פורום אנדוקרינולוגיה
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
תת פעילות בלוטת התריס (לת)
שמוליק 07/02/2024 | 20:33שלום רב, מזה כ-6 שנים שהפסקתי בהמלצת אנדוקרינולוג נטילה של סינטרויד. במשך כול הזמן הזה חוויתי שינויים תכופים במצבי הרוח, שינה שמרגישה לא איכותית, חרדות וקושי להתמודד עם רגשות כמו כעס, פחד ותחושות של חולשה כללית, קושי להתרכז לאורך זמן- כלל הסימפטומים האלו באו והלכו לעיתים התחזקו ולעיתים ירדו... בדיקות המעקב של הבלוטה הראו לאורך השנים תנודתיות של ה-TSH פעם למעלה ופעם למטה בטווח של בין 5-8. בשבועיים האחרונים החלו לי הפרעות בשינה, תחושות של לחץ בלסת עם טינטון באוזן אחת, תחושת קור ותחושה שהבטן והחזה תפוסים וקושי לנשום בצורה מלאה ונקיה. תחושות אלו ליוו אותי גם בעבר מעת לעת בתקופת של לחץ, אך חלפו יחסית מהר אבל במקרה הנוכחי הן נשארות זמן ממושך יותר ומקשות על התפקוד. בבדיקה האחרונה הTSH היה על 4, כאשר הערכים של T4 וT3 תקינים. אני תוהה האם יש קשר בין התחושות שלי לתת הפעילות של בלוטת התריס והאם כדאי לבחון אנדוקרינית את התחושות ואולי להתחיל טיפול תרופתי שיוכל לסייע בעניין? ההרגשה שלי היא לאורך השנים הייתה שהבלוטה לעיתים מתאזנת ולעיתים יוצאת משליטה וכך גם התחושות שלי משתנות בהתאם, מה כדאי לעשות?פתח בחלון חדש -
כאבים בפלג גוף עליון (לת)
ורד 07/02/2024 | 13:20יכול להיות שהכאבי תופת שאני חשה מאז החלפת החומר הלא פעיל, קשורים לזה? או שזה רק במקרה?פתח בחלון חדש -
Pth גבוה (לת)
גולדי 07/02/2024 | 11:26שלום וברכה , מטופלת במרק פטיזול חצי כדור ביום בלוטת התריס מאוזנת אך pth הגיעה ל160 . המגנזיום בשתן יורד למרות שלקחתי 7 חודשים 2 כדורים ליום רמתו בשתן 13 כולל ירידה במחסני ברזל ויטמין די 10 . מה עושים לגבי הpth אין אנדיקרונולוגים עד החודש החמישי? זה מסוכן ? אפשר להשאיר עד עוד 5 חודשים ? רופא המשפחה לא מבין בתחום ? אשמח לתשובהפתח בחלון חדש -
סכנות טיפול ביוד לפעילות יתר בבלוטת התריס (לת)
מישל 07/02/2024 | 08:42בוקר טוב , אני אמורה לעבור טיפול ביוד עוד שבוע לפעילות יצר בבלוטה . אני כבר בתהליך דיאטה ללא יוד . האם יש סכנה לעשות טיפולי בוטוקס לאחר חצי שנה בטיפול ביוד ? הבנתי מפציינטית שאי אפשר לעשות יותר הזרקות לאחר טיפול ביוד .פתח בחלון חדש -
איסוף שתן לקורטיזול
לילי 06/02/2024 | 16:24היי, לאור קורטיזול גבוה בדם בוצעה בדיקת איסוף שתן, במהלכה קבלתי מחזור. האם ישפיע על תוצאות הבדיקה.? האם לבצע שוב.?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה UFC
ד"ר נירית אבירן 07/02/2024 | 07:54לא ישפיע
-
-
אוזמפיק
לביא אלסברג 06/02/2024 | 12:31שכחתי-מכל מיני סיבות לקחת אוזמפיק של 1 גרם כשבועיים וחצי מהפעם האחרונה.האם אפשר להזריק עכשיו או לבקש מהרופאה מזרק מופחת של חצי למשל? תודה רבה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אוזמפיק
ד"ר נירית אבירן 07/02/2024 | 07:53סביר שאפשר אבל זה מאד אישי, אפשר להזריק פחות מהמזרק הקיים
-
-
איזון הורמונלי
לי 03/02/2024 | 18:54היי אני בת 32 אובחנתי בגיל 18 עם שחלות פוליציסטיות. הצלחתי לאזן את התסמינים באמצעות תזונה וטיפולים טבעיים. דבר אחד שאני לא מצליחה לאזן זה שיעור יתר בפנים. האם בתחום האנדוקרינולוגיה קיים פתרון לכך? האם יש בדיקות שעליי לעשות? תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה PCOS
ד"ר נירית אבירן 04/02/2024 | 10:09גלולות
-
-
סינומל בהריון
Vnos 03/02/2024 | 11:55בת 46. יש לי תת פעילות מסוג אשימוטו עם קישריות. נמצאת בטיפולי פוריות. מאוזנת עם סינתרואיד בלבד. תמיד יוצאת מאיזון בהריון האם כדאי לחזור לסינומל (t3)? הפסקתי סינמול שלקחתי שנה, לפני כ4 שנים כי נאמר לי שאסור בהריון, האם אכן אסור סינומל בהריון? רופאה הציעה לי גם סטרואידים מהחזרת העובר (פרנדיזון 10)בגלל הנוגדנים נגד הבלוטה, אך חוששת לקחת כי היתה לי סכרת הריון גבולית .פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה צינומל בהריון
ד"ר נירית אבירן 03/02/2024 | 15:47מותר צינומל בהריון אך מומלץ לנסות להתאזן עם לבוטירוקסין /סינטרואיד, בהריון נדרשתצ בדכ העלאה של המינון בהתאם לבדיקות הדם
-
-
קביעת מינון יוטירוקס.
חנה 31/01/2024 | 20:52שלום יש לי שאלה "טכנית" - אני בהריון, ובעקבות 2 תוצאות בדיקת דם של tsh פעם אחת תוצאה עם ערכים נמוכים מהנורמה ופעם שניה ,לאחר כחודש, תוצאה של ערכים גבוהים מהנורמה נתנה לי הרופאת נשים מרשם ליוטקרוס והפנת אותי לאנדוקרינולוג. קבעתי תור ראשון לרופא באופן טלפוני. האם זה בסדר? או שיש צורך בהגעה פיזית בפעם הראשונה? ( כלומר האם נעשית בבדיקה גופנית כלשהי בתור הראשון?) תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תור לאנדוקרינולוג
ד"ר נירית אבירן 01/02/2024 | 12:41לא חובה אם הרופא מאפשר זאת
-
-
קורטיזול בדם
נועם 31/01/2024 | 14:09היי, בת 29, עם שחלות פוליציסטיות (כולל שיעור יתר, קושי בביוצים כמעט לא מקבלת מחזור) והיפותירואידיזם, מטופלת ומאוזנת.. מטופלת IVF בשאיבה התגלו לחצי דם גבוהים והותחל טיפול ובירור מקיף.. קורטיזול בדם 837 ננו מו״ל לליטר.. הבנתי שגבוה.. האם יש סיבה לחשוד בקושינג.? האם זהו ערך מטריד.? אשמח לתשובתך.. כמובן שאשלים בירורפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קורטיזול גבוה
ד"ר נירית אבירן 01/02/2024 | 12:40לצערי אין לי תשובה יש להשלים בירור
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים