה נפלאה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
איך לקום אנרגטית בבוקר
M.A. DIP AC מיכל שלזינגר 27/09/2015 | 02:39שלום סימה שמחה שעזרתי... אשמח לשמוע מהן התובנות שלך. חג שמח מיכל שלזינגרהוסף תגובה
-
תודה רבה
סימה 26/09/2015 | 10:08נתת לי ראיון שיהיה לך חג שמח.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
איך לקום בבוקר אנרגטית?
M.A. DIP AC מיכל שלזינגר 26/09/2015 | 06:48שלום סימה שאלת שאלה מאוד גדולה ומורכבת. א. חשוב לדעת מדוע את מתעוררת חסרת אנרגיות- לבחון מהן שעות השינה שלך, אורח החיים, תזונה, מצבים רגשיים, מתח, בדיקות דם - אולי חסרים ויטמינים / מינרלים שונים בתזונה שלך. ב. כמובן שגם היום שאליו את מתעוררת מאוד משמעותי - האם את אוהבת את מה שאת עושה??? או בפשטות - "האם כיף לך...?" ממליצה לפנות לטיפול אצל מטפל שמשלב גופנפש שיסייע לך למצוא את הסיבות לעייפות הבוקר ולסייע לך לשנות את המצב. הרבה בריאות מיכל שלזינגר 052-8728526הוסף תגובה
-
תודה רבה
סימה 25/09/2015 | 16:30יש לי עוד שאלה קטנה,אשמח עם תוכלי לתת לי הצעה איך לקום אנרגטית בבוקר,עם את יכולה.אני מודה לך שיהיה לך חג שמח.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול אנרגטי
M.A. DIP AC מיכל שלזינגר 21/09/2015 | 22:52שלום לך סימה. הרפואה הסינית לא מוגדרת כ"רפואת אנרגיה". אני משלבת "טיפולים אנרגטיים" לצד הטיפול ברפואה סינית - ביואורגונומי, תטא הילינג, אייפק וכיו"ב. בטיפול אנרגטי נעשית "סריקה" של השדה האנרגטי של המטופל וכן לגבי מחשבות, רמות עמוקות של תת המודע , השפעות שונות וכו'. שילוב הטיפולים מעצים את הטיפול בעשרות אחוזים. למשל במצבים של כאב - אפילו כאבים כרוניים של שנים ניתן לראות הקלה כבר אחרי טיפול אחד... זה מפתיע אותי בכל פעם מחדש ! מומלץ !! למשל - מטופלת שסובלת מכאבי ראש מיגרנוטיים לאורך שנים - וכאשר אני מסייעת לה להגיע לתובנה של מקור הכאב , יותר לא סבלה מכאבים אלו... או מטופל בן 39 שסבל מגיל 10 מכאבים בשכמה - והסתבר שזה היה קשור להתעללות שעבר מדי בן כתתו...בתהליך אנרגטי עוצמתי הוא הצליח להפטר מן הכאב לתמיד !! אני מאוד אוהבת את השילוב הטיפולי העוצמתי הזה. ולכן כל הזמן "מחדדת" את הכלים הטיפוליים שלי. כדי להיות מטפלת עוצמתית ומדוייקת. לא סתם המטופלים שלי מכנים אותי "הקוסמת" (:הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
איך לקום אנרגטית בבוקר
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- עיסוי רפואי
- פלדנקרייז
- הרפיה
- הרפיית שרירים הדרגתית
- דמיון מודרך
-
מונחים קשורים
- מיינדפולנס
- סומטי
- דיקור (אקופונקטורה)
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם גב' דנה רובין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם DIP.AC.HERBS אבי פלד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם יוסי לוי, Dipl CM, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סיניתפורוםאוסטאופתיה
בפורום אוסטאופתיה ניתן להתייעץ עם גברת אורית ישראל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוסטאופתיהפורוםפסיכותרפיה
בפורום פסיכותרפיהניתן להתייעץ עם גב' רונית חיימוב, הדרך של רונית, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכותרפיהפורוםתהליך ניווני של עמוד השדרה
בפורום תהליך ניווני של עמוד השדרה ניתן להתייעץ עם מר בני בקיש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום תהליך ניווני של עמוד השדרה