פורום סוכרת נעורים - עמוד 3
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
סוכרת סוג 1
סיויק 16/11/2017 | 21:41האם זה ייתכן לחלות בסוכרת או לגלות תסמינים לה רק בגיל 4 או שבהכרח יופיעו התסמינים מוקדם יותר?פתח בחלון חדש-
סוכרת סוג 1
סיויק 16/11/2017 | 21:45האם השתנת יתר בגיל 4 היא בהכרח תוצר של סוכרת נעורים או שיכול להצביע על בעיה אחרת?
-
-
נוגדנים (לת)
יונית 13/11/2017 | 20:02שלום רב ילדה בת 10, בריאה. בת לאב עם טייפ 1 ואח בן 3.5 טייפ 1. אודה על סיוע בפענוח תוצאות בדיקות הדם שלה: Islet Cell Ab גדול מ500 U/ml המוגלובין מסוכרר 5.3, סוכר בצום 90. tsh0.08 ft4 18.2 ft3 13.29 הבדיקות נעשו כבדיקות בשגרה, על מנת לעקוב אחד התפתחות נוגדנים. כטיפול מנע מקבלת ויטמין d בכמות גדולה, אומגה 3 ופרוביוטיקה, כדי לשמור על מערכת החיסון. אודה לך על עזרה בפענוח הבדיקות הנ"ל. ומענה על מס שאלות: האם תוכל לומר לי מהי הכמות המומלצת המירבית של ויטמין d שכדאי לתת לה על מנת להגן על מע החיסון (כיום הערך של ויטמין d הוא 50). שוקלת 40 קילו. האם המצאות נוגדנים הינה סבירות ודאית להתפתחות טייפ 1 או שישנם אנשים עם נוגדנים שלא פיתחו סכרת? האם יש מחקר בארץ שעוסק בנושא זה ותוכל לחבר אותי אליו? מה בקשר לבלוטת התריס? האם יש טיפול תרופתי או תזונתי שיכול לסייע בנושא זה? הערכים מעידים על בעייתיות, האם זה קשור להמצאות הנוגדנים? אני מודה לך מאד על ההתייחסות וההתנדבות שלכם לסייע לאוכלוסיה בפורום זה. בברכה, יוניתפתח בחלון חדש -
רופא (לת)
יאיר אוחנה 08/11/2017 | 12:38שלום לכולם, בשנים האחרונות לא מטפל כלכך בסכרת כמו שצריך, לוקח אינסולין שאני זוכר כך. מחפש פיתרון, יודע שזה צריך לבוא בעיקר ממני.. מחפש מרפאה שתוכל להחזיק אותי קצת קצר.. מאוד מעוניין לטפל בסוכרת אבל די חושש מהטיפול.. אשמח להמלצות, פתרונות וכו.. תודה רבהפתח בחלון חדש -
כדור להורדת סוכר ג'ארדיאנס, (לת)
ענת 18/08/2017 | 22:39שלום וברכה יש לי סוכרת נעורים כבר 15 שנה ולאחרונה רופא הסוכרת שלי והדיאטנית המליצו לי לקחת את כדור ה-Jardiance להפחתת רמות סוכר גבוהות. לפעמים רמות הסוכר שלי מגיעות לערכים של 300, 400 אחת להרבה זמן והצוות שלי טוען שאוכל לשפר את האיזון בעזרת כדור זה. ה-A1C שלי הוא 8% והאחרון אולי היה 7.8%. אני רוצה לדעת מהם הסיכונים ותופעות הלוואי של כדור זה? כמה שנים הוא כבר בשוק, כמה שנות ניסיון יש איתו והאם התופעות שהוא גורם להם הפיכות/זמניות או שזה משפיע על תפקוד הגוף לכל החיים למי שניסה אותם? מחכה לתשובות בברכה ענתפתח בחלון חדש -
משאבה לילדים (לת)
דודו 06/08/2017 | 11:15שלום,ביתי אובחנה כחולת סכרת נעורים סוג 1, הייתי רוצה המלצה על משאבה וסנסור והאם אצליח לשלב כך שלא אוכל לדקור אותה כלל..מדובר בילדה בת 8פתח בחלון חדש -
האם זה סוכרת
שילה 28/12/2015 | 22:10בזמן האחרון היו לי כמה פעמים סחרחורות אבל אני חושב שזה בגלל חוסר תזונה כי לא אכלתי ושתיתי כמו שצריך ואתמול שוב לא אכלתי ושתית ניהייתי רעב אכלתי ארוחת צהרים (אורז עוף... ) ולאחר כחצי שעה התחיל לי חולשה כזאת לאחר מיכן שתיתי יצאתי להיתאוורר ועבר והחלתית שאני אוכל ושותה בריא כמו שצריך והיום שוב אחרי שאכלתי ארוחת ערב לחמניות עם ירקות וכ"ו שוב התחיל לי חולשה ועוד משהו מוזר אכלתי מלפפון בארוחת ערב ועכשיו אחרי שעתיים יש לי עדיין טעם מתוק שלו מה זה אומר סתם היתייבבשות וחוסר אכילה או שזה מעיד על סוכרת ?פתח בחלון חדש-
תשובה
לי 05/06/2017 | 11:41הסימנים של סוכר גבוה זה צימאון כמעט כל הזמן וגם הליכה לשירותים בתגובה. כדי לאבחן סכרת אתה צריך לעשות בדיקת דם בצום של כ10 שעות. תלך לרופא שלך ותבקש ממנו לעשות לך בדיקות דם. 2-3 פעמיים.
-
-
הזעת יתר (לת)
מרק 08/05/2017 | 17:09שלום רב . הובחנתי כסכרתי type 1 בשנת 2002 ומאז אני מטופל בצורה סדירה ומאוזן . כל החיים שלי עד כמה שאני זוכר (אני בן 68) סבלתי מהזעת יתר ותמיד אחרי פעילות גופנית טיולים וכ"ו הגופיות והבגדים שלי היו ספוגים במלח (טוב זה דבר שרואים אחרי התייבשות הזיעה .) בתקופה האחרונה ההזעה לא פחתה אך אחרי התייבשות הבגדים לא נשאר עליהם אפילו סימן קל שבקלים של מלח . הייתי רוצה לדעת למה לייחס את התופעה . לי זה נראה כאיזה שינוי מטבולי אך אני לא יכול לדעת בוודאות את הסיבה .פתח בחלון חדש -
צום יום כיפור. (לת)
יהונתן 05/10/2016 | 11:23שלום. אני בן 59. לפני כשנה התגלתה אצלי סוכרת סוג 1. מטופל: זנואט פעמיים ביום(בוקר וערב). הומלוג-4 יחידות לפני ארוחת צהריים. טרגלודק-8 יחידות (מזריק ב-10 בלילה). אציין שאני מרגיש בדר"כ בסדר ודי מאוזן. שאלתי: האם מותר לי לצום? ואם כן: איזה טיפול תרופתי עלי לקחת חום לפני הצום. תודהפתח בחלון חדש -
מעבר בין משאבה לסוכרת (לת)
אור 07/02/2016 | 02:13מה קורה? אני בן 22 יש לי סכרת מגיל 15 בגיל 18 בערך עברתי למשאבה ואני רוצה לעבור בחזרה לזריקות.. מה אני צריך לעשות? ואני מתכוון באופן עצמאי בלי ללכת לרופא מטפל כי אני לא מטופל אצל רופא.פתח בחלון חדש -
חידושים בתחום סכרת type 1
יוני 25/11/2015 | 09:14שלום, אני חולה סכרת כ-9 שנים בן 19,לא מאוזנת. האם יש חידושים בתחום הסכרת? מה הקריטריונים להשתלת לבלב? האם הסכרת נרפאת לחלוטין? מהם סיכוני התמותה במהלך ההשתלה? והסיבוכים שאחריה. לתשובתך אודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חידושים בתחום הסוכרת
ד"ר מריאנה רחמיאל 26/11/2015 | 06:43שלום רב לצערי עליך להתאזן בעבודה קשה אין השתלןת לבלב בישראל לא מאושר אצל מטופלים בגילך סבוכים - תמותה למשל.....
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים