פורום סרטן המעי הגס - עמוד 50
-
ceaראש ה CIA 27/07/2014 | 16:26שלום רב לפני כ 9 חודשים נתגלה אצלי גידול במעי גס ימני. malignant neoplasmof ascending colon adenocarcinoma nos הוחלט לתת לי 6 טיפולים לפני הסרת הגידול בניתוח ולאחר הניתוח להמשיך ב 6 טיפולים נוספים. טיפול : /campto/5-fu/lcv פעם בשבועיים. 5 טיפולים ראשונים לפני הניתוח כללו גם AVASTIN PET CT ראשון לפני טיפולים קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בגוש 7.5X5.5 ס"מ בפלקסורה הפטית עם הסננת שומן ובלוטות עד 0.7 ס"מ מסביב. PET-CT שני לאחר 4 סדרות טיפולים. הגוש בקולון הימני נסוג כ -70% בגודלו, עדיין קליטה פתולוגית גבוהה בגוש ב-1.6 ס"מ. הבלוטות סביב הגוש ללא שינוי משמעותי בגודלן. הניתוח RIGHT HEMICOLECTOMY בגישה פתוחה. במהלך הניתוח נראה גוש פורץ שכבות ללא עדות לפיזור משני בחלל הצפק. בוצעה כריתה של המעי הגס העולה והרוחבי כמו כן ביצוע השקה קצה לקצה בין המעי הדק למעי הגס. מהלך הניתוח היה תקין. פתולוגיה WELL TO MODERATE ADENOCARCINOMA , PARTLY MUCINOUS. הגידול חודר את כל שכבות המעי, מגיע למזוקולון ללא חדירה לכלי דם. ביתר המעי הגס נמצא פוליפ היפרפלסטי. התוספתן והמעי הדק ללא ממצא חריג. בשומן שמסביב 39 קשרי לימפהBללא גרורות. באומנטום גודש כלי דם ואזורי פיברוזיס. PET-CT שלישי לאחר תום הטיפולים 1. כיום שינוי פוסטאופרטיבי ריצנטי בדופן הבטן. הגוש הידוע נכרת. ההשקה במעי הגס שמורה. 2. בלוטות קטנות ברטרופריטוניאום ובמזנטריום ללא קליטה פתולוגית של FDG, ללא שינוי מבדיקה קודמת. סיכום:אין לראות קליטה פתולוגית של FDG חשודה לתהליך שאתי. מרקר CEA ירד במהלך הטיפולים שלפני הניתוח מרמה של 29 לרמה של 3 לערך. 13.3.2014 בוצע הניתוח. ב 1.4.2014 חזרתי לטיפולים. 8.4.2014 cea 2.8 13.5.2014 cea 5 27.5.2014 סיום הטיפולים. 22.6.2014 cea 7.1 27.7.2014 cea 5.7 שאלות: 1. האם ניתן ללמוד מעליית המרקר ב 4 החודשים האחרונים כי יש עדיין צורך בטיפולים על אף שה PET אינו מראה זאת? 2 נאמר לי כי עליית המרקר יכולה להיות גם כתוצאה מהטיפולים. האם לירידה האחרונה מ 7.1 ל 5.7 יכול להיות המשך שיביא אותי לרמת CEA נורמלית על אף שעברו כבר חודשיים מסיום הטיפולים? ובכלל כמה זמן עובר עד שתחלוף השפעת הטיפולים על ה CEA? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
CEA
ד"ר רונן ברנר 27/07/2014 | 23:49המהלך שתארת מסביר את בחירת האונקולוג. מהנתונים שהבאת, הבחירה היתה מתאימה. נחוץ המשך מעקב.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
CEA
פרופ' יחיאל זיו 27/07/2014 | 23:37שאלתנו נבעה מתוך עניין כיון שבגידול מעי גס = קולון ללא עדות לגרורות או לחדירה לדופן מעי לא מקובל בעולם צורה טיפולית זו אלא תחת עבודות מחקר קליניות המאושרות בעולם ע"י וועדות הלסינקי. יחד עם זאת , הערכתי (לא ניתן להוכיח) שלהחלטתם לא יהיו השלכות שליליות לעתיד ובטח שלא צריכה להעלות בך חשש. איחולי החלמה מלאההוסף תגובה
-
CEA
ראש ה CIA 27/07/2014 | 23:12וואלה אתם זריזים. תודה רבה לכם . אבל האם שאלתכם צריכה להעלות בי חשש להמשך??? תודההוסף תגובה
-
CEA
ראש ה CIA 27/07/2014 | 23:07תודה רבה על התשובה המהירה. בתחילת הדרך, לאחר ה PET הראשון נאמר לי ע"י האונקולוג כי הוא התייעץ עם מנהל המחלקה הכירורגית וזה המליץ לכווץ את הגידול לפני הניתוח. האם משאלתך משתמע שאתה לא היית ממליץ זאת? אם כן אשמח לדעת מה הסיבה, והאם אתה חושב שיכולות להיות להחלטתם השלכות שלליות בעתיד? תודה רבה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
CEA
ד"ר רונן ברנר 27/07/2014 | 23:05שלום לך. אני מסכים עם פרופ' זיו. בשלב זה נחוץ המשך מעקב ע"י בדיקת רופא, בדיקות דם וסמנים. וגם מצטרף לשאלתו, האם היתה מחשבה לאחר האיבחון כי לא ניתן לבצע ניתוח ולכן קיבלת טיפול כימי וביולוגי תחילה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
CEA
פרופ' יחיאל זיו 27/07/2014 | 19:281 - אין צורך 2 - השינוי ברמות CEA מאז 5.2014 אינו משמעותי ובגדר סטיית תקן 3 - הטיפול לא משפיע עח CEA אלא על הגידול. לפי ה PET-CT אין צורך בטיפול נוסף כעת אלא במעקב. גם לי יש שאלה : מדוע הומלץ לך טיפול קדם ניתוח בסרטן מעי גס ימני ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
CEA
-
אשמח לתשובהעדי 16/07/2014 | 20:35שלום אשמח בבקשה לעזרה בפענוח בדיקת סמנים סבתא שלי בת 80 עברה כריתת שד לפני כ 10 שנים בערך מאז היא בביקורת מידי חצי שנה בבדיקה הקודמת מתאריך 24.4.13 : CA-125 7.16 U/ml CA-15-3 15.66 U/ml CA-19-9 33.71 U/ml CEA 4.31 ng/ml בבדיקה הנוכחית: CA-125 6.74 U/ml CA-15-3 17.20 U/ml CA-19-9 54.42 U/ml CEA 6.31 ng/ml מבקשת לדעת האם זה מעיד על חזרתו של הסרטן חשוב לי לציין כי בתקופה האחרונה היה לה חיידק בדרכי השתן והיא לקחה שני סוגי אנטיביוטיקה בו זמנית אשמח לתשובה עדיהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סמנים
ד"ר רונן ברנר 20/07/2014 | 01:03שלום עדי. לאחר כריתת שד בשל מחלה מקומית, לא נהוג לבצע בדיקות סמנים כמעקב. לגבי סבתך, מאחר וכבר נלקחו סמנים, ערך של CA19-9 שאינו קשור בהכרח לממאירות, מוגבר בבדיקה השניה. ממליץ לחזור על הבדיקה בעוד כחודש בכדי לשלול מגמה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עדי
פרופ' יחיאל זיו 16/07/2014 | 20:38ממש לא מעיד על חזרה, קיימת סטיית תקן ובסה"כ מדובר בערכים תקיניםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סמנים
-
ניתוח קולוסטומיהמור 14/07/2014 | 08:04שלום לכולם, אני עומדת לעבור ניתוח קולוסטומיה להסרת גידול סרטני ברקטום, רציתי לשאול האם ישנם מנתחים מומלצים לביצוע ניתוח זה? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מור
פרופ' יחיאל זיו 16/07/2014 | 20:29אין לי נסיון בזההוסף תגובה
-
ניתוח קולוסטומיה
15/07/2014 | 19:10ומה לגבי ביצוע הניתוח באופן הנ"ל ע"י רובוט?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מור
פרופ' יחיאל זיו 14/07/2014 | 18:31כן, החלמה מהירה וקלה יותר. למעשה אותם סיכונים כמו בשיטה הפתוחה.הוסף תגובה
-
ניתוח קולוסטומיה
14/07/2014 | 09:13תודה רבה, האם הייתי ממליץ לבצע את הניתוח ע"י גישה לפרוסקופית, מה יתרונותיה וחסרנותיה של השיטה ומה הסיכונים הכרוכים בה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מור
פרופ' יחיאל זיו 14/07/2014 | 08:21איננו ממליצים על מנתח מסוים. באופן כללי עדיף להינתח ניתוח זה אצל מנתח עם התמחות על בכירורגיה קולו-רקטליתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מור
-
כאב בצד ימין בטן עליונהדודי 11/07/2014 | 14:08היסטוריה של סרטן מעי הגס במשפחה אני בן 46 לפני 2.5 שנים היה לי כאב בטן קבוע בבטן עליונה צד ימין. עשיתי CT בטן ויצא תקין קולונוסקופיה -יצא תקין לפני חודש חזר הכאב והוא לא עוזב לרגע האם אני צריך לדאוג ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דודי
פרופ' יחיאל זיו 16/07/2014 | 20:28בבקשה פנה לרופא המשפחה.הוסף תגובה
-
CRP ALT
דודי 16/07/2014 | 11:51כמובן שהתכוונתי ל- C.R.Pהוסף תגובה
-
ALT ו- CPR
דודי 15/07/2014 | 22:05יומיים לפני הבדיקה לקחתי אתופן 500 האם זה יכול להיות הגורם לעליה של ה- ALT ?הוסף תגובה
-
ALT ו- CPR
דודי 15/07/2014 | 22:01בהמשך לכאבי הבטן עשיתי בדיקות דם תוצאות חריגות : ALT יצא 45 כשגבול עליון זה 37 CPR יצא 0.5 בגבול העליון האם זה מרמז על משהו ? האם מדאיג ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דודי
פרופ' יחיאל זיו 11/07/2014 | 17:55יש להיבדק בשלב הראשון אצל רופא המשפחה. לדאוג - לא, להיבדק-כןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דודי
-
תשובה פתולוגית אחרי כריתה - עצהיוסי פ 02/07/2014 | 21:26שלום, אבי בן ה55 עבר כריתה במעי לאחר גילוי. להלן התשובה הפתולוגית, הבנתי שהממצא הבעייתי הוא שיש בלוטת לימפה אחת עם גרורה בגודל 3 מילימטר ועכשיו צריך להתמודד גם עם זה :( אודה לשמוע את דעתך עד כמה זה רציני, ומה המשך הטיפול המומלץ? COLON RECTOSIGMOIDECTOMY: ULCERATED ADENOCARCINOMA, HIGH GRADE(G3/G4) SIZE 2.5CM IN DIAMETER. THE TUMOR INVADES THROUGH THE MUSCULARIS PROPRIA INTO THE NONPERITONEALIZED PERICOLOIC FAT. LYMPH VASCULAR INVASION - PRESENT PERINEURAL INVASION - NOT IDENTIFIED PROXIMAL, DISTAL AND RADIAL SURGICAL MARGINS - UNINVOLVED LYMPH NODES: ONE METASTATIC NODE OUT OF 13 ISOLATED. METASTASIS 0.3MM IN SIZE WITHOUT EXTRANODAL EXTENSION. ADDITIONAL TUMORAL FEATURES: INTRATUMORAL LYMPHOCYTIC RESPONSE (TUMOR-INFILTRATING LYMPHOCYTES: MILD TO MODERATE - PERITUMOR LYMPHOCYTIC RESPONSE (CROHN-LIKE RESPONSE): MILD TO MODERATE TUBULAR ADENOMA, HIGH GRADE DYSPLASIA. TATOO DYE PRESENT IN THE UNDERLYING SUBMUCOSA.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סטטיסטיקה
ד"ר רונן ברנר 12/07/2014 | 22:16הסטטיסטיקה נותנת אומדני זמן גסים בלבד ויש שוני גדול בין חולה לחולה גם באותו שלב של המחלה. כללית, עם טיפול מתאים, כשני שליש מהחולים בשלב 3 יחלימו מהמחלה.הוסף תגובה
-
תוכל לומר בבקשה מה הסטאטיסטיקה אומרת לגבי אחוז ההישרדות עבור סוג הגידול אשר שהסירו?
יוסי פ 06/07/2014 | 20:16שלום דר ברנר, תוכל לומר בבקשה מה הסטאטיסטיקה אומרת לגבי אחוז ההישרדות עבור סוג הגידול אשר שהסירו?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
יוסי
פרופ' יחיאל זיו 03/07/2014 | 20:20מצטרף לדעת חברי ד"ר ברנר, ולשאלתך השנייה, הוסרו 13 בלוטות ואחת נגועה. הטיפול הוא בדיוק כמו שנכתב לך והוא טיפולי !!!!, כך מקובל בכל העולם לסרטן בשלב 3 (מתוך 4). בהצלחה.הוסף תגובה
-
משמעות הטיפול
יוסי פ 03/07/2014 | 11:24האם הבלותות אשר נבדקות בבדיקה הפתולוגית אלה הן בלותות שהוסרו במהלך הניתוח או שרק דגימה מהן. כלומר, אפשר להסיק שאותה בלוטה עם גרורה בגודל 3מ"מ הוסרה? האם יש סבירות שהיא הספיקה לעשות נזק? מה משמעות הטיפול - מניעת חזרה של המחלה או טיפול בגרורה זו?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה פתולוגית
ד"ר רונן ברנר 03/07/2014 | 00:23שלום יוסי. למרות הגודל הגבולי של הגרורה בקשרית הלימפה, מדובר בסרטן קולון בשלב 3. מומלץ לתת טיפול משלים במישלב כימותרפיה הכולל אוקסליפלטין למשך חצי שנה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סטטיסטיקה
-
תוצאות בדיקת סיטי תלת פאזהשקד 10/07/2014 | 19:29שלום רב, ברצוני לקבל חוות דעת מרופאים בכירים אחרים ולכן אני אשמח לקבל מכם תשובה. אמי בת 42 עברה שנה שעברה ניתוח להסרת גידול במעי הגס..לאחר מכן התברר שהגידול שלח גרורות לכבד. קו טיפול ראשוני של כימותרפיה עם אביסטין היה ללא הצלחה ( גם טיפול כימי וגם טיפול ביולוגי). כרגע לא יודעים עוד אם לנתח או לא. אני מצרפת לך בקישור את התוצאות של הסיטי תלת פאזה שנעשתה ב8.7.14 : http://imageshack.com/a/img732/7595/2b3e34.jpg ויחד עם זאת אני מצרפת תוצאות בדיקה של פיט סיטי מ21.5.14 http://imageshack.com/a/img239/4553/31f40b.jpg ולהלן התוצאות של הבדיקות דם: CA 19.9 הוא 42. CEA הוא 8.2. על סמך תוצאות אלה מה יש לכם לומר בנושא? הבנו שיש טיפול ממוקד לכבד?מה אתם מציעים? נשמח לקבל כל הכוונה, עצה או מה שלא יהיה. תודה רבה מראש ומאחלים רק בריאות לכולם.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תוצאות CT
ד"ר רונן ברנר 12/07/2014 | 21:20שלום שקד. ההחלטה על נתיחות מחלה היא החלטה מורכבת שאליה מגיעים בדיון משותף של הכירורג, האונקולוג והרדיולוג, תוך צפיה בהדמיות עצמן ולא רק בפיענוח המילולי שלהן. הפורום אינו מסגרת מתאימה לכך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוצאות CT
-
CEA , CA19-9יעל 03/07/2014 | 14:54שלום סבי בן 82 חלה בסרטן מעי הגס עם גרורות בבטן, בבדיקת CT לא ראו גרורות בכבד/לבלב/כליות... אלא הרבה מאוד לימפות נגועות בכל חלל הבטן וגם בגב . הוא אחרי שבועיים של טיפול עם קסלודה 2כדורים פעמיים ביום. היום חזרו בדיקות הדם שלו : CEA עלה מ-30 ל-60 CA19.9 עלה מ-130 ל-320 מה זה אומר ? האם הטיפול לא עוזר ? האם יש החמרה במחלה ? האם לא יה אור לרדת אחרי שבועיים של טיפול כמוטרפי ? ממש מפחיד !!!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עלית מרקרים
ד"ר רונן ברנר 06/07/2014 | 23:46שלום יעל. מסכים עם פרופ' זיו שעליה במרקרים עלולה להיות קשורה להתקדמות מחלה. יש מספר נקודות הקשורות במרקרים. 1. אצל סבך נטלו מרקרים מוקדם מהמקובל. 2. יש לודא שהבדיקות נלקחו באותה מעבדה, מאחר ויש הבדלי תוצאות לא קטנים בין מעבדות שונות. 3. התקדמות מחלה נקבעת ע"י הדמיה והמרקרים הם רק כלי עזר. לסיכום, לערכים שהבאת לא הייתי מתייחס בשלב זה כאינדיקציה ברורה להתקדמות מחלה. לאחר קורס נוסף של קסלודה בדיקה נוספת במעבדה אחידה תעזור לקבלת כוון. הסבא קיבל טיפול בתכשיר כימי אחד ויש טיפולים נוספים שניתן להוסיף בהמשך. סבלנות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
יעל
פרופ' יחיאל זיו 04/07/2014 | 08:32אניטיל ספק בקביעה שהעלייה נובעת משחרור חומרים אלו עקב "חיסול" תאי סרטן, צר לי, אך זו דעתיהוסף תגובה
-
CA19-9 CEA
יעל 03/07/2014 | 23:30מקריאה באתרים שונים הבנתי כי עליה במדדים אלה יכולה להופיע בטיפול כימוטרפי ב-2 מקרים : 1. הטיפול לא עובד ויש החמרה במחלה. 2. הטיפול עוזר והעליה ברמת המדדים נובע מחיסול תאים סרטניים המפרישים לתוך הדם את החומר הנבדק במדדים האלה. מדוע החלטת שיש החמרה ? האם יתכן שזה נובע מפירוק תאים סרטניים ע"י הכימוטרפיה ? תודה וסליחה על ההטרדה בשניתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
יעל
פרופ' יחיאל זיו 03/07/2014 | 20:21לצערי התשובות אינן מעודדות, ונראה כי יש החמרה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עלית מרקרים
-
אי השלמת קולונוסקופיהליה 22/06/2014 | 22:51בת 62. מזה 20 שנה מבצעת בדיקת קולונוסקופיה מידי 5 שנים, עקב סיפור משפחתי של סרטן המעי הגס. לפני שנה ביצעתי הבדיקה ונבדק המעי הגס עד הצקום. באזור הקולון העולה מיד מעל הצקום זוהו שני פוליפים זעירים. אחד נכרת (ל.מ.פ) והשני לא נמצא ביציאה. הומלץ לבצע קולונוסקופיה בעוד שנה, אותה ביצעתי השבוע (בנוסף התלוננתי על ארועים של התקפי שלשול חוזרים). בבדיקה הצליחו להכנס עד גובה 40 ס"מ בלבד. הרופא ציין שיש סעיפים רבים שמעוותים את החלל (דיברטיקולוזיס) והמליץ להשלים הבדיקה בבדיקה וירטואלית. שאלתי היא, מה משמעות הביצוע של הבדיקה הוירטואלית אם לא ניתן לבצע בה הוצאת הפןליפ? הדיבטיקולוזיס לא הוזכר לפני שנה. האם במהלך השנה התפתח כך שלא ניתן לבצע קולונוסקופיה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ליה
פרופ' יחיאל זיו 26/06/2014 | 23:12"התקפי שלשולים דורשים המשך ברור כמו בדיקות צואה לכללית תרבית וביצי תולעים, רגישות למאכלים מסוימים, מחלה דלקתית של מעי דק ועוד. פני לגסטרואנטרולוג.הוסף תגובה
-
המשך
ליה 25/06/2014 | 11:21תודה על תשובתך. המבצע הפעם, אותו רופא שביצע לפני שנה וגם לפני 5 שנים.מעולם לא הוזכר נושא הדיביטיקוליס. נכון, בחודשים האחרונים סובלת כאחת לחודש מהתקפי שלשולים מלווים בכאבי בטן. בדיקות דם לא זיהו דלקות. חשבתי שהבדיקה תיתן מענה גם אם קיימת בעיה. נשארתי כרגע עם חוסר וודאות.לאן "אני ממשיכה". לחכות שנה ולבצע קולונוסקופיה רגילה נוספת (רופא אחר..) או?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ליה
פרופ' יחיאל זיו 24/06/2014 | 19:55קשה לי לקבל שלפני שנה לא הייתה בעייה לעבור והפעם כן. - מבצע שונה ? קולונו וירטואלית יכולה לזהות פוליפים מ 5 מ"מ ואם יש, כאן חסרונה בכך שלא ניתן לדגום או לכרות ואז צריך לבצע קולונו רגילה. חיסרון נוסף - יש קרינה כי מדובר בבדיקת CT בטכניקה מיוחדת. יתרונה בראיית אברים אחרים בחלל הבטן ובסיכוי קטן יותר של היווצרות נקב במעי. לשאלתך השנייה - מאד לא סביר שתוך שנה נוצרו דיברטיקולי בכמות כזו שאינה מאפשרת מעבר קולונוסקופ אלא אם היו ארועי דלקת חריפה. אפשרות נוספת שלא זיהו דיברטיקולי שהיו בבדיקה הקודמת.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ליה
-
פוליפ במעי הגסשירה 24/06/2014 | 14:30שלום רב, בן 34, ביצעתי בדיקת קולונוסקופיה עקב כאב בבטן תחתונה אירועים שמהם אני סובל כבר מספר שנים. אולטרסאונד בטן וסיטי בטן יצאו תקינים. עשיתי קולונוסקופיה לפני כחודשיים, (רק יום ניגשתי לקבל התוצאות), ונרשם: עבר קולונוסקופיה כולל צינתור איליום סופי-כל המעי הנבדק-תקין. נלקחו ביופסיות אקראיות מאיליום סופי-רירית תקינה. התשובה של הקולונוסקופיה שהתקבלה הינה: TUBULAR ADENOMA OF COLON WITH LOW GR DYSPLASIA. הרופא אמר שכשהוא עשה את הקולונוסקופיה הוא לא ראה פוליפ. (ואני מניח שבגלל זה לא הוציאו את הפוליפ). אני מבין מקריאה בפורום שכל פוליפ שמתגלה במעי הגס מורידים. מה המשמעות של זה שהרופא אמר שלא ראה את הפוליפ ותשובת המעבדה התקבלה שיש פוליפ? האם אחת הדגימות ששלח הרופא למעבדה (שנלקחו כאקראיות לדבריו ולא משום שראה סיבה), התגלה כפוליפ? או שיכול להיות שראו במעבדה הפוליפ בדרך אחרת? לציין כי הוריי עשו קולונוסקופיה ונמצאו-תקין. האם יכול להיות שיש יותר מפוליפ אחד והרופא לא ראה אם כך? האם הפוליפ שנזכר למעלה, הוא מסוכן? יכול לההיפך למסוכן? יש פוליפים כאלה באנשים בני גילי? מה דעתך? מה עלי לעשות? אודה לתשובתך. מה זה אומר פוליפ ? ובגיל כזה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שירה
פרופ' יחיאל זיו 25/06/2014 | 09:29אנא פנה לרופא גסטרואנטרולוג שטיפל בך.הוסף תגובה
-
בהמשך לתשובתך-שאלות מטרידות
שירה 25/06/2014 | 09:15פרופסור זיו שלום רב, תודה על תשובתך ואם תוכל להשיב לי בבקשה על שאלותיי הנוספות המטרידות אותי: אני מבין שכל פוליפ שמתגלה במעי הגס, חובה לכרות אותו!? (מקריאה בפורום). מכיוון שכפי שנאמר הרופא לא ראה שיש פוליפ, אך תשובת המעבדה אמרה שיש פוליפ,אני מבין נכון ממה שציינת במייל הקודם שיכול להיות גם טעות??? ואם כן כיצד ניתן לדעת? בכל אופן, האם לא אמורים להוציא לי אותו? אם מחכים 3 שנים, כאמור, זה לא הרבה זמן? אם היה פוליפ אחד "שפוספס" לא יכול להיות שהיו עוד כמה שפוספסו? איני יודע את גודל הפוליפ האם זה לא חשוב לדעת על מנת להחליט אם להמתין 3 שנים או לא? האם בגילי (34) ישנם פוליפים מהסוג הזה? האם ידוע סיבה לכך? תודה מראש על תשובתך וסבלנותך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שירה
פרופ' יחיאל זיו 24/06/2014 | 20:00"האם אחת הדגימות ששלח הרופא למעבדה (שנלקחו כאקראיות לדבריו ולא משום שראה סיבה), התגלה כפוליפ?" - אין לי הסבר לזה. אני מקווה שאין טעות והפוליפ הוא של מישהו אחר. לנושא סוג הפוליפ - במקרה של פוליפ מסוג זה ההמלצה בעולם הרחב הינה לחזור על קולונוסקופיה כעבור 3 שנים (כמובן במידה והוא שלך !!! ????) פוליפ מסוג זה יכול לעבור להיות סרטני במהלך שנים, לכן ההמלצה לחזור כעבור 3 שנים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שירה
-
קולונוסקופיה חלקיתאשי ארדי 20/06/2014 | 18:49שלום וברכה! אבא שלי עשה לפני שנה או שנתיים קולונוסקופיה והצליחו להיכנס רק שליש - אולם פרטו אותו לשלום! השבוע הוא עשה שוב פעם ולא הצליחו להיכנס אלא שליש והפנו אותו כנראה לקולונוסקופיה וירטואלית. מה הבעיה הזו יכולה לרמז? האם בהכרח לומר שיש כאן ממצא מחשיד? או שזו יכולה להיות סתם היצרות של המעי הגס ואין כאן שום דאגה למחלה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אשי ארדי
פרופ' יחיאל זיו 20/06/2014 | 20:05לא מרמז ומכוון לכלום פרט למבנה אנטומי אשר ייתכן והינו מולד, יחד עם זאת קולונו וירטואלית תשלים את התמונההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אשי ארדי
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- דיכוי מח העצם
-
בדיקות קשורות
- ממוגרפיה
- בריליום בשתן
-
תרופות קשורות
- גמציטאבין
- בלאומיצין PFI
-
מונחים קשורים
- קנבינואידים
- אינסולינומה
פורומים נוספים בתחום
פורוםראומטולוגיה
בפורום ראומטולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר זיו פז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ראומטולוגיהפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםמרפאת מטיילים רמב"ם
בפורום מרפאת מטיילים רמב"ם ניתן להתייעץ עם ד"ר עמי נויברגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מרפאת מטיילים רמב"םפורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםאורטיקריה (סרפדת)
בפורום אורטיקריה (סרפדת) ניתן להתייעץ עם ד"ר רמית מעוז-סגל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטיקריה (סרפדת)