פורום אנדוקרינולוגיה - עמוד 3
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
פענוח אולטרסאונד בלוטת התריס
מירה 17/01/2024 | 15:08שלום רב, האם יש צורך להמשיך בבירור? דואגת. להלן ממצאי האולטרסאונד: אונה ימנית : בגודל 3.5 * 1.5* 1.8 ס"מ. בגודל תקין, עם מרקם בלתי אחיד. *הודגמומספר קשריות סולידיות היפואקוגניות, הגדולה בקוטר כ0.5- ס"מ, עם זרימת דם תקינה- -2TR אונהשמאלית : בגודל 3.3 * 1.1* 1.3 ס"מ. בגודל תקין, עם מרקם אחיד. -ללאעדות לקשריות . איסטמוס- בעובי תקין. בלוטות רוק – תת לסתיות ופרוטיס בגודל ומרקם תקינים דו"צ. קשריות לימפה - לא הודגמו קשריות מוגדלות פתולוגיות בצוואר דו"צ. *בסריקההנוכחית- אין עדות סונוגרפית להגדלת בלוטת הפרא-טירואיד דו"צ. לסיכום: - כמתואר בגוף הפענוח. בת 60 בריאה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה US
ד"ר נירית אבירן 17/01/2024 | 23:14אין סיבה לדאגה, נדרש מעקב בלבד
-
-
הזעת מוגברת
captain 13/01/2024 | 21:11שלום, אני בן 48. לפני כחודשיים הופיעה לי תופעה מוזרה - הזעה מוגברת בעיקר בכפות רגליים. עשיתי בירור די מקיף שכלל אקו לב, בדיקות דם לשלילת ווירוסים, איסוף שתן, בדיקות בלוטת התריס. אנדוקרינולוג בקופה לא מצא שום סטייה בדיקות. אולי כדאי בכל זאת לבקש בירור אנדוקרינולוגי מעמיק?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הזעה בכפות רגליים
ד"ר נירית אבירן 14/01/2024 | 08:34לא נשמע שיש צורך
-
-
רמת ויטמין d נמוכה 59.0 וגם אוסטאופורוזיס,מקבלת כדור פוסלן פעם בשבוע.
תמי 13/01/2024 | 11:53שלום, בת 78 לוקחת מספר שנים ויטמין d,ובחודשים האחרונים בהוראת האנדוקרינולוגית אני לוקחת 2000 יחידות כל יום ובשישי שבת אני לוקחת 3000 יחידות ופוסלן פעם בשבוע. מה עלי לעשות כדי לעלות את רמת הויטמין. תודה על ההתייחסות. תמיפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ויטמין די
ד"ר נירית אבירן 13/01/2024 | 19:55להעלות את מינון הויטמין די לפי הנחיות הרופא שלך ולנסות תכשירים שונים רצוי טיפות
-
-
יוטירקס החדש
יאסמין 11/01/2024 | 20:58הי תמיד לקחתי יוטרקס במינון 50 ולפני 4 ימים שינו את היוטרקס לחדש עם החלפת החומר הלא פעיל אני לוקחת מהחדש מזה 4 ימים ומאז יש לי כאבי ראש עזים ועליה קטנה בלחץ הדם האם הדבר קשור לכדור החדש .יש לציין שאני בריאה טאין לי לחץ דםפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה יוטירוקס חדש
ד"ר נירית אבירן 12/01/2024 | 20:39לא סביר, עלייך לפנות לרופא שלך
-
-
Graves disease
H.o 09/01/2024 | 20:27שלום.בת שלי חיילת בת 19,חודש לאחר Covid 19 אובחנה עם מחלת Graves( מיפוי מתאים לגרייבס).מעבדה tsh 0.01 ft4 38.8 ft3 13.9. מומלץ טיפול ביוד רדיואקטיבי.בנתיים מקבלת90mg Deralin ביום,דפקים עדיין מעל110.אנחנו דואגים מאוד,הטיפול יקח זמן...אולי טיפול ביוד זה לא החלטה נכונה,אולי צריך להתחיל Mercaptizol.תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מחלת גרייבס
ד"ר נירית אבירן 09/01/2024 | 22:08כדאי להגיע לאנדוקרינולוג לשקול זה מול זה
-
-
TSH בשבוע 5 להיריון
שירה 09/01/2024 | 19:23אני בשבוע 5 + 3 בשבוע שעבר עשיתי בדיקות דם ולראשונה בחיי יצא לי TSH גבוה (5). אבל ה FREE THYROXIN היה תקין (12) רופאת המשפחה שלי אמרה לי שזה מוזר שפתאום קפץ כי עשיתי בדיקות דם ממש שלושה חודשים לפני שהכל היה תקין (ושוב, מעולם לא היו לי בעיות בבלוטת התריס). היא המליצה לי לעשות בדיקה נוספת. בזמן הזה מתוך לחץ בדקתי חוות דעת נוספת ורופאה אחרת אמרה לי שהיא לא הייתה מחכה לבדיקה ורשמה לי כדור לאיזון. לקחתי כדור אחד אתמול והיום עשיתי בדיקת דם נוספת שיצאה תקינה (3.04) האם זה נורא שלקחתי פעם אחת את הכדור וכרגע אפסיק לקחת אותו עד שאתייעץ עם רופא הנשים שלי? אני לא רוצה לקחת סתם כדורים. מצד שני מפחדת שאם כבר התחלתי לקחת אתמול, יש סכנה בהפסקה. (לקחתי רק כדור אחד)פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה TSH בהריון
ד"ר נירית אבירן 09/01/2024 | 22:07לא יקרה כלום אך מומלץ להגיע בהקדם לרופא נשים
-
-
בלוטת התריס
מאיה 09/01/2024 | 08:21שלום, אני בת 37, לוקחת יוטירוקס לתת פעילות כבר שנים (17שנה בערך), במינון 950 לשבוע, לאחרונה התחלתי לרדת במשל ודופק מהיר אז עדיתי בדיקת דם והתחיל יתר פעילות, tsh - 0495, t3-4.1, t4-20.2, והתחיל להיות לי אי נעימות באזור הבלוטה לפעמים כמו דקירה ולפעמים כמו מחנק זה בא והולך, האם נורמלי שיש פתאום יתר פעילות? האם הכאבים זה משהו שיכול להיות מסוכן? אשמח לעזרה ותשובה, תודה מראש.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה TSH נמוך
ד"ר נירית אבירן 09/01/2024 | 22:06עלייך לפנות לרופא שלך לבדיקה והערכה
-
-
ערך טסטוסטרון
אחד 01/01/2024 | 16:29שלום רב בן 40...ירידה בחשק ובזיקפה..עשיתי בדיקות ויצא טסטוסטרון 12.68...קראתי שמ12 זה תקין (בין 8-12 גבולי)משמע אני על הסקאלה הנמוכה ביותר...האם זה מסביר את הירידה בחשק המיני?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טסטוסטרון
ד"ר נירית אבירן 02/01/2024 | 13:11לא בהכרח, יש לפנות לרופא
-
-
בידוד אחרי קבלת יוד רדיואקטיבי
פרל 30/12/2023 | 11:45שלום, מה הנוהל של הבידוד לאחר קבלת יוד רדיואקטיבי לטיפול בפעילות יתר של בלוטת התריס? איך מפנים את הכלים החד פעמיים , מה לגבי מצעים והמגבות ? המבודד יהיה בבית עם עוד שני אנשים בחדר משלו עם מקלחת ושרותים במרחק שלושה צעדים מחוץ לחדר שיהיו רק שלו במהלך הבידוד. איך מנקים את החדר והמקלחת אחרי היציאה מהבידו? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה יוד רדיואקטיבי
ד"ר נירית אבירן 30/12/2023 | 18:25תקבלי הנחיות מהמכון המבצע בד"כ יומיים שלושה בידוד, כלים חד פעמיים משליכים בשקית סגורה לפח, מצעים מכבסים, מנקים רגיל
-
-
האם סטטינים יכולים להפסיק להשפיע אחרי שימוש ממושך?
אני 29/12/2023 | 11:47האם סטטינים יכולים להפסיק להשפיע אחרי שימוש ממושך?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סטטינים
ד"ר נירית אבירן 30/12/2023 | 11:06לא שכיח אבל לעיתים יש לעלות במינון
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים