פורום סרטן ריאות - עמוד 227
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
סרטן ריאות
לאה 23/11/2010 | 12:28שלום רב, אבי חולה בסרטן ריאות דרגה 4. בנוסף יש לו הגדלה של הערמונית ודימנציה די מתקדמת. לאחרונה ניתן לו HALDOL 2 MG בטיפות. בעלון המצורף לתרופה קראתי שיש בעיה עם לקיחת התרופה במקרים שצויינו להלן. אשמח לדעתך בעניין.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הלידול
דר' ניר פלד 23/11/2010 | 18:36ההחלטה על מתן ההלידול צריכה לקחת בחשבון את מצבו הכללי, בהתחשב בדמנציה, מחלות רקע, תרופות וכיו"ב. יש להבין מדוע זקוק להלידול ומהי תדירות וסיבת הטיפול. מליץ להוועץ עם רופא המטפל או פסיכיאטר בעניין זה במידה ואין תשובה מספקת. סרטן הריאות לעצמו אינו מהווה הפרעה לטיפול בהלידול
-
-
צילום ריאות
שרה 23/11/2010 | 18:12עשיתי צילום ריאות עקב חשש לדלקת ריאות, בתשובה בלוטות לימפה מוגדלות ונשלחתי לעבור סי.טי. יש לי שיעול חזק וזינט לא עזר לי.השאלה שלי היא מה זה אומר שבלוטות מוגדלות הרופא אמר שזה לא דלקת ריאות. תודה מראש.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בלוטות מוגדולות
דר' ניר פלד 23/11/2010 | 18:34אלו יכולות להיות תגובתיות לזיהום או לכל מחלה פעילה בריאות. ההמלצה היא נכונה - מומלץ CT ריאות והמשך בירור בהתאם.
-
-
CT
דוד מנינגר טל' 09-9566518 23/11/2010 | 09:59בוקר טוב ד"ר פלד היקר, אשתי מעשנת מזה 50 שנה (בת 71), ולאחרונה, בגלל שיעול רופא המשפחה ורופא ריאות המליצו על צילום חזה והתוצאה היא של ברונכיטיס כרונית, סרעפת שמאלית מעט מורמת ונותן תחושה של סינוס קוסטופרני סתום.אין נוזל פלאורלי.כמובן שההמלצה המיידית היא "חייבת להפסיק לעשן". היום מעשנת 5 סיגריות ביום עם נטיע להפסיק לגמרי.שאלותי בבקשה : מלבד הפסקת העישון מה המלצותיך? האם מומלץ בכל זאת לבצע CT סריקה ממוחשבת לגילוי מוקדם של סרטן הריאה בהתחשב בכמות הקרינה שתספוג? אשתי סובלת מיתר לחץ דם, ומטופלת ב-VASODIP (2 ביום) ולאחרונה בתוספת OCSAR PLUS אחד ביום. בברכה ובתודה , דודפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה CT למעשנים
דר' ניר פלד 23/11/2010 | 18:33אכן, לאור ההמלצות האחרונות, במקרה זה יש המלצה ברורה לביצוע CT נמוך עצמה. ובלי קשר, לפני הגדרת "ברונכיטיס כרונית" במקרה שלה, רצוי לבצע CT חזה בשל הסרעפת המורמת והסינוס הסגור. בדכ' במעשנים ישנה השטחה של סרעפות ולא סרעפת מורמת. שיעול לעיתים קשור ל- OCSAR (במידה והשיעול היה סמוך לטיפול). לסיכום - לשאלתך התשובה היא כן באופן חד משמעי.
-
-
פיענוח סי טי ריאות של אישתי
משה 21/11/2010 | 15:19קישרית 5 מ,מ בסגמנט של rul קישריתסובפלאורלית 3 מ,מ ב rul קישורית 1.5 ס"מ בסגמנט אפיקלי בrul ב לוטות במדיאסטינום 7מ"מ שינויים פיברוטיים בפיסגי הריאות אנא הנחה אותי מה לעשות עם קצת הסבר-הבעל הלחוץפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נודולים מרובים בריאות
דר' ניר פלד 21/11/2010 | 20:55עושה הרושם שמדובר במספר נודולים בריאות בגדלים שונים עם שינויים פיברוטיים בריאה. דורש הערכה של רופא ריאות בעיקר על בסיס ה- CT וכן צורך בבירור מלא הכולל תפקודי נשימה והערכה קלינית. החלטה על צורך בדגימת רקמה או מעקב רנטגני בהתאם. כמו כן יש לדעת האם יש מחלות רקע כלשהן ובדיקות דם
-
-
אתר חשוב ומענין על חמצן לניידות (לת)
צילה 19/11/2010 | 18:10ד"ר פלד שלום אני סובלת מסי או פי די ומשתמשת בחמצן בבית. לאחרונה נתקלתי באתר הנותן מידע עשיר על מכשירי חמצן ניידים לנסיעות ויציאה מהבית עם חמצן. שם האתר הוא פי מדיקל המרכז הישראלי למחוללי חמצן ניידים, יצרתי עמם קשר והם היו מאוד נחמדים ומקצועיים, הם הגיעו לביתי והתאימו לי מכשיר חמצן נייד אשר ענה לדרישותי וכעת אני כמעט שלא מוגבלת בניידות שלי אני סבורה שישנם חולי ריאה רבים עם חמצן אשר אינם מודעים לאפשרות של יציאה מהבית עם חמצן ולכן מקווה שהדבר יסייע להם אם אציג פה את כתובת האתר www.portableOconcentrators.com צילהפתח בחלון חדש -
יום עיון לחולי סרטן הריאה
האגודה למלחמה בסרטן 28/10/2010 | 15:39האגודה למלחמה בסרטן מזמינה ליום עיון לחולי סרטן הריאה שיתקיים ביום שלישי, 9/11/10 ב"כפר המכביה", רחוב פרץ ברנשטיין 10, רמת גן בהנחיית : ד"ר שושנה קרן-רוזנברג, אונקולוגית בכירה, מרכז רפואי "לין" בתוכנית: 09.00-09.45 התכנסות ורישום דברי ברכה 09:45-12:00 הרצאות: עדכונים וחידושים בטיפול בסרטן הריאה ד"ר מאיה גוטפריד, מנהלת המכון האונקולוגי, מרכז רפואי מאיר, כפר סבא הטיפול הכירורגי בסרטן הריאה ד"ר מילטון סאוטה, מנהל מחלקת ניתוחי ריאות, מרכז רפואי רבין-בילינסון הטיפול התומך בחולה סרטן הריאה ד"ר אמיר און, מנהל המרכז לרפואת ריאות אונקולוגית, מרכז רפואי שיבא, תל השומר PET CT בסרטן הריאה פרופ' עינת אבן ספיר, מנהלת המכון לרפואה גרעינית, מרכז רפואי ע"ש סוראסקי , תל אביב 12.00-13.00. הפסקה וכיבוד קל 13:00-15:00 פאנל לשאלות ותשובות בהשתתפות המרצים מיום העיון. בשל מספר המקומות המוגבל, יש להירשם, טלפונית, במחלקת שיקום ורווחה באגודה למלחמה בסרטן אצל: יונינה –טל. 03-5721615 / זהבה-טל. 03-5719576 / סילויה –טל. 03-5721618 / אילה –טל. 03-5721619 יום העיון לחולים ולבני משפחותיהם והינו ללא תשלום! באדיבות חברת רוש מובילת פרויקט רוש מושיטה ידפתח בחלון חדש-
הרצאות יום עיון סרטן ריאה באתר האגודה למלחמה בסרטן
מאיה מהאגודה למלחמה בסרטן 17/11/2010 | 09:04שלום כרמל לא יתקיים בקרוב יום עיון נוסף של האגודה למלחמה בסרטן בנושא סרטן הריאה אבל את יכולה לראות את ההרצאות מיום העיון באתר האגודה למלחמה בסרטן בלינק המצ"ב http://www.cancer.org.il/template/default.asp?maincat=2&catId=16&PageId=6262&site_ID=12 כמו כן, ניתן לפנות לטלמידע של האגודה למלחמה בסרטן 1800-599-995 תודה רבה מאיה פלדבלום מחלקת הסברה האגודה למלחמה בסרטן -
תשובת מומחה יום עיון
דר' ניר פלד 16/11/2010 | 23:13טרם נקבע -
תשובת מומחה not yet defined
דר' ניר פלד 16/11/2010 | 23:12 -
האם יתקיים יום עיון נוסף
כרמל רביב 16/11/2010 | 19:43אחותי חולה במחלת סרטן הריאה והיינו מעונינים להשתתף ביום העיון הזה לצערי לא ידענו על קיומו בתאריך הנ"ל ץ האם יתקיים יום עיון דומה בתאריך אחר ג"כ לתשובה לצלצל לכרמל 0526-581150
-
-
ריאות
ברכה 16/11/2010 | 22:43שלום, אני בת 60 בבדיקת CT לניתוח גניקולוגי עשיתי CT חזה, בטן ואגן. חזה- "פרנכימת הריאות: הצללה נודולרית במראה זכוכית מט בקוטר 1.2 ס"מ ב-LUL .אשמח לקבל תשובה. תודה מראש. ברכהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הצללה ריאתית
דר' ניר פלד 16/11/2010 | 23:14הצללה זו דורשת בדיקת רופא ריאות והחלטה על דגימה או מעקב רנטגני בהתאם למראה וגורמי הסיכון. בכל אופן, אין להשאיר ממצא זה ללא מעקב רופא ריאות
-
-
בדיקת ריאות
אלה 12/09/2010 | 13:55שלום, עישנתי עד לפני כשנה ואין לי מושג מה הנזק הנגרם לריאות שלי. איזו בדיקה אפשר לעשות כדי לראות מה מצבן? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה CT
דר' ניר פלד 16/11/2010 | 20:45ההמלצה היא לביצוע CT בעצמה נמוכה. לפי מחקר אחרון, ירדה התמותה מסרטן ריאות באוכלוסיה אשר היתה בקבוצת הנסקרים לגילוי מוקדם. -
תשובת מומחה סקר לסרטן ריאות
דר' ניר פלד 16/11/2010 | 20:44לפני כשבועיים הסתיים מחקר רב שנתי בארהב' אשר הראה המלצה חד משמעית לביצוע CT ריאות בעצמה נמוכה לגילוי סרטן ריאות. המטופלים היו בגיל מעל 50 ועישנו יותר מ 30 שנות קופסה. שם המחקר NLST ולכן הנני ממליץ לפנות לרופא המטפל בבקשה זו -
C.T. האם הקרינה שלו גורמת לסרטן?
כרמל 16/11/2010 | 19:54ישנה סברה כי צילומי C.T. יכולים לגרום לסרטן, מהי הסבירות לכך ואם מפעם אחד שעושים או פעמיים זה גם יכול לקרות? האם המכשירים החדשים מקרינים פחות והישנים יותר? ברצוני לדעת משום שאחותי חולת סרטן ריאה ובהיותנו ילדות אבי ע"ה עישן לידינו .האם רמת הפענוח בבדיקת M R I יותר טובה מCT ? האם לאור החששות שלי אתה מליץ לבצע CT או MRI תודה רבה -
תשובת מומחה סקר סיכון
דר' ניר פלד 12/09/2010 | 23:29קיים נזק השקול לפי משך וכמות העישון. הנזק יוערך לפי תפקודי נשימה, קליניקה והדמייה. נכון להיום, אין המלצה לסקר הדמייתי בהעדר קליניקה מחשידה, אך כן מומלץ להבדק על ידי רופא ריאות ולהעריך את הנזק. בנוסף, העישון גורם לנזקים קרדיווסקולרים ואחרים אשר גם אותם יש להעריך
-
-
עישון פאסיבי
אשתו 14/11/2010 | 22:20האם הבנתי נכון את דבריך - הסיכון לסרטן גבוה יותר בעישון פאסיבי מאשר בעישון אקטיבי? מדוע?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה smoking
דר' ניר פלד 14/11/2010 | 22:42עישון אקטיבי הוא הגרוע מכולם ובכל רמה. אחריו עישון פאסיבי
-
-
צילום חזה לא תקין
שי 11/11/2010 | 17:25דר' שלום אני לפני חודש עברתי ניתוח סינוסים ,מחיצה ופוליפים שבוע אחרי זה החל שיעול ליחתי רבונזלת חזרה יש לציין לפני 4 ימים קיבלתי טיפול באזניל והיום עשיתי צילום חזה בצילום רשום: הצללה מאחורי צל הלב היכולה להתאים לתהליך ברונכו-פנאומוני צל פסי והתעבות פרה ברונכיאלית בבסיס ימני תודה מראשפתח בחלון חדש-
תודה רבה
שי 11/11/2010 | 23:38דר. תודה רבה על עצה התחלתי לקבל levo למשך 5ימים -
תשובת מומחה אחרי ניתוח סינוסים
דר' ניר פלד 11/11/2010 | 22:54מאוד אופיינית דלקת ריאות על ידי חיידקים אנ-אירובים לאחר ניתוחי סינוסים. לכן יש לגשת לרופא מטפל ולקל טיפול אנטיביותי מתאים לחיידקים אלו.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים