פורום סרטן ריאות - עמוד 224
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
מרשם נבלבין קפסולות
שרון B 05/02/2011 | 20:28שלום, בן משפחתי אובחן כסובל מסרטן הריאה וכן נמצאו אצלו גרורות. מפאת מצבו הירוד וגילו (75) אין הוא מסוגל להגיע לטיפולי כימותרפיה בביה"ח וקיבל מרשם מהאונקולוגית לקפסולות נבלבין. בקופה"ח - מאוחדת, נמסר לו כי התרופה אינה בסל. בדקנו ומצאנו כי היא כן בסל הבריאות. מה נכון? כיצד הינך ממליץ לפעול לקבלת הטיפול? תודה מראש.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נבלבין
דר' ניר פלד 06/02/2011 | 00:44נדרש מכתב מפרט מטעם האונקולוג אל הרופא המחוזי. רופא המשפחה לרוב פונה בבקשה לאישור על בסיס המכתב הנ"ל. האישור מתקבל מהרופא המחוזי. -
תודה אבל..
שרון 05/02/2011 | 22:16אנחנו נעדיף שימוש ביתי בכדורים מפאת מצבו ואי הניידות שלו, אך איך מאשרים לו דבר כזה, אם הקופח טוענת שזה לא בסל? האם זה מתוך דילול מתן הכדורים היקרים? מה צריך לעשות כדי לקבלם עבורו? האם להגיע לקופ"ח מחוזית? לתקשורת? או לבקש מהרופאה המטפלת במח' אונק' לכתוב מכתב שאינו בקשה אלא סוג של דרישה לטיפול בכדורים ואז יאושר? המון תודה. -
תשובת מומחה נבלבין
דר' ניר פלד 05/02/2011 | 21:00באופן עקרוני בסל, אך גם הטיפול בטבליות הוא עם תופעות לוואי ולכן יש לוודא שאכן הוא יכול ליטול את הטיפול ולמצות את האלטרנטיבות בהתאם לאפיון מחלתו. מאוד חשוב להעריך את מקור המחלה (מעשן/לא מעשן) ובהתאם לברור את הטפול.
-
-
כאבים חזקים בריאות במיוחד צד שמאל
אנונימי 23/01/2011 | 22:41שלום , בן 28 , ובזמן האחרון התחילו לי כאבים חזקים מאוד בצד שמאל בריאות , הכאבים באים והולכים , ומקבלים תוקף בערב בלבד , הכאבים עצמם מורגשים בעיקר בנשימות עמוקות , בנוסף אך אינני יודע אם קשור ישנם כאבים המגיעים יחד ומתחילים בשריר הכתף בצד ימין ועד אמצע הזרוע,את הכאבים מלווים גם צרבות ושוב הכל בעיקר בערב, תוך כדי יום עבודה אולי חוץ מפעם אחת לא הורגשו כאבים מיוחדים. אציין שאני מעשן , קופסה ליום ב 12 שנים האחרונות , האם יש קשר בין העישון והכאבים?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאבים בנשימה עמוקה
דר' ניר פלד 05/02/2011 | 20:57אכן יתכן קשר, אך ישנן בעיות אחרות הבאות בחשבון ולכן ממליץ לפנות בהקדם לרופא מטפל לצורך הדמיה בצילום חזה -
תשובת מומחה כאבים ועישון
דר' ניר פלד 24/01/2011 | 23:12על פניו לא נראה הקשר, ממליץ השלמת צילום חזה וייעוץ רופא ריאות
-
-
נגע אובלי
שרה 27/01/2011 | 20:41שלום ניר, אימי סובלת כחודש וחצי מדלקת ריאות היא לקחה כבר 3 סוגים של אנטיוביוטיקה ושום דבר לא עזר היא הופנתה לסי.טי ואילו הן התשובות נגע אובלי לטרלי כ- 35x 22 x 23 מ"מ. הנגע לא סדיר עם שלוחה לכיון הפלאורה.מרכזו סמיך והקיפו קלוש בצורת "הלו". אשמח אם תוכל לעזור לי.האם מדובר בסרטן ריאות או שזה משהו דלקתי?יש לציין שעכשיו היא עוברת בדיקת ביופסיה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אנטיביוטיקה
דר' ניר פלד 28/01/2011 | 11:32שבועיים אינם מסכנים אותה. לגבי האנטיביוטיקה דרך הווריד - על פניו לא נשמע נחוץ, אך לייעוץ עם הרופא המטפל -
נגע אובלי
שרית 28/01/2011 | 09:41יש עוד שאלה בבקשה- האם לא כדאי להתאשפז בבית חולים ולתת אנטיביטיקה דרך הוריד ולמנוע את הפיופסיה? היא טופלה כבר באוגמנטין וברוקסו האם הביופסיה מסכנת אותה בגלל האויר שנכנס לריאה? תודה תודה ושבת שלום -
תשובה לנגע אובלי
28/01/2011 | 08:32תודה רבה דר' ניר על תשובתך המהירה, שאלה אחרונה אם היא מחליטה רק בעוד שבועיים לערוך את הביופסיה, האם זה לא מסכן אותה? -
תשובת מומחה ביופסיה
דר' ניר פלד 28/01/2011 | 01:41במקרה זה נטילת דגימה נחוצה היות והיא תנחה את הטיפול באם מדובר בהליך דלקתי כתגובה לזיהום ובאם תתגלה מחלה אחרת, כדוגלמת גידול. בהחלט ייתכן שמדובר במחלה דלקתית. במקרה זה, התועלת מהבדיקה היא גדולה ולכן אני בעד ביצוע הבדיקה. כמבון שקיים סיכון לסיבוך מעצם ביצוע הבדיקה, אך לרוב הבדיקה עוברת ללא סיבוכים. לבסוף, על אמך לחוש נוח עם החלטתה ולכן הייתי ממליץ להמתין להתגבושתה בעניין. בהסתייגות שלא ראיתי את ההדמייה, אני מעריך שניתן להמתין שבוע-שבועיים עד להחלטתה הסופית. באם לא תעבוד ביופסיה, יש לעקוב על ידי CT כחודש לאחר האחרון. -
המשך לשאלה נגע אובלי-דחוף דחוף
שרה, 27/01/2011 | 21:00בהמשך לשאלה נגע אובלי -אימי מפחדת לעבור את הביופסיה ביום ראשון משום שיש סיכון בלקיחת הביופסיה לטענת הרופא,יש סיכוי לאויר בריאה,עד כמה הדבר מסוכן,ואיך הביופסיה מתבצעת? יש לציין כי בממצאים גילו גם קשרית זעירה כ- 4 מ"מ. אימי בת 55.
-
-
צילום בית חזה (ישר+צדדי)
שרון כהן 23/01/2011 | 18:25שלום רב, אמי בת 69, הופנתה לצילום חזה, היא אמורה לעבור צינתור לבדוק חסימות בכלי הדם. ממצאי הצילום הופנו אותה לרופאת המשפחה. הממצאים הם: "אין עדות לגודש, תסנין ריאתי או תפליט פלאורלי. צל בגובה שער ריאה ימין באונה עליונה סיגמנט קדמי. צל סמיך בקוטר כ-5 מ"מ מתחת לקלביקולה ימין, ממצא דומה בפסגה הימנית דרושה השוואה לצילומים קודמים. יש לשקול לבצע ct חזה" מה המשמעות של הצל? יש מקום לדאגה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה צל ישן
דר' ניר פלד 25/01/2011 | 17:55נשמע כממצאים ישנים בריאות. דורש ייעוץ רופא המשפחה -
צל בצילום
שרון כהן 25/01/2011 | 12:24ד"ר פלד שלום, תודה על תגובתך המהירה, ברצוני להוסיף ולשאול שאלה נוספת. מבדיקה שעשינו עם רופאת המשפחה גילנו צילום בית חזה מלפני מספר שנים והפיענוח היה זהה, גם שם היה צל ושום שבר לא השתנה מאז. אני מניחה שעדיין צריך לבדוק את הנושא בבדיקת c.t? -
תשובת מומחה צל בצילום
דר' ניר פלד 24/01/2011 | 23:09בהחלט ממצאים אלו דורשים הדמיי המליאה של בית החזה על ידי CT
-
-
מתי יודעים להפסיק את הטיפולים
אלי יעקב 24/01/2011 | 21:30שלום. אני חולה סרטן ריאות בן 50, הייתה לי גרורה בראש נותחתי והגרוררה הוסרה והמקום הוקרן למניעת התפשטות. ואז החלו הטיפולים הכימים. התוצאות היו מעולות. כל הגרורות פשוט נעלמו נשאר גוש(ממצא פתלוגי) שלא השתנה. בשלב מסויים הרופא אמר שהתרופה כבר לא משפיעה והחליף לי לתרופה אחרת וזה הסיוט שלי. התופעות של התרופה החדשה: דלקות ורידים קוצר נשימה עד כדי חנק קצב לב עד 290 לדקה. אם אני לא אמות מהסרטן אני אמות מהטיפול. מה אני צריך לעשות.אני עדין בטיפולים.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הפסקת טיפולים
דר' ניר פלד 25/01/2011 | 00:14שלום. באופן עקרוני, היה רצוי לדעת מהו סוג הגידול ומהי הספציפיקציה הגנטית על מנת לדעת מה ההמלצה הטובה ביותר מבחינת סוג הטיפול. לדוגמא אם מדובר במוטציה לEGFR הרי מתאים טיפול ביולוגי המאופיין במעט תופעות לוואי בעוד אם מדובר באפיון אחר, הרי מתאים יותר טיפול אחר. במידה והגוש יציב, ניתן להחליט הפסקה זמנית תוך מעקב צמוד ולבחון את התגובה, בפרט לאור ההקרנה שהיתה ככל הנראה יעילה. הממצא שנשאר יכול להיות צלקת יציבה. תוכלי להתקשר ואכווינך לאבחון המולקולרי
-
-
COPD
אלכסנדרה 23/01/2011 | 13:12שלום, אני בת 42 ומזה כ-5 שנים מאובחנת כחולת COPD C בCT האחרון ממצא חדש: בסגמנט האחורי של אונה עליונה מימין הודגם מוקד סולידי מעט בלתי אחיד עם גבולות משונצים ממוקם בסמוך לברונכוס הסגמנטרי. גודלו: כ-1.6X0.9 ס"מ . שינויים אמפיזמטיים צנטרי לובולרים בשדות העליונים של הריאות, מספר מוקדים תת פלואורלים סולידים קטנים בגודל של עד 0.5 ס"מ בהיקף של ריאה ימנית.אני משתמשת בסריטייד 2 ביום + ספיריבה 1 ביום. אפשר הסבר לגבי הגוש? האם מספיק גדול לקחת ביופסיה? טיפול? מה עושים?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אבחון
דר' ניר פלד 24/01/2011 | 23:11ממליץ פנייה לרופא ריאות על מנת שייראה ויחליט כיצד להמשיך
-
-
פתולוגיה של גידול ממאיר בריאות
דנה 21/01/2011 | 13:49חולת סרטן שד לאחר ניתוח וטיפולים כימיים ורדיולוגיים. גוש בריאה הלך וגדל. בביופסיה, שתי מעבדות לא הצליחו להגיע למסקנה אם זה גידול ראשוני או גרורתי. עכשיו אני אחרי ניתוח, ושוב אין תשובה. הומלץ לי לפנות לבדיקה חוזרת בחו"ל. איך אוכל למצוא באינטרנט מקומות לפנות אליהם? האם לך יש המלצה על פתולוג ריאה מעולה בעולם? בארץ, אולי?פתח בחלון חדש-
אלף תודות
22/01/2011 | 19:15אצור קשר. מודה לך מאוד -
תשובת מומחה אבחון מתקדם
דר' ניר פלד 22/01/2011 | 16:39שלום דנה. ניתן לשלוח את הרקמה השמורה בבית החולים לאנליזה מולקולרית והיסטולוגית. אני ממליץ ליצור קשר עם אדנבסטסט לצורך שליחת הגידול המקורי וכן את הביופסיה הריאתית לאבחון מולקולרי אשר יכול לכוון את האבחון המדוייק והטיפול. הערכת הפתולוגית מתבצעת לרוב על ידי חברות המתמחות בכך בארה"ב. חלק מהניתוח מכוסה על ידי הקופות. הם ידעו לכוונך בעניין זה. תוכלי ליצור עימי קשר טלפוני ואשמח להכווינך.
-
-
שלום... לאחר CT חזה...
אנונימית 18/01/2011 | 17:42בתשובה של CT חזה ישנה התרשמות של .... שינויים פלאורו -פולמונרים בפסגת ריאה ימינית. מספר מוקדים תת פלאורלים סולידיים קטנים בהיקיף של הריאות. נצפו מוקדים תת פלאורלים סולידים זעירים בחלק עליון של ריאה שמאלית...פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נגעים פריפריים מרובים
דר' ניר פלד 18/01/2011 | 21:28באם אכן מדובר בכך, יתכן וקיימת מחלה רקמתית של היקף הריאה. לרוב יש להשלים תפקודי ריאות מדוקדקים על מנת להחליט על הצעד הבא, כמו גם להבין את סיבת הבירור.
-
-
קשרית קטנה בפיסגת הריאה מימין
יוספה געש 18/01/2011 | 14:23בבדיקת CT לחזה אליה נשלחתי בגלל שיעול וקוצר נשימה נמצאה קשרית קטנה בפיסגת הריאה מימין. מה פרוש הממצא? ומה עושים בנידון? בתודה יוספה געשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מעקב קשרית
דר' ניר פלד 18/01/2011 | 21:25מעקב אחר קשריות הוא תורה שלמה ברפואת ריאות. יש להעריך את הקשרית על בסיס הדמיות חוזרות, ובהתאם לגודל וצורה יש לקבוע האם יש צורך בדגימת הממצא. ממליץ לכן לגשת לרופא ריאות
-
-
חשש לפנומוטורקס ספונטני חוזר
אורי 11/01/2011 | 16:29שלום וברכה דר' פלד אקדים ואומר שאני די בלחץ מכיון שאני כותב לך מחו"ל וכל מה שתיכף אכתוב קורא לי רחוק מהבית בלי רופאים מוכרים בלי שפה ברורה ואני נורא דואג אני בן 36 לפני כ15 שנה עברתי פנומוטרקס עצמוני בריאה ימין שמו לי נקז לאחר שזה חזר על עצמו מס' פעמים הוחלט לנתח כדי לפתור את הבעיה ... אני לא יודע מה היה מהות הניתוח אבל אני יודע שמאז יש לי שקט לאחר כמחש שנים דהיינו לפני כעשור קרה לי את אותו סיפור בריאה השמאלית וכנ"ל שמו פעם פעמיים נקז, פעם פעמיים נספג לבסוף הוחלט לנתח ומאז שקט לי ... ביומיים האחרונים אני חש את אותם הסיפטומים שהיו לי בעבר בריאה השמאלית .. קוצר נשימה כאבים בזוויות מסויימות קושי להתעטש אם כי הכאב הפעם הוא בחלק התחתון של הריאה שאלתי היא האם יתכן בגילי ולאחר ניתוח שעברתי (אם זכור לי נכון גירדו את הריאה והדביקו אותה ואף הורידו חתיכה קטנה מלמעלה ..) עדיין יכול להיות שאקבל שוב פנומוטורקס או שמא זה אולי רק מכת קור או אולי כאב בגלל עישון יתר בשבועיים האחרונים שלי פה בגלל לחץ עבודה (ממוצע אני מעשן 3/4 סיגריות ביום בשבועיים האחרונים עליתי לקרוב לקופסא ביום) כמו כן האם יתכן שסיגריות יגרמו להופעה של פנומוטורקס ... אשמח מאד לקבל תשובה בעניין אני שוקל אם לחזור לארץ אם להתאשפז כאן .... אני ממש אבוד תודה מראשפתח בחלון חדש-
16/01/2011 | 17:51תודה רבה ד"ר פלד.... אכן זה מה שעשיתי הלכתי לבית חולים עשו לי צילום חזה ש"לא" נתגלה בו חזה אוויר .... לא בדקו מעבר רק אמרו שכנראה שהכאבים והקוצר נשימה מגיע עקב דלקת במעטפת הריאה בין הצלעות לריאה וזאת בהתחשב בעובדה שבלחיצה על הצלעות במקום מסויים אני חש כאב פנימי חזק... ונתנו לי משכחי כאבים לטיפול לא מעבר .... אני עדיין עם אותם סימפטומים (כאבים וקוצר נשימה) אני מקווה שזה אכן הבעיה ושאני לא מפתח משהו חמור יותר.... לסיום אני יכול רק לומר שכנראה צריך להגיע עד ללונדון "המפותחת" כדי להעריך את האיכות והיסודיות של הרפואה בארץ ... :) שוב אלף תודות ואם יש לך מה להוסיף לי לאור הנתונים אשמח מאד לשמוע
-
תשובת מומחה פנוימוטורקס
דר' ניר פלד 15/01/2011 | 21:39אכן יתכן ולכן יש צורך באבחון הדמייתי וטיפול בהתאם. אנא ראה התייחסותי קודמת לעניין לפני מספר חודשים
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדה