פורום סרטן המעי הגס - עמוד 58
-
גזיםדני 19/10/2013 | 11:43שלום רב. בן 34 בריא. בשבוע וחצי האחרונים יש לי המון גזים, רעשים מהבטן, כאב קל פזור. אין שינוי ביציאות או תסמינים נוספים אבל נראה שהגזים מסרבים להיגמר. אציין כי אני בתקופה מתוחה. אין היסטוריית מחלות סרטן במשפחה. אני דואג שמא מדובר בסרטן המעי.. מה דעתך?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
גזים
דר' יחיאל זיו 19/10/2013 | 16:15ריבוי גזים : מצבי לחץ עם בליעת אוויר, תזונה מסוימת , שנוי צמחייה טבעית של חיידקי מעי עקב נטילת תרופות ועוד - כל אלו עלולים לגרום לריבוי גזים. מומלצת נטילת פרוביוטיקה, סופחי גזים למיניהם, שינוי תזונתי.הוסף תגובה
-
גזים
דני 19/10/2013 | 13:38תודה רבה על המענה המהיר. אם כך, ניתן להעריך מהן הסיבות לריבוי הגזים בהנחה שלא שיניתי הרגלי אכילה או כל דבר אחר? האם ייתכן כי נגרמים כתוצאה ממתחים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גזים
דר' רונן ברנר 19/10/2013 | 12:15שלום דני. תלונות אלה למשך שבוע וחצי עם הרקע שציינת, לא מהוות סיבה לחשש שיש לך סרטן המעי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גזים
-
שאלה לאונקולוג בנושא גרורות בכבדפיגרו 15/10/2013 | 19:49לד"ר שלום רב, אימי, בת 88, מטופלת בפולפוקס + אבסטין בגלל שתי גרורות בכבד שנתגלו לאחר שלפני שנה וחצי נמצא גידול סרטני במעי הגס שהוצא. הגידול היה בצקום. הגידול היה בשלב 3. את הטיפול בגרורות של הכבד היא החלה לפני כארבעה חודשים. הטיפולים עוברים ללא כל בעיות או תופעות לוואי. בבדיקות האחרונות נמצא שערכי הסמן CEA עלו בתוך החודשיים האחרונים מ-30 ל-60 ואילו ערכי המרקר 19-9 הם כרגע 100. שאר הסמנים שנבדקו תקינים. שאלותיי: 1- האם הממצאים מראים שיתכן שהיא חלתה בלבלב? זאת כיוון שקראתי שבזמן טיפול ביולוגי כימי לכבד ערכי הסמן של הלבלב עלולים לעלות. 2- האם שינוי הטיפול לפורפירי עשוי לעזור לה ועשוי לצמצם את הגידולים? 3-האם הסמנים הם ההוכחה היחידה להחרפה של המחלה או שישנם קריטריונים אחרים? עליי להוסיף שכל בדיקות הדם והשתן שלה כולל תפקודי האיברים האחרים והיא בסך הכל מרגישה טוב, ללא כאבים ומתפקדת כרגיל, מלבד חולשה בגלל הטיפולים. האונקולוג הפנה אותה לעשות CT על מנת להשוות את הממצאים עם אלה שהיו בעבר. 4- במידה שהטיפול של פורפירי ייכשל- האם ישנן עוד דרכים לעזור לה, למשל, בנושא של sirt אם יתברר שהגידולים נמצאים בכבד בלבד? האם בגיל כזה היא עשוהי להיות מתאימה לכך 5-האם ידועים לך על מקרים של חולים עם ערכים של CEA יותר גבוהים שמסוגלים להמשיך ולתפקד כרגיל? בתודה מראש ובאיחולי כל טוב.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
גרורות בכבד
דר' רונן ברנר 19/10/2013 | 11:001. הממצאים לא מכוונים לסרטן לבלב. CA 19-9 יכול להיות גבוה גם בסרטן הקולון. 2+3. שינוי הטיפול מתבצע כשברור כי הטיפול הנוכחי אינו יעיל. עליה בסמן בטווח שציינת אינה בהכרח בעלת משמעות כזו. את יעילות הטיפול אכן בודקים בעזרת הסמנים, הדמיה כמו CT וקליניקה ספציפית של החולה. יש צורך בהשלמת הבירור ואז מחליטים. אם הטיפול אינו יעיל החלפה לפולפירי עשויה לעזור. 4. הגיל של אמך אכן גבוה ולכן האופציה של SIRT דורשת שיקול דעת. מצד שני במחקרים שנעשו על טיפול ב-SIRT נכללו גם חולים בטווח הגיל של אמך. 5. הערכים המוחלטים של הסמן אינם קשורים ישירות למצב התפקודי של החולה. יש חולים עם ערכים גבוהים בהרבה שמתפקדים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גרורות בכבד
-
בעיהשחר 13/10/2013 | 12:16שלום, אני בן 35. ביום ג׳ שעבר בשעות הערב סבלתי משלשולים וכאבי בטן שהתחילו לאחר אימון אירובי של כשעתיים. ביום רביעי הייתה לי יציאה רגילה ורכה אבל גיליתי על הנייר טואלט מעט רירית של דם. ביום חמישי הייתה יציאה רגילה ושוב הייתה רירית של דם בכמות מועטה מאוד. דם אדום בהיר. מאז ועד היום יש יציאות עם קצת עצירות, ללא הופעות של דם על הנייר טואלט. יש לעיתים הרגשה של בטן נפוחה, הרגשה שאני לא מתרוקן לחלוטין, והבטן לעיתים קצת כואבת. בעיקר הבטן העליונה. זה המצב עד היום. הרגשה מעט משתפרת אבל הבטן רגישה וקצת כואבת. אני הולך מספר פעמים ביום לשירותים. הרגשה של קלקול קיבה. נלחצתי קצת ולכן אני יוצר איתכם קשר. תודה מראש, שחרהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה
שחר 14/10/2013 | 17:13תודה על התשובה המהירה. נכון לעכשיו, המצב מעט השתפר אבל עדיין הבטן רגישה וזה מגיע עד לרגישות גם בחזה אחרי ארוחת צהריים בעיקר. תחושה שאני מלא עד הצוואר ממש. היציאות רכות מאוד. בכל מקרה, תודה.הוסף תגובה
-
שחר
דר זיו 14/10/2013 | 10:04קרוב לוודאי שמדובר ב"קלקול קיבה" על רקע מזון או גורם זיהומי. במידה והכל יחלוף תוך יום יומיים, הנח לזאת. במידה ולא - אנא פנה לגסטרואנטרולוג להמשך ברורהוסף תגובה
-
תודה
-
בדיקת CRPיוסי 14/06/2013 | 15:27שלום, גבר בן 34, עם כאבים במותניים מדי פעם, יציאות סדירות בד"כ, לעיתים שלשולים/עצירות, לסירוגין. לאחר בדיקת סיגמוסקופיה תקינה. עשיתי בדיקת דם CRP לפני חודשיים עם תוצאה: 1.03 ועכשיו לפני שבוע בדיקה נוספת עם תוצאה 1.09. השאלה היא: מה משמעות הCRP? אפשר לקבוע שישנה דלקת בדרכי העיכול או שהיא במקום אחר בגוף ? הגסטרואנטרולוג אמר שאם בבדיקה השניה ה-CRP יהיה גבוה הוא ימליץ על קולונוסקופיה מלאה. האם זה חובה ?? אפשר קולונוסקופיה וירטואלית ? האם הוא לא מגזים ??הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
יוסי
דר' יחיאל זיו 11/10/2013 | 14:03זה הטיפול המקובל להליקובקטר. לא מסביר את תלונות כאבי המותניים - התייעץ עם רופא כליות = נפרולוגהוסף תגובה
-
עשיתי קולונוסקופיה + אילאוסקופיה + גסטרוסקופיה !!!!!!!
יוסי 11/10/2013 | 00:38ישתבח שמו לעד, הודות להמלצות החמות של שני הרופאים הנכבדים ד"ר זיו וד"ר ברנר שראויים לכל התשבחות על העזרה והסיוע לכל באי הפורום היקר הזה, היום עשיתי קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה בבי"ח. להלן סיכום הרופא עבור Colonoscopy:"בדיקה לכל אורך המעי הגס וכניסה לאיליום הסופי לאורך כ-20 ס"מ, תקינה." להלן סיכום הרופא עבור Upper Endoscopy: "לאחר קולונוסקופיה בסדציה. בבדיקה נמצאה גסטריטיס ארוזיבית מתונה באנטרום ודלקת ארוזיבית קשה בתריסריון כולל החלק הפוסט-בולברי. נלקחו ביופסיות. יש לברר את תשובת בדיקת ההליקובקטר בעוד כחודש." בקיצור, מה הרופאים חושבים ? משהו מוזר לי, מדוע יש לי כאבים במותניים אם הקולונוסקופיה תקינה ? ולעומת זאת, בבטן העליונה אין לי כאבים ודווקא שם יש כנראה אולקוס, כיבים בגלל ההליקופטר הזה ? ושאלה נוספת, ברשותכם: הרופא נתן לי מרשם של מוקסיפן 500 מ"ג + לוסק 20 מ"ג + קלסיד 250 מ"ג. לחיסול ההליקופטר. האם זה יעיל ? ראיתי באינטרנט שיש אנשים שזה רק הרע את מצבם והחיידק בכל זאת נשאר. לא כדאי משהו אחר ? תודה רבה ובהערכה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה יחד
דר' רונן ברנר 08/10/2013 | 00:30מקובל וסביר. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תודה על ההמלצות
יוסי 07/10/2013 | 23:35שלום לכם רופאים יקרים. לאור המלצותיכם החד משמעיות, היום הייתי בשר"פ בבי"ח אצל רופא מומחה מהיחידה לאנדוסקופיה טיפולית והוחלט שבע"ה אעשה ביום חמישי שתי בדיקות: קולונוסקופיה וגם גסטרוסקופיה (בגלל ההליקובקטר פילורי). רציתי לשאול האם זה מקובל וסביר לעשות את שתי הבדיקות יחד ? הרופא אמר שגם ככה אקבל טשטוש אז כדאי כבר לבדוק כדי להיות רגועים. האם עדיף לפצל לשתי בדיקות בימים נפרדים ? האם ישנם סיכונים כלשהם ? תודה רבה על כל הייעוץ.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
יוסי
דר' יחיאל זיו 07/10/2013 | 07:34אני מצטרף לדעת חברי - קולונוסקופיה - מה לא ברור ? אם תקינה, תצטרך המשך ברור עם בדיקות עזר נוספותהוסף תגובה
-
עדכון לגבי בדיקה נוספת - הליקובקטר פילורי
יוסי 07/10/2013 | 00:45ערב טוב, בשבוע שעבר בוצעה בדיקת צואה ונמסר כי ישנו חיידק הליקובקטר פילורי. ביקשתי אנטיביוטיקה אך הרופא אמר שאני מתאר כאבים בגב תחתון ובמותניים והם אינם מתאימים לסימפטומים שהחיידק גורם. לדבריו, החיידק גורם דווקא לכאבים ברום הבטן ולא בבטן התחתונה. נקבעה קולונוסקופיה לעוד מס' ימים. מה משמעות החיידק הזה עכשיו ?? לאחרונה יש כאבים בגב תחתון וקצת מעל (באיזור הכליות, נדמה לי) ובמותניים (לא ממש בצידי הגוף, אלא בחלק המותני-קדמי). מזה מס' חודשים עצירות ושלשולים לסירוגין ומדי פעם צואה שנראית רגילה. מה לעשות ? שמחתי כאשר נמצא החיידק כי חשבתי לתומי שהכאבים הללו הם דלקת או כיב כלשהו וחשבתי שאנטיביוטיקה תסיים עם הסיפור, אך רופא המשפחה טוען שזה לא סימפטומתי. מה לעשות ? בבקשה עזרה. תודה רבה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קולונוסקופיה וירטואלית
דר' רונן ברנר 16/06/2013 | 00:41כמו שהסברתי, קולונוסקופיה וירטואלית מיועדת לגילוי מוקדם של גידולים באנשים ללא סימפטומים. לך יש סימפטומים שיכולים לנבוע מסיבות שונות, לא בהכרח גידוליות ובמצב כזה קולונוסקופיה וירטואלית אינה בדיקה מתאימה. החשש מוכר, אבל אם אתה מעונין בטיפול יעיל. תצטרך לבצע קולונוסקופיה מלאה.הוסף תגובה
-
CRP
יוסי 16/06/2013 | 00:00ואם ישנה דלקת ? אי אפשר לראותה בקולונו' וירטואלית ? מבחינתי עדיף את הוירטואלית ובמידה וישנה דלקת שהרופא ייתן תרופה. במידה וחס ושלום ישנו פוליפ אאלץ לעשות את הקולונוסקופיה המלאה, ב"נ. חוץ מזה, ראיתי בסרטון ביוטיוב שהוירטואלית מדוייקת הרבה יותר (מפני שנעשית ע"י מחשב חזק מאוד) ולא ע"י בני אדם שיכולים כמובן לטעות. אני מרגיש שיש לי דלקת, הכאבים במותניים מדי פעם וקצת בגב התחתון. נא עזרתכם. תודה רבה על הסיוע.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
CRP
דר' רונן ברנר 14/06/2013 | 21:57שלום יוסי. CRP הוא בדיקה המכוונת לקיום דלקת בגוף. היא אינה ספציפית דווקא לדלקת או סרטן של המעי הגס. מאידך, לך יש קליניקה שתיארת ולכן בהחלט מוצדק לבצע קולונוסקופיה מלאה בכדי לצפות בחלק הפנימי של המעי הגס וסוף המעי הדק ולקחת ביופסיה אם יש צורך. קולונוסקופיה וירטואלית מיועדת לסקר ולא לחולים עם סימפטומים ולכן לא מתאימה למקרה שלך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
יוסי
-
דקירות בעכוזדני 09/10/2013 | 17:41האם דקירה בעכוז סמוך לפי הטבעת ודקירה נוספת במרכז העכוז באמצע הלילה מרמזות על משהו ? ברקע גבר בן 40 עם כאבי בטן בחצי שנה אחרונה ותחושת חוסר התרוקנות מלאה לרוב, ושלשולים/עצירות לסירוגין ללא דימום או ירידה במשקל עם בדיקות דם תקינות למעט CRP מוגבר מעט.(1.08). רופא גסטרו שאל מתי היו הדקירות ? באמצע הלילה או בתחילתו ? האם זה משנה לאבחנה ? וכן מדי פעם מעין כאבים - הקרנה לרגל ימין. רב תודות.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דני
דר' יחיאל זיו 09/10/2013 | 20:48אין מקום לתאוריות אלא בדיקה הכוללת רקטוסופיה ואם תקינה יש לבצע אולטה סאונד רקטלי. אם תקין > MRI אגןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דני
-
השפעת תוצאת ct על הסיכוי שיש סרטן במעי הגסחזי 09/10/2013 | 12:03שלום, בעקבות כמה תסמינים ובעקבות גילי המבוגר (69), הרופא אומר שיש אפשרות מסויימת שמדובר בסרטן במעי הגס. נשלחתי לבדיקות קולונסקופיה וסיטי בטן ואגן ובדיקת דם. בבדיקת דם נמצא שאין אנמיה וספירת דם תקינה. התור לקולונסקופיה רק בעוד כשלושה שבועות, ובינתיים עברתי את בדיקת ה ct. הבדיקה יצאה תקינה לחלוטין ונרשם שאין ממצא פטולוגי בבטן ובאגן. מה בעצם המשמעות של תוצאת בדיקת ct זו וכיצד היא משפיעה על החשש מפני סרטן במעי הגס?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
חזי
דר' יחיאל זיו 09/10/2013 | 20:47כן, מפחיתה אך לא שוללת במאת האחוזים. כפי שהסביר חברי - קולונוסקופיה או קולונוגרפיה מדגימים טוב יותר את חלל המעיהוסף תגובה
-
השאלה מה ה ct כן אומר ביחס לסיכוי לסרטן?
חזי 09/10/2013 | 16:58תודה על התשובה. הבנתי שנדרשת גם קולונסקופיה. השאלה שלי היא האם ה ct כן יכול לרמז משהו? האם העובדה שהוא תקין אומרת משהו? האם מפחיתה את הסיכוי שאכן מדובר בסרטן? או שממש אין שום קשר ביו תוצאת הבדיקה לבין הסיכוי שמדובר בסרטן? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת CT
דר' רונן ברנר 09/10/2013 | 16:35שלום חזי. בדיקת CT בטן רגילה (לא בדיקת CT קולונוגרפיה) אינה מדגימה באופן יעיל את חלל המעי הגס. לכן נדרשת בדיקת קולונוסקופיה בנוסף.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חזי
-
בדיקה גנטית להיסטוריה משפחתית של סרטן המעי הגס (לת)אבי 09/10/2013 | 13:37האם קיימת בדיקה גנטית לחיזוי סרטן המעי הגס סמקרה של היסטוריה משפחתית של סרטן זה (אמא ואחות)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
רעשים מהבטןרועי 09/10/2013 | 01:35האם סרטן המעי הגס גורם לרעשים שיוצאים מהבטן?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
רועי
דר זיו 09/10/2013 | 09:46גזים אינם סימנים לסרטן מעי גס, לאור כאבי הבטן שאתה מתאר , יכול להיות ממקור ריבוי גזים אך ממליץ לך לעבור קולונוסקופיההוסף תגובה
-
בנוסף
רועי 09/10/2013 | 01:48בנוסף מידי שעה יש לי כאבי בטן לכמה שניות מעין דקירות כאלה עשיתי בדיקות דם ואולטרסאונד והכל תקיןהוסף תגובה
-
רועי
-
הסיכוי לסרטן מעי הגסכיבה 04/10/2013 | 23:20שלום רב, אני בן 24, חצי שנה יש בעיות עצירות ואני מטופל 3 חודשים באבילק. לעיטים יש לי גזים,התקווציות, ודם. אבילק גורם לי לשלשל, כאבים וגזים. לפי מה שהבנתי זה גורם ללחץ כדי שהכל ישתחרר. למה כל זה קורה? מה הסיכוי שיש לי סרטן?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים במותן
דר' רונן ברנר 05/10/2013 | 22:00שלום שוב. אין לנו יכולת להגיע לאבחנה במסגרת הפורום. אני ממליץ להיבדק שוב ע"י פנימאי שיתיחס גם לכאבי המותן שאתה מספר עליהם עכשיו וישקול אם קיימת בעיה נוספת. בנוסף יפנה אותך לגסטרואנטרולוג. אבילק אינו הפיתרון.הוסף תגובה
-
המשך
כיבה 05/10/2013 | 21:15יש לי כאבים בצד שמאל במותן, ובלי אבילק העצירות לא נגמרת. אבילק מעל 20 מ"ג גורם לי לשלוש ויוצא בחלקים, והכאבים ממש חזקים...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיכוי
דר' רונן ברנר 05/10/2013 | 01:43שלום לך. הסיכוי לסרטן המעי הגס נמוך בגיל שלך. מאידך, לאור הסימפטומים מומלץ להיבדק ע"י גסטרואנטרולוג.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים במותן
-
כאבי בטןאוראל 05/10/2013 | 16:31שלום מזה כחודש יש לי כאבי בטן חלשים ולא ממוקמים הולכים וחוזרים פעמים אחדות במשך החודש היה שלשול, הצואה יוצאת בצורה דקה מאוד כמו עיפרון , בנוסף במשך החודש הצואה יצאה פעמיים עם כתמים שחןרים עליה. רציתי לקבל חוות דעת אני בן 25הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אוראל
דר' יחיאל זיו 05/10/2013 | 17:12לפנות לרופא גסטרואנטרולוג לביצוע בדיקות הדמייה של מערכת העיכול ולהתחיל עם קולונוסקופיההוסף תגובה
-
המשך
אוראל 05/10/2013 | 17:07בנוסך הייתי במיון פעמיים בגלל כאבי בטן וגם שם לא נעשתה אבחנה . ערכתי במיון רק בדיקות דם שתן ובדיקה גופנית .הוסף תגובה
-
בדיקות
אוראל 05/10/2013 | 17:06ערכתי בדיקה גופנית אצל הרופא , ספירת דם תפקודי כבד תפקודי לבלב בדיקות שתן בדיקות חיידקים בצואה . לאחר כל הבדיקות האלו עדיין לא נעשתה אבחנה לגביי מצבי , מה אתה מציע ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי בטן - אוראל
דר' יחיאל זיו 05/10/2013 | 16:58פנה לרופא המשפחה לביצוע בדיקה גופנית, בדיקת דם ובדיקת צואה. בהמשך, לפי התוצאות, יוחלט אם יש צורך לטפל או להמשיך בברור אצל רופא גסטרואנטרולוג.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אוראל
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- דיכוי מח העצם
-
בדיקות קשורות
- שקיעת דם
- ביופסיה שד
-
תרופות קשורות
- הידרוקסיאוריאה (הידרוקסיקרבאמיד)
- אימטיניב
-
מונחים קשורים
- אבץ
- אלבומין
פורומים נוספים בתחום
פורוםראומטולוגיה
בפורום ראומטולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר זיו פז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ראומטולוגיהפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםמרפאת מטיילים רמב"ם
בפורום מרפאת מטיילים רמב"ם ניתן להתייעץ עם ד"ר עמי נויברגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מרפאת מטיילים רמב"םפורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםאורטיקריה (סרפדת)
בפורום אורטיקריה (סרפדת) ניתן להתייעץ עם ד"ר רמית מעוז-סגל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטיקריה (סרפדת)