פורום ניתוחי מפרק הירך והברך - עמוד 128
-
AVNבר 29/12/2013 | 17:14שלום דוקטור רציתי לדעת אם טכנולוגיית mbst יכולה לעזור ולהעלים מחלת avn במפרק הירךהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
MBST AVN
דר' איתי הולצר 30/12/2013 | 00:26שלום. אין מחקר מבוסס המוכיח יעילות טיפול ב AVN בטכנולוגיית MBST.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
MBST AVN
-
אחרי ניתוחחיה 26/12/2013 | 15:58בת 47 בריאה, עברתי ניתוח ארתוסקופיה ברךימין,היה קרע במיניסקוס הפנימי,בניתוח גם שייפו סחוסים,חודש אחרי עדיין צולעת,הברך מסרבת להתיישר עד הסוף, עושה פיזיוטרפיה, מה עושים? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לאחר ניתוח ארתרוסקופיה
דר' איתי הולצר 28/12/2013 | 20:02שלום. חודש לאחר ניתוח מהווה עדיין שלב יחסית ראשוני בתהליך ההחלמה של הרקמות השונות. השאלה החשובה היא האם יש מגמת שיפור במהלך החודש שעבר. במידה ולא - אני ממליץ בשלב ראשון לקבוע פגישה עם הרופא/ה המנתח/ת.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לאחר ניתוח ארתרוסקופיה
דר' איתי הולצר 28/12/2013 | 20:02שלום. חודש לאחר ניתוח מהווה עדיין שלב יחסית ראשוני בתהליך ההחלמה של הרקמות השונות. השאלה החשובה היא האם יש מגמת שיפור במהלך החודש שעבר. במידה ולא - אני ממליץ בשלב ראשון לקבוע פגישה עם הרופא/ה המנתח/ת.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לאחר ניתוח ארתרוסקופיה
-
avnyo 12/12/2013 | 22:21לפני כמה חודשים מצאו לי במפרק של הירך avn, אני כרגע אחרי 50 טיפולים בתא לחץ ואני לא מרגיש שום שינוי. השאלה שלי, במידה ואחרי צילום בmri לא תהיה לי נסיגה מהמחלה, מה עוד אפשר לעשות??(אם אני מוריד את האופציה הניתוחית) הבנתי שיש בחוץ לארץ טיפול שקשור לתאי גזע איך אני יכול לקבל מידע על זה בעיברית? תודה מראש!!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
דר' איתי הולצר 28/12/2013 | 19:59זה אכן מעודד!הוסף תגובה
-
תשובה מmri
yo 28/12/2013 | 07:03אחרי 50 טיפולים יש נסיגה נרחבת של הבצקת מצד ימין של המפרק, בשני הצדדים אין שינוי בavn(מערב 30 אחוז מהמפרקים)רק לציין שיש שיפור לטובה באופן דרמתי מבחינת הכאבים בשבועיים האחרונים... מקווה שזה יחזיק מעמד... תודה רבה על ההיתיחסותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
דר' איתי הולצר 24/12/2013 | 21:55ללא קשר לטיפול כלשהו - אם לאחר 3-6 חודשים לא חל שיפור זה סימן מדאיגהוסף תגובה
-
המשך....
yo 19/12/2013 | 10:49אם אני מבין אותך נכון אחרי שסיימתי 60 טיפולים(3 חודשים) אני חייב לראות שיפור? או שאני צריך לחכות יותר זמן אחרי סיום הטיפול ואז אני אראה שינוי? תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
AVN וטיפול בתא לחץ
דר' איתי הולצר 16/12/2013 | 23:54שלום. היעילות של טיפול בתא לחץ במקרים של AVN אינה מוכחת חד משמעית. בכל מקרה, העדות להחלמה ב MRI ניתנת לזיהוי רק מספר חודשים לאחר התחלת התהליך - יכול להגיע אף לשנה. גם טיפולים נסיוניים שונים לא הוכחו עדיין באופן מספק. איני יודע כיצד ניתן להשיג חומר מדעי בעברית בנושאים אלההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
מפרק ירךנסר 26/12/2013 | 13:25שלום לך אדוני המכובד לאחרונה הוצע לי ניתוח אוסטאוטומיה בבית חולים שאני מטופל וגם עברתי צילום mri זאת התשובה 1-ממצאים פוסט-ניתוחים במפרק ירך שמאל 2-ציסטות סוב-כונדרליות בראש פמור שמאל בנוסף קווים סוב-כונדרלים היפודנסים אך ללא אות של בצקת גרמית ואי סדירות של קונטור הקורטקס-נזק אוסטי וכונדרלי. 3-אטרופיה קלה של שריר גלוטיוס מינימוס משמאל. אפשר לדעת מה זה אומר ומה הטיפול הדרוש והאם החלפת מפרק כדיהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שינויים ארתריתים, אוסטאוטומיה
דר' איתי הולצר 28/12/2013 | 19:57שלום. על פי פיענוח הMRI יש פגיעה במפרק הירך. לאור העובדה שהציעו לך ניתוח אוסטאוטומיה - כניראה שהפגיעה לא מפושטת בכל המפרק אלא רק במקום מסויים אותו ניתן להזיז בניתוח מסוג זה. ההחלטה לבצע ניתוח החלפת מפרק ירך תלויה בגורמים רבים - מידת הסבל והפגיעה התפקודית, חומרת ומיקום הפגיעה במפרק, גיל המטופל ועוד... כדי להעריך מקרה ספציפי ולהציע טיפול צריך להכיר את כל הפרטים - בדיקה גופנית, מעבר על צילומים וMRI עצמם (לא רק הפיענוח).הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שינויים ארתריתים, אוסטאוטומיה
-
כאבי ברכייםאלוני 24/12/2013 | 16:44אני משחקת כדורעףכבר כמה שנים ועוסקת בספורט קצת הרמת משקולות חדר כושר וכו בזמן האחרון סובלת מכאביי ברכייםחזקים עשיתי צילום וזאת התשובה רציתי פענוח מבנה גרמי תקין מרוחים פרקיים שמורים אנטזופיטים סופראפטלריים דו צדדי .הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אנטזופיטים
דר' איתי הולצר 24/12/2013 | 21:51שלום. הממצאים החריגים הינם העדות ל 'אנטזופיטים סופרה-פטלרים' - הסתיידויוית באזור חיבור שריר ה'ארבע-ראשי' לפיקה - זה יכול להעיד על תהליכים דלקתיים כרונים באותו אזור - בהחלט יכול להתאים לשחקנית כדורעף. זה לא בהכרח מקור הכאבים שלך. צילום נותן מידע חלקי, בעיקר לגבי הרקמה הגרמית -עצמות ועל פי הפיענוח אין עדות לפגיעה בהן. אך יש מרכיבים רבים נוספים בברך - רצועות, מניסקוסים ועוד. כדי לאבחן את מקור הבעיה צריך בשלב ראשון להשלים בדיקה גופנית יסודית. רק לאחר מכן יש לבחור את בדיקת ההדמיה הרצויה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אנטזופיטים
-
לקראת ניתוח ארתרוסקופיה בברךאביב 18/12/2013 | 16:42היי, אני לקראת ניתוח מאחר וסובבתי את הברך וכתוצאה מהסיבוב יש לי קרע ברצועה הצולבת הקידמית (זה מה שיתגלה בMRI) ובנוסף, לאחר שיחה אצל 2 פרופ' כנראה שיש גם משהו במניסקוס. בסופו של דבר הוחלט לנתח ולהכניס מצלמה לברך. אשמח לדעת, מה כרוך בניתוח ? ומהו זמן ההחלמה ? זמן החזרה לפעילות יומיומית ? פעילות ספורטיבית ? כמובן, שיש את השיחה המקדימה לניתוח אך הסקרנות משחקת תפקיד! תודה ויום מקסים :)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה ענקית :)
אביב 23/12/2013 | 21:42:)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
דר' איתי הולצר 23/12/2013 | 21:05לא, זה לא נפוץהוסף תגובה
-
המשך...
אביב 23/12/2013 | 20:58ומה קורה ברגע שהרצועה המשוחזרת לא מתפקדת או נקרעת? זה עניין נפוץ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
דר' איתי הולצר 23/12/2013 | 20:26ניתוח מסוג זה אורך כשעה-שעה וחצי. כמו בכל ניתוח יש סכנה לפגיעה בכלי דם ועצבים - סיכוי נמוך מאד בניתוחים מסוג זה. יש תמיד סכנה לזיהום - גם כן בשכיחות נמוכה. הניתוח עלול לא להצליח - הרצועה המשוחזרת עלולה לא לתפקד כראוי או גם כן להיקרע.הוסף תגובה
-
המשך..
אביב 22/12/2013 | 15:10קודם כל תודה ענקית :) מהו משך זמן הניתוח בדרך כלל ? ומהם הסיבוכים שעלולים להתרחש בעקבות הניתוח ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
דר' איתי הולצר 22/12/2013 | 08:24איכות גיד הנקצר ממך, טובה יותר מגיד הנלקח מבנק רקמות. המחיר - 'פציעה' נוספת באזור בו נלקח הגיד. האשפוז אורך בד"כ יום ולילה אחד. מותר לדרוך בד"כ מייד לאחר הניתוח, תוך שימוש בסד המגן עליה. יש הגבלת טווחים למשך מספר שבועות. השיקום אורך מספר חודשים. אם יש קרע במניסקוס מטפלים בו באותו הניתוחהוסף תגובה
-
בהמשך לקראת ניתוח..
אביב 19/12/2013 | 18:57תודה על התשובה המהירה:) כמה שאלות בנושא! 1.מה היתרון והחיסרון בשחזור רצועה באמצעות גיד ה׳נקצר׳ באזור הברך לבין שתל המוזמן מבנק הרקמות? והאם יש עדיפות לאחד מהם? 2.מהו משך האישפוז? וכמה זמן לאחר הניתוח ניתן לחזור לדרוך על הרגל? 3.ייתכן שיש קרע גם ברצועה וגם במניסקוס? תודה .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ניתוח ארתרוסקופי
דר' איתי הולצר 18/12/2013 | 23:34שלום. במהלך הניתוח משחזרים את הרצועה הקרועה באמצעות גיד ה'נקצר' באזור הברך או באמצעות שתל המוזמן מבנק רקמות. משך השיקום נע בין מספר שבועות למספר חודשים ו- תלוי במצב הברך, הצלחת הניתוח וגורמים נוספים. בד"כ ניתן לחזור לפעילות יומיומית לאחר כ 6-8 שבועות ולפעילות ספורטיבית לאחר 3-6 חודשים.הוסף תגובה
-
תודה ענקית :)
-
כאבים ומוגבלות בקרסול ימין ובברך שמאליוסי 23/12/2013 | 12:14שלום,לפני כשנה עברתי תאונת דרכים ומאז אני סובל מהגבלה בהליכה ופעילות ספורט. ביצעתי מיפוי עצם כל גופי כולל ספקט לברכיים והממצאים היו: קיימת קליטה מוגברת ב-mid foot משמאל,בקרסול מדיאלי דו"צ, במדיאל קונדיל קדמי בפמור משמאל ואי סדירות בקליטה בע"ש. ובסיכום נרשם: קליטות מוגברות כנ"ל ככל הנראה על רקע שינויים ניוונים ויתכן נזק אוסטאו-כונדרלי בפמור משמאל. לקורלציה קלינית ורדיולוגית. אשמח אם תעזרי לי ותומרי לי למה הם מתכונים ואודה לך אם תגידי לי לאן לפנות.תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים בברך ובקרסול
דר' איתי הולצר 23/12/2013 | 20:31שלום. על פי המיפוי יש עדות לפגיעות שונות המוגדרות 'כרוניות' - תהליכים שחיקתיים המתרחשים עם השנים במפרקים שונים. יש חשד לפגיעה ממוקדת בברך (פמור שמאל). אני ממליץ לפנות לאורתופד/ית ולהשלים בדיקה גופנית מלאה - רק אז ניתן יהיה להבין את המשמעות של הממצאים בבדיקת המיפוי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בברך ובקרסול
-
קרע ב-ACLאוהד 01/09/2013 | 17:05שלום, אני בן 33, ואני אוהב מאוד לשחק כדורסל. לפני יותר מעשר שנים עברתי שיחזור רצועה בברך ימין, וגם פגיעה במינסקוסים. עברתי שיקום ארוך וחזרתי לשחק כדורסל אפילו באינטנסיביות. לפני שלושה וחצי חודשים סובבתי את ברך שמאל, אבל באופן פחות חמור,בלי "קנאק" ובלי נפיחות, ב MRI נראה קרע משמעותי ואולי מלא של ה- ACL, מניסקוסים תקינים. עבדתי חזק בפיזותרפיה על הברך, ולאחרונה הברך מרגישה טוב מאוד, כיפוף כמעט מלא ומאד יציבה בתרגילי כושר, אני רץ 5 קילומטר בלי בעיה, מבחן ה"PIVOT" יצא שלילי ומגירה ולחמן קצת חיוביים (++)- באופן כללי כנראה שיש לי גמישות יתר בחלק מהמפרקים. האורטופד המומחה אוסר עליי לחזור לכדורסל בשום מצב. והלב שלי לא מוכן להוריד את זה מהפרק. האם לחזור בהדרגתיות לשחק עם מגן ברך רציני (דון-ג'וי) זה סיכון גדול מידי? מה ההשלכות של לחזור לשחק? נ.ב כנראה שיש לי גם התחלה של שחיקת סחוס בברך שנותחה לפניי עשר שנים. מתנצל על אורך השאלה...הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לאחר ניתוח שחזור רצועות
דר' איתי הולצר 23/12/2013 | 20:22שלום. התשובה לשאלתך תלויה בעיקר במצבה הנוכחי של הברך - מידת היציבות שלה ומצב הסחוס המפרקי בחלקים השונים של הברך.הוסף תגובה
-
ניתוח שיחזור רצועה בברך
אבי 22/12/2013 | 19:44שלום עברתי לפני 6 שנים ניתוח שיחזור רצועות בברך.רציתי לדעת מ מה ההשלכות על התפקוד שלי בעתיד? תודה אביהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
דר' איתי הולצר 06/09/2013 | 11:31מבחן PIVOT המתבצע כמו שצריך (דורש שיתוף פעולה של הנבדק/ת) בודק את תפקוד הרצועה בלבד ומנטרל את השפעת השרירים. הסכנה בפגיעה עתידית בברך עקב חוסר יציבות אינה מוגבלת לצערי לפגיעה במניסקוסים בלבד. זה תלוי במספר גורמים כמו מנגנון החבלה, דרגת העוצמה ועוד...הוסף תגובה
-
תודה על התשובה..
אוהד 04/09/2013 | 12:11עוד שאלה קצרה, האם השרירים יכולים להשפיע על מבחן ה"PIVOT" שייצא שלילי? או שזה מבחן שבודק האם הרצועה עצמה עדיין מייצבת? כי נראה לי שנשאר לי משהו מהרצועה ושהקרע חלקי(פציעה ללא "קנאק", בלי נפיחות והחלמה מהירה ויציבות טובה). ההרגשה שלי שהסיכון הגדול ביותר אצלי זה שאני אסובב שוב את הברך אך הפעם אפגע גם במניסקוסים, האם יש עוד סיכונים רלוונטיים? שוב תודה, נ.ב רק מי שאוהב כדורסל מבין את הרצון הלוא דווקא רציונלי לחזור למגרש..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע חוזר ב ACL לאחר שחזור לפני 10 שנים
דר' איתי הולצר 03/09/2013 | 23:04שלום אוהד. בתור חובב כדורסל מושבע ליבי ליבי איתך. על פי הנתונים שאתה מוסר הצלחת להשיג תפקוד טוב של הברך, למרות הקרע ברצועה. זה אומר שהשרירים שלך מאומנים הייטב ומפצים על הפגיעה ברצועה. הרצועה הינה אחד מהמייצבים הסטטים של הברך והשרירים הינם המייצבים הדינמים. גם שרירים מאומנים הייטב עלולים לא להגיב מספיק מהר במצבים קיצוניים, במיוחד כאשר אתה עייף (סוף משחק למשל...) או לא מרוכז. מגני ברך למינהם יכולים בהחלט לעזור, אך שוב, לא יתנו מענה מושלם. כל זה לא אומר שאסור לך לחזור לשחק. לאחר הבנת הנתונים והסיכונים הבחירה נותרת שלך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לאחר ניתוח שחזור רצועות
-
אבחנה מבדלתשירלי גנור 20/12/2013 | 09:33mri מדגים מוקדי נזק תת כונדורלים מוכרים בראשי הפמור משמאל ומימין ללא דינמיקה משמעותית. קיים רושם לגופיף חופשי קטן הממוקם בשקע הקליפתי בראש הפמור הימני (ממצא חדש). מודגם נזק אוסאוכונדורלי מוכר באצטבולום הימני 15 מ"מ (ללא שינוי מהותי), הבצקת הלשדית העוטפת את מוקד הנזק התת כונדורלי התפשטה עד לבסיס האיליום הימני. הסחוס הארטיקולרי במפרק ירך ימין מדגים אי סדירות קלה ופגם באזור מוקד הנזק האטבולרי ובאזור מוקד הנזק הפמורלי. גם משמאל מוקדים דומים קטנים יותר. (לא נצפה תפליט, ללא הדגמת מאפייני בוסיטיס טרוכנטרית מימין/שמאל) גידים שמורים. רקמות רכות מפשעות וכלי דם לא הדגימו ממצא חריג. כלי דם ועצבים-בגדר הנורמה. ממליץ שלילת אוסאואיד אוסטאומה. תלונות - צליעה וכאבים ברגל ימין (לא מעירים בלילה!) גם בזמן/לאחר מנוחה. האם AVN?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אבחנה מבדלת
דר' איתי הולצר 22/12/2013 | 08:27הממצאים שאת מתארת לא כל כך מתאימים ל AVN כי אם לפגיעות שחיקתיות-כרוניות בשני מפרקי הירך, יותר מימין.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אבחנה מבדלת
-
פעילות ספורטיבית במהלך avnבר 19/12/2013 | 12:45שלום. אני סובל מ avn במפרק הירך כבר כמעט 3 חודשים. גילו לי את זה לפני שבועיים ומאז אני על קביים(המליצו לי לפחות עוד 3 חודשים על קביים-ואז לראות אם חל שיפור), ועושה פיזיותרפיה פעמיים בשבוע. שאלתי היא האם ניתן להרים משקולות בשכיבה (משקל קל)-דחיקת חזה, ותרגילי משקולות לידיים, כפיפות בטן על מנת לשמר לפחות את החלק הזה של הגוף. או להימנע מזה בכלל.האם פעילות מסוג זה יכולה לעזור או להחמיר. תודה. ברהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פעילות, AVN
דר' איתי הולצר 22/12/2013 | 08:25אין מניעה מביצוע הפעולות שאתה מתאר - אין להן השפעה על ה AVN לטוב או לרעהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פעילות, AVN
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- פריקת כתף
- סיאטיקה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- הרפיית שרירים הדרגתית
- פיזיותרפיה
-
בדיקות קשורות
- תרבית נוזל ברך סינוביאלי
- בדיקת MRI
-
מונחים קשורים
- אוסטאולוגיה
- עצם הירך
פורומים נוספים בתחום
פורוםניתוחי מפרק הירך והברך
בפורום ניתוחי מפרק הירך והברך ניתן להתייעץ עם ד"ר תומר כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי מפרק הירך והברךפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם גב' דנה רובין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם