פורום סוכרת נעורים - עמוד 5
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
סחרחורות וחולשה לאחר חתך באצבע ?
מרדכי 06/02/2015 | 01:01( אני בן 41 שנים ובאופן כללי בריא ) לפני מספר ימים , בלילה בטעות נחתכתי באצבע (נראה שהחתך קצת עמוק) מסכין והחל לרדת דם , למרות שלחצתי על מקום החתך עם המון טישו ( שהחלפתי מספר פעמים) , המשיך הדם לרדת במשך דקות ארוכות (בזרימה חלשה ) והנחתי שזה לא מפסיק מהר בגלל כדורי קומדין שאני נוטל. במהלך הדקות האלו התחלתי להרגיש מעט לחץ+מעיין חולשה קלילה(מאוד) לאחר ששמתי אבקת קפה שחור על החתך , הפסיק לרדת הדם. לאחר מכן בבוקר , איכשהו בטעות נגעתי במקום החתך ושוב החל לרדת דם, השתמשתי שוב בטישו סביב האצבע ולחצתי חזק ( שוב , ירידת דם לא חזקה , לא בכמות גדולה) לאחר כ ~4-5 דקות כשאני עומד , החלתי להרגיש מעט חולשה , ולאחר כדקה נוספת לפתע סחרחורת + חולשה גדולה . מייד התיישבתי על ספסל סמוך , תוך שגופי מתמלא תוך שניות בזיעה והרגשת חום חזק ( מעיין מחנק קליל) ואז מספר אנשים מסביבי השכיבו אותי בספסל והרימו את רגלי והזעיקו מייד 2 פעילי "הצלה ישראל" שהיו קרובים. כ-2 דקות הייתי שוכב ואז כשהגיעו החובשים , עברתי לישיבה (הפסיקו הסחרחורות+חולשה). הם בדקו לחץ-דם שהיה לא גבוה , ורצו לבדוק סוכר (עם מכשיר בדיקה) לאחר הדקירה , כמעט ולא יצא שום דם , גם בנסיון להפעיל אגרוף וכו.. (+לחיצה על העור) בסוף יצא ממש מעט שהספיק למכשיר .(בזמן הזה הרגשתי מעיין קפאון ב-2 ידים ( חזק מאוד בימין ) ,עם "זרם" קליל) +וצבע העור נראה חוור מאוד. התוצאה מהמכשיר = סוכר גבוה מאוד ( למרות שמעולם לא סבלתי מבעיית סוכר ) הם הציעו לי להתפנות לבי"הח לביצוע בדיקות מקיפות והסכמתי. באמבולנס בדרך לביה"ח בוצע לי שוב בדיקת סוכר ( ~7 דקות לאחר הקודמת ) + לחצ-דם התוצאה = אין שום בעיה . בחדר המיון היו מאוד לחוצים (עקב עומס) , ובוצע לי א.ק.ג. לב + בדיקות דם (+ניתן עירוי) התוצאות תקינות. הרופא שבדק אותי לא ממש התעניין בכל הפרטים ,(ולא ממש שם לב למה שציינתי שקצת לפני כן ירד לי דם ..) כשהגיעו תוצאות בדיקות דם והוא קצת התפנה הוא שיחרר אותי וציין ש"הכל בסדר "... אציין ש: (אולי זה קשור ) : 1. בשבועות האחרונים , לפעמים כשאני מביט במסך המחשב [ במקצועי ] אני מרגיש מעיין "מיני סחרחורת קלילה " ל~-2 שניות 2. כבר לפני כ-2.5 שנים נמצא ש B12 קצת מעל גבול תחתון ורופא המשפחה נתן לי לקחת בקביעות כדור 1000מק"ג פעם ביום מה דעתך ? ( טרם הזדמן לי להכנס לרופא משפחה ..)פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לא קשור לסוכרת. פנה לבדיקת רופא המשפחה
ד"ר מריאנה רחמיאל 16/04/2015 | 19:12
-
-
גירוד ויובש
שני 07/03/2015 | 22:25לאחרונה הופיע לי גרוד ויובש באזורים רבים בגוף..קיבלתי המלצה להשתמש בלקוטפיל להרגעת העור ורציתי לדעת אם זה הגיוני שיש יובש בעקבות התרופות או שעלי לבדוק זאת (והאם אצל רופא עור) גם אם יש שיפור לאחר השימוש בלקטופיל? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לא בתחום של סוכרת ואנדוקרינולוגיה
ד"ר מריאנה רחמיאל 16/04/2015 | 19:11
-
-
סוכרת נעורים
נועם 08/04/2015 | 23:53לבני יש סוכרת נעורים מזה חצי שנה. בזכות תזונה מאוזנת ופעילות גופנית הוא מזריק מעט מאוד אינסולין, ויש ימים רבים שבכלל לא. ה a1c שלו הוא בסביבות 6.7. האם עדיף שיזריק אינסולין ויוריד את הa1c? או שישאר כך? שמעתי סברה שאם מזריקים הרבה אינסולין, זה משתק את המעט תפקוד שעוד נשאר ללבלב. זה נכון? אם כן אז אולי חבל להזריק עוד...פתח בחלון חדש-
סוכרת נעורים
דר' רחמיאל מריאנה 16/04/2015 | 09:16שלום רב המוגלובין מסוכרר מסוג זה הוא במטרה והוא מצויין. אין סיבה להוריד אותו עוד. כמובן שישי גם חשיבות לערכיהסוכר עצמם. לוודא שהם תואמים המוגלובין מסוכרר זה.
-
-
-
תשובת מומחה הבדלים סין סוכרת מסוג 1 לסוכרת מסוג 2
ד"ר מריאנה רחמיאל 20/01/2015 | 14:21שלום, קיימת סוכרת מסוג 1 וסוכרת מסוג 2 , סוכרת תלויה בתרופות וסוכרת ממקור גנטי. ההבדל העקרוני ביניהן הוא במקור האינסולין. סוכרת באופן כללי נובעת מחסר פעילות של אינסולין שהוא הורמון שתפקידו לאפשר כניסת סוכר מהדם אל תאי הגוף לשם הפקת אנרגיה. האינסולין יכול להיות חסר בגלל תהלך דלקתי שחל בלבלב וזוהי סוכרת מסוג 1. ובגלל שנובעת מחסר אינסולין הטיפול היחיד הוא מתן אינסולין. בסוכרת מסוג 2 יש הרבה אינסולין בדם אך הוא לא פעיל בצורה נורמלית בגלל תנגודת לפעילותו על ידי רקמת השומן הרבה. ובסוכרת זו ניתן לטפל גם על ידי שינוי תזונתי, ירידה במשקל ומתן תרופות דרך הפה המשפרות את פעילות האינסולין הקיים. ישנן תרופות המסוגלות לגרום לסוכרת זמנית, כגון תרופות אנטיפסיכוטיות ואנטי-חרדתיות מהדור החדש, טיפול במינונים מאודגבוהים של סטרואידים. סוכרת משפחתית המכונה MODY יכולה להתבטא מגיל הילדות ועד העשור הרביעי לחיים. בדרך כלל מתגלה בעשור שני לחיים. יש בה סוגים המצריכים טיפול פומי או אינסולין, וסוגם אחרים שניתן לטפל בהם על ידי תזונה בלבד.
-
-
אינסולין מסוג לנטוס
איתי 14/01/2015 | 17:12שלום מהו אינסולין מסוג לנטוס? האם לא צריך להזריק איתו אנסולין אחר?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אינסולין מסוג לנטוס
ד"ר מריאנה רחמיאל 14/01/2015 | 17:13שלום איתי, מתן אינסולין בסוכרת מסוג 1 מורכב ממתן אינסולין ארוך טווח (שומר על סוכר תקין בבסיס ללא ארוחת פחמימות) ואינסולין קצר טווח הניתן רק עם ארוחת פחמימות או לתיקון סוכר מאוד גבוה. וזאת כדי לדמות את ההפרשה הנורמלית מהלבלב. לנטוס הוא אנסולין ארוך טווח. פירושו שהוא מדמה הפרשת אינסולין בסיסית הקיימת מהלבלב הנורמלי אצל אדם בריא. הפרשה זו אינה תלויה בפחמימות שצורכים ואינה מסוגלת "לכסות" פחמימות בתזונה בארוחות . כאשר אנו אוכלים פחמימות, יש הפרשת אינסולין נוספת, מהירה מהלבלב. זהו האינסולין המהיר (הומלוג או נובוראפיד) שניתן עם ארוחות. לכן, החלפת האינסולין ללנטוס לא משנה את ההנחיות לארוחות מבחינת ספירת פחמימות. יש שינוי לעיתים במינון האינסולין המהיר אך זהו נושא אישי ותלוי באיזון ובערכי הסוכר ומבוצע על ידי הרופא המטפל.
-
-
מה זה פרוקטוזאמין? מה ההבדל בינו לבין המוגלובין מסוכרר?
אפרת 13/01/2015 | 17:59מה זה פרוקטוזאמין? מה ההבדל בינו לבין המוגלובין מסוכרר?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פרוקטוזאמין
ד"ר מריאנה רחמיאל 14/01/2015 | 17:13שלום אפרת, פרוקוזאמין הוא חלבון הנמצא בזרם דם. זהו חלבון הנושא סוכר וערכו תלוי בערך הסוכר בדם במשך תקופה של 3 שבועות. המטרה בחולי סוכרת הינה ערך פרוקטוזאמים קרוב ככל האפשר ל- 350 שיעד על קישור נמוך יותר של סוכר קרי, במשך 3 שבועות ערך הסוכר היה במטרה. המוגלובין מסוכרר הוא ההמוגלובין המצוי בכל כדורית אדומה שקושר בקביעות סוכר. באדם בריא רק כ- 4-6 % קשור, ככל שערך הסוכר עולה אחוז גבוה יותר קשור . נמצאה התאמה בין ערך המוגלובין מסוכרר לבין שיעור סיבוכים. קשר זה לא ידוע לגבי פרוקטוזאמין אך משוער שקיים. לא קיימת דרך מתמטית ידועה להיפוך בין פרוקטוזאמין לבין המוגלובין נסוכרר.
-
-
מה זה סנסור? בשביל מה הוא טוב?
טלי 12/01/2015 | 18:29שלום, ביתי אובחנת עם סוכרת. שמעתי בהרצאות לא מעט על סנסור. אשמח לדעת מה זה סנסור? בשביל מה הוא טוב?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סנסור
ד"ר מריאנה רחמיאל 12/01/2015 | 18:29שלום טלי, סנסור הוא מד סוכר רציף. זהו מכשיר קטן המחובר אל העור ויש בו חיישן הנמצא בתת עור של הילד. החיישן משרד את ערך הסוכר אל המערכת הנראית כמו מסך פלפון שבה ניתן לראות אתערך הסוכר באפן רציף. המדידה מבוצעת באופן קבוע, יש מעל 280 מדידותביממה וכל 5 דקות הערך מתעדכן.ניתן גם לראות את מגמת הסוכר.בעליה , יציב או בירידה. יש בארץ 3 חברות שונות המשווקות מכשיר זה. חסרוותיו הם עוד מכשיר על הגוף, איחור שלכ 7 דקות בקריאת ערך הסוער, חוסר דיוק שבדגמים החדשים של הסנסורים משתפר מאוד. הייעוד העיקרי של המכשיר הוא מניעת אירועי היפוגליקמיה בילדים שאינם מרגישים את אירועי ההיפוגליקמיה שלהם. לצערינו,במחקר רב מרכזי שבוצע בישראל הודגם שמתוך כלל הידים בישרא שקבלו מכשיר זה לשימוש, רק 30 אחוז המשיכו להשתמש בו אחרי שנה, מסיבות של חוסר דיוק, מעיק ועוד. אלו שהמשיכו להשתש בו לאורך זמן היו אלו שמלכתחילה מדדו סוכר לעיתים יותר תכופות. -
תשובת מומחה סנסור
ד"ר מריאנה רחמיאל 12/01/2015 | 18:29שלום טלי, סנסור הוא מד סוכר רציף. זהו מכשיר קטן המחובר אל העור ויש בו חיישן הנמצא בתת עור של הילד. החיישן משרד את ערך הסוכר אל המערכת הנראית כמו מסך פלפון שבה ניתן לראות אתערך הסוכר באפן רציף. המדידה מבוצעת באופן קבוע, יש מעל 280 מדידותביממה וכל 5 דקות הערך מתעדכן.ניתן גם לראות את מגמת הסוכר.בעליה , יציב או בירידה. יש בארץ 3 חברות שונות המשווקות מכשיר זה. חסרוותיו הם עוד מכשיר על הגוף, איחור שלכ 7 דקות בקריאת ערך הסוער, חוסר דיוק שבדגמים החדשים של הסנסורים משתפר מאוד. הייעוד העיקרי של המכשיר הוא מניעת אירועי היפוגליקמיה בילדים שאינם מרגישים את אירועי ההיפוגליקמיה שלהם. לצערינו,במחקר רב מרכזי שבוצע בישראל הודגם שמתוך כלל הידים בישרא שקבלו מכשיר זה לשימוש, רק 30 אחוז המשיכו להשתמש בו אחרי שנה, מסיבות של חוסר דיוק, מעיק ועוד. אלו שהמשיכו להשתש בו לאורך זמן היו אלו שמלכתחילה מדדו סוכר לעיתים יותר תכופות.
-
-
הילד שלי מקבל הומולין N וחבר בגן מקבל לוימיר, האם אני יכולה להחליף?
רעות 11/01/2015 | 18:44שלום , הילד שלי מקבל הומולין N וחבר בגן מקבל לוימיר, האם אני יכולה להחליף?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שינוי סוגי אינסולין
ד"ר מריאנה רחמיאל 11/01/2015 | 18:46שלום רעות, קיים בשוק בישראל מגוון רב של מוצרים שהם בעצם נגזרות של אינסולין המיוצר באופן כימי לטיפול בסוכרת. סוגי האינסולין הללו נבדלים ביניהם על סמך משך הפעולה שלהם, אופן השחרור שלהם לדם הססטמי ונוחות השימוששל המזרק. שינוי בין הסוגים תלוי בהחלטת הצוות הרפואי בשיתוף המשפחה בהתאם לאורח חייו של הילד. לכן אני מציעה שתפני לצוות המטפל שלך לדיון בשאלה זו.
-
-
טיפול במשאבה לילד חולה סוכרת
אלי 08/01/2015 | 17:45שלום, הבן שלי מטופל בזריקות. יש לו סוכרת כבר 5 שנים. אולי כדאי לנו לעבור לטיפול במשאבה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מעבר למשאבה
ד"ר מריאנה רחמיאל 11/01/2015 | 18:45גם משאבה וגם זריקות המשמעות שלהן זהה: מתן אינסולין. המשאבה היא לא המטפל. אלא המשפחה. בהחלט ניתן לשקול מעבר למשאבה כחלק מהטיפול בסוכרת במקום זריקות. שיקול זה מבוצע על ידי הצוות המטפל יחד עם המטפלים ובכל ילד השיקול הוא שונה: ילד צעיר, ספורטאי, ילד מנשנש, ילד שלא ידוע מה וכמה יאכל. ילד ששונא את הזריקות. כל השיקולים הללו ועוד נכנסים בהחלטה. שיפור באיזון אכן הוכח על ידי טיפול במשאבה - אך הוא תלוי במטפלים. יש כאלו שלא משפרים איזון במשטאבה משום שכדי שהאינלין יעבוד יש ללחוץת על הכפתור ולתת אינסולין יש לספור פחמימות, למודו לפני כל ארוחת פחמימות ולהמשיך לטפל בעקורוות הסוכר בלי קשר למשאבה או לזריקות.
-
-
-
תשובת מומחה כן, היא תוצאה של השמנה
ד"ר מריאנה רחמיאל 07/01/2015 | 13:02כן. סוכרת מסוג 2 מתמחת כאשר יש מספיר אינסולין, וכאשר קיימת הפרשה תקינה אך לא מספקת שלו ולכן באיזשהו שלב "הלבלב מתעייף". סוכרת מסוג 2 תלויה בהשמנה. ומופיע גם בבני נוער בגיל צעיר, עד כדי סביב גיל 10 שנים. הדרך למנוע אותה היא פשוטה בעקרון אך קשה לביצוע - מניעת השמנה . למה היא קשה לביצוע? כי קשה לנו כהורים לומר לא לילדים שלנו שמבקשים עוד עוגה, גלידה, שתיה מתוקה, ממתק, חטיף, פיצה...מנה נוספת, וכי קשה מאוד מאוד לשמור על אורח חיים בריא ומאוזן. קשה לדאוג לפעילות גופנית יום יום. וקשה למנוע צפיית טלויזיה של מעל 2 שעות ביום. -
וסוכרת מסוג 2 אפשר למנוע?
אלכס 07/01/2015 | 13:01וסוכרת מסוג 2 אפשר למנוע? -
תשובת מומחה לא, עדיין לא ידוע מהו הגורם לפריצה
ד"ר מריאנה רחמיאל 07/01/2015 | 13:00שלום אלכס, התשובה היא לא. נכון להיום ידוע שקיימים גורמים סביבתיים המשפיעים על פריצה. יותר בעולם המערבי, המודרני, יותר , שכיחות עולה ככל שמתרחקים מקו המשווה מבחינת אזור גאוגרפי. קיימים מחקרים רבים המחפשים את הוירוס,המזון או הגורם להתפתחות של הסוכרת. יד שקיימת חשיפה גנטית אך הגורם לפריצה הוא סביבתי. ואין עדיין יידע מהו.
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים