פורום סרטן המעי הגס - עמוד 8

-
בטן נפוחה (לת)
ליאם 14/04/2021 | 19:54שלום רב!! אני לא יודע אם זה הפורום המתאים אבל אנסה בכל זאת,אני מרגיש שיש לי איזה סוג של גידול בבטן כבר הרבה שנים שפשוט לא מזיק אבל הוא מפריע לאסתטיות שלי. כשאני עושה כפיפות בטן ,בזמן המאמץ נראה פס בולט בבטן לאורכו של הבטן והוא קשיח. אני גם מרזה בכל הגוף חוץ מאיזור הבטן שנשארת נפוחה בלי סיבה. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
בדיקת קולונוסקופיה (לת)
א.ל. 12/04/2021 | 11:47אני בן 54, לא מעשן כלל ולא שותה. לפני 11 שנה ביצעתי בדיקת קולוסקופיה באילחוש בבית חולים. משקלי היה אז בסביבות125 ק"ג. הבדיקה יצאה תקינה. כיום אני רוצה לערוך בדיקה נוספת ומשקלי 150 ק"ג. כמו כן עקב הנחירות אני משתמש בשינה במכשיר cpap. רופאים אליהם פניתי טוענים כי עקב המשקל ניתן לערוך לי בדיקת קולונוסקופיה רק בהרדמה כללית. אני מפחד מההליך הזה ומתלבט האם לערוך את הבדיקה באופן וירטואלי. האם קיימת איזה שהיא אפשרות לבצע את הקולונוסקופיה באופן פולשני שלא מצריכה הרדמה כללי. אודה על תשובתך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
שימוש בתוצאות MRI לביופסיה וטיפול בסרטן (לת)
מאיר 08/04/2021 | 09:46מה ההבדל באיכות הבדיקה בין MRI טסלה 3 לטסלה 1.5? האם על סמך 2 הסוגים ניתן לערוך לאחר מכן ביופסיה וטיפול ממוקד בגידול או נגע סרטניהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
יציאות לא תקינות (לת)
טפ 05/04/2021 | 16:11כבר מספר ימים שיש לי יציאות בצבע כתום מאד משונה. לא אכלתי דבר שעלול ליצור את הצבע הזה. זה נראה דמי. האם יכול להיות שזאת בעיה במעי הגס?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
ניתוח לכריתת רקטום (לת)
אור בן דוד 24/03/2021 | 18:53שלום פרופ אבי סובל מסרטן רקטום עשה טיפול כימו קרינתי באסותא שהעלים את הגידול בבדיקת פט סיטי ונצפה רק בביופסיה. הוחלט על מתן כימותרפיה נוספת בניסיון למנוע את הניתוח למשך 4 חודשים. לאחר הטיפול הכימותרפי באזור שהיה הגידול ברקטום נהיה צר מאוד (היווצרות קשה). עשו לו פט סיטי ונראתה קליטה בעוצמה 5. לקחו מהמקומות שלקחו ביופסיות מרובות וכל הביופסיות נקיות מגידול. אך היא הסבירה שיכול להיות שיש גידול בפנים וזה מסוכן.והגידול יכול לשלוח גרורות אם הוא לא ינותח. לגבי הניתוח היא הסבירה שמורידים את כל הרקטום, לאחר מכן סתומה זמנית למשך 3 חודשים ולאחר מכן ניתוח לסגירת סתומה. רציתי לשאול מה דעתך בעניין? ומהם תופעות הלוואי אחרי סגירת הסטומה (היא הסבירה שמורידים את כל הרקטום) תודה רבה פרופסהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
כאבי בטן ודימום (לת)
רווי 17/03/2021 | 15:15שלום.באוגוסט 2017 עשיתי קולונוסקופה (בגיל 50 בדיקה שיגרתית) הבדיקה הייתה תקינה,כתוב בעוד 10 שנים מומלץ לבצע שוב. עשיתי גם גסטרוסקופיה באוגוסט 2018-בדיקה תקינה .(עשיתי בגלל כאב בטן). יש לי כאבים בצד שמאל בטן עליונה הרבה זמן ,עשיתי לפניי 4 חודשיים MRI בטן יצא תקין.(האם ב- mri בטן שעשיתי רואים גם את המעיים? (לא כתבו על המעיים כלום). ביומיים האחרונים יש לי דימום לא רב לדעתי מפי הטבעת (אני בת 53 ללא מחזור),אני מנגבת ויש דימום בנייר, אני בלחץ אטומי !כאבים 3 שנים בטן עליונה צד שמאל -לא מוצאים מה הסיבה . יכול להיות שיש לי סרטן במעי גס/דק? עשיתי את הבדיקה כמעט לפניי 4 שנים(קולונוסקופיה) האם סרטן זה מתקדם מהר? יש לי תור לרופא לגסטרו ,אני רוצה לעשות עוד קולונוסקופיה. פליז תשובה מהירה .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
תוצאות קולונסקופיה (לת)
דודו 16/03/2021 | 10:30בן 72.קיבלתי היום תוצאות בדיקת קולונוסקופיה בה נצפו בקולון השמאלי 2 פוליפים ססיליים שהגדול ביניהם 8 מ"מ ושנכרתו בלולאה קרה. להלן תוצאות הביופסיה: Left colon Fragments of Tubular adenoma. B21-6628/1:אבחנה T67000 T67000 2 בדיקות קולונוסקופיה קודמות מלפני 6 ו-13 שנה לצרכי מעקב היו תקינות. אודה על קבלת הסבר לתוצאות הבדיקה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
בדיקת קולונוסקופיה.
סם 06/01/2021 | 17:11שלום דר', אני חולה סרטן ערמונית גרורתית מטופל מזה שנה וחצי. לפני כחודש ביצעתי בדיקת PET Ga68-PSMA וגם mr. יש לי תור לקולונוסקופיה בהליך שגרתי של כול 5 שנים. שאלה: האם הבדיקה שעשיתי לפני חודש יכלה להראות תאים סרטניים במעי הגס לו היו? הסיבה לשאלה היא כי אולי בדיקת המעי מיותרת עכשיו? אין לי כוח לעבור את ההכנות לבדיקה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
קולווסקופי
בת עם 11/03/2021 | 22:22צריכה לעבור בדיקת קולונוסקופיה,,לא יכולה לקחת את המשלשלים פיקולוקס מרוקן חדש,,אובדת עצות,,האין תחליפים לניקוי המעיים בעיה מאד רצינית כיצד אני פותרת אותה?? תודההוסף תגובה
-
-
צואה מרובה (לת)
א11 28/02/2021 | 12:57אני הולך לשירותים 4 פעמים ביום. למשך חצי שעה עד שעה בכל פעם ולא בגלל עצירות אלא כי זה יוצא בחלקים, לא מצליח להיתאפק הרבה, בבוקר איך שאני קם יש לי לשירותים ושעה אחרי שסיימתי יש עוד הפעם. פי הטבעת נפתח לא עד הסוף מה שמקשה עלי ובנוסף נהיה לי פיסורה. בגוף שלי יש נקודות אדומות מגרדות (לא באיזור המפרקים) והעפעיים שלי תמיד קופצות התנועות מעגליות. כל פעם שהלכתי לרופאים אמרו שאין לי כלום גם בבדיקה צואה וגם בבדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה. לא יודע כבר מה לעשות כשעבדתי לפני הקורונה זה ממש הקשה עלי והמנהלים לא קיבלו את זה שאני נעלם לשירותים להרבה זמן.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
אכילה לפני הקולונסקופיה (לת)
עמי 27/02/2021 | 15:56שלום. מתוכנן לעבור מחר בבוקר קולונוסקופיה , אני בצום נוזלים מהבוקר. כרגע הבנתי שהייתי צריך להמנע מפירות וירקות כ 3 ימים לפני הבדיקה. לצערי אכלתי ארוחה עם תפוחי אדמה, סלט ירקות ותות שדה כ36 שעות לפני הבדיקה. האם להמשיך כרגיל או שמא עליי לדחות את הבדיקה ? אודה לעזרה דחופה ! תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
דיכוי מח העצם
-
בדיקות קשורות
-
שקיעת דם
-
ארסן בשתן
-
תרופות קשורות
-
זרבקסה (ספטולוזאן/טזובקטם)
-
בלאומיצין PFI
-
מונחים קשורים
-
אי-התמצאות
-
אונקוגן

פורומים נוספים בתחום
פורוםראומטולוגיה
בפורום ראומטולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר זיו פז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ראומטולוגיהפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםמרפאת מטיילים רמב"ם
בפורום מרפאת מטיילים רמב"ם ניתן להתייעץ עם ד"ר עמי נויברגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מרפאת מטיילים רמב"םפורוםגסטרו ומחלות כבד
בפורום גסטרו ומחלות כבד ניתן להתייעץ עם ד"ר שי מטלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גסטרו ומחלות כבדפורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלב