פורום סרטן ריאות - עמוד 225
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
סרטן גרורתי בכבד
גלית גוזלן 13/01/2011 | 09:24אימי בת 64 חולה בסרטן גרורתי בכבד מזה 4 שנים. המצב החמיר בתקופה האחרונה ובסיטי האחרון (תלתפזי) יש אזכור לגבי הצללה מוקדית באונה התחתונה של הריאה השמאלית וקישרית תת פלאורלית בבסיס הריאה הימנית. האם מדובר בגרורות לריאות? האונקולוג שלנו אינו יודע לקרוא דיסקים הוא רק קורא את הכתוב האם כדאי לקבל עוד חוות דעת תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חשד לגרורה בריאות
דר' ניר פלד 15/01/2011 | 21:43יתכן והמדובר במעורבות ריאתית, אך לפי המתואר בפנייתך, הרושם שבהסתכלות כללית נגעים אלו לא יגרמו לקליניקה בטווח הקורב אלא המעורבות הכבדית, ולכן אין לדעתי לשים דגש על ממצאים אלו. עם זאת, אני מסייג את הערכתי היות ולא ראיתי את ההדמיות ולא את פרטי המקרה. ממליץ לכן להוועץ עם הרופא המטפל על מנת שתהיה תמונה כללית על מצבה ובירור בהתאם ולהמנע ככל הניתן מפעולות פולשניות הנובעות "מרדיפה" אחר ממצאים אשר נוכחותם אינה קריטית מבחינת התקדמות המחלה והתלונות הפיזיות.
-
-
שלום
אנונימית 11/01/2011 | 14:00עשיתי צילום חזה ויצא שיש ריבוי ציור אינטרסטיציאלי על פני אונה עליונה מימין עם מספר מוקדים על פני פסגת ריאה ימנית... אין עדות לתסנין גודש ריאתי או תפליט פלאורלי שלחו אותי לסיטי... בעוד יומיים. לא ממש הבנתי מה זה אומר... זה יכול להעיד על סרטן?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ציור ריאתי
דר' ניר פלד 15/01/2011 | 21:38לרוב לא, דורש CT וייעוץ רופא ריאות
-
-
נוזל פללאורלי משמאל בריאות
עאסי נסר ג'ורג' 0523756825 14/01/2011 | 13:31שלום לך ד"ר העניין חשוב לי מאוד ואני מודה לך מראש על המענה, אבא שלי בן 60 שנה לפני שנה וחצי בערך היה לו סרטן הלבלב עשו לו כריתת חלק מהלבלב, סוג הסרטן קרצינומה, לאחר כריתת הלבלב קיבל טיפול כימי . ב CT שעשה מיום 06/01/2011 לחזה הופיע נוזל פלאורלי משמאל. קשריות מרובות בקוטר עד 1.0 ס"מ ברובם עם קוויטציות - יכולים להתאים לתהליך משני לפי תשובת ה- CT. אני מבקש מאוד לכוון אותי מה אני אמור לעשות במקרה הנ"ל.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נוזל פלויראלי בשל ממאירות
דר' ניר פלד 15/01/2011 | 21:37באם אכן מדובר בממאירות משנית בריאה, במקרים אלו מומלץ למקז את הנוזל. באם הנוזל חוזר ומצטבר שוב, אזי מומלץ לבצע "הדבקה" פלויראלית, קרי למנוע פיזית הצטברות נוזלים בחלל זה כדי לשפר את איכות החיים ולמנוע סיבוך זה. לרוב פעולה זו ניתנת לביצוע על ידי רופא ריאה העוסקים בסרטן ריאות ובמחלקות ניתוח החזה העוסקים בנושא זה גם כן. במקביל, לפי החלטת האונוקלוג המטפל, ניתן לשלב טיפול כימי כללי לסרטן הלבלב. פעמים רבות, הטפול לכשעצמו מפחית את הצטברות הנוזל
-
-
משך הישרדות בסרטן ריאה סטטיסטית
06/01/2011 | 09:08האם נכון, שאדם שלקה (באופן כללי מאד) בסרטן ריאה, למרות הטיפולים, סיכוייו לשרוד יכולים להיות גם יותר מחמש שנים? (אם אין גרורות למקומות אחרים) חוששפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה השרדות
דר' ניר פלד 07/01/2011 | 16:12הריפוי מסרטן ריאה אפשרי וקיים!! נכון כי לרוב הודות לטיפול ניתוחי, אך קיים ריפוי גם בטיפול משולב כימי-קרינתי וכן קיימת הארכה משמעותית כפי שציינת במקרים מתקדמים תחת טיפולים משולבים, בעיקר ביולוגיים בנוכחות מטוציה ספציפית. ממליץ להכן להוועץ עם האונקולוג המטפל ולהתאים טיפול בצורה אופטימלית על בסיס מאפייני הגידול המולקולריים.
-
-
עישון חשיש לפני ניתוח (לת)
הילה 24/11/2010 | 10:30ברצוני לדעת אם יש סכנה לעשן חשיש שבוע לפני ניתוח להגדלת חזה?פתח בחלון חדש -
מחפשת חולי מזותליומה עקב חשיפה לאסבסט (לת)
רונית 06/01/2011 | 18:58שלום, אבי חלה במזותליומה עקב חשיפה ממושכת לאסבסט בעבודתו על מטוסים בתעשייה האווירית. אני מחפשת אנשים שחלו במחלה עקב תנאים דומים. אנא פנו אלי בדחיפות במייל ronit.paran@gmail.com תודה, רונית.פתח בחלון חדש -
סיטי
מלי 03/01/2011 | 21:55שלום ביצעתי בדיקת סיטי ורשום שיש לי קישרית ידועה עם בסיס פלוירלי באונה תחתונה מימין בגודל 8 מ"מ מה הכוונה אשמח לקבל את תשובתך תודה רבהפתח בחלון חדש-
סיטי
04/01/2011 | 01:13לא ממש הבנתי במה מדובר? מהי הקשרית?תודה רבה על התשובה המהירה -
תשובת מומחה קשרית
דר' ניר פלד 04/01/2011 | 01:08ככל הנראה קשרית שהיתה גם בבדיקה קודמת. ממליץ הוועצות עם רופא ריאות עם שתי ההדמיות והחלטה על מעקב בהתאם.
-
-
סרטן ריאות (לת)
משה 03/01/2011 | 01:44שלום אימי בת 55 בריאה איתה בדר"כ ללא מחלות רקע וללא טיפול תרופתי קבוע. ללא רקע עישון.לפני כשבועים נתגלה אצלה שתי גידולים במוח וגידול אחד גדול בריאה. עברה ניתוח נוירוכירורגית להורדת הגידולים, עברה את הניתוח בהצלחה גדולה. לאחר מכן עוברה למחלקת אקולוגית כדי לגלות את הגידול בריאה ,נמצא כי הגידול בעל גודל של 8*8*8 גידול סרטני ששלח גרורות למוח (לא נעשתה בדיקת פיט) בעל נוזל מתפשט בכל הגוף מה שנקרא "אדנוקרצינומה" בשלב 4 . כרגע מטופלת בסורוקה לשם קבלת קרינות במוח, בשביל הורדת תאי הסרטן לאחר הניתוח הנוירוכירורגי. מחכים לתשובה כרגע לטיפול באירסה.לנו אמרו שאי אפשר לנתח את הריאה ואין מה לעשות אלא לקבל טיפול מונע בלבד! שאלתי האם אפשר לעשות משהו אולי כן לנתח את הריאה אולי משהו ניסיוני????? תודה מראש mishka201090@walla.co.ilפתח בחלון חדש -
בדיקת נשיפה בבקשה בבקשה עזרה
28/12/2010 | 11:53ד"ר ניר פלד שלום , לפני כחודשים החל אצלי צינון פשוט ורגיל המלווה שנזלת ושיעול יבש, ככל שהזמן עבר השיעול החמיר אצלי ונוסף לו ליחה . לאחר שבועיים הל לעלות לי החום ל-39,40 היה לי דלקת אוזניים , גרון , ריאות ולקחתי כמות של תרופות רבה . תודה לאל הרוב חלף למעט השיעול הנורא הזה שלא מרפא. השיעול מאוד טורדני מגיע בגלים, וגורם לי להתכווציות , העלה של חום - כנראה שבגלל המאמץ - שאפילו תחושה של צורף להקיא למרות שבפועל אנני מקיפאה . ישנה ליחה בצבע לבן לא מוגלתי ולא סמיך. לסוף הפנו אותי לרופא ריאות . עשו לי בדיקה ולהלן התוצאות: נשימה תקינה ללא צפצופים או חירחורים תתפקוד ריאה בגבול התקין FEV1-87% סטורציה 97% . במהלך הבדיקה שאלתי את והבחורה אמרה שכנראה משהו מפריע לנשימה. שאלוהים יעזור אין לי מושג במה מדובר וחוץ מלחץ לא הבנתי כלום . בבקשה בבקשה בבקשה תעזור לי להבין מה קורה איתי? מה פירוש בתוצאות של הבדיקה? האם אני אסמטית ? .. אני נואשת לעזרה, אני ממש לחוצה . תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אסטמה
דר' ניר פלד 29/12/2010 | 08:25ממליץ לחזור על הבדיקה עוד מספר שבועות ובהתאם ביקורת רופא הריאות היות ופעמים רבות תפקודי הנשימה משתנים לאחר מחלה חריפה.
-
-
סירחות בבסיסי הריאות (לת)
לנה 22/12/2010 | 19:48תודה רבה על התייחסותך המהירה!אמרו לי (עדיין לא נבדקתי ע"י רופא ריאות) שזה יכול להיות אולי התעבות של קרום ריאה"...נלחצתי נורא.מה זה?בבקשה תסביר לי!פתח בחלון חדש
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים