פורום מכשירי שמיעה - עמוד 37
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים
-
טינטון
אבי 29/06/2012 | 21:49מה הסיבות ? מה כדאי לעשות ? האם אפשר לסלק את הבעיה ? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טנטון
דר' טליה מרק - מכון אופקים 02/07/2012 | 23:54היי אבי, הטינטון לרוב קשור להפרעה כלשהי בשמיעה, ולו גם קלה, ולמתח. הוא למעשה לא מחלה בפני עצמה אלא תגובה של המוח למצבי סטרס וליקוי שמיעה. הטיפול מתמקד קודם כל בגורמים ולכן יש צורך בברור מצב השמיעה ובריאות כללית וטיפול בכל בעיה שיש. המוח יודע לסנן את הטינטון ביעילות ואם זה לא קורה ספונטנית אפשר "ללמוד" את הנושא ובכך להגיע למצב שבו המוח מסנן ביתר יעילות את הטינטון והאדם נרגע. בברכה ד"ר טלי מרק
-
-
-
תשובת מומחה מכשיר שמיעה לקשיש
דר' טליה מרק - מכון אופקים 18/06/2012 | 23:59שלום רותי יש כמה נקודות חשובות בנושא התאמת מכשירי שמיעה לקשישים עם בעיה בתנועה. אם הכוונה למוטוריקה של הידיים חשוב שהמכשיר יהיה בגודל שהקשיש יכול לראות ולמשש ושיש לו אפשרות הכנסה לאוזן. חשוב שהוא יכול להחליף לו בטריות לבד, ושהוא יודע איך לאכסן, לפתוח לסגור וכל הפעולות הללו שדורשות מוטוריקה עדינה וזיכרון. אם הקשיש לא מסוגל, צריך שמישהו יעשה את זה בשבילם - גם ההכנסה בבוקר וגם ההוצאה בערב ושידעו לתפעל עבורם את המכשיר. גם מבחינת הזיכרון חשוב לסייע להם שיזכרו את ההוראות וסדר ההפעלה ושלא יאבדו את המכשיר. ויותר מהכל צריך לזכור שגם קושי ומגבלה לא מצריכים את הענשת הקשיש בחוסר שמיעה וניתוק. בברכה ד"ר טלי מרק
-
-
לאחר התנסות כואבת עם מכון שמיעה
נתן 09/04/2012 | 21:30שלום, סבתי בת ה-80 סובלת משמיעה ירודה. לפני שנתיים רכשנו לה מכשיר שמיעה במכון שמצאנו בעיתון, המחיר היה מאוד נוח והחלטנו לרכוש את המכשיר. במשך שנתיים, המכשיר התקלקל 3 פעמים ועוד פעמיים נסעתי עם הסבתא כי היא לא הרגישה נוח עם המכשיר. היום המכשיר נשבר לאחר שהסבתא דרכה עליו בטעות. כעט יש צורך לעבור מחדש את כל הליך בדיקת השמיעה והרכישה. היות והמכשיר נרכש לפני שנתיים ,אין זכאות להחזר על פי החוק החדש משנת 2011 ולכן ההחזר היחיד יהיה בגובה 3600 מסך עלות המכשיר (הסבתא חברת קופ"ח מכבי). מצד אחד מחירי המכשירים מאוד גבוהים ומצד שני קיים החשש לפגוש "חאפרים " בפעם השנייה . האם תוכלו להמליץ על מכון שמיעה מהימן שגובה מחירים לכל כיס. הסבתא מתגוררת בלוד תודה מראש על התגובהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מכשיר שמיעה לחברי מכבי
דר' טליה מרק - מכון אופקים 10/06/2012 | 22:07שלום רב הסתגלות למכשיר שמיעה בגיל מאוד מתקדם היא לא קלה. התהליך דורש סבלנות רבה ולעיתים גם מספר כיוונים. לקופת חולים מכבי יש הסכמים עם חברות שונות וכתוצאה מכך יש הנחות גדולות במחיר המכשירים רק מעצם היותה של הסבתא חברה במכבי. את רמת הזכאות המדוייקת כדאי לבדוק במקום בו יש הסכמים עם מכבי כי הם יכולים לראות במחשב המחובר לקופה את הזכאות האישית שלה. כמו כן אפשר תמיד לבקש הקלה או התחשבות משום שמדובר כנראה בתקלה בלתי ניתנת לתיקון של המכשיר, ולפעמים הקופה משתתפת לפנים משורת הדין בסכום נוסף. בהצלחה ד"ר טלי מרק
-
-
האם יש קשר בין סחרחורות וירידה בשמיעה??
NATALI 01/06/2012 | 12:00שלום רב (ביקשת שאכתוב את השאלה כאן) ביצעתי היום בדיקת שמיעה במכון הדים בי-ם ולהלן תשובת הבדיקה- RT SLIGHT TO MIND S/N H.L ושאלתי היא כזו האם יש קשר לסחרחורות האיומות שתקפו אותי לאחרונה?? והאם יש קשר לכך שאני עובדת במקום עבודה עם אוזניה ואם כן האם אני יכולה לדרוש תפקיד אחר במקום עבודתי עקב הממצא?? בתודה מראשפתח בחלון חדש-
בבקשה והרבה בריאות :)
04/06/2012 | 12:27 -
תודה רבה על תגובתך המהירה
natali 03/06/2012 | 10:18בהצלחה באתר,ושוב תודה רבה! -
תשובת מומחה ברור סחרחורת
דר' טליה מרק - מכון אופקים 02/06/2012 | 20:33שבוע טוב :) אני עוד חדשה באתר אז... מנסה שוב לראות אם מופיע השם שלי כמו שצריך על ההודעה. סליחה מראש על הכפילות :) לפי מה שאת מתארת יש ירידת שמיעה קלה שהיא לא סימטרית, כלומר רק צד אחד. בהחלט יתכן קשר להפרעה באוזן הפנימית (שגם עוסקת בשמיעה וגם בשמירה על שווי משקל). לכן : א. יתכן קשר לסחרחורת, ב. כנראה לא קשור לאוזניה אבל קשה לי לדעת כי לא ידוע לי מה עוצמת החשיפה לרעש ומשך החשיפה. ג. גשי לרופא אא"ג עם הבדיקה לקבלת יעוץ והפנייה לבדיקות נוספות לפי המצב. בברכה ושבוע טוב ד"ר טלי מרק -
ברור סחרחורת
02/06/2012 | 20:25שבוע טוב :) לפי מה שאת מתארת יש ירידת שמיעה קלה שהיא לא סימטרית, כלומר רק צד אחד. בהחלט יתכן קשר להפרעה באוזן הפנימית (שגם עוסקת בשמיעה וגם בשמירה על שווי משקל). לכן : א. יתכן קשר לסחרחורת, ב. כנראה לא קשור לאוזניה אבל קשה לי לדעת כי לא ידוע לי מה עוצמת החשיפה לרעש ומשך החשיפה. ג. גשי לרופא אא"ג עם הבדיקה לקבלת יעוץ והפנייה לבדיקות נוספות לפי המצב. בברכה ושבוע טוב ד"ר טלי מרק
-
-
טלפונים לכבדי שמיעה
ענר 30/05/2012 | 13:06שלום ד"ר טליה מרק, סבתי בת 93 וכבר בקושי שומעת וגם לא כ"כ מסתגלת למכשיר השמיעה שלה. האם יש טלפון שיכול להתאים לה שאת יכולה להמליץ עליו? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ציוד עזר
דר' טליה מרק - מכון אופקים 31/05/2012 | 23:30שלום רב ישנם טלפונים בעלי הגברה, חברות שונות מייבאות אותן וצריך לבדוק בקופת החולים שלכם עם מי יש לה הסדר לגבי החזרים והנחות בנושא. בברכה ד"ר טלי מרק
-
-
בעיית שמיעה למרות בדיקת שמיעה תקינה...
גר 28/05/2012 | 12:15מזה זמן הרגשתי שאני לא שומע כמו שהייתי רוצה. לכן הלכתי לבדיקה במרכז השמיעה של קופ"ח מכבי בחיפה. תוצאות הבדיקה הראו שהשמיעה שלי היא בגדר הנורמה ואף טיפה יותר. למרות זאת אני מתקשה לשמוע כשמדברים אלי ובמיוחד כשיש רעש כמו ברכב למשל. התחלתי לחשוב שיש לי בעיה מיקוד השמיעה כשיש שני מקורות שמע או שיש לי סתימה באחת האוזניים או שניהם. הייתי אצל רופא אוזניים ואין סתימה באוזן. מה הבעיה יכולה להיות ומה ניתן לעשות. מודה לכם מראש תודהפתח בחלון חדש-
אז מה יש לי בכל זאת...
גר 30/05/2012 | 00:35והאם יש מה לעשות...זה די סיוט! -
תשובת מומחה מקווה שהיא נחמדה אליך.....
דר' טליה מרק - מכון אופקים 30/05/2012 | 00:25ועדיין זה לא הופך אותך ללקוי שמיעה ... ! -
דר טליה מרק את יודעת כמה פעמים ביום אני מבקש מבת הזוג שלי...
גר 28/05/2012 | 22:20שתחזור על המשפט האחרון שהיא אמרה? -
תשובת מומחה בדיקת שמיעה
דר' טליה מרק - מכון אופקים 28/05/2012 | 21:13שלום גר, התלונות שלך מאפיינות מצבים שבהם כל אדם שומע "פחות טוב" וזה לגמרי נורמלי. העולם המודרני עם השימוש במכשירים המעבירים את הכל "אלחוטית" גורם לאנשים רבים, ביניהם כנראה גם אתה, לחוש שהשמיעה לא מספיק מושלמת, כי היא לא מתנהגת "אלחוטית" אלא בהתאם לתנאי הסביבה. הן האקוסטיקה המקומית, הן מקורות הרעש וההדהוד מהקירות וכו'. אז אפשר לנשום עמוק ולהרגע ולדעת שאתה בנורמה, ושהמבנה האנושי הוא נפלא אבל לא מושלם .... בברכה ד"ר טליה מרק
-
-
עזרו להחליט!
מאיה 29/05/2012 | 14:11סבתא שלי, בת 80, עם ירידה בשמיעה קיבלה הפניה למכשיר שמיעה ל-2 אוזניים. עשינו "סיבוב" בין המכונים השונים שעובדים עם הקופה וקיבלנו מספר הצעות. בכל מכון המליצו על יצרן שונה וגם המחירים שונים בין המכונים. רצינו לקבל חוות דעת האם יש הבדל מהותי כלשהו בין המכשירים הבאים: Beltone, true 6/9, Unitron, Moxi 12, Starkey X 70/90 נשמח לקבל חוות דעת! תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מכשירי שמיעה
דר' טליה מרק - מכון אופקים 30/05/2012 | 00:27בגילה התחכום הטכנולוגי הוא פחות חשוב ובעיקר חשוב היכולת להסתגל למכשירים, וכמובן העלות של המכשירים היא בעלת חשיבות. בסופו של דבר כשהתקציב ברור, ההחלטה צריכה להתבסס על מידת הנעימות של הצליל באוזניים שלה ואין בעיה להקשיב למכשירים ואז להחליט. בברכה ד"ר טלי מרק
-
-
מכשיר שמיעה
רן 28/05/2012 | 16:48אמא שלי צריכה מכשיר שמיעה.. האם אתם עובדים עם הקופות?<פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מכשיר שמיעה
דר' טליה מרק - מכון אופקים 28/05/2012 | 21:16שלום רב כן בהחלט, עם כל הקופות. בברכה ד"ר טליה מרק
-
-
בדיקת שמיעה
ירון 30/04/2012 | 08:14ימין:5 S.R.T שמאל:5-10 DISCR%:100%:ימין. DISCR%:96% :שמאל. D.B:40 :ימין. D.B:45 :שמאל. מיסוך:50+ TOLER:mcl:ימין. TOLER:mcl:שמאל. מיסוך:5n אשמח מאוד לדעת מה מפרט כל בדיקה והאם הבדיקה יצאה תקינה/נורמלית בחתך גילאים שלי? האם יש צורך שאפנה לרופא אף אוזן גרון?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בדיקת שמיעה
דר' טליה מרק - מכון אופקים 27/05/2012 | 13:47שלום ירון עד כמה שניתן לדעת על פי הנתונים ששלחת, השמיעה שלך כנראה בנורמה. כדי לדעת יותר צריך לראות את כל העקומה. בברכה וחג שמח ד"ר טליה מרק.
-
-
ירידה מתמשכת בשמיעה (לת)
מלי 24/02/2012 | 08:56שלום אני בת 53 מזה 10 שנים נעזרת במכשיר שמיעה,תחילה באחד מזה שנה בשניים .כל בדיקת שמיעה מראה ירידה . שאלתי לאן עלי לפנות על מנת לבדוק ?רופא א.א.ג או שיש מומחה ארצי . עבודתי מלווה בשיח מול אנשים ואני מוצאת את עצמי ללא מענהפתח בחלון חדש
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים