פורום מכשירי שמיעה - עמוד 40
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים
-
כניסה למים לאחר ניתוח כפתורים
דנה 25/08/2010 | 16:27ביתי בת ה-7 עברה ניתוח כפתורים לפני כ-חצי שנה. מבדיקה אצל הרופא הכפתורים טרם נפלו. מה עושים בקיץ? איך מונעים מהילדה את הפעילות העיקרית בקיץ(בריכה)?האם יש פתרונות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כניסה למים לאחר ניתוח כפתורים
גב' ענת כוכבא 25/08/2010 | 20:22לדנה שלום! חדירת מיים לאוזן עם כפתור עלולה לגרום לזיהום באוזן, לכן וודאי קיבלתם הנחיות מהרופא, כי אסור להרטיב את האוזן, גם אם מדובר בברכה, ים או מקלחת. הפתרון היעיל ביותר הינם אטמי אוזניים אישיים, הנבנים לפי מבנה האוזן האינדיבידואלית של כל אחד. אמנם , כפי שכתבת, חלפה כבר חצי שנה מאז הניתוח, אך אם בכוונתו של הרופא המנתח להשאיר את הכפתורים לאורך זמן, אני ממליצה לכם לפנות דרך קופת החולים למכון אודיולוגי, העובד איתה בהסכם ולהזמין אטמים אישיים נגד מיים . מכתב מרופא א.א.ג., המאשר צורך באטמים עקב הכפתורים מעניק ברב המיקרים הנחה משמעותית בעלות האטמים. בברכה
-
-
האם מכשיר שמיעה מזיק?
יפעת 08/08/2010 | 11:07שלום רב, אני זקוקה למכשיר בגלל פגיעה עצבית על רקע גנטי. אני מנסה כבר חודשיים מכשיר מסויים, והרעשים של מכוניות דלתות נטרקות,צילצולי טלפון מאד חזקים ומטרידים. אם מנמיכים את עוצמת המכשיר- אז זה לא עוזר בכלל לשמוע אנשים. אז הבנתי שצריך להתרגל. שאלתי היא- האם הרעשים החזקים שאני שומעת לא פוגעים בשמיעתי? הרי ידוע שרעש הוא דבר מזיק. כלומר המעט שאני שומעת ללא מכשיר-יכול להינזק עוד יותר? ואם כך- אז אולי עדיף בלי? תודה מראש.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה האם מכשיר שמיעה מזיק?
גב' ענת כוכבא 08/08/2010 | 12:02ליפעת שלום! גם במצב של ירידה בשמיעה ניתן להפגע מעוצמות חזקות. יצרני מכשירי שמיעה מזהירים בצורה מפורשת בפני חשיפה לעוצמות חזקות בעת הרכבת מכשירי השמיעה. ניתן למנוע נזק עתידי נוסף כתוצאה מחשיפה לרעש ע"י הגבלת העוצמה המקסימלית, שמכשיר השמיעה יעביר לאוזנו של המשתמש. הדבר נעשה ע"י קלינאי התקשורת בעת תכנות המכשירים. לגבי הרגישות לעוצמות חזקות . ידוע, כי אדם עם לקות שמיעה על רקע עיצבי סובל משתי תופעות:מצד אחד אינו יכול לשמוע קולות, בעלי עוצמה חלשה ומצד שני קולות, בעלי עוצמה חזקה מתקבלים ע"י מערכת השמיעה שלו כחזקים יותר ובלתי נסבלים. הפתרון הישן הינה הנמכה כללית של העוצמה, אך ישנו פתרון איכותי ויעיל הרבה יותר. קיים מנגנון הנקרא AntiShock,אשר מצמצם עוצמת קולות פתאומיים וחזקים כמו טריקת דלת, כלים במטבח וכד' מבלי לפגוע בעוצמה ומובנות צלילים רצויים כמו דיבור. כדאי לך להתעניין במכשירים בעלי יכולת זו. מקווה שעזרתי. בברכה
-
-
שימוש מזדמן במכשיר שמיעה
ערן 05/08/2010 | 09:28שלום אני בן 40 ויש לי ירידת שמיעה בשתי האוזניים. הירידה אינה מפריעה לי בחיי היום יום אולם בהרצאות ומקומות רועשים זה אכן מקשה מאוד. שאלתי האם ניתן לעשות מכשיר שמיעה אולם לעשות בו שימוש אך ורק לאירועים מסויימים ולא באופן קבוע. כמו כן האם ישנה תקופת הסתגלות שצריך לעבור. תודה מראשפתח בחלון חדש-
שימוש מזדמן במכשירי שמיעה
חגית שגיא 05/08/2010 | 11:37ערן שלום, מכשירי שמיעה אכן דורשים תקופת הסתגלות. במהלך תקופת ההסתגלות צריך להרכיב את המכשיר כמה שיותר - כל שעות היום - אמנם אתה חש כי הירידה אינה מצריכה הרכבת מכשיר בכל שעות היום, אך אם תעשה כך לא תסתגל למכשיר. חשוב לזכור כי הירידה קיימת כל הזמן, אמנם היא לא מפריעה מספיק ברוב המצבים אך היא קיימת ולכן כדאי להרכיב את המכשיר כמה שיותר על מנת לחזק את השמיעה בכל המצבים בברכה
-
-
שדרוג מכשיר שמיעה
שי 22/07/2010 | 11:33שלום. אני מרכיב מכשירים בשתי האזניים עם ליקוי קל, וחמור בתדרים מסוימים. המכשירים דיגיטאליים מ 2007. הוצע לי לשדרג למכשירם משוכללים ויקרים הכוללים תקשורת BLUETOOTH ותקשורת ביןן שני המכשירים וטכנולוגיה חדישה של מכשיר לומד סביבה. האם זה כדאי? האם יש הבדלים משמעותיים באיכות מכשירים אלו בין החברות השונות? האם יש ביניהן הבדלי מחיר משמעותיים?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שדרוג מכשירי שמיעה
גב' ענת כוכבא 24/07/2010 | 23:51לשי שלום! שלוש שנים בשינויים טכנולוגיים בתעשיית מכשירי השמיעה הן זמן רב, לכן תוכל בעזרת השדרוג להגיע לאיכות ונוחות שמיעה משמעותית טובה יותר . היום המכשירים מדויקים יותר בהשוואה לאלו, שיצאו לשוק לפני שלוש שנים. מכשירים בעלי תכונות כמו תקשורת ביניהם ובין אביזרים תומכי תקשורת BLUETOOTH מקלים על תקשורת יומיומית. אפשרות של למידה מיידית של העדפתך השמיעתית במצב, בו אתה נמצא הינה מצויצנת , כי אין באפשרותנו לדמות את סביבתך היומיומית בקליניקה . לכן אם למכשירים, שהוצעו לך יש תכונה של למידה מיידית (תכנות מחדש של תכונות המכשיר ע"י לחיצה על כפתור בשלט) - לך על זה. מחירי מכשירי השמיעה, בעלי תכונות מקבילות הינם דומים מאוד. הפערים נובעים מהבדלים בטכנולוגיה של מכשירים שונים. לכן אם אתה עושה השוואה בין חברות שונות, תקפיד להשוות מכשירים, ששייכים לאותה קטיגוריה והם בעלי יכולות מקבילות. בברכה
-
-
מחפשת פתרון
יעל 17/07/2010 | 17:06אחרי התחמקויות רבות החלטתי לנסות מכשיר שמיעה אבל העולם הזה כל כך גדול ומלא במידע-איך מתחילים? אומרים לקבוע עם קלינאי תקשורת ליעוץ אבל הם בעלי אינטרסים היות והם מייצגים חברה מסויימת כך שהם לא אובייקטיבים תפקידם בשורה האחרונה לשווק ואיני סומכת עליהם. האם ישנם קלינאי תקשורת ששייכים לגופים לא משווקים כמו אולי כללית/מכבי?? האם יש המלצה על מכון/מכשיר מסויים??פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מחפשת פיתרון
גב' חגית שגיא 17/07/2010 | 23:42יעל שלום, כל הגורמים המתאימים מכשירי שמיעה קשורים לחברת מכשירים מסויימת או ליבואנים של חברת מכשירים מסויימת. על מנת לקבל מידע נטול פניות לחלוטין עלייך למצוא מקום המחזיק מידע על כל מכשירי השמיעה הקיימים, מבין בתכונות שלהם בתכנות שלהם ויכול גם לתת לך להתנסות. איננו נוהגים להמליץ על מכונים או מקומות להתאמת מכשיר וכן, אינני מכירה מקום אשר עובד מול כל חברות מכשירי השמיעה באשר הם. אם תשוטטי מעט באינטרנט תגלי כי קיימים הרבה מאוד חברות ודגמים של מכשירי שמיעה ולכן ההשוואה בין כל מכשירי השמיעה על מנת למצוא את המתאים ביותר איננה אפשרית. אך היא גם איננה נחוצה. קיימים כיום מכשירי שמיעה משוכללים ומתקדמים מאוד ומאפשרים התאמה מדוייקת של המכשיר אל השמיעה והצרכים של האדם המרכיב אותם. מה שעלייך לעשות הוא לחפש מקום בו הגורם האנושי שמעניק לך את השירות הוא כזה שאת מרגישה שאת יכולה לסמוך עליו, מקצועי ומברר איתך את כל צרייך בנוסף למידע הרפואי הכללי ובכך מתאים לך את מכשיר השמיעה אלייך ואל צרכייך השמיעתיים. כמובן שחשוב שהגורם הזה יהיה קלינאי תקשורת מוסמך המתמחה בשיקום שמיעה (ניתן לבקש לראות תעודה במידה ואינך בטוחה) ותמיד כדאי לזכור שאם כל התהליך נראה לך טוב ומקצועי אך את עדיין חוששת שהמכשיר לא יתאים - יש לך חודש התנסות ובסופו אם את לא מרוצה תמיד יש לך אפשרות להחזיר את המכשיר. מקווה שעזרתי חגית
-
-
המלצה על מכשיר שמיעה
ראובן 22/06/2010 | 12:55אשמח להמלצה על מכשיר FM עבור ילד בן שלוש וחצי ? האם כדאי להשתמש בשני מקלטים ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה המלצה ל- FM
גב' חגית שגיא 27/06/2010 | 11:13ראובן שלום, אנו לא נוהגים להמליץ בפורומים על חברות מסויימות ודגמים מסויימים של מכשירי שמיעה או מערכות FM לצורך העניין. קשה גם לתת המלצה למערכת FM מבלי להכיר את הילד את השמיעה שלו ואת הסביבה הלימודית שלו. האם הילד מטופל על ידי מסגרת כלשהי - מיח"א AV שמע קולינו וכד' - אם כן תוכל להיעזר בהם מכיוון שהם מכירים את ילדך ואת ההתנהגות השמיעתית שלו והסביבות השמיעתיות בהן נמצא בברכה
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים