פורום סרטן העור וניתוחי מוז (מוס) - עמוד 59
-
מרואיינים בנושא סרטן עור (לת)
האגודה למלחמה בסרטן 01/05/2011 | 10:05לרגל שבוע מודעות העור המתקיים בקרוב, האגודה למלחמה בסרטן מחפשת חולים או מחלימים מסרטן העור אשר מסכימים לספר את סיפורם ולהחשף בתקשורת בנושא. נודה לכם על הענותכם. מאיה פלדבלום מהאגודה למלחמה בסרטן 03-5721607פתח בחלון חדש -
בלוטה מאחורי האוזן
אביגיל 26/04/2011 | 15:20שלום וברכה! לעיתים מופיעה לי בלוטה מאחורי אפרכסת האוזן ,כשאני נוגעת בה היא מאוד כואבת , לאחר כמה ימים היא נעלמת ,היא מופיעה לסירוגין בשני האוזנים ולעיתים בתוך האוזן ,(הבלוטה אינה מופיעה באותו הזמן בשני האוזניים ) לתשובתך אודה כל טוב אביגילפתח בחלון חדש-
תודה רבה
30/04/2011 | 21:25תודה רבה הפגת את חששותי יום טוב -
תשובת מומחה בלוטות לימפה מודלקות
דר' עופר ארנון 29/04/2011 | 20:01על פי סיפורך, כנראה מדובר בבלוטות לימפה שמודלקות לסרוגין. כל תהליך דלקתי באזור הראש (חלל הפה, קרקפת וכו') יכול לגרום לתגובה של בלוטות הלימפה. היתיי ממליץ להפנות השאלה לרופא א.א.ג. או פורום א.א.ג. רפואה שלמה.
-
-
"פצע" על האף
ו 27/04/2011 | 10:06שלום בגלל מעין פצע על האף בבעלת עור רגיש הייתי אצל רופא עור שאיבחן זאת כתופעה טרום טרום טרום סרטנית (אולי טעיתי במספר הטרומים) קיבלתי שתי אפשרויות טיפול.האחת לוקסיד קרם0.05% ומשחה נוספת שאמורה לצרוב את מקום (אינני זוכרת את שמה). אני מבקשת להוסיף כי יש במשפחתי מצב דומה בו הוסרו כבר מספר פעמים בניתוחים גידולים על הפנים. (עור אשכנזי רגיש). התחלתי בטיפול בלוקסיד לפני למעלה מחודש, יש שיפור ועדיין המקום אדמומי ונשמך קילוף עדין. שאלתי היא האם יש להמשיך בטיפול ולכמה זמן? תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול תרופתי בנגעים טרום סרטניים
דר' עופר ארנון 29/04/2011 | 20:10אכן, ניתן לטפל בנגעים טרום סרטניים במשחות כימוטרפיות הגורמות לתגובה חריפה חזקה (אודם ממושך ורגישות). המלצתי; לדבוק בהמלצת רופא העור לגבי משך הטיפול. כמו כן, כחודש לאחר תום תקופת הטיפול יש להבדק בשנית על מנת להעריך את יעילותו. במידה והנגע שרד את הטיפול במשחות ניתן לשקול להסירו בניתוח. כמובן המלצתי בניתוח מוז שכן זוהי השיטה היחידה המבטיחה כריתה שלמה של גידולי עור.
-
-
בדיקות פתולוגויות למלנומה
איל 29/03/2011 | 21:57האם ניתן לשלוח בדיקות פתולוגיות למעבדה פרטית ובכך לקצר את תהליך החזרת התשובה? אם כן מהי הפרוצדורה לעשות כן?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה מהירה לבדיקות פתולוגיה
דר' עופר ארנון 05/04/2011 | 12:56זמן קבלת תשובה של בדיקה פתולוגית דחופה המבוצעת בחדר ניתוח פרטי ונשלחת למכון פרטי (LEM) בין יומיים ל 4 ימים. בבית החולים הציבורי בו אני עובד(סורוקה) ניתן לקבל תשובה לפתולוגיה דחופה תוך שבוע שבועיים. החלמה שלמה.
-
-
מזל סרטן (לת)
אהרון גבע HOT 04/04/2011 | 16:56שלום לחברי הפורום, הערב תושק ב-HOT3 וב-HOT VOD סדרה חדשה בשם "מזל סרטן" ("The Big C"). בנוסף להיותה דרמה קומית מצליחה וזוכת פרס "גלובוס הזהב", בכיכובה של שחקנית הקולנוע לורה ליני, הסדרה סומנה כפורצת דרך, עקב היותה הקומדיה הראשונה לעסוק במחלת הסרטן על המסך הקטן. רשת הכבלים האמריקאית המובילה "שואוטיים" מביאה לראשונה סדרה המגוללת את סיפורה של חולת סרטן בפן הומוריסטי, שזכתה לשבחי המבקרים ולאהדת הקהל. קטי ג''ימיסון (ליני) היא מורה מהפרברים בשנות הארבעים לחייה, שדווקא מחלת הסרטן הסופנית שאובחנה בגופה, עליה היא לא מגלה גם לקרובים אליה, גורמת לה למצוא תקווה והומור בשגרה האפרורית. אותה שגרה הפכה אותה לאישה מאופקת וסגפנית, שמפקחת על כל הסובבים אותה. קטי מחליטה שמרגע האבחון והלאה עליה לעשות שינויים דרסטיים, שהייתה צריכה לעשות מזמן, ומבטלת את הצורך שלה לרצות את סביבתה בשורה של בחירות אנוכיות, שיתאימו אך ורק לצרכים שלה. אחרי שהיא איבדה את עצמה, זה הזמן שלה למצוא מה עושה אותה, ורק אותה, מאושרת. הזמן שלה יקר מדי, וזה הזמן ללכת על הקצה, להתעמת עם כולם, לעשן, לשתות ולזלול, וכמו שבחרו יוצריה כסלוגן של הסדרה- לתפוס את החיים בביצים. לצדה של ליני מככבת שורה מכובדת של שחקני קולנוע- אוליבר פלאט ("2012", "פרוסט/ניקסון"), סינתיה ניקסון ("סקס והעיר הגדולה"), גבורי סידיבי ("פרשס"), ואפילו ליאם ניסן בהופעת אורח טלוויזיונית נדירה. אנו מקווים שתאהבו את הסדרה החדשה והחשובה, שמעלה את הנושא לדיון בצורה חדשנית שלא נעשתה עד כה בטלוויזיה.פתח בחלון חדש -
הדבקה אפשרית
גליה 19/03/2011 | 13:01אני סובלת מהרפס בשפתיים מזה כשבוע לאחר מחלת חום, האם ייתכן כי בתי בת השלושה חודשים נדבקה ממני באזור הישבן ואיבר המין ? היום כשחיתלתי אותה ראיתי מס' נגעים על ישבנה המזכירים לי הרפס, כמו כן תמיד דאגתי לשטוף ידיי היטב לפני החתלה ולא נישקתי אותה כלל, אנא תשותבכם במהרה לפני שאצא מדעתי... אמא הסטריתפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הדבקה אפשרית
דר' ניר נתנזון 19/03/2011 | 23:16ההדבקה אפשרית, אולם די נדירה. מדוע שלא תפני כבר מחר לרופא עור בקופת החולים? (על תקן של "מקרה דחוף" - כלומר ללא תור) בכל מקרה אין סיבה לדאוג אם אכן מדובר בהרפס - מדובר על מחלה קלה ולא מסוכנת בכל גיל. בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון
-
-
סרטן מסוג בואן
ענבל 18/03/2011 | 15:42לפני כשנה, הומלץ לי להסיר נקודת חן בשד הימני. רק השבוע בררתי את התוצאה, להלן מה שנכתב בה: תאור מאקרוסקופי: שד ימין, קטע עור שטוח בגודל 0.7 ס"מ - כמעט כולו תפוס ע"י כתם לבן גבשושי מכוייב לא מוגבל. תאור מיקרוסקופי ואבחנה: SKIN WITH BOWEN'S DISEASE, VERY CLOSE TO MARGINS. KI67 STAINS ALL EPIDERMAL LAYERS, CK7 STAIN IS NEGATIVE. מהרופאה הבנתי, כי מדובר בסרטן עור שיטחי. לדבריה הוא הוסר, אך לא היו מספיק שוליים, כפי שהיה רצוי. לדבריה, לא כדאי כרגע להסיר את הצלקת עם שוליים נוספים, כי בבדיקה ויזואלית לא רואה בעיה. היא אמרה שאהיה במעקב ואם תראה שינוי, אז נטפל. בנוסף, המליצה להסיר נקודה נוספת. רציתי לשאול, האם ניתן לדעת בבדיקה ויזואלית, שאכן הכול הוסר, או להבדיל, אם משהו שוב מתפתח? או שעדיף ליתר ביטחון להסיר את הצלקת? שנית, לפני כ 5 שנים, היה לי CIN2 בצוואר הרחם ועברתי קוניזציה, האם יכול להיות קשר בין הדברים, או שמא זה מקרי לגמרה? תודה רבה ענבלפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה Bowen
דר' ניר נתנזון 18/03/2011 | 20:55הגישה של הרופאה בהחלט מקובלת עלי- סה"כ לא קשה לא קשה לאבחן נגע זה בבדיקה גופנית. אין קשר ישיר בין המחלה הנוכחית ל-CIN2 של צוואר הרחם (אם כי יש עדויות שאותו וירוס הפפילומה יכול לגרום לשתיהן עדיין מדובר במחקרים ראשוניים). בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון
-
-
פריחה פנים הזרוע
שמרית 16/03/2011 | 09:50שלום בחודש האחרון הופיעה לי פריחה מוזרה פעמיים שעברה מעצמה לאחר כמה ימים. היא הופיעה בפנים הזרוע וגלשה אל סביב בית השחי ולצד השד. הפריחה לא גירדה אבל נראתה מאז מוזר- כמו קליפה של תפוז, מאד מאד יבשה ולאחר שעברה השאירה את העור כהה יותר. האם זה פריחה שיכולה להעיד על סרטן? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פריחה
דר' ניר נתנזון 18/03/2011 | 20:51לא סביר, אולם כמובן שללא בדיקה לא ניתן לדעת בוודאות. פני לבדיקה! בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון
-
-
פריחה
ל.ק 25/02/2011 | 13:45במהלך החודש האחרון החלה להתפתח אצלי סוג של פריחה באזור הגב ועכשיו היא גם מתפשטת קצת לידיים ולאזור הצוואר. זה נראה כמו נק' אדומות כאלה. מן הראוי לציין גם שיש לי כתם לידה באורך 8 ס"מ ואני בת 19. ייתכן שמדובר בסרטן ? ואם לא, האם יש לך השערה במה מדובר?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פריחה
דר' ניר נתנזון 25/02/2011 | 15:21מובן שללא בדיקה לא ניתן להעריך במה מדובר. בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון
-
-
שומות שהתנפחו..
נתי 24/02/2011 | 01:02שלום! יש לי שתי שומות (אחת בגודל של ציפורן זרת ואחת קטנה יותר) בצבע חום על הצוואר, תמיד הן היו יחסית שטוחות, כלומר לא בגובה העור אבל מעולם לא היו נפוחות. עכשיו שמתי לב ששתיהן נפוחות במיוחד, לא התרחבו בגודל פשוט גדלו בגובה מאד מאד... הגדולה גם קיבלה מרקם כזה מחוספס מתקלף... האם יש לי מקום לדאגה?... האם יכולה להיות לזה משמעות מעבר לרובד האסטתי?... האם לרוץ לרופא? אשמח אם תוכלו לעזור לי....פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שינוי בשומה
דר' ניר נתנזון 24/02/2011 | 12:00כל שינוי בשומה דורש בדיקת רופא עור בהקדם. בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים