פורום סרטן ריאות - עמוד 223
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
סרטן ריאות
מירב 22/02/2011 | 18:05שלום לאבי גילו סרטן ריאות ששלח גרורות לכבד ולבלוטת הלימפה ההבחנה היא תאים סרטניים מוגדלים בריאה כרגע אנחנו עדיין בבדיקה ראשונית, אך רציתי לדעת האם ניתן לטפל בסוג סרטן זה או שהאופציות קלושות אשמח לתשובהפתח בחלון חדש-
טיפול בסרטן הריאה
דר' פלד 24/02/2011 | 23:51בוודאי שקיימים טיפולים. יש להבין ולדרג את התפשטות המחלה וסוגה המולקולרי על מנת לכוון טיפול יעיל ככל הניתן. עושה רושם מדברייך כי המחלה מפושטת, כלומר הטיפול יתמקד בכימוטרפיה או טיפול ביולוגי. ממליץ לסיים הבירור הרקמתי ככל הניתן ולהתחיל טיפול בהתאם.
-
-
CT ריאות
נינה 20/02/2011 | 17:45שלום ב CT חזה התגלו הממצאים הבאים: קשרית בצפיפות GROUND GLASS בקוטר 5.5 מ"מ ב RUL- והמפענח כתב שקשרית זו מחייבת מעקב צמוד והמליץ על סריקה חוזרת בעוד 3 חודשים. בנוסף התגלתה קשרית ריאתית זעירה מיד מתחת ולטרלית לקשרית הקודמת בקוטר 1.8 מ"מ. קשרית ריאתית תת פלוירלית ב RLL בקוטר 2 מ"מ. פרט לכך הכל בסדר. הזמנתי תור למרפאת ריאות בבי"ח אבל זה לא מהיום למחר. לתשובתכם אודה. שבוע טוב.פתח בחלון חדש-
קשרית זכוכית מט
21/02/2011 | 18:36אכן ממצא כזה דורש מעקב ארוך טווח. באם יעלה קוטרו יש לבצע דגימה לביופסיה לשלילת ממאירות, אך הבירור במקרים אלו אינו דחוף היות והממצא קטן מאוד, ובעל מאפיינים של גדילה מאוד מאוד איטית, ככל הניתן לאמר על בסיס התיאור שנמסר פה.
-
-
שאלה לחברי הפורום ולרופאים
מור 20/02/2011 | 10:20שלום לחברי הפורום אמי עומדת לעבור השבוע ניתוח לכריתת אונה בעקבות גידול ממאיר שהתגלה רציתי לדעת איך מרגישים לאחר הניתוח? עד כמה קשים הם הכאבים? האם יש קושי גם בנשימה? אנחנו לא ממש יודעים לקראת מה אנחנו הולכים אשמח אם יש מישהו מבינכם שעבר ניתוח כזה ויכול לתת אינפורמציה על ההתאוששות וההחלמה תודות רבות מראש מורפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ניתוח
דר' ניר פלד 20/02/2011 | 14:03שלום מור. הניתוח הוא ניתוח אשר דורש תקופת החלמה הנעה בין מספר שבועות לכשלושה חודשים. התקופה תלויה במצבך טרום הניתוח, מצב הריאות וסוג הניתוח הכולל האם ניתוח פתוח, האם טורקוסקופיה, וכן מיקום האונה. מציע לכן להתייעץ ולקבל מידע זה מהמנתח ומצוותו. בהצלחה
-
-
cT בטן
דנה 19/02/2011 | 15:02אני סובלת זמן מה מכאבי בטן נשלחתי לסיטי בטן לשלול בקע או משהו בבטן ונכתב לי התרשמות פלאק סולידי מסיוד בבסיס הלינגולה משמאל מה זה אומר שיש לי סרטן?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קשרית
דר' ניר פלד 20/02/2011 | 09:04דורש בירור
-
-
CT חזה
נינה 19/02/2011 | 19:22שלום ב CT חזה התגלו הממצאים הבאים: קשרית בצפיפות GROUND GLASS בקוטר 5.5 מ"מ ב RUL- והמפענח כתב שקשרית זו מחייבת מעקב צמוד והמליץ על סריקה חוזרת בעוד 3 חודשים. בנוסף התגלתה קשרית ריאתית זעירה מיד מתחת ולטרלית לקשרית הקודמת בקוטר 1.8 מ"מ. קשרית ריאתית תת פלוירלית ב RLL בקוטר 2 מ"מ. פרט לכך הכל בסדר. הזמנתי תור למרפאת ריאות בבי"ח אבל זה לא מהיום למחר. מה יש לי??פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קשרית
דר' ניר פלד 20/02/2011 | 09:03דורש אבחון
-
-
קשרית 2 ממ
יעלי רוזן 18/02/2011 | 16:19שלום רב לך דר פלד הנני בת 52 היום קבלתי תוצאות CT ריאות ונמצא שיש קשרית 2 מ"מ בפסגה ימנית. ברקע אמא שנפטרה מסרטן ריאות בגיל 62. הבדיקה נעשתה לי בעקבות התעוררויות בבקר עם דם על הכרית ואחרי שנשלל עי רופא פה ולסת דימום מהפה ולאחר גסטרו ואנדוססקופיה הפנה אותי הרופא גסטרו לרופאת ריאות ששלחה לCT ואלה הן התשובות. יש לציין שאמא עישנה ואני לאאאא וכמו כן שרוב בני המשפחה כגון הורים סבים סבתות ודודים נפטרו עם השנים מסרטן במקומות שונים בגוף. אשמח מאד לתשובתך ודעתך וכמובן על המשך הבירור??פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קשרית
דר' ניר פלד 20/02/2011 | 09:02קשרית בגודל זעיר שכזה אינה גורמת לדימום לרוב ולכן דורשת מעקב בלבד. יש להמשיך את הבירור לסיבת הדימום דרך אאג'. בסיום הבירור ובמידה ולא יימצא סיבה ניתן לערוך ברונכוסקופיה אך על פניו בספק אם יש צורך ולכן מציע להוועץ עם רופא ריאות בתחום.
-
-
סרטן ריאות שלב 4
א.ר 12/02/2011 | 23:10ד"ר שלום אימי חולה בסרטן ריאות שלב 4 אני מודע לעובדה כי בד"כ אין ריפוי למחלה אך האם אתה מכיר מקרה שבו כן היה ריפוי למחלה . לאימי הוצע טיפול באלמיטה האם זהו טיפול תחזוקתי בלבד או שהוא יכול לרפא ואשלה אחרונה הגרורות בעצמות האם ייתכן מצב של ניתוח תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אלימטה
דר' ניר פלד 20/02/2011 | 08:54קיימים מקרים רבים בהם תחת טיפול כדוגמת אלימטה חולים חיו שניחם רבות. לצוךר כך אני ממליץ לבצע בדיקה מולקולרית להתאמת הטיפול ובהתאם לזה להחליט על הטיפול. כמו גם התשובה לשאלתך. אין מקום לניתוח במחלה מפושטת
-
-
-
סרטן בריאות - גרורות של הפרוטיס
תמי 09/02/2011 | 19:19יש לי 7 קשריות בריאות שהם גרורות של הפרוטיס. הציעו לי לעשות קרינה ממוקדת. האם הדבר עוזר - או זה רק מחקרי האם הקרינה גורמת לגרורות במקומות אחרים בגוף.פתח בחלון חדש-
פרוטטיס
תמי 11/02/2011 | 08:25תודה על תשובתך המהירה. הציעו לי קרינה ממוקדת . נעשה בבית חולים בלינסון. מהן תופעות הלוואי המשמעותיות? האם עדיף לא לגעת בגרורות שמתקדמות לאט - מספר מילימטרים בחצי שנה. -
תשובת מומחה פרוטיס
דר' ניר פלד 11/02/2011 | 02:22הקרינה אינה גורמת לגרורות. הקרינה של גרורות פזורות אינה טריביאלית וכרוכה בתופעות לוואי היכולות להיות משמעותיות. לפיכך יש לשקול היטב עם זהו הטיפול הרצוי. אחד השיקולים הוא להבין האם אלו נמצאות בשדות קרינה בודדים. יש להעריך היטב את ההדמייה, רצוי דגימת רקמה לאבחון סופי ולהיות משוכנעים כי אין טיפול סיסטמי אחר.
-
-
האם יש גידול שומני בריאות?
25/01/2011 | 19:56שלום דר" פלד, השאלה שלי היא האם יש דבר כזה גידול שומני ב ריאות ,או שכל גוש שרואים ב ריאות נחשב לגידול סרטני? אשמח לתשובה זריזה תודה -סוזיפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שחפת
דר' ניר פלד 11/02/2011 | 02:27אין קשר. -
שחפת
סוזי 28/01/2011 | 20:55שלום דר" ניר, היום הייתה צריכה לעבור ביופסיה ועדיין לא עשו זאת ,החליטו לעשות עוד צילום ומלא בדיקות דם ,והחליטו גם על כיוון של שחפת,מה הקשר בין שחפת לבין גידול בריאה ?הct לא היה חד משמעי, יש גידול של 3.על 4.סמ,בריאה ,מה דעתך? תודה סוזי -
תשובת מומחה MRI
דר' ניר פלד 28/01/2011 | 01:22CT היא הבדיקה הנחוצה בשלב זה. בדיקת MRI היא פחות טובה לעניין זה. יש להשלים CT חזה ובטן עליונה ולהמשיך בירור בהתאם לממצאים. -
גוש בריאה
26/01/2011 | 18:22היי דר" פלד, אימי גרה באוסטרליה, בת 66 מעשנת כבד , לפני חודש באמצע עבודה עשתה איזה תנועה עם היד שמאל וחשה כאב בצלעות בצד שמואל,הכאב לא עבר והלכה לרופא משפחה שלה ,הוא שלח אותה לצילום חזה ,שלשום עשתה צילום ובצילום ראו גוש בריאה אחת, במהירות קבעו לה ct למחר ,האם מצילום חזה יכולים לזהות גידול סרטני ? ומה הם יגלו בct ? האם בדיקה ct מספיקה או למה הם לא עושים mri ? כל כך הרבה שאלות ,אני מתנצלת ,אשמח אם תגיב לי מהר תודה סוזי -
תשובת מומחה גוש שומני
דר' ניר פלד 25/01/2011 | 20:58בריאה קיימים נודולים (גושים) מסוגים שונים. חלקם סרטניים ואליו רבים אחרים אינם סרטניים. לגושים השונים מאפיינים שונים אשר לרוב ניתן להפריד בעזרת שיטות ההדמייה השונות. אבחנה סופית תתאפשר על ידי ביופסיה, אך זו לא תמיד הכרחית
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדה