פורום סרטן העור וניתוחי מוז (מוס) - עמוד 61
-
אדמומיות בגוף וגרד עז (לת)
אודי 21/12/2010 | 17:22שלום, אני בן 18 ובשנה האחרונה אני סובל מאדמומיות בפנים ובגוף שמלווה בגרד עז במספר מקומות בגוף,זה מופיע בדרך כלל בזמן מאמץ גופני אפילו קל מאוד וחשיפה ממושכת לשמש וחום. זה נראה ממש כמו פריחה בגוף שאחרי מנוחה של חצי שעה בערך היא נעלמת. הדבר מפריע לי מאוד במהלך היום וגורם לי לעיתים לאי נוחות רופא המשפחה שלח אותי לבדיקות דם ושתן ולא נמצא כלום שם,רציתי לשאול האם מדובר בבעיית עור?פתח בחלון חדש -
פצעים כבדים על הקרקפת (לת)
דימה 18/12/2010 | 19:33שלום , אני בן 22 יש לי בעיה שנמשכת כבר למעלה מ 7 שנה . אני סובל מפצעים קשים על אורך כל הקרקפת עם כמה מוקדים מאוד רציניים שאם נוגעים בהם מורגש כאב עצום המדמה כאב שיניים (רק באזור הקרקפת) הקרקפת מאוד מגרדת ,היא מפוספסת והמון נקודות אדומות עם דם מדי פעם . ניסיתי שמפונים שונים נגד סבוריאה ונגד קשקשים ,שמפויים טיפוליים שונים - לא עוזר . אם אני מגרד את הראש נופלים המון נקודות לבנות כאלה כמו שלג -בלי סוף . לאחרונה זה עבר גם לגבות ולפיאות . אני סובל גם מכאבי ראש חזקים יום יומיים ,האם זה יכול להיות קשור אחד לשני? . מה אפשר לעשות כדי לטפל בבעיה כזאת במקצועיות ? יש אנטיביוטיקה לזה או משהו ?פתח בחלון חדש -
פריחות מוזורות
יוסי וקסמן 15/12/2010 | 23:05שלום רב לך דוקטור! רציתי התיעץ איתך בקשר לאמי בת 74 בך כלל בריא חוץ מלחץ דם גבו בשנה האחרונה מופיעות אצלה בגוף פריחות משונות ומאוד מגרדות אף רופא עור לא עלה על הבעיה והיא קיבלה רק משחות שומניות ואיזה כדור שמותר לה לקחת 1 ב24 שעות והיא מאוד סובלת מזה . אשמח באם תיעץ אוו תתן דבר אחר שיעזור יש לציין שהיא גינגית ויש לה גם הרבה נמשים ונזקי שמש. וגם עברה בעבר כריתת כליה . אודה לך באם תענה לי במהרה כדאי שאוכל לעזור לה בתודה מראש יוסי וקסמןפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פריחות מוזרות
דר' ניר נתנזון 17/12/2010 | 23:48גרד אצל אנשים מבוגרים יכול לנבוע מסיבות שונות. הסיבה השכיחה היא יובש עור אולם יש לבצע בירור מלא לשלילת בעיה פנימית. לכן איו מנוס לפניה לרופא עור סבלני שיבצע את כל הבירור (לעיתים אף אין מנוס מאשפוז קצר בבית חולים במחלקת עור על מנת לקצר תהליכים). בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון
-
-
רוצה להתייעץ
חגית 15/12/2010 | 10:50אני רוצה חוות דעת של רופא עור, בעקבות הפניה של חברה הלכתי לרופא נשים והוא המליץ לי להתחיל לקחת גלולות פמינט כדי לטפל באקנה שיש לי על הפנים. רציתי לדעת אם זה באמת מקובל ותוך כמה זמן זה יכול לעבור לי? תודה!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה גלולות
דר' ניר נתנזון 17/12/2010 | 23:46גלולות למניעת הריון הן אכן טיפול מקובל באקנה אצל נשים. השיפור מופיע תוך מס' שבועות מהנטילה. בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון
-
-
lichen planopilaris
סנדי 14/12/2010 | 19:20שלום, אני בת 28,ביצעתי ביופסיה בקרקפת עקב נשירה והתדלדלות שיער מזה כ-8 שנים, מלווה בפצעונים קטנים שמופעים מדי פעם וגרד (לא חזק מאד). התשובה הפתולוגית היתה: "decreased number of hair with an area of fibrosis and focal periisthmic lymphocytic infiltrate with vacuolar interface changes.....raise the possibility of lichen planopilaris" נכתב ע"י הרופאה: קלינית והיסטולוגית יכול להתאים לליכן נמליץ להשלים בדיוקות דם:ס"ד G6PD, SMAC, סרולוגיה ל HBC HCV בדיקת שקות ראייה כהכנה לטיפול בפלקוויניל בנתייים ניסיון טיפולי בלידל פעמיים ביום. יש לי הרבה שאלות וכיוון שהרופאה שקיבלה אותי לא היתה הרופאה המומחית והיא קבעה לי תור למומחית בעוד יותר מחודש אני הייתי רוצה לקבל קצת פרטים על המחלה ועל אופיה, האם זו מחלה כרונית, כלומר האם היא איתי לעד או שיש לה טווח חיים מוגבל של כמה שנים ? האם הכדורים שאצטרך ליטול במידה והמשחה לא תעזור (ובמה בדיוק המשחה אמורה לעזור? להצמיח שיער להפסיק את הפצעונים? להאט את התקדמות המחלה) מזיקים? (הבנתי שהם כדורים נגד מלריה ומשמשים גם לטיפול בזאבת) תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה Luchen planopilaris
דר' ניר נתנזון 17/12/2010 | 23:45שאלות רבות וכבדות... 1. מדובר על מחלה כרונית (ולראיה - יש לך כבר 8 שנים) אך קים סיכוי לריפוי או לפחות לרמיסיה (הפוגה) ממושכת בעזרת הטיפול. 2. לכל תרופה יש תופעות לוואי אולם פלקוויניל היא בסה"כ תרופה בטוחה ויעילה למדי, שיעולה לדכא את פעילות המחלה. המשחה שקיבלת יד כה יכולה גם היא להאט את פעילות המחלה. בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון
-
-
טיפול נגד קמטים לגבר
זאב 11/12/2010 | 23:40אני גבר בן 55 ומעוניין לעבור טיפול להקטנת / העלמת קמטים. יש לי עור בהיר וטוב יחסית ונראה צעיר מגילי. לאחרונה רזיתי למעלה מעשר ק"ג. א. אני מבולבל בין השיטות השונות כגון פילינג, גלווני, דיקור קוסמטי, הזרקת חומרים, התעמלות לשרירים ומשחות שונות. אני מעוניין לקבל המלצות לטיפולים שונים עם הערות בעד ונגד. יש לי כללית פלטינה ואין לי בעיה כספית. באינטרנט כול הכתבות שמצאתי בנושא פילינג הם של אנשי מקצוע אינטרסנטים, אשמח לקבל לינקים של כתבות אובייקטיביות. ב. איך הרזיה משפיעה על מתיחות העור וגילו? ג. האם השאלה אמורה להיות מופנית לכירורג פלסטי? בברכה, זאב zeev@cos.co.ilפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול נגד קמטים
דר' ניר נתנזון 17/12/2010 | 23:37לשם התאמת הטיפול המתאים יש להיבדק בדיקה פיזית ע"י רופא מומחה (עור או כירורג פלסטי) - ועדיךף לקבל לפחות 3-4 דיעות שונות לפני ההחלטה, מאחר ואין כללים אוביקטיביים אמיתיים- לכל אחד יש מיומנות מסוימת ושיטה שממנה הוא מרויח את לחמו... בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון
-
-
כילוף בכפות הידיים וקרסולים
אביב 11/12/2010 | 21:43שלום לפני הרבה חודשים התחילו לי פצעונים קטנים בכיף היד וחודש אחרי עור התחיל ליתקלף בלי הפסקה וגם קרה ת אותו הדבר בכפות הרגליים.עכשיו הקילופים עברו אבל עדין יש לי אדמומיות בכפות הידיים וגם הרגליים הייתי אצל רופא עור והוא אמר שזה יכול להיות פטריה ונתן לי שני משחות נגד פטריות.השאלה שלי למה עדיין יש לי אדמומיות בלתי פוסקת אני גם נמצאה הרבה במי ים בגלל שאני גולש.ממה זה יכול להיות?ועם זה יכול להיות בעוד מקומות בגוף?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קילוף עור
דר' ניר נתנזון 17/12/2010 | 23:34איני יכול לענות על שאלה זו בלי בדיקה פיזית שלך. בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון
-
-
טיפול בסבוריאה
אור 10/12/2010 | 18:15שלום ד"ר נתנזון, אני סובלת מסבוריאה בפנים. לאחרונה המליצו לי על טיפול ב- sebocalm. רציתי לשאול האם יש הבדל בין טיפול ב- sebocalm לטיפול ב- clineral sebo. תודה! אורפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סבוריאה
דר' ניר נתנזון 17/12/2010 | 23:32לא ידוע לי על מחקרשבדק הבדלים בין שני התכשירים. בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון
-
-
הרפס על הגב והבטן
אלי 10/12/2010 | 10:44אני בן 73, זה כשבוע יש לי הרפס על הגב ועל הבטן,והמקומות כואבים מאוד, האם זה יתפשט? האם זה מדבק? קבלתי טיפול תרופתי לשבוע,וכדורים נגד כאבים,כמה זמן אורכת המחלה, האם יש טיפול מתמשך בתרופות ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הרפס
דר' ניר נתנזון 17/12/2010 | 23:32הרפס יכול להדביק אנשים שבעבר לא נחשפו אליו. לפי תיאורך מדובר בהרפס זסטר שלמעשה מקורו בוירוס שגרם לאבעבועות רוח. המחלה לרוב נמשכת עד שבועיים אולם לעיתים הכאבים נמשכים זמן רב אחר כך ודורשים טיפול תרופתי יחודי. בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון
-
-
מורסה מוגלתית
יוחנן 10/12/2010 | 08:47אני בן 88. מדי פעם מופיעות על גופי מורסות, בדרך כלל במקומות שאין לי אפשרות לראותן כמו על גב . הוצע לי טיפול במשחות, כגון פוסידין או סטרפטומיצין. או אולי קיימים תכשירים עדיפים על אלה תודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מורסות
דר' ניר נתנזון 17/12/2010 | 23:30פוסידין הינו תכשיר יעיל- הן במריחה והן בבליעה. ניתן כם לשקול נטילת כדוררי מינוציקלין. יש כמובן להתיעץ עם הרופא המטפל. בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים